vineri, 30 septembrie 2016

Factorul uman si speculatiile financiare

Factorul uman si speculatiile financiare – 12 august 2016


Draghi Puterity shared MIT Technology Review's post.

August 12

Mai exista factorul uman in lumea speculatiilor financiare?

 

 

MIT Technology Review

August 12

High speed trading is getting pretty close to the limits of what is possible with known physics.

 

 

High-frequency trading hardware is approaching light speed

A network switch made by the firm Metamoko allows a trade order to be placed in the time it takes a photon to travel about 90 feet.

TECHNOLOGYREVIEW.COM|BY MICHAEL REILLY

 

Constantin Gheorghe Nu-i nimic! Găsim o gaură de vierme și intrăm pe bursa klingoniană! :P

 

Prospectiv A-z .
Draghi, din asta nu trebuie inteles decat ca in viziunea acestor anti/dumnezei pe Pamant nu mai exista alte oportunitati pentru profit. Asta se intampla cand sectorul financiar este COMPLET decuplat dela economia reala, desi politicianul democratiei liberale contemporane si-a delegat toate atributiunile financiar-fiscale sectorului financiar. Delegarea s-a produs in numele alocarii mai eficiente a resurselor societatii de catre sectorul financiar, care musai trebuie sa fie dincolo de jurisdictia politicienilor alesi. In curand, politicienii alesi vor fi schimbati cu... tehnocratii, oameni ai bancilor--adica se elimina si posibilitatea teoretica a reglementarii sectorului financiar.

 

Prospectiv A-z .
Un fost angajat al Deutsche Bank care a dezvăluit modul în care banca a recurs la manipularea bilanțului reproșează acum autorităților bursiere americane că nu i-au penalizat pe foștii șefi, ci mai degrabă pe acționarii băncii.

"Securities and Exchange Commission (SEC - organismul american care controleaza piețele financiare) m-a anunțat că voi primi jumătate dintr-o recompensă de 16,5 milioane de dolari pentru că am dezvăluit neregulile. Însă eu am refuzat să iau partea mea din această sumă", a spus pentru Financial Times Eric Ben-Artzi.

El a fost analist de risc cantitativ la Deutsche Bank și este unul dintre cei trei angajați ai băncii germane care au dezvăluit cum, la apogeul crizei financiare, în 2010 și 2011, angajatorul lor a ascuns niste pierderi uriașe, cu scopul de a evita ca Deutsche Bank să facă obiectul unui plan de salvare.

Matematicianul Eric Ben-Artzi și-a avertizat în primul rând șefii, iar consecința a fost concedierea sa imediată. "Cariera mea pe Wall Street a fost ruinată", spune Ben-Artzi, acum angajat pentru a face analiză de risc la o platformă de gestionare a portofoliilor. Întreaga afacere de la Deutsche Bank s-a încheiat in 2015, când autoritățile bursiere americane au impus o amendă de 55 de milioane de dolari.

Este pentru prima dată când o persoană care furnizează asemenea informații autorităților refuză să se atinga de recompensă. Sistemul recomnpenselor a fost instituit chiar în 2011 si permite vărsarea în contul informatorilor a 20-30% din valoarea amenzii aplicate.

De ce a refuzat banii Ben-Artzi? El recunoaște că perspectiva recompensei l-a motivat foarte mult în acțiunea sa. Însă el spune că nu trebuia pedepsită banca, ci strict conducerea. Iar Ben Artzi spune că autoritățile americane nu au penalizat conducerea pentru că mulți dintre sefii Deutsche Bank au lucrat pentru SEC "înainte, în acel moment sau după" perioada în care banca a recurs la activități ilegale, deci inclusiv în timpul anchetei.

"Mai mulți șefi au ieșit la pensie cu bonusuri de mai multe milioane de dolari proveniți tocmai din manipularea bilanțului băncii", spune el.

Acum Ben-Artzi arată că, "deși am nevoie de bani mai mult ca niciodată, nu voi lua parte la jefuirea celor pe care am avut datoria să-i protejez". El speră ca banii pe care trebuia să-i primească vor ajunge la acționarii și angajații băncii, "care sunt primele victime", mai cu seamă ca acum Deutsche Bank aplică un vast program de concedieri.

Ben-Artzi a mai cerut ca o sumă echivalentă să fie retrasă din bonusurile încasate de conducerea băncii, în special de acei șefi care au lucrat pentru SEC. "Aș fi fericit atunci sa imi încasez întreaga recompensă la care am dreptul".

 

Draghi Puterity Multumesc, Prospectiv A-z jius! Ce se stie despre actionarii Deutsche Bank? Cine sunt actionarii principali? Ce procent din actiuni sunt detinute de angajati?

 

Prospectiv A-z .
https://www.db.com/ir/en/shareholder-structure.htm

Shareholder Structure – Deutsche Bank

Deutsche Bank shares continue to be almost entirely in free float. Around 99% of the bank's shareholders in 2015 were private investors. At the end of 2015, retail investors held 19% (2014: 20%) of the share capital, while institutional investors held 81% (2014: 80%) of the subscribed capital of € 3...

DB.COM

 

Prospectiv A-z .
http://www.nasdaq.com/symbol/db/institutional-holdings

 

 

Deutsche Bank AG (DB) Institutional Ownership & Holdings

NASDAQ.COM


 Prospectiv A-z
http://investors.morningstar.com/.../shareholders-major...

Shareholders Major DB Deutsche Bank AG including Fund and Institutional

Get company or corporate stock equity shareholder selling or sales data for shares of Deutsche Bank AG including Fund and Institutional shareholders. Along with Star Rating, share sold, change in shares held, percentage total of shares held, and percentage of total assets.

INVESTORS.MORNINGSTAR.COM

 

Draghi Puterity Interesant... BlackRock apare pe pagina DB insa nu si pe cea din Morningstar. 

Stii ce ma gandeam eu acu cativa ani? Ce ar fi daca ar exista o lege care ar obliga ca tot actionariatul sa fie cunoscut pana la nivel de persoane fizice?

 

Prospectiv A-z .
Dragul meu, in zilele noastre, indivizii pe care vrei sa-i vezi cu nume si prenume sunt obscurati de vehicule investitionale. De exemplu, in spatele BlackRock vei gasi banuti de-ai presedintilor, Chinei, oligarhilor rusi/arabi etc. 

Acest grad de hiperfinancializare nu foloseste decat pentru a obscura natura reala a capitalismului financiar. Este un mecanism nevazut de transfer de valoare dela creatori (99,9%) la plutocrati (0,1%).

Niciun comentariu: