marți, 17 mai 2016

Riscurile majore ale economiei romanesti in 2016

Riscurile majore ale economiei romanesti in 2016 – 3 mai 2016


Smaranda Dobrescu
 

Declaratie recenta a ministrului tehnocrat Borc: "Esecul acestui guvern ar insemna triumful restauratiei"!!!
Adica e vorba de posibilul insucces al unui guvern nelegitim care ar deschide calea guvernelor politice, legitimate odata sau legitimabile la urmatoarele alegeri. Pe ce lume traim?

Like


Roxana Antohi Chiar ce fel de ministru o fi si acesta ? Nu -si da seama ca trebuie sa aiba un sprijin politic ?

 

Smaranda Dobrescu Roxana, eu cred ca a existat un plan prin care guvernul si tehnocratii lui sa se permanentizeze prin refacere dupa alegerile generale, unde Ciolos ar fi candidat sub o forma sau alta..

 

Roxana Antohi O fi asa, dar prestatia acestui guvern a foast lamentabila Practic ei au blocat Romania la tot, la fonduri la dezvoltare , la investitii .Dupa atatea gafe nu cred ca mai au vre-o sansa Pana si liberalii care il sustineau pe Ciolos au inceput sa remarce acesta prestatie care ar putea sa se intoarca impotriva lor si arata cu gegetul catre PSD

 

Smaranda Dobrescu Se pare ca in unele cercuri se vehiculeaza ideea ca fostul ministru al muncii, Ana Costea ar fi primit in ultima zi intr-un frumos plic alb, mare legea salarizarii, "convenabila", motiv pentru care cred eu, oricine si-ar fi dat demisia. Consiliul investitorilor straini era naravit de Boc. De altfel citeste daca ai timp parerile Comisiei europene despre marirea salariului minim si a aprobarii legii darii in plata care vor avea efecte grave asupra investitorilor straini (!!)
http://www.cotidianul.ro/care-sunt-cele-mai-mari-riscuri.../

 

 

Care sunt cele mai mari riscuri care pândesc economia României în 2016

COTIDIANUL.RO


Alexandru Botu Eu cred ca formularea este corecta si nu acest lucru trebuie sa-i fie reprosat. Da, insuccesul acestui guvern va aduce implacabil guvern politic, ceea ce inseamna restauratie, adica revenire la formula precedenta de guvernare. 
Altceva este criticabil in exprimare, adica gandirea alternativa, respectiv ca daca guvernul tehnocrat ar fi avut eventual succes, atunci nu ar mai fi avut loc restauratia, respectiv guvernul tehnocrat ar fi putut sa continue sa guverneze, ignorand principiile elementare ale democratiei.
Dar eu cred ca indiferent ce vor afirma si face (si bine, si mai putin bine) tehnocratii, in final, isi vor da seama ca nu ei i-au manipulat si ii manipuleaza pe politicieni, ci invers, ceea ce ar trebui sa-i puna pe ganduri, sa-si dea seama de situatia neplacuta in care s-au bagat fara sa puna nicio conditie, fara sa se protejeze de consecinte evidente. Oare, de ce?


Smaranda Dobrescu Azi sunt cam carcotasa; Ma vei ierta sper, Sandule. Sensul restauratiei este putin diferit de al revenirii. Restauratia comporta o conditie: "perioadă în istoria unor state, caracterizată prin readucerea pe tron a dinastiilor înlăturate în urma unor revoluții, lovituri de stat." Acea miscare de strada de dupa accidentul Colectiv nu ar putea chiar ei sa o considere "lovitura de stat". Sau or fi atat de sinceri?

 

Alexandru Botu Da, Doamna Smaranda Dobrescu, sunt sinceri. La asta se gandesc. Nu sunt in stare sa judece istoria pe perioade mai lungi decat interesele lor egoiste. Ei se considera istorie doar pe ei, restul ruine...Si nu sunt chiar singurii, din pacate. Vedeti, asta este pericolul fundamental al accesului spoitilor, mediocrilor, cretinilor sustinuti de grupuri etc la conducerea unei tari. Daca apucau sa citeasca 10-15 mari istorici, sa studieze filozofia prin viziunea unor 5-7 exponenti, daca studiau economie s.m.a. as fi avut si eu incredere in ei.

 

Smaranda Dobrescu Am citit articolul acela cu istoricul tendentios. Dur si adevarat

 

Alexandru Botu Autorul este "de al nostru". A fost si deputat, dar si director ITC Cluj, a lucrat si la IPA Cluj ani buni. Am citit mai multe "bucatele" din opera in constructie a colegului (de serviciu!) si am retinut corectitudinea documentarilor si referintelor.

 

Smaranda Dobrescu Ma bucur sa aflu. Cred ca il cunosc si eu. Am introdus in fabricatie la Cluj un calculator-sistem de dezvoltare.

 

Doina Nicolescu Este un specialist in domeniu lui, dar spunand cele de mai sus ne-a aratat ca nu cunoaste alt domeniu mult mai important pentru noi, in care din pacate acum conduce. Si se vede cu ce rezultate...

 

Alexandru Botu Doamna Doina Nicolescu, nu conduce niciun domeniu. Nu are nicio functie publica platita. Este pe cont propriu si face cercetari tot pe cont propriu. 
Cred ca ne referim, totusi, la oameni diferiti. Daca este vorba de domnul B. aveti dreptate!

 

Doina Nicolescu Domnul Borc are o functie foarte mare (primul dupa Ciolos) si este pltit din bani publici. Asta face declaratia lui aiuritoare. Ma scuzati, dar eu am inteles ca discutia era despre el.

 

Alexandru Botu Ne-am lamurit pe deplin, Doamna Doina Nicolescu. Eu am crezut initial ca ar fi vorba de persoana de la Cluj (adica despre articolul cu istoricul tendentios) la care a facut referire si Doamna Smaranda Dobrescu.

Niciun comentariu: