luni, 14 martie 2016

Un nou record al afectarii climei

Un nou record al afectarii climei – 1 martie 2016


Prospectiv A-z
 


Celor care cred ca ingrijorarile despre clima si efectul activitatilor umane asupra acesteia sunt inchipuiri-Greenpeace, iata mai jos o piesa spre atentia dumneavoastra.

Parca n-as zice ca-i totul doar lucratura plutocratilor in sensul extragerii unei taxe in plus... Ce credeti?

 

 

Climate Disruption's New Record: Carbon Dioxide Levels Reach Highest Point in 15 Million Years

Global temperatures keep rising and ice melt in the Arctic continues apace as January global warmth broke all-time records.

TRUTH-OUT.ORG|DE DAHR JAMAIL

 

Gavrila Ch Gheata s-a subtiat la Polul Nord si s-a extins la Polul Sud. Zilele acestea un grup de oameni de stiinta a declarat ca nu s-a observat experimental vreo crestere a temperaturii in ultimii 10-15 ani. Vedeti modul fraudulos folosit de East England University in a masa cifrele pentru a indica global warming/a fost devoalat acum cativa ani-another piece of political correctness. S-ar putea sa fie ceva adevar in afirmatia ca omenirea are un efect asupra climatului, dar stiinta nu trebuie falsificata pentru scopuri politice si mai ales pentru atragerea de fonduri.

 

Prospectiv A-z .
Pentru schimbarea modelului pana nu ne schimba la gramada, pe toti. Si nu-l vom schimba. 

Cei care vor sa vada spectacolul, sa-si suie casa departe de apa si necunoscuti.

 

Alexandru Botu Totdeauna o parte din reglementari se face pentru a le intari pozitia pe piata celor ce produc aproape de "spiritul reglementarii" si pentru a-i elimina pe concurentii care nu pot supravietui cheltuielilor cu reglementarea.

 

Gavrila Ch a se vedea cresterea absolut concertata a pretului energiei electrice in toata lumea, pentru subventionarea baietilor destepti din eoliene si solare/a coincis cu cea mai adanca recesiune mondiala-sau cum ar spune romanul needucat, vara sanie. desigur ca si aceasta este o stralucita manifestare a economiei de piata libera. unless one gets very cynical, the other outcome is getting mad.

 

Smaranda Dobrescu De cand tot vorbim de incalzirea globala inca nici nu existau formele neconventionale de energie, desi s-ar putea spune ca se pregatea de atunci terenul pentru aparitia lor. Poti presupune insa ca ele s-au grabit sa apara si pentru ca s-a dorit in virtutea peak oil sa se recupereze macar partial disparitia petrolului intr-un timp poate mai scurt decat era prevazut. Inclin sa cred ca fenomenele descrise mai sus exista si mai ales au un trend de evolutie nu obligatoriu legat de interesele materiale ale diversilor producatori. Aceste interese se vor dovedi inutil de scump sustinute dat fiind concurenta acerba ce le va urma.
Ce nu inteleg este cum de se stie care a fost nivelul de bioxid de carbon in urma cu 15 milioane de ani. (modelele nu cred ca ar fi putut avea in vedere niste parametri prea exacti)

 

Alexandru Botu Fiecare are dreptul la propria-i opinie, inclusiv sa adere ori sa-si exprime opozitia fata de alte idei. Este util nu doar ca exercitiu de buna crestere, ci si pentru a se stabili cam ce ar fi mai convenabil Chestiunea abia acum se impute. Ce inseamna Convenabil si Convenabil pentru cine?

 

Gavrila Ch Concentratia de CO2 poate fi estimata pe baza studiului unor probe de gheata prelevate din zone relativ stabile si care provin din acele timpuri/inutil de spus ca o eruptie vulcanica masiva/cum a fost cea de langa Napoli ce a carat noxe de pulbere pana in Romania si stepa rusa, poate contribui enorm la modificarea concentratiei de CO2. altfel, povestea incalzirii globale e la fel de plauzibila ca armele de distrugere in masa din Irak sau pretul petrolului stabilit de fortele de piata /Obor/

 

Smaranda Dobrescu Multumesc, Gavrila Ch pentru explicatia cu probele de ghiata. Ma gandesc ca relativitatea rezultatelor poate fi dependenta si de stabilitatea relativa a acelor blocuri. Oricum, lasand la o parte impresiile fiecaruia, e nevoie clar de o conlucrare stiintifica independenta, de durata a oamenilor de stiinta in acest domeniu..

 

Draghi Puterity https://www.technologyreview.com/.../americas-methane.../

 

 

America's Methane Crisis Just Got Worse

Emissions of the potent greenhouse gas are far higher than previously though, according to new studies.

TECHNOLOGYREVIEW.COM

 

Prospectiv A-z .
Parca am vorbi de tehnologia bantustanelor--"equipment failures, like the Aliso Canyon disaster." 

Cand se va scrie istoria sinuciderii capitaliste, daca mai apucam, multe *revelatii* ca asta, Fukushima etc. vor fi explicate ca zone de penumbra a spiritului--mai pe romaneste, chestii care trebuiau indreptate la mintea cocosului.

Cum ii spuneam domnului Turcu prin trimiterea aici:http://fromabctoxyz.blogspot.com/.../mats-alvesson-about... unde-i minte e si prosteala. Numai ca mintea s-a depersonalizat, ea rezida in sisteme, procese si birocratii... Cand acestea opereaza pe logica pur speculativ-capitalista, s-a terminat. Suntem platiti sa fim prosti si penalizati sa gandim.

 

Smaranda Dobrescu This stunning new video from NASA shows how air pollution from Asia changes weather and climate around the world.http://on.nrdc.org/1EPSH18

 

 

Air pollution in Asia may be changing weather patterns in the United States

ONEARTH.ORG

 

Prospectiv A-z .
Probail nu mult diferit fata de Londra lui Dickens, Parisul lui Eiffel, Chicago-ul lui Al Capone sau Philadelphia lui Carnegie, Bucurestiul sau Copsa Mica a multora dintre noi...

Niciun comentariu: