miercuri, 3 februarie 2016

Inceput de Summit la Davos

Inceput de Summit la Davos – 21 ianuarie 2016
 

Smaranda Dobrescu
 

Prima zi la Davos a insemnat pe de o parte descurajare in fata evaluarii faptului ca in urmatorii 5 ani se vor pierde 5 milioane de joburi in lume ca urmare a celei de a patra revolutii industriale, si pe de alta parte o determinare de a se ocupa factorii importanti din societate de urmatoarele probleme:
-modul în care se vor transforma sectoarele industriale, inclusiv cel al sănătății, al serviciilor financiare și al educației ca urmare a acestei revoluții,
-cum poate fi folosită tehnologia pentru a contribui la formarea unui climat de creștere incluzivă și nu la exacerbarea șomajului și a inegalității veniturilor,
-cum vor reuși guvernele lumii să construiască instituții capabile să facă față acestor provocări complexe.
Sursa: cursdeguvernare.ro

E adevarat ca prima stire e coplesitoare in comparatie cu celelalte..

 

 Vom intra in economia servitorilor, cu toti. Cand nu ne vom mai ajunge cu bacsisul, caci sa-ti mai ajunga salariul nici nu se pune problema, se va institui un ajutor cetatenesc de solidaritate la care poti accede numai daca accepti sa lasi totul la voia responsabilitatii sociale a corporatiilor. Traiasca si infloreasca noua oranduire supra-Omeneasca!

 

Smaranda Dobrescu Am descris intr-o alta postare azi, forma propusa in Parlamentul GB de catre verzi pentru acest venit fix, universal, echivalent venitului minim garantat de la noi, acordat celor fara venituri din munca prin modificarea sistemului de securitate sociala. Nu se stie daca legea va trece. Astept reactia lui Corbyn.


Prospectiv A-z  Smaranda Dobrescu Daca ar fi dupa HRP & Liiceanu, n-ar trece, ca incurajeaza anti-capitalismul etc. P'astia nu-i intreaba nimeni decat despre cate prostii au mai pus in circulatia ideilor in Romania.


Mihai Ion Turcu Progresul tehnologic reduce necesarul de locuri de munca in productie. Pot creste locurile de munca in servicii. Cerinta de calificare superioara prelungeste scolarizarea, fapt care tine o parte din societate inafara angajarii. Pot deveni obligatorii activitatile ecologice care aspira fosrta de munca. Pensionarea poate surveni mai devreme nu mai tarziu, ca acuma,Vor exista schimbari in cultura si in modul de gabitare a oamenilor, unele care reduc cheltuielile deci si nivelul necesar al veniturilor etc. Observam ca in societatile cu inalt nivel de organizare, tehnologice, scade natalitatea. etc.

 

Prospectiv A-z  Si atunci cum explicati valul de imigranti, de care FMI sfatuieste Germania sa-i plateasca sub salariul minim, se sparge in felul asta greva progresului tehnologic? Sau se sparge tot nenorocitul de german care n-a avut X,Y,Z sa se cocoate pe culmile mai sus numitului progres? Sau echivalentul german al SNSPAistului roman?

 

Mihai Ion Turcu Asupra viitorului se pot face inferente probabilistice plecand de la trecut si prezent. Viitorul nu comporta explicatii, nu exista.


Smaranda Dobrescu Urmatoarea zi la Davos a fost ziua dilemei: ne asteapta aceeiasi mare criza financiara ca in 2008, sau nu. Altii, precum Stiglitz ridica vesnica si greu de imaginat rezolvata problema a bancilor

"Rezerva Federală (Fed) nu înţelege. Fed creşte dobânzile, Brazilia creşte dobânzile, într-o lume în care lucrurile nu merg bine. Băncile centrale sunt deseori mai rupte de realitate decât pieţele", a spus Stiglitz, adăugând că nu vede vreo şansă a unei intervenţii la nivelul G7 sau G20."
http://www.mediafax.ro/.../forumul-economic-mondial-de-la...

 

 

Forumul Economic Mondial de la Davos: Liderii mondiali nu cred într-o nouă…

MEDIAFAX.RO

 

Gavrila Ch O alta inovatie revolutionara va fi disparitia banilor 'cash' si operarea doar prin conturi bancare/trai pe banci si pe 'big brother' nenicule!

 

Smaranda Dobrescu Scopul ar fi tintirea evaziunii fiscale. Modul de viata se va modifica insa cumva, avand in vedere micile plati pe care nu le poti face, cel putin in conditiile actuale cu cardul.Desfiintam cersetorii, de exemplu, desi statutul de cersetor va fi din ce in ce mai raspandit. Ce se castiga din reducerea evaziunii ar trebui sa se constituie partial si in ajutoare sociale.

 

Gavrila Ch asta-i tactica lui 'big brother', la fel cu lupta impotriva terorismului/ o palarie foarte mare ce acopera mult peste circumferinta capului - Orwell ar putea primi un Nobel postum pentru pre-stiinta.

Niciun comentariu: