sâmbătă, 10 octombrie 2015

Aroganta otomana sfideaza Bruxelles-ul

Aroganta otomana sfideaza Bruxelles-ul – 7 octombrie 2015
 
Smaranda Dobrescu
 

Din pacate pentru UE, cotele obligatorii de refugiati si dorinta ca Turcia sa inchida granitele spre Europa pentru stavilirea valului de sirieni, etc, nu au nicio influenta asupra lui Erdogan, presedintele unei tari prospere economic din afara UE.

 

 

Aroganța neo-otomană sfidează Bruxelles-ul

Preda Mihailescu Sa-i lase in Imperiul lor Osman, dar nu in UE.

Mihai Ion Turcu Nu stiu de ce are vrea Turcia sa fie membra a UE ? Cert UE nu poate "guverna" Turcia.

Preda Mihailescu Este intr-adevar o intrebare nazdravana. A inceput cu o promisiune facuta de Europa, la indemnul Americanilor, cu aproape 50 de ani in urma si de atunci Europenii se simt obligati sa ii trateze pe Turci ca si cand ar fi Europeni - desi Sarko a spus macar lucrul acesta clar "Si la Turquie etait en Europe, on l'aurait su". Intre timp nici turcilor nu le mai face cu ochiu, si a devenit o simpla moneda de schimb, de santaj, de promisiuni. Cert este ca nu are ce cauta in EU - si daca ar intra ar da peste cap intreaga Uniune, sau ce va fi ramas din ea.

Mihai Ion Turcu Tocmai, clar pentru toata lumea, ce utilitate poate avea "santajul"? Sa nu se uite turcii au fost un mare imperiu, implodat prin ramanere in urma istorica, lucru de care oricare barbat turc i-si aduce aminte, in plus au armata.

Niciun comentariu: