"Avem sau nu voie să punem la îndoială o sentință definitivă?" – 31 mai 2015
Smaranda Dobrescu
Desi argumentele vehiculate in presa despre cazul Mariana Rarinca par convingatoare si as putea sa-mi fac o parere, in virtutea unei inocente care ma opreste de multe ori sa judec actele justitiei, m-am ferit sa fac comentarii gandind ca chiar daca as cunoaste toate amanuntele, nu am pregatirea necesara sa pot face judecati de valoare. Am preferat sa-l ascult de exemplu pe Adrian Severin care specialist in drept constitutional construieste analize logice si pertinente. Totusi, ii dau perfecta dreptate (poate prima data) lui Ion Cristoiu cand se intreaba: "Avem sau nu voie să punem la îndoială o sentință definitivă?
Sau avem voie să punem la îndoială doar sentințele definitive care contrazic sentința dată de SRI (vezi declarațiile faimosului general Dumitru Dumbravă) înainte chiar de a fi începută ancheta penală?!"
Gândul de duminică, 30 mai 2015
<h3>Avem voie să punem la îndoială doar sentințele definitive care contrazic sentința dată de SRI înainte chiar de a fi începută ancheta penală?!</h3> 8 august 2014. Un complet al Curții de Apel București alcătuit din Camelia Bogdan și...
Delia Bogdan marturisesc sincer ca, in opinia mea, in acest moment, interventiile csm si ij, aduc un urias deserviciu sistemului juridic romanesc. Si, atata vreme cat persoane din aceste institutii nu se sfiesc sa conteste o hotarare judecatoreasca definitiva, inseamna ca au dat liber oricarei contestatii de oriunde ar veni ea!
S.D Increderea in justitie daca a fost indoielnica, acum, prin interventia Inspectiei judiciare si a CSM se va prabusi. Imediat se poate pune intrebarea: de ce alte hotarari definitive (Voiculescu, Nastase, Remes, Babiuc, etc) nu s-au bucurat de acelasi tratament din partea CSM desi contrestatiile venite din media existau si comportau poate o verificare.
Octavian Lupu Doamna cu figură de coafeza de cartier este un pilon de bază al binomului SRI / justiție. De aceea, orice prostii ar fi comis în trecut sau comite acum sau va comite în viitor, până la noi ordine, "nu se pune". Bineînțeles totul cu acordul caporalului în retragere de la ambasada SUA. Totul în numele acelui principiu parșiv "a greater good", care în cazul nostru este reprezentata de victoria iluzorie asupra coruptiei. Ca și cum ar fi posibil ca un sistem care se hrănește cu corupție ar putea fi trecut la dieta severă. Este exact ca și cum ți - ai imagina că poți transforma o hiena dintr - un animal carnivor într - unul vegetarian.
Mihai Ion Turcu Justitia se face in numele legii date de legiuitor, Parlamentul Romaniei ca reprezentant al suveranitatii cetatenilor si se infaptuieste de judecatori responsabili pentru justa cantarire si raportare la lege.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu