Ponta vrea banii celor din diaspora! – 30 ianuarie
Nicoleta Surdei
Victor Ponta !!!! te-ai timpit de tot !!!! Asta e guvernare social-democrata, zici ? Sa impovarati si mai mult spinarea familiei romanului, familie fara perspective, fara sanse, fara respect din partea autoritatilor, fara.... Personal ma chinui cum Hristos pe Cruce sa SUPRAVIETUIESC din 800 ron / luna, dupa ce platesc darile la Stat raman cu 150 ron pt hrana copilului meu / luna ! Ai impresia ca nu as fi crapat demult daca nu ma ajutau surorile plecate la munca prin bejenie ? NOI NU CERSIM ! Muncim oriunde gasim un amarat de loc de munca, muncim !!!!Cu impozitarea marilor averi NU esti deacord, cu confiscarea marilor averi nejustificate NU esti deacord - dar incovoiem pana la pamant spinarea romanului !!!
Se pune presiune pe Statul social argumentandu-se criza economica - a naibii criza economivca ce pe voi, cloaca politica NU va afecteaza niciodata !
De ce sa-ti cotizeze tie la Buget amaratii ce se spetesc prin bejenie, care spala babe la cur si si-au lasat familiile destramate , copilasii in grija bunicilor !!!! Asta e IPOCRIZIE !!!! Unde dracu sunt banii din averi nejustificatye ale voastre, ale pacalicilor de va ziceti politicieni ?!! cere de la sebi ghita bani, de la udrea, cocos, basescu, etc NU de la amaratii care trimit bani in tara ca sa ne putem cumpara cei ramasi rechizite, medicamente, hrana .. !!!! Sunt copii care s-au sinucis de dorul parintilor, altii au luat-o pe cai gresite data fiind destramarea familiilor, sunt bunici care nu-si pot cumpara medicamente din pensia amarata pt care au muncit ani de zile si au cotizat ani de zile la Buget, sunt amarati care lucreaza pana pica din picioare prin strainatate pe 900 euro din care 3 - 400 euro ii dau numai pe chirie si restul il trimit in tara sa poata SUPRAVIETUII cei ramasi care chinuie !!! De la rromii cu palate cat ziceti ca ati strans la Buget ? Ca astia nu platesc nici impozite, taxe, nimic iar voi aveti nevoie de voturi;le lor si tolerati !
Este una din cele mai PROASTE decizii / idei pe care ati putea sa o luati dar si care v-ar costa f mult ( iesirea romanilor in strada, adio voturi pe viitor, sinucidere politica ). Banii CELOR CE MUNCESC IN DIASPORA vin in tara, merg la consum, voi NU sunteti in stare sa stimulati consumul !
Pai nu va laudati voi pana mai ieri ca ati incasat mult mai mult la Buget ? Pai nu va fluturati voi pana mai ieri grija si mila fata de TOTI romanii ??!!! Romanii au plecat in straiatate sa chinuie ca sa poata supravietuii familiile lor, din cauza voastra, a politicienilor , a celor care nu faceti foamea si huzuriti prin localuri de lux, care aveti bone la copii si guvernante... !!!!! NU aveti rusine !!! Prostia COSTA !!!
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19240415-ponta-daca-ce…
PUNE MANA SI CITESTE SI IA NOTITE, PONTA ( NU NE MAI LUA DE PROSTI !!! ) :
În contextul crizei economice actuale, la nivelul UE, au apărut o serie de nuanţări ale Modelului Social European, ca element esenţial pentru existenţa şi dezvoltarea în continuare a construcţiei europene. Astfel, datorită unui complex de factori, cum ar fi îmbătrânirea populaţiei, reducerea producţiei industriale (şi transferarea acesteia în state mai puţin dezvoltate), extinderea UE, creşterea gradului de integrare politică, apariţia unor noi forme de individualism şi de putere a consumatorului şi creşterea migraţiei extra-europene, statul bunăstării original se transformă într-un stat al bunăstării „modernizat” sau „flexibilizat”.
Accentul este pus mai ales pe sistemele publice de sănătate, educaţie, cercetare şi cultură, corelate cu flexibilitatea pieţei muncii. Se încearcă o îmbinare cât mai fericită între principiile fundamentale ale coeziunii sociale şi competitivităţii, astfel că protecţia socială este condiţionată de eficienţa economică, fiscalitatea este menţinută la un nivel ridicat dar este corelată cu un nivel ridicat al investiţiilor, iar noile tehnologii încep să ocupe un rol din ce în ce mai important. În acest sens, Agenda 2020 se bazează pe susţinerea următoarelor măsuri de perspectivă:
Promovarea unei economii bazate pe cunoaştere, prin susţinerea cercetării şi inovării în domeniile care încurajează dezvoltarea: securitatea energetică, transporturi, schimbări climatice, reciclare, sănătate, schimbări demografice.
Regândirea sistemului educaţional, în sensul axării programelor pe creativitate, inovare şi spirit antreprenorial, prin asigurarea accesului la educaţie al copiilor din familiile defavorizate şi digitalizarea şcolilor pentru un mai bun acces la informaţii. De asemenea, este prevăzută formarea unui un număr suficient de absolvenţi ai universităţilor de ştiinţe exacte (matematică şi inginerie), în paralel cu promovarea uceniciilor şi stagiilor de practică. La nivel naţional, în fiecare stat membru UE trebuie instituit un cadru naţional de calificare în funcţie de nevoile pieţei muncii şi trebuie sprijinit un program de învăţare şi formare continuă, dar şi de îmbunătăţire a cunoştinţelor şi competenţelor.
Creşterea gradului de ocupare a forţei de muncă, prin implicarea femeilor, tinerilor, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi şi imigranţilor pe piaţa muncii, prin elaborarea de politici de incluziune socială şi de combatere a discriminării, adoptarea unui Pact European al Salarizării care să stabilească nivelul venitului minim garantat pentru cetăţenii europeni şi adoptarea unui model european de contracte colective, care să asigure securitatea socială a lucrătorilor. Promovarea de politici ale migraţiei care să asigure în mod liber o acoperire eficientă a nevoii de lucrători pe pieţele muncii din statele membre, folosind avantajul pieţei unice în acest domeniu.
Asigurarea sustenabilităţii financiare pe termen lung a sistemelor de protecţie socială şi de pensii. Aceasta presupune îmbunătăţirea accesului la sistemele de sănătate, la centre de îngrijire a copiilor şi persoanelor aflate în întreţinere, reconcilierii vieţii profesionale cu viaţa privată, prin creşterea responsabilităţii sociale a companiilor, promovarea inovării sociale în rândul grupurilor cu un grad de risc ridicat (familii monoparentale, femei în vârstă, minorităţi, persoane cu dizabilităţi sau persoane fără adăpost).
Investiţii publice în domeniul sănătăţii. Unul dintre obiectivele Uniunii este asigurarea unui nivel de viaţă decent pentru toţi cetăţenii, ceea ce include şi dreptul la îngrijire preventivă şi tratament medical. Finanţările europene pot fi utilizate în domeniul sănătăţii pentru dezvoltarea infrastructurii şi eficientizării serviciilor de sănătate, pentru cercetare-dezvoltare-inovare, pentru susţinerea cunoaşterii şi societăţii informaţionale (IT&C), pentru informare şi comunicare, pentru prevenţie şi avertizare, pregătirea resurselor umane, eliminarea inechităţilor accesului la serviciile medicale, medicina muncii, îngrijirea sănătăţii persoanelor vârstnice.
Menţinerea unei ponderi importante a Politicii de Coeziune a UE în cadrul bugetului comunitar. Ţările şi regiunile mai puţin dezvoltate trebuie să fie principalele beneficiare ale fondurilor de coeziune, ca expresie a solidarităţii Uniunii cu toţi cetăţenii ei.
2. Situaţia statului social în România. Date recente
Cei care au citit Constituţia noastră, ştiu că România este definită ca “stat social”. Articolul 47 spune că statul trebuie să asigure, prin măsurile economice şi sociale, un nivel de trai decent pentru cetăţeni şi, în acelaşi timp, că drepturile sunt pentru toţi cetăţenii, fără discriminare. Mai mult, există şi obligaţia de solidaritate a statului faţă de cei mai dezavantajaţi. De asemenea, drepturile sunt „legate” de obligaţii (în drept se spune ca sunt corelative). Ce înseamnă asta? Că, dacă ţi se retrag unele drepturi, dispar şi obligaţiile ataşate. Altfel spus, când o autoritate publică anunţă ca statul nu îi poate ajuta pe toţi cetăţenii, le oferă celor pe care nu-i ajută libertatea de a nu mai respecta obligaţiile pe care le au faţă de stat. Cu alte cuvinte, desface “contractul social”, cel care face ca această ţară să fie o societate cu reguli şi cu responsabilităţi.
https://nastase.wordpress.com/…/statul-social-%E2%80%93-re…/
Premierul Victor Ponta a afirmat joi ca o
contributie de doar zece euro a celor trei milioane de romani care se afla in
afara granitelor ar fi benefica pentru sistemul...
hotnews.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu