marți, 10 februarie 2015

Cei zece cavaleri ai uniformizarii



Cei zece cavaleri ai uniformizarii – 27 ianuarie 2015
Octavian Lupu via Catavencii
Domnii acestia sunt preotii sistemului democratic (oare ?) din Romania. Ei au obiceiul sa creeze traditii si sa emita pareri extracuriculare in raport cu biblia democratiei care fata de cea de uz curent prezinta avantajul ca nu exista dar toata lumea spune ca a citit-o.
Cei zece cavaleri ai uniformizării - Caţavencii
De ani de zile, ecranele televizoarelor sunt pline cu aceiași pseudo-formatori de opinie. Pe orice televiziune te-ar duce meandrele telecomenzii, e imposibil să nu dai măcar de unul dintre cei mai mediatizați emitenți de nimicuri. Indiferent...
catavencii.ro
  Alexandru Botu Am si o nelamurire: de ce se opresc, aproape toti, cu numararea la 10? Sa nu-mi spuneti ca atatia sunt foarte "caracteristici si semnificativi', restul plevusca!...Eu as propune un sistem mai competitiv, doar cate unul, pe rand, fie si prin rotatie daca va fi saracie, pe o perioada de cateva luni, ca sa nu ne plictisim si nici sa nu ne balamucim, caci nu suntem in stare sa urmarim atatia simultan.

  Smaranda Dobrescu Daca tot am adus vorba tangential de televiziuni, desi nu cei zece stabilesc stirile si subiectul talk show-rilor, cu prestanta omniprezentei lor ar putea sa sugereze gazdelor sa mai comute subiectele de pe casele refuzate de Basescu si galetile cu bani dosite de diferiti demnitari, pe ceva probleme cu care se confrunta Europa, despre semnificatia sau non-semnificatia alegerilor grecesti, despre TTIP, despre investitiile avute in vedere in 2015, despre conflictul din Ucraina, despre crimele din Nigeria, etc, etc, etc
Altfel, renuntam la TV si ne informam exclusiv pe FB. (Aici mai vezi si cate un trailer de film cel putin!)
  Loredana A. Ştirbu Dacă te uiţi la TV, problemele ţării sunt altele decît ale Europei, noi avem treburi de astea de borfaşi .Ce treabă avem noi că stăm lîngă un butoi cu pulbere sau ca să meargă economia bine. Eu cred că emisiunile astea sunt făcute pentru spălatul creierelor.
  Octavian Lupu Umberto Eco spunea cu multi ani in urma cand tinea o rubrica in nu mai tin minte ce publicatie importanta, ca televizorul ii face destepti pe oamenii prosti si ii prosteste pe oamenii inteligenti. Inclin sa cred ca in zilele noastre lucrurile s-au mai democratizat, in sensul ca televiziunea prosteste acum nediscriminatoriu pe toata lumea.
  Prospectiv A-z .
"Umberto Eco spunea cu multi ani in urma cand tinea o rubrica in nu mai tin minte ce publicatie importanta, ca televizorul ii face destepti pe oamenii prosti si ii prosteste pe oamenii inteligenti."


La noi, asta era rolul serviciului militar. Inclin sa cred ca in zilele noastre lucrurile s-au mai democratizat, in sensul ca absenta serviciului militar afecteaza nediscriminatoriu pe toata lumea.
  Costel Gilca :)) dna Smaranda Dobrescu eu am renuntat de mult la Tv. FB ul contine stiri muuult mai diverse decat presa scrisa/audio/tv din RO.
ca orice colonie limitele stirilor sunt cele dictate.
  C.G  Problemele RO prezentate sunt cele specifice unei colonii. Realitatea romaneasca difera fundamental de cea chineza dar este copie a celei (externe) americane.
Pentru informare 360 eu citesc rt.com si ccctv. Asa poti sa iesi din sistemul de colonie.
Acum.problema e nu la cei de la tv ci la spectatori. Cand ai acces la toata presa din lume, tu sa iti iei informatiile numai din presa romana, inseamna ca undeva este o limita intelectuala naturala.
Lipsa dorintei de a te informa/de a cunoaste demonstreaza o incapacitate organica de a vedea altceva..Si atunci........

Un comentariu:

Dr. Mihai Ion Turcu - Man, univ.em. spunea...

Integrarea Romaniei in sistemul occidental este gresit sa credem ca a fost un act de bunavointa crestineasca. A avut in spate ratiuni strategice si economice.Noi, ingrijorati de posibilitatea reversarii desprinderii de statutul nostru de spatiu mereu negociabil "intre" occident si Rusia dar si de revenirea la un regim politic totalitarist, ne-am lasat inclusi nenegociat ceea ce in mod imediat a ruinat economic Romania.Suntem in pozitia de Hintergarten a "vechii Europe" in mai mare masura decat vechia Europa a gandit, prin contributia guvernarilor noastre, "de cumetrie".Probema repusa in discutie, ete daca, in mare dezavantaj fiind, ne putem reveni.