sâmbătă, 18 aprilie 2015

Tara condusa de Basescu in complicitate cu SRI - 30 ianuarie 2015



Tara condusa de Basescu in complicitate cu SRI – 30 ianuarie 2015


Concluzia mea după ce am citit interviul lui Udrea și după ce am dat la o parte zgura inerentă unor dezvăluiri de asemenea anvergură.
Securitatea de dinainte de Revoluție avea atribuțiile SRI-ului de azi la care se adăugau atribuțiile procurorilor de azi, adică, putea să ancheteze, să aresteze etc. După Revoluție SRI, nu putea nici să ancheteze, nici să aresteze, așa cum se întâmplă în democrațiile consolidate. Traian Băsescu, al cărui principal obiectiv a fost să conducă Țara după Legea lui și s-o fure după bunul plac, a refăcut pe căi oculte și anticonstituționale fosta Securitate, redându-i puterea de a ancheta și aresta, prin intermediul procurorului general, Kovesi, și a procurorului-șef al DNA, Daniel Morar. Atât Ministerul Public, cât și DNA, au devenit secțiile penale ale SRI, refăcându-se puterea fostei Securități sub o altă organizare. Țara a ajuns astfel să fie condusă de Băsescu în complicitate cu SRI și secțiile sale penale. Toate celelalte puteri ale statului erau controlate, timorate, amenințate. Un exemplu: valul de arestări petrecut în campania electorală și faptul că DNA devenise actorul principal în campania electorală prezidențială în locul candidaților propriu-ziși, a fost o manevră deliberată a lui Traian Băsescu și a complicilor săi din SRI și DNA.
Băsescu a sperat ca și după încheierea mandatului să beneficieze de această construcție diabolică, numai că George Maior și generalul Coldea nu au mai asigurat spatele echipei lui Băsescu și a început o adevărată avanlașă pe care o vedem zilnic la DNA. Iohannis sau consilierii săi au înțeles că SRI împreună cu divizia sa penală, DNA, au devenit mai mult decât stat în stat. Au devenit mai puternice decât toate celelalte puteri la un loc și a decis să-l demită pe George Maior, ca pe un prim pas spre revenirea la normalitate. Declarațiile făcute azi de Elena Udrea sunt, după părerea mea, o răzbunare a lui Traian Băsescu împotriva generalului Coldea, de genul: ”Eu te-am făcut, eu te distrug” și ele vor duce într-un viitor apropiat la demiterea lui Coldea. Băsescu se va fi răzbunat ca orice scorpion, dar asta nu îl va ajuta prea mult. Nici pe el, nici pe cei din anturajul său.

Top of Form
Bottom of Form

  Prospectiv A-z .
Domnule Alexandru, cred ca am auzit doar o voce timida ce da expresie la ceea ce destui au/am intuit despre natura regimului Basescu pana in decembrie 2014.

Putem intra in fel si chip de discutii, Udrea mi se pare ca balastul de care toti vor sa se elibereze, pe cand ea insista ca fie e tinuta pe linia de plutire, fie va trage mai multi dupa ea. Pana nu-l vad si pe Basescu dand cu subsemnatul, mai cred ca ea a fost deconectata odata cu scurtcircuitarea nepermisa a unor cabluri d'alea groase de catre Cocos.

Oricum, pana una alta, din ce a declarat ea, observ ca e un cerc mic de persoane la care ea face referinta si care ar trebui imediat anchetate pentru tainuirea infractorului.

P.S. Parte din *solutie* este si viziunea lui KWJ despre ce a fost si ce/cum ar trebui sa fie. Macar pe anumite zone, Ponta va fi de acord.

  Mihai Ion Turcu Democratiile prezinta risc exact prin esenta lor, votul universa. Basescu a fost ales, de doua ori, in contul populismului bine jucat.Seviciie secrete sunt structuri inchise. Tendential tind spre maximizarea puterii pe care o acumuleaza si acumuleaza putere priun exceptarea

  M.I.T  modului lor de a functiona de la principiul deschiderii si controlului public. Ajung sa nu mai fie controltate efectiv de cineva si sa faca propria lor poitica, in forta. Serviciie secrete trebuie sa nu aiba alt rol decat de culegere de informatii. DNA si ANI sunt doua calamitati care trebuie a fi desfiintate. Formua clasica, procuratura si justitie sunt optime, demersul in justitie fiind public si controlabi. Securitatea in partea a II-a a guverneraii Ceausescu era direct si strict sub controlul partidului unic. SRI a pornit gresit sub directoratul Magureanu, un personaj onctuos, legat de fosta securitate, cu veleitati de strateg politic.

  Smaranda Dobrescu via Radu Herjeu: Basistiloooor, de orice rit ati fi, macovisti, moraristi, udristi, maioristi sau iohannisti... voi auziti ce spune Duduia? Cica statul de drept cu care erati toata ziua in gura a fost o creatie a SRI-ului!
— simţindu-se entuziasmat.

  Nicoleta Surdei dar pe sebi ghiță cine buba îl tot ajută ?

Fogarassy Paul Omul simplu nu are nevoie explicatii si motive; el vrea sa il vada pe Base la bulau. Ca o parodie a vremurilor apuse, atunci cand se vobeste despre bagarea lui Basescu la puscarie, imediat se scandeaza "Si pe ea ! si pe ea !"

Niciun comentariu: