sâmbătă, 18 aprilie 2015

Podemos? - 26 ianuarie 2015



Podemos? – 26 ianuarie 2015


Podemos ?
---------------
Recentele evoluții din Grecia ne arată că lozincile fluturate de către PPE după care piața trebuie să domine și mai bine să salvăm piața -dar cetățenii să trăiască în mizerie- nu au nici un fundament. Măreții gânditori neoconi- de la reaganiști încoace- nu au absolut nici un fel de exemplu de succes- peste tot unde s-au încercat programele neocon- fie Chile sau Argentina, România sau Grecia- ele s-au dovedit a fi un eșec jalnic. Sigur, sunt aduse miliarde în buzunarele a foarte puțini oameni- care în marea lor majoritate nu produc nimic- ci doar speculează în condiții odioase (una e să poți influența piața- precum dl. Soroș- și alta e un pensionar englez, francez sau german care joacă la bursă să-și mai suplimenteze pensia) -dar pentru cei care contează - adică marea masă de cetățeni- rezultatul e zero. De la destrămarea URSS-ului nu mai exista- până la apariția Syriza- nici măcar ”dușmanul” de spaima căruia guvernele să facă concesii sociale. Chipul acru și strâmbat disprețuitor al dnei. Merkel reprezintă perfecta însumare între lipsa de decență față de nevoile reale și opinia că restul lumii e format din proști.
În acest moment, pe plan social la nivelul UE există 2 tendințe- caracterizate de contextul social în care se dezvoltă :
- apariția unor partide ale stângii radicale (nu putem să le considerăm de extremă stângă)- care pun problema normală a redistribuirii veniturilor într-un mod nu neapărat echitabil dar care să prevină crizele sociale și să ofere un viitor cât de cât optimist; este cazul unor țări cu sărăcie ”adâncă” cum ar fi Grecia- și în curând Spania și probabil Portugalia; aceste partide- fără a fi comuniste și fără a avea o filiație moscovită (deși sunt sigur că propaganda adversă a folosit și un astfel de argument) realizează că nu poți progresa cu politici de austeritate pentru a feri de faliment pe cei foarte bogați care au provocat recesiunea (și recenta criză a francului);
-apariția și dezvoltarea unor partide de extremă dreaptă- cum ar fi Frontul Național în Franța sau UKIP în Marea Britanie- acolo unde contextul social este mult mai orientat către micul proprietar - care este mai speriat de dispariția unei societăți tradiționale- datorită unor politici de multiculturalizare iraționale. Este normal ca jean sau John să nu vrea să țină pe banii lor- și nici să vadă în preajma lor- niște persoane dubioase care trăiesc în principal din ajutor social (pe care Jean sau John îl plătesc din impozite) și care sunt asociale prin comportament- având impresia că trebuie să li se dea- categorii de persoane dubioase care merg de la țiganii români și până la maghrebienii sau pakistanezii specifici. Faptul că există categorii de imigranți care se integrează rapid și nu provoacă scandal- cum ar fi imigranții asiatici- nu contribuie la ”gândirea multi-culti” pe care și-ar dori-o unele guverne.
Cine este marele perdant din toată această afacere ?
În primul rând partidele socialiste Europene- care s-au orientat după cai verzi pe pereți- politici de discriminare pozitivă, LGBT (sunt curios câți votanți au adus legalizarea căsătoriilor LGBT în Spania și Franța- față de politici socialiste reale), apărarea palestinienilor, etc. Socialiștii- cel puțin în ultima perioadă- par să fi făcut pacte de neagresiune cu PPE-ul- ceea ce poate că pe termen lung să fie util construcției Europene- dar pe termen scurt lichidează complet astfel de partide.
În al doilea rând- putem comenta pe marginea dispariției adevăratului liberalism- cel care avea o puternică componentă socială și în același timp promova o toleranță corespunzătoare.

Top of Form
 
Bottom of Form




The Ottawa Greek Community perform a flash mob in the Byward market to promote the 2011 Ottawa Greek...
youtube.com

  S.K  Evident că mai există și soluția unei lovituri de stat dure- și s-a terminat cu Syriza și cu democrația în general...

 Nedeea Burca Adica de ce ar fi apararea palestininilor o poltica de cai verzi pe pereti? Vorba vine, ca nu mi se pare ca-s aparati cu asupra de masura.

  S.K  Doamna Burca- ar fi multe de spus. Personal nu cred că palestinienii ar avea vreun drept- în comparație cu cetățeanul European pe care ar trebui să-l apere PSE.

  Mihai Ion Turcu UE s-a supraevaluat capacitatea de integrare a diversitatii europene intr-un stat unic Federatia Europeana, care poate fi un proiect reaizabil dar in alt ritm, stimuland convergentele in politicile nationale si facilitand relatiie organice dintre state. Uniunea Europeana nu poate fi realizata prin Dictat Papal, cu atat mai mut cu cat nici Papa nu mai este infailibil necum Domana Merkel si PPE.

  S.K  UE e o idee bună atâta vreme cât dă- niște lucruri de care noi ăștia din Est n-am prea avut parte foarte mult. UE e o idee proastă dacă nu înțelege faptul că trebuie să ajute anumiți membri- fără ca bancherul X sau casa de avocatură Y să strâmbe din nas.

  M.I.T  UE trebuie sa inteleaga ca structurarea uniunii europene ete o necesitate ceruta de evolutii mondiale, miza depasind imediatul si sectorialul,motivu nefiind mai multul confort ci supravietuirea "Europei" ca entitate intr-o competitie progresiv mai dura. Europa a generat doua razboaie mondiale, semnificativ pentru incapacitatea ei politica de a se constitui intr-un sistem organic, fiind generatoarea cutlurii stiintei si tehnicii moderne. Paradoxal , confirmand vorba popuara ca "Unde este multa minte este si multa prostie" (!?) Exista o osatura europeana comuna tuturor natiunior europene, pe care trebuie sa poata fi structurata uniunea europeana.

  S.K  Dl.Soroș cere în INYT ca Europa să arunce banii pe ”Noua ucraină”

Top of Form
Prospectiv A-z .
N-as avea o problema cu ideea unei ierarhii europene, numai ca aceasta trebuie sa creeze sanse reale celor mici de a-si depasi conditia.

Niciun comentariu: