joi, 16 aprilie 2015

Exista un plan de democratizare a Cubei? - 4 ianuarie 2015



Exista un plan de democratizare a Cubei? – 4 ianuarie 2015
Adrian Tempelriddaren
Planul de "democratizare" a Cubei?
"Mai înseamnă şi reconectarea celor 10 milioane de cubanezi la modernizare, care este inamicul nr 1 al comunismului. Practic, acest acord aduce din nou mărfuri de calitate în Cuba. Oricâte restricţii ar mai dori să menţină regimul comunist, ele vor începe să cadă, deoarece pătrunderea de mărfuri de calitate – în special autoturisme – va readuce în centrul atenţiei stratificarea socială. Cum primii care vor beneficia vor fi liderii partidului comunist, acest lucru va creea resentimente, care pot fi uşor exploatate de o populaţie cu sînge fierbinte, care dansează şi iubeşte şi care ştie de zeci de ani că va învinge."

Acum câteva zile o ştire a ocupat prima pagină a ziarelor: SUA şi Cuba – prin medierea diplomaţiei Vaticanului – au hotărât restabilirea relaţiilor diplomatice, după o întrerupere de 53 de ani.
adevarul.ro
  Prospectiv A-z .
Dl. Vacarelu omite sa spuna ca Putin a sters datoria Cubei fatza de URSS/Rusia ajunsa la $36Mld. Altfel, ne spune de *conectarea celor 10 milioane de cubanezi la modenrizare* si ca Havana va 'reduce mult propaganda ideologică pe plan intern şi aproape în totalitate pe plan extern'.

Aici e toata treaba: " Tot ca preţ al protecţiei oferite de către URSS a fost şi construcţia bazei sovietice de supraveghere electronică de la Lourdes, inaugurată în 1967. Operată de aproape 3000 de militari sovietici, ea fost închisă în 2001, sub presiunea SUA – care a condiţionat acordarea de sprijin financiar Rusiei de eliminarea acestei baze din sistemul militar rus." Ma intreb de ce dl. Vacarelu a trecut atat de repede pe langa asta si s-a cantonat in modernizare si ideologie...

  A.T  Mi se pare cam fortata teoria domnului Vacarelu
" De aceea, faptul că „ţara-eroină” a comunismului a reluat relaţiile diplomatice cu SUA este o mare deviere de dreapta de la „credinţă”. Mai rău, chiar Vaticanul a mijlocit înţelegerea. Aceasta se traduce într-o derută ideologică şi la nivel de propagandă, iar comunismul a primit astfel o mare lovitură, fiind obligat să îşi caute noi teme de atac. E greu de crezut cu ce va putea riposta acum comunismul la nivel de noutate a ideilor, chiar dacă sloganurile lor nu se vor schimba prea mult în viitor. "
  Ionel Iani Velciov Ah, Cuba aceast bastion conservator .... Deci, luand in considerare ca se da drumul la inavutirea rapida, vom vedea imbogatiri rapide , saraciri rapide, entuziasm de wallstreet, dezamagiri depresive, datorii, sperante bancare ... Cam ca pe la noi , dar cred ca nu isi vor topii industria ca sa aibe chinezii ce baga in furnale ...
  P.A-z .
GG, iata cine-i autorul: "James Jay Carafano, a leading expert in national security and foreign policy challenges, is The Heritage Foundation’s Vice President." Adica Obama poate sa mearga pe apa, tot se va gasi un Republican sa-i conteste isprava.
  Preda Mihailescu Heritage Foundation este jucaria unde s-a lansat si multschimbatorul expert in calomnii romanesti generalizate - si stim bine ca dânsul nu poarta o dreapta foarte genuina. Cine stie despre ce mostenire este vorba... in Heritage.
  P.A-z .
"... U.S. policy should exploit this situation to bring freedom and national self-determination in Eastern Europe."


Prepared for The Heritage Foundation by Vladimir Tismaneanu

Libertate si autodeterminare!

Niciun comentariu: