sâmbătă, 18 aprilie 2015

.
Cumva drepturile omului, democratia/statul de drept, Uniunea Europeana ca spatiu al natiunilor egale si alte asemenea notiuni ar trebui sa ia calea URSSului?
Fillon nu face decat sa spuna cu voce tare ceea ce se discuta in cancelariile europene de ceva timp.
Poate imi aminteste careva, pentru ce s-a distrus o economie? Ca romanii sa bea coca-cola pe credit si sa poata lucra sub pretul pietei prin lumea buna? Ceva nu iese la socoteala.
Viktor Orban nu-i chiar idiot; macar el e sigur ca atrage atentia si, cu ceva sanse, modifica parametrii discutiei. Discutia, in parametrii de azi, se poarta in termenii lui Fillon.
Fostul premier al Franței François Fillon pune semnul interzis pe intrarea României...
DCNEWS.RO|BY DCNEWS

  • Alexandru Cosmin Codreanu In URSS, ca si in UE, exista o variatie a etniei celor care detineau puterea la Moscova, principalele etnii aflate la butoane fiind cea rusa si cea ucraineana. Fiecare etnie isi favoriza, atunci cand putea, locul de origine.

    La Bruxelles astazi vedem 
    in geneal nemti, francezi si olandezi. Englezii sunt sublimi, insa au probleme serioase de adaptare la birocratia europeana. Au pierdut startul, ceea ce in contextul european este sinonim cu a pierde controlul. Ori acest lucru nu ii motiveaza sa ramana intr-o structura unde stratele geologice sunt deja sedimentate, iar schimbari semnificative pot surveni numai dupa perioade indelungi de timp, in care tragaciul tine mult si de hazard.

    Atitudinea francezilor ne arata insa, daca mai era cazul, ca nici noi, romanii si bulgarii, nu sunt parte a UE. Ori daca nici noi nu suntem parte a UE, ce sanse reale au noi candidati ca Serbia, Ucraina si Moldova? Sau Turcia, plimbata cu zaharelul de prea multa vreme, si care a avut inspiratia de a trimite Bruxelles la.origine?

    URSS din acest punct de vedere, al egalitatii de statut intre Republicile Sovietice Socialiste, este superioara UE. In URSS nu stiu sa fi existat membrii de mana a doua si o politica care se opune oficial integrarii reale a membrilor in Uniune. Din aceste motive comparatia UE cu URSS este posibila numai la capitolul (ne)aplicarea drepturilor.omului. La nivel de integrare a membrilor uniunii, URSS este superioara UE

  • Viorel Straoanu Nici unei tari fondatare a Tratatului nu-i va conveni sa ramina cu noi si bulgarii pe capul ei dupa destramarea UE, asa ca n-o sa pupam spatiul lor fara oprelisti.

  • Alexandru Cosmin Codreanu Nu cred ca UE se destrama. Mai degraba se contracta. Periferiile sunt primele care sunt dispensabile. Prioritatile pentru "optimizari" sunt noii candidati si cei care nu au fost niciodata membrii cu adevarat. Si uite asa geografia NATO devine independenta de geografia UE si SUA. Oare va trece testul aceasta alianta cand timpul o va cere?

  • Viorel Straoanu Nu se destrama dar se comprima.In ce ne priveste tot pe afara vom sta,deci tot un drac.Vom avea totusi privilegiul de care Ungaria de ex. nu se va bucura :sa dam aur si petrol.Avem tratate si contracte economice de respectat.Aliantele ca si tratatele nu tin vesnic si cineva a spus ca-s facute spre a fi incalcate.Din nou,in ce ne priveste sintem buni de carne de tun in Orient sau aiurea.Cind va fi sa fie dat testul aliantei noi nu vom beneficia de avantajele ei pt ca asa cum ne-a inoculat madame Nuland sintem corupti.Sa nu spunem ca nu ne-a spus.

Niciun comentariu: