sâmbătă, 18 aprilie 2015

Alegerile anticipate



------------------------
Orice om cu simțul politicului își dă seama că pentru PSD în acest moment- după misterioasa și inexplicabila înfrângere de la prezidențiale (care distruge la scor de maidan cele 3 ”victorii” ale dlui Ponta) singura șansă de supraviețuire sunt anticipatele. ”Noi am câștigat alegerile în 2012” ar putea spune un PSD-ist de treabă- uitând faptul că eșecul referendumului și ”surpriza din Noiembrie” au cam scos din mintea populației niște victorii care nu s-au finalizat- pentru că îndepărtarea dlui. Băsescu de la putere a eșuat în mod lamentabil- ba mai mult chiar- este o victorie categorică băsistă. Dl.Băsescu își termină cele 2 mandate fără a fi deranjat (un Hă, hă, hă- ce bine ar fi fost un mandat pe viață, nu ?) ba mai mult chiar- ideile băsiste- lucrul cel mai periculos- rămân la Cotroceni confortabil- cu un Iohanis care nu se dezice nici măcar 1 mm de Băsescu- cel împotriva căruia au luptat colegii lui de USL. PNL-ul a fost înghițit de Băsescu în 2014- curat și plăcut la mestecat- lucru pe care nu l-a reușit în 2005.
Cât despre PSD- fabula cu Parpanghel ”a căzut în WC pralea. Ce facem- îl spălăm sau facem altul ?„ nu prea merge la partidele politice. Cei care-și doresc ”alt” PSD sau ”un nou partid de stânga” nu știu ce spun sau sunt pregătiți (inclusiv financiar) de o opoziție lungă și dureroasă. Visătorii partidelor născute și crescute pe Internet (inclusiv dna. Macovei sau ”eroii” din 16 noiembrie) sunt doar niște fantaști. Un partid trebuie să aibă structura necesară în teritoriu, logistica necesară, putere și influență- pe care nu le dobândești în 6 luni (să dăm și exemplul PMP- cel ieșit direct din Iadul pavat cu intenții bune- și mort la 4.3%) pentru că n-ai cum în mod fizic.
Ascunzându-se după degetul cel mic și făcând pe niznaiul PSD-ul nu dobândește nimic. El trebuie să spună foarte clar că alegerile i-au fost furate- și să arate cu degetul către vinovați- respectiv Securitatea măgureană din spatele lui Băsescu. El trebuie să-și elimine trădătorii existenți în partid - gruparea ”ardeleană” cu alde Rus și Dâncu și toți Negoiță care-și doresc guvernare cu PMP-ul și de asemenea să tranșeze foarte hotărât problema cu DNA-ul și presiunile politice clare exercitate de acesta- prin desființare. Cu riscul scandalului cu PPE și cu SUA. Pentru că nu poți câștiga în alegeri - orice fel de alegeri- atunci când ești hăituit de spectrul arestării la comandă politică- pe orice fel de motiv. Cazul Andronescu arată foarte clar că DNA-ul poate lovi pe oricine care nu le este pe plac oamenilor din spatele dlui. Băsescu- și oricând. Cu riscul de a fi etichetați cum le vine la gură de către presă- DNA-ul trebuie desființat și re-adus în matca unui Parchet General. Legile privind arestările de show trebuie abrogate- iar înainte de a trimite oameni la închisoare trebuiesc găsite probe- nu înregistrări care pot fi fabricate (și au fost fabricate) oricând.
PSD-ul trebuie să meargă în alegeri pe baza unei clase de mijloc normale- care își dorește asistența necesară pentru cei în nevoie- alături de decența unui trai mai bun- la nivel European- pentru cei care țin cu adevărat țara- ingineri, profesori, medici. PSD-ul trebuie să-și propună educarea alegătorilor săi- astfel ca să nu mai avem parte de ”eroi” făcuți de PRO-TV, Gândul și alte astfel de centre- ci de votanți normali care-și cunosc propriul interes. PSD-ul trebuie să comunice- și să comunice pro-activ. Cazul cu ”Ponta și Dragnea purtați de jandarmi” -care ar fi trebuit să fie ”Prim-ministrul și vice-prim-ministrul sunt interesați de rezolvarea problemelor inundațiilor” - este elocvent prin lipsa unei comunicări pro-active.
PSD trebuie să dea. Știu că sună ca naiba- dar un pic mai bine în nivelul de trai (pensii, salarii, ajutoare), plus un pic mai bine în educație (ordonanța 49 și ce oferă ea) și un pic mai bine în sănătate (reînfințarea spitalelor și institutelor închise de Boc- considerarea medicilor ca niște oameni și niște parteneri pentru un stat mai bun)- trebuie rezolvate- și mai ales popularizate și diseminate zi de zi- în comparație cu prostiile gen telegondole din epoca Boc.
PSD-ul trebuie să câștige- iar dacă nu vrea să câștige să dispară cât mai repede.

  • Nicoleta Surdei dap ! 

  • Smaranda Dobrescu Un bun inceput al PSD-ului ar fi sa se tina tare pe pozitie cu FMI. Altfel acel "sa dea" e o poveste care se va transforma in "sa ia" ca pe vremea des-televizatului.

  • Alexandru Botu Credeti ca la PSD, macar acum, se tine cont de propuneri de bun simt? Cine sa tina cont?...

  • Smaranda Dobrescu Nu le-ar strica sa citeasca parerile lui Stefan Kovacs.!

  • Smaranda Dobrescu Adrian Severin: "Pentru PSD autenticitatea nu poate fi decât una singură: asumarea deplină a identității social-democrate! Fără rezerve. Fără ezitări. Fără
    ambiguități. Fără ascunzișuri. Fără a mai face viraje la dreapta după 
    ce a semnalizat că o cotește la stânga."

  • Calalb George Mmmda,inexplicabila si mai ales,misterioasa !

Niciun comentariu: