sâmbătă, 18 aprilie 2015


-și dea seama că Băsescu nu e ceea ce clamau ei pe toți ”pereții” că este, iar Iohannis devine pe zi ce trece o adevărată revelație. După ce au stors ce era de stors de la finanțatorii regimului băsist și s-au obișnuit cu o viață prosperă, a venit momentul să li se ia ”ceața” de pe ochi și să-și dea seama că adevăratul erou al neamului este noul nostru președinte. E un spectacol fascinant, chiar dacă nu e nimic original în el, ba chiar îmi dă senzația de ”deja vu”. Vi-l puteți imagina pe Mircea Marian, unul dintre cei mai acerbi propagandiști ai lui Traian Băsescu, întrebându-se pe facebook: cum va intra în Istorie idolul său ? Cum ? Tocmai tu, Mirceo, pentru care soarele răsărea și apunea o dată cu Băsescu, ai început să ai îndoieli despre cum va intra Băsescu în Istorie ? Dacă ar fi să revedem colecția de acțiuni propagandistice pe care le-ai închinat mult iubitului și mult stimatului tău Conducător, o astfel de întrebare e nu doar inutilă, dar îți pune sub semnul întrebării întreaga ta ”operă” băsesciană. Într-o situație asemănătoare se autopoziționează și Dan Tăpălagă, un alt epigon al marelui Conducător. Nu știu cât timp și răbdare o să am ca să urmăresc acest fenomen caracteristic ”intelectualilor” băsiști, așa că îi îndemn pe cititorii acestui scurt comentariu s-o facă pe cont propriu. Rezultatele vor fi nu doar interesante, ci și comice pe alocuri.

  • Preda Mihailescu Copiii lui Tismaneanu, dl Alexandru, aschia nu sare departe de trunchi. Cel care a scris biografia lui Iliescu, ca sa il insulte apoi ca suporter al lui Basescu - meserie de schimbatori de convingeri. Dar dincolo de aceste detalii de parcurs exista fenomenul mai profund al atractiei pentru cultul personalitatii care a mai ramas se pare la Romani, manifestandu-se prin disponibilitatea rapida de a crede in "eroi" si de a-i lepada la momentul cuvenit! Johannis a avut un discurs nespus de simplu si clar, care ar sugera ca se asteapta la tot felul de ispite si tertipuri, dar se va tine de treaba, cerand acelas lucru de la toti.

  • Smaranda Dobrescu Excelent spus: meserie de schimbator de convingeri! 

  • Preda Mihailescu De convingeri si obiceiuri. Nu putea sa fie mai clara cu privire la notiunea de accountability. A repetat in multe contexte ca in fapte si realizari masurabile vrea sa isi vada activitatea confirmata.

  • Smaranda Dobrescu Exemplificare din articolul D-lui VT de ieri de pe contributors: "Fiind un om politic in sensul superior al noţiunii, inzestrat cu imaginaţie strategică si voinţă politică, un excelent 
    orator (a se citi ce-a scris profesorul Valeriu Stoica despre l
    imba 
    romanescă vorbită de Traian Băsescu), el va fi prezent nu doar in 
    manualele de istorie, ci si in bătăliile politice si culturale care nu 
    se opresc in această clipă. In acest deceniu, ceea ce in engleza se 
    numeste accountability, deci responsabilizarea pe cale legala a demnitarilor si altor figuri publice, a devenit o realitate palpabilă."

    Este evident vorba de omul politic exceptional cu viitor politic clar .!!

  • Preda Mihailescu In Odessa, oras frumos si cosmopolit, fundat de moldoveni la chemarea lui Ecaterina cea Mare a Rusiei, exista in ca o importanta populatie romaneasca, chit ca moldovineasca. Eu cred ca ar fi un tern de activitate propice pentru dnii VT is HRP, cu one waz ticket ß o anumita determinare teutona este deßaci i ncolo necesara!

Niciun comentariu: