sâmbătă, 18 aprilie 2015

Mai multa atentie in exprimare, Domnule Presedinte! - 2 februarie 2015



Mai multa atentie in exprimare, Domnule Presedinte! – 2 februarie 2015


Poate îi atrage cineva atenția dlui. președinte Iohannis să fie mai prudent în exprimare, mai ales că textul de mai jos a fost publicat pe contul său de Facebook, deci, n-a fost spontan. Citez: ” Țara este a cetățenilor români și instituțiile, Președinte, Parlament sau Guvern, trebuie să lucreze pentru ei. De aceea, azi, în prima zi a primei sesiuni parlamentare din acest an, îi PRIMESC (s.a.) la Palatul Cotroceni pe președinții celor douã Camere ale Parlamentului, domnii Valeriu Zgonea și Cãlin Popescu Tãriceanu, pentru A STABILI (s.a.) prioritãțile legislative ale urmãtoarelor sãptãmâni și luni”. În primul rând, Iohannis i-a invitat pe cei doi, nu ei au cerut audiență la președinte. Deci, corect era: i-am invitat. Mai gravă mi se pare însă a doua formulare subliniată: ” pentru A STABILI (s.a.) prioritãțile legislative ale urmãtoarelor sãptãmâni și luni”. Dl. Iohannis ar trebui să știe că Președintele României nu are atribuții constituționale în STABILIREA priorităților legislative, nici măcar atunci când ”îi primește” pe președinții Camerelor. Pentru corecta sa informare, ar mai trebui să știe că prioritățile legislative sunt propuse de Guvern și de parlamentari și aprobate săptămânal de plenuri. Președintele Iohannis și-a exprimat dorința constituțională de a se adresa Parlamentului săptămâna viitoare. Să nu vorbesc cu păcat, dar dacă vine în Parlament ca să STABILEASCĂ prioritățile legislative, să traseze sarcini, înseamnă că își începe rău mandatul, prefigurându-se ca un nou Băsescu, adică, un președinte-jucător. Sper să mă înșel și să fie doar greșeli inerente începutului, făcute de om încă neobișnuit cu politica la nivel înalt.
http://psnews.ro/klaus-iohannis-consultari-cu-presedintii-…/

Şeful statului Klaus Iohannis se întâlneşte luni, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat...
psnews.ro

Top of Form
Bottom of Form

 Cornelius Scipio dle Andrei Alexandru , nu exista "greseli inerente ale inceputului". e ca si cum tocmai mi-am luat carnetul de conducere, am intrat intr-o statie ratb cu masina, omor zece oameni si apoi politia zice: "greseala inerenta a inceputului"....de aceea are consilieri, a avut timp suficient sa studieze despre ce este vorba la Presedintie (nu la Presedintele Romaniei). esti presedinte din prima zi a depunerii juramantului, mai ales cand ai avut drept "lozinca"... "lucrul bine facut !" ma tem insa ca nici consilierii lui nu prea au dat pe la "scoala"....ma rog, asa e cand te pun unii pe un scaun prea mare pentru "dimensiunile" tale.

  Ionel Iani Velciov Basescu a fost jucator si ii placea sa joace poker la 4 maini ... Johannis vrea si el sa fie jucator dar nu este mare pocherist asa ca va juca cruce !

  Viorel Straoanu Cred ca de vina este semantica combinata a celor doua limbi pe care le vorbeste K.I.

Niciun comentariu: