vineri, 30 iunie 2017

Pion de sacrificiu pentru marele licurici

Pion de sacrificiu pentru marele licurici – 10 iunie 2017

Doina Nicolescu shared Ovidiu Asanica's post.


Prin vocea unui lingau desavarsit, Romania si-a intarit de ieri pozitia strategica de ..pion de sacrificiu pentru marele licurici



fragmentariumpolitic spunea undeva pe net: 

Noua Lume a Coinfluentei: In vizita la Washington, Klaus Iohannis a reusit sa ridice sprancenele participantilor la o dezbatere la Heritage Foundation, mama Indicelui Libertatii Economice, sustinand anacronica politica a sferelor de influenta

Noii vectori tehnologici, economici si de comunicare, extensibili la scara intregii lumi, fac ca globalizarea sa isi continue netulburata marsul, indiferent daca este sau nu acceptata de catre politica. Cei care, azi, se opun globalizarii, vor fi perdantii de maine.

Politicienii sau eminentele lor cenusii care in spatele usilor inchise pun la cale revenirea la sferele de influenta sau vorbesc sententios despre aceastea de la tribuna nu inteleg ca sunt in afara noilor timpuri, ale coinfluentei si multiinfluentei.

Sfarsitul razboiului rece si caderea zidului berlinez, pana la care lumea fusese impartita in satrapiile post-satrapii numite lagarul capitalist si lagarul comunist, in care SUA si URSS aveau o influenta tiranica absoluta, s-au datorat tocmai legitatii inexorabile a globalizarii.

Sferele de influenta exclusiva sau ale uniinfluentei totalitare dintr-un spatiu decupat si izolat de restul lumii devenisera limite ale globalizarii tehnologice si comunicationale. In limitele acestor sfere politice care partajau economia mondiala, schilodindu-i unicitatea, incepuse sa bata globalizarea, cerand libera trecere pentru comert si economia de piata.

Libertatea globala a comertului si economiei de piata a fost obtinuta in 1989, cand Estul si Vestul s-au reingemanat, spulberand limitele artificiale care ii separau. Asa au murit sferele de influenta, ca spatii ale uniinfluentei totalitare, si a renascut coinfluenta, exercitata in comun de catre Est si Vest, ca libertate a globalizarii economiei.

Cu certitudine, Heritage Foundation, mama indexului libertatii economice, ar fi ultimul loc in care sa se accepte un discurs politic despre anacronicile sfere de influenta, care pana in urma cu aproape trei decenii au tinut rastignita libertatea economiei. Si totusi, din nestiinta politica sau din adormirea prezentei de spirit, Klaus Iohannis a gafat pe aceasta tema chiar in acel loc.

Aflat in vizita oficiala in SUA, in cadrul careia va fi primit de presedintele Donald Trump, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a participat, miercuri, la dezbaterea „20 Years After – The Relevance of the Romanian – U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context", organizata de Heritage Foundation, la Washington.

Subliniind, in discursul rostit cu acest prilej, importanta relaţiile economice româno-americane din cadrul Parteneriatului Strategic si potentialul lor de crestere, cu beneficii pentru ambele părţi, ceea ce se inscrie perfect in registrul libertatii si coinfluentei economice, Iohannis a facut si o afirmatie hazardata, că, pentru România, Statele Unite „înseamnă (…) şi garanţia că nu se va întoarce într-o sferă de influenţă estică".

Daca vizita presedintelui Iohannis in SUA ar fi avut loc in mandatul fostului presedinte Obama, probabil ca reminiscentele gandirii sale anacronice privind limitarea libertatii economice la o sfera exclusiva de influenta ar fi avut cu cine rezona. Chiar daca, prin acest exemplu, nu este ultimul mohican al sferelor de influenta, Klaus Iohannis ar trebui sa afle ca vremea influentei exclusive a trecut, ca a venit timpul influentelor inclusive, a coinfluentei Est-Vest si a multiinfluentei in si din toate azimuturile. Coinfluenta si multiinfluenta (v. si mulipolaritatea) au devenit noile forte motrice ale dezvoltarii. Pentru siguranta prosperitatii ei, Romania nu mai poate merge doar cu un singur motor, Est sau Vest, ci cu amandoua.

http://adevarul.ro/.../iohannis-sprijinul-sua.../index.html.

Smaranda Dobrescu Parerile in privinta renuntarii sau cel putin a moderarii globalizarii prind teren sub numele de Glexit. De mirare ca insusi viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea se situeaza pe o pozitie cooperanta in aceasta privinta, fara sa spuna daca institutia pe care o reprezinta impartaseste parerile D-lui
"Provocarea Glexit-ului a cuprins și România și oficialii din BNR chiar vorbesc despre aceasta. Viceguvernatorul Băncii Centrale, Liviu Voinea, a declarat la o conferință organizată de ELEC România că trebuie să facem faţă nu numai Brexitului, dar şi Glexitului, o ieşire din globalizare aşa cum o ştim. "Brexitul schimbă multe lucruri, dar noi avem de înfruntat mai mult decât Brexit-ul. Noi trebuie să facem faţă unui Glexist, o ieşire din globalizare aşa cum o ştim sau cel puţin din nemulţumirile create de ea. Europa se redefineşte. Nu trebuie să o facă în competiţie cu alte naţiuni, nu trebuie să se izoleze şi nu trebuie să discrimineze în rândul membrilor săi. Când există multă incertitudine pe plan extern, prima noastră grijă este să ne păstrăm casa în ordine şi să menţinem sensul direcţiei. "
http://www.cotidianul.ro/un-nou-exit-sperie-lumea-glexit.../

Prospectiv A-z
fragmentariumpolitic argumenteaza ca nu se poate rezista globalizarii. Problema e alta, daca ordinea lumii sponsorata de SUA se desface prin retragerea sponsorului principal si a ingredientului german, va putea lumea/noua forma de globalizare s-o substituie in timp real, fara a curta colapsul?! Asta depinde atat de SUA, Germania, Rusia cat mai ales de China...

Smaranda Dobrescu Nu am suficiente date si nici nu posed o proiectie a lumii lipsite de globalizare ca sa pot sa ma pronunt. Bag de seama insa ca in mai toate continentele, in mai toate tarile e demarata aceasta discutie in legatura cu iesirea din ICC, ONU, Tratate de comert. Chiar prezenta lui Trump la carma celei mai puternice tari e vazuta ca urmare a exprimarii determinarii sale de a reface ordinea lumii bazata pe comert liber, societate deschisa, concurenta dusa in extrem in afara intereselor nationale.
https://www.strategic-culture.org/.../march-glexit...


Wayne MADSEN: The world, through the ballot…

Prospectiv A-z .
"Chiar prezenta lui Trump la carma celei mai puternice tari e vazuta ca urmare a exprimarii determinarii sale de a reface ordinea lumii bazata pe comert liber, societate deschisa, concurenta dusa in extrem in afara intereselor nationale."

SI ce legatura ar avea asta cu solutionarea problemei? Retragerea americana, in caz ca nu-i joc de glezna, contine o mare doza de utopie. Intre razboaie, lucrurile nu erau atat de intrepatrunse, la nivelul civilizatiei de atunci, puteai functiona o perioada autonom--unii mai bine decat altii. Cred ca americanii care sufera de pe urma blestemului hiper-capitalist/corporatist/financiar nu au mare habar de cat le depinde viata de non-americani. Ca si brexitarii, care se trezesc acum incet-incet ca Regatul lor Unit face exact cat o ceapa degerata decuplat dela sistemul EUropean. Afurisenia momentului este ca elitele anglo-saxone stiu cat de mult le depinde bunastarea de coabitarea in sistem cu cat mai multi altii, numai ca aceleasi elite nu vor a se reforma nici cu un cost personal de un penny. E ca si cum suntem toti tinuti ostatici intr-un aranjament de genul: "Ciocul mic, altfel aruncam totul in aer!" Ca elita brejnevista / ceausista de odinioara, reforma nu e un concept care i-ar privi.

SUA a avut ample oportunitati sa refaca ordinea lumii, s-a ales intotdeauna optiunea de moment. Elitele insele n-au mai crezut in viitor.

In tot timpul asta, China pledeaza pe langa EUropeni pentru a fi admisa si mai adanc in structuri comune--admitand macar si implicit in felul asta ca nu-i pregatita, dar e in pregatire.

Dintr-un punct de vedere, cu sau fara americani, sistemul ar putea teoretic sa continue, chiar daca se muta centrul de greutate. Practic, ma indoiesc de posibilitatea unei tranzitii controlate. Ramanand la nivel teoretic, al tranzititei controlate, problema se transforma curand intr-una ecologica. Asa ca...

Smaranda Dobrescu Eu nu pot spune PAz ca nu ai dreptate. Eu am facut o observatie la parerea lui fragmentarium politic ca nu se poate evolua in acest moment in afara unui sistem deja incastrat si care functioneaza globalizat. Sunt exemple numeroase cel putin ca tema este dezbatuta in numeroase state europene, asiatice sau africane si ca lumea doreste o alternativa la actualul sistem. Inca lumea il percepe pe Trump ca pe un exponent al unor schimbari radicale.Daca acest trend care se extinde nu vrem sa-l numim glexit, il putem numi un trend antisoros, anti principiilor lui. In cateva articole am citit despre asocierea aceasta.

Prospectiv A-z .
Programatic, prospectam; dreptate vedem daca am avut abia mai incolo https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)


Nu, nici eu nu cred ca se poate spune ce va fi sau nu, incercam doar sa prospectez in balanta...

Anna Zelinski Deși problemele mari ale vieții le-am rezolvat, las gluma și recunosc cinstit că-mi este frică. Cum si cu cine să mergi la un drum anevoios și necunoscut, când țara are dușmani puternici și aliați perfizi cărora nu am reușit să le câștigăm, nici simpatia nici respectul.

Prospectiv A-z 
 Foarte buna intrebare, ar trebui sa ne-o punem mai des si nu doar la nivel de tzara. Raspunsul veacurilor a fost intotdeauna unul singur: Cu Dumnezeu si etica Sa, aceea in care scopul nu scuza mijloacele.

Prospectiv A-z .
Comentariatul

Radu Humor
+13

Prin Johannis România este chemată la ordin de cei care nu pot să-şi transmită direct ce gândesc unii despre alţii ! Dar, ce-i mai important, este obligat să facă declaraţii de fidelitate tuturor, deşi ceea ce-l face fericit pe unul, s-ar putea s-o indispună pe cealaltă şi invers ! Oricât de inteligent şi de inspirat ar fi un şef de stat, rămâne până la urmă un om. Şi cu limite şi cu greşeli . De aceea preşedinţii se înconjoară, sau sunt înconjuraţi( deh ! ) cu consilieri, dintre care de regulă unul este cel care-şi pune amprenta pe majoritatea acţiunilor de mare importanţă ! Când consilierii sunt din rândul poporului peste care"tronează" preşedintele ne aşteptăm la sfaturi neaparat folositoare naţiei respective. Când sunt străini, ne putem aştepta ca aceştia să judece subiectiv în legătură cu nevoile celor pe care-i reprezintă influenţând luarea unor decizii ce vin în contradicţie cu aspiraţiile naţionale. De aici, până la a nega importanţa acestei trăsături mergând până la a o duce în derizoriu şi ridicarea în slăvi a globalismului, nu-i decât un pas ! Neluarea în calcul a caracterului naţionalist al unor decizii, urmărind doar efectul global, nu va îmbunătăţi prea mult situaţia în Lume, dar cu siguranţă poate dăuna grav dezvoltării statului respectiv ! În România, unde nu numai consilierii, dar chiar şi acest preşedinte nu-i român get-beget, situaţia este ceva mai complicată.Pentru noi, nu pentru ei ! 

P.S. Ferească Dumnezeu ca viitorul luminos al României la care se gândeşte Trump să se realizeze prin diferite explozii sau trasee a unor rachete balistice, cu tot scutul de la Deveselu, sau poate chiar din cauza lui !



Ţăranul
+15
A fost o adevărată isterie naţională creată de vizita intempestivă a preşedintelui Johanis la Casa Albă ... ! Lăudători de toate culorile , care mai de care , se forţează să atragă atenţia asupra lor ... să arate cît de devotaţi sunt cauzei ... , care o fi aia habar nu au ... ! Un soi de obedienţă deşănţată care deja provoacă dispute încrîncenate între persoane cu viziuni diferite asupra adevăratelor motive ale întîlnirii ... , sufocă societatea riscînd conflicte deschise ! Nu mai e loc de cei care îşi arogă merite ... şi aprecieri pînă la lacrimi legate de această suspectă întîlnire între doi preşedinţi cărora diplomaţia le e un domeniu necunoscut ... ! Unul ignorant , superficial , dar , sigur , bazat , pe muşchii şi conturile sale îl laudă pe celălalt neavenit că a alocat 2% din PIB pentru apărare , jignind Guvernul şi Parlamentul Romăniei , adevăraţii autori ai măsurii nu preşedintele care a amănat nepermis de mult promulgarea ... ! Celălalt , Johanis ... , foarte atent la ce ziarişti au voie să pună întrebări şi la lista cu întrebări ( din patru , două au avut ca subiect statul de drept şi DNA-ul ... , lumea se schimbă iar noi o ţinem ca proasta pe mormînt cu corupţia ) ... , mai degrabă a fost preocupat de studiul zămbetului cabalin adoptat în memorabilele poze de pe esplanada Casei Albe ! Că o fi înghiţit în sec sau nu în cele 10 minute de discuţii tete-a-tete , la auzul comenzilor de ultimă oră ale comandanţilor noştri supremi , nu avem de unde şti ... ! În schimb , ştiu sigur că semnarea contractelor pentru tehnică militară cu Arabia Saudită în valoare de380 miliarde de usd , că escaladarea tensiunilor în Golf odată cu relocarea tehnicii militare de la baza nucleară Incirlik , la care nu putem să nu aminti şi dorinţa unor state din UE de a se retrage din NATO pentru a se constitui într-o armată europeană ... , toate acestea , nu sunt vestitoare de vremuri bune ... !

This and other information sheds a bright light onto the realities and indiscriminate and often unchecked actions of our military and government. Is Manning a traitor when the US military is committing illegal acts such as covering up murders?

To call Chelsea Manning a 'traitor' is lazy and unthinking.

Prospectiv A-z .
Celor din SUA, indignati de fapta lui Manning, ar trebui sa li se aminteasca cele stabilite la Nurenberg. Manning a expus crime de razboi, ramase nepedepsite pana azi. 

P.S. Mi se pare mie sau indignatii americani care-i amintesc lui Manning si suporterilor lui de juramantul militar sunt cumva aceiasi care au bagat pe gat romanilor gratierea lui Pacepa?!


Solidarizare cu Assange

Solidarizare cu Assange – 10 iunie 2017

Prospectiv A-z shared a link.

A face bine in ziua de azi nu mai poate veni in mod necesar doar forma in care am fost conditionati de faptele Parintilor. Facerea binelui se intampla si in forme actualizate. Ma intreb daca unul din facatorii binelui de azi nu este Julian Assange... Ganditi si dumneavoastra!

Assange: On a personal level I would probably get along with her [Hillary Clinton] quite well. She is a charismatic person. She is a bit of wonk - like me. A little bit awkward - like me. However, there has to be a line drawn. She decided to destroy the Libyan state. As a result, she fueled the European refugee crisis. We published a lot of her emails on how this unfolded. It seems an inescapable conclusion that she is a war criminal.

A spune adevarul despre PUTERNICII zilei este o fapta pentru care ar trebui sa ne solidarizam celor putini ca Assange.

" Assange: The American National Security Agency, the NSA, built a giant stockpile of digital weapons, but lost control of it in 2013. The NSA, though, did not inform Microsoft and other companies so that they could fix their programs, for which the NSA had attacking tools.

SPIEGEL: Do you think worse is yet to come?

Assange: There are serious questions to be asked: Did the NSA and CIA conceal the fact that they lost control over most of their cyber weapons or did they inform president Obama and his administration? Following the Edward Snowden revelations, the U.S. government promised they would not hoard these vulnerabilities but inform IT corporations so they could fix vulnerable software. It turns out that that was a lie. Another important question is: What liabilities does the NSA bear for the damage the "WannaCry" attack has caused around the world?"

A spune adevarul despre MASINARA RAULUI, cu orice cost uman, este deja de domeniul...

 

 

Interview with Julian Assange: 'WikiLeaks Will Always Be the Bad Boy' - SPIEGEL ONLINE - International

Has WikiLeaks become a tool of Russian propaganda? Platform founder Julian Assange, 45, responds to the accusations, addresses the effects of hackers on…

SPIEGEL.DE

 

Dinica Romanhttps://www.facebook.com/wikileaks/videos/1348789135156195/

Wikileaks

June 11 at 10:43pm · 

Julian Assange speaks about AI controlled Facebook propaganda

 

Dinica Roman https://www.nytimes.com/.../the-long-lonely-road-of...

 

 

The Long, Lonely Road of Chelsea Manning

Her disclosure of classified documents in 2010 ushered in the age of leaks. Now, freed from prison, she talks…

NYTIMES.COM

 

Dinica Roman JJR L.A. CA 1 day ago
To any American, the take-away from Manning's act -- whether you think it right or wrong -- should be simple: Why does it take leaking, whistleblowing and other acts to fully convey to Americans what's being done in their name and with their tax dollars? You can be a patriot, support the troops, and still be disgusted and appalled by the expensive, wasteful, secretive and unconstitutional actions of our unaccountable intelligence apparatus as carried out by our underappreciated, underpaid men and women in uniform. Manning may have revealed secret information, but how else are we to know what exactly our leadership and Military strategy truly lead to as applied in the real world and on the front line? Regrettably, too many Americans will look at this story and resent Manning for leaking without ever asking who it was that made the decisions leading to the immoral, illegal, unethical, and American acts Manning ultimately revealed to the world.

Ask4JD Houston 1 day ago
Chelsea Manning's actions still cause me professional headaches to this day, in ways she did not conceive or even care about. I could care less how 'isolated' she feels. I doubt she ever read the documents that quoted me and made no effort to evaluate whether publishing emails with my name was "disclosing vital classified information". Rather, she sanctimoiously dumped everything into the public domain with not a care to that action's effects on a fellow citizen. When she apologizes and admits it was wrong to indiscriminately publish the private conversations of private citizens, then she has some standing to ask me and the nation to 'reconcile itself to what she did.'

Ross Goldbaum North Carolina 1 day ago
When the Pentagon Papers were released, I don't recall anyone obsessing about Daniel Ellsberg's gender identity. Ellsberg's intention was to expose official obfuscation about the raison d'etre and conduct of the Vietnam War. The material was released to newspaper editors who coordinated with government authorities to redact information that could endanger American lives. This is a far cry from the chaotic behavior of Manning, who randomly released a vast trove of classified information to an anonymous, anarchic entity presided over by Assange, a man actively hostile to the United States. Before the progressive left reflexively defends her, they should reflect on another unintended consequence of Wiki-leak's activities: the Trump presidency. She could have finished her tour, separated from the service, and then engaged in the free speech that every American can exercise to publicize her insights about the futility of the ongoing Afghan and Iraq wars. Instead, she seems absolutely guilty of what she was convicted of doing, and it seems very likely she risked American lives and damaged American interests in the process.

Hdb Tennessee 1 day ago
I am struck by the bravery of Chelsea Manning and by her humility. She seems not to have acted out of arrogance or anger, but out of a principled belief that people needed to know about the killing going on in their name, for questionable reasons. She was brave to come out as trans.

It is amazing that President Obama commuted her sentence. He and her loyal supporters, including Glenn Greenwald, deserve thanks.

This article tries to make a grand statement about her leaks ushering in a new era of leaks and lack of privacy. I don't think that can be pinned on Manning. She did what she was led to do, by her concern over what she was seeing where she was in the war. Whatever happened after that, on a larger scale -- that was not her choice or responsibility.

 

Dinica Roman m.e. wisconsin 1 day ago
Chelsea Manning's revelations helped to end the Iraq War. I wish more freedom-loving, democracy-loving people would stop being such blind authoritarians and recognize the importance of what she did. Americans are outraged that someone wanted them to learn where their own money goes, and how their own military actions affect the world. It's unbelievable.

Don Annapolis Md 1 day ago
As a retired military officer who provided mental health services to active duty troops, all I can say is that Chelsea is one of many who were identified early on as not being mentally able to cope with military life but were refused a discharge due to ignorance and lack of compassion by higher ups. I saw this kind of thing happen way too many times and typically there was some sort of bad outcome. If the Army got rid of her early on, the treasonous act never would've happened. She was ignored and our country paid a heavy price. Not to take her off the hook but this whole saga could've been avoided in my opinion.

Scott Boston 1 day ago
"A US diplomatic cable said that American troops executed at least 10 Iraqi civilians, including and infant an a 70-year old woman, and then called in an air strike to destroy the evidence."

This quote above and many other revelations that the military was covering up was released by Ms. Manning. It also included information that the US said it didn't have which was how many Iraqi civilian fatalities there were. In fact they were being counted by the US and at the time, was up to 67,000 civilians. In the context of 9/11, attacking a country that had no WMD and murder (at final count) over 500,000 civilians should give any American with a conscious pause. Manning's information gives us information to understand what we do as a country.

This and other information sheds a bright light onto the realities and indiscriminate and often unchecked actions of our military and government. Is Manning a traitor when the US military is committing illegal acts such as covering up murders?

To call Chelsea Manning a 'traitor' is lazy and unthinking.

 

Prospectiv A-z .
Celor din SUA, indignati de fapta lui Manning, ar trebui sa li se aminteasca cele stabilite la Nurenberg. Manning a expus crime de razboi, ramase nepedepsite pana azi. 

P.S. Mi se pare mie sau indignatii americani care-i amintesc lui Manning si suporterilor lui de juramantul militar sunt cumva aceiasi care au bagat pe gat romanilor gratierea lui Pacepa?!




marți, 27 iunie 2017

Se incearca oare un Nixon II?

Se incearca oare un Nixon II? – 17 mai 2017

 

Prospectiv A-z shared a link.
 

Mass media aici da in clocot despre faptul ca Trump ar fi spus lui Lavrov ca exista informatii cum ca se pune la cale un atac impotriva avioanelor de pasageri catre SUA folosind un laptop. Aici se dicuta de mai multe saptamani de nevoia interdictiei electronicelor mai mari decat un telefon celular in cabina pasagerilor, dar presa tot ii da intr-una cu pericolul la adresa Israelului (sursa acelor informatii) si faptul ca asta ar constitui mare tradare din partea lui Trump...

Sa recapitulam:
Se discuta public deja de nevoia interzicerii electronicelor la pasagerii avioanelor inaintea de intalnirea Trump-Lavrov;
Trump n-a dezvaluit sursa acestei informatii;
Pe piata iese informatia asta despre discutia avuta de Trump cu ministrul de externe si amasadorul rus la Washington;

Mie mi se pare ca se incearca un Nixon II, adica inlaturarea prin orice mijloace si pretexte a 'celui mai puternic' om/actor al planetei. Ca romani, e bine de retinut ca scaderea sanselor Romaniei in lume aproape ca a coincis cu apusul lui Nixon/puterii presidentiale si rasaritul puterii Congresului in SUA.

https://www.nytimes.com/…/israel-trump-classified-intellige…

P.S. NYTimes ar trebui sa fie obligat sa spuna de unde stie ca Israelul e sursa acelor informatii. In lipsa altor elemente, responsabilitatea expunerii Israelului, in caz ca este cu adevarat ceva cu urmari negative, apartine mass-media/NYTimes, nu lui Trump. Acum vom vedea cine-i tzutzerul in toata treaba.

 

 

Israel Said to Be Source of Secret Intelligence Trump Gave to Russians

Israeli officials would not confirm that they were the source of the information that Mr. Trump shared.

NYTIMES.COM

 


Selectati va rog dela comentarii ce credeti ca merita. Va multumesc!

 

Dinica Roman Gary NYC 4 hours ago
As someone who hesitantly voted for President Trump, when I saw the headline that he had "Revealed Highly Classified Intelligence to Russia" I was crestfallen, to say the least...then I read the article. 

Seems like the worst that can be said is that Trump gave details that *could* expose the ally who provided the information. Not a small matter, but obviously the media already knew it was Israel. Does anyone think Russia didn't know?

Perhaps Israel is upset, but I doubt they would be more upset than France, Germany, and other allies whose leaders had their phones tapped by President Obama. Remember that? Barely? Well, that's because under Obama the media turned mountains into molehills, for Trump, they do the opposite. 

Also, why is nobody concerned that a traitorous govt employee is leaking info from private meetings to the press!? I'm all for whistleblowers exposing illegal activity, but there was no law broken, and isn't leaking this info to the entire world more detrimental to Israel than Trump mentioning it in private?

This is yet another "red" herring. After the Comey firing the media thinks it has Trump on the ropes so they're going for broke. Once the war with NK begins it will dominate the headlines. This could be their last chance. 

There are plenty of valid reasons to oppose Trump, if the media would focus on those, perhaps people would take them more seriously. You've become Chicken Little.
P.S. I notice there's no story in The Times about Seth Rich today.


Ess Los Angeles 4 hours ago
I kind of wish the NY Times + other media sources had refrained from revealing this info. Just because you can report something, doesn't mean you should. Much as I champion investigative journalism + freedom of the press, I also believe that the readers don't always need to know. And just because our president is a complete blabbermouth who shows no restraint doesn't mean we should broadcast the otherwise publicly hidden content of such dangerous indiscretions. If this revelation, in any way, contributes to the mess -- and further endangers the source -- that would be too high a price to pay.


Christopher Rillo 4 hours ago
After watching General McMaster's news conference this morning, I am wondering whether this story is exaggerated. The press has previously reported that intelligence officials are concerned that terrorists have devised means to implant explosive devices in electronic equipment. As a result, the United States and other Western nations have imposed a ban on passengers using electronic devices in flight from the Middle East and this ban will probably extend shortly to European flights. General McMasters, who is a honorable man, has stated that the President never disclosed intelligence methods or sources to the Russians. If he disclosed that he was concerned that ISIS would attempt to sabotage an airliner through a bomb concealed in a laptop, that would hardly be a cause for concern. Apparently the President warned of a specific terrorist plot, but General McMasters who was present stated that the information did not reveal sources, means of collection or any confidential matter. Although the President has demonstrated some unusual traits and his predilection for Twitter often doesn't serve his interest, this news story may be a case people being too quick to judge without having relevant facts.


Jack M NY 2 hours ago
The president has the legal right to reveal secret info, and he has the moral justification for doing so if he feels that revealing will have strategic gain in impressing a point.

I suspect that similar things have happened many times between world leaders, especially details of a relatively minor issue like the laptop threat issue that has already been reported on publicly, especially an issue that the Russians probably knew already, as they have more assets on the ground in that area than anyone else. 

In fact, revealing this info might have been Trump's way of telling the Russians that we know what you know so if anything like this happens and we know you could have prevented it we will hold you responsible, and at the same time preventing Russian blame in the opposite direction if anything happened the other way. A perfectly reasonable strategy. We will never know the real strategy because we only see part of the picture, but that is why the president gets legal room to make these decisions.

What has no justification, and is a serious threat to the security of our country is if conversations like this are being leaked to the media. That locks our president out of the ability to take what might be unpopular risks that he might not be able to justify without revealing secrets to the public— a necessary diplomatic tool—effectively locking his hands.

Whoever leaked this should be locked up. The leaks have to stop.

 

Dinica Roman Pat Buchanan on Nixon/Trump Comparison: "History Repeats Itself, First As Tragedy, Then As Farce"...See More

 

 

Steve Malzberg Interviews Pat Buchanan

More Related Videos & NewsmaxTV Live: 

YOUTUBE.COM

 

Dinica Roman https://youtu.be/CHWDLil3DN8

 

 

World Over - 2017-05-18- Pat Buchanan on President Trump…

YOUTUBE.COM

Se poate refuza o invitatie?

Se poate refuza o invitatie? – 11 iunie 2017

 

Prospectiv A-z

June 11 at 3:31am

Poate juristii ne vor lamuri...

"Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Parlament, că nu se aştepta ca Laura Codruţa Kovesi să refuze invitaţia la comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, întrebându-se de ce aceasta se fereşte să vorbească, dacă a fost „o întâlnire nevinovată" la Gabriel Oprea acasă în seara scrutinului.

„Sincer, eu nu mă aşteptam să refuze prezenţa la această comisie. Până la urmă, ce ar avea de ascuns? Dacă a fost o întâlnire nevinovată, de ce s-ar feri să vorbească despre acea întâlnire? Nu ştiu ce va face comisia, mă aşteptam să accepte prezenţa la comisie", a afirmat Liviu Dragnea.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009 că nu va veni la audiere, invocând o hotărâre a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum şi o decizie a Curţii Constituţionale din 1994, conform căreia dispoziţiile din regulementele Parlamentului care obligă persoane de a se prezenta la comisiile de anchetă sunt neconstituţionale."

Ced ca avem o imensa problema aici, subminarea unei institutii a statului de catre alta, subordonata, care indica prezenta statului in stat si nu separatia puterilor statului.

LCK nu-i procuror, ci sefa administrativa a procurorilor. Consider ca seful DNA poate si trebuie sa fie convocabil de catre Parlament, chiar daca procurorii nu pot fi convocati individual pe cazurile care le instrumenteaza. Pot intelege daca Parlamentul nu poate convoca Curtea Suprema, dar cu 2/3 majoritate ar trebui sa poate convoca pe ORICINE. Oricum, ce-i aia "o hotărâre a CSM," cati cetateni au votat pentru CSM?!

Conform cu logica d-nei LCK, un inalt functionar din institutii anume poate participa la un complot impotriva statului de drept si este plasat automat deasupra oricarei suspiciuni/vini?!

 

Smaranda Dobrescu "Mama catuselor, care se pretinde zeita dreptatii in Romania, isi da arama pe fata si demonstreaza ca nu o intereseaza sa clarifice pentru opinia publica ce cauta in seara alegerilor din 2009 in casa generalului Gabriel Oprea, important lider politic al ultimilor ani, alaturi de sefi ai serviciilor de informatii, in conditiile in care legea interzice magistratilor sa colaboreze cu politicieni sau ofiteri de informatii.

Kovesi nu stie in ce timpuri traieste"
https://www.luju.ro/.../dati-o-afara-pe-kovesi-sefa-dna...

 

 

DATI-O AFARA PE KOVESI – Sefa DNA refuza sa raspunda in fata poporului.…

LUJU.RO

 

Alexandru Stanescu Trăim într-o lume al dracului de strâmbă !


Prospectiv A-z .

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că modificările legislative care obligă persoanele solicitate să se prezinte la comisiile parlamentare de anchetă nu încalcă principiul separației și echilibrul puterilor în stat.

"În ce privește criticile de neconstituționalitate intrinsecă, referitoare la încălcarea art.1 alin.(4) din Constituție, Curtea a constatat (...) că procedurile reglementate prin dispozițiile legii supuse controlului de constituționalitate nu imprimă activității comisiei de anchetă un autentic caracter jurisdicțional, deoarece această comisie nu pronunță hotărâri sau sentințe (...) și nu interferează cu nicio entitate publică având competențe de înfăptuire a justiției. Prin urmare, nu poate fi reținută critica privind nerespectarea principiului separației și echilibrului puterilor sau a cooperării loiale între autoritățile publice", arată CCR într-un comunicat referitor la respingerea obiecției de neconstituționalitate cu privire la Legea privind completarea dispozițiilor art.9 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor.

Plenul CCR a respins, cu majoritate de voturi, obiecția de neconstituționalitate, constatând că prevederile legii sunt constituționale în raport de criticile formulate.

"În ceea ce privește criticile de neconstituționalitate extrinsecă formulate, referitoare la încălcarea art.1 alin.(5) din Constituție, în componenta sa referitoare la calitatea legii, (...) Curtea a constatat că acestea nu sunt întemeiate. În acest sens, Curtea a reținut, în principal, faptul că soluțiile legislative cuprinse în dispozițiile de lege examinate, de completare a art.9 din Legea nr.96/2006, nu afectează concepția generală ori caracterul unitar al actului normativ de bază, integrându-se armonios și în continuarea contextului normativ reglementat la alin.(2) al art.9", se mai menționează în comunicat.

CCR a constatat, totodată, că propunerea legislativă a fost elaborată cu luarea în considerare a jurisprudenței în materie, reglementând prin lege și nu prin regulament parlamentar posibilitatea invitării de către comisia de anchetă "a oricărei alte persoane (străine raportului constituțional dintre Parlament și Guvern) care poate avea cunoștință despre o faptă sau o împrejurare de natură să servească la aflarea adevărului în cauza care formează obiectul activității comisiei și care acceptă să fie audiată".

CCR a respins, miercuri, obiecția de neconstituționalitate a Legii privind completarea articolului 9 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, sesizare făcută de opoziție.

Decizia CCR vine în contextul în care unele dintre persoanele invitate la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale, printre care șefa DNA Laura Codruța Kovesi, au refuzat să vină până acum.

http://www.cotidianul.ro/explicatia-ccr-privind.../

 

 

Explicaţia CCR privind obligativitatea prezentării la Comisiile de anchetă

Curtea Constituțională a decis, miercuri, că

COTIDIANUL.RO

Scrisoarea lui Ponta catre membrii CEX

Scrisoarea lui Ponta catre membrii CEX – 15 iunie 2017


Prospectiv A-z shared Victor Ponta's photo.

June 15 at 3:24am

Nu stiu care-s jocurile dar s-a reusit subminarea PSD. In teorie, nu vad o problema cu retragerea sprijinului parlamentar, iar faptul ca ti se spune ca vor fi repercusiuni pe plan extern te face sa te intrebi odata in plus daca Guvernul Grindeanu n-a fost si el cooptat sa desavarseasca ce a lasat neterminat guvernuLUI / Ciolos...

 

Victor Ponta

June 14 at 12:36pm

Scrisoare deschisa catre membrii CEX al PSD - va rog azi sa il convingeti pe Liviu Dragnea sa puna pe primul loc interesele PSD si ale Romaniei ( chiar daca asta inseamna sa renunte la orgoliul si nemultumirile strict personale)! Si mai ales va rog sa nu il lasati pe Liviu Dragnea sa greseasca din nou!

1. Conducerea unui partid care isi executa public Prim Ministrul si Guvernul la mai putin de 6 luni de la alegeri , fara absolut niciun motiv obiectiv care sa fie explicat votantilor sai si opiniei publice, este o Conducere care greseste !

2. Conducerea unui partid care, fara niciun motiv obiectiv si nicio criza sau presiune politica, pune la dispozitia Presedintelui tarii mandatul de Prim Ministru pe care il detine - este o Conducere care greseste!

3. Conducerea unui partid care isi sanctioneaza Ministri ( numiti cu mari laude si complimente tot de carre aceeasi Conducere in urma cu cateva luni) pe baza unei asa zise "Analize" facute in mod secret de persoane care in mod evident nu se pricep chiar la toate domeniile si nu isi asuma public concluziile, fara a explica public care sunt greselile si fara a da ocazia respectivilor ministri macar de a fi ascultati - este o Conducere care greseste !

Nu puteti ignora faptul ca echipa guvernamentala nu a fost facuta de Sorin Grindeanu ci de catre Liviu Dragnea- daca sunt ministrii slabi e de vina cine i-a propus! Nu puteti ignora ca Presedintele PSD "singurul care stie Programul din scoarta in scoarta" si-a asumat monitorizarea acestuia si numirea tuturor secretarilor de stat, sefinde agentii si directori regionali! Nu puteti ignora ca pana acum o saptamana toate "trompetele" Conducerii proclamau faptul ca Programul este indeplinit "la virgula" ca acum sa aflam de la aceleasi "trompete" ca totul e un dezastru!

4. Conducerea unui partid care cere si accepta demisii in alb de la reprezentantii sai in Guvern nu doar ca incalca legea, justifica banuielile si acuzatiile de santaj dar mai ales da un mesaj profund de neincredere tocmai in cei pe care i-a desemnat ca cei mai competenti si eficienti reprezentanti ai sai in cele mai importante functii publice ! Am fost ministru si nici Adrian Nastase nici Mircea Geoana nu mi-au cerut mie sau altcuiva demisii in alb / am fost Presedintele PSD si nu am cerut nimanui o demisie in alb ! O Conducerea care a procedat astfel a gresit profund.

5. Conducerea unui Partid ( la Putere sau in Opozitie chiar) care solicita demisia unui Guvern fara a spune public si clar cu cine doreste sa inlocuiasca acel Guvern este o Conducere care greseste / cine va acredita autoritatile de management pentru fondurile europene ? Cine va face rectificarea bugetara? Cine va asigura examenele scolare si inceputul noului an scolar? Cine se ocupa de criza nesolutionata a medicamentelor?

6. Conducerea unui Partid care considera ca obedienta fata de Presedintele sau este conditia necesara si suficienta pentru a fi Prim Ministru sau Ministru (ignorand competenta, viziunea, onestitatea si caracterul) este o Conducere care greseste!

7. Conducerea unui Partid care foloseste abuziv un document abstract si cu multiple imperfectiuni - "Programul de Guvernare" - ca pe o Biblie sau Coran pe baza caruia se stabilesc "credinciosii si ereticii" si se decid "excomunicarile" este o Conducere care greseste!

Numai Partidele Comuniste foloseau in rafuielile interne abaterile de la "Programul Partidului" sau de la "Invataturile lui Marx si Engels" - pe care oricum nu le citise nimeni .

Conducerea unui partid care se complace in minciuna ca alegerile au fost castigate cu Programul Fabulos de Guvernare greseste ( victoria in alegerile din 2016 unde PSD a luat cele 3 milioane de voturi ale sale intr-o prezenta catastrofala de sub 40% s-a bazat pe realizarile PSD in 2012-2015, pe dezastrul functional si de comunicare al Guvernului Tehnocrat si mai ales pe greselile uriase facute de PNL, Klaus Iohannis si Dacian Ciolos care i-au "tinut acasa" pe alegatorii lor)

Atentie mare - Liviu Dragnea nu a luat PSD de la 20% si l-a dus la 40% / dar invers de la 40 la 20 sunt toate premisele sa reuseasca!

8. Conducerea unui Partid ai carui membri vorbesc in soapta sau pe la colturi ca "Seful chiar greseste dar ce putem sa facem" dupa care ridica mana si voteaza in unanimitate deciziile pe care si ei le considera eronate este o Conducere gresita / Partidul Democrat s-a supus orbeste vointei "Sefului" si a disparut de pe scena politica - PNTCD si-a dar jos propriul Guvern si a disparut - chiar nu vreau ca PSD sa urmeze aceste exemple

9. Conducerea unui Partid care nu studieaza prevederile Constitutiei, ale legilor sau chiar ale propriului Statut privind incetarea mandatului de Prim Ministru sau de ministru greseste! Va rog sa imi aratati articolul din Constitutie, din lege sau chiar din Statutul PSD care prevede ca votul CEX duce la demiterea Prim Ministrului

10. Conducerea unui partid care incearca sa se foloseasca de alte partide pentru rafuieli interne gresesete ! Norocul nostru ca nici ALDE si nici UDMR nu au cazut in aceasta capcana si au raspuns cu inteligenta si demnitate ( cum este sa vrei sprijinul UDMR contra propriului Premier cand pregatim frumosul dar dificilul an centenar 2018 ?!?!)

11. Conducerea unui partid care isi da afara un Premier Grindeanu carea are peste 40% incredere publica la solicitarea unui lider Dragnea care are sub 20% greseste !

12. Conducerea unui partid care ignora semnificatia si consecintele profunde pe termen lung pentru Romania ale Noului Parteneriat cu SUA ( confirmate prin vizita la Washington a presedintelui Iohannis) este o conducere care greseste!

13. Conducerea unui partid care asteapta de la parlamentarii sai sa voteze linistiti o Motiune de cenzura contra propriului guvern este o Conducere care greseste! Daca se ajunge prin absurd la asa ceva (Doamne Fereste) eu voi initia un Grup de Parlamentari PSD care sa se opuna prin vot unei asemenea greseli.

14. Conducerea unui Partid care isi bate joc de membrii sai loiali si seriosi este o Conducere care greseste profund! Sorin Grindeanu a facut politica DOAR in PSD - a fost alaturi de Partid si la putere si in opozitie - a castigat alegeri in Timis acolo unde stim cat de greu este pentru PSD - nu a cerut sa fie Prim Ministru ci a acceptat functia ca o solutie la criza din decembrie ( cand eu am zis ca nu l-as fi numit inca Prim Ministru toata Camarila a sarit pe mine ca nu il sustinhttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂)! O conducere care isi da afara fara explicatii si fara motive obiective asemenea oameni este o Conducere care greseste!

Stimati colegi 
- am facut politica DOAR in PSD incepand cu anul 2001 - am fost lider al TSD , vicepresedinte si presedinte PSD , deputat, ministru si Prim Ministru sustinut de PSD - aceasta activitate imi da dreptul sa va adresez solicitari oficiale pe care nu le puteti ignora ( as fi facut acest lucru in mod direct la sedinta de azi daca as fi fost macar invitat - Statutul PSD care prevedea ca fostii presedinti sunt membri ai CEX a fost modificat in 2016 in asa fel incat Iliescu, Nastase, Geoana sau Ponta sa nu poata fi prezenti)!

Ma adresesz dvs deoarece nu am posibilitatea unei comunicari directe cu Liviu Dragnea ( cel care ma numea "prietenul" sau si spunea ca ma iubeste la fel de mult ca si pe Sorin Grindeanu sau pe Valeriu Zgoneahttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂)!

Nu este un secret pentru absolut nimeni ca in CEX se valideaza formal ceea ce decide in mod absolut si exclusiv Liviu Dragnea - procedurile ipocrite in care iau cuvantul "tovarasii" de la Olt sau Giurgiu iar Liviu chiar iese din sala "sa nu influenteze" nu fac decat sa creasca ridicolul showului si sa defineasca o lipsa de curaj in a-si asuma deciziile care de fapt ii apartin in totalitate!

Azi insa Liviu Dragnea va propune ceva profund gresit pentru PSD si pentru Romania - iar dvs aveti macar datoria sa incercati sa il razganditi!

Traiesc azi in PSD senzatia pe care am avut-o in 14 Martie 2006 cand la Hotelul "Confort" de la Otopeni tot un CEX a decis in mod gresit "executia" lui Adrian Nastase si cedarea functiei de Presedinte al Camerei Deputatilor ( pe care reusisem sa o aparam cu succes timp de un an)! Atunci insa macar votul a fost 37-14 - unanimitatile de azi sunt cu atat mai condamnabile! Uitati-va in jur si vedeti cati dintre cei 37 se mai afla azi alaturi de dvs! Si ii puteti intreba daca atunci au facut bine?

Pana la ora 16 inca se mai poate gasi o solutie - dupa aceea va fi prea tarziu si cei care au provocat criza vor fi responsabili!

Nicoleta Surdei http://www.aktual24.ro/fostul-sef-al-anaf-dezvaluie-de.../

 

 

Fostul sef al ANAF dezvaluie de la ce a pornit macelul din PSD: "Liviu Dragnea,…

AKTUAL24.RO

 

Prospectiv A-z .
La fel au facut TOTI, nu-i decat un motiv de a inflama opinia publica impotriva lui Dragnea.

 

Prospectiv A-z .
Atentie la punctul nr. 7

" 7. Conducerea unui Partid care foloseste abuziv un document abstract si cu multiple imperfectiuni - "Programul de Guvernare" - ca pe o Biblie sau Coran pe baza caruia se stabilesc "credinciosii si ereticii" si se decid "excomunicarile" este o Conducere care greseste!

Numai Partidele Comuniste foloseau in rafuielile interne abaterile de la "Programul Partidului" sau de la "Invataturile lui Marx si Engels" - pe care oricum nu le citise nimeni ."

Adica Ponta rosteste ca un tehnocrat in sensul ca programul e o gluma pentru implementarea caruia nimeni nu-i raspunzator...

Pe de alta parte, ar fi posibil ca nerespectarea programului sa fie o acuza formala a lui Dragnea, insa m-as bucura daca s-ar crea un precedent acum prin care cei la putere sa fie periodic evaluati pe acest criteriu.

 

Prospectiv A-z .
Schimbarea Guvernului Grindeanu nu s-ar justifica, iar presiunea pe care Liviu Dragnea şi oameni săi fideli o pun asupra Executivului are consecinţe foarte grave pentru România, a susținut la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan (grup S&D, din care face parte PSD).

Astfel, întrebat dacă s-ar impune schimbarea Guvernului Grindeanu, Ivan a spus: "În nici un caz! În primul rând, eu nu cred că astăzi, Comitetul Executiv va decide schimbarea lui Sorin Grindeanu, indiferent de evaluările care au fost făcute şi care vor fi prezentate Comitetului Executiv, pentru că nu există nici un argument raţional, care să ţină de bunul mers al acestei ţări, de încrederea celor care ne-au votat în decembrie, care să justifice schimbarea lui Sorin Grindeanu. Nu a făcut greşeli fundamentale, lucrurile merg într-o direcţie bună, cât se mai poate merge într-o direcţie bună, după momentul Ordonanţei 13. Nu sunt argumente pe care Liviu Dragnea sau oricare altcineva din conducerea partidului să le prezinte în Comitetul Executiv şi să convingă colegii".

În opinia acestuia, "presiunea pe care Liviu Dragnea şi alţii din jurul său, câţiva lideri fideli lui Liviu Dragnea, presiunea pe care aceştia o pun asupra Guvernului are consecinţe foarte, foarte grave nu pentru Guvernul în sine, dar pentru performanţa acestui Guvern şi pentru România. "Semnalele pe care PSD le dă în acest moment în plan extern sunt negative. Partenerii noştri externi, cei care ar dori să investească în România, cei care ar dori să împrumute România (…) primesc semnale că acest Guvern nu are nici susţinere, că nici nu este un Guvern stabil şi există o anumită lipsă de predictibilitate", a afirmat Ivan.

"Orgoliile personale, interesele personale ale unor lideri, dovezile de loialitate pe care le aşteaptă Liviu Dragnea de la miniştri, de la prim-ministru sunt mai importante decât programul de guvernare sau mai important este să se întâmple ceea ce am promis în campanie şi să ne ţinem de cuvânt? Eu cred că nişte mize mici, orgolii personale mărunte îi orbesc pe anumiţi lideri ai partidului (…). Contează mai puţin spre deloc dacă Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu mai sunt prieteni sau dacă au fost vreodată prieteni, dacă mai pescuiesc sau nu mai pescuiesc împreună, câte ştiuci prinde unul, câte ştiuci prinde altul. Contează ca ceea ce am promis să se întâmple", consideră europarlamentarul.

 

Prospectiv A-z .
Am putut in sfarsit sa gasesc link la reportul lui Dragnea despre ne/realizarile Guvernului Grindeanu. Mi se pare ca dl. Dragnea exagereaza grosolan.

Masurile (partial) neindeplinite nu-s de genul celor care pot fi indeplinite in 6 luni. Cele indeplinite sunt destule pentru a da Guvernului Grindeanu calificativul SATISFACATOR.

Raman la parerea ca e mare pacat ca se aduce in discutie un potential impact extern al daramarii guvernului. Ca si cum aparatorii guvernului n-ar putea monta suficiente arumente pentru status qvo.

http://www.cotidianul.ro/psd-raport-cu-balbe-pentru.../

 

 

PSD, raport cu bâlbe pentru Guvern (Document)

PSD a făcut publică evaluarea pe care a făcut-o…

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z .
Comentariatul

Nation
+2
„Defectarea" premierului Sorin Grindeanu de la linia programului de guvernare al Partidului Social Democrat s-a produs in luna martie, atunci cand consilierul prezidential Sandra Pralong i-a acordat credit nelimitat. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, nu neaparat din partea sefului statului, ci a controversatului miliardar George Soros! Cel a carui retea globala, dupa ce si-a revenit din degringolada de care fusese cuprinsa odata cu victoria zdrobitoare a stangii la alegerile parlamentare din 11 decembrie a trecut in forta la „resetarea" asa-numitelor forte democratice.Iar incercarea de salvare a ce se mai poate salva se va baza pe o halucinanta alianta intre „rebelul" Sorin Grindeanu si Uniunea Salvati Romania. De asemenea, prin „realimentarea" manifestatiilor din Piata Victoria, invocata „executie" a lui Grindeanu fiind de aceasta data pretextul folosit de aceiasi vechi „papusari" pentru scoaterea „tinerilor frumosi si liberi" in strada. Si in timp ce liberalii au refuzat sa participe la noua constructie transpartinica, promitand in schimb „sprijin total" pentru orice pachet legislativ venit din aceasta tabara, Grindeanu va incerca marea cu degetul. Cel mai probabil prin fortarea crearii unei formatiuni in care numiri surprinzatoare ca Nicusor Dan in fruntea Internelor, Cristian Ghinea la Ministerul Fondurilor Europene sau Bizgan Gayral Oana Mioara la Ministerul Economiei va avea rolul sa bulibaseasca astfel cu totul si asa fracturata clasa politica si societate romaneasca. Adica sa reprezinte „declicul" pentru „marea destabilizare" a tarii, operatiune pe care „National" a dezvaluit-o de altfel in urma cu putina vreme, cand titram „E prea multa liniste in Romania…"

lunetistu
+14
S-ar parea ca programul de guvernare PSD . a facut deranji mare la casa stapinilor de afara , carora le este subordonat ( eu zic trinomul, `sfinta treime` : servicii ; justitie ; presedintie ) si se incearca pe toate caile stoparea si daca se poate eliminarea lui , a programului . Cu aminarile formarii guvernului ;cu #rezistentii virf de lance , cu sasul presedinte in fruntea lor alaturi de multinationale , cu acoperitii si descoperitii infiltrati in toata societatea si sigur si-n PSD ; cu majoritatea posturilor de decizie in mina gastii ardelenilor ;cu media vinduta in totalitate intereselor straine se incearca pe toate caile inpiedicarea implementarii programului de guvernare iar batalia este dura de tot .. Punind cap la cap tot ceea ce s-a petrecut din Decembrie 2016 si pina azi la concluzia asta am ajuns .O fi Dragnea timpit , dar nu in asa hal incit sa-si sacrifice toate cistigurile de pina acum , ba chiar , pozitia ( in special viitoare ) a partidului . Tinta este PSD. ul ( i-au speriat scorul obtinut de PSD. in alegeri si nivelul actual al surogatului de opozitie ) nu soarta lui Dragnea . In contextul politic actual le este frica sa nu facem si noi ca cei din jur , vecinii nostrii inclusive Turcia , sa schimbam macazul . Ar fi dezastruos pentru ei .

Grindeanu=Tradator
+21
Surse aproapiate premierului ne-au explicat că acesta se aștepta la un astfel de moment de ruptură în relația cu Liviu Dragnea și ar fi purtat discuții exploratorii cu cei de la PNL și USR, pentru formarea unei noi majorități în Parlament. Cei din opoziție s-au arătat favorabili unei astfel de ipoteze."Majoritățile se mai pot schimba", le-a spus Sorin Grindeanu, apropiaților săi din PSD. Practic, Sorin Grindeanu s-a arătat disponibil să fie premierul suținut de o alianță din care să nu facă parte și PSD, iar partidul său ar urma să fie aruncat în opoziție.Despre aceste discuții ale lui Grindeanu cu partidele de opoziție s-a auzit și în PSD. Probabil la acest lucru se referea Gabriela Firea când spunea că Sorin Grindeanu "are acum un alt spate politic" și că acesta ar putea fi motivul rupturii dintre el și Liviu Dragnea.Gaz pe foc a turnat astăzi și fostul lider al PSD, Victor Ponta. El s-a poziționat clar de partea lui Sorin Grindeanu în războiul cu Liviu Dragnea și a anunțat că dacă se ajunge la o moțiune de cenzură el este dispus să rupă dintre parlamentarii PSD și să-i convingă pe aceștia să nu voteze o astfel de moțiune. La fel de bine cum îi poate convinge să nu voteze o moțiune, Victor Ponta și-ar putea duce apropiații într-o nouă construcție politică.De asemenea, nu trebuie neglijată nici construcția lui Daniel Constantin, care ar putea rupe parlamentari din ALDE, mai ales dacă aceștia simt că actuala barcă a puterii începe să ia apă. O altă informație care circulă în mediul politic arată că premierul Sorin Grindeanu s-a dus la ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, pentru a cere sprijin în războiul cu Liviu Dragnea.


Rado
+20
Ciudata declaratia lui Grindeanu cum ca nu vrea ca PSD sa plece de la guvernare . Mai ales in contextul in care se vehiculeaza pe surse ca Grindeanu nu ar refuza un guvern cu PNL si USR. 

NcM
-14
Sanchi... Oglinzi si fum. Tudorel Toader a fost tinta principala si unica. Dragnea a declansat un razboi personal cu Kovesi, Tudorel n-a vrut sa i se supuna, iar Grindeanu l-a sustinut. Ceilalti sunt victime colaterale. Mai bine zis viermi colaterali. Cu Dragnea la varf, PSD va face implozie. Duca-se!

 

Prospectiv A-z .
Ţăranul @ NcM
+2
Chiar aşa fiind , eu cred că trebuie făcut pentru ca nebunia din justiţie să se termine ... ! Dosare la comandă , procurori infractori , judecători şantajaţi , sentinţe pentru infracţiuni econimice la care pentru un an pedeapsă se mai adaugă un ... mic spor de 28 - 29 de ani ... , pedepse pentru crimă cu premeditare de 4-6 ani ... , violuri şi tîlhării cercetate în libertate ... ! Ţi se pare că e corect să ţii în funcţie doi maimuţoi supuşi sistemului cu preţul nenorocirilor la care sunt expuşi milioane de romăni ... ? Dacă , da ... , dispari odată cu Grindeanu şi Tudorel al tau ...

Gogulea
+9
Oricum ai da-o, Grindeanu este un tradator, pentru ca actioneaza contra partidului. Desi a fost avertizat ca ar fi agent acoperit, Dragnea s-a incapatanat sa-l propuna in fruntea guvernului. Asupra PSD sunt presiuni uriase pentru a renunta la masurile nationaliste care afecteaza interesele straine. Dupa demisia neasteptata a lui Ponta, Dragnea a reusit sa tina partidul unit, in ciuda tuturor eforturilor Sistemului de a-l scinda, dar a facut greseala sa apeleze in continuare la sfaturile consilierilor israelieni, care l-au indrumat prost. 

JE SUIS RARINCA
-1
Aceasta este soarta ..Tradatorilor!!! Sunt supusi Oprobiului Public !!??. Draga Grindeanu!!.La nici 6 luni de la instalarea in functie , ati intrecut in mizerii Sekuristice si pe ..Pacaliciul Feisbucist!!.. Victor Ponta !!?? Asta o lua asa mai usor, mai pe ocolite ba prin ..Vie..!!ba prin ..Porumb..!! la Chilia in Port!!mai pe ascunselea de ochii prostimii , cardas cu Binomul [[ Keovesy-Ghita ]] . Matale doresti sa fii cel mai tare din parcare. Nu te mai jenezi de propii alegatori, de cetatenii Romaniei de conducerea PSD-ului, de bunul simt, ce doreau cu adevarat distrugerea acestui sistem ticalosit [[ Binomul ]] ce a ingenuchiat practic aceasta tara !!?? . Doresti sa duci pe cele mai inalte culmii actiunile noii Sekuritati Binomul. Matale i-ai numit direct in guvernul Romaniei!! Incepand de la loctiitorul Tov Plt. Maj. Florica Coldea , gneralul Statescu pana la doamna colonel imi scapa acum numele ce era responsabila din partea SRI cu ONG-urile din patria noastra draga Romania!! Asa-i draga Grindeanu??!!De unde a venit atata curaj si tupeu din partea dvs. stimate domn??!! De la o ..Curca Plouata.. ce nu indraznea sa traverseze strada neainsotit , acum ati capatat puteri supra naturale precum Harap Alb din poveste!!?? Va luptati cu tupeu si Golanie cu toata suflarea Psd-ista dar si cu Dragnea cel ce v-a numit prim ministru. Chiar nu mai aveti pic rusine?? Nu uita stiamte domn, Dragnea si-a pus in joc toata credibilitatea si onoarea politica in campania electorala cu acel program de guvernare, si a castigat. Matale habar nu aveai de programul de guvernare cand te-a nominalizat Dragnea ca premier !!Stimate domn Grindeanu, nu luati acest popor chiar atat de idiot si prost. V-ati predat cu arme si bagaje sistemului ticalosit Iohanist. Despre asta este vorba in esenta !! In rest gargara pentru Dobitoacele si primatele analfabete din colonie!!? Amin!! ..Stelu

Charlie
+11
Individul care facea in ianuarie pe sluga credincioasa incapabila sa emita idei isi arata adevarata fata de agent al lui Sarbu (tata socru lui Ponta), unchiul sau genealogic si conspirativ.. Toate masurile de prudenta luate de Dragnea pentru a nu numi un securist se dovedesc inutile intr-o tara in care colcaie deplin conspiratii securisti. Au trecut 6 luni si sefii institutiilor de forta sunt bine mersi in functii, iar legile vitale ruperii de neocomunism nu au fost inaintate ca proiecte.

 

Prospectiv A-z .
oricine
0
E clar ca Ponta il sprijina pe Iohannis. Si ca linge in zari poate ca pica vreo sinecura candva. Nu ii pasa de popor. Nici nu il are in gand, doar jonglerii, asi smekeri din maneci, laba intr-un cuvant: jigodie cum nu se vazu mai inainte. Acum se lamureste si Antonescu ce avu alaturi, ce il roase nestiut, chitcanul asta ranchiunos. Ciudat e ca nu se razbuna pe Iohannis care-l mazili urat dde tot, doar alese sa refuleze pe Dragnea. Asta inseamna mare razbunare ca rata si ultima sansa, ca sta pe tusa. Urat caracter. Ce cauta oare in politica, nu e util poporului insul cavernicol, nu e adecvat secolului acest, trebuie restituit cavernei, oricum s-ar chema ea, poate sa se cheme si puscarie, dc nu ca uns e pe deste!

Krixus
+13
Tocmai Ponta! Tocmai Ponta, cel care si-a tradat propriul candidat la prezidentiale, ducandu-l pe Geoana in eroare spre a intra in cursa intinsa de Basescu! Tocmai Ponta care a sobaotat la vedere alungarea lui Basescu, lingand in schimb pantofi de lac pe la Bruxelles! Tocmai Ponta-pisoiasul care se gudura pe langa Basescu! Tocmai Ponta care a numit-o pe Kövesi! Tcoamai Ponta care a cazut la un troc cu "statul profund" spre a-si salva socrul ! Tocmai Ponta care a torpilat alianta cu PDL-ul, facand posibila fusziunea PNL-PDL si ascensiunea samsarului de case! Tocmai Ponta care a dat dosul in miez de noapte pe Facebook, fara a se consulta macar cu propii ministri, facand posibil regimul asa-zisilor "tehnocrati"! Tocmai Ponta, prietenul si scula lui Ghita! .... E de mirare ca tupeistul acesta isi mai permite sa iasa in public. Dar si mai de mirare este ca se mai gasesc ziaristi care sa se uite in gura lui mincinoasa! Bleahhhhhhhh!

bona postaritza
+12
Scrisoarea asta, ca si altele, sunt pentru noi.Ei intre ei, se cunosc foarte bine.Altfel i-ar fi trimis-scrisoarea prin posta sau îsi trimitea bona ca s-o duca.Ai ddrac jji-.-godii!

 

Smaranda Dobrescu Cele avertizate in scris de Ponta inaintea sedintei CEX mi se par corecte, dar fiind departe de adevarurile membrilor de partid imi e greu sa evaluez o situatie evident neplacuta si neavenita. In aceste conditii nu am motive de judecata decat unele exterioare, poate subiective. Pornesc totusi de la cateva fapte obiective: 
1.Nici unul din personajele principale in discutie, Dragnea si Grindeanu nu au avut o pozitie clara impotriva abuzurilor din justitie, asupra protocoalelelor binomului si ale SRI incheiate cu alte institutii, fata de procurorul sef care contrazice hotararile CCR, fata de concluziile ministrului de justitie bazate pe demonstratii care ar fi justificat masuri exact contrarii. Daca pozitionarea fata de binom a celor doi ar fi fost clara si manifesta, am fi avut un reper de judecata suplimentar si revelator macar privind gradul lor de orientare fata de aspectele de democratie si respectarea statului de drept. Se pare ca ambii au sperat sa se bucure de protectia SRI>
2, Ceea ce este evident insa in defavoarea lui Dragnea este faptul ca a acceptat un raport de evaluare efectuat de o singura persoana, si aceea cu probleme de integritate, care NU A STAT de VORBA cu niciun MINISTRU.. 
Toate masurile de incriminare ale Guvernului s-au facut brusc, fara antecedente publice de atentionare a neindeplinirii planului. Cand pe fondul realizarilor unui guvern ce a participat la o crestere majora vii cu neindeplinirea programului in procent atat de mare, masura apare disonanta, emisa de un instrument dezacordat..
3. Pe de alta parte intrebarile pe care mi le pun fata de Grindeanu sunt cele prin care acesta riposta in urma cu doua zile prin invocarea nevoii de unitate in coabitarea cu presedintele (justificat sau nu, avand in vedere noptile cu geaca rosie) si faptul ca PNL il sustine pe fostul premier iar USR a scos oameni in strada pentru sustinerea lui dupa nici patru luni in care riposta USR era adresata in piata aceluiasi premier. 
Asa ca, nu stiu, nu am date sa trag concluzii. 

Masura pare o reglare de conturi interna justificata penibil de un raport de evaluare.

 

Smaranda Dobrescu Cu aceleasi rezerve as adauga si parerea preluata din National:
http://www.national.ro/.../grindeanu-facut-sorosist-de.../

 

 

Grindeanu, facut sorosist de Sandra Pralong!

„Defectarea" premierului Sorin Grindeanu de la…

NATIONAL.RO

 

Dinica Roman http://voxpublica.realitatea.net/.../psd-marele-partid...

PSD, marele partid care nu poate să guverneze. Concluzii după o zi ciudată

Într-o criză de autoexigență, PSD și-a dat guvernul jos. Cu ce rămânem după ciudata zi de 14 iunie 2017. Nu există câștigător după ziua de ieri. Dragnea și-a făcut de râs propriile cadre desemnate să-i fie marionete. Din orice scenariu Dragnea iese șifonat. Dragnea are un singur bilanț de făcut: a c...

VOXPUBLICA.REALITATEA.NET

 

Smaranda Dobrescu Iata si parerea unui deputat PSD:

Liviu Plesoianu
3 hrs · 
L-am criticat public pe președintele PSD Liviu Dragnea atunci când m-au frapat diverse ezitări, răzgândiri sau inconsecvențe. Dar am capacitatea de a separa planurile! Cu toată dragostea, CUM SĂ FACI UN EROU DIN GRINDEANU?

Domnul Sorin Grindeanu spunea EXACT așa la... Realitatea TV: "Un lucru foarte bun este faptul că s-a trezit partea civică, indiferent cine este la guvernare sau cine este președinte, este foarte important că s-a trezit partea civică. Este important pentru România! (...) Auzindu-i și eu, și ceilalți colegi ai mei, am luat această decizie de a abroga. I-am auzit de multe ori în direct, pentru că stau de multe ori până târziu la Guvern."

În ce mă privește, îi transmiteam PUBLIC acest mesaj domnului GRINDEANU, în luna februarie: ...Și pentru mine a fost îmbucurător când am constatat că "s-a trezit partea civică". ...DAR eu mă refer la acea parte care a făcut diferența la alegeri și care a modificat total "bazinul electoral" și profilul alegătorului PSD! Acea parte care e implicată civic și care e informată despre îngrozitoarele ABUZURI ale instituțiilor de forță din România. Acea parte care ar striga oricând: "DNA - NU mai abuza!". Acea parte care ne vrea DEMNI și VERTICALI în fața tuturor celorlalte națiuni. Acea parte care strigă "LIBERTATE", nu "LA PUȘCĂRIE". ...Acea parte din care fac parte.

De asemenea, mai spunea domnul GRINDEANU niște lucruri absolut HALUCINANTE tot în februarie. Și tot atunci îi adresam următorul MESAJ PUBLIC:

Un mesaj lung cât o noapte albă şi o SUPER-IDEE pentru domnul premier GRINDEANU

Noaptea trecută n-aveam somn (ca hoții) şi mi-a venit o idee! Domnul Grindeanu tocmai a spus la Bruxelles că, dacă i-au zis protestatarii că a greşit, asta nu poate să însemne decât că... a greşit. De asemenea, a mai spus şi că apreciază foarte mult "creativitatea" celor din stradă. ...Perfect! Atunci, cred că cea mai bună idee ar fi ca, încă de la primele semne că se lasă seara, să iasă premierul din clădirea Guvernului şi să li se alăture protestatarilor anti-Guvern. În acest fel, n-ar mai fi acuzat că lucrează "noaptea, ca hoții". S-ar spune, dimpotrivă, că protestează "noaptea, ca democrații". Mai mult decât atât, ar avea ocazia să participe la scandările pline de "creativitate" (pe care a şi zis că le apreciază), precum: "PSD - Ciuma Roşie!", "DNA - să vină să vă ia!", "Dormeam, futu-vă-n gură, dar ne-am trezit!", "Muie PSD", "Partidul Salvați Deținuții", "V-ați prostituat pentru 10-15% din nimic şi i-ați votat pe penalii ăştia!", "PSD - eşti un gunoi, ai dat timpul înapoi!", "Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist!", precum şi la alte îndemnuri şi strigăte-CREZ patriotico-civice similare.

Ce-ar mai vui presa străină! "Pentru prima dată în istorie, un premier protestează NOAPTEA împotriva lucrurilor pe care le face ZIUA!"... ...Şi, în fond, asta e tot ce contează - să (ne) zică de bine Bruxelles-ul, Ambasadele, Presa Străină. În general, toate entitățile care contează cu adevărat!

...Cât despre milioanele alea de au votat PSD, GHINION! Dar nu-i bai... Le-o explica domnul premier mai încolo. Le-o zice mai spre 2020 cum că pentru ei a făcut lucrurile astea de nu le pricep ei acum. Momentan, ce e cu adevărat important e să se comunice DOAR cu ceilalți. Treaba votanților e să voteze, din patru în patru ani! Şi a premierului - să aprecieze "creativitatea" celor ce îi umilesc pe cei care au votat PSD la un scor istoric! ...Şi să îi asigure pe cei din casta superioară, de la Bruxelles, că "vom face tot ce ne spuneți că TREBUIE să facem, numai să ne explicați CLAR, să ştim EXACT, să nu mai GREŞIM".

În rest, avem câteva certitudini:

- binomul a fost spart (nebun să fii să nu crezi asta!);
- anticorupția duduie mai abitir ca niciodată (nu ştim încă dacă premierul Grindeanu va aştepta ca DNA să vină să îl ia din clădirea Guvernului sau chiar dintre protestatari, chiar în timp ce strigă, alături de ei, cel mai "creativ" dintre sloganuri: "DNA - să vină să vă ia!");
- românii care au votat pe 11 decembrie pentru a nu mai trăi într-o colonie pot fi liniştiți: am devenit mai mult decât atât - suntem o COLONIE ÎN DEVĂLMĂŞIE, una în care nu suntem siguri care ne sunt stăpânii, dar în care ştim cu siguranța că noi îi avem pe cei mai mulți!

...între timp, noaptea s-a încheiat. Nu ştiu care sunt preocupările domnului Grindeanu acum, dar ştiu care va fi preocuparea mea - voi dormi. ...#ZiuaCaHoții

 

Smaranda Dobrescu Cred ca intr-o zi-doua ne vom lamuri. Adunam pareri.. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

"Acum, după flitul lui Trump (în sensul neintrării în jocul propus de alde Pantazi), se vede bine această tactică; această preocupare disperată a sistemului (securistic și românesc 100%) de a încerca să o mențină pe Laura Kovesi pe post cu orice preț, prin orice mijloace. Ea este garantul puterii sale și trebuie să o apere chiar la vedere, demascându-se, dacă americanii nu mai sunt dispuși să le facă treaba și jocul ca până acum."
http://www.conteledesaintgermain.ro/razboiul.../15-06-2017

 

 

Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi

O întrebare domină în ultimele zile toate studiourile TV…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Doina Nicolescu shared her post.

 

Doina Nicolescu

June 14 at 11:38pm

Ascult justificarea d-lui Grindeanu privind refuzul de a nu demisiona. Nu imi pot retine un sentiment de jena!

 

 Prospectiv A-z.
Exista detalii undeva, doamna Nicolescu?

 

Smaranda Dobrescu https://www.youtube.com/watch?v=SbFI5-3J4a4

 

 

06/14/2017 Conferinta de Presa a Primului-ministru…

YOUTUBE.COM

Prospectiv A-z .
Niste natarai, ai avea senzatia la prima vedere/auzire. Trebuie ca sunt motive dincolo de adversitati personale, pe cat de grave pe atat de necunoscute publicului.