marți, 27 iunie 2017

Scrisoarea lui Ponta catre membrii CEX

Scrisoarea lui Ponta catre membrii CEX – 15 iunie 2017


Prospectiv A-z shared Victor Ponta's photo.

June 15 at 3:24am

Nu stiu care-s jocurile dar s-a reusit subminarea PSD. In teorie, nu vad o problema cu retragerea sprijinului parlamentar, iar faptul ca ti se spune ca vor fi repercusiuni pe plan extern te face sa te intrebi odata in plus daca Guvernul Grindeanu n-a fost si el cooptat sa desavarseasca ce a lasat neterminat guvernuLUI / Ciolos...

 

Victor Ponta

June 14 at 12:36pm

Scrisoare deschisa catre membrii CEX al PSD - va rog azi sa il convingeti pe Liviu Dragnea sa puna pe primul loc interesele PSD si ale Romaniei ( chiar daca asta inseamna sa renunte la orgoliul si nemultumirile strict personale)! Si mai ales va rog sa nu il lasati pe Liviu Dragnea sa greseasca din nou!

1. Conducerea unui partid care isi executa public Prim Ministrul si Guvernul la mai putin de 6 luni de la alegeri , fara absolut niciun motiv obiectiv care sa fie explicat votantilor sai si opiniei publice, este o Conducere care greseste !

2. Conducerea unui partid care, fara niciun motiv obiectiv si nicio criza sau presiune politica, pune la dispozitia Presedintelui tarii mandatul de Prim Ministru pe care il detine - este o Conducere care greseste!

3. Conducerea unui partid care isi sanctioneaza Ministri ( numiti cu mari laude si complimente tot de carre aceeasi Conducere in urma cu cateva luni) pe baza unei asa zise "Analize" facute in mod secret de persoane care in mod evident nu se pricep chiar la toate domeniile si nu isi asuma public concluziile, fara a explica public care sunt greselile si fara a da ocazia respectivilor ministri macar de a fi ascultati - este o Conducere care greseste !

Nu puteti ignora faptul ca echipa guvernamentala nu a fost facuta de Sorin Grindeanu ci de catre Liviu Dragnea- daca sunt ministrii slabi e de vina cine i-a propus! Nu puteti ignora ca Presedintele PSD "singurul care stie Programul din scoarta in scoarta" si-a asumat monitorizarea acestuia si numirea tuturor secretarilor de stat, sefinde agentii si directori regionali! Nu puteti ignora ca pana acum o saptamana toate "trompetele" Conducerii proclamau faptul ca Programul este indeplinit "la virgula" ca acum sa aflam de la aceleasi "trompete" ca totul e un dezastru!

4. Conducerea unui partid care cere si accepta demisii in alb de la reprezentantii sai in Guvern nu doar ca incalca legea, justifica banuielile si acuzatiile de santaj dar mai ales da un mesaj profund de neincredere tocmai in cei pe care i-a desemnat ca cei mai competenti si eficienti reprezentanti ai sai in cele mai importante functii publice ! Am fost ministru si nici Adrian Nastase nici Mircea Geoana nu mi-au cerut mie sau altcuiva demisii in alb / am fost Presedintele PSD si nu am cerut nimanui o demisie in alb ! O Conducerea care a procedat astfel a gresit profund.

5. Conducerea unui Partid ( la Putere sau in Opozitie chiar) care solicita demisia unui Guvern fara a spune public si clar cu cine doreste sa inlocuiasca acel Guvern este o Conducere care greseste / cine va acredita autoritatile de management pentru fondurile europene ? Cine va face rectificarea bugetara? Cine va asigura examenele scolare si inceputul noului an scolar? Cine se ocupa de criza nesolutionata a medicamentelor?

6. Conducerea unui Partid care considera ca obedienta fata de Presedintele sau este conditia necesara si suficienta pentru a fi Prim Ministru sau Ministru (ignorand competenta, viziunea, onestitatea si caracterul) este o Conducere care greseste!

7. Conducerea unui Partid care foloseste abuziv un document abstract si cu multiple imperfectiuni - "Programul de Guvernare" - ca pe o Biblie sau Coran pe baza caruia se stabilesc "credinciosii si ereticii" si se decid "excomunicarile" este o Conducere care greseste!

Numai Partidele Comuniste foloseau in rafuielile interne abaterile de la "Programul Partidului" sau de la "Invataturile lui Marx si Engels" - pe care oricum nu le citise nimeni .

Conducerea unui partid care se complace in minciuna ca alegerile au fost castigate cu Programul Fabulos de Guvernare greseste ( victoria in alegerile din 2016 unde PSD a luat cele 3 milioane de voturi ale sale intr-o prezenta catastrofala de sub 40% s-a bazat pe realizarile PSD in 2012-2015, pe dezastrul functional si de comunicare al Guvernului Tehnocrat si mai ales pe greselile uriase facute de PNL, Klaus Iohannis si Dacian Ciolos care i-au "tinut acasa" pe alegatorii lor)

Atentie mare - Liviu Dragnea nu a luat PSD de la 20% si l-a dus la 40% / dar invers de la 40 la 20 sunt toate premisele sa reuseasca!

8. Conducerea unui Partid ai carui membri vorbesc in soapta sau pe la colturi ca "Seful chiar greseste dar ce putem sa facem" dupa care ridica mana si voteaza in unanimitate deciziile pe care si ei le considera eronate este o Conducere gresita / Partidul Democrat s-a supus orbeste vointei "Sefului" si a disparut de pe scena politica - PNTCD si-a dar jos propriul Guvern si a disparut - chiar nu vreau ca PSD sa urmeze aceste exemple

9. Conducerea unui Partid care nu studieaza prevederile Constitutiei, ale legilor sau chiar ale propriului Statut privind incetarea mandatului de Prim Ministru sau de ministru greseste! Va rog sa imi aratati articolul din Constitutie, din lege sau chiar din Statutul PSD care prevede ca votul CEX duce la demiterea Prim Ministrului

10. Conducerea unui partid care incearca sa se foloseasca de alte partide pentru rafuieli interne gresesete ! Norocul nostru ca nici ALDE si nici UDMR nu au cazut in aceasta capcana si au raspuns cu inteligenta si demnitate ( cum este sa vrei sprijinul UDMR contra propriului Premier cand pregatim frumosul dar dificilul an centenar 2018 ?!?!)

11. Conducerea unui partid care isi da afara un Premier Grindeanu carea are peste 40% incredere publica la solicitarea unui lider Dragnea care are sub 20% greseste !

12. Conducerea unui partid care ignora semnificatia si consecintele profunde pe termen lung pentru Romania ale Noului Parteneriat cu SUA ( confirmate prin vizita la Washington a presedintelui Iohannis) este o conducere care greseste!

13. Conducerea unui partid care asteapta de la parlamentarii sai sa voteze linistiti o Motiune de cenzura contra propriului guvern este o Conducere care greseste! Daca se ajunge prin absurd la asa ceva (Doamne Fereste) eu voi initia un Grup de Parlamentari PSD care sa se opuna prin vot unei asemenea greseli.

14. Conducerea unui Partid care isi bate joc de membrii sai loiali si seriosi este o Conducere care greseste profund! Sorin Grindeanu a facut politica DOAR in PSD - a fost alaturi de Partid si la putere si in opozitie - a castigat alegeri in Timis acolo unde stim cat de greu este pentru PSD - nu a cerut sa fie Prim Ministru ci a acceptat functia ca o solutie la criza din decembrie ( cand eu am zis ca nu l-as fi numit inca Prim Ministru toata Camarila a sarit pe mine ca nu il sustinhttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂)! O conducere care isi da afara fara explicatii si fara motive obiective asemenea oameni este o Conducere care greseste!

Stimati colegi 
- am facut politica DOAR in PSD incepand cu anul 2001 - am fost lider al TSD , vicepresedinte si presedinte PSD , deputat, ministru si Prim Ministru sustinut de PSD - aceasta activitate imi da dreptul sa va adresez solicitari oficiale pe care nu le puteti ignora ( as fi facut acest lucru in mod direct la sedinta de azi daca as fi fost macar invitat - Statutul PSD care prevedea ca fostii presedinti sunt membri ai CEX a fost modificat in 2016 in asa fel incat Iliescu, Nastase, Geoana sau Ponta sa nu poata fi prezenti)!

Ma adresesz dvs deoarece nu am posibilitatea unei comunicari directe cu Liviu Dragnea ( cel care ma numea "prietenul" sau si spunea ca ma iubeste la fel de mult ca si pe Sorin Grindeanu sau pe Valeriu Zgoneahttps://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/f6f/2/16/1f602.png😂)!

Nu este un secret pentru absolut nimeni ca in CEX se valideaza formal ceea ce decide in mod absolut si exclusiv Liviu Dragnea - procedurile ipocrite in care iau cuvantul "tovarasii" de la Olt sau Giurgiu iar Liviu chiar iese din sala "sa nu influenteze" nu fac decat sa creasca ridicolul showului si sa defineasca o lipsa de curaj in a-si asuma deciziile care de fapt ii apartin in totalitate!

Azi insa Liviu Dragnea va propune ceva profund gresit pentru PSD si pentru Romania - iar dvs aveti macar datoria sa incercati sa il razganditi!

Traiesc azi in PSD senzatia pe care am avut-o in 14 Martie 2006 cand la Hotelul "Confort" de la Otopeni tot un CEX a decis in mod gresit "executia" lui Adrian Nastase si cedarea functiei de Presedinte al Camerei Deputatilor ( pe care reusisem sa o aparam cu succes timp de un an)! Atunci insa macar votul a fost 37-14 - unanimitatile de azi sunt cu atat mai condamnabile! Uitati-va in jur si vedeti cati dintre cei 37 se mai afla azi alaturi de dvs! Si ii puteti intreba daca atunci au facut bine?

Pana la ora 16 inca se mai poate gasi o solutie - dupa aceea va fi prea tarziu si cei care au provocat criza vor fi responsabili!

Nicoleta Surdei http://www.aktual24.ro/fostul-sef-al-anaf-dezvaluie-de.../

 

 

Fostul sef al ANAF dezvaluie de la ce a pornit macelul din PSD: "Liviu Dragnea,…

AKTUAL24.RO

 

Prospectiv A-z .
La fel au facut TOTI, nu-i decat un motiv de a inflama opinia publica impotriva lui Dragnea.

 

Prospectiv A-z .
Atentie la punctul nr. 7

" 7. Conducerea unui Partid care foloseste abuziv un document abstract si cu multiple imperfectiuni - "Programul de Guvernare" - ca pe o Biblie sau Coran pe baza caruia se stabilesc "credinciosii si ereticii" si se decid "excomunicarile" este o Conducere care greseste!

Numai Partidele Comuniste foloseau in rafuielile interne abaterile de la "Programul Partidului" sau de la "Invataturile lui Marx si Engels" - pe care oricum nu le citise nimeni ."

Adica Ponta rosteste ca un tehnocrat in sensul ca programul e o gluma pentru implementarea caruia nimeni nu-i raspunzator...

Pe de alta parte, ar fi posibil ca nerespectarea programului sa fie o acuza formala a lui Dragnea, insa m-as bucura daca s-ar crea un precedent acum prin care cei la putere sa fie periodic evaluati pe acest criteriu.

 

Prospectiv A-z .
Schimbarea Guvernului Grindeanu nu s-ar justifica, iar presiunea pe care Liviu Dragnea şi oameni săi fideli o pun asupra Executivului are consecinţe foarte grave pentru România, a susținut la RFI eurodeputatul Cătălin Ivan (grup S&D, din care face parte PSD).

Astfel, întrebat dacă s-ar impune schimbarea Guvernului Grindeanu, Ivan a spus: "În nici un caz! În primul rând, eu nu cred că astăzi, Comitetul Executiv va decide schimbarea lui Sorin Grindeanu, indiferent de evaluările care au fost făcute şi care vor fi prezentate Comitetului Executiv, pentru că nu există nici un argument raţional, care să ţină de bunul mers al acestei ţări, de încrederea celor care ne-au votat în decembrie, care să justifice schimbarea lui Sorin Grindeanu. Nu a făcut greşeli fundamentale, lucrurile merg într-o direcţie bună, cât se mai poate merge într-o direcţie bună, după momentul Ordonanţei 13. Nu sunt argumente pe care Liviu Dragnea sau oricare altcineva din conducerea partidului să le prezinte în Comitetul Executiv şi să convingă colegii".

În opinia acestuia, "presiunea pe care Liviu Dragnea şi alţii din jurul său, câţiva lideri fideli lui Liviu Dragnea, presiunea pe care aceştia o pun asupra Guvernului are consecinţe foarte, foarte grave nu pentru Guvernul în sine, dar pentru performanţa acestui Guvern şi pentru România. "Semnalele pe care PSD le dă în acest moment în plan extern sunt negative. Partenerii noştri externi, cei care ar dori să investească în România, cei care ar dori să împrumute România (…) primesc semnale că acest Guvern nu are nici susţinere, că nici nu este un Guvern stabil şi există o anumită lipsă de predictibilitate", a afirmat Ivan.

"Orgoliile personale, interesele personale ale unor lideri, dovezile de loialitate pe care le aşteaptă Liviu Dragnea de la miniştri, de la prim-ministru sunt mai importante decât programul de guvernare sau mai important este să se întâmple ceea ce am promis în campanie şi să ne ţinem de cuvânt? Eu cred că nişte mize mici, orgolii personale mărunte îi orbesc pe anumiţi lideri ai partidului (…). Contează mai puţin spre deloc dacă Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu mai sunt prieteni sau dacă au fost vreodată prieteni, dacă mai pescuiesc sau nu mai pescuiesc împreună, câte ştiuci prinde unul, câte ştiuci prinde altul. Contează ca ceea ce am promis să se întâmple", consideră europarlamentarul.

 

Prospectiv A-z .
Am putut in sfarsit sa gasesc link la reportul lui Dragnea despre ne/realizarile Guvernului Grindeanu. Mi se pare ca dl. Dragnea exagereaza grosolan.

Masurile (partial) neindeplinite nu-s de genul celor care pot fi indeplinite in 6 luni. Cele indeplinite sunt destule pentru a da Guvernului Grindeanu calificativul SATISFACATOR.

Raman la parerea ca e mare pacat ca se aduce in discutie un potential impact extern al daramarii guvernului. Ca si cum aparatorii guvernului n-ar putea monta suficiente arumente pentru status qvo.

http://www.cotidianul.ro/psd-raport-cu-balbe-pentru.../

 

 

PSD, raport cu bâlbe pentru Guvern (Document)

PSD a făcut publică evaluarea pe care a făcut-o…

COTIDIANUL.RO

 

Prospectiv A-z .
Comentariatul

Nation
+2
„Defectarea" premierului Sorin Grindeanu de la linia programului de guvernare al Partidului Social Democrat s-a produs in luna martie, atunci cand consilierul prezidential Sandra Pralong i-a acordat credit nelimitat. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, nu neaparat din partea sefului statului, ci a controversatului miliardar George Soros! Cel a carui retea globala, dupa ce si-a revenit din degringolada de care fusese cuprinsa odata cu victoria zdrobitoare a stangii la alegerile parlamentare din 11 decembrie a trecut in forta la „resetarea" asa-numitelor forte democratice.Iar incercarea de salvare a ce se mai poate salva se va baza pe o halucinanta alianta intre „rebelul" Sorin Grindeanu si Uniunea Salvati Romania. De asemenea, prin „realimentarea" manifestatiilor din Piata Victoria, invocata „executie" a lui Grindeanu fiind de aceasta data pretextul folosit de aceiasi vechi „papusari" pentru scoaterea „tinerilor frumosi si liberi" in strada. Si in timp ce liberalii au refuzat sa participe la noua constructie transpartinica, promitand in schimb „sprijin total" pentru orice pachet legislativ venit din aceasta tabara, Grindeanu va incerca marea cu degetul. Cel mai probabil prin fortarea crearii unei formatiuni in care numiri surprinzatoare ca Nicusor Dan in fruntea Internelor, Cristian Ghinea la Ministerul Fondurilor Europene sau Bizgan Gayral Oana Mioara la Ministerul Economiei va avea rolul sa bulibaseasca astfel cu totul si asa fracturata clasa politica si societate romaneasca. Adica sa reprezinte „declicul" pentru „marea destabilizare" a tarii, operatiune pe care „National" a dezvaluit-o de altfel in urma cu putina vreme, cand titram „E prea multa liniste in Romania…"

lunetistu
+14
S-ar parea ca programul de guvernare PSD . a facut deranji mare la casa stapinilor de afara , carora le este subordonat ( eu zic trinomul, `sfinta treime` : servicii ; justitie ; presedintie ) si se incearca pe toate caile stoparea si daca se poate eliminarea lui , a programului . Cu aminarile formarii guvernului ;cu #rezistentii virf de lance , cu sasul presedinte in fruntea lor alaturi de multinationale , cu acoperitii si descoperitii infiltrati in toata societatea si sigur si-n PSD ; cu majoritatea posturilor de decizie in mina gastii ardelenilor ;cu media vinduta in totalitate intereselor straine se incearca pe toate caile inpiedicarea implementarii programului de guvernare iar batalia este dura de tot .. Punind cap la cap tot ceea ce s-a petrecut din Decembrie 2016 si pina azi la concluzia asta am ajuns .O fi Dragnea timpit , dar nu in asa hal incit sa-si sacrifice toate cistigurile de pina acum , ba chiar , pozitia ( in special viitoare ) a partidului . Tinta este PSD. ul ( i-au speriat scorul obtinut de PSD. in alegeri si nivelul actual al surogatului de opozitie ) nu soarta lui Dragnea . In contextul politic actual le este frica sa nu facem si noi ca cei din jur , vecinii nostrii inclusive Turcia , sa schimbam macazul . Ar fi dezastruos pentru ei .

Grindeanu=Tradator
+21
Surse aproapiate premierului ne-au explicat că acesta se aștepta la un astfel de moment de ruptură în relația cu Liviu Dragnea și ar fi purtat discuții exploratorii cu cei de la PNL și USR, pentru formarea unei noi majorități în Parlament. Cei din opoziție s-au arătat favorabili unei astfel de ipoteze."Majoritățile se mai pot schimba", le-a spus Sorin Grindeanu, apropiaților săi din PSD. Practic, Sorin Grindeanu s-a arătat disponibil să fie premierul suținut de o alianță din care să nu facă parte și PSD, iar partidul său ar urma să fie aruncat în opoziție.Despre aceste discuții ale lui Grindeanu cu partidele de opoziție s-a auzit și în PSD. Probabil la acest lucru se referea Gabriela Firea când spunea că Sorin Grindeanu "are acum un alt spate politic" și că acesta ar putea fi motivul rupturii dintre el și Liviu Dragnea.Gaz pe foc a turnat astăzi și fostul lider al PSD, Victor Ponta. El s-a poziționat clar de partea lui Sorin Grindeanu în războiul cu Liviu Dragnea și a anunțat că dacă se ajunge la o moțiune de cenzură el este dispus să rupă dintre parlamentarii PSD și să-i convingă pe aceștia să nu voteze o astfel de moțiune. La fel de bine cum îi poate convinge să nu voteze o moțiune, Victor Ponta și-ar putea duce apropiații într-o nouă construcție politică.De asemenea, nu trebuie neglijată nici construcția lui Daniel Constantin, care ar putea rupe parlamentari din ALDE, mai ales dacă aceștia simt că actuala barcă a puterii începe să ia apă. O altă informație care circulă în mediul politic arată că premierul Sorin Grindeanu s-a dus la ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, pentru a cere sprijin în războiul cu Liviu Dragnea.


Rado
+20
Ciudata declaratia lui Grindeanu cum ca nu vrea ca PSD sa plece de la guvernare . Mai ales in contextul in care se vehiculeaza pe surse ca Grindeanu nu ar refuza un guvern cu PNL si USR. 

NcM
-14
Sanchi... Oglinzi si fum. Tudorel Toader a fost tinta principala si unica. Dragnea a declansat un razboi personal cu Kovesi, Tudorel n-a vrut sa i se supuna, iar Grindeanu l-a sustinut. Ceilalti sunt victime colaterale. Mai bine zis viermi colaterali. Cu Dragnea la varf, PSD va face implozie. Duca-se!

 

Prospectiv A-z .
Ţăranul @ NcM
+2
Chiar aşa fiind , eu cred că trebuie făcut pentru ca nebunia din justiţie să se termine ... ! Dosare la comandă , procurori infractori , judecători şantajaţi , sentinţe pentru infracţiuni econimice la care pentru un an pedeapsă se mai adaugă un ... mic spor de 28 - 29 de ani ... , pedepse pentru crimă cu premeditare de 4-6 ani ... , violuri şi tîlhării cercetate în libertate ... ! Ţi se pare că e corect să ţii în funcţie doi maimuţoi supuşi sistemului cu preţul nenorocirilor la care sunt expuşi milioane de romăni ... ? Dacă , da ... , dispari odată cu Grindeanu şi Tudorel al tau ...

Gogulea
+9
Oricum ai da-o, Grindeanu este un tradator, pentru ca actioneaza contra partidului. Desi a fost avertizat ca ar fi agent acoperit, Dragnea s-a incapatanat sa-l propuna in fruntea guvernului. Asupra PSD sunt presiuni uriase pentru a renunta la masurile nationaliste care afecteaza interesele straine. Dupa demisia neasteptata a lui Ponta, Dragnea a reusit sa tina partidul unit, in ciuda tuturor eforturilor Sistemului de a-l scinda, dar a facut greseala sa apeleze in continuare la sfaturile consilierilor israelieni, care l-au indrumat prost. 

JE SUIS RARINCA
-1
Aceasta este soarta ..Tradatorilor!!! Sunt supusi Oprobiului Public !!??. Draga Grindeanu!!.La nici 6 luni de la instalarea in functie , ati intrecut in mizerii Sekuristice si pe ..Pacaliciul Feisbucist!!.. Victor Ponta !!?? Asta o lua asa mai usor, mai pe ocolite ba prin ..Vie..!!ba prin ..Porumb..!! la Chilia in Port!!mai pe ascunselea de ochii prostimii , cardas cu Binomul [[ Keovesy-Ghita ]] . Matale doresti sa fii cel mai tare din parcare. Nu te mai jenezi de propii alegatori, de cetatenii Romaniei de conducerea PSD-ului, de bunul simt, ce doreau cu adevarat distrugerea acestui sistem ticalosit [[ Binomul ]] ce a ingenuchiat practic aceasta tara !!?? . Doresti sa duci pe cele mai inalte culmii actiunile noii Sekuritati Binomul. Matale i-ai numit direct in guvernul Romaniei!! Incepand de la loctiitorul Tov Plt. Maj. Florica Coldea , gneralul Statescu pana la doamna colonel imi scapa acum numele ce era responsabila din partea SRI cu ONG-urile din patria noastra draga Romania!! Asa-i draga Grindeanu??!!De unde a venit atata curaj si tupeu din partea dvs. stimate domn??!! De la o ..Curca Plouata.. ce nu indraznea sa traverseze strada neainsotit , acum ati capatat puteri supra naturale precum Harap Alb din poveste!!?? Va luptati cu tupeu si Golanie cu toata suflarea Psd-ista dar si cu Dragnea cel ce v-a numit prim ministru. Chiar nu mai aveti pic rusine?? Nu uita stiamte domn, Dragnea si-a pus in joc toata credibilitatea si onoarea politica in campania electorala cu acel program de guvernare, si a castigat. Matale habar nu aveai de programul de guvernare cand te-a nominalizat Dragnea ca premier !!Stimate domn Grindeanu, nu luati acest popor chiar atat de idiot si prost. V-ati predat cu arme si bagaje sistemului ticalosit Iohanist. Despre asta este vorba in esenta !! In rest gargara pentru Dobitoacele si primatele analfabete din colonie!!? Amin!! ..Stelu

Charlie
+11
Individul care facea in ianuarie pe sluga credincioasa incapabila sa emita idei isi arata adevarata fata de agent al lui Sarbu (tata socru lui Ponta), unchiul sau genealogic si conspirativ.. Toate masurile de prudenta luate de Dragnea pentru a nu numi un securist se dovedesc inutile intr-o tara in care colcaie deplin conspiratii securisti. Au trecut 6 luni si sefii institutiilor de forta sunt bine mersi in functii, iar legile vitale ruperii de neocomunism nu au fost inaintate ca proiecte.

 

Prospectiv A-z .
oricine
0
E clar ca Ponta il sprijina pe Iohannis. Si ca linge in zari poate ca pica vreo sinecura candva. Nu ii pasa de popor. Nici nu il are in gand, doar jonglerii, asi smekeri din maneci, laba intr-un cuvant: jigodie cum nu se vazu mai inainte. Acum se lamureste si Antonescu ce avu alaturi, ce il roase nestiut, chitcanul asta ranchiunos. Ciudat e ca nu se razbuna pe Iohannis care-l mazili urat dde tot, doar alese sa refuleze pe Dragnea. Asta inseamna mare razbunare ca rata si ultima sansa, ca sta pe tusa. Urat caracter. Ce cauta oare in politica, nu e util poporului insul cavernicol, nu e adecvat secolului acest, trebuie restituit cavernei, oricum s-ar chema ea, poate sa se cheme si puscarie, dc nu ca uns e pe deste!

Krixus
+13
Tocmai Ponta! Tocmai Ponta, cel care si-a tradat propriul candidat la prezidentiale, ducandu-l pe Geoana in eroare spre a intra in cursa intinsa de Basescu! Tocmai Ponta care a sobaotat la vedere alungarea lui Basescu, lingand in schimb pantofi de lac pe la Bruxelles! Tocmai Ponta-pisoiasul care se gudura pe langa Basescu! Tocmai Ponta care a numit-o pe Kövesi! Tcoamai Ponta care a cazut la un troc cu "statul profund" spre a-si salva socrul ! Tocmai Ponta care a torpilat alianta cu PDL-ul, facand posibila fusziunea PNL-PDL si ascensiunea samsarului de case! Tocmai Ponta care a dat dosul in miez de noapte pe Facebook, fara a se consulta macar cu propii ministri, facand posibil regimul asa-zisilor "tehnocrati"! Tocmai Ponta, prietenul si scula lui Ghita! .... E de mirare ca tupeistul acesta isi mai permite sa iasa in public. Dar si mai de mirare este ca se mai gasesc ziaristi care sa se uite in gura lui mincinoasa! Bleahhhhhhhh!

bona postaritza
+12
Scrisoarea asta, ca si altele, sunt pentru noi.Ei intre ei, se cunosc foarte bine.Altfel i-ar fi trimis-scrisoarea prin posta sau îsi trimitea bona ca s-o duca.Ai ddrac jji-.-godii!

 

Smaranda Dobrescu Cele avertizate in scris de Ponta inaintea sedintei CEX mi se par corecte, dar fiind departe de adevarurile membrilor de partid imi e greu sa evaluez o situatie evident neplacuta si neavenita. In aceste conditii nu am motive de judecata decat unele exterioare, poate subiective. Pornesc totusi de la cateva fapte obiective: 
1.Nici unul din personajele principale in discutie, Dragnea si Grindeanu nu au avut o pozitie clara impotriva abuzurilor din justitie, asupra protocoalelelor binomului si ale SRI incheiate cu alte institutii, fata de procurorul sef care contrazice hotararile CCR, fata de concluziile ministrului de justitie bazate pe demonstratii care ar fi justificat masuri exact contrarii. Daca pozitionarea fata de binom a celor doi ar fi fost clara si manifesta, am fi avut un reper de judecata suplimentar si revelator macar privind gradul lor de orientare fata de aspectele de democratie si respectarea statului de drept. Se pare ca ambii au sperat sa se bucure de protectia SRI>
2, Ceea ce este evident insa in defavoarea lui Dragnea este faptul ca a acceptat un raport de evaluare efectuat de o singura persoana, si aceea cu probleme de integritate, care NU A STAT de VORBA cu niciun MINISTRU.. 
Toate masurile de incriminare ale Guvernului s-au facut brusc, fara antecedente publice de atentionare a neindeplinirii planului. Cand pe fondul realizarilor unui guvern ce a participat la o crestere majora vii cu neindeplinirea programului in procent atat de mare, masura apare disonanta, emisa de un instrument dezacordat..
3. Pe de alta parte intrebarile pe care mi le pun fata de Grindeanu sunt cele prin care acesta riposta in urma cu doua zile prin invocarea nevoii de unitate in coabitarea cu presedintele (justificat sau nu, avand in vedere noptile cu geaca rosie) si faptul ca PNL il sustine pe fostul premier iar USR a scos oameni in strada pentru sustinerea lui dupa nici patru luni in care riposta USR era adresata in piata aceluiasi premier. 
Asa ca, nu stiu, nu am date sa trag concluzii. 

Masura pare o reglare de conturi interna justificata penibil de un raport de evaluare.

 

Smaranda Dobrescu Cu aceleasi rezerve as adauga si parerea preluata din National:
http://www.national.ro/.../grindeanu-facut-sorosist-de.../

 

 

Grindeanu, facut sorosist de Sandra Pralong!

„Defectarea" premierului Sorin Grindeanu de la…

NATIONAL.RO

 

Dinica Roman http://voxpublica.realitatea.net/.../psd-marele-partid...

PSD, marele partid care nu poate să guverneze. Concluzii după o zi ciudată

Într-o criză de autoexigență, PSD și-a dat guvernul jos. Cu ce rămânem după ciudata zi de 14 iunie 2017. Nu există câștigător după ziua de ieri. Dragnea și-a făcut de râs propriile cadre desemnate să-i fie marionete. Din orice scenariu Dragnea iese șifonat. Dragnea are un singur bilanț de făcut: a c...

VOXPUBLICA.REALITATEA.NET

 

Smaranda Dobrescu Iata si parerea unui deputat PSD:

Liviu Plesoianu
3 hrs · 
L-am criticat public pe președintele PSD Liviu Dragnea atunci când m-au frapat diverse ezitări, răzgândiri sau inconsecvențe. Dar am capacitatea de a separa planurile! Cu toată dragostea, CUM SĂ FACI UN EROU DIN GRINDEANU?

Domnul Sorin Grindeanu spunea EXACT așa la... Realitatea TV: "Un lucru foarte bun este faptul că s-a trezit partea civică, indiferent cine este la guvernare sau cine este președinte, este foarte important că s-a trezit partea civică. Este important pentru România! (...) Auzindu-i și eu, și ceilalți colegi ai mei, am luat această decizie de a abroga. I-am auzit de multe ori în direct, pentru că stau de multe ori până târziu la Guvern."

În ce mă privește, îi transmiteam PUBLIC acest mesaj domnului GRINDEANU, în luna februarie: ...Și pentru mine a fost îmbucurător când am constatat că "s-a trezit partea civică". ...DAR eu mă refer la acea parte care a făcut diferența la alegeri și care a modificat total "bazinul electoral" și profilul alegătorului PSD! Acea parte care e implicată civic și care e informată despre îngrozitoarele ABUZURI ale instituțiilor de forță din România. Acea parte care ar striga oricând: "DNA - NU mai abuza!". Acea parte care ne vrea DEMNI și VERTICALI în fața tuturor celorlalte națiuni. Acea parte care strigă "LIBERTATE", nu "LA PUȘCĂRIE". ...Acea parte din care fac parte.

De asemenea, mai spunea domnul GRINDEANU niște lucruri absolut HALUCINANTE tot în februarie. Și tot atunci îi adresam următorul MESAJ PUBLIC:

Un mesaj lung cât o noapte albă şi o SUPER-IDEE pentru domnul premier GRINDEANU

Noaptea trecută n-aveam somn (ca hoții) şi mi-a venit o idee! Domnul Grindeanu tocmai a spus la Bruxelles că, dacă i-au zis protestatarii că a greşit, asta nu poate să însemne decât că... a greşit. De asemenea, a mai spus şi că apreciază foarte mult "creativitatea" celor din stradă. ...Perfect! Atunci, cred că cea mai bună idee ar fi ca, încă de la primele semne că se lasă seara, să iasă premierul din clădirea Guvernului şi să li se alăture protestatarilor anti-Guvern. În acest fel, n-ar mai fi acuzat că lucrează "noaptea, ca hoții". S-ar spune, dimpotrivă, că protestează "noaptea, ca democrații". Mai mult decât atât, ar avea ocazia să participe la scandările pline de "creativitate" (pe care a şi zis că le apreciază), precum: "PSD - Ciuma Roşie!", "DNA - să vină să vă ia!", "Dormeam, futu-vă-n gură, dar ne-am trezit!", "Muie PSD", "Partidul Salvați Deținuții", "V-ați prostituat pentru 10-15% din nimic şi i-ați votat pe penalii ăştia!", "PSD - eşti un gunoi, ai dat timpul înapoi!", "Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist!", precum şi la alte îndemnuri şi strigăte-CREZ patriotico-civice similare.

Ce-ar mai vui presa străină! "Pentru prima dată în istorie, un premier protestează NOAPTEA împotriva lucrurilor pe care le face ZIUA!"... ...Şi, în fond, asta e tot ce contează - să (ne) zică de bine Bruxelles-ul, Ambasadele, Presa Străină. În general, toate entitățile care contează cu adevărat!

...Cât despre milioanele alea de au votat PSD, GHINION! Dar nu-i bai... Le-o explica domnul premier mai încolo. Le-o zice mai spre 2020 cum că pentru ei a făcut lucrurile astea de nu le pricep ei acum. Momentan, ce e cu adevărat important e să se comunice DOAR cu ceilalți. Treaba votanților e să voteze, din patru în patru ani! Şi a premierului - să aprecieze "creativitatea" celor ce îi umilesc pe cei care au votat PSD la un scor istoric! ...Şi să îi asigure pe cei din casta superioară, de la Bruxelles, că "vom face tot ce ne spuneți că TREBUIE să facem, numai să ne explicați CLAR, să ştim EXACT, să nu mai GREŞIM".

În rest, avem câteva certitudini:

- binomul a fost spart (nebun să fii să nu crezi asta!);
- anticorupția duduie mai abitir ca niciodată (nu ştim încă dacă premierul Grindeanu va aştepta ca DNA să vină să îl ia din clădirea Guvernului sau chiar dintre protestatari, chiar în timp ce strigă, alături de ei, cel mai "creativ" dintre sloganuri: "DNA - să vină să vă ia!");
- românii care au votat pe 11 decembrie pentru a nu mai trăi într-o colonie pot fi liniştiți: am devenit mai mult decât atât - suntem o COLONIE ÎN DEVĂLMĂŞIE, una în care nu suntem siguri care ne sunt stăpânii, dar în care ştim cu siguranța că noi îi avem pe cei mai mulți!

...între timp, noaptea s-a încheiat. Nu ştiu care sunt preocupările domnului Grindeanu acum, dar ştiu care va fi preocuparea mea - voi dormi. ...#ZiuaCaHoții

 

Smaranda Dobrescu Cred ca intr-o zi-doua ne vom lamuri. Adunam pareri.. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/feb/2/16/1f642.png:-)

"Acum, după flitul lui Trump (în sensul neintrării în jocul propus de alde Pantazi), se vede bine această tactică; această preocupare disperată a sistemului (securistic și românesc 100%) de a încerca să o mențină pe Laura Kovesi pe post cu orice preț, prin orice mijloace. Ea este garantul puterii sale și trebuie să o apere chiar la vedere, demascându-se, dacă americanii nu mai sunt dispuși să le facă treaba și jocul ca până acum."
http://www.conteledesaintgermain.ro/razboiul.../15-06-2017

 

 

Razboiul Dragnea – Grindeanu o diversiune pentru salvarea lui Kovesi

O întrebare domină în ultimele zile toate studiourile TV…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Doina Nicolescu shared her post.

 

Doina Nicolescu

June 14 at 11:38pm

Ascult justificarea d-lui Grindeanu privind refuzul de a nu demisiona. Nu imi pot retine un sentiment de jena!

 

 Prospectiv A-z.
Exista detalii undeva, doamna Nicolescu?

 

Smaranda Dobrescu https://www.youtube.com/watch?v=SbFI5-3J4a4

 

 

06/14/2017 Conferinta de Presa a Primului-ministru…

YOUTUBE.COM

Prospectiv A-z .
Niste natarai, ai avea senzatia la prima vedere/auzire. Trebuie ca sunt motive dincolo de adversitati personale, pe cat de grave pe atat de necunoscute publicului.

Niciun comentariu: