duminică, 12 martie 2017

Asocieri politice

Asocieri politice – 18 februarie 2017


Dinica Roman shared Peter Turnley's post.

Unul care nu stiu cat stie despre Ceausescu sau Trump, dar stie ce nu trebuie sa stim despre ei.

 

Peter TurnleyFollow

February 18 at 3:00pm

Nicolae Ceausescu, Romania, 1989.

I have photographed dictators, autocrats, and I know what they look like. When I read that an American president calls the press "the enemy of the people", my blood goes cold, I am revolted, and I feel it is my duty to defend the values of freedom of expression that make a democracy strong and something worth being proud of. 
Resist!
© Peter Turnley, Romania, August, 1989.

 Cat despre romanii care comenteaza la Turnley, sunt toti *in the know*, adica recita pentru Cantarea aRomaniei; ce(i mai) buni cetateni universali cu totii!

 

Preda Mihailescu Domnul este marca Harvard. Ne miram?

 

PA-z .
La Harvard s-a dus pentru specializare si/sau socializare. Pion avansat, spoit pe la toate scolile.


Preda Mihailescu https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/fa5/1.5/16/1f642.png:-)

 

Dinica Roman http://www.aljazeera.com/.../romania-2017-protests-1989...

 

 

Romania: The second fall of Ceausescu

The 2017 protests in Romania mirror the 1989 ones. They both brought down a corrupt kleptocratic order.

ALJAZEERA.COM

 

Smaranda Dobrescu Era o vreme cand CTP era in consens cu AMP. Pana si ea are propriul scenariu actual bazat pe servicii. CTP-ul insa poate e intr-o pasa dificila care ii afecteaza discernamantul histrionic.

Ce mai e Parlamentul?

Ce mai e Parlamentul? – 19 februarie 2017

 

Dinica Roman shared Sorin Faur's post.

February 19 at 7:12am

Sorin Faur

February 18 at 11:04am

De cel puțin douăzeci de ani, diverși dubioși cu interese foarte exacte legate de controlul societal sau proști simpli ventilează constant, prin toate instrumentele de comunicare posibile, ideea că Parlamentul e o grupare de crimă organizată care, logic!, nu poate genera și susține decît guverne de criminalitate organizată. A fost nevoie, totuși, de cîteva decenii pînă cînd foarte periculosul concept al legii ilegale (!) să ajungă și pancartă. "La 31 ianuarie s-a legalizat hoția" este mesajul generic al protestelor din Piața Victoriei. Nu contează că, între multe alte argumente și fapte, două decizii ale Curții Constituționale au stabilit că Guvernul a procedat legal. Dimpotrivă, pacienții experimentului reacționează previzibil dpdv psihologic, în parametrii standard ai tensiunii provocate de orice banală disonanță cognitivă: refuză informația care le contestă convingerile, urăsc decidenții contrari acelor fixații emoționale, precum și pe distribuitorii informațiilor necorespunzătoare Tezei. Însă, punctul culminant al acestei alienări grave este instituționalizarea ei, prin anchetatarea guvernului de către DNA "in rem", adică, în baza unei plîngeri penale de favorizare a făptuitorului, anchetarea penală a faptei Guvernului de a fi emis acte normative. Asta e Himalaya decrepitudinii statului român. De fapt, moartea sa clinică. Decesul oficial va fi cu siguranță consemnat în următorul episod de desene animate pentru grădinițele germane, după ce se va fi epuizat succesul de casă al episodului curent despre corupția noastră națională, care deja rulează. Deci nu mai avem mult de așteptat, ceea ce e o veste bună. Vestea proastă, dar inutilă este că și (tentativa de) schimbare a ordinii constituționale e încadrabilă penal, la pedepse cu executare, de la 10 la 20 de ani.

 

Alexandru Botu "....Vestea proastă, dar inutilă este că și (tentativa de) schimbare a ordinii constituționale e încadrabilă penal, la pedepse cu executare, de la 10 la 20 de ani...."
Dar, vorba lui Toma Caragiu, depinde de cine face incadrarea.

 

Dinica Roman https://www.facebook.com/dacosti/posts/10155050003428988

 

Dan Acosti

February 18 at 11:41pm · 

Momentul ala in care idolii tineretii se arunca de bunavoie in hazna.

 

Smaranda Dobrescu Cine spunea ca reprezentantii miscarii #Rezist nu au umor sau talent literar?

 

Un politician promitator

Un politician promitator – 19 februarie 2017

 
Smaranda Dobrescu shared Liviu Plesoianu's photo.

Un tanar care pare a simti sincron si primejdia si solutia..

 

Liviu Plesoianu

February 19 at 9:45am

România este, pas cu pas, dezasamblată

România este, pas cu pas, dezasamblată. Noi, ca popor, suntem aruncați eficient în afara istoriei și a propriului destin. Suntem abil așezați în tranșee și ni se injectează zilnic doze de ură activă. Apoi, fără să înțelegem cum s-a ajuns aici, pornim să ne luptăm unii cu alții golind de semnificație însuși conceptul de „națiune". Albia pe unde odată trecea un sens comun este acum complet secată. Suntem un neam a cărui soartă a fost cinic suspendată deasupra unei văi infinite.

Nu mai suntem nici România mare, dar nici România mică. Experimente precum „dictatura statului de drept" au reușit să ne scoată atât de pe harta lumii, cât și de pe propriile șine. Un tren deraiat care poartă spre niciunde milioane de oameni care nu își mai află rostul comun...

...Nu e premoniție, e doar privire cu ochii larg deschiși – dacă nu repornim inima acestei națiuni acum (nu anul viitor, nu anotimpul următor, nu luna care vine), atunci ne vom fi ratat poate ultima șansă de a conta frumos pe scena lumii. Și nu o putem reporni decât dacă ne administrăm, colectiv, un sens. Singurul liant e noua perspectivă pe care ne-am putea-o da și pe care lumii i-am putea-o propune. Iar de un lucru sunt ferm convins – România poate renaște doar dacă își acceptă destinul de deschizătoare de drumuri, de țară care oferă timp și spațiu pentru DIALOG, de teritoriu liber de ură și de cultivator nu doar de grâu – ci și de SENSURI. Dacă vom continua, din contră, să pășim cu capul plecat la umbra tălpilor mari ale altora, atunci vom ajunge, foarte curând, o ruină. – Ruina unui popor cu destinul acoperit și sufocat de buruieni...

 

Gavrila Ch dupa dezvaluirile lui Ponta vis-a-vis de presiunile asupra tarii pentru 'regionalizare', se poate intelege pe de-antregul avertizmentul dat de Coldea Guvernului pentru a bloca autostrazi ce ar trebui sa lege Transilvania de Muntenia si Moldova; pentru context mai larg, 'ardelenii frumosi si liberi dela Cluj au inceput colectia de semnaturi pentru separare. Oare ce-ar spune din cealalta parte Paunescu sau Vadim, atat de huliti in viata de toti filistinii 'cool'?

Dinica Roman https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=405111843173080&id=100010228020447

 

Aurelian Pavelescu

February 18 at 11:05pm · 

Cineva a dat, se pare, ordinul pe unitate. Trusturile SISTEMULUI au lasat-o moale cu protestele de strada, cu "hai la revolutie", cu uite abuzul in serviciu, nu e abuzul, jos guvernul, alegeri anticipate etc., etc. De cand cu scandalul procurorului scelerat Negulescu, dezvaluirile ca si Augustin Lazar, procurorul general, are pitit un dosar de coruptie, cat se poate de documentat, iar Codruta Kovesi ar trebui sa mearga la audieri in dosarul cu Basescu si declaratiile lui.

Pai, ce facem, fratilor, a zis cineva destept, daca numaram, au cazut mai multi din tabara noastra si daca mergem tot asa, ne rarim de tot. Uite, din tabara sistemului au cazut Florian Coldea, Camelia Bodgan, nebunul de pe tabla Negulescu. Din tabara cealalta, pana azi, doar Florin Iordache, fostul ministru al justitiei, care nici n-a cazut asa de rau, a ramas parlamentar! Dar, primii trei, praful si pulberea!

Si, atunci, o fi zis! Hai sa facem pace! Si au luat televiziunile din Piata Victoriei, cel putin deocamdata. Se va da la pace? Nu se va da?

Din avion, lucrurile stau cam asa: de partea sistemului sunt in situatia de a colapsa Kovesi, cel putin cu plagiatul, care se poate redeschide, Lazar, cu dosarul de coruptie, iar Iohannis nu se simte deloc bine nici cu casele, nici cu patrimoniul Forumului Democratic German luat de la Grupul Etnic German. Nu se simte bine nici Ciolos, cu scheletele din sifonierul guvernarii sale. De partea cealalta, sa-l agate pe Grindeanu, dar e foarte dificil, iar Dragnea si Tariceanu, oricum nu mai au prea mult de pierdut, ca se afla deja in judecata.

Pace, pace, dar, s-ar putea sa nu mai vrea ceilalti. Iata, pesedistii dau semne ca se trezesc din bumbaceala si fac un miting de 10.000 la Pitesti, impotriva lui Iohannis. Daca, cu primavara, vor iesi peste tot in tara? Ca vor si ei sa fie... "romanii mei". Iar Chirica de la Iasi e pe faras, ca i-au sarit in cap activistii.

Foarte frumos, Romania se pregateste cu mare bucurie pentru centenarul Marii Uniri, 2018, mai putin de un an! Care pe care?

 

Smaranda Dobrescu Cel care a ingropat definitiv PNT-cd-ul si a facut nu`s ce aliante cu Basescu, nu il creditez chiar 100% cand face piruete si analize politice.

 

Dinica Roman Daca si el ajunge sa se vaite, e ceva acolo. Si pentru el.

Deglobalizarea a inceput

Deglobalizarea a inceput – 16 februarie 2017

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

"Un fenomen tectonic, cu o magnitudine uriașă, reașează economia globală într-un dispozitiv de neimaginat în urmă cu câțiva ani. Acest proces surprinde România nepregătită, ba mai mult, cu un conflict intern între centrele de putere naționale, care o lasă total descoperită în fața noului război mondial, purtat cu arme neconvenționale: capital, investiții, tehnologie, know-how. Profesorul Mircea Coșea avertizează, într-un editorial scris pentru DCNews, că liderii noștri se luptă pentru obiective mici, personale, în timp ce țara ratează marile obiective ale dezvoltării, ba chiar își pune în pericol supraviețuirea ca națiune, în lumea nouă care va exista la încheierea conflictului planetar. "

Iată, integral, editorialul scris de prof. Mircea Coșea:

 

 

DEGLOBALIZAREA a început. Conducătorii României se luptă între ei în plin război mondial

Un fenomen tectonic, cu o magnitudine uriașă, reașează economia globală într-un dispozitiv de neimaginat în urmă cu câțiva ani. Acest proces surprinde România…

 

Smaranda Dobrescu D-l profesor Cosea are dreptate sa fie ingrijorat in primul rand pentru ca orice masura economica/financiara/bancara s-ar lua acum in State, va avea reverberatii in toata lumea. Nu e sigur insa ca toate firmele americane sau din alte tari non-europene se vor retrage pentru a se apropia de patria-mama. La noi fiscalitatea este inca foarte avantajoasa, adaugandu-se si elementul mainii ieftine de lucru. 
In al doilea rand, nu e sigur ca tari straine vor investi in SUA avand in vedere gradul urias de indatorare al tarii si nesiguranta asupra modului de rezolvare a datoriei guvernamentale. Trump poate mari dobanzile la credite, caz in care firmele ceva mai mici pot da faliment in SUA si in toate filialele din lume sau s-ar putea sa recurga la refinantare, caz in care s-ar mai salva ceva din situatia grava, daca conditiile sunt avantajoase pentru firme. De exemplu, Japonia si alte tari si-au aratat rezerva in a investi in SUA.
O alta observatie pe care as face-o este ca in continuare D-l Profesor merge pe aceeleasi solutii, adica dezvoltarea noastra prin atragerea capitalului strain. Sigur, ca nu e bine sa plece actualele firme multinationale din tara, dar tema noastra de casa obligatorie pentru a lua examenul economiei romanesti este mijlocirea dezvoltarii investitiilor cu capital autohton. Fondul, sau fondurile de investitii prevazute in programul PSD trebuie protejate ca pe niste nestemate. Ele reprezinta sansa refacerii economiei romanesti, a bascularii statutului nostru din piata de desfacere cu aspect de colonie intr-o tara in curs de dezvoltare a economiei proprii.
Va trebui deasemenea sa evaluam corect viitorul nostru in Europa in toate variantele posibile de exituri, de relatii comerciale actuale cu viitoarele exituri, de fondurile atrase si folosite in infrastructura, etc.

Trebuie sa ne pregatim de examen greu, cel mai greu din acest sfert de secol si noi facem convocari sa venim cu copiii la manifestatie! Poate ca le-am putea asigura si in altfel un viitor mai bun!

 

Doina Nicolescu Am citit articolul cu mare atentie si cu toate ca stiinta mea in economie este redusa consider ca este important semnalul de alarma tras de d-ul Cosa. Si trebuie sa actionam unitar. Are dreptate cand spune ca trebuie sa renuntam la legende. Dar consider ca una din legendele la care trebuie sa renutam este atragerea capitalului strain. Alta legenda este sa asteptam ca UE sa ne considere un partener serios! Daca dupa 27 de ani nu am inteles esenta capitalismului ne meritam soarta. Just a semnalat d-ul Cosa dezvoltarea politicilor de protectionism. Trebuie ca si Romania sa gandeasca la asta.

 

Smaranda Dobrescu Dezvoltarea politicilor de protectionism mie mi se pare ca Profesorul nu le vede necesare. Odata ca exportul nostru nu ar mai fi eficient in tari care au recurs la protectionism si pe de alta parte considerand ca "pe fundalul renașterii naționalismului și a incapacității instituționale de rezolvare a efectelor crizei s-a dezvoltat curentul politic al social-xenofobismului care a eșuat economic în protecționism.". Pana la a discuta despre protectionismul sanctionabil (nu chiar frateste de catre UE) am putea vorbi de ridicarea sanctiunilor Rusiei care la randul ei nu mai accepta produsele noastre la export, ridicand mari probleme in special agricultorilor romani.

 

Rizea-manea Marius Atunci nu avem de ales -INLATURAREA LUI JOHANIS !!! RAPID !!!

 

PA-z .
Parca in timpul campaniei pentru parlamentare, inscrisurile d-lui Cosea aveau mai mult sens. Ca exemplu pentru lipsa sensului acum as atrage atentia ca anticipata deplasare a banilor pentru productie care SUA n-are prea mult de-a face cu Romania--sunt 2 sisteme atat de diferite incat nu SUA face concurenta Romaniei. In plus, romanii au facut deja totul si ceva mai mult (citeste autoflagelare economica) pentru a asigura hiper-profitabilitatea investitiilor straine in Romania...

Romanii ar face bine sa inteleaga:
1) Nu poti rezolva problemele Romaniei numai din taxare--alungi strainii in 2 timpi si 3 miscari;
2) Trebuie sa cresti nivelul de taxare al multinationalelor;
3) Trebuie sa cresti productivitatea muncii in Romania prin formarea si atragerea unei forte de mucna mai calificate deceat azi;
4) Trebuie facut TOTUL pentru incurajarea cresterii cantitative si mai ales calitative a productiei economice romanesti (adica invers decat recomanda dl. Cosea si scoala internationlista).

 

Alexandru Botu Deglobalizarea zapaceste mai ales prin faptul ca presupune schimbarea de stapani, gasirea unor eventuale noi parteneriate in locul unor constructii cu comanda unica si ferma si cei obisnuiti sa se supuna ca sclavii nu stiu ce sa faca daca ar deveni liberi, mai liberi.

Prezumtii ale manifestatiilor

Prezumtii ale manifestatiilor – 18 februarie 2017

 

Draghi Puterity shared a link.

Adrian Severin, unul dintre cei mai mari diplomati ai Romaniei dupa '89, despre un nou pericol emanat de strada lui 2017 si a papusarilor ei:

"Nu pot afirma că Rusia este în spatele demonstrațiilor antiguvernamentale, dar sunt convins că ele îi profită. Așadar, conștient sau nu, demonstranții fac jocul intereselor rusești, tot așa cum agenții mass-media care susțin contrariul alimentând instabilitatea prin demonizarea Rusiei, fac tot jocul acesteia.

Cei din urmă o fac însă conștient. Așa se explică dezinformarea și intoxicarea fără margini pe care le practică precum și limbajul lor agresiv rusofob. Discursul radical antirusesc este nu doar caracteristica fanaticilor fără creier crescuți la școala răsuflată a neoconservatorismului american, ci și semnul distinctiv al agenților intereselor rusești sub acoperire.

Este bine să reținem aceste lucruri ca să ne vaccinăm împotriva manipulării."

De retinut si atitudinea "ciudata" a mass-mediei rusesti cu aceasta ocazie, de incurajare a strazii.

 

www.corectnews.com

CORECTNEWS.COM

 

Smaranda Dobrescu Daca mergem pe linia asta, contestarea lui Dragnea in cadrul partidului, mult discutata de mai toata presa ori e o prostie ori un neadevar, o intoxicare. O sa facem bube cu atatea intoxicari..

 

Smaranda Dobrescu Ne-am obisnuit sa ne gandim de cateva ori pana sa ne facem o parere, sau mai bine spus sa asteptam noi informatii ca sa mai bifam o impresie. S-a tot vorbit de buna intelegere si de asteptata detensionare a relatiilor dintre Rusia si SUA datorita alegerii lui Trump. Cum sa intelegem cererea categorica a lui Trump ca rusii sa elibereze Crimeea? Cum sa ne explicam aglomerarea de tehnica militara de la Marea Neagra?

 

Preda Mihailescu Trump ne aduce in trepidatii. Cam multe teme de politica internationala iau alt drum decat cel pe care l-a visat. Netanyahu nu ia in serios propunerile lui de pace, cu rusii vrea pace, dar si atac frontal - noua ce ne ramane este sa avem rabdare si sa nu acceptam prea usor vreo ipoteza sau alta. S-ar putea ca putinele sale idei de politica internationala sa se fi impotmolit, si sa fi fost repede redus la a prelua sugestiile vechilor aparatchnik, pe care insa le poarta inainte cu aplombul lui specific. 

S-ar putea sa si stie ce face: in fond, cu rusii el a spus foarte explicit ca isi doreste o colaborare in combaterea teroristilor din orientul mijlociu. Lucru de bun simt, in care HC mergea direct spre confruntare. Dar nu a spus niciodata ca pentru aceasta este pregatit sa paraseasca linea premergatorilor, cu privire la Ucraina si Crimea. O fi el negociatorul sigur pe sine care sa reuseasca ceea ce altii credeau imposibil: sa ii contrarieze pe rusi la ei acasa, dar totusi sa nu intre in confruntare in chestiunea terorismului?


Preda Mihailescu Din afirmatiile lui Severin se mai poate si deduce faptul ca Rusii au iscusinta de a putea trage profit cam de orice directia a vantului in Romania...

.

Dinica Roman Severin scrie pentru... cunoscuti.


Smaranda Dobrescu Am putea sa ne autofurnizam tema linistitoare ca actiunile militare actuale reprezinta o remanenta a vechii politici. Surpriza nu ar fi a noastra, ci mai degraba a lui Putin daca a aparut o carte de joc pe care nu miza..