joi, 13 octombrie 2016

Nevoia de lideri de opinie

Nevoia de lideri de opinie – 28 iulie 2016


Prospectiv A-z
 

De ceva timp observ emergenta unui nou tip de lider de opinie in Romania: tanar, numultumit mai ales cu ce si cei care au fost pana acum, pus pe fapte mari, rational-revolutionar de mari.

Cronologic este vorba de Calin Georgescu, Gheorghe Piperea si Marian Munteanu.

* Observam ca niciunul dintre acestia nu vine din zona Stangii/PSDului. 
* Mai observam o rezonanta de idei intre Georgescu si Munteanu, oameni care-si cantoneaza discursul in principii nationale sanatoase, desi cu oarece deosebiri, mai ales cand vine vorba de solutii--planurile primului asumand parca sfarsitul lumii cum o stim azi, pe cand cel de-al doilea pare a paria in continuare pe euro-atlanticism. 
* Dl. Piperea n-a produs inca un plan si nu merge (inca) pe scheme la fel de grandioase ca ceilalti doi, dar consider ca se uita cel mai aproape de sursa problemelor (citeste, mecanismul de extractie) si chiar a inregistrat ceva succese in interiorul sistemului, cu mijloacele sistmului.
* Coprospectivii isi amintesc probabil acum o intrebare pe care am pus-o aici: In Romania e loc si/sau nevoie de masuri incrementale (vezi Piperea) sau revolutionare (vezi ceilalti doi)? N-am generat un raspuns atunci, sper sa aveti raspunsul gata pana la urmatoarele alegeri.
* Cum am scris recent, sper ca aceste forte sa se reuneasca, romanii nu-si permit luxul risipei de resurse in conditiile hemoragiei de populatie. Mai mult, sper ca societatea politica pe ansamblu sa fie destul de matura pentru a intinde mana si de-a lungul spectrului politic, la Stanga. 
* La un moment dat, lucrand cu colega Smaranda Dobrescu la studiul Europa intre colaps si utopie ( http://blog.prospectiv.org/…/europa-intre-colaps-si-utopie_… ) ne-am pus intrebarea: Ce inseamna toate astea pentru Romania?! Cateva din consideratiile noastre au devenit parte a acelui studiu, totusi ne-am poticnit la urmatoarea dilema: Cuplare versus Decuplare. Erau date care ne lipseau, nu puteam merge pe pareri si intuitii. Cred ca orice analist si decident politic serios va ajunge mai devreme sau mai tarziu la aceasta dilema, moment dela care lucrurile devine TEHNICE. 
* Principiile sunt necesare in orientarea politicilor, necuratul se ascunde insa in detalii. Iata un motiv in plus pentru a vedea o reuniune a resurselor, complementaritatea este numele jocului.

P.S. Ieri am postat un raspuns la o intrebare a unui cititor pe pagina d-lui Munteanu. Acel raspuns si urmatorul link postat la fragmentul de discutie salvate aici la Atelier *Grupul Prospectiv* au disparut dela pagina cu pricina. Nu stiu pe seama cui sa pun acest exercitiu de alba-neagra, ca unul deja patit cu masinaria fb, dar lucrurile pot fi si dovada de neprincipialitate! Iata linkul cu pricina: https://www.facebook.com/…/Ate…/permalink/1178160535580859/…

 

 

Grupul Prospectiv : Europa, între colaps şi utopie

Studiul acesta este unul deosebit de exact si aproape conclusiv, inainte de a ajunge la concluzii.Nu ma surprinde o astfel de lucrare, ma va surprinde daca cineva ii va folosi invatamintele.Spre deosebire de imperiile antichitatii care aduceau onoare si…

BLOG.PROSPECTIV.ORG|BY F CH

 

Smaranda Dobrescu Complementaritatea resurselor care pare a fi o reunire a fortelor politice si intelectuale si poate fi realizata in cadrul unui program de tara, asa cum a denumit actiunea presedintele Johannis. Probabil ca viziunea D-lui este destul de cuminte si previzibila in legatura cu ideile marilor puteri de a obtine o noua ordine mondiala. Complementaritatea poate fi inteleasa si ca un guvern de uniune nationala. Acesta ar avea avantajul ca ar responsabiliza fata de actul de guvernare toate partidele intrate in Parlament si ar diminua acuzele intre acestea, realizandu-se un climat politic mai pasnic. Pe de alta parte, un astfel de guvern ar dezideologiza in masura aproape totala partidele, construindu-se in baza unui program de guvernare consensualizat, in care nicio actiune excentrica, poate benefica sa nu fie admisa. Consensualizarea acestui program probabil va mentine status-quo-ul guvernului Ciolos care nu ar intruni acordul nici pe modificarea fiscalitatii in scopul diminuarii inegalitatilor din societate, nici privatizarea invatamantului sau o reforma radicala in sanatate, nu ar reusi nici sa armonizeze o politica externa care sa ne aduca beneficii. Eu personal nu agreez ideea unui guvern de uniune nationala in primul rand pentru ca ar pastra situatia deloc reformista din prezent. Raspunderea revine tuturor si nimanui. De mentionat ca Sustinatorul actual al unui guvern de uniune nationala dupa alegeri este purtatorul de cuvinte tehnocrat, vicepremierul Borc.

 

Prospectiv A-z .
Un guvern de uniune nationala ar fi una, tehnocratii sunt alta. Sper ca sa nu mai treaca mult timp pana oamenii se dumiresc ca tehnocratii nu-s decat pionii statusqvo-ului.

 

Smaranda Dobrescu La A3 s-au anuntat cateva din intentiile liberalilor de candidati pentru Bucuresti: D-l Ciolos, D-nii Borc, Dragos Paslaru, Voiculescu, Ghinea si D-na Pruna. Acestia sunt cei care doresc guvern de uniune nationala.


Prospectiv A-z .
Baloane de sapun. Sa nu si-o fure ca la Locale trufasii astia cu zapis de Bruxelles!

Tehnocratii de acum sunt ca FSNul initial, intra in scena printr-o scamatorie, dupa care se transforma in noua stare a lucrurilor. Si unii si altii la cheremul triajelor. Halal!

Nu, Smaranda, nu la astfel de uniune pseudo-nationala ma ducea gandul...


Smaranda Dobrescu Eu prefer solutia Proiectului de tara facut cu participare larga. Este angajanta si nu neaparat sorosista sau neoliberala

 

Smaranda Dobrescu Studiul indicat mai sus de Flavius a fost publicat in 4-5 reviste de impact. Era un material incitant pentru sfarsitul anului 2014. Intre timp in UE au avut loc cateva evenimente care ar putea schimba propunerile si concluziile. Acestea au fost: 
1.Modul de solutionare a situatiei Greciei care a impins-o la datorii si austeritate intinse pe 50 ani
2. Modelul Cipru de salvare a bancilor, in curs de multiplicare
3. Brexit
4. Polarizarea economica mai puternica, care diminueaza posibilitatea acceptarii unei structuri federale a Europei
75. Refugiatii si escaladarea sentimentelor nationaliste, anti-europene in legatura cu acest proces ingrijorator
6. Intentia mai multor state membre de organizare a unor referendumuri in vederea Exit-urilor
7. Aparitia propunerii de "integrare flexibila" ceea ce va conduce daca va fi aplicata la izolarea tarilor sudice, la intarzierea adoptarii monedei unice si a cuplarii. 

Procesul de cuplare/decuplare ramane insa poate cea mai dificila problema pentru o tara ca a noastra in eventualitatea in care ratiunea si dorinta de pace in Europa va stopa actualele tendinte centrifugale.

 

Prospective A-z .
La sfarsitul lui 2013, cand am trimis spre publicare studiul, lumea parea sa caute inca solutii, inclusiv in Romania unde nu se stia ca dpdv politic basismul ii va supravietui lui Basescu--prin basism ma refer la situatia de colonie docila care-si cunoaste locul....See More

 

Draghi Puterity "In Romania e loc si/sau nevoie de masuri incrementale (vezi Piperea) sau revolutionare (vezi ceilalti doi)?"

In opinia mea masurile incrementale (si iterative) sunt intotdeauna de preferat celor revolutionare. 

P.S. Orice inginer software cu experientza a fost deseori in situatia cand softul pe care l-a creat a devenit atat de complex si de greu de intretinut si dezvoltat incat singura solutie parea a fi: acum ca stim ce vrem, aruncam totul si reconstruim totul de la inceput "asa cum trebuie". In 99% din cazuri s-a dovedit o solutie gresita. Chiar daca nu e atat de "cool", si enerveaza spiritele creative, a repara e de regula mai ieftin, mai rapid si cu mai putine riscuri decat a reface ceva de la inceput.

 

Smaranda Dobrescu Statistic, ai dreptate, Draghi. Teoretic insa analogiile unui sistem de calcul cu ale unui sistem mare social cred ca au limitari, legate in primul rand de multitudinea de perturbatii ce pot aparea in sistemul social-economic, intrepatruns in retele multiple si pe care nu le poti prevedea de la inceput precum intr-o organigrama software. In reteaua asta mondiala globalizata, caderea de la bursa din India te influenteaza. De fapt vreau sa spun ca in dinamica fenomenelor strategice, economice si sociale sistemul trebuie reconstruit cu mereu alti parametri de intrare si cu output-uri diferite.


Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Si in software e la fel cand clientii 

constata ca au nevoie de exact altceva decat ceea ce ti-au cerut initial. 

In timp, in software ajungi la diferite strategii pentru a rezolva astfel de probleme, de schimbare a modelului dupa ce el e gata. O strategie e componentizarea. Componentele au interfete clare si stabile cu alte componente. Daca e nevoie de functionalitati nerealizabile prin interfetele existente, se pastreaza cele existente si se definesc altele noi. O alta stategie e "cuplarea slaba" a componentelor, astfel incat o componenta sa poata fi inlocuita cu alta fara a avea efecte prea mari in intregul sistem. Sau preferata mea - "make it as simple as possible, but not simpler". Si multe altele care cu putina imaginatie ar putea fi aplicate si la un sistem social...

Nu vreau sa fortez nepermis de mult analogia cu un sistem software, voiam mai mult sa explic de ce gandesc cum gandesc.

 

Smaranda Dobrescu Dar daca schimbi solutia si adopti un grad de integrare mai mare prin alte componente hard sau controlleri programabili? Acum nu vreau sa te contrazic ca eu nu mai fac soft de un sfert de veac dar sunt efectiv curioasa.

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - asta o faci oricum ca sa ramai in pas cu tehnica. Te gandesti la CPLD-uri si FPGA-uri? Si ele trebuie programate, si sunt din ce in ce mai complexe, asa ca pana la urma iti trebuie strategii similare. Si pana la urma, nu e mai usor sa programezi in Verilog sau VHDL decat, sa zicem, in Python. :)

 

Smaranda Dobrescu Da. Poate mai mult la FPGA-uri, mai complexe. Esti un pasionat in doua meserii. Pentru cei realmente interesati politica chiar e o meserie serioasa.

 

Prospectiv A-z .
Sunt de acord cu Draghi. La nivel personal, consider ca mi-am luat portia de 'revolutii' pe viata asta!

Totusi, o cadere din pom (de exemplu, RoXIT) sau o taiere a pomului ar fi echivalentul unei revolutii. Adica e posibil ca evenimentele s-o ia inainte cu logica de sistem diferita de ritmul fiecaruia.

 

Smaranda Dobrescu Eu m-am intrebat asupra valabilitatii analogiei, nu asupra oportunitatilor masurilor incrementale. Mai mult, decidentii care or fi aceia au nevoie de scenarii multiple, determinate de tipuri de evenimente posibile. Si se pare ca nu vom duce lipsa de evenimente!


Prospectiv A-z .
Domnul Marian Munteanu spune tot ce trebuie sa spuna:https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=757299887706198&id=666050556831132... Sper sa aiba mai mult sprijin in Romania decat ce putem observa deocamdata. Liberalii se pare ca joaca la mai multe capete, dar convertirea tehnocratilor in guvernuLUI permanent pare sa fie strategia dominanta.

 

Smaranda Dobrescu In perioada urmatoare vom putea urmari cu toata atentia programele de guvernare propuse. Fiecare asteapta poate de la noua asezare politica altceva care sa-i acopere lipsurile constatate. Din punctul meu de vedere cerinta nu are caracter ideologic si trebuie in principal sa asigure o mai buna supraveghere din partea statului a actului de guvernare care sa se traduca prin patru efecte: 1.Schimbarea sistemului fiscal pentru a mari veniturile bugetare pe de o parte si a redistribui corespunzator pentru nevoile sociale si pe de alta parte pentru a diminua inegalitatile din societate. In alte cuvinte, impozitare progresiva a veniturilor si capitalului. Impozitarea tuturor profiturilor realizate in Romania indiferent daca acestea se vor repatria sau reinvesti. 2. marirea salariului minim pe economie la nivelul asigurarii supravietuirii conform unui cos de consum realist.3. revederea prin lege a nivelului de redevente cel putin pentru contractele ce se incheie in viitor. 4. stoparea prin moratoriu a vanzarii terenurilor agricole si ajutorul statului pentru finalizarea cadastrala.

 

Prospectiv A-z .
http://www.telegraph.co.uk/.../The-truth-how-a-secretive...

 

 

How a secretive elite created the EU to build a world government

TELEGRAPH.CO.UK

 

Draghi Puterity Dacă UK-ul nu mai e înăuntru, pt ei e mai bine sa submineze UE.

 

Prospectiv A-z .
Draghi, scopul linkului la Telegraph este pentru a ilustra dependentele istorice ale UE (sponsori, actori, decidenti etc.) pentru a asista in discutiile care privesc reforma UE.

 

Stefan Kovacs Dl.Munteanu are ceva legătură cu politica ?

Sorin Dumitrescu la Academie

Sorin Dumitrescu la Academie – 26 august 2016
 
Smaranda Dobrescu
 

"În discursul său, maestrul Sorin Dumitrescu a subliniat că "Biserica Ortodoxă Română şi Academia Română" sînt "două stele polare" ale statului român și că lor le revine "uriaşa sarcină de a garanta, axiologic şi identitar, stabilitatea statală". Și a cerut Academiei să-și exercite rolul, opunîndu-se "colonizării axiologice și identitare" făcute de "grupurile Soroș" în România."

 

 

Sorin Dumitrescu cere Academiei să se opună "colonizării axiologice și identitare" a "Grupurilor Soroș" în România

ROSTONLINE.RO|BY RADU BĂLAŞA

 

Eugénia Paraschiv Noapte buná, pásárele...

 

Smaranda Dobrescu Ti se pare inutil sau tardiv, Eugenia? Posibil. Academia nu a propus sa se angreneze in planul de tara, ceea ce m-a intrigat. Nu cred ca-i convine rolul de "nu vad, nu aud ce-i in jurul meu" Totusi, faptul ca Sorin Dumitrescu a vorbit, are cel putin relevanta discursului Anei Blandiana care a invrajbit FB-ul. E bine cand intelectualii isi spun parerea.

 

Eugénia Paraschiv Mai repede, şi-nainte de discursurile poeţilor aflaţi în treabá, fi putut produce efecte utile, acum...

.

Eugénia Paraschiv Vedem că nemţii vorbesc de reintroducerea serviciului militar, în timp ce ai noştri vin cu gomboţi de voluntariat. Ei, şi creşterea pieţei armelor la purtátori e-o afacere, da' şi carne de tun pentru interesele altora tot pe-acolo muşcă...De găsiţi vreo luare de atitudine, postaţi-o, vă rog....

 

Smaranda Dobrescu In treacat am auzit la radio ca intr-un stat din SUA s-a votat permisiunea ca studentii (nu stiu daca nu si elevii) au voie sa poarte la scoala pistoale cu conditia sa nu fie la vedere. Este asta un model? 
IN privinta pregatirii de lupta o enormitate mi se pare a fi acceptarea de a provoca Rusia , propunerea de a ne face flota la Marea Neagra, cand daca ar fi sa avem o armata serioasa ca numar si pregatire, nu-l mai avem nici macar pe generalul cu cheia de la magazie sa le dea macar bocanci. Nu-i vorba ca nici bocanci nu sunt.. Ce inseamna 2% buget de inarmare?
Asta nu e o luare de pozitie :-) este o parere si atat

 

Eugénia Paraschiv E o imitaţie a tot ceea ce a falimentat societatea acolo, foucaltianá economizarea(legea profitului cu orice preţ) legii &crimei şmad...trist...

 

Prospectiv A-z .
Cat mai multi, cat mai repede!

 

Mihai Ion Turcu Ideea UE este sa nu mai avem armate nationale ( odata cu abolirea suveranitatilor nationale), Este un proiect in necunoscut cu logica lui, ramane sa se verifice cat de bun va fi daca va fi. O tara de marimea noastra cu resursele teoretice pe care le mai avem, semisuverana, si in conditii de criza de sistem redevenind suverana, cu posibilele aliante, si in raport cu inamicii potentiali, trebuie sa aiba o armata de o anume forta, sunt calcule de specialitate care indica ce si cum. O garda nationala, au americanii, poate fi utila intern in conditii de urgenta, calamitati etc. Pompierii si jandarmeria nu sunt suficiente. Am avut rezervistii care puteau fi mobilizati, sunt batrani si burtosi. Altceva este cam pierdere de vreme cum de altfel ne place noua foarte mult. Am intrat in doua RM nepregatiti producand "eroi", adica morti Dumnezeu sa-i odihneasca ca au murit de buna credinta fiind si nevinovati. Nu ne putem apara cu Academia si biserica.Mai este o chestiune dincolo de aparare, greutatea politica a unui stat depinde si de ce fel de aramata are.

 

Smaranda Dobrescu Nu sustin nici mentinerea desfiintarii stagiului militar nici inexistenta unor forte armate permanente. Deci sustin ideea de asigurare a sigurantei tarii nu neaparat autonom, dar in anumite domenii clare. Nu sunt de acord sa avem pretentia ca aceste lucruri se pot face cu 2% din PIB. Oare cat au cheltuit grecii, polonezii si altii ca sa faca fata nevoilor de aparare tot ca membri NATO? Si nu in calitate nici de tampon, nici de granita comuna..

 

Smaranda Dobrescu Domnule Mihai Ion Turcu, am intalnit zilele trecute o pictura a lui John Bauer care din prima secunda mi-a sugerat persoana D-voastra. Dati-mi voie sa v-o arat si sa v-o ofer daca va regasiti in ea :-)

 

Smaranda Dobrescu "MNAC, MŢR, ICR-urile, Uniunile de creaţie, Ministerul Culturii, ca să nu pomenim decît o mică parte, au devenit, peste noapte, adevărate centre de colonizare abuzivă, încît puţin lipseşte ca în curînd să ne trezim chiar şi cu un „Patriarh Soroş"!" spune Sorin Dumitrescu in speechul sau.
Va dau un exemplu despre MTR, institutie de prim rang cultural, singurul muzeu romanesc care a luat Premiul cel mai bun muzeu european al anului in 1996. La doua zile dupa numirea abuziva de catre Ministrul Culturii a unui director pe pofta Domniei sale aceasta (directoarea) a anuntat inchiderea targului de la muzeu. Acest targ il deschisese Horia Bernea, cel care a infiintat si a condus 10 ani muzeul cu o excelenta stiinta a pastrarii calitatii artei traditionale si a mentinerii in memoria publicului a spiritualitatii taranului roman. La acest targ veneau mesteri populari recunoscuti ca sa-si vanda produsele, o gama larga de produse . Targul era renumit si cautat. Dar cum a ajuns d-na Liliana Pasima directoare? O spune Stelian Tanase pe blogul sau:
"Povestea are destule dedesupturi, nu a aparut peste noapte. In urmă cu ceva timp s-a dat concurs pentru ocuparea postului de director. Au participat Virgil Nitulescu, care mai avusese două mandate ( a obținut la concurs la proba scrisă nota 8, 40), Vintila Mihăilescu (și el fost director MTR – 7,87) și Liliana Pasima care a obținut la scris o notă putin peste 5 (cinci) !!! și nu a putut intra la proba orală, unde baremul era nota 7 (sapte). D-na Corina Șuteu – care e de puțin timp ministrul culturii și mai are tot atit de puțin pină cînd pleaca (decembrie 2016 ) – a găsit cu cale să o instaleze ca director interimar pe cea clasată pe locul trei. De ce!? Ar trebui sa rapsunde ministrul nu să fac eu presupuneri."

 

Mihai Ion Turcu (Splendid este calul). Multumesc pentru gratioasa preocupare.Fotografia pe care din greseala am postat-o avea alta destinatie dect ce a rezultat. Marita arata perfectiunea armurii mainilor. Maestria armurierilor ajunsese la culme in momentul in care armurile, foarte scumpe, s-au pierdut utilitatea prin maestria arbaletierilor si final a armelor de foc.Cavaleria grea a intrat in declin odata cu invaziile calaretilor de stepa, mult mai flexibili tactic, ceea ce cavaleria occidentale nu era. Frumosii cai semigrei , ca cel din tablou, au fost inlocuiti cu altii mai rapizi, cavaleristii nemaipurtand armnuri ci doar un coif sau nci macar si un pieptar de tabla de otel suficient pentru a-i apara de loviturile de sabie sau a ricosa o lance moderna (epoca Napoleon). Ultimii cavaleristi care au incercat s lupte au fost polonezii, in al II RM (dezatru). Ai mei, cei din linia directa, au fost secole cavaleristi, de unde ni se trage si numele de familie. In sistemul ungar "a torok" era numita cavaleria usoara de tip turcic, pecenego-cuman (cal rapid, armura usoara, lance, arc,sabie curba).

 

Smaranda Dobrescu Daca au fost cavaleristi si eu nu aveam de unde sa stiu, atunci am avut eu ceva intuitie cu poza. Adevarat ca stilizarea rapeste din prestigiul calaretului, dar ideea conteaza..:-)

 

Mihai Ion Turcu Probabil ca nu ar ajunge si posibil sa nu existe acei bani.Armata nu este un lucru ieftin.

Hahaie boierul..

Hahaie boierul.. – 26 august 2016

 

Stefan Kovacs


Hăhăie boierul...
-----------------------
Serialul "La(s) Fierbinți" este cam ultima expresie a degradării unui act de cultură - totuși- în cea mai abjectă formă de expresie televizată (n-am văzut emisiuni rasiste sau fasciste dar cred că sunt mai decente). Rezumând foarte lapidar- niște retardați mai mereu beți- din așa-zisa localitate se poartă conform descrierii anterioare- adică ca niște retardați puși pe băutură proastă. Râdeți de boschetarul care tocmai a găsit ceva alcoolic de băut ? Râdeți de aurolacul care se învărtește pe loc ? Dacă nu- n-ar trebui să vă amuze nici un astfel de serial. 
Pe undeva- aceată măgărie este un fel de Schadenfreude- adică bucuria ăluia care-și ia bere la pet de la magazin că nu trebuie să doarmă prin șanțuri sau să bea lichide dubioase. O falsă superioritate ne este gâdilată cu parul de către Porc TV , scenariști și din nefericire actori (unii dintre ei acceptabili- respectiv dl. Mărgineanu în modesta mea opinie). E bine să avem așa ceva ? Aș fi interesat de câtă lume își formează azi opinia despre țăranul român și viața lui după "La(s) Fierbinți". 
Există altceva ? Bineînțeles. Vă reamintiți de Șurda Șurdilovici- "eroul" iugoslav ? De jandarmii francezi ? Englezii au zeci de seriale de comedie- în care se face umor- ba aș zice chiar bășcălie într-un mod inteligent și finuț de anumite "trăsături" - fără să se ajungă niciodată în cocina celor de la noi. Hai să dăm un exemplu-https://en.wikipedia.org/wiki/Dad%27s_Army - un serial care a rulat și la noi pe canalul BBC- și în care există un grup comic- din așa numita Home Guard. Nimeni nu-și dă chiloții jos, nimeni nu se tăvălește prin noroi precum Firicel și companionii săi, nimeni nu folosește cuvinte cu p.. Se poate ? Evident că se poate. De fapt ar trebui să spun că în vreo 40 și ceva de ani în care-mi reamintesc programele de televizor văzute la noi sau aiurea- n-am văzut porcărie mai oribilă și mai degradantă. 
Cu atât mai surprinzătoare mi s-a părut atitudinea dlui. Pleșu- care sincer să fiu cred că a primit bani de la Adevărul (care parcă e în aceeași ligă cu Porc TV) să scrie o cronică elogioasă. Dacă nu- e cu atât mai grav cu cât dl. Pleșu se crede- evident pe nedrept- alfa și omega, omul care poate să-și dea cu părerea doctă și de la înălțimea unui Olimp cam șui despre orice- de la Ponta la footbal- și care spre deosebire de noi- care facem asta din cârcoteală pe-aici- trebuie și ascultat pentru că este dl. Pleșu.
Care se poartă un pic cam ca ceea ce se numește un ciocoi nou- dar asta e altă discuție.

 

Dad's Army - Wikipedia, the free encyclopedia

Dad's Army is a BBC television sitcom about the British Home Guard during the Second World War. It was written by Jimmy Perry and David Croft and broadcast on the BBC from 1968 to 1977. The sitcom ran for 9 series and 80 episodes in total, plus a radio version based on the television scripts, a feat...

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Preda Mihailescu Nu am vazut nici unul din aceste seriale - dar am citit o contributie a Maestrului Plesu, in care facea caz de faptul ca el nu este de loc "elitist" si priveste acest serial de fiecare data cand poate. Oare explicatia la dansul va fi lipsa de elitism, sau acest Schadenfreude de care vorbiti?

 

Stefan Kovacs Gusturile dumnealui sunt absolut fără probleme- până când le face publice din poziția pe care o are. Va exista o armată de "would be" care vor hăhăi numai pentru că "maestrului" îi place.

..

Preda Mihailescu Stefan Kovacs @ Da - este o bucata de vreme de când m-am temut sa nu decada la nivelul unui Sartre.

Marian Munteanu si stoparea vanzarii terenurilor catre straini

Marian Munteanu si stoparea vanzarii terenurilor catre straini – 23 iulie 2016


Prospectiv A-z

 

 

Marian Munteanu: Alianța Noastră va acționa pentru oprirea vânzării terenurilor către străini

S-au mai abordat teme privind confuzia în care se găsește actuala clasă politică. Emisiune realizată în…

YOUTUBE.COM

 

Smaranda Dobrescu Deocamdata este primul si unicul partid care are acest lucru in program. Mai departe sa urmarim cum se gandeste rezolvarea.

 

Prospectiv A-z .
Pai a spus cum ar rezolva in cateva clipe: Moratorium pana s-ar clarifica situatiile abuzive etc. La riposta IDIOTICA a jurnalistei (pe care o aud dela multi, prea multi, gugustiuci plimbati pe banii fundatiilor prin locuri aerisite in SUA) cum ca UE n-ar fi de acord, Munteanu nici nu pare sa clipeasca si cred ca bine face.

S-a conditionat cumva un reflex de a nu te opune porcariei pe motiv ca nustiucine in EUropa dicteaza asa?! 

Mi-aduc aminte cum in vietile anterioare ale Grupului Prospectiv pe facebook cand venea vorba de Orban, acesta era imediat trecut la bata-l toaca! Au trecut ani de atunci, Orban isi vede de treburi, iar romanii nu mai pot de ce zic unii si altii.


Smaranda Dobrescu In timp ce noi de la 1 ianuarie 2014 ne-am grabit sa vindem pamantul pe doi lei, Italia si Franta se eschivau avand legi istorice de neinstrainare a pamantului agricol. In Ungaria persoanele despre care se constată că sunt implicate în vânzarea de teren agricol ungar către străini vor fi pasibile de până la 5 ani de închisoare,si in Franta exista drept de preemtiune a Safer, fr. . Nimeni nu i-a deranjat cu o intrebare.

 

Eugénia Paraschiv De-atîta curaj/rînduim speranţa din pietre...

 

Draghi Puterity Se pare ca CIA-ul vrea sa ocupa toata plaja politica din Romania :)

 

Prospectiv A-z .
Adica Munteanu ar fi omul CIA-ului? Daca este asa, Agentia e data in ma-sa caci il pregateste p'asta in eventualitatea in care Trump castiga presidentia!

 

Smaranda Dobrescu Poate se explica acum si suprareactia sorosistilor clintonieni din trecutele luni..

 

Prospectiv A-z .
Sunt si eu inca bulversat de reaparitia lui Marian Munteanu pe mass media. Tocmai am parcurs un interviu de cca. 1 ora cu el din ajunul Craciunului 2015. Nu prea ai de ce sa te iei de ce spune, ca si la Calin Georgescu, dar te intrebi cu ce oameni ar trece la treaba. Principiile lui par solide si rezonante cu altele cateva, cred ca avem de-a face cu o sincronicitate a nationalului!!! Am sa incerc sa aduc aici la Atelier *Grupul Prospectiv* un interviul cu Trump pe care l-am urmarit azi dimineata la TV si din care observ ca triajul, si implicit lumea, isi schimba regulile.

 

Smaranda Dobrescu http://www.nbcnews.com/.../trump-i-m-running-against...

 

 

Trump: I'm Running Against Clinton, Not 'Rest of the World'

NBCNEWS.COM|BY NBC NEWS

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z  - Munteanu - CIA - Asa sustinea Iliescu la momentul Piata Universitatii. Eu cred ca Iliescu era bine informat. Ce-i drept, de atunci a trecut ceva vreme, insa eu am auzit ca "you never REALLY leave The Company"...

Ce alte teorii se mai vehiculeaza pe piatza despre MM? Ca ar fi omul SRI? Si SRI-ul nu e controlat de licurici? Faptele si decoratiile primite de la americani de catre cei care il conduc par sa sugereze ca ar fi.


Prospectiv A-z .
La momentul acela, multe declaratii publice erau exagerari. De exemplu, mi-aduc aminte de 's-au demascat!'-ul lui Roman despre liderii partidelor istorice. 

Ironia soartei face acum ca Roman este in Parlament gratie PNLului.

 

Smaranda Dobrescu Un partid cu tenta nationala este binevenit dupa parerea mea in orice tara, caci orice actiuni in exces-cum ar fi globalizarea excesiva, internationalismul care poate sterge in anumite conditii traditii sanatoase ale unui popor necesita o moderare de tip contrapondere. Tendintelor de colonizare-daca acestea exista, o forta nationala alaturi de alte forte democratice si nesupuse sau nefinantate de colonizator este necesara. Totul este ca acel partid care urmareste un interes economic national, o afirmare a capitalului national sa pastreze o justa masura, intre "noi putem singuri" si "doar altii ne pot invata". Traseul Aliantei nu va fi lin caci se va desparti in mesaje nu atat vechile partide clasice, care, iata, dupa cum spune si Adrian Nastase au nevoie de intarirea caracterului national, cat de noile partide in formare de tip USR si altele mai necunoscute care aliate pot deveni o forta puternica a dreptei corporatiste.
Daca a colaborat sau nu cu securitatea, nu m-as grabi sa ma pronunt in lipsa de date, asa, doar pe impresii. Imi pun insa si eu intrebarea de ce CNAS desi apelat sa dea un verdict in urma cu 12 ani il da doar intr-un moment anume, si acela dovedit a fi fals.

 

Smaranda Dobrescu Unde este actiune, exista si reactiune. Piata politica e incapatoare, blazarea alegatorilor , pe masura.

 

Mihai Ion Turcu Este nevoie de noutate in mesajul politic.

 

Prospectiv A-z .
Trebuie avut grija caci goana dupa noutate in mesaj re/naste monstri. Mi-aduc aminte acum un timp cand insusi Mircea Geoana avea un mesaj... national, ceea ce la timpul acela era super-noutate cand nu venea dela proscrisi.


Prospectiv A-z .
Reporter: Cine conduce Alianţa?
Marian Munteanu: În luna septembrie vom avea alegeri interne pentru desemnarea echipei de conducere. În acest moment, preşedintele Consiliului Director (provizoriu) al Alianţei Noastre este domnul Ciprian Nastasiu [n.red.: Avocatul Ciprian Nastasiu a fost procuror DIICOT, cel care în perioada 2005 - 2007 a instrumentat dosarele Omar Hayssam, Rompetrol etc.].
Reporter: Cum l-aţi cunoscut pe Ciprian Nastasiu?
Marian Munteanu: În studenţie. Ciprian Nastasiu a fost unul din liderii proeminenţi ai Ligii Studenţilor din anii 1989-1991, reprezentant al Facultăţii de Drept şi organizator deosebit de activ al acţiunilor democratice, pro euro-atlantice, ale societăţii civile româneşti. Cariera sa de magistrat nu i-a îngăduit, vreme de mai mulţi ani, să se implice în activităţi civice sau politice. Ca avocat, însă, a revenit în ultimii ani în viaţa cetăţii şi sunt convins că experienţa şi înalta sa pregătire profesională ne vor fi de mare ajutor. 
..............
Reporter: Cine sunt personalităţile care vor face parte din Alianţa Noastră?
Marian Munteanu: Mai avem câteva săptămâni până vom finaliza prima etapă de structurare. Atunci ne vom putea prezenta cu o echipă reprezentativă. Ţinând cont de profilul ziarului dumneavoastră, vă pot dezvălui că programul nostru economic va fi întocmit de un grup de experţi coordonat de domnul profesor Mircea Coşea. Sunt mai multe persoane care s-au pronunţat public şi s-au alăturat Alianţei, dar vrem să încheiem acest proces pentru a-i prezenta pe toţi ca o formulă de echipă. 
......................
Reporter: Va face parte Călin Georgescu din Alianţa Noastră?
Marian Munteanu: De mai bine de un an de zile m-am întâlnit cu mulţi profesionişti, pentru a identifica soluţiile optime pentru România. Am avut câteva discuţii şi cu domnul Călin Georgescu, constatând împreună că sunt aspecte importante în care viziunile noastre converg. Vom vedea, în perioada următoare, care este disponibilitatea diferiţilor specialişti de a-şi asuma o răspundere politică efectivă, alăturându-se echipei pe care o construim.
...............
Reporter: Care sunt relaţiile pe care le aveţi cu Virgil Măgureanu, fostul şef SRI?
Marian Munteanu: Nu am nici un fel de relaţii cu domnia sa.
Reporter: Dar în anul 2000?
Marian Munteanu: Nici în anul 2000 nu am apucat să am mari relaţii, pentru că nici domnul Măgureanu şi nici domnul Tabără [n.red.: Valeriu Tabără, fost preşedinte PUNR, ulterior ministru PD în guvernul Boc] nu au susţinut proiectul propus de mine - acela de a opri revenirea la putere a echipei Iliescu şi blocarea privatizărilor frauduloase. Probabil că nu au crezut că aşa ceva e posibil, nu ştiu, căci nu am avut ocazia să discutăm despre asta. Se înjgheba atunci o alianţă politică. Liderii câtorva partide, care s-au arătat iniţial interesaţi, nu au fost până la urmă de acord cu viziunea mea şi cu propunerile mele. Asta a fost tot, nu am candidat şi nici măcar nu m-am înscris în formaţiunea respectivă. Ştiu că părerea unora este că am greşit luând în seamă acea propunere, însă eu cred că nu aveam dreptul să refuz o discuţie. Când dorim să facem ceva în folosul României, consider că suntem obligaţi să punem în paranteză afinităţile sau antipatiile personale.
Reporter: Când a fost ultima dată când v-aţi întâlnit cu Virgil Măgureanu?
Marian Munteanu: Cu multă vreme în urmă. Nu îl frecventez şi nu mă frecventează. Nu luăm masa împreună, nu ne vizităm şi nu avem afaceri împreună. Ne-am mai întâlnit întâmplător de vreo două-trei ori, în ultimii 15-16 ani, aşa cum m-am întâlnit cu sute de persoane din mediul politic.
Reporter: Cu Ion Iliescu?
Marian Munteanu: Ultima dată acum vreo şapte-opt ani, la o emisiune a TVR.
Reporter: Aveţi vreun resentiment faţă de Ion Iliescu?
Marian Munteanu: Nu am niciun resentiment personal faţă de nimeni, dar cred că politica domnului Iliescu nu a avut consecinţe bune pentru România.
Reporter: Dar Petre Roman?
Marian Munteanu: La fel. Petre Roman este unul din politicienii cu o activitate dezastruoasă din punctul de vedere al intereselor României. În plus, a reuşit să se acopere de ridicol, dând lecţii de politică... liberală. Cineva care s-a lăfăit în viaţa publică făcând pe socialistul, iată că brusc devine un expert al politicii de dreapta. Penibil!
Reporter: Ce relaţii aveţi cu domnul George Maior?
Marian Munteanu: L-am cunoscut recent, în SUA, în calitatea domniei sale de Ambasador al României. Şi cred că face o treabă bună acolo, în folosul ţării. 

................
Reporter: A apărut în presă informaţia că aţi fost recent în SUA. Intenţionaţi să mai mergeţi şi cu ce scop?
Marian Munteanu: Ca aproape în fiecare an, voi merge în luna februarie, la o întâlnire internaţională devenită tradiţională. De mai bine de două decenii sunt implicat într-o activitate civică de orientare creştină, prin care este susţinut dialogul spiritual, civic şi politic, pe plan mondial.
Reporter: Vă referiţi la National Prayer Breakfast?
Marian Munteanu: Da, aceasta e cea mai importantă întâlnire de acest fel, desfăşurată anual la Washington, cu participarea unor lideri politici din aproape toate ţările lumii, şi derulată sub înaltul patronaj al Preşedintelui SUA. Mai sunt şi întâlniri regionale - cum ar fi cele din ţările balcanice, unde merg, de asemenea, anual - precum şi evenimente europene, la Bruxelles, Berlin, Londra şi alte ţări.
Reporter: Cine v-a finanţat această activitate? Zeci de deplasări în străinătate înseamnă costuri destul de mari...
Marian Munteanu: Mi-am finanţat singur această activitate. Integral.
Reporter: Cu ce ajută aceste întâlniri România?
Marian Munteanu: Relaţiile dintre state şi popoare se bazează şi pe bunele relaţii la nivelul liderilor şi reprezentanţilor din diferite domenii. În asemenea întâlniri, de exemplu, poţi face cunoscute realităţile din ţara ta şi poţi milita pentru o întărire a cooperării şi dialogului. În ce mă priveşte, am susţinut întotdeauna interesele României ca ţară creştină, contribuind, cu modestele mele puteri, la o corectă receptare a profilului nostru identitar şi spiritual, a rolului nostru în această parte a Europei. 

http://www.bursa.ro/prioritatea-mea-este-ca-tara-noastra...

 

 

Prioritatea mea este ca tara noastra sa nu se destrame - Politica - Ziarul BURSA

BURSA.RO

 

Prospectiv A-z .
At the time, Coşea was among the initiators of mass privatization strategies, and organized the latter as a release of coupons to citizens, to be transformed into stocks (see History of Romania since 1989).[2] Although the measure was initially received with interest, the program was ultimately unsuccessful and most businesses up for privatization did not attract investors' attention[2] (by late 2006, a third of them had gone bankrupt or were about to do so).[3] Coşea attributed this negative phenomenon to the underdevelopment of the local capital market,[2] as well as to strategy errors of both the PDSR majority (who had refused to give backing by privatizing Bancorex and Banca Agricolă) and the new Democratic Convention cabinet of Victor Ciorbea (who changed the privatization law to accommodate an initial public offering, viewed by Coşea as more susceptible to political corruption).[3] He also indicated that only 60% of the companies listed for privatization had any real chance of success.[3]

https://en.wikipedia.org/wiki/Mircea_Co%C8%99ea

Mircea Coșea - Wikipedia, the free encyclopedia

Dumitru Gheorghe Mircea Coşea (born June 9, 1942) is a Romanian politician, economist, diplomat, essayist, journalist and professor. A former member of the Party of Social Democracy (PDSR) until June 1997, he joined Teodor Meleşcanu and Iosif Boda in creating the short-lived Alliance for Romania (Al...

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Prospectiv A-z . 
Mircea Gaspar raspunde: Dle Marian Munteanu, incerc sa va "descifrez" dar nu reusesc. Mereu ma lovesc de "una calda una rece". Cred ca stiti ca tara este prabusita, este cazuta la pamant si nu cred sa-si mai poate reveni. Sistemul criminal instaurat la noi treptat dupa asa zisa revolutie, a fost atat de bine instalat si consolidat in timp, incat nimic nu-l mai poate urni. Autorii dezastrului, partidele politice perindate la carma tarii, toate. Statul a devenit un stat de tip mafiot. Legislatia elaborata in ultimii 26 de ani de partidele politice criminale ,conjugata cu tradarea de tara , subminarea economiei nationale , lacomia patologica de imbogatire rapida a tuturor, furturi si coruptie generalizate in intreaga societate, pe verticala si orizontala, au condus la falimentare , distrugere, discrepante uriase intre veniturile diferitelor categorii sociale, dezordine, dezorganizare si multa suferinta, ba chiar genocid pentru o mare parte a populatiei. Deasemenea toleranta exagerata stabilita prin lege in ce priveste infractorii cu gulere albe, nu numai ca nu descurajeaza infractionalitate dar o incurajeaza , o stimuleaza. Dle Marian Munteanu aparitia dvs. la orizontul politic ne-a dat sperante. Mi-am facut iluzii ca dvs., prin carisma si talentul oratoric, prin nationalismul dvs. afisat cu discretie, prin gandirea sanatoasa si interesul dvs. pentru binele tarii si a poporului roman , veti putea sa atrageti o masa cat mai mare a populatiei sub umbrel Aliantei Noastre. Ma gandeam ca putem face primul pas spre implicare in politica la nivel inalt , prin intrarea in parlament. Acolo, printr-o opozitie corecta, atenta, informata , agresiva si vocala sa se inceapa primele schimbari. In naivitatea mea ma gandeam ca Alianta Noastra va sta ca un ghimpe in coasta guvernantilor , ca veti devoala orice miscare legislativa facuta impotriva intereselor nationale sau in interesul priviligiatilor societatii. In acelas timp, datorita pozitiei sanatoase a partidului Alianta Noastra, increderea, popularitatea si simpatia fata de acest partid va creste foarte mult. Asta credeam si speram. N-a fost sa fie. Constat ca nu v-am inteles. Dvs. de fapt doriti nu sa faceti opozitie acestor partide criminale , dimpotriva, dvs. doriti sa colaborati cu acestea, sa faceti aliante cu ele ba chiar sa faceti parte din echipa de guvernare care se va instaura dupa alegeri, indiferent daca aceasta va fi a PSD-ului sau PNL-ului. Surpriza. Care este pretul, sa respecte unele principii ale Aliantei Noastre. Acesta este pretul platit de ele. Care e pretul care va fi platit de Alianta Noastra, sa taca, sa accepte, sa se faca ca nu vede sau ca nu stie. Bravo, dle Marian Munteanu, ne-ati facut-o si inca inainte de nasterea partidului. Aceasta e strategia dvs., de renastere a Romaniei. Imi aminteste de un alt partid antisistem care a pornit in forta , a reusit sa intre cu un procent mare in parlament. In final, dupa alegeri desi a spus ca n-o face totusi s-a aliat cu "dusmanul" pentru a obtine niste realizari din programul partidului. N-a obtinut nimic, ba mai mult PSD i-au cumparat parlamentarii si in final intregul partid din care nici n-a mai ramas mare lucru a fost "inghitit" de PSD si UNPR iar partidul pe lista caruia au candidat parlamentarii, a disparut. Este vorba de PPDD. Da, partidul lui Dan Diaconescu. Ar trebui sa invatati din greselile altora si nu sa le aplicati. Partidul Alianta Noastra in mod sigur ca, avand in vedere modul prin care reusiti sa evitati subiectele fierbinti din societatea romaneasca dar si din cauza menajarii marilor partide parlamentare pentru a nu supara pe nimeni, criticarea blanda si mai mult simbolica a acestora vor avea mai mult ca sigur ca efect ramanerea partidului dvs. in culisele scenei politice. Imi pare rau, dar sunt mult prea scarbit de ceea ce se intampla in aceasta tara fapt ce ma determina sa spun ce gandesc in mod direct, sa nu uzez de insinuari, aluzii sau manusi .

https://www.facebook.com/permalink.php...

 

Prospectiv A-z .
Raspunsul Prospectiv A-z la comentariul de mai sus:
Ridicati foarte bine niste probleme, domnule Gaspar, totusi m-as abtine de la a compara PAN cu PPDD, respectiv pe Marian Munteanu cu Dan Diaconescu.

Revenind la problemele ridicate, gasesc si eu un pic naucitoare ideea colaborarii cu PNL, pentru a invinge PSDul, in conditiile in care mai ales dupa fuziunea cu PDL, PNLul a devenit mai nociv decat PSD.

Optiunile la ora asta sunt uniunea nationala sau un nou partid. Nu pot avea incredere intr-o solutie un pic gravida.

Problema cu o entitate noua este lipsa resurselor--umane in primul rand. De bine de rau, resursele din Romania exista pe langa partide--o situatie similara celei din 1990 cand nu putea face o garnitura completa fara oameni cu trecut pecerist (s-a incercat ceva in CDR, s-a vazut ce a iesit din 1996, dezastrul!).

Mai departe, din interviul cu Bursa, aflu ca PAN se bazeaza pe un program economic in conceptie de acum a d-lui Cosea. Aici am motive mari de sceptcism caci dl. Cosea a fost instrumental (alaturi de putine alte nume) in reforma economica a Romaniei care vedem in ce a rezultat--falimentul economiei, destructurarea activelor, urmate de pribegia celor mai apti romani. As dore inainte de a da o a doua sansa unui astfel de om sa aflu ce a invatat din esec si ce se poate face mai bine acum. Adica un semn cat de mic/simbolic de responsabilitate!

Din acelasi interviu am aflat de contactul facut cu Calin Georgescu, un alt lider de opinie a carei voci se aude distinct in cacofonia discursului romanesc. Sper sa existe convergenta in actiunile acestor voci! Romanii cu astfel de luciditate sunt prea putini pentru a-si permite activitatea in bisericute.

Mentionez in incheiere ca multe din aceste puncte au fost ridicate la Atelier *Grupul Prospectiv*, locul unde se explorează şi extind limitele discursive din spaţiul românesc pentru a ridica gândul la nivelul potenţialului şi fapta la nivelul aşteptărilor.

 

Prospectiv A-z .
Comentariul d-lui Gaspar, redat mai sus, a disparut dela discutie, desi acesta indeamna o doamna, printr-un nou comentariu de acum 7 ore, sa-l reciteasca... 

Cineva se joaca de-a alba-neagra la pagina lui Marian Munteanu. Semn rau!

 

Alexandru Botu Frumoase declaratii! Dar, buna intrebarea: Cu cine se face Alianta? Asta ca sa ne dam seama daca nu sunt promisiuni "gogosi".

 

Draghi Puterity Venind de la cine vin, sunt evident gogosi. Se incearca, din nou, deturnarea reactiei nationaliste la globalizare. Mai demult, au deturnat-o cu ajutorului unui mascarici charismatic (Vadim). Acum incearca sa-l recicleze pe "Isus din Piata Universitatii". E atat de evident...

 

Mihai Ion Turcu Politica este o pragmatica.Constrituirea unui partid trebuie sa clarifice interesul carui grup social urmeaza sa-i reprezinte politic interesele sau ce fel de bazin electoral are in vedere, in cuprinsul unui inrteres national, si acesta bine definit in contextul unei lumi bine reperate si intelese.Toate acestea lipsesc.

 

Smaranda Dobrescu Imi propun sa am rabdare si sa nu ma pronunt inca. Scorul si prezenta sau absenta aliantelor, situarea intr-o opozitie specifica sau pactizarea cu altii, ne vor da la un loc un raspuns. Ma macina insa intrebarea: ce semnificate a avut faptul ca toti sorosistii de seama, ONG-urile respective luasera foc cand a fost vorba sa candideze Munteanu? Sau poate ca preferintele sunt acum mai nuantate, functie de sustinatorii lui Clinton sau ai lui Trump?

 

Draghi Puterity Wall Street-ul (de ex. Soros) o prefera pe madam Clinton. Cu siguranta stiu ei de ce. Daca sotzul doamnei i-a scapat de legea Glass-Steagal, poate are si doamna o agenda similara. Asa ca am putea trage concluzia ca ONG-urile noastre cele mai vocale sunt finantate din aceeasi zona.

 

Smaranda Dobrescu Asa ma gandeam si eu. Inseamna ca intrebarea lui Flavius are sens : CIA incearca formule si pentru alegerea lui Trump. Mai departe ar trebui sa acceptam ca aceasta intentie isi gaseste si la noi corespondenta in servicii similare. Acum, ce sa mai vorbim: Nu orice reusita a vreunui candidat important are in spate sustinere de acest gen?

 

Draghi Puterity Nu cred ca toti au sustinere apriorica, dar cu siguranta se incearca "confiscarea" lor ulterioara. In cazul lui MM raman la parera mea ca e doar o marioneta a cuiva, care se doreste a fi pusa in fruntea fortelor cele mai radicale anti-globaliste. La o adica, cand situtia va ajunge la un punct nodal, marionetele vor actiona exact contrar intereselor celor pe care au fost pusi sa le reprezinte. 

Aduceti-va aminte de Vadim la alegerile din 2004. I-a prostit pe toti sustinatorii lui sa voteze impotriva lui Nastase, pe motiv ca acesta face o politica prea hungarofila. Si marii nostri nationalisti, care "nu isi vand tara", nu-i asa, i-au facut-o cadou lui Basescu (desi stiau ca el e cel care i-a lasat fara flota, si cu acordurile PSAL II pe cap). Este o operatiune de PSYOP clasica, de manual: ii spui fiecarei fractiuni ca cel pe care nu il vrei tu e cel mai rau, fiecaruia din motivul care il doare cel mai tare, si in final ajunge omul tau.

 

Eugénia Paraschiv Degenerarea democraţiei e vizibilá dincolo de aritmetica lui cine-mparte parte-şi face; nu s-ar cere gînditá co-abi(li)Tarea ei în şi prin tendinţele/trendurile totalitarismelor de orice arhi-cunoscut sau neo...?...

 

Mihai Ion Turcu La "firul ierbii" se spune ca "toate partidele sunt la fel". Cum s-a ajuns la aceasta sentinta si cum functioneaza demersul electoral daca "toate partidele sunt la fel"? Toate partidele parlamentare au guvernat in diferite combinatii. Rezultatele sunt cum sunt. Care ar fi elementul care fidelizeaza electoratul, existand o oarecare definire de bazine electorale pentru PSD si PNL ? Daca am lua in considerare "doctrinele" (?) care ar fi legatura intre doctrine si specificul bazinelor electorale?

 

Alexandru Botu Domnule Profesor Mihai Ion Turcu, puneti o intrebare fundamentala si anume: "Care ar fi elementul care fidelizeaza electoratul, existand o oarecare definire de bazine electorale pentru PSD si PNL ?"
Imi permiteti sa enunt o parte din raspuns?
-Frica de a recunoaste brutal ca a gresit (electoratul captiv, fidel) candva si apoi in permanenta, legandu-si sperantele de niste farisei si egoisti si speranta ca acestia isi vor da seama ca vor putea fi abandonati si sa se indrepte.
Numai ca procedand astfel, acest electorat captiv, de-o parte si de alta, a distrus orice alternativa si voteaza in continuare drogat.

 

Mihai Ion Turcu PSD in special cred ca trebuie sa-si defineasca mai bine electoratul.Teoretic exista un electorat sensibil la politici soial-democrate care nu este cel din bazinul electoral constituit al PSD (rural defavorizat, orase mici).De zonele defavorizate trebuie sa se ocupe specific guvernul, indiferent de culoarea lui politica, este o problema nationala , care se adanceste, tratata cu paleative care la un calcul riguros inghite fonduri fara a urma si rezolutii.Parte din clasa mijlocie"gulere albastre" poate fi interesata de autentice politici social-democrate.Romania in starea in care se afla are oricum si permanent nevoie de politici social-democrate concomitent cu politici liberale.

Prospectiv A-z .
https://youtu.be/M-05mxPN4p0

 

Mihai Ion Turcu Problemele sunt acute, ingrijoratoare, si dezbatute intens de la om la om. Succesul in alegerile din iarna depinde de persoanele care vor candida.In bazinele electorale ale PSD PNL se voteaza sigla, candidatii sunt cunoscuti, rutinati, mesajele sunt uzate, de regula domina discursul la adresa concurentilor si atata. Acest partid nou, care nu va avea majoritate spre a guverna, si nu se programeaza ca satelit al PSD si PNL, daca are un discurs pe problemele din programul anuntat , care sunt probleme constientizate de alegatori, expuse inteligent de catre candidati credibili, va primi voturi, sper mai multe decat strict necesare pentru a accede in parlament.Sper sa primeasca multe in bazinul "albastru" pentru ca unele din teme sunt de mare interes in acest bazin.

 

Smaranda Dobrescu Iertare, ce inseamna bazin albastru?

 

Mihai Ion Turcu Pe hartile cu rezultatul alegerilor PSD este rosu si PNL albastru.

 

Smaranda Dobrescu MI-am dat o palma peste frunte! Sigur ca asa e! Multumesc! :-)

 

Prospectiv A-z .
Avram Fițiu, un reprezentant al Alianței Noastre, despre problemele agriculturii romanesti...See More

 

 

Avram Fitiu - Alianta Noastra Cluj - Despre problemele agriculturii

YOUTUBE.COM

Smaranda Dobrescu Am fost ieri intr-o adunare oarecum omogena de fosti ingineri cu raspundere in Tractorul pana in 2005 cand s-a vandut si taiat in bucatele, desi pretul tractorului romanesc ramasese pe loc cu sacrificii salariale majore , acelasi de 10 ani. Toti discutau cu mare entuziasm despre aceasta emisiune pe care eu nu o ascultasem. In mod aproape firesc acesti oameni incercati au ajuns la concluzia ca ei si familiile lor vor vota partidul care sustine ideile acestui Avram Fitiu.

 

Prospectiv A-z .
Conferina de presa a 'Aliantei Noastre', prezentator dl. Marian Munteanu:
https://youtu.be/ze8Syckg8KU?t=5m07s

 

 

Conferinta de presa 10.08.2016

YOUTUBE.COM

https://youtu.be/tacpf_PoVd4

 

 

Alianta Noastra in expansiune: Proiectul lui Marian Munteanu

YOUTUBE.COM

 

Alexandru Botu Cand se va uni Alianta Noastra cu USR? Inainte sau dupa parlamentare?

 

Smaranda Dobrescu Nu as adopta ideea asta. Deocamdata Alianta Noastra a facut o intelegere de liste comune cu caricatura de PNTcd condusa de Pavelescu.

 

Alexandru Botu In politica orice este posibil, mai ales atunci cand este preprogramat de catre finantatori. Caci nu cu banii lor vor putea face campanie electorala si nici cu cei dati de stat.

 

Smaranda Dobrescu Intre ideea exprimata de tine-adevarata de cele mai multe ori si acceptarea ante alegeri a unei aliante non-nationale, se afla esecul: voturile in cazul acesta vor fi date pe respectarea ideilor nationale si impotriva perceptelor globaliste sau de politica corecta..

 

Alexandru Botu Nu spunea un domn, intr-o interventie-interviu, cum ca cel care numara voturile este esential?

 

Smaranda Dobrescu De trista amintire si uzuala practica..

 

Alexandru Botu Chestia cu "trista amintire" conduce catre ideea de abandonare, contrazisa imediat de "uzuala practica". Cat de mult imi plac aceste fraze!...

 

Smaranda Dobrescu De obicei in urma unui personaj malefic ramane si cate o idee cu valabilitate aproape universala, chiar daca e la fel de mizerabila precum personajul..

 

Alexandru Botu Pai, atunci: La cati mai multi malefici!

 

Prospectiv A-z .
http://www.gandul.info/.../daca-ia-foc-casa-si-lumea-vine...

 

 

„Dacă ia foc casa şi lumea vine să arunce cu apă, mai întrebi din ce partid face parte?".…

GANDUL.INFO|BY CLARICE DINU


Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/666050556831132/photos/a.687675931335261.1073741828.666050556831132/772758849493635/?type=3&hc_location=ufi

Am analizat astăzi împreună cu domnul General lt.(r) Alexandru Grumaz, perspectivele întăririi prezenței românești în cadrul parteneriatului strategic euroatlantic precum și posibilitățile de dezvoltare a capacității de apărare a României. Deținător al unei impresionante experiențe militare și diplomatice (planificare strategică, managementul resurselor pentru apărare, relaţii internaţionale militare şi civile), Generalul Grumaz va juca un rol central în coagularea unei Comisii de Apărare puternice a formațiunii Alianța Noastră România și va fi unul din candidații noștri de forță la viitoarele alegeri parlamentare.
Bun venit, domnule General !..

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=774586425977544&id=666050556831132

 

Prospectiv A-z .
http://www.amosnews.ro/meseria-de-istoric-la-inceputul...

 

 

Meseria de istoric la începutul mileniului al treilea

AMOSNEWS.RO

 

Prospectiv A-z .
http://greatnews.ro/umberto-eco-retelele-de-socializare.../

 

 

Umberto Eco: „Rețelele de socializare oferă dreptul la opinie unor legiuni…

GREATNEWS.RO|BY IONUȚ FANTAZIU

 

Smaranda Dobrescu In urma cu cateva luni am sarit aparent nedemocratic in apararea lui Eco cand un fost coleg adusese postarea lui Traian Ungureanu despre aceasta formulare. Am fost atentionata si penalizata. Exprimarea e normal sa fie libera si e de dorit sa fie asa. Dar, semnalul pe care îl atrage Eco, ideea pe care vrea să o transmită este scăderea standardului, a calităţii media. El spune că mass media trebuie să selecteze informaţia. Orice fenomen nou vine cu lucruri bune sau mai puţin bune. Acesta nu este un fenomen nou. Reţelele de socializare şi internetul sunt modalităţile prin care unii îşi promovează imaginea. Valoarea lor este de multe ori indoielnica informational, interpretativ, moral, etc. Fiecare om care navighează pe internet trebuie să-şi selecteze atent informaţia. Sper ca am repetat spusele lui Eco, in alte cuvinte :-)

 

Mihai Ion Turcu Smaranda Dobrescu, A urmari dezbaterile pe net, nu cele din grupuri inchise care sunt selective, consuma timp si nervi. Pentru cineva care le urmareste profesional sunt semnificative pentru temperatura sociala. Exista capacitatea de selectare a fiecaruia. Un selector nu este indicat.Cu un "imbecil" nu prea poti comunica. O fratrie de "imbecili" nu comunica, haulesc, pot deveni periculosi. Care este procentul de "imbecili" intr-o societate la un moment dat este variabil, totdeauna exista, important este sa nu ajunga la putere sau puterea de dragul statisticii electorale sa nu le cante in struna. "Imecililor" au in opunere bunul simt si buna crestere, care exista, totdeauna majoritara dar care din bun simt si buna crestere nu poate fi vehementa. Impotriva "imbecililor agregati" activi si vehementi sunt prevederi constitutionale, lege penala si forta publica care trebuie sa actione in mandatul oamenilor de bun simt. Politica mea pe net este de a nu raspunde sau a le interzice accesul. Exista si "imbecili" cu instructie si morga. Vorba spune ca "prostul pana nu-i fudul nu e prost destul..."

 

Mihai Ion Turcu Comunicarea pe net intre "imbecili" are efecte pozitive si incumba riscul manipularii profesioniste. Oamenii este bine sa comunice, comunicarea este conditia solidaritatilor sociale, esenta societatii. Lumea este mare si diversa, netul faciliteaza comunicare cu oameni pe care nu i-ai fi intalnit vreodata, poate genera relatii , personalizate chiar, cu oameni de pe meridiane si paralele indepartate etc. Lectura este fundamental necesara. Este o relationare unilaterala prin opera cu autorii si, mediata, intre cei care-i citesc. Lectura este esential formativa. Lectura da posibilitatea extinderii propriei vieti prin participare la vietile si experientele altora, reali sau posibili, si la rezultatul travaliului superior al autorilor, trecuti si contemporani.Fara lectura, rezumati la propria viata si experienta am ramane limitati la experienta noastra singulara sau la ce comunicare orala cu un cerc limitat de indivizi permite, eventual cu niste "imbecili" si repetitivi. Scrisul, altceva decat vorbitul, organizeaza gandirea potrivit unor exigente semantice. Din educatie nu poate lipsi lectura si scrisul ambele trebuind deprinse si exersate sub indrumare didactica. Domnul Rector Pop pune implicit si explicit problema educatiei, diferita de problema informarii. Infoprmatia este la dispozitie, mai mult decat oricand, fara deprinderea de a opera sistematic si finalist cu informatia ea este inutila. Aceasta deprindere se formeaza in procesul educatiei. Procesul educatiei este in relatie cu structurarea neuro-psihica a copilului si adolescentului. Empiric acuma cu temei stiintific, educatia si didactica urmaresc structurarea neuro-psihica a obiectului educatiei. In acest demers cuvantul, struturarea vorbirii, sunt esentiale pentru ca omul gandeste cu sens si eficienta, in cuvinte. Fara cuvinte gandim la nivel de mamifer superior si atat. Disciplinele formative nu pot lipsi din educatie.

 

Smaranda Dobrescu Ca si randul trecut si acum interventia mea poate fi cotata nu neaparat nedemocratica cat subiectiva. Pe eroii mei literari ii explic si ii apar in orice imprejurare . Si-au castigat dreptul sa greseasca sau uneori sa fie directi si cam nedrepti. Au o opera in spate, o opera poate plina de umanism.

 

Prospectiv A-z .
http://www.cotidianul.ro/marian-munteanu-in-razboiul.../

 

 

Marian Munteanu, în războiul pământului cu Dilema Veche

COTIDIANUL.RO

 

Smaranda Dobrescu "Un studiu comandat de parlamentarii europeni arată că străinii au ajuns să controleze până la 40% din terenul arabil al României. Printre marii proprietari sunt cetăţeni libanezi, conţi austrieci, bănci şi companii de asigurări. Efectele sunt negative atât asupra forţei de muncă, cât şi asupra mediului înconjurător, spune studiul."
http://www.economica.net/studiu-ue-aproape-jumatate-din...
De aici trebuie sa se plece premiza care impreuna cu informatia ca peste 4 ani suprafata tarii va fi evaluata dupa proprietatea asupra pamantului inscrisa la cadastru de catre proprietarii romani, nu ar mai avea nici o alta nevoie de explicatie (informatie data de D-l Talpes intr-un interviu dat lui Unteanu la Adevarul. Mai este de spus ca omologul acelui SAFER francez care da dreptul de preemtiune cetatenilor romani si cumpara terenuri in numele statului ar trebui infiintat imediat, caci zilnic se vinde teren. Daca se poate renegocia Tratatul sau se iveste vreo posibilitate, e bine sa uzam si de dreptul de a obtine un moratoriu de 12 ani cum au obtinut alte state. Oricum, stoparea vanzarii trebuie facuta cat mai repede
E de interes de asemenea sa se cunoasca legea initiata de Ponta cu asociatiile de proprietari care dau facilitati tuturor membrilor, indiferent cu cat pamant vin in asociere.
Este de apreciat si de sustinut ideea expusa de D-l Munteanu: "Alianţa îşi propune ca direcţie prioritară de intervenţie în palierul economic tocmai "susţinerea muncii şi a iniţiativei româneşti, printr-un parteneriat puternic între stat şi mediul economic" pentru "reducerea decalajelor economice faţă de Uniunea Europeană, care nu se poate realiza decât prin susținerea capitalului românesc".

 

 

Studiu UE: Aproape jumătate din terenul agricol al României este deţinut de…

ECONOMICA.NET

 

Preda Mihailescu Companii de asigurari - mai rau ca investitie fara interes economic imediat nu se poate inchipui.

 

Smaranda Dobrescu Oare de ce Dilema veche gaseste argumente de genul: "a) cei mai mulţi proprietari de teren agricol din România au fost, practic, constrânși să vândă pământul pe care îl deţin;". Cu alte cuvinte propunerea ANR este inutila. Am aratat ca 40% (spune UE) nu ne mai apartine. Pentru restul trebuie sa ne batem caci miza este superioara celor spuse de catre cei care parca lucreaza in interesul altora, nu al romanilor.