luni, 25 iunie 2018

O discutie sincera despre sistemul medical din Romania

O discutie sincera despre sistemul medical din Romania – 14 mai 2018

 

Vasile Ernu shared a link.

May 14

 

 

RO.BARICADA.ORG

O discuţie sinceră despre sistemul medical din România şi din lume a avut loc la "Londophone"

Chirurgul Florin Chirculescu a prezentat ecuaţiile manageriale din sănătate, a vorbit despre diversele deficite în domeniu şi în final a spus laconic şi emoţionat: "Suntem în război!"

Smaranda Dobrescu Cu mentiunea ca nu am ascultat prelegerea ci doar am citit parte din aceasta care e redata. Prima mea observatie este ca vorbitorul a ajuns la concluzia falimentului sistemului medical romanesc dintr-un punct de vedere al medicului care vede lipsa fondurilor. Timp de 6 ani, intre 1992-1998 am fost membra in comisia mixta care a elaborat in Parlament legea asigurarilor de sanatate. Am fost un fel de ratusca urata si rea care se situa in permanenta pe pozitia celui care are nevoie de ingrijiri. (in comisia mixta, munca-sanatate erau majoritatea medici). S-au facut in acea vreme numeroase vizite in Germania pentru a se deslusi tainele Bismarkului german in sanatate. La inceput am facut ceva calcule prin care demonstram ca continuarea si imbunatatirea sistemului sovietic de pana in 1998 dadea satisfactie celor cu nevoi cu sume mult mai mici. Intre Gestionor si beneficiar nu mai exista marea, larga birocratie mancatoare de timp si bani. Eram considerata a ma situa in afara reformei. Cu o zi inaintea votului final in Parlament, i-am scris premierului Ciorbea si l-am rugat sa cugete la argumentele mele. In principal acestea aratau ca in sistemul coplatilor si al sustinerii aparatului birocratic din contributii, oamenii saraci vor ajunge sa fie saraci si bolnavi. Cand nu ai bani de analize sau investigatii, te impaci cu vointa Domnului. Despre o reforma a sistemului medical eu il consider indreptatit sa vorbeasxa azi, doar pe doctorul Arafat. Trist, dar de luat in seama. In aceasta discutie era obligatoriu sa se vorbeasca despre despartirea totala a sistemului public de cel privat. Daca noul partid e de stanga el ar trebui sa se gandeasca atat la bolnav cat si la doctor.

 

Motto Bettermann Vedem sistemul sanitar din UK drept un model pentru ca nu-i cunoastem.vulnerabilitatile si atunci ne dam cu parerea aiurea in tramvai. NHS-ul britanic este bun in domeniul dotarilor tehnice(aparatura, cladiri, mijloace de transport) dar sufera teribil dpdv al multor cadre medicale. Este o lupta fantastica pt pastrarea NHS-ului administrat de stat deoarece se doreste privatizarea lui. Termenele de asteptare pt o banala scanare RMN pornesc de pe la 4-5 luni si merg uzual spre 7-8 luni. Daca apelezi la sistemul medical de urgenta ai 90% sanse sa primesti drept tratament paracetamol in momentul in care ai acuzat durere in orice parte a corpului; despre ecografie sau radiografie nu prea se pune frecvent problema la unitatea de urgente iar prin sistemul medicului de familie o programare la specialist pleaca de pe la 1-2 luni. Paramedicul care vine la domiciliu in caz de urgenta iti recomanda paracetamol dar te sfatuieste sa cauti in sertarul tau cu medicamente pt ca el nu are in geanta. Faimosul NHS este minunat si nu prea! Faceti modele din ce aveti in curtea voastra, luptati sa ridicati calitatea managementului sanitar pt ca in Ro sunt inca multi medici buni iar occidentul nu este neaparat referinta!

 

Prospectiv A-z .
Domnule Motto Bettermann, pana cand romanii din Romania vor intreba si asculta pe romanii de prin lume noi vom fi... oale si ulcele.

Se pleaca urechea la golanii si sindrofii, nu se vrea sa se afle insa dela cele mai bune/ieftine surse. Pacatul celor de acasa.

 

Motto Bettermann Prospectiv A-z ...asta este treaba societatii civile.....sa vorbeasca, sa afle, sa impuna politicienilor dorintele sale.


Scartaie relatia Tismaneanu Neamtu

Scartaie relatia Tismaneanu-Neamtu.. – 13 mai 2018

 

PA-z shared a post.

 

 

Alexandru Racu

May 13

He, he, he! S-a supărat Tismăneanu pe Neamțu https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png?_nc_eui2=AeHKbD9wnBGq9bFRCa7ImCY_0GQNA__HNCHiZQ887iKr0_LsNsvbBhJ6etvU83SKY6eQqssZZmRylOU_2X-Qf6Xh7l-mF4pCXv_OnxhSQPyk4Q:)

"No good deed goes unpunished ori, mai impede spus, facerea de bine...https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png?_nc_eui2=AeHKbD9wnBGq9bFRCa7ImCY_0GQNA__HNCHiZQ887iKr0_LsNsvbBhJ6etvU83SKY6eQqssZZmRylOU_2X-Qf6Xh7l-mF4pCXv_OnxhSQPyk4Q🙂 Nu i-am cerut in viata mea lui Mihail Neamtu sa scrie scrisori de recomandare pentru mine. L-am sustinut cu incredere, am scris in favoarea lui. Nu o singura data. A fost invitat la mine in casa, a luat cina impreuna cu sotia si fiul meu. Am tacut politicos atunci cand declama patetic versuri de Radu Gyr. I-am scris chiar prefata la una din carti. Imi ziceam ca sunt infantilisme trecatoare. M-am inselat, nu sunt. Faptul ca a ajuns acum sa debiteze lucruri similare cu Dorin Tudoran, Radu Calin Cristea, Cornel Nistorescu, Petru Romosan, generalul securist Aurel Rogojan, raposatul Vadim Tudor, Mircea Platon, fratii Roncea, Ovidiu Hurduzeu si altii ca ei, este dezolant si, o spun sincer, rusinos. Nu pentru mine, pentru el. Este dreptul sau sa-l venereze pe Donald Trump. Este dreptul meu sa scriu aceste indignate, scarbite randuri...

PS O amintire de Mother's Day. Era in mai 2006, pe prima pagina a ziarului lui SRS, un articol infect cu titlul "Agentul Volodea". A replicat Mircea Cartarescu cu un text pentru care ii voi ramane pe veci recunoscator: "Volodea, asa cum il cunosc eu". Nu intru in detalii, acea porcarie mi-a ruinat o duminica la care tin din tot sufletul. Nu le-am spus lui Mary si lui Adam, dar eram evident tulburat. Nu le voi spune nici de aceasta data. Dar ii spun direct lui MN: Shame on you!" (Vladimir Tismăneanu)

Iată și intervenția lui Neamțu:

"Nu știu dacă eliberarea unor ostatici americani din Coreea de Nord i-au adus profesorului Vladimir Tismăneanu vreo alinare după suferința provocată de faimosul „Trump derangement syndrome". Să nu fie mai importantă libertatea unor deținuți ai regimului comunist decât ura bolnăvicioasă față de un controversat Președinte american?

Fiecare trăiește, pe cont propriu, Marele Șoc.

Vreau să fiu bine înțeles: pot întreține relații de amiciție sau prietenie cu oameni care au susținut-o, cândva, pe Hillary Clinton. Errare humanum est. Un diplomat experimentat ca Teodor Baconschi și-a oferit privilegiul unei reevaluări a administrației Trump în lumina acțiunilor de întărire a flancului estic al NATO. E normal: politica se judecă în mișcare.

Mi-am pierdut însă respectul intelectual pentru maniheiștii care persistă într-un fanatism al negației și care refuză să recunoască republicanilor din Washington DC meritul confruntării unor regimuri totalitare, precum cel din Phenian sau Teheran.

Cum poți să-l reevaluezi pe Ion Iliescu și să-i dedici o întreagă carte taman lui, președintelui cu sânge pe mâini, dar să nu-i ierți lui Donald Trump curajul de-a înfrunta ayatolahii criminali (pe care Ceaușescu însuși i-a cultivat cu disperare în 20 decembrie 1989)?

Poate voi găsi răspunsul într-o carte despre... limită". (Mihail Neamțu)

 

Petre Rizea Mai oameni buni ,de ce discutam noi despre indivizi fara valoare,fara coloana ,fara nimic ,valorizandu-le ineptiile si risipind timpul ,cand ar trebui au Grand Ignor ???

 

Prospectiv A-z .
Pentru ca se fisureaza blocul Dreptei neconservatoare, inclusiv in Romania, domnule Petre Rizea.

De aici trebuie vazut mai departe ce se va rupe in caz ca Trump nu-i pliat la timp. Observati va rog si discutiile despre ruptura Guvern-Presidentie in Romania.

 

Petre Rizea Era fisurat de la bun inceput ....il tot carpim noi nu care cumva sa s e imprastie ....mama ei de treaba ....

 

Petre Rizea Aratarile astea traiesc doar pentru ca-i resuscitam noi (si nu stiu de ce ?) periodic

 

Prospectiv A-z .
Aratarile astea au furnizat combustibil stihiei anti-romanesti. Au legitimizat urgia cazuta pe romani...

 

Preda Mihailescu Nu au legitimizat-o ci au nutrit-o cu idei, si cu BANI, din care si-au luat buna parte, fara napoleon ca nu mai era nevoie de el.

 

 

Smaranda Dobrescu Intelectualii nostri, prieteni cu Tismi, mai degraba incep sa arate neajunsurile birocratiei europene, discret dar evident revoltati, ca oamenii educati (!). De politica lui HC nu se dezic deocamdata. Care e necazul ca Mihai Neamtu s-a dat cu Trump? A avut el vreodata principii, diferite de rasuceala dupa functii, onorarii, vizite protocolare, etc? 

Interesant e ca printre alte personaje similare (sau nu) cu Neamtu, Tismaneanu il introduce si pe Mircea Platon la categoria dezavuatilor. . Si-a dat seama ca acesta e un lider de opinie, de generatie, o voce clara si sincera si ca trebuie haituit. Il vom apara noi!

Petre Rizea Eu tot nu inteleg ce a emis atat de inteligent nulitatea asta de Neamtu si ce conteaza ce spun una despre alta plosnitele astea ....

 

Smaranda Dobrescu Nu conteaza decat in masura in care parcurg o perioda de reorientari si cei care am reusit sa le cunoastem fata, putem astepta acum sa vedem de unde spera ei sa le vina sustinerea in viitor. Soros e cam in varsta! Nu de Neamtu am eu grija! El chiar nu conteaza

Preda Mihailescu Ce aveti cu sarmanul copil, este patetic, are prieteni: "A replicat Mircea Cartarescu cu un text pentru care ii voi ramane pe veci recunoscator: "Volodea, asa cum il cunosc eu", ce ii mai trebuie? Bun simt?

 

Prospectiv A-z .

Ovidiu Stoica: Pare sa fie o neintelegere, a lui Neamtu. Nu exista diferente de viziune intre Tismaneanu si Neamtu, decat ca Tismaneanu e mai ingrijorat de unele aspecte ale lui Trump (nationalism, populism) care semnaleaza probleme mai profunde ale societatii americane. Aspecte pe care Neamtu prefera sa le ignore (sau nu le intelege). In rest nu-i nicio diferenta. Neamtu a deveni un tipic neocon-neoliberal american la care a adaugat o glazura de crestinism. Inutila in esenta, nu schimba produsul, dar ajuta la comercializarea lui... Neamtu nu mai are vreo legatura cu "Gyr", cu legionarismul si curentele interbelice, cu teoriile economice corporatiste si cu "nationalismul integral" al unor Herseni, Braileanu, etc. Ce predica el acum e neoliberalism.



Iulian Capsali: Când se ceartă doi ariviști înrăiți, foști băsiști, spectacolul e garantat.



Claude Karnoouh: Crocodilii se mănânce între ei. Ce mi-a făcut să rid în hohote, Bakonsky diplomat avizat...

https://www.facebook.com/alexandru.racu.7/posts/10156608488001614
Manage

 

Alexandru Racu

May 13

Scandalul dintre Neamțu și Tismăneanu spune ceva și despre felul în care funcționează relațiile din cadrul elitei intelectuale de dreapta din România. Atâta timp cât Neamțu și Tismăneanu se lăudau și se susțineau reciproc, întru băsism, primul cita din Radu Gyr cu voie de la Tismăneanu în timp ce Tismăneanu făcea interviuri cu Iliescu fără ca Neamțu să aibă de obiectat ceva. De îndată ce s-au certat, fiecare a descoperit cât de mizerabile și antidemocratice erau de fapt practicile celuilalt.

De altfel, că veni vorba de comparația cu Vadim Tudor la care recurge domnul Tismăneanu, cam tot așa se petreceau reglările de conturi și în cadrul Partidului România Mare. Până la ruptura de tribun, Leonida Lari era o poetă desăvârșită de un patriotism desăvârșit. După, aflam că ea fusese de la bun început o alcoolistă ordinară care umbla în patru labe prin curtea partidului. La fel și Corneliu Ciontu: "un om cu o înaltă pregătire și cu un simț al datoriei cum rar mai poți întâlni". După ce se certa cu tribunul, aflam că era de fapt "un analfabet sifilitic, pe care l-am primit în partid pentru că mi-a fost milă de el", ș.a.m.d.

 

Buciu Petre Ca tot suntem la citari. Intrebat de cineva cum de n-a realizat pana acum ca Tismaneanu a scris cartea aia de dialoguri cu Iliescu in 2003, Neamtu raspunde: 



Mihail Neamtu: Dragos Ursu dl Tismăneanu a scris nenumărate articole conservatoare (pro-Buckley, pro-Steinhardt, pro-Whittaker Chambers) în perioada colaborării noastre. Am crezut sincer că între 2003 și 2010 a existat o evoluție și o despărțire de social-democrație. După textele de simpatie la adresa lui Bernie Sanders, nu mai înțeleg nimic... Trump (ca om) e irelevant în discuție.

Vedem care era prioritatea lor...front comun impotriva social-democratiei.

 

Preda Mihailescu Buciu Petre -- Vitriolul a scris articole pro-Steindhardt? Dar nu cine stie ce, caci atunci mai se salva macar 1% din banii aruncati pe garla de ICR pe traduceri din Boia si Cartarescu, si gaseam si eu a traducere din Steinhardt, cand vreau sa ofer cuiva o impresie reala si vie din tara de unde vin.

 

Prospectiv A-z .
Inconsecventa la astia e congenitala.

Constantin Balasoiu Păi doar s a supărat sau mai e și altceva?
Până una alta e interesant cum pune Neamțu problema unde a lupta contra unui regim totalitar ca Coreea N e suficient ca să te califice ca apărător al libertății și democrației, iar pe tine care ai de comentat, să te scoată în afara cercului. 
Până acum spiritul anti totalitar etc i a unit și pe unii si pe alții sub același steag. P că a sosit vremea să i și despartă. Neamțu vrea o dreaptă ca afară, în timp ce colegii lui sunt în căutarea unei justificări bune, care să le împace schimbarea direcției cu pretenția că nu ei sunt cei care s au schimbat

3

 

Luminita Arhire Ce înduioșător! Când două lepre își scot ochii și-și pun poalele-n cap eu lăcrimez întotdeauna... dar mă mir de noua temă a lui Mihail Neamțu, că în ultima vreme preocuparea lui majoră era să-i sfătuiască pe tineri ( pe tinerii liberali, cred, că dânsul e membru PNL) ca nu cumva să cedeze patimilor și să facă sex înainte de căsătorie. Adică, lucruri serioase.

 

Preda Mihailescu Luminita Arhire Haita -- si vitriolul de Maryland ce parere are la asta? Caci el va fi neocon progressssist. L-o lasat el sa recite din Radu Gyr (ce magar: Radu Gyr a facut teatru pentru stramosii lui, el ... ce a facut!?), dar asta -- nu. 

Mai serios (nu stiu daca este, dar pare... ) este sa ma intreb, daca aceasta bataie cu oua clocite este o coreagrafie dirijata, cu semnale pentru un auditoriu restrans dar care cred ei ca este important ... sau si-au pierdut pur si simplu cumpatul?

 

Luminita Arhire Preda Mihailescu Asta îmi amintește de despărțirea dramatică dintre Radu Moraru zis NAȘU și Robert Turcescu, cel care era zilnic la ăla în platou. Ce prietenie istorică! Ce frumos cântau ei împreună cu Gregoire Cartianu, în limba germană! Asta până când Radu i-a cerut lui Robert 5000 de euro împrumut iar Robert i-a arătat buzunarele goale și s-a smiorcăit un pic că n-are... Catastrofa s-a produs când Răducu a văzut declarația de avere a lui Robert... care nu avea 5 000, ce-i drept, ci 500 000 de euroi în conturi și nenumărate proprietăți pe cuprinsul țării. Loviturile vieții sunt uneori dure!Manage

 

Preda Mihailescu Luminita Arhire Bine -- volodocul cred ca a strans de peste tot, si nemtisorul este cel care are nevoie?

 

Luminita Arhire Preda Mihailescuhttps://www.facebook.com/luminita.arhire/posts/1427990923990151Manage

 

Luminita Arhire

December 28, 2017

VIETĂȚI RESPINGĂTOARE: ASTĂZI, VOLODEA TISMĂNEANU

Cineva m-a provocat să vorbim despre lucruri dezgustătoare? Biiiine... dar să nu-mi aud vorbe cum că eu am început... căci am de gând să scriu despre Volodea...

Volodea este unul dintre CONTRIBUTORS ( să nu uit : și Liiceanu Gabriel e un astfel de specimen... cu editură primită de la un prieten, moca... și cu datoriile șterse... și cu sediu „de la stat"... de „utilitate publică"... , altfel, CONTRIBUTOR mortal, de dreapta, de !!!) .

Dar să ne întoarcem la respingătoarea vietate numită Volodea Tismăneanu . Vreți să știți ce-l măcina pe dânsul în ziua de 14 decembrie 2017, când lumea deja umbla cu damigenele de vin prin târg iar gospodinele de la țară îl sfătuiau pe pe grăsunul din cocină să-și facă testamentul, că i se cam apropie „ieșirea naturală din sistem" ? Ei bine, Volodea era preocupat de „bilanțul " lui Ion Iliescu . Așa că a scris pe platforma celor care „CONTRIBUIE" la ridicarea spirituală a patriei, editorialul : „SUNTEȚI FERICIT, TOVARĂȘE ILIESCU?" Iată un fragment:

„Vine, pentru noi toți, un timp al bilanțului. E iarnă şi e frig, tovarăşe Iliescu, chiar şi pe strada Molière! E bătrân, însingurat și bolnav, eternul bolşevic. S-au dus toți, minus Gorbaciov. Are insomnii, stă cu ochii lipiți de televizor, ascultă ce se spune despre Rege. Se întreabă ce se va spune, ce se va scrie despre el. Ar vrea compasiune, cine ştie, chiar iertare. Dar fără a se căi. Îi este o groază nebună că i-ar putea sosi sorocul după gratii."
.........................................................................................
Căci, știți: Volodea e un anticomunist feroce , rezultat din încrucișarea mecanică dintre o înaltă conștiință, a cărei puritate nu o putem pune la îndoială și un discurs pro-american sălbatic... e singurul exemplar reușit iar fertilizarea s-a făcut „in vitro" pe hubloul unui Boeing 747 . De aici și antipatia colosală pentru bolșevicul Ion Iliescu. Mă gândesc că totuși, în 2004, „încrucișarea " din avion nu fusese finalizată. Căci iată ce am găsit eu în REVISTA 22 , pe 26 aprilie 2004, sub titlul seducător „VLADIMIR TISMĂNEANU ÎN DIALOG CU ION ILIESCU":

„Luni, 5 aprilie, la Facultatea de Drept a avut loc lansarea cărții MARELE ȘOC. Din finalul unui secol scurt, un dialog între politologul Vladimir Tismăneanu și președintele Ion Iliescu, volum apărut la Editura Enciclopedică.

În deschidere, Ioan Mihăilescu, rectorul Universității București, a salutat apariția acestei cărți, care reprezintă nu numai o referință memorialistică foarte atractivă pentru cititori, dar și o sursă de documentare pentru istorici; în opinia lui Ioan Scurtu, directorul Institutului de Istorie «Nicolae Iorga», cartea reprezintă una dintre cele mai lucide analize asupra perioadei comuniste. Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, a subliniat importanța volumului ca primă biografie politică a președintelui Iliescu. Cartea reprezintă, în opinia sa, o discuție extrem de interesantă pentru înțelegerea Partidului Comunist ca forță politică. O altă latură importantă a cărții, analizată de Cristian Preda, a fost relația dintre Securitate și Partidul Comunist, în care aparatul de opresiune este văzut ca un instrument, și nu ca principalul vinovat.

Vladimir Tismăneanu a declarat că, în ciuda opiniilor politice diferite, domnia sa nu s-a considerat niciodată un adversar personal al lui Ion Iliescu, care este «un om al stângii democrate». Profesorul Tismăneanu a urmărit tranziția omului și intelectualului Iliescu, în cadrul dialogului explorând etapele de învățare politică ale președintelui. «Pe parcursul ultimilor 15 ani, Ion Iliescu a devenit o personalitate de vârf a procesului democratic din România», a declarat Vladimir Tismăneanu. Ca politolog, profesorul Tismăneanu a fost interesat de transformarea unui politician marxist într-un gânditor modern, dispus să recunoască falimentul utopiei. Domnia sa a încheiat spunând că dialogul cu Ion Iliescu a fost o «plăcere intelectuală»...".
................................................................................................
Deci, prieteni, ați prins ideea , da? „Eternul bolșevic" din 2017 era, în anul de grație 2004, „...o personalitate de vârf a procesului democratic din România" și „un om al stângii democrate". N-o să credeți dar și anticomunistul Cristian Preda, care cere astăzi suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul UE, considera, la vremea aceea că volumul e deosebit de important „ ca primă biografie politică a președintelui Iliescu".

Ce-a mai scris Volodea? Păi, după ce a depășit „plăcerea intelectuală" a dialogului din 2004, dânsul se întoarce la 1990 și la mineriade, dându-și seama că că azi nu mai are de-a face cu „un om al stângii democrate", ci cu „eternul bolșevic" care :

„...Rămâne la fel de convins precum atunci, în iarna lui 1990, apoi în iuniele (!!! n.n.) însângerat, că a avut dreptate. A trebuit să riposteze «forțelor contra-revoluționare», «stihiei mic-burgheze». Precum în 1956, când ancheta studenții pe drumul spre penitenciare (!!? n.n.) . Un caz fascinant (și repugnant) de psihoză ideologică al acestui Tartuffe combinat cu Jdanov…" 
..............................................................................................
Dar parcă în 2004, când Iliescu era etichetat de Volodea ca find un autentic democrat de stânga, avuseseră loc mineriadele, nu ? De ce-ar avea un profesor de științe politice la Universitatea Maryland. o memorie atât de microscopică? Sau, poate e mai bine de întrebat de ce-ar avea același profesor de științe politice la Universitatea Maryland un caracter așa de microscopic?

 

 

Preda Mihailescu Luminita Arhire Aoleu -- incepe cu poza, pe post de laxativ.

 

Luminita Arhire Citiți materialul - e, ca să zic așa, astringent!

 

Preda Mihailescu Luminita Arhire Stiu momentele, dincolo de un nivel de javra, toar tatal canaliilor poate sa il judece in infernul lui.

 

Luminita Arhire Preda Mihailescu Mamă, ce înghesuială e în sala aia de judecată!


Document al Fundatiilor pentru o Societate Deschisa

Document al Fundatiilor pentru o Societate Deschisa – 12 mai 2018

 

PA-Z shared a link.

May 12

Claude Karnoouh: Asta nu e o noutate.. Se stia de mult in Franta cà Laborey era un agent cultural al CIA-ului ca si Aron... Relatiile lui Monica Lovinescu cu servicile US era normal, ea era platità de ei ca ziarista la Europa libera...
Si implicatile lui Soros in Romania printre Open Society era de notorietate publicà...
Cà Salat Levent era sluga lui Soros, toatà lumea stia asta la Cluj pentru cà era seful Open society la Cluj... si dupà Alin Teodorescu, Renata Weber la Bucurest... Andrei la GDS...
Deci, e un aspect cum România a devenit o colonie... si cum anumiti intelectuali de talent real si-o vândut sufletul pentru multi bani si s-au transformat in banali politicieni....
Uman prea uman... OK, dar trebuie sà ne làse cu lectii de moralà....

 

 

ACTIVENEWS.RO

Document al Fundațiilor pentru O Societate Deschisă: Andrei Pleșu a fost recrutat de rețeaua finanțată de CIA și apoi de George Soroș încă din anii '80. Jurnalist american: Soroș a băgat peste 160 de MILIOANE de dolari în activitățile

Andrei Pleșu a fost agent de legătură al Fundației pentru Întrajutorarea Intelecturalilor Europeni (FEIE) încă din anii '80, relevă un document al Fundației pentru o Societate Deschisă ...

 

Ovidiu Stoica Ha ! Usor de cumparat ai nostrii.

 

Eduard Virgiliu Inainte, oamenii astia se numeau spioni si erau arestati acum se pare ca e ceva la moda.

1

 

Constantin Balasoiu Interesant, active news parcă l pupa în fund pe Pleșu până anul trecut. 
Altfel toți influenceri politici, culturali și sau ong iști, r weber apador ch iar Pleșu de la tribuna lui plus fac de filosofie și NEC, în timp ce levente salat, discreția însăși, Cluj și București, FSP de ex, dar exponentul liberalismului multi cultural cu o teorie drepturilor minorității care se adaugă drepturilor via Kymlicka (am luat contact cu aceste idei la FSP și nec by the way) exact pe modelul și viziunea soros open society unde liberalismul multi cultural sorosist funcționează ca un mecanism de amortizare a mult mai amoralului liberalism economic care tinde să niveleze lucrurile. 
Să lași să ți scape peștele ăsta când vezi progresism și n oala de fasole e o dovadă că n capetele astea au crescut doar Frunze

 

Buciu Petre Marile noastre "elite" sunt doar niste portavoci de inchiriat pentru cine plateste mai mult.

 

Constantin Balasoiu Bun, au produs și teorii, și lit care exprimă dacă nu sufletul lor atunci o parte din gândurile lor, dar e perfect adevărat. Pe cont propriu sau în calitate de simpli voluntari și ar fi ales toți alte destine f probabil

 

Buciu Petre Or fi produs, dar nu vad nimic extraordinar. Astia asteapta sa le pupi mana si pentru ca fac ceea ce au invatat, meseria lor. Sau pentru ca insira niste clisee intr-o carte de eseuri. Papahagi vrea sa fie slavit pentru ca preda engleza veche si Shakespeare, Baconschi pentru ca scrie "frumos", Aligica pentru ca "ne da directie intelectuala"...samd. De Papapievici nu mai zic sau de Neamtu. Toate astea in conditiile in care sarlatanii astia sunt plini de timp liber si primesc sume frumusele din partea statului pe care-l denunta altminteri.

 

Constantin Balasoiu Eu văd. Au fost, sunt teribil de influenți. Cu eseistica sau folclorul lor academic, cu editorialele, cu jurnalele etc au reușit. 
Și iată i azi, vezi tot activenews, același Pleșu anul trecut, una din rarele lui intervenții pe o tema atat de fierbinte ca homosexualitatea, punctând la fel de talentat dar din direcția inversă sau împotriva patronulului

 

Buciu Petre Impotriva patronului doar de aparenta. Probabil ca patronul ii da voie sa mai "intervina" pentru a nu se risipi turma de admiratori care asteapta un raspuns ferm.

 

Smaranda Dobrescu O culme a rafinamentului intelectual al lui Plesu a scos-o la suprafata in urma cu doi ani cand a explicat frumos si doct de ce coloniile au numai de castigat...

 

Prospectiv A-z .
Atitudini (de relativizare a raului) 

Petre Munteanu: Ce e negativ in aceasta poveste?

Marina Stefan: În Franța se știa. Bun. In Bucuresti știau câțiva. Bun. Acum, articolul, dacă e distribuit, duce informațiile sintetic spre cei ce nu știau, mai ales că feisbucul nu era atunci cand S-au pus temeliile acestor chestii. Articolul e foarte bine venit si pentru tinerii ce maine vor protesta, antrenați in acest demers de persoane școlite de FOS.

Stefan Agopian: Și de ce e rău că a fost recrutat de CIA? Rău era dacă ar fi fost recrutat de KGB!

Valdor Marsidinian: Slugarnicia la un stăpân cunoaște grade de comparație...ha, ha..si tu ai vândut ce ai putut, nea agopiane

Michael Shafir: Remarcabila si "sursa" acestei informari.

Claude Karnoouh Michael Shafir nu era nevoi De această sursă. Era știut de demult. Hotnews de dă blițurile reîncălzite. Și Andrei nu era singur în est recrutat cu o Bursă în vest. E banal, e cum se zice în franceză, de bonne guerre.

 

Constantin Balasoiu Exact, de ce e rău. Noi avem trupe americane pe teritoriu, închisori secrete și ne închinăm în fiecare seară la tv la eroii lor din poliție, armată, servicii etc. Greu dacă nu imposibil să faci senzație cu recrutarea lui Pleșu