vineri, 22 iunie 2018

Demisie sau medalie pentru DNA?

Demisie sau medalie pentru DNA? – 11 mai 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a video.

May 11

Lovitura dura pentru DNA sau diploma de merit? Demisie sau medalie?

 

Liviu Plesoianu

May 10

DNA nu a încasat nicio lovitură. DNA și-a atins obiectivele trasate!

Sunt în dezacord total cu toate titlurile și interpretările de tipul "Prin achitarea lui Ponta, DNA a încasat o lovitură teribilă". Nu, complet greșit! DNA nu a încasat nicio lovitură. DNA și-a îndeplinit cu brio obiectivele, misiunea. Pentru DNA-ul distinsei #sufrageristeKovesi, faptul că "penalii" sunt sau nu condamnați până la urmă este o chestiune secundară. Important e un singur lucru - ca "penalii" să fie înlăturați din funcție. Că o fac "de bună voie" (fiind băieți buni și retrăgându-se la ordinul de zi pe unitate), că o fac la presiunea "străzii" (activând Noua Securitate a doua secvență a planului de acțiune pentru... cauze complexe), ideea e una singură: DNA îi scoate din joc pe cei care, dintr-un motiv sau altul, ajung indezirabili pentru entitatea metastatală care a luat România ostatică.

Spuneți că DNA a fost învinsă, bătută în instanță? Ei, și? De-aia nu mai poate Kovesi. Ea a avut ordin ca Ponta (premier) să fie înlăturat pentru a se elibera locul hărăzit lui Cioloș. Și PONTA A FOST ÎNLĂTURAT! Deci DNA nu a pierdut, ci a câștigat... A avut Kovesi ordin să-l scoată din joc pe Tiberiu Nițu (Procuror General)? A avut. L-a scos din joc? L-a scos. Deci, iată, și în acest caz DNA a câștigat... Aceasta este realitatea și nu trebuie să ne autoamăgim.

Într-o țară normală, DNA și #sufragerista Kovesi chiar ar fi încasat o lovitură fatală azi. Ar fi demisionat sau ar fi fost imediat demisă. Dar în România acest lucru nu se întâmplă. Kovesi își vede de-ale ei în continuare, sub pavăza Insului din Deal. Iar Insul din Deal nu va mișca niciodată niciun deget împotriva ei deoarece știe foarte bine că dosul profesional al duduii stă amenințător pe absolut necesarul dosar penal legat de casa obținută prin fals și uz de fals.

În clipa în care Kovesi și toți procurorii din gașca ei vor fi pe bune anchetați pentru tot ce au făcut în și cu țara asta, când își vor primi, într-o Justiție eliberată, o pedeapsă exemplară pe măsura dezastrului total pe care l-au generat și păstorit, atunci vom putea să titrăm: "Lovitură grea încasată de Kovesi și de DNA". Doar atunci!

P.S. Apropo, domnu' Procuror General, domnu' Lazăr, au trecut deja zece zile de când v-am sesizat cu privire la posibile fapte foarte grave care aduc atingere securității naționale. V-am amintit ce a spus Sebastian Ghiță, ca martor la diverse întâlniri cu ofițeri CIA: "Kovesi și Coldea sunt de fapt ofițeri ai unui serviciu secret străin". În maximum 20 de zile începând de acum, domnule Lazăr, aveți obligația legală de a răspunde la sesizarea mea. Dacă nu o veți face, nu-mi va rămâne decât să consider că tolerați posibile amenințări foarte grave la adresa securității naționale.

 

 

Smaranda Dobrescu Cazul Ponta merita discutii aprofundate la aceasta data, intrucat demisia lui a determinat anul de guvernare tehnocrata cu zero rezultate . Cu alte cuvinte, dosarul sau penal a avut consecinte multiple cu prejudicii necalculate de nimeni. Si totusi as pune intrebarea: Daca Ponta nu ar fi atacat in ultimul an vartos PSD-ul si pe Dragnea, in bun consens cu statul paralel ar mai fi fost azi achitat? Cati din vechii magistrati numiti de Basescu au lasat locul liber intre timp? Trei, patru?

 

Prospectiv A-z .
Ponta era un cal de sistem. A fost miscat si promovat/destituit la ordin. 

Achitarea lui, as vrea sa cred eu, vine pe fondul refluxului DNA. Caci DNA-ul ante-Trump functiona pe dictonul: 'Nu exista nevinovat; nu ne-am ocupat destul de el/ea!'

P.S. Exista vreo legatura intre victoria lui Trump si refluxul DNA?

 

Smaranda Dobrescu Dihotomia in societatea romaneasca controlata de servicii si DNA, urmareste de fapt democratii sau republicanii americani. Democratii s-au bazat pe politicienii si serviciile dreptei iar republicanii intr-o masura oarecare pe stanga. Victoria in alegeri a PSD ar putea fi pusa in legatura cu victoria lui Trump si total dezavuata de democratii americani. Decapitarea sefului Coldea a dezechilibrat raportul existent in servicii si au inceput marile dezvaluiri. .Dezechilibrul nu pare insa atat de evident, intrucat victoriile stangii sunt inca nesemnificative...In partea nevazuta a statului paralel par a fi cutremure puternice...

 

Smaranda Dobrescu Elementul care ar putea induce indoieli este persistenta la post a ambasadorului. Eu consider insa acest amanunt ca o lipsa de interes a lui Trump fata de tara noastra.

 

Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z Cand ai pus intrebarea despre posibila legatura faceai vreo legatura si cu postarea de ieri a D-luiDragomir?

"Doar cine cunoaste realitatile Orientului Mijlociu si jocurile subterane facute de Iran si aliatii sai sub umbrela administratiei Obama poate intelege ca presedintele Trump a ales sa lupte. Pana la capat.

Sa arunce la cos combinatiile sulfuroase ale democratilor, smecheriile lui Soros si interesele "sectei statului paralel".

O noua era se deschide in fata noastra.
Aud tremuraturi si schelalaieli la lingatorii de clante? Aud bocete dinspre PFA Kovesi, Coldea SRL si "partenerii" lor? Se uita baietii si fetele astea in jur si nu mai vad pe nimeni?
Relax. Noi suntem aici. Doar stapanii v-au dat teapa."

 

Gheorghe Gradinaru Smaranda Dobrescu pozitia lui dragomir este mult prea pro-israel si anti obama pentru a constitui o baza pe care sa poti trage concluzii.

 

Smaranda Dobrescu Cel putin in postarea respectiva, e clara aceasta tendinta. Totusi el este primul care a deschis discutia in spatiul public despre domeniile de interventie ale binomului, acele campuri tactice, ceea ce il situeaza intr-o alta tabara decat cei cu Klemm, Obama, Clinton, etc. De fapt se vede si acordul fata de Trump. Alte elemente de analiza nu am. Doar deductii la prima vedere.

 

Gheorghe Gradinaru Smaranda Dobrescu personal nu vad decat o pozitie transanta care sa ii permita o finantare pentru lansarea unui proiect politic.

 

Smaranda Dobrescu Prozaic!.Am constatat revigorarea in aceste zile si a unui mic partid de stanga internationalist, aparator LGBT care pare sa astepte din partea democratilor americani sustinere. In secolul trecut mai zareai cate un partid autofinantat din greu si care mai devreme sau mai tarziu disparea daca nu era in Parlament ca sa beneficieeze de legea sponsorizarii partidelor.

3

 

Prospectiv A-z .
http://www.argumentesifapte.ro/.../de-ce-este-dna-ul-ca.../
Manage

 

 

ARGUMENTESIFAPTE.RO

De ce este DNA-ul ca un soi de SIDEX de pe vremuri - Argumente și fapte

 

Smaranda Dobrescu Eficienta DNA, daca aceasta ar fi o institutie absolut corecta si independenta ar trebui sa se regaseasca in scaderea coruptiei in tara, deci in scaderea cazurilor si a dosarelor. Numarul celor acuzati definitiv si trimisi la inchisoare nu este mai mic, insa. Restul este activitate de politie politica mana in mana cu SRI si nu justitie.

 

Prospectiv A-z .
Adrian Severin: "5. Ar fi fost achitat Victor Ponta și dacă nu ar fi atacat în timpul din urmă PSD și pe Liviu Dragnea, făcând astfel un serviciu important "statului paralel"? Cât din această achitare se datorează corectitudinii judecătorilor și cât noii atitudini antipesediste a lui Ponta?"

https://www.facebook.com/adrian.severinmep/posts/1353456678132347

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/adrian.severinmep/posts/1354367968041218
Manage

 

Adrian Severin

May 12

Peste asta nu se poate trece!

1. Punerea sub urmărire penală de către DNA a Primului Minstru Ponta a dus la căderea guvernului său, rezultat din alegeri, și înlocuirea acestuia cu un guvern nelegitimat electoral. (Aviz tefeliștilor care susțin că nu merg la vot în semn de protest față de faptul că ei una votează și alta iese.)

2. Punerea sub urmărire penală de către DNA a judecătorului Toni Greblă, a dus la schimbarea compoziției Curții Constituționale a României, cea care arbitrează conflictele dintre instituțiile statului și autorizează / validează (așa cum am văzut în 2012) suspendarea / demiterea Președintelui Republicii. (Solicitarea ca Tony Greblă, victima DNA, să revină la CCR, iar Livia Stanciu, "partenerul de nădejde" al DNA și complicele josnic al abuzurilor acesteia, să plece de acolo, este corectă în ordinea morală și chiar în cea politică, dar nu are nici o bază legală; deci este inoperantă. "Laptele vărsat nu mai poate fi adunat."; sau, în cuvintele judecătorului "asasinat civic", "luminile s-au stins.")

3. Punerea sub urmărire penală de către DNA a Procurorului General Tiberiu Nițu a dus la înlocuirea conducerii Parchetului cu o alta impusă, prin blocarea mecanismului constituțional de control interinstituțional prin contraponderi, din chiar interiorul cercului de putere care l-a înlăturat acuzându-l de fapte penale.

4. Punerea sub urmărire penală a judecătoarei Gabriela Bârsan, președinta secției de contencios administrativ a ÎCCJ, de către DNA, a dus la schimbarea conducerii la nivelul instanței judecătorești supreme a României, și totodată, prin contagiune, la blocarea reprezentării românești în Curtea Europeană a Drepturilor Omului, soțul celei acuzate, distinsul profesor Corneliu Bârsan, judecător român la această curte, fiind constrâns să se abțină de la a mai judeca dosarele de interes pentru țara în care familia sa era cercetată penal, România, înainte de a fi pensionat.

5. Punerea sub urmărire penală a liderului liberal Ludovic Orban de către DNA a dus la modificarea listei de candidați pentru alegerile la primăria Capitalei, limitând libertatea de alegere a cetățenilor, dar, încă mai grav, tulburarea politică astfel creată a condus la subordonarea PNL față de agenda politică secretă a trinomului SRI-DNA-ÎCCJ.

Toate aceste cazuri (a căror descriere nu poate fi negată) și multe altele similare, s-au terminat prin achitări sau clasări pe motiv că fapta nu a existat sau nu era prevăzută de legea penală. Un asemenea deznodământ nu a schimbat cu nimic, însă, efectele punerii sub urmărire asupra interesului public și nu a reparat decât marginal prejudiciul uman suferit de cei în cauză.

Cu numai doi ani în urmă, toate cazurile menționate anterior s-ar fi terminat cu condamnări la închisoare. A se vedea cazurile Remeș, Năstase, Voiculescu, Dragnea, Severin etc. (Oricât de antipatice vor fi fiind aceste persoane, și oricât de vinovate pentru fapte bănuite dar nesupuse judecății, condamnarea lor pe criterii politice, cu încălcarea principiului aflării adevărului, este inadmisibilă, ea fiind de natură să submineze ordinea democratică și de drept a României.)

Clasările, achitările și liberărările condiționate de azi nu sunt rezultatul creșterii numărului judecătorilor corecți, ci al creșterii numărului judecătorilor care, în condițiile demascării complotului anticonstituțional al grupului conspirativ din fruntea autorității judecătorești și a serviciilor secrete, se tem că vor fi chemați să dea socoteală pentru complicitate cu șefii lor la tentativa de răsturnare a regimului de stat în România. De aceea, "tragerile la sorți" controlate mai lasă să apară și magistrați "liberi de contractul cu diavolul".

În cazurile Ponta și Orban, dintre motivele ascunse ale achitării nu pot fi excluse fracturarea PSD de către cel dintâi (cu mare potențial de amplificare în urma fericitului deznodământ judiciar) și subordonarea politică a PNL de către cel din urmă. (Distrugerea marilor partide românești și înlocuirea lor cu pseudopartide create în laboratoarele neoimperialismului global este parte firească a oricărei conspirații îndreptate împotriva națiunii și democrației noastre.)

Putem oare trece peste aceste fapte încredințând destinul nostru personal și național "tragerii la sorți" organizate de grupuri criminale și antinaționale?! Eu unul cred că nu.

În acest context revocarea procurorului șef al DNA devine o glumă sinistră. Se impune imediat tragerea sa și a complicilor săi la răspundere penală. Guvernul este îndreptățit să ia toate măsurile necesare în acest sens.

Dacă nodul gordian nu a putut fi desfăcut, este timpul să fie tăiat. Cum? Așa cum se taie: cu sabia.

 

Smaranda Dobrescu Asa trebuie pusa problema: impactul arestarilor/intocmirii de dosare penale asupra mersului firesc al lucrurilor in politica, economie, media, viata si cariera oamenilor invinuiti pe nedrept. Abia atunci se poate calcula prejudiciul abuzului in serviciu al DNA. Abuz de putere.


Trump declara ca va parasi Tratatul cu Iranul

Trump declara ca va parasi Tratatul cu Iranul – 8 mai 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

May 8

President Trump declared on Tuesday that he was pulling out of the Iran nuclear deal, unraveling the signature foreign policy achievement of his predecessor, Barack Obama, and isolating the United States among its Western allies.

 

 

NYTIMES.COM

Trump Withdraws U.S. From 'One-Sided' Iran Nuclear Deal

Mr. Trump's decision, while long anticipated and widely telegraphed, plunges America's relations with European allies into deep uncertainty.

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/barackobama/posts/10155854913976749
Manage

 

Barack Obama

May 8 · 

There are few issues more important to the security of the United States than the potential spread of nuclear weapons, or the potential for even more destructive war in the Middle East. That's why the United States negotiated the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) in the first place.

The reality is clear. The JCPOA is working – that is a view shared by our European allies, independent experts, and the current U.S. Secretary of Defense. The JCPOA is in America's interest – it has significantly rolled back Iran's nuclear program. And the JCPOA is a model for what diplomacy can accomplish – its inspections and verification regime is precisely what the United States should be working to put in place with North Korea. Indeed, at a time when we are all rooting for diplomacy with North Korea to succeed, walking away from the JCPOA risks losing a deal that accomplishes – with Iran – the very outcome that we are pursuing with the North Koreans.

That is why today's announcement is so misguided. Walking away from the JCPOA turns our back on America's closest allies, and an agreement that our country's leading diplomats, scientists, and intelligence professionals negotiated. In a democracy, there will always be changes in policies and priorities from one Administration to the next. But the consistent flouting of agreements that our country is a party to risks eroding America's credibility, and puts us at odds with the world's major powers.

Debates in our country should be informed by facts, especially debates that have proven to be divisive. So it's important to review several facts about the JCPOA.

First, the JCPOA was not just an agreement between my Administration and the Iranian government. After years of building an international coalition that could impose crippling sanctions on Iran, we reached the JCPOA together with the United Kingdom, France, Germany, the European Union, Russia, China, and Iran. It is a multilateral arms control deal, unanimously endorsed by a United Nations Security Council Resolution.

Second, the JCPOA has worked in rolling back Iran's nuclear program. For decades, Iran had steadily advanced its nuclear program, approaching the point where they could rapidly produce enough fissile material to build a bomb. The JCPOA put a lid on that breakout capacity. Since the JCPOA was implemented, Iran has destroyed the core of a reactor that could have produced weapons-grade plutonium; removed two-thirds of its centrifuges (over 13,000) and placed them under international monitoring; and eliminated 97 percent of its stockpile of enriched uranium – the raw materials necessary for a bomb. So by any measure, the JCPOA has imposed strict limitations on Iran's nuclear program and achieved real results.

Third, the JCPOA does not rely on trust – it is rooted in the most far-reaching inspections and verification regime ever negotiated in an arms control deal. Iran's nuclear facilities are strictly monitored. International monitors also have access to Iran's entire nuclear supply chain, so that we can catch them if they cheat. Without the JCPOA, this monitoring and inspections regime would go away.

Fourth, Iran is complying with the JCPOA. That was not simply the view of my Administration. The United States intelligence community has continued to find that Iran is meeting its responsibilities under the deal, and has reported as much to Congress. So have our closest allies, and the international agency responsible for verifying Iranian compliance – the International Atomic Energy Agency (IAEA).

Fifth, the JCPOA does not expire. The prohibition on Iran ever obtaining a nuclear weapon is permanent. Some of the most important and intrusive inspections codified by the JCPOA are permanent. Even as some of the provisions in the JCPOA do become less strict with time, this won't happen until ten, fifteen, twenty, or twenty-five years into the deal, so there is little reason to put those restrictions at risk today.

Finally, the JCPOA was never intended to solve all of our problems with Iran. We were clear-eyed that Iran engages in destabilizing behavior – including support for terrorism, and threats toward Israel and its neighbors. But that's precisely why it was so important that we prevent Iran from obtaining a nuclear weapon. Every aspect of Iranian behavior that is troubling is far more dangerous if their nuclear program is unconstrained. Our ability to confront Iran's destabilizing behavior – and to sustain a unity of purpose with our allies – is strengthened with the JCPOA, and weakened without it.

Because of these facts, I believe that the decision to put the JCPOA at risk without any Iranian violation of the deal is a serious mistake. Without the JCPOA, the United States could eventually be left with a losing choice between a nuclear-armed Iran or another war in the Middle East. We all know the dangers of Iran obtaining a nuclear weapon. It could embolden an already dangerous regime; threaten our friends with destruction; pose unacceptable dangers to America's own security; and trigger an arms race in the world's most dangerous region. If the constraints on Iran's nuclear program under the JCPOA are lost, we could be hastening the day when we are faced with the choice between living with that threat, or going to war to prevent it.

In a dangerous world, America must be able to rely in part on strong, principled diplomacy to secure our country. We have been safer in the years since we achieved the JCPOA, thanks in part to the work of our diplomats, many members of Congress, and our allies. Going forward, I hope that Americans continue to speak out in support of the kind of strong, principled, fact-based, and unifying leadership that can best secure our country and uphold our responsibilities around the globe.

 

Prospectiv A-z .
"For years, opponents of the nuclear deal with Iran have accused Benjamin J. Rhodes, a top national security aide to President Barack Obama, of scheming to sell the diplomatic agreement on false pretenses to the American people."

Ronny Dublin, CA
Trump and Netanyahu have been looking for a reason to start a war in the Middle East ever since Trump got elected. Even if they have to falsify intelligence to do so. Where have we heard that one before? 

Jack Mc Andes N.Y.
Black Cube=Mosad. Bebe wants the deal squashed

A.A.F. New York
Sickening, deplorable and sad how a once a great country like America has taken a complete 180 degree turn on effective leadership, ethics , morals and values that helped make this nation great. The Iran deal was signed by a number of countries all in favor of the deal including Iran. International inspectors have not found any evidence of infractions on the part of Iran to cause alarm and yet this President is against the deal and wants to undo it and continues to call it a "disaster" and "insane". Is there more to it than "disaster" or"insane", does the President want to create a war or is it because the deal was struck under former President Obama. This president plans to meet with North Korea…so he says. Will he stir the pot there as well?

Just look at all of the chaos Trump has brought to the nation and the world in his short tenure as President. The country is falling apart while many Americans celebrate the tax cuts mainly designed to help the rich and large corporations, chanting the right to bear arms and chanting white supremacy. It absolutely kills me when his supporters, GOP and God fearing evangelicals say he doing a great job. You would think no one could be that blind and naïve.

https://www.nytimes.com/.../iran-deal-benjamin-rhodes...
Manage

 

 

NYTIMES.COM

Opponents of Iran Deal Hired Investigators to Dig Up Dirt on…

 

Prospectiv A-z .
Probabil ca pe asta mizeaza, in cel mai bun caz, Administratia Trump...See More
Manage

 

 

NYTIMES.COM

Iranians Fear Deeper Crisis as Trump Ends Nuclear Deal

 

Smaranda Dobrescu Comentariat:

Chris Ann Arbor, MI 4 hours ago
The die is cast as far as this is concerned, so I won't gnash teeth lamenting the deal's demise. 

Perhaps then it's time to recognize that sanctions brought Iran to the table, and that sanctions may bring to us something more than the "better than nothing" deal we're already signatories to. After all: It's been clearly agreed upon by nearly every party to this deal that while it's better than nothing, it's far from ideal.

Soxared, '04, '07, '13 Boston 4 hours ago
The United States embarked on an uncertain course when it elected Donald Trump in 2016. With every passing day, it seems, the nation is becoming unglued from its principles: domestic and foreign.

Mr. Trump has gone out of his way to trash the legacy of his predecessor, Barack Obama, simply because he was a black man. He lacks the gravitas of the genuine statesman, one who puts the values of his (or her) country above partisan politics or petty grievances.

The Iran Nuclear Agreement, imperfect though it was, was working. Mr. Trump is tilting at windmills as he fights the acceptable and verifiable because it is not all that he--or his Neo-con hawks, Michael Pompeo and John Bolton, in particular--think that it should be. This puerile thinking is not supposed to be how major-league diplomacy is conducted. At stake is far more and far higher than the accomplishments of a man now out of office. Mr. Trump is so eager to sully anything that President Obama achieved that he is willing to risk getting America involved in a needless escalation of hostilities that could reach the nuclear stage.

Iran will not return to a broken deal. Indeed, the ayatollahs may welcome this abrogation of honor on Mr. Trump's part. His base will be delighted until they find themselves staring at $6.00 prices at the pump. For oil prices will rise and the international dynamic will be turned upon its head.

While all this is going on, Israel remains quiet, reaping the regional benefits of a buffoon.

Patty Brissenden Hope Valley, CA 3 hours ago
There are so many precarious and dangerous elements of Trump pulling out of the Iran deal structured by President Obama. Sure, it's not perfect. But, it is something to build upon. All of Europe is pleading with him not to pull out. What does this say to our allies? What does this say to North Korea? That, sure, we'll sign a deal with America, but it doesn't mean we have to keep it. What mixed messages. What an unprofessional way to approach our commitments. But, that's Trump... totally inexperienced with a "gut instinct" that really doesn't tell him how to rule the country, let alone engage with the rest of the world.

1

 

Draghi Puterity https://ericmargolis.com/2018/05/nuclear-chutzpah/Manage

 

 

ERICMARGOLIS.COM

NUCLEAR CHUTZPAH

 

Smaranda Dobrescu Comentariat, continuare:
GSS
This has to be the most disastrous move in this already catastrophic administration. He has no clue of the harm he's doing. Bolton presses for regime change in Iran--apparently he has forgotten about the last time we did that in 1953, when we engineered the ouster of Iran's popular, democratically elected president and returned the Shah to the Peacock Throne. His corruption and brutality set the stage for the 1979 Islamic Revolution and the establishment of today's Islamic Republic of Iran. Still, Iran is a country of young, highly educated people with a proud 3000-year history and culture. Given an opportunity to do so, President Rhihani and Foreign Minister Zarif--both US educated and proponents of a moderate worldview--can return Iran into its rightful place in the world community. Instead, I greatly fear Trump is determined to turn Iran into another rubble heap like Iraq. I was privileged to visit Iran 2 years ago, and I fervently believe if more Americans simply met and shared tea with ordinary Iranians--as I was able to do throughout the country--they'd also oppose destroying this cradle of our civilization and its people.

Havelock India 2 hours ago
Oil prices have been rising and are at a 3 year high. And getting out of the Iran deal is going to hike oil prices further. 

Who stands to benefit the most with the increase in oil prices? Russia and Saudi Arabia. Which are the two countries Trump has, inexplicably for an American President, sided with till now? Russia and Saudi Arabia.

Jack Maine 2 hours ago
This decision if frustrating for a few reasons. Firstly, Iran is fully complying with what the deal originally had set out. Obama put restrictions on the amount of enriched uranium to 3.67%. For context, 90% enriched uranium (U-235) is needed to produce weapon grade fissile material. Iran has also complied with the reduction is centrifuges. Scott Kemp, a professor of nuclear science and engineering at MIT argues that while the technologies to attain nuclear weapons as remained static, state's indigenous capabilities have grown with gas centrifuges. It was a major U.S. strength that we were able to limit Iran's nuclear weapons from the supply-side. Trump's decision undermines this, and gives Iran a pathway to proliferation. Secondly, the U.S. will undermine international norms. When one state is fully complying with an original deal, and the U.S. still pulls out, what does that say about all of the other international deals the U.S. is involved in? It decreases the certainty of a deals fulfillment. Iran, China, and Russia now all have a greater claim to international support. I believe Trump has made a mistake in this decision by punishing a complying state and by reducing the international support for the United States.
Howard Arlington VA 1 hour ago
Best case scenario: Iran and the rest of the world stick to the deal, the U.S. is isolated, and Iran trades with the world. The world is on notice that the U.S. is not trustworthy.

Worst case scenario: The deal falls apart completely, and Iran is forced to join the nuclear weapons club, to save face, if nothing else. Israel, having lost its Mideast nuclear weapons monopoly, now has a long-awaited excuse to acknowledge its own nuclear weapons arsenal, and no reason to ever disarm.

Worse than the worst case: The U.S. invades Iran to force regime change, and nothing good happens after that.

 

Eduard Virgiliu Mi se pare o miscare buna. Toata lumea tipa si se da cu curul de pamant dar din punctul meu de vedere este o miscare buna.

 

Prospectiv A-z .
Domnule Eduard Virgiliu, ne-ati convins ca intelegeti mai bine politica Administratiei Trump. Care v-ar fi recomandarile in cazul acesta pentru ca politicienii romani dela cele 2 palate sa poata face o politica nationala si internationala mai favorabila romanilor?

 

Eduard Virgiliu In primul rand sa propuna ceva concret.
Trump nu are timp de balmajeala asa cum au politicienii obisnuiti.
Din pacate nici unul dintre politicienii nostri nu e in stare de asta iar institutiile noastre sunt la pamant.

Primul pas ar fi sa-i ceara sa schimbe ambasadorul la Bucuresti si sa blocheze amestecul CIA si a lui Soros in politica noastra interna.

Sunt sceptic insa ...

Miscarea cu Iranul este si de natura tactica: ii atrage atentia lui Kim ca nu se va lasa pacalit, ca nu e ca pe vremea vechilor presedinti. Denuclearizare inseamna nici o arma nucleara in Corea de Nord. Presupun ca Rocket Man trebuie sa-si predea rachetele si toate instalatiile nucleare Chinei.

Sunt sigur ca, in schimb, Kim va primi sprijin economic de la Corea de Sud si China.

 

Draghi Puterity IMHO in politica nu exista lucruri bune sau rele. Exista doar "buna pentru cineva si rea pentru altcineva". Care e partea buna pentru Romania din miscarea asta? Ca cea rea, de ex. scumpirea benzinei la pompa, va deveni imediat vizibila.

 

Eduard Virgiliu Cu cat sunt mai putine tari conduse de lideri religiosi musulmani cu atat mai bine.
Cu cat Deep State creat in timpul incompetentilor Obama si Bush isi pierde din influenta, cu atat mai bine.
Poate odata cu asta o sa scada si influenta lui Soros in Romania.

 

Draghi Puterity Considerati ca dupa miscarea aceasta a SUA, reformatorii vor avea un cuvant mai greu de spus decat fundamentalistii din Iran?Avem de a face cu demantelarea deep state-ului american, sau cu preluarea agendei acestuia de catre statul propriu-zis? Daca im iaduc eu bine aminte, dealul cu Iranul, initiat de Rusia, a fost considerat de multi analisti, o gura de oxigen data de Rusia lui Obama, intr-o perioada in care deep-state-ul (controlat in mare parte de lobby-ul israelian) dorea sa impinga SUA intr-un razboi cu Iranul. 

Pe Soros l-am perceput mereu ca front-end-ul / pusculita CIA (un fel de Ghitza in varianta americana). De ce ar accepta CIA sa isi scada influentza in Romania?

1

 

Eduard Virgiliu CIA in Europa de Est a fost aproape sub comanda lui Soros si a "warmongerilor" condusi de Joe Biden si John McCain care au interese economice in Ucraina.
Cu cat Trump isi consolideaza mai mult puterea cu atat acesti functionari din conducerea CIA incep sa ia distanta fata de Soros si se preocupa mai mult sa-si salveze curul in SUA decat sa schimbe guverne prin fostele tari socialiste.

Obama habar n-avea ce face. El era doar un manechin in vitrina pentru actiunile globalistilor.
Tratatul cu Iranul este o gluma si a fost semnat in graba deoarece se aproapiau alegerile si Obama avea nevoie de o "victorie externa". 

Iranul este un dezastru unde vitele au mai multe drepturi decat femeile si nu am nici o simpatie pentru aceasta tara.

Eu cred ca Trump are urmatorul plan:

 

Eduard Virgiliu Trump vrea sa iasa din Siria si sa-i lase pe rusi sa preia controlul acolo cu conditia ca Iranul sa fie scos din Siria.

Vrea ca Iranul sa inceteze sprijinul pentru miscarile teroriste din Liban si Palestina si astfel sa se deschida posibilitatea instaurarii pacii intre Israel si palestinieni iar Statul Palestinian sa fie laic si independent de Iran si Hezbollah.

 

Eduard Virgiliu Planul lui Trump a inceput cu Arabia Saudita ... reformele de acolo nu sunt intamplatoare.

 

Paul Ro Nu va exista un stat palestinien independent sau daca va exista va fi un fel de provincie a Israelului cu numele de Palestina.

 

Eduard Virgiliu Paul Ro independent de Iran ... am precizat asta.

 

Paul Ro Imi mentin afirmatia . Ce independenta ii aia fata de o singura tara ? Sau , ma rog , fata de un grup de tari ?

 

Gheorghe Gradinaru Barack Obama
8 hrs · 
There are few issues more important to the security of the United States than the potential spread of nuclear weapons, or the potential for even more destructive war in the Middle East. That's why the United States negotiated the Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA) in the first place.

The reality is clear. The JCPOA is working – that is a view shared by our European allies, independent experts, and the current U.S. Secretary of Defense. The JCPOA is in America's interest – it has significantly rolled back Iran's nuclear program. And the JCPOA is a model for what diplomacy can accomplish – its inspections and verification regime is precisely what the United States should be working to put in place with North Korea. Indeed, at a time when we are all rooting for diplomacy with North Korea to succeed, walking away from the JCPOA risks losing a deal that accomplishes – with Iran – the very outcome that we are pursuing with the North Koreans.

That is why today's announcement is so misguided. Walking away from the JCPOA turns our back on America's closest allies, and an agreement that our country's leading diplomats, scientists, and intelligence professionals negotiated. In a democracy, there will always be changes in policies and priorities from one Administration to the next. But the consistent flouting of agreements that our country is a party to risks eroding America's credibility, and puts us at odds with the world's major powers.

Debates in our country should be informed by facts, especially debates that have proven to be divisive. So it's important to review several facts about the JCPOA.

First, the JCPOA was not just an agreement between my Administration and the Iranian government. After years of building an international coalition that could impose crippling sanctions on Iran, we reached the JCPOA together with the United Kingdom, France, Germany, the European Union, Russia, China, and Iran. It is a multilateral arms control deal, unanimously endorsed by a United Nations Security Council Resolution.

Second, the JCPOA has worked in rolling back Iran's nuclear program. For decades, Iran had steadily advanced its nuclear program, approaching the point where they could rapidly produce enough fissile material to build a bomb. The JCPOA put a lid on that breakout capacity. Since the JCPOA was implemented, Iran has destroyed the core of a reactor that could have produced weapons-grade plutonium; removed two-thirds of its centrifuges (over 13,000) and placed them under international monitoring; and eliminated 97 percent of its stockpile of enriched uranium – the raw materials necessary for a bomb. So by any measure, the JCPOA has imposed strict limitations on Iran's nuclear program and achieved real results.

Third, the JCPOA does not rely on trust – it is rooted in the most far-reaching inspections and verification regime ever negotiated in an arms control deal. Iran's nuclear facilities are strictly monitored. International monitors also have access to Iran's entire nuclear supply chain, so that we can catch them if they cheat. Without the JCPOA, this monitoring and inspections regime would go away.

Fourth, Iran is complying with the JCPOA. That was not simply the view of my Administration. The United States intelligence community has continued to find that Iran is meeting its responsibilities under the deal, and has reported as much to Congress. So have our closest allies, and the international agency responsible for verifying Iranian compliance – the International Atomic Energy Agency (IAEA).

Fifth, the JCPOA does not expire. The prohibition on Iran ever obtaining a nuclear weapon is permanent. Some of the most important and intrusive inspections codified by the JCPOA are permanent. Even as some of the provisions in the JCPOA do become less strict with time, this won't happen until ten, fifteen, twenty, or twenty-five years into the deal, so there is little reason to put those restrictions at risk today.

Finally, the JCPOA was never intended to solve all of our problems with Iran. We were clear-eyed that Iran engages in destabilizing behavior – including support for terrorism, and threats toward Israel and its neighbors. But that's precisely why it was so important that we prevent Iran from obtaining a nuclear weapon. Every aspect of Iranian behavior that is troubling is far more dangerous if their nuclear program is unconstrained. Our ability to confront Iran's destabilizing behavior – and to sustain a unity of purpose with our allies – is strengthened with the JCPOA, and weakened without it.

Because of these facts, I believe that the decision to put the JCPOA at risk without any Iranian violation of the deal is a serious mistake. Without the JCPOA, the United States could eventually be left with a losing choice between a nuclear-armed Iran or another war in the Middle East. We all know the dangers of Iran obtaining a nuclear weapon. It could embolden an already dangerous regime; threaten our friends with destruction; pose unacceptable dangers to America's own security; and trigger an arms race in the world's most dangerous region. If the constraints on Iran's nuclear program under the JCPOA are lost, we could be hastening the day when we are faced with the choice between living with that threat, or going to war to prevent it.

In a dangerous world, America must be able to rely in part on strong, principled diplomacy to secure our country. We have been safer in the years since we achieved the JCPOA, thanks in part to the work of our diplomats, many members of Congress, and our allies. Going forward, I hope that Americans continue to speak out in support of the kind of strong, principled, fact-based, and unifying leadership that can best secure our country and uphold our responsibilities around the globe.

 

Prospectiv A-z .
Comentariu identic cu altul de mai sus.

 

Gheorghe Gradinaru Prospectiv A-z scuze l-am postat fara sa ma uit inainte pe postarile grupului

Smaranda Dobrescu Iar vom trai toti cu dilema daca Obama are dreptate declarand ca Iranul nu a violat tratatul sau probele furnizate de Israel care atesta nerespectarea prevederilor tratatului de catre Iran sunt veridice.

 

Draghi Puterity Legat de probele furnizate de Bibi, din articolul la care am postat linkul:

"Most of what Netanyahu 'revealed' about Iran's alleged nuclear program was old stuff, dating back to 1999-2003 and readily available in reports from the International Atomic Energy Agency. This respected UN agency now reports that Iran has fulfilled all of its commitments and abandoned its earlier nuclear program that did not produce any weapons before it was ended."

 

Prospectiv A-z .
Noroc de nenoroc!..
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=602468596774301&set=a.154070371614128.1073741836.100010334985925&type=3

 

Daniel Dragomir

May 8

Trump Iran si boceala de la Bucuresti

Cea mai curajoasa decizie a presedintelui SUA. O promisiune respectata.

Doar cine cunoaste realitatile Orientului Mijlociu si jocurile subterane facute de Iran si aliatii sai sub umbrela administratiei Obama poate intelege ca presedintele Trump a ales sa lupte. Pana la capat.

Sa arunce la cos combinatiile sulfuroase ale democratilor, smecheriile lui Soros si interesele "sectei statului paralel".

O noua era se deschide in fata noastra.
Aud tremuraturi si schelalaieli la lingatorii de clante? Aud bocete dinspre PFA Kovesi, Coldea SRL si "partenerii" lor? Se uita baietii si fetele astea in jur si nu mai vad pe nimeni?
Relax. Noi suntem aici. Doar stapanii v-au dat teapa.

#curaj
#romania30

 

Prospectiv A-z .
https://www.nybooks.com/.../who-ordered-black-cubes.../
Manage

 

 

NYBOOKS.COM

Who Ordered Black Cube's Dirty Tricks?

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - Tare!

 

Prospectiv A-z .

François, France...See More
Manage

 

 

NYTIMES.COM

Europe, Again Humiliated by Trump, Struggles to Defend Its Interests

 

Eduard Virgiliu Nu te mai chinui sa citesti the failing New York Times:

Donald Trump:
The Failing New York Times criticized Secretary of State Pompeo for being AWOL (missing), when in fact he was flying to North Korea. Fake News, so bad!

 

Prospectiv A-z .
OK, Edi, I've got the message. Trump all the way!

 

Eduard Virgiliu Prospectiv A-z glumeam, dar oricum in ultimul ani au dat chix de prea multe ori. Orice informatie data de ei trebuie verificata si cu alte surse.

 

Prospectiv A-z .
Observati ca-s niste comentarii ale cititorilor preluate de mine. 

Stiu ca oficioasele de oriunde, nu doar cele americane, trebuie luate cu mare atentie. Pe timp de razboi, si mai si.