vineri, 29 aprilie 2016

Reinvestirea

Reinvestirea – 8 aprilie 2016
 
 
Smaranda Dobrescu  via Contele de Saint Germain

Reînvestirea Laurei Codruța Kovesi de către Klaus Johannis s-ar putea să nu mai aibă nicio valoare. Este posibil ca șefa DNA să-și dea singură demisia… Contele…

CONTELEDESAINTGERMAIN.RO

 

Alexandru Botu Explicatiile atat de diverse sunt neesentiale. Ceea ce este esential nu se va afla niciodata. Pentru ca nu este legat de oameni, nici de institutii, poate nici de tari. Asa ca nu ma hazardez sa cred pe nimeni, nici macar sa consider ca voi sesiza vreo consecinta.

 

Smaranda Dobrescu Nici autorul nu se hazardeaza. Pur si simplu gandeste la o solutie aparent mai probabila decat altele..Si eu as pleca de la premisa ca Mossad-ul nu lucreaza cu ageamii, ei, dintre toti, cei mai destepti si cei mai rai. Asta o stiu din filme 

 

Alexandru Botu Daca este dovedit "ca Mossad-ul nu lucreaza cu ageamii" pare ca este cu prisosinta dovedit ca ai nostri: da.

 

Draghi Puterity Eu am o explicatie alternativa privind "curajul" DIICOT-ului de a se pune cu reprezentantii "Institulului" poporului ales. Au certitudinea, ca cineva si mai puternic le tine spatele in povestea asta. Ghici ciuperca ce-i?

Acuma pe langa faptul ca reactia lor denota cam mult ignorantza (in fond cartile lui Gordon Thomas au fost traduse si in romana si e destul de clar ce va urma) si lipsa de perspectiva istorica (SUA isi sacrifica aproape intotdeauna aliatii), nu au nici macar circumstantza atenuanta ca ar fi intrat in acest joc riscant pentru a face ceva bun pentru Romania.

 

Smaranda Dobrescu Oare au ajuns sa-si plateasca politele de la acordul cu Iranul atat de departe de fata locului? S-ar putea intelege ca aliatii tradati am fi noi, dupa spusele tale, Draghi. exista si alte interpretari posibile. Noi nici macar aliati nu stiu daca am fost in realitate considerati..Si mai cred ca indiferent de ecouri, nu vom afla ce si cum..Mai bine ma uit la Night manager ca acolo stiu de la inceput care dintre servicii e vinovat.. 

 

Draghi Puterity Eu ma uit la "The Americans". Mi se pare mai de actualitate grin emoticon

in rest, cel tarziu dupa ce madam Clinton va ajunge presedinta SUA, realtiile SUA cu Israelul vor redeveni ce au fost ba chiar mai mult decat atata. Asa ca ei se vor intelege si noi vom pica la mijloc. Dar nah, asta e vocatia noastra...

 

Smaranda Dobrescu Nu e tot cu trafic de arme?

 

Draghi Puterity E vorba despre o familie de agentzi KGB "deep covered" pe teritoriul SUA in perioada lui Reagan. E foarte interesant si credibil prezentat modul in care protagonistii, de pe ambele parti ale baricadei, isi imbina viatza cu munca. Must see!

 

Smaranda Dobrescu Am retinut. Cel despre care iti spun eu are la baza un scenariu dupa un roman al lui John le Carre, excelent si arata colaborarea serviciilor engleze cu mafiotii comertului de arme in Turcia, Afganistan, etc. Joaca Huge Laurrie si noul actor propus pentru James Bond. Frumos..

 

Mihai Ion Turcu In discutiile noastre, sunt singurul se pare care nu-l subapreciaza pe Iohannis. Doamna LCK are o rata de popularitate considerabila.Iohannis are cea mai slaba sustinere din cele posibile, cetatenii romani, o sustinere care se eraodeaza sistematic sub presiunea interesatilor care au alta sustinere decat anonimii cetateni. Nenumirea LCK insemna pentru Presedinte , in relatia cu singurul sau sprijin, cetatenii, o actiune contrara sustinerii de catre cetateni a actiunilor DNA. Privind situatia Romaniei, avem un guvern de compromis, nepoopular, un parlament decimat de DNA, "castrat", suntem in oarecare conflict cu Germania in problema cotelor de imigranti repartizati de Bruxelles, In SUA este an electoral (?), iata avem vant in prova din directia Israelului, insemnand finanta mondiala, presedintia SUA, paralel cu o conturare tot mai clara a scepticismului national fata de UE si alta radicala impotriva "vanzarii" tarii unor interesati potenti si absolut cinici. MOSAD are date care se crede ca pot exploda DNA si Guvernele Romaniei, Partidele sunt sub presiune DNA la varful lor, si Ponta cu Basescu, si se sustine SIE, lucreaza la depunerea presedintelui. Cum stam ????

 

Prospectiv A-z .
Domnule Turcu, sper ca aveti motive sa-l apreciati pe presedintele KWJ--daca e adevarat ca a trimis inapoi legea privind autoritatea macroprudentiala, poate ca sunt sanse sa aveti dreptate.

Oricum, handicapul Romaniei este unul singur: dezbinarea romanilor. La nivelul elitei politice, asta se traduce prin jocul smecheresc de a-ti scoate adversarii politici din joc cu mana dulailor externi--meteahna veche ce condamna romanii sa jucam la categorie mult mai mica decat potentialul.

TOATE celelalte enumerate de dvs. sunt constrangeri de care trebuie sa tina cont politicienii celor mai multe natiuni, ele nu se aplica nu doar Romaniei/romanilor. 

Solutia e una de durata insa si pentru aceea e nevoie de practicarea adevarului si cateva instante MORALE. De exemplu, noi romanii trebuie sa ne spunem mai des unii altora cand gresim/facem bine, fara sicofantismul dintre sluga hoata si despotul prostovan/neatent. Repet, ia timp ca exercitarea moralei sa duca la rezultate asa ca cei care candideaza la a deveni instantele morale trebuie sa aiba rabdare si sa nu se lase mistuiti ca mai toti cei buni pe care i-am risipit in ultimii 26 ani.

 

Mihai Ion Turcu Spuneaqm ca-l "creditez" pe KWI legat de doua experiente si de propria mea expertiza de care deontologic nu pot face uz in a argumenta public ceva, 1. Am trait 72 de ani in mediu romano-seasesc 2 I-l cunosc personal pe KWI in consecinta unei relatii formale de oarecare durata intamplata cu ani in urma. Nu am o relatie personala de vre-un fel cu KWI. KWI este inteligent si metodic. Politica este o pragmatica care presupune negocieri, compromis de etapa si lovituri dure, in cazul in speta in conditii dificile, toate la nivelul pozitiei de sef de stat.

 

Smaranda Dobrescu Tabloul descris, Domnule Profesor este realist si destul de sumbru ca sa aibe nevoie de ceva lumina focalizata asupra lui. Nu inteleg care este convergenta intre vantul in prora dat noua de finanta care cauta sa-i gaseasca pricina LCK si solutia grabita a presedintelui care a numit-o in ciuda semnificatiei poate cunoscute de D-lui.

 

Mihai Ion Turcu Afacerea "Cub" este de neinteles, drept care pot fi facute doar speculatii. "Vantul in prova" este vant impotriva. Romania este adusa in situatia de datornic final incapabil de a inapoia banii imprumutati. In aceasta situatie ni se va spune sa vindem ce mai avem, sarea, toate rezervele de aur, restul padurilor, si mai mult teren, portul Constanta, caile ferate etc, la pretul pe care-l primeste un datornic falit, marea finanta anuntand ca nu ne mai crediteaza.

 

Smaranda Dobrescu Nici semnificatia de "vant in prova" nu mai e favorabila! O mai fi ceva favorabil noua?

 

Mihai Ion Turcu Vant in "pupa" este favorabil.Spusele lui Peres sunt nelinistitoare.Cand te scot la vanzare camatarii si tot ei te cumpara esti teoretic pierdut.problema "Cub" nu poate fi atat de stupida cat pare.

 

Gheorghe Gradinaru Mihai Ion Turcu in opinia mea nu se pune problema ca "Afacerea "Cub" este de neinteles, drept care pot fi facute doar speculatii.".Eu cred ca nu putem intelege/explica afacerea din lipsa informatiilor primare iar "speculatiile " vehiculate sunt datorate franturilor de adevar expuse cu obiectiv direct de acoperire a unor implicatii mult mai grave care pot aparea datorita unei dereglari/defectari a activitatii acestei companii. Deci KWJ nu poate fi decat o paguba colaterala iar pozitionarea sa are legatura cu dorinta sa de a micsora cat mai mult posibil afectarea sa si mai putin cu calitatile sale de om de stat.

 

Draghi Puterity Interesanta ipoteza! A reusit nevasta lui Bibi sa ii alieneze in asa hal pe baietii de la Institut incat au pornit ei o afacere pe cont propriu, gen George Friedman de la Stratfor, insa pe partea operativa?

 

Mihai Ion Turcu "Om de stat" au fost doar doi dintre presedinti. Israelul are totdeauna si numai interese proprii. Putem intelege ca interesul ar fi fost ca LCK sa nu fie mentinuta in post. Altii au interesul sa fie mentinuta. Omul de stat ar fi promovat regula ceea ce ar fi exclus reinvestirea LCK in post.

 

Smaranda Dobrescu Din comentariile la acest articol:
Nicolae Cristache · 
Ne jucăm de-a baba-oarba. În România nu pote avea loc niciun eveniment major, gen Mossad, fără viza CIA. În consecinţă, războiul este dus de două forţe din CIA, nu de aiurea. O forţa este cea de azi, O a doua forţă este cea de ieri, care pretinde că este forţa dintâi. Duduia Kovesi este atenţionată de cea de ieri că nu ştie cine îi ese şef cu adevărat, şi să ia aminte. Mossadul are pe masă două declaraţii. Cine se simte cu musca pe căciulă să ia aminte. Penibil!

George Manescu
e o sceneta securista pentru soclul penalei Codruta asemenea rapirii jurnalistilor in Irak

acuzata fiind basista Kovesi de tradarea intereselor romanesti in favoarea ambasadelor straine , s-au gandit sa o transforme intr-o victima a "agenturilor" straine , o victima ce lupta pentru "suveranitatea si independenta Romaniei" cu dusmanul strain , sa musamalizeze insuccesele arestarii Olgutei Vasilescu si sentintelor ridicole din dosarul Microsoft fara Microsoft

 

Roxana Antohi Si eu cred ca este o bataie intr doua forte mai mari. Codruts dupa parerea mea este un pion mic mic de tot

 

Mihai Ion Turcu Cum a fost demosntrat cu prilejul referendumului de demitere a presedintelui TB, in politica romaneasca se poate interveni cu buldozerul, nici oamenii politici nici cetatenii nu conteaza. Este vina noastra.Putem crede ca reconfirmarea LCK este sub presiunea Consiliului Europei, o "marime" si neconvenabila unor interesati din Israel -SUA. Presedintele a actionat la presiunea UE . Contrapartida, prin mnodul de actiune, informarea tatalui LCK despre ce investigatia Cub a dobandit ca informatii si probe, a putut fi o invitatie pentru LCK la retragere. Ce este facut cunoscut este faptul ca organizatia Cub are un contract legal cu o institutie a statului roman, peste capul premierului, minsitrului justitiei si presedintelui. Suspectata este SIE, maidegraba controlat de CIA decat de premier si presedinte. De ce n-a fost avertizat direct presedintele despre inconvenientul reconfirmarii LCK pentru Israel-SUA-CIA-Mosad (?) sau a fost , presedintele facand parte din aranjament ?


Smaranda Dobrescu Ati simplificat mult campul de intrebari, ajungand oarecum la esenta..

 

Draghi Puterity Impresia mea, in ciuda probabilitatilor, e ca SRI-ul e controlat intr-o masura mai mare din afara decat SIE.

 

Smaranda Dobrescu Prin binecunoscutele omoloage de dincolo de ocean?

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Posibil, desi nu m-ar mira sa se calce pe bataturi omoloagele din afara cu cele de la ei care ar mai indreptatite sa lucreze la extern. Daca mai luam in calcul ca si in acele institutzii existe curente si zone cu afiliatii si metode de lucru diferite, coroborand cu servilismul romanesc fata de tot ce vine din afara, si mai ales de peste ocean, poate avem si explicatia de principiu a unor episoade de genul "LCK spionata de Mossad" (pardon, de o firma particulara din ex-agenti Mossad care nu are de a face nimic cu statul Israel, s.a.m.d.).

 

Mihai Ion Turcu Oare ?

 

Smaranda Dobrescu Nu cunosc mai multe decat D-voastra, imi inchipui, dar rationamentul facut e logic. Nu stiu daca premisa e corecta..

 

Mihai Ion Turcu In conditii de incertitudine cognitiva se incearca reducerea incertitudinii pe cat posibil si se opereaza cu ipoteze plaizibile care in mod necesar trebuie sa fie supuse procesului de falsificare. Sa vedem cat din incertitudine poate fi redus prin plus de informatie ? Informatia de care dispunem este precara, factualitatile in sine fiind ale spatiilor obscure, si obscure se va incerca sa ramana. Eroarea celor in spatiul de incertitudine cognitiva este sa creada ca au eliminat incertitudinea luand drept cunoastere propriile ipoteze plauzibile, situatie in care credinta fara incredintare inlocuieste cunoasterea.Fapt este ca nu ne putem incredinta neavand acces la "obiect".

 

Draghi Puterity Din manualul operativilor Mossad - capitolul "Cum sa nu atragem atentia asupra noastra cand executam o misiune periculoasa sub acoperire" 
http://www.antena3.ro/.../dezvaluiri-surprinzatoare...

 

 

Dezvăluiri surprinzătoare despre israelienii acuzaţi de "spionaj". Notele de…

ANTENA3.RO


Alexandru Botu Adica au facut tot posibilul sa fie descoperiti si arestati. Mai sa fie!...De ce oare?...

Atitudine ferma fata de banci...la altii

Atitudine ferma fata de banci..la altii – 10 aprilie 2016


Dinica Roman
 

In Romania, actiuni firesti in capitalism, ca acelea ale lui Gheorghe Piperea, ii fac pe cei de la BfNR sa anunte intrarea in pericole pe care sumbrul nu le poate descrie. In SUA, unul din candidatii fruntasi au anunatat nici mai mult nici mai putin decat un plan de destructurare a marilor banci.

January 6, 2016 12:19 am
Bernie Sanders outlines plan to dismantle big banks
Ben McLannahan in New York and Courtney Weaver in Washington

Bernie Sanders stepped up his anti-bank rhetoric on Tuesday, prompting the campaign of Hillary Clinton, the frontrunner for the Democratic presidential nomination, to fire back with more tough talk on curbing risky behaviour on Wall Street.

Mr Sanders, the senator for Vermont, has repeatedly gone after Mrs Clinton for being too soft on banks and lambasted her for taking millions of dollars from them in speaking fees. In past speeches, he has focused on restoring the Depression-era Glass-Steagall Act, the rule that separated commercial and investment banking, while also endorsing a special tax to limit speculation.

On Tuesday Mr Sanders went further, setting a timetable for dismantling various "too big to fail" financial institutions, which would include hedge funds and insurance companies as well as banks. Within one year, he said, his administration would break them all up, ensuring that they no longer posed a "catastrophic" risk to the US economy and that taxpayers would not be on the hook for another bailout.

"If a bank is too big to fail, it is too big to exist," said Mr Sanders, to whoops and cheers at a packed gathering of supporters in midtown Manhattan, in the shadow of Bank of America Tower. "When it comes to Wall Street reform that must be our bottom line . . . A handful of huge financial institutions simply have too much economic and political power over this country."

The emergence of Mr Sanders as a credible rival to Mrs Clinton has pushed the issue of banking reform to the front lines of the Democratic primaries, with Mr Sanders' fierce stance on the issue appearing to push Mrs Clinton slightly to the left.

A few weeks before the beginning of primary season on February 1, Mr Sanders continues to score about one in three votes in national polls, according to RealClearPolitics. The aggregator currently has the Vermont senator trailing Mrs Clinton by an average 21.3 percentage points, less than half the gap six months ago.

Analysts say that the first of the primaries — in Iowa and New Hampshire, which adjoins Mr Sanders' home state — will be critical in shaping the contest. If Mr Sanders does better than expected in both states, then he could enter the March primaries with a real advantage. But if Mr Sanders' support drops and Mrs Clinton wins with ease, then his campaign "is effectively at an end", wrote Terry Haines, analyst at Evercore ISI, in a research note this week.
Donald Trump adds paid-for TV ads to freewheeling campaign
Donald Trump in Nevada last month as part of his campaign for nomination as the Republican candidate for US president
Republican frontrunner and past master of garnering news coverage releases first commercial

Mrs Clinton has vowed to get a stronger grip on banks and so-called "shadow banks", but she differs with her opponent about whether to reinstate Glass-Steagall, which was repealed under Bill Clinton's presidency. In October she outlined a range of improvements to banking regulation — measures that Mr Sanders dismissed on Tuesday as inadequate to rein in "excesses".

"The reality is that Congress doesn't regulate Wall Street," he said. "Wall Street, its lobbyists and their billions of dollars regulate Congress. We must change that reality, and as president I will."
Mrs Clinton's campaign on Monday had tried to pre-empt the speech by arguing that it was too narrow, saying that Mr Sanders should "go beyond" his bank-focused plans to take account of activities outside the regulated banking system.

In a statement on Monday, Gary Gensler, Mrs Clinton's chief financial officer and the former chair of the Commodity Futures Trading Commission, accused Mr Sanders of taking a "hands-off approach" to hedge funds and insurance companies such as AIG, which he said were "among the biggest culprits during the 2008 crisis".

The response from the Sanders camp was short. "Senator Sanders won't be taking advice on how to regulate Wall Street from a former Goldman Sachs partner and a former Treasury department official who helped Wall Street rig the system," wrote Michael Briggs, Mr Sanders' communications director, in an email.

Four of Mrs Clinton's top five backers over her Senate career have been banks: Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase and Morgan Stanley.

Wall Street ties have also boosted her personal wealth. In 2013, Mrs Clinton made more than $3m from addressing firms including Goldman Sachs, Kohlberg Kravis Roberts, Apollo and CME Group, according to a list released by her campaign.

In contrast, Mr Sanders' top donors are almost entirely union groups. He earned less than $2,000 from speeches in 2014*.

 

 

Bernie Sanders outlines plan to dismantle big banks - FT.com

Bernie Sanders stepped up his anti-bank rhetoric on Tuesday, prompting the campaign of Hillary Clinton, the frontrunner for the Democratic presidential…

FT.COM

 

Dinica Roman Cititorii de la Financial Times comenteaza:

yellamoon Jan 6, 2016
Sanders' position sounds radical at first blush, but breaking up bigger banks into smaller ones could promote competition in the financial sector and reduce systemic risk.

VikZ Jan 6, 2016
@yellamoon Even in an economics sense more firms increases consumer surplus I don't see how encouraging competition is radical. 

Jerryjb Jan 5, 2016
Mr . Sanders mentions some very pertinent points. Though I was skeptical of his willingness to actually want to win the US presidential nomination because of his unwillingness to attack Mrs. Clinton in regard to her emails, general untrustworthiness, and her husband's character problems, he goes to a point that could affect Europe also. Banks and indeed shadow banking -hedge funds, etc. will no doubt play a bigger role when it comes to financing of business in the future. One can argue that banks already play too large a role in Europe because equity markets are not relied upon as much as America in terms of financing companies. Europe too should be wary of letting shadow banking get too big or unregulated so as to not endanger the general public. Of course, how much is too much? Nevertheless, I applaud Mr. Sanders in at least mentioning "the elephant in the room. " It seems Mrs. Clinton is trying to hide the elephant in the room in some closet. 

William Thayer Sr Jan 5, 2016
Well, I generally hate everything Sanders says, but he is making some good points:

1. Bring back Glass Steagal (which separates banking from investing)

2. Break up the big Wall St. banks (these are the banks responsible for the dangerous lunacy of $700 Tril in Derivatives); we can have good banking with smaller banks.

fiatsceptic Jan 5, 2016
FT: "Four of Mrs Clinton's top five backers over her Senate career have been banks: Citigroup, Goldman Sachs, JPMorgan Chase and Morgan Stanley." The OpenSecrets supporting link is icing; count me as impressed with this FT specificity on the point!

Sanders: "The reality is that fraud is the business model on Wall Street." Silly rhetoric, that, but note how, in conjunction with his "break them all up" proposal, it places Clinton squarely astride the large gauge financial-political corruption conduit, right at the heart of the problem. The authors mostly understand that the importance lies in this more than in Sanders' substance, but the headline is a miss. Try "Sanders in frontal threat to Clinton's big bank support network".

Sanders' campaign has always had this quality, and Clinton's reactive rhetoric continues to have two main parts, only the first of which the FT touches on here: (1) Look, over there, away from my big bank support network, at shadow banking risks; and (2) that this emphasis makes her more sophisticated than Sanders.

Stan of Stanistan Jan 6, 2016
@fiatsceptic If Hillary appears more sophisticated than Bernie, it's because of her use of the rhetorical technique called 'fogging' as you point out in your "Look over there" observation. Bernie's support comes from people who appreciate plain talk (but not hate speech ala Trump). 

balakris Jan 6, 2016
@fiatsceptic does h c get the big question of systemic risk because of excessive financial activity in relation to economic growth?

fraud IS the financial sector's business model. i know being in finance myself.

Boomer.88 Jan 6, 2016
When companies have more money than the governments you know who calls the shots.

There is no politician in the world who cannot be bought, democracy is an illusion

 

Smaranda Dobrescu Chiar nechemati, cred ca toti romanii au deja un favorit in batalia pentru presedentia SUA. Desigur ca si eu visez niste etape intermediare posibile ca Sanders sa ajunga presedinte si sa o aibe pe Warren vice-presedinta smile emoticon
Realist vorbind, nu stiu cum poate Sanders spera in nominalizarea democratilor daca se exprima "Nu aveti incredere in democrati"?Tot ceea ce pot spune acum este ca nominalizarea sa ma preocupa mai putin decat capacitatea lui de a genera o miscare solida capabila sa reformeze/schimbe sistemul.Crestinarea marilor banci alaturi de cele 10 idei-cadru ale sale privind schimbarea mentalitatii de pozitionare in sistem ca american de rand sunt idei remarcabile:
http://www.truth-out.org/.../35557-how-not-to-bern-out...

 

 

How Not to ''Bern Out'': Ten Steps Toward a Future We Can Believe In

TRUTH-OUT.ORG|BY QUINCY SAUL

 

Dinica Roman Mai ales ca sistemul electoral aici este facut pentru a proteja status qvo-ul.
http://www.politicususa.com/.../hillary-clinton...

 

 

Hillary Clinton Celebrates Beating Expectations And Tying Sanders In…

POLITICUSUSA.COM|BY JASON EASLEY

 

Mihai Ion Turcu Dupa o criza generala generata de bancile americane adaugand ce spune Sanders ca au prea mare putere politica, Sanders nominalizat (?) ma indoiesc, ar castiga alegerile. Ce castiga Sanders acuma posibil va trece in contul lui Trump, si el anuntand o presedintie viguroasa antisistem ( care va fi sau nu antiosistem). Doamna Clinton este sistemul insusi.

 

Dinica Roman Vom vedea, Trump scutura si el status qvo-ul. Adaugand la ce scriati recent aici, apropos de rezistenta ideii de natiune, planurile elitei sunt puse sub semnul intrebarii la toate nivelele.

 

Mihai Ion Turcu Ce credem noi aicea despre ce se va inatmpla in SUA este pura speculatie, dar este extrem de important pentru noi aicea ce se vaq intampla acolo. Dumneavoastra acolo sunteti in cu totul alta pozitie. Pe cat posibil sa ne orientati SVP. E important sa fim oarecum pregatiti ....

 

Dinica Roman "I see pitchforks.

At the same time that people like you and me are thriving beyond the dreams of any plutocrats in history, the rest of the country—the 99.99 percent—is lagging far behind. The divide between the haves and have-nots is getting worse really, really fast. In 1980, the top 1 percent controlled about 8 percent of U.S. national income. The bottom 50 percent shared about 18 percent. Today the top 1 percent share about 20 percent; the bottom 50 percent, just 12 percent.

But the problem isn't that we have inequality. Some inequality is intrinsic to any high-functioning capitalist economy. The problem is that inequality is at historically high levels and getting worse every day. Our country is rapidly becoming less a capitalist society and more a feudal society. Unless our policies change dramatically, the middle class will disappear, and we will be back to late 18th-century France. Before the revolution."

http://www.politico.com/.../the-pitchforks-are-coming-for...

 

 

The Pitchforks Are Coming… For Us Plutocrats

POLITICO.COM

 

Prospectiv A-z .
In continuarea ideilor de mai sus, iata si perspectiva unei curve de lux, pardon, economist al sistemului:

"În numele reducerii inegalității în SUA, candidații prezidențiali din ambele partide zădărnicesc aspirațiile a sute de milioane de oameni săraci și disperați din țările în curs de dezvoltare care doresc să ajungă în clasa mijlocie. Dacă apelul pentru politici anti-comerciale se va dovedi unul durabil, el va marca un moment decisiv în afacerile economice mondiale, unul care prevestește ceva rău pentru rolul de lider al Americii".

Gasesc aceste ganduri de un cinism infiorator. Mai crede oare careva ca "aspirațiile a sute de milioane de oameni săraci și disperați din țările în curs de dezvoltare" il framanta pe cel din apropierea varfului piramidei? Toata schema e un fel de a starni pe unii impotriva altora, in timp ce varful isi vede de treburi linistit; Tinerii cu batranii, barbatii cu femeile, albii cu negrii, vesticii cu nevesticii, ateii cu religiosii etc.

http://www.cotidianul.ro/retorica-ce-prevesteste.../

 

Mihai Ion Turcu Cele cateva state mari (teritoriu, resurse, populatie, forta economica si militara, stabilitate) pot exista o vreme autarhic. SUA se comporta "pulsatil", implicre mondiala si retragere in si pentru sine.Exportul de paradigme social-politice si revolutii al acestor agregate colosale, sustinut politic si militar, se justifica intern atata timp cat aduce exportatorului beneficii economice si financiqare. Colonialismul clasic, modern, cu origine europeana,Spania, Anglia, Franta, Olanda, Portugalia, puteri maritime, sau de alta factura a puterilor continentale, Germania, toate bazate pe capacitate tehnologica si putere militara, sau doar pe puterea militara Rusia si Imperiul Otoman, a esuat definitiv prin anii 60 ai secolului trecut posibil si pentru ca metropola colonizatoare-si propunea sa administreze direct coloniile si sa ' modernizeze" lumile invadate si luate sub stapanire. efort considerabil si costisitor.Imperialismul SUA , mai recent, a sofisticat mijloacele de dominare, bazate tot pe puterea militara conexa cu tehnologia si progresul ei, inlocuind exercitiul efectiv al fortei prin amenintarea cu imbatabila sa forta, asociat exportului de pardigma propusa si impusa cu mijloace politice si manevre de destabilizare interna ale tintelor, ieftin si eficient, dar in special prin capacitatea de manevrare financiara,dupa ce dolarul a devenit etalon de valoare mondial, SUA avand monopolul tiparirii dolarilor, dupa nevoi si interese, dar si de a-l face mai scump sau mai ieftin in exterior prin manevre financiare, banul fiind detasat de valoarea sa intrinseca.Neocolonialismul nu mai presupune preluarea de responsabilitati in spatiile colonizate ci doar asigurarea accesului preferential sau exclusiv la resurse importante. Pretentia ca obiectivul interventiilor in lume ar fi in numele propriei paradigme social-politice ipostaziata ca standard al propasirii universale,ar fi motivul, este cosmetica,real este vorba de asigurare de resurse resurse si piete care sa asigure profit , marit prin discrepantele existente si mentinute deliberat. (Ce vand eu este scump ce cumpar de la tine este ieftin in plus impun monopolul meu la vanzare si exclusivitate la cumparare, la pretul pe care eu i-l stabilesc, nenegociabil, plus oferta der bani ca imprumut pentru a avea la dispozitie un instrument de constrangere in plus). Se adauga "imeprialismul cultural". Care este beneficiul celor colonizati, sa analizam India, Africa, incercarea de colonizare a Chinei. Poate exita un beneficiu pe termen lung , termen care nu este inca epuizat, constatand distrugerile de tot felul, si reactiile de aparare, India, China, sau eforturile de emancipare a satelitilor imperiilor continentale, ai Rusiei si Germaniei. ???

Control pe toata linia

Control pe toata linia – 11 aprilie 2016


Stefan Kovacs

Una din cele mai triste consecințe ale "avansului" de concepte și idei este dorința obsesivă de control. Control pe care statul (fie că discutăm de România sau de orice alt stat occidental) vrea să ți-l impună- începând de la controlul asupra banilor tăi și terminând cu controlul asupra a ceea ce faci, ceea ce spui, etc. 
Cei care spun că dacă ești cinstit n-ai de ce să te sperii- sunt niște naivi sau niște oameni absurzi. Un astfel de control- realizat în procent de vreo 70-80% în România și nu numai- te face o păpușă teleghidată de un frate mai mare, frate care:
1. nu te lasă să faci ce vrei cu viața ta- figurile alea din filmele americane cu restart-ul sunt doar vrăjeală chioară. În România unde marea majoritate a oamenilor sunt angajați- a te hotărî de mâine că vrei să-ți schimbi radical viața- înseamnă foamete și ruină. Și nu numai pentru angajați. În vestul decent- un pensionar are la momentul pensiei niște bani pe care poate să-i cheltuie. În România pensionarii au aceleași facturi de plătit- aceleași guri de hrănit- doar că la mai puțini bani. Bun, și unde intervine statul aici ? Păi intervine pentru că a ținut neapărat să controleze ce faci tu cu viața ta - oprind convențiile civile (idiotul care a făcut asta e dl. Marian Sârbu- un dobitoc sinistru care a fost din păcate ministrul muncii). Așa că, la ora actuală- să-ți găsești un al doilea serviciu e un act de mare curaj. 
2. îți controlează banii. Ca om care trăiește pe salariu- și obișnuit să-și ia acest salariu cash- prostia trecerii pe card de credit a reprezentat o nerușinare directă față de mine- ca persoană. În acest moment n-am încrederea salariului primit și numărat de la casier ci am niște bani virtuali care pot exista în bancă- sau nu- dar de care eu pot să mă folosesc doar printr-un substitut- respectiv cardul. Care- al naibii- înregistrează tot ce manevrez eu cu respectivii bani. Și care evident că la un moment dat te va putea întreba de o cheltuială de 300 de lei pe care ai făcut-o la un moment dat- care e în afara profilului tău de cheltuieli. Pentru că banca (care pare că-ți simplifică viața dar de fapt te controlează) poate oricând să-ți facă un profil de cheltuieli- pe baza datelor rezultate din card. Ce-ai făcut cu cei 300 de lei, posibilule infractor ?
3. controlează ceea ce înveți. Recentele "propuneri" făcute de grupul de așa-ziși experți ai Ministerului sunt extrem de elocvente în sine. Nu vei mai învăța niște materii bine delimitate ci "științele naturii". Diversele "Educații...." sunt de vreo 5 ori mai multe decât ce se făcea pe vremea comuniștilor. Nu mai trebuie "Economie politică" dar ai, de exemplu "Educație inter-culturală". Care evident că nu îți folosește la nimic- dar, uups- statul controlează ceea ce tu înveți. Și evident că te minte frumos cu "o programă mai aerisită", "stimularea creativității individuale", etc.
4. controlează ceea ce vezi, ceea ce citești, etc. Oau, furnizorul de cablu îți oferă 100 de canale- dar 99.9% din aceste 100 de canale sunt gunoi. Cum, nu ești în stare să găsești ceva în astea 100 de canale ? Păi poate ești defect. Poate nu ești pe linie. Apropo de citit- el se controlează extrem de simplu- prin prețurile cărților. Dacă odată luai cărți de plăcere- și-ți puteai permite să iei aproape orice- acum dacă o carte a ajuns la 1/10 sau 1/20 dintr-un salariu - pentru motivații a se vedea dl. Liiceanu, editor- evident că nu mai poți să-ți permiți.
5. controlează ce vorbești, cum te exprimi, etc. Câțiva prieteni- printre care dl. Capsali- au avut prilejul să simtă pe pielea lor acest lucru- chiar și pe FB. Evident că niște "cetățeni bine intenționați care-și folosesc pseudonimele" se pot indigna despre opiniile tale referitoare la marmota de câmpie- și te pot raporta anonim. Atunci când FB primește 50 sau 100 de astfel de raportări te trezești cu contul suspendat- pentru că. Un foarte mare scriitor român- Liviu Antonesei- a fost suspendat pentru că a pus o poză mai echivocă. Asta în timp ce ai câteva zeci de mii de conturi ale lui Țuțu sau Mimi Mimi- care sunt, de fapt, niște prostituate foarte explicite. S-a supărat anonimul cenzor pe poza dlui. Antonesei- sau cumva pentru opiniile exprimate pe wall ?

 

Prospectiv A-z Domnule, dar astia o fac atat de comod sa aluneci in jug, care mai e si din plush. Pariul celor dela putere este ca cei multi sunt inerti(ali). Pana acum n-au gresit...

Nu vad prea multe intrebari despre cum e posibil sa obtinem ceva gratis (facebook, google etc.), dar TOATA lumea e cucerita de cat de cool/usor/comod devine totul--"ce mai trebuie sa invat(am) din moment ce scot telefonul si google imi da instantaneu toate raspunsurile?!"

Din momentul in care renuntam la datoria de a ne pune intrebari ca cele de mai sus, ce descrieti in text si chiar mult mai multe/grave sunt consecinte implacabile.

 

Niculae Malanca Cand iti exprimi un punct de vedere antagonic celui majoritar ,esti desfiintat de catre colegi ,presa ,institutii ierarhice .In urma cu cincisprezece ani, am luat pozitie singulara pentru respectarea dreptului copiilor de a invata dimineata , refuzand sa-mi desfasor activitatea dupa-amiaza.Mi-a fost desfacut contractul de munca .

 

Mihai Ion Turcu Masa este inertiala, dar nu sta pe loc.

 

Prospectiv A-z .
Cum sa stea pe loc? Aluneca in comoditate(sic!).

Monede locale in Franta

Monede locale in Franta – 11 aprilie 2016

 

Smaranda Dobrescu
 

Cum se numeste oare opusul integrarii ? Cum pot convietui mai multe tipuri de monede intr-o tara cu moneda nationala, euro? Franta ne va da raspunsul:
Orasul Dijon tocmai si-a creat propria moneda! (La Chouette). Monedele locale complementare si-au luat avant.S-au creat deja in Franta 30 monede locale. Printre acestea, Gonette la Lyon, l`Eusko in Tara Bascilor, , Sol Violette la Toulouse. Aceste monede isi au temeiul legal in legea relativa la economia sociala si solidara (ESS) din 2014. Ele pot servi ca titlu de plata daca sunt emise de societatile ESS si daca respecta incadrarea in Codul monetar si financiar.
Se creaza astfel o economie alternativa, sociala si solidara. Ideea nu este sa concureze euro, caci monedele locale nu sunt valabile in afara localitatii respective. Acestea de fapt permit "scurtcircuitarea " economiei clasice pentru a crea ad hoc economia alternativa si dezvoltarea orasului. Sensul comertului de la mic la mare din cazul euro este practic inversat in cazul monedelor locale. In felul acesta cetatenii localitatilor isi apropie economia locala, o incurajeaza, o dinamizeaza, o transforma intr-o economie mai umana, favorizand legaturile sociale si comertul local. En fin, on va voir!

 

Draghi Puterity Si cum vor impiedica aparitia unor "case de schimb valutar" intre moneda locala si cele de larga circulatie? Pentru ca daca acestea exista, monedele locale vor putea fi foarte usor manipulate de "masa infinita" a monedelor globale.

 

Smaranda Dobrescu Singura precizare clara pe care a putut-o face banca Frantei este aceea ca monedele locale, indiferent daca sunt acceptate sau nu de utilizatori, nu pot fi convertibile si, ca urmare, raman in circuit inchis. Oricum, trebuie urmarit fenomenul.

 

Alexandru Botu Opusul integrarii nu inseamna pe cont propriu, pe propria raspundere, ci pe propria alegere.

 

Prospectiv A-z .
Cum nu-i pot banui pe francezi de prostie, cred ca acestea sunt percepute de catre cei dela putere ca experimente controlate. La fel cum gandesc si despre Bitcoin si alte asemenea forme de bani.

Aceasta perspectiva este aproape de aceea a lui Draghi.

 

Draghi Puterity Bitcoin care, daca nu sunt eu complet dezinformat, apartine acum in mare parte lui Citigroup. Cruda soarta pentru o moneda alternativa... 

 

Dumnezeu prefera smenul?

Dumnezeu prefera smenul? – 9 aprilie 2016

Prospectiv A-z shared Alexandru Racu's post.

 

Alexandru Racu


Hopa!

Dumnezeu preferă șmenul?

"Eu m-am dus la o înregistrare cu Taxi, crezând că este vorba despre spiritualitate și nicio clipă nu am știut că este un clip împotriva construcției Catedralei. Eu îmi vad de muzica mea, eu am fost botezat într-o biserică de lemn, am aceste date, din familie.Nu am nimic împotriva construcției Catedralei. Eu am crezut că este un clip despre biserici, despre lemn, despre credință. Am zis că dacă vin atâția artiști, atunci vin și eu. Lui Dumnezeu îi place lemnul, atât am zis. Hristos a fost răstignit pe lemn, trunchiul de Templu a fost la început pe lemn, bisericile din Maramureș sunt în patrimoniul UNESCO, glasul meu vine de-acolo, am zis să particip. N-am niciun contract cu ei, a fost vorba de o simplă filmare. Nici nu i-am văzut pe toți care urmau să participe și apoi a început povestea asta. Eu nu am probleme cu Catedrala, cu construcția Catedralei, nu am ce căuta într-o poveste din asta. O să cer să mă scoată afară din videoclip. Am vorbit cu producătorul și o să cer să mă scoată afară din clip, nu am contract cu ei și o să o rezolv foarte simplu. Nu vreau să intru în povești de genul acesta, într-o lume învrăjmășită cum e în ziua de azi...Eu cred că s-a mai întâmplat și cu alții chestia asta, că n-au înțeles despre ce a fost vorba( în clip -n.n.)", ne-a declarat Grigore Leșe.

 

 

Grigore Leșe susține că nu i s-a spus că urmează să apară într-un clip contra Catedralei...

Videoclipul formației Taxi, "Dumnezeu preferă lemnul și spațiile mici", a stârnit deja vii reacții, atât pro, dar mai ales contra. Mulți dintre cei care au urmărit clipul s-au…

ACTIVENEWS.RO

 

Prospectiv A-z  Constantin Gheorghe scrie:
"Catedrala Mântuirii Neamului= 400 de milioane de euro, la cheie. Catedrala Ascultării Neamului = 1 miliard de euro până acum, și costurile cresc pe zi ce trece. De asta e bine să ne rugăm fiecare în copârșeul lui. Să nu sufere de sub-finanțare Catedrala Ascultării Neamului..."

 

Smaranda Dobrescu De doua zile, populatia FB se agita cu toate armele din dotare sustinand sau condamnand clipul Taxi. Ceea ce nu pare deloc propice planurilor facute in 1920 de regele Ferdinand: „Suntem datori să ridicăm în Capitala tuturor Românilor… Biserica Mântuirii Neamului ca simbol al unităţii sufleteşti a întregului neam"
Problema dimensiunii sau a materialului de constructie cred eu,nu are o legatura directa cu anvergura lacasului. Pe Dumnezeu il gasim oriunde este primit.. Pace sa fie...

 

Prospectiv A-z .
via Draghi Puterity
http://basilica.ro/doar-379-dintre-lacasurile-de-cult.../

 

 

Doar 37,9% dintre lăcașurile de cult construite după 1989 în România aparţin…

BASILICA.RO

 

Prospectiv A-z .
via Costel Gilca

Vă dați seama ca prosti sunt catolicii?:))
Mii de ani au construit catedrale imense, pentru ca în anul de gratie 2016, Conciliul de la București, format din trupa Taxi et Co sa descopere ca: Dumnezeu prefera locuri stramte și de lemn!
Sa îi spună cineva Papei ca trebuie sa dărâme toate catedralele și sa construiască ceva strâmt și din lemn!

PS. Restul materialelor de construcții sa îl dea artiștilor ca mai au ceva pe la case de terminat!:)))

 

Prospectiv A-z .
Dumnezeu preferă spațiile mici, iar artiștii - conturile mari 
http://www.academiacatavencu.info/.../dumnezeu-prefera...

 

 

Dumnezeu preferă spațiile mici, iar artiștii - conturile mari | Academia Catavencu

ACADEMIACATAVENCU.INFO

 

Smaranda Dobrescu Nici una dintre alternativele titlului nu e corecta intrucat contin un grad de generalizare..

 

Smaranda Dobrescu via Mircea Platon
Haideti, bre, nu mai fiti asa de suparati pe astia cu Smerenia lor. E o melodie de gestionar de aprozar, aia de stateau si fumau in mica magazie din spate, printre navete de lemn cladite unele peste altele si amenintand sa le cada peste cap/basca.
S-au jucat si ei. Ar vrea sa creada ca au ceva de spus, Ca, vorba aia, conteaza. Daca ar fi vrut sa conteze cu adevarat ar fi facut o melodie din asta cu padurile (lemnul) taiate de DumnezE.U. si cu spatiile mici care li s-ar cuveni celor care au pastorit si pastoresc acest jaf.

 

Smaranda Dobrescu Via Alexandru Racu:
Școala caracterelor și școala primară
Eu de la bun început m-am întrebat ce a fost în capul lui Leșe când a decis să participe la realizarea videoclipului buclucaș, fie și dacă judecăm lucrurile strict din punct de vedere pragmatic. Adică omul știa că are un anumit tip de public, pe care risca să și-l piardă ca urmare a unui astfel de demers. Acum, după ce inițial a afirmat că nu a știut în ce se bagă, iar cei de la TAXI au dat publicității corespondența dintre ei și el, maestrul Leșe revine și încearcă să ne convingă că în capul lui nu e de fapt nimic http://www.activenews.ro/…/Grigore-Lese-nu-da-inapoi-in-fat…. Doar vid și beznă, el nefiind în stare să înțeleagă semnificația unei poezii, stupidă altminteri, în simplitatea (sau mai bine zis simplismul) ei. Or asta, or omul e complet lipsit de caracter, nu atât prin faptul că a participat la realizarea videoclipului, cât prin faptul că, de îndată ce s-a văzut strâns cu ușa, a început să spună ba că n-a știut, ba că n-a înțeles, ceea ce ar însemna că colegii de breaslă vânduți satanei au abuzat de inocența lui.
Firește, Leșe nu e deloc convingător, și asta deoarece, cel puțin înregistrarea de la reuniunea Partidului Noua Republică, chiar nu lasă impresia că ar fi un om prost (și în niciun caz unul prost făcut grămadă). Ca atare, mie personal îmi este mult mai ușor să cred că mizează pe prostia publicului său, decât să cred că, din toți cei 33 de artiști, el e prostul satului - singurul care n-a înțeles ce anume cântă.
Dar mai interesantă mi se pare în acest context inițiativa reformistă a ministrului Curaj, care vrea mai puțină exegeză literară în școli, și mai mult accent pe redactarea cv-ului. Or, întrebarea se pune în felul următor: fără exegeză literară, oare nu cumva o să ajungem în situația de a nu mai fi în stare să interpretăm un cv, sau, mai bine spus, să citim omul din spatele cv-ului, în sensul în care orice individ specializat în vânzarea (sau cumpărarea) de gogoși pentru proști, se va putea recomanda bine mersi ca apărător al României profunde și al Creștinismului? Iar dacă odată cu literatura, mai scoatem și istoria și religia din programa școlară, n-o să ajungem în situația în care orice impostor politic, care inițial a terfelit România Profundă pe motiv de legionarism, pășunism și slavofilism, să poată ulterior să facă carieră (cacofonie intenționată) politică, de data asta alături de neolegionari autentici, rebranduindu-se cu "brandul" pe care inițial l-a umplut de rahat, doar pentru a-l confisca ulterior? http://gandeste.org/…/o-replica-de-mircea-platon-%E2%…/23172
Altminteri, astfel de fenomene nu sunt doar profund dezgustătoare, ci și foarte periculoase.
https://www.youtube.com/watch?v=A6r46CaFmcA

 

 

ActiveNews

Un site de știri - pentru unii cel mai bun, pentru alții "dubios". Pentru noi - un loc al ideilor și al principiilor…

ACTIVENEWS.RO

 

Smaranda Dobrescu Marturisesc ca incerc o mare deceptie, caci artistul culegator de folclor autentic este minunat. De aceea imi pun a nu stiu cata oara intrebarea daca artistul trebuie sa fie un militant politic, unul civic sau doar un promotor al frumosului, ideilor perene, umanismului. De la un clip gen manea, Alexandru si nu doar el a ajuns sa-si puna intrebari grave nu in ultimul rand legate de ce este nevoie sa transmita educatia din scoala copilului in formare....

 

Smaranda Dobrescu Conferinta de la Noua Republica cu participarea lui Grigore Lese o gasiti urmand link-ul de pe youtube

 

Mircea Platon Om editat de Humanitas, deh...