miercuri, 18 aprilie 2018

„CAPCANAREA” CORECTĂ A ARBORILOR ÎNTR-UN STAT DE DREPT

„CAPCANAREA” CORECTĂ A ARBORILOR ÎNTR-UN STAT DE DREPT
MOTTO1 : „NOI SUNTEM DNA ȘI NU NE LĂSĂM !”( Laura Codruța Kovesi)
MOTTO 2: „Noi am capcanat nişte arbori la un moment dat împreună cu ei, cu Popa… Ne-a ajutat şi Vlad… Am făcut nişte lere le-am băgat prin copaci... Pe mine nu m-a anunțat nimeni când s-au tăiat copacii ăia...” (Mircea Negulescu, procuror, zis PORTOCALĂ)
..............................................................................
Mi s-a rupt sufletul pentru bietul procuror PORTOCALĂ, anul trecut, în februarie... că nimeni n-a mai „capcanat” pe lume , așa cum a „capcanat” el... iar după ce a „capcanat” unic, niște „zdrențe” au tăiat copacii, fără să-l întrebe... cu camere de luat vederi, cu tot... Vă gândiți puțin la consecințe? adică, vă dați seama, cum i-a rămas tartina în gât cumpărătorului de mobilă de la IKEA când a observat că din masa lui de bucătărie îl privește fix ochiul rece al unei camere de filmat, cumpărată , cu bani grei, pentru Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești?
Simțitor om, procurorul nostru... eu nu-l cunosc, dar el așa se prezintă : „Mi se face carnea piele de găină pe mine...” Am citit propoziția de câteva ori, și am încercat și invers: „Mi se face pielea carne de găină pe mine”... văzând că merge, am mai probat: „Pe mine pielea de pe carne se face găină” și „Pielea de pe găina mea se face carne...” Am băgat de seamă că se poate în multe feluri, și, cu toate acestea, profunzimea sensului nu se pierde.
Lumea procurorului PORTOCALĂ e o lume tare nefericită, căci viața lui se desfășoară între „zdrențe”, „panarame ” și „ jegoși” , „Zdrențe” e procurorul General, Augustin Lazăr ... „panarame” e colega lui , procuroarea Luminița Cristea... „ jegoși” e dispărutul Sebastian Ghiță . Iar lui „...i se face carnea piele de găină...” pe dânsul, deoarece, deși se zbate într-o lume care nu-l merită , el gândește așa:
„Eu nu mă pot supăra pe el. Şi dacă mă scuipă, nu pot să mă supăr pe el.”
„Poate sunt prost. E peste puterea mea. Eu nu am făcut aşa ceva de-a lungul carierei.”
„Din tot sufletul vă spun, că suntem în postul Crăciunului. V-am sunat să vă spun că l-am înţeles. Nu sunt supărat pe el. Nu vă reproşez nimic.”
„Eu nu fac aşa ceva. Nu o să auziţi vreodată aşa ceva despre mine.”
„Eu am vrut să îl sprijin, să îşi dovedească nevinovăţia. Eu l-am întrebat de Văduvan din 2014. I-a DAT SÂNGELE PE NAS ȘI A ÎNCEPUT SĂ PLÂNGĂ . Eu nu am forţat nota. Nu e normal să faci aşa ceva. Eu nu fac astfel de lucruri.”
„I-am spus şi lui că nu e bine să te cerţi. Să găseşti o cale de comunicare...Eu am încercat să mediez. Sunt un om care încerc să împac oamenii, nu să îi dezbin. Nu sunt supărat pe el, dar îmi pare rău că poate gândi asemenea lucruri. Mă termină psihic.”
..........................................................................
Deci, cetățeni: eu om așa de bun și de împăciuitor ca domnul procuror Negulescu, n-am mai văzut. Ar fi o pierdere mare pentru noi toți ca dumnealui să sufere vreo sancțiune , oricât de mică... căci sancționarea lui ar lipsi omenirea de sensibilitatea neobișnuită a celui care pune și el o întrebare cuiva, ca omul, la serviciu, iar ăluia ÎI DĂ SÂNGELE PE NAS ȘI ÎNCEPE SĂ PLÂNGĂ ... ei, cred că astfel de lucruri l-au devastat sufletește pe procurorul nostru, făcându-l din ce în ce mai blând și mai iubitor .
Pace, vouă, procurori și infractori, deopotrivă ! FORȚA fie cu voi !
P.S.1. Postez acest text în sprijinul procurorului Negulescu, cel care , ca și Camelia Bogdan, a fost dat afară, în mod reprobabil, din magistratură ... dar, după cum s-a văzut, la Camelia Bogdan s-a rezolvat , până la urmă, cu o sancțiune lejeră ... și va reveni în forță. Abia aștept și minunatul : „Babe , I'm back again!” al procurorului Portocală! Căci, nu ne putem lipsi de competența fără egal a domniei-sale!
P.S.2. Săracu' Portocală ...și-a micșorat stomacul ca să fie mai atrăgător... nici nu știu cum să-i spun că nu-i stă bine... or mai avea chirurgii stomacul lui, ca să i-l pună la loc?
Comments
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Se pare că unii mai vrednici au "capcana" procurori, polițiști, ofițeri și politicieni pe modelul fostului restaurant Beijing vestit abia acum. Prospectivii oare ce părere au, este doar o supoziție? Oare câte capcane și capcanati se perinda pe la TV, partide, parlament și sistemele de forță? Intra cumva cineva necapcanat?
 
 
Ion Lazia
Ion Lazia La noi la baltă parcă se spune "mulinat" ...
 
 
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Da, dar în cazul Beijing, mulineta este Madeleine în China, de parcă mai contează. Mulinete sa fie tot într-o veselie.
 
 
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Cu scuzele de rigoare, locația se numește Shanhai și nu Beijing, care este un restaurant și el.
Manage
 
 
Ion Lazia
Ion Lazia Privindu-l pe "portocală" îmi este teamă ca nu cumva statul paralel s-i fi rugat pe cei de la CORAL să facă dezinsecţie prin pădurea parchetului prahova, că parcă prea se topeşte "portocală"aşa pe picioare văzând cu ochii ...
 
 
Prospectiv A-z .
"Portocală ...și-a micșorat stomacul" Portocala a devenit Smochina. O sa fie alt p/om.
 
 
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Alt p/om, dar capcanat?
 
 
Alexandru Stanescu
Alexandru Stanescu Je suis capcanat !
Tu esti capcanat !
Ei sunt capcă..ați!

Vivat porcuroru' Lămaie !

marți, 17 aprilie 2018

I want to share an update on the Cambridge Analytica situation...

Dan Diaconu
La ora actuală este un imens scandal în jurul firmei britanice Cambridge Analytica. Care-i problema cu ei? Cică ar fi avut date ilegal luate de la Facebook şi, prin intermediul acestor date, ar fi reuşit influenţarea alegerilor din SUA şi a campaniei pentru Brexit. Serios, bre? Păi ar cam fi cazul să ne tăvălim cu curul de pământ şi să plângem pe la colţuri cum că Putin, că caracatiţa(sic!) rusă, etc. etc.
Lumea întreagă e crăcănată de frică. S-a descoperit un monstru atât de mare încât până şi Theresa May a rămas ca viţica la poarta nouă. În paranteză fie spus, mă şi întreb cum de până acum nu observase nimeni că duduia premier e cam viţică spre vacă pur sânge.
Dar să lăsăm glumele la o parte şi să vedem ce-au făcut criminalii ăia de Cambridge Analytica. În principiu cam ceea ce face orice bovin care interacţionează cu facebook-ul: au citit profilul(care e public), au preluat postările de pe wall-urile proprii ale utilizatorilor şi le-au stocat. Ce mare rahat o fi în toată chestia asta? O poate face oricine şi, aşa cum am mai spus-o, un bou care navighează pe facebook o face zilnic. Doar că n-o ţine minte.
Ceea ce au făcut ăia diferit a fost însă altceva: au creat aplicaţii care cereau permisiunea accesării profilului(un fel de împrietenire cu tine) şi, prin intermediul acestor chestii, au avut acces nelimitat la profilul utilizatorului, chiar dacă el era setat pe privat. Ştiţi postările alea viral-idioate de genul „Faţa ta sugerează că ai inteligenţa lui Einstein”? Exact asta sunt: aplicaţii care colectează date. Nu-i nimic ilegal în asta. Poate ilegală e prostia utilizatorului de facebook care dă accept oricărei cereri de permisiune doar ca să se dea mare faţă de piţipoancele/piţiponcii din lista proprie cu inteligenţa lui sclipitor de întunecată.
După ce-au colectat datele, au făcut analizele de sentiment pe texte şi au început să facă publicitate psiho-targetată, adică au lucrat deştept. Publicitatea lor a dat rezultate, astfel încât veniturile le-au crescut simţitor. Asta pentru că, în timp ce Zuki îţi vinde like-uri false şi iluzii oarbe, ăia chiar vindeau rezultate certe. Cu toate că nu-i o mare chestie(analiza de sentiment înseamnă 20-30 de linii de cod), băieţii au lucrat la nivel mare şi-au câştigat pe merit.
Ceea ce nu înţeleg este ce anume e ilegal în toată acţiunea ăstora. Şi, mai mult, nu înţeleg de ce ar fi imoral ca Cambridge Analytica să deţină aceste date, în timp ce deţinerea lor de către Facebook, CIA, NSA, etc. ar fi morală. Toată lumea a observat că în campania electorală americană Facebook a tras la greu cu Clinton. Însăşi impunerea tembelelor „standarde ale comunităţii” a reprezentat un pas împotriva conservatorismului. Şi nu a fost singurul. Cenzura dementă a articolelor şi ideilor conservatoare, impunerea „algoritmică” a progresismului şi neomarxismului, toate acestea fac parte din arsenalul considerat „decent”, „de bun simţ”, „normal” s.a.m.d.
Vina englezilor de la CA este aceea că au fost mai deştepţi decât toţi tălâmbii facebook-ului şi ai serviciilor secrete americane la un loc, că i-au făcut pe boii ăia varză pe teritoriul lor. Într-adevăr, asta e o vină majoră, mai ales în lumea facebook unde a gândi a devenit ilegal. Cam despre asta e vorba. Despre asta şi despre extrem de multă prostie. Vestea bună însă este aceea că tot ceea ce a făcut Cambridge Analytica poate fi replicat cu uşurinţă. Şi asta în ciuda restricţiilor pe care le vor introduce plăvanii de la Facebook.

Image may contain: drawing




Mark Zuckerberg
I want to share an update on the Cambridge Analytica situation -- including the steps we've already taken and our next steps to address this important issue.
We have a responsibility to protect your data, and if we can't then we don't deserve to serve you. I've been working to understand exactly what happened and how to make sure this doesn't happen again. The good news is that the most important actions to prevent this from happening again today we have already taken years ago. But we also made mistakes, there's more to do, and we need to step up and do it.
Here's a timeline of the events:
In 2007, we launched the Facebook Platform with the vision that more apps should be social. Your calendar should be able to show your friends' birthdays, your maps should show where your friends live, and your address book should show their pictures. To do this, we enabled people to log into apps and share who their friends were and some information about them.
In 2013, a Cambridge University researcher named Aleksandr Kogan created a personality quiz app. It was installed by around 300,000 people who shared their data as well as some of their friends' data. Given the way our platform worked at the time this meant Kogan was able to access tens of millions of their friends' data.
In 2014, to prevent abusive apps, we announced that we were changing the entire platform to dramatically limit the data apps could access. Most importantly, apps like Kogan's could no longer ask for data about a person's friends unless their friends had also authorized the app. We also required developers to get approval from us before they could request any sensitive data from people. These actions would prevent any app like Kogan's from being able to access so much data today.
In 2015, we learned from journalists at The Guardian that Kogan had shared data from his app with Cambridge Analytica. It is against our policies for developers to share data without people's consent, so we immediately banned Kogan's app from our platform, and demanded that Kogan and Cambridge Analytica formally certify that they had deleted all improperly acquired data. They provided these certifications.
Last week, we learned from The Guardian, The New York Times and Channel 4 that Cambridge Analytica may not have deleted the data as they had certified. We immediately banned them from using any of our services. Cambridge Analytica claims they have already deleted the data and has agreed to a forensic audit by a firm we hired to confirm this. We're also working with regulators as they investigate what happened.
This was a breach of trust between Kogan, Cambridge Analytica and Facebook. But it was also a breach of trust between Facebook and the people who share their data with us and expect us to protect it. We need to fix that.
In this case, we already took the most important steps a few years ago in 2014 to prevent bad actors from accessing people's information in this way. But there's more we need to do and I'll outline those steps here:
First, we will investigate all apps that had access to large amounts of information before we changed our platform to dramatically reduce data access in 2014, and we will conduct a full audit of any app with suspicious activity. We will ban any developer from our platform that does not agree to a thorough audit. And if we find developers that misused personally identifiable information, we will ban them and tell everyone affected by those apps. That includes people whose data Kogan misused here as well.
Second, we will restrict developers' data access even further to prevent other kinds of abuse. For example, we will remove developers' access to your data if you haven't used their app in 3 months. We will reduce the data you give an app when you sign in -- to only your name, profile photo, and email address. We'll require developers to not only get approval but also sign a contract in order to ask anyone for access to their posts or other private data. And we'll have more changes to share in the next few days.
Third, we want to make sure you understand which apps you've allowed to access your data. In the next month, we will show everyone a tool at the top of your News Feed with the apps you've used and an easy way to revoke those apps' permissions to your data. We already have a tool to do this in your privacy settings, and now we will put this tool at the top of your News Feed to make sure everyone sees it.
Beyond the steps we had already taken in 2014, I believe these are the next steps we must take to continue to secure our platform.
I started Facebook, and at the end of the day I'm responsible for what happens on our platform. I'm serious about doing what it takes to protect our community. While this specific issue involving Cambridge Analytica should no longer happen with new apps today, that doesn't change what happened in the past. We will learn from this experience to secure our platform further and make our community safer for everyone going forward.
I want to thank all of you who continue to believe in our mission and work to build this community together. I know it takes longer to fix all these issues than we'd like, but I promise you we'll work through this and build a better service over the long term.
Alexandru Botu
Alexandru Botu  Dar daca si in alte parti si chiar si in Romania s-a procedat similar la alegerile sefului de la Cotroceni? Adica am fi fost manipulati individ cu individ si asa au obtinut unii cvasimajoritate si la parlamentare? Pai merita CA toti banii, daca sunt in stare sa afle si sa constientizeze optiunile fiecaruia. Imediat ma duce gandul la cat se cheltuieste inutil cu organizarea alegerilor, in loc sa se dea cam 10% la CA pentru a afla optiunea alegatorilor, fara sa-i deranjeze cu ceva, cu deplasarea la centrele de votare, cu memorarea candidatilor etc.Ei s-au prins ca optiunile alegatorilor nu au legatura cu logica, ci cu subconstientul.
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu La noi e altfel, SRI falsifica alegerile si facebook-ul te convinge ca e normal ca cel care a fost pus de SRI sa castige ca "toata lumea" de pe facebook tine cu el.
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu E la fel cum DNA pune presa pe cineva si dupa aia ti se pare normal sa fie arestat deoarece ai aflat din presa ca e corupt si nu te mai intereseaza daca chiar exista probe impotriva persoanei respective.

147 DE INFRACȚIUNI „EN GROS”? BA NU, 147 DE INFRACȚIUNI „EN DETAIL”!

147 DE INFRACȚIUNI „EN GROS”? BA NU, 147 DE INFRACȚIUNI „EN DETAIL”!
Nu-i așa de mult timp de când am aflat, îngrozită, vreau să spun cu părul făcut streașină pe ceafă, că un tânăr care a făptuit niște fraude pe INTERNET( concretizate printr-o constituire de grup infracțional, o spălare de bani și 147 de infracțiuni de complicitate la fraudă informatică , zic procurorii) a primit o sentință – încă nedefinitivă, ce-i drept – de 25 de ani, 7 luni și 7 zile de recluziune… Judecătorul a fost cât a putut fi el să fie de blând, dar cu toată blândețea lui rezultatul a fost următorul:
Onorata instanță „…dispune ca inculpatul T. P. S. să execute pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a și b Cod penal, ca pedeapsa complementară, la care se adaugă SPORUL de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în cuantum de 24 de ani 7 luni și 7 zile închisoare. În total, inculpatul Trașcă Petre Sorin va executa pedeapsa de 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare”.
Suntem demenți, cetățeni? Păi, dacă pedepsele se calculează așa, este perfect explicabil de ce Gabi Oprea nici nu îndrăznește să murmure numele sacru al Codruței, deoarece el are, într-un singur dosar, 1 670 de infracțiuni constând în datul cu limuzina prin târg! Poate cineva să calculeze, cam câte sute de ani de pușcărie are acesta de făcut, punând la socoteală, totuși, și inima simțitoare a „onoratei instanțe” ? Măi tinerilor voioși, cu „DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA ! ” pe buze și cu momâi în zeghe de lux, de la DIGI TV, vânturate prin piețele din preajma Guvernului, așa vă place istoria? De data asta nu mai sunt Dragnea, Tăriceanu și Florin Iordache … de data asta, pentru o infracțiune care poate constitui, pentru o persoană mai necoaptă la minte dar pricepută la spart parole, o bravadă ce-ar fi trebuit să se încheie cu „…dă prejudiciul înapoi, măgarule, și muncește vreo doi ani în folosul comunității ! ” , un tânăr, poate frumos, poate liber ( până acum) , ar putea petrece în închisoare 35,61% din speranța medie de viață, la bărbați, în România ( potrivit datelor din 2013) .
Oare nu acesta este amurgul civilizației, în toleranta noastră patrie? Ce-ar mai trebui? Poate doar să învățăm tehnica uciderii cu pietre sau să montăm niște ghilotine cochete, în Piața Victoriei, că pare un loc bun de adunat # DORITORI DE SENZAȚII TARI …

Comments

Această postare nu are nimic de-a face cu nimic

Dan Diaconu
După ce lui Gheorghe i s-a făcut priveghiul cu poza şi cu vodca, trupul a fost livrat perfect septic la crematoriu unde i s-a făcut o slujbă de către un preot(?) al Bisericii Ruse din Exil, „absolut autonomă”(conform declaraţiilor „preotului”). Sesizaţi hilarul situaţiei? Omul fusese ateu, înjura Biserica pe unde-apuca, îi porcăia pe credincioşi din orice poziţie, însă familia a ţinut să-i facă slujbă. De ce?
Dacă şi-ar fi dorit să joace la propria-i moarte o ultimă farsă nu cred că i-ar fi ieşit atât de bine! Să apari cu un preot „absolut independent”(parcă ar fi România Mare a lui Vadim) şi să generezi, chipurile, controverse legate de riturile Bisericii, tu ateu fiind, asta chiar că e o situaţie hilară. Care însă se repetă de fiecare dată când mai moare câte-o personalitate de acest tip.
Vă rog să înţelegeţi că această postare n-are absolut nicio legătură cu Andrei Gheorghe. În locul său putea fi Mişu Cameramanu, Gigel de la Producţie sau Mitică de la PR. Chestiunea care deranjează este legată de şablonul deja încetăţenit şi care se repetă aberant.
La fel cum atunci când moare câte-un anti-globalist se găsesc isterici gen Andrei Cornea care să iasă pe TV şi să se dueleze „vitejeşte” cu trupul neînsufleţit, la fel, atunci când moare unu de-al lor, se găsesc prilejuri de-a ataca Biserica Ortodoxă. Instituţie care, în cazurile de acest gen, păcătuieşte doar prin faptul că există şi că-şi respectă canoanele.
Ca să înţelegem despre ce e vorba voi aminti deştepţilor care generează „controverse” că subiectul înmormântării a fost dezbătut în trei Sinoad ale BOR, din 1928, 1933 şi 2012. Concluzia:„nu se va oficia nicio slujbă religioasă la înmormântare şi nici pomenirile“ celor care nu sunt înmormântaţi conform rânduielii. De ce? Simplu: pentru că aşa spune tradiţia Bisericii. Eşti credincios, respecţi tradiţia, nu eşti, eşti liber să faci ce vrei! Ce-o fi atât de greu de înţeles? În plus, Sinodul este organul suprem al Bisericii. Nu episcopul, nu patriarhul, nu papa de la Roma!
Nu-ţi bagă nimeni sula-n coaste să te înmormântezi cum vrei. Eşti liber să te arzi pe rug, să-ţi umpli corpul neînsufleţit cu explozibil şi să-l detonezi(mă rog, s-ar putea ca aici să nu te lase statul „democratic”) sau să alegi absolut tot ce-ţi doreşte creieraşul în legătură cu trupul tău. Dar dac-o faci, automat te excluzi din rândul credincioşilor.
Nu-i oare ciudat că oameni care se consideră deştepţi, „mai superiori”(sic!), raţionali sau mai ştiu eu cum, au probleme de percepţie a realităţilor simple? Dacă te afişezi pe stradă îmbrăcat în roşu, e clar că faci parte din categoria celor îmbrăcaţi în roşu, dacă eşti blondă e limpede că faci parte din categoria blonzilor, dacă ai pantofi în picioare e limpede că faci parte din categoria celor încălţaţi. Acum hai să înţelegem: cum aţi trata o blondă care-ar pretinde că de fapt e roşcată, cum l-aţi considera pe unul îmbrăcat în roşu care s-ar jura că de fapt e în verde sau pe un individ încălţat cu pantofi făcuţi pe comandă la nu ştiu ce casă de modă care-ar pretinde că e desculţ? Probabil le-aţi răspunde cu blândeţe, ceva de genul „aşa e, ca tine”. După care aţi părăsi locul şi-aţi spune în gând „Doamne fereşte!”.
La fel e şi cu credinţa: ori crezi ori nu crezi. Cale de mijloc nu există, aşa cum nu merge să fii „puţin gravidă”. Atunci când eşti credincios, când îţi asumi credinţa, regulile, canoanele, tradiţiile, vin natural, sunt ajutoare şi-n niciun caz „chestii ilogice”, „limitări” sau mai ştiu eu ce aberaţii. De-aici însă începe un întreg tembelism.
În timp ce un credincios, în mare, îşi vede de-ale lui, ceilalţi, care se declară atei, extratereştri, reptilieni sau mai ştiu eu ce altă nerozie, sunt extrem de pătrunşi de „misiunea lor supremă” de a-i „educa” pe credincioşi. Aşa apar exemplare care ne vorbesc „ştiinţific” despre „doctrina cadavrului”, despre „cum e mai bine să gândească un ortodox” şi despre „ce ne spune ştiinţa despre ...”(şi-aici puteţi completa cu absolut tot ceea ce doriţi). Păi, măi oameni buni, dacă voi v-aţi găsit fericirea în reptilianism, marxism sau mai ştiu eu ce altă trăsnaie, de ce nu-i lăsaţi şi pe ceilalţi să-şi trăiască fericirea în ritul lor? Doar vă umpleţi zilnic gurile cu „libertate”, „democraţie”, „drepturli(sic!) omului”s.a.m.d. Şi-atunci, de ce nu-i lăsaţi pe cei care-au ales o cale de împlinire să-şi trăiască în linişte viaţa?
Este însă vorba despre cu totul altceva. Aceleaşi voci deranjante şi gălăgioase sunt cele care au generat Conciliul Vatican II(1962-1965). Ce s-a întâmplat acolo se ştie: doctrina Bisericii Catolice a fost pusă „în rând cu vremurile”, adică s-au luat de bune sfaturile celor din afara bisericii care le spuneau celor din Biserică despre „cum ar fi bine să arate credinţa”. S-au scurtat slujbele, s-au uşurat posturile(să fim serioşi, postul catolic e un fel de arici-pogonici) s.a.m.d. Noua biserică modernizată străluceşte în termeni de corectitudine politică, dar se duce la fund în ceea ce priveşte credincioşii. Când intri într-o catedrală catolică în care, în alte vremuri, n-aveai loc să arunci un ac, nu te mai loveşte decât ecoul propriilor paşi. S-a dus credinţa, s-au dus credincioşii, n-a mai rămas decât business-ul. Bagi o monedă ţi se-aprinde un bec imitând o lumânare. Cool!
În fapt, disperarea care-i cuprinde pe „evangheliştii atei” e faptul că, în ciuda mersului Bisericii pe aceleaşi tradiţii milenare, numărul credincioşilor nu scade ci, din contră. Toate aşa-zisele controverse nu reprezintă în fapt absolut nimic atâta timp cât credincioşii-şi văd de-ale lor. În mare, cam asta se întâmplă, motiv suficient pentru „fericiţii atei” de-a crăpa şi-a urla precum posedaţii. Nu-mi rămâne decât să-i întreb în faţa propriilor lor frustrări: oameni buni, unde vă sunt raţiunea, etica, toleranţa şi celelalte valori pe care le fluturaţi obsedant?
Comments
Anna Zelinski
Anna Zelinski Această postare nu are nimic de-a face cu nimic. Și eu optez pentru incinerare, din păcate nu voi fi capabilă să-mi impun voința în cazul fericit că mă voi afla într-un sicriu.
 
Prospectiv A-z .
Postarea are de-a face cu asta: "În fapt, disperarea care-i cuprinde pe „evangheliştii atei” e faptul că, în ciuda mersului Bisericii pe aceleaşi tradiţii milenare, numărul credincioşilor nu scade ci, din contră. Toate aşa-zisele controverse nu repr
ezintă în fapt absolut nimic atâta timp cât credincioşii-şi văd de-ale lor. În mare, cam asta se întâmplă, motiv suficient pentru „fericiţii atei” de-a crăpa şi-a urla precum posedaţii. Nu-mi rămâne decât să-i întreb în faţa propriilor lor frustrări: oameni buni, unde vă sunt raţiunea, etica, toleranţa şi celelalte valori pe care le fluturaţi obsedant?"

Optiunile personale sunt adresate aici: "Nu-ţi bagă nimeni sula-n coaste să te înmormântezi cum vrei. Eşti liber să te arzi pe rug, să-ţi umpli corpul neînsufleţit cu explozibil şi să-l detonezi(mă rog, s-ar putea ca aici să nu te lase statul „democratic”) sau să alegi absolut tot ce-ţi doreşte creieraşul în legătură cu trupul tău. Dar dac-o faci, automat te excluzi din rândul credincioşilor."

Is China’s Version of Capitalism Winning?



Is China’s Version of Capitalism Winning?
Steven Rattner
5-6 minutes
President Trump’s attacks on Chinese trade practices may be garnering the headlines, but underpinning that dispute lies a more consequential struggle, between liberal democracy and state-directed capitalism.
Of late, it’s a competition in which the Chinese approach has been delivering the more robust economic result. Indeed, implicit in the ferocity of the Trump administration’s attacks on China’s protectionism is the success of that nation’s economy.
Skeptics notwithstanding, China’s model, which has brought more people out of poverty faster than any other system in history, continues to flourish, as I’ve seen firsthand in a decade of regular visits. Meanwhile, liberal democracy — the foundation of the post-World War II order — is under pressure, most significantly for having failed in recent years to deliver broadly higher standards of living.
Here’s one stark example: Last week, Congress finally managed to pass appropriations legislation for the current fiscal year — six months after the budget year began. The 2,232-page bill was cobbled together in a frenzy, without any discussion of national priorities or careful examination of the expenditures.
In contrast, China is driving hard toward its “Made in China 2025” plan, an ambitious set of objectives to upgrade Chinese industry so that, among other things, it can manufacture its own high-value components, like semiconductors. And while we retreat internationally, China’s One Belt One Road Initiative will physically connect China to more than 65 percent of the world’s population.
If you think we have trade problems with China now, just wait.
To be sure, China is a long way from overtaking the United States. Its gross domestic product per person is just $9,380, compared with $61,690 in the United States. Less visible than the sleek modern skyscrapers that now dominate China’s cityscapes are the 700 million people — about half of China’s population — who still live on $5.50 per day or less.
And China’s mercantilist trade practices are indefensible, particularly its use of non-tariff barriers to discourage foreign companies from coming to China, its insistence that non-Chinese companies share their technology, its outright theft of intellectual property and on and on.
That said, I’m confident that China’s mixed system would have produced formidable growth even without these predatory practices. As China marches forward, Washington feels like it’s standing still.
Perhaps the only policy area on which President Trump and the Democrats agree is the need to fix the nation’s crumbling infrastructure. And yet, 14 months after the president was inaugurated, nothing has happened (except for the release of a plan that was quickly derided).
For its part, China continues to build airports, subway systems, renewable-energy facilities and the like at a torrid pace. Even its longstanding pollution problem is being addressed. In the past four years, China has succeeded in cutting concentrations of one pollutant — fine particulates — by 32 percent, roughly what it took the United States 12 years to achieve after passage of the Clean Air Act in 1970.
Next up, artificial intelligence. In mid-2017, China announced a plan to become a global leader in artificial intelligence by 2030, sending shudders through American policy circles. One research report estimated that A.I. could add 1.6 percentage points to China’s growth by 2035.
At the moment, the United States remains the world leader in A.I., and our scientists are working hard to achieve further advances. But from the Trump administration: silence, notwithstanding a parting warning and a call to arms from President Barack Obama’s team.
As a capitalist, I’ve never believed in excessive government intervention in the economy. One of America’s greatest strengths has always been its flourishing private sector. But in a complex, global economy, the public sector should play an important role, and ours just isn’t.
China, despite its Communist heritage, understands the benefits of incorporating a robust free-enterprise element. Beijing bustles with internet entrepreneurs. Venture capitalists are pouring vast sums into a dizzying array of start-ups, including in prosaic industries like retailing. And an increasing number of “national champions” are expanding beyond China’s borders.
Don’t get me wrong. I’m not suggesting that we rewrite our Constitution to emulate China. And I certainly understand the loss of freedom and civil liberties under the Chinese system. But that doesn’t mitigate the need for us to get our government to perform the way it did in passing the New Deal and Lyndon Johnson’s Great Society.
When Russia launched its first Sputnik satellite in 1957, our response was to redouble our efforts and win the race to the moon. While the merits of punishing China for its unfair trade practices are strong, that’s hardly the most important reaction to its extraordinary economic success.
Pentru biografia autorului, dati click aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Steven_Rattner
Steven Lawrence Rattner (born July 5, 1952) is an American financier who served as lead adviser to the Presidential Task Force on the Auto Industry in 2009 for the Obama administration.[1] He is currently Chairman and Chief Executive Officer of…
en.wikipedia.org
Comments
Precar Roman
Precar Roman Cu cate mii de ani este mai veche civilizatia chineza, fata de cea americana ? Vizitati Walmat ! Mirositi (la propri!) apa raului Missisippi !Va trebui sa ne obisnuim ca "sa lasam" in urma ceea ce este irelevant! Satisfacerea noii clase sociale in formare - PRECARIATUL GLOBAL este problema! Si evitarea unui nou razboi mondial !
 
 
Prospectiv A-z .

Laura Philips Los Angles

The bottom line: the rich and powerful can't deny economic dignity to the majority of their fellow humans without things eventually taking a very dark turn.

Philip Cafaro Fort Collins Colorado
This isn't a backlash against "liberal democracy." It's a backlash against trade and immigration policies that don't benefit the average citizen.

Glassyeyed Indiana
This is not the Post-World War II order that was put in place 70 years ago, this one started with Reagan and Thatcher and their support for "trickle down" economics - basically coddling the rich and beggaring the poor. That unleashed a virulent form of unregulated capitalism that seems hell-bent on proving Marx right.

The "surplus value" that capitalists extract from labor is not really surplus at all, it's simply exploitation by the rich and powerful. We know that mixed economies work best for the majority of people, but some capitalists can never get enough. If we refuse to recognize that fact and continue to let them ride roughshod over working people, capitalism will fall and deserves to do so.

Should we return to true Post-World War II policies - as Bernie Sanders and other progressives have advocated - we might be able to pull ourselves back from the brink.

Belasco Reichenbach Falls
What all this handwringing about the ebb of the post WWII liberal consensus constantly omits is the hard fact that the US has evolved in the last 25 year or so years into a de facto plutocracy. It is no longer in the real sense a democracy or even a republic. (See Princeton Gilans Page study and others.) The American people know this. They feel it in their bones and at the ballot box. Dem or GOP they know they will get more of the same when it comes to the important economic/financial policy questions and the hugely unpopular all war all the time foreign policy. They will not get universal medical care, cheaper pharmaceuticals or an end to profitable wars etc.. These are off the table. Admitting the US is a de facto plutocracy with a dangerous OCD level compulsion for military intervention both overt and convert and pure national interest motivated meddling abroad would be a great start to addressing these problems. Denying this reality only makes things worse. Income inequality will increase and the bloody US military footprint so profitable for the sacrosanct military industrial complex (Any real coverage on that coming any time soon? I didn't think so.) will continue to spread around the world. (Hello Africa and Asia!) An amoral plutocratic military super power focused on making the world safe the plutocracy and its business interests around the world was not what the framers of the constituion were aiming for. Yes indeed. History was not supposed to turn out this way.

JD Ripper In the Square States
(Austerity for the masses while the perpetrators of the 2008 economic meltdown were allowed to escape prosecution and allowed to get even richer while the world was spinning out of control.)
+
(Waves of migrants escaping a destabilized Middle East and Islamic Africa in part brought about by an ill advised invasion into Iraq.)
=
Chaos in the Western Alliance.

In short, Economic Deregulation favoring Wall Street and Military Adventurism for Oil is a recipe for destabilizing the foundations of democracy. The only people who benefit are the wealthy.
https://www.nytimes.com/.../busi.../nato-european-union.html
Manage



 

Ar trebui sa re/gandim totul in cheia hartuielii care sa-i epuizeze pe rusi

Kremlinul ameninţă cu represalii toate statele care au expulzat diplomaţi ruşi, printre care şi România
stirileprotv.ro
Comments
Precar Roman
Precar Roman "Casapii" de la Rasarit nu stiu sa aprecieze gesturile frumoase!
 
 
Prospectiv A-z .
Cred ca Vestul stie foarte bine ca nu poate intra intr-o confruntare cu Rusia. Ar trebui sa re/gandim totul in cheia hartuielii care sa-i epuizeze pe rusi.


De exemplu, victoria ruso-iraniano-siriana din Siria s-a inregistrat cu un efort pe care rusii sa NU mai poata sa-l replice. Se continua cu zgandarirea pe ideea ca daca rusului ii sare tandara intai, restul se *aranjeaza*.
 
 
Livia Lala Mica
Livia Lala Mica De asta ma temeam, nu "gâdila" monstrul adormit. Am evitat sa distribui știrile despre asta tocmai din acest motiv. Sunt gesturi mici de provocare, gesturi inconștiente, cau prea conștiente si orchestrate si te poți trezi invadat peste noapte.
Precar Roman
Precar Roman Datorita pozitiei geografice, concentratiei de armament clasic, niveluli de dezvoltare (economica si psiho-sociala) si al abundentei de "carne de tun" ieftine, tarile ex-comuniste constituie o zona ideala pentru declansarea unui razboi "clasic" sau hibrid. Razboiul psihologic este in plina desfasurare.

Ce le-au mai stat in gat inginerii si tehnicienii romani reformistilor educatiei si economiei romanesti!

-1:39
7,471,047 Views
"There's a confusion about China."

Comments
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Da, are perfectă dreptate. Competențele și nivelul înalt de pregătire reprezintă cheia succesului Chinei. O mână de lucru foarte bine pregătită în fiecare sector condusă de o clasă politică care știe ce vrea indiferent de culoarea pisicii aceasta trebuie să prindă șoareci. Exact ce trebuie.
 
 
Prospectiv A-z .
Marele operator de aprozar slaveste scoala profesionala chineza, aia al carei echivalent romanesc a fost *emancipat* de catre reformisti in in vreo 'nalta scoala de comunicatori/imaginisti.


Ce le-au mai stat in gat inginerii si tehnicienii romani reformistilor educatiei si economiei romanesti!
 
 
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Dragă Prospectiv, am avut ocazia să lucrez cu cercetători chinezi într-o grupă de cercetare și să le urmăresc puțin activitatea din ultimii ani. Dacă credeți că ceea ce spune vorbitorul este greșit vă înșelați și îi înșelați și pe ceilalți. China nu exportă ideologie sau filozofie confucionista sau viziunea Budista asupra lumii. În acest moment exportă cam tot ce se poate exporta și produce cam tot ce se poate produce iar multe sunt rezultatele propriilor colective de cercetare, proiectare și procesare. Este un dragon care crește rapid și o adevărată forța. Este o vorbă printre ei, "Dumnezeu a făcut cerul și pământul, restul pot face chinezii. Cam aceasta este situația actuală, iar una dintre problemele lor constă în atragerea de competențe care lucrând pentru ei, nu vor lucra pentru concurență.
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
M-ati inteles gresit, domnule Ioan Sorin Leoveanu. Naduful meu era varsat pe caponii economiei americane care s-au infatuat cu finantele si marketingul si caponii reformei invatamantului romanesc. Chinezilor nu le gasesc pricina aici.
 
 
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Am înțeles, și năduful analistului erea același, dar l-a exprimat altfel. Numai din speculații și resursele altora nu prea se poate trăi la infinit.
 
 
Prospectiv A-z
Prospectiv A-z .
Ei, asta nu-i analist, e executivul companiei Apple, la un moment dat cea mai valoroasa la bursa din lume. Tot acest executiv s-a jucat ani buni de zile de-a neplata taxelor pana la a tine zeci de miliarde in profit in afara SUA pentru a nu fi taxat
i--acum i-a 'iertat'; Trump pe toti scazand taxele corporatiilor. Asta in timp ce sistemul de invatamant nu produce destui ingineri, iar studentii termina cu sute de mii de dolari datorie facultati care nu-i califica pe cei mai multi pentru nimic.

Ar trebui ca noi sa le batem mai des obrazul astora, altfel chiar ajung sa creada ca-s voia lui Dumnezeu pe pamant.

P.S. Educatia vocationala la care face referinta este echivalentul scolilor profesionale romanesti de odinioara. La nivel mai inalt, ar fi vorba de ingineria noastra de odinioara. Trump a mentionat si el in Starea Natiunii nevoia de invatamant vocational. Adica se misca ceva, dar vor trebui 10-15 ani pana sa se culeaga roade daca se incepe azi.
 
 
Preda Mihailescu
Preda Mihailescu @PAz, "Ce le-au mai stat in gat inginerii si tehnicienii romani reformistilor educatiei si economiei romanesti!" -- Nu au disparut, dar fara infrastructura, nu mai stau asa usor in gat. Romania este un oras mai mare al Chinei -- nu putea opune rezistenta "reformelor", cum au facut-o Chinezii. Macar daca nenorocitii de Moscoviti ar fi pastrat relatiile cu China dupa '90, dar s-a ajuns ca acum 10 ani atasatul militar Chinez, care stia bine romaneste, sa daruie la festivitatea sa de parasire a tarii, atasatului rus un cadou simbolic: Steagul Romaniei, impaturit in triunghi, steagul care fluturase pe institutia sa.
 
 
Prospectiv A-z .
A nu putea sa te opui e una. Insa acum vreo 3 ani, aici la Grup, 2 reformisti inca erau convinsi de necesitatea reformei invatamantuli ceausist care producea prea multi ingineri.


Mai mult, sustin ca au disparut, Preda. Daca nu-ti mai faci meseria, o uiti. Nu mai e mult si vor disparea de tot. Ce se face bine in Romania acum? RECLAMA. Multi fetelisti sunt niste... reklamagii (adica oameni din ceea ce ei numesc pompos industria PR&Advertising, care, adaug eu, umbla cu reclamatii).
 
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Au dispărut, iar noile generatii de ingineri sur din ce in ce mai slabe. :(
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Romania are acum un invatamant la nivel european (ne-a luat vreo 10 ani sa ajungem la nivelul asta dar cred ca am reusit) asa ca putin probabil ca Apple sa ajunga vreodata in Romania in urmatorii 20 de ani.
 
 
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu La Microsoft a treia limbă vorbită este Româna și Microsoft este liderul mondial în software, iar cei care lucrează acolo au terminat facultățile din țară cam de mult. La Apple nu știu câți români lucrează, dar până de curând a fost printre primele firme din producția de calculatoare, telefoane mobile (fiind lider mulți ani), calculatoarele și telefoanele lor având propriile sisteme de operare,. Frustrarea lor vine de la avansul impresionant al asiaticilor de la Samsung, Huawei și HTC și de la dezvoltarea rapidă a sistemului lor de operare. Atunci când au făcut politica firmei nu s-au așteptat la dezvoltarea atât de rapidă a produselor Asiaticilor. Acum au văzut și cauza. Cât despre învățământul nostru, el a fost dintotdeauna de înalt nivel, la olimpiadele de mate, fizică, chimie noi am fost peste țările vestice întotdeauna, aveam probleme cu rușii, acum au apărut asiaticii, dar de regulă suntem peste vestici. O bună parte dintre olimpici lucrează pentru Microsoft și pentru Apple chiar. Ar fi bine să putem să avem continuitate la acel nivel deoarece nu vad cum am putea depăși acel nivel prea curând.
 
 
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Ioan Sorin Leoveanu din pacate, in prezent, nivelul a scazut foarte mult iar olimpicii pleaca afara imediat ce termina liceul.

Invatamantul se degradeaza permanent deoarece nivelul profesorilor scade pe an ce trece.
 
 
Ioan Sorin Leoveanu
Ioan Sorin Leoveanu Implicarea politicului și a sistemelor de forță a fost nefastă, oricum din genunche nu vezi prea departe.