marți, 17 aprilie 2018

Cristian Sima, un bisnitar financiar--adica speculator in lederhosen

Este sezonul destainuirilor. Ca toate marturisirile acestea sunt complete, relevante, menite sa curete aburii de pe sticla geamului sau sunt planuite sa incurce lucrurile si mai rau, sa se stearga in final orice coerenta a faptelor. Dar chiar si acestea amesteca franturi de adevar cu idei venite din statul paralele pe care ni-l inchipuim a fi la terapie intensiva. Cine are rabdare si timp poate scoate din acest interviu niste bucatele de puzzle necesare
JOCURI DE PUTERE cu Rareș Bogdan: INTERVIU…
 
 
Comments
Prospectiv A-z .
Sima admite ce am spus aici acum cativa ani: A fost albaluxul banilor de furat ai Dreptacilor.


Altfel, pacat ca n-am aflat destule despre Fondul Proprietatea si parerea lui despre Fondul Suveran al lui Dragnea.

Pentru cei inclinati catre filozofia economiei capitaliste merita cantarita asociatia de facto dintre indicii bursieri si mersul economiei reale. Asta in conditiile in care fie:
1) La bursa se intalnesc speculanti cu prosti;
fie
2) Oamenilor le e din ce in ce mai greu desi indicii arata altceva.
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu  Oamenii in prezent se confrunta cu inflatia. Din spusele Olgutei Vasilescu aflu ca cresterea puterii de cumparare medie a salariilor este de 12 %. Despre cresterea preturilor nu avem date caci dinamica e atat de mare incat e dificil sa te pronunti. Tot ea a citat dintr-un raport al guvernului Boc din 1999 in care se spunea ca " inflatia in anul precedent a depasit cu x procente tinta de inflatie ASUMATA de BNR. Asa si era normal: Banca nationala, in a carei responsabilitate intra stabilitatea financiara a tarii poate si trebuie sa-si asume o tinta de inflatie si sa-si subordoneze politica si dupa acest parametru. Acum, Guvernatorul atrage frecvent atentia Guvernului de stanga ca economia e in pericol de criza din cauza inflatiei , a cheltuielilor necontrolate ale guvernului. Totusi guvernul nu-si depaseste tinta lui de deficit. Avem o politica nationala in care se intalnesc toate vrajmasiile posibile. Si presedintele inca nu anunta ce proiect de tara isi doreste. Poate vrea sa marim cheltuielile militare?
 
Draghi Puterity
Draghi Puterity Interesant - bursa rusilor la Sibiu. Urmaresc in continuare...
Prospectiv A-z .
Sima 'stie' dintr-un documentar ca toata cresterea chineza este iluzorie, in connsecinta urmatoarea criza va fi datorata Chinei...


In opinia lui Sima, Soros e crucificat in Romania, precum Cristos.

Tot in opinia lui Sima sursa raului romanesc este cuplul Nastase-Dragnea. Niciun fel de referinta la rolul speculantilor financiari la darapanarea planetei. Referinte oblice multiple la faptul ca el insusi a fost si este un bisnitar financiar--adica speculator in lederhosen.

Niciun comentariu: