marți, 17 aprilie 2018

Un econom neamt care spune ce spune sudicii ... traind la Geneva

Un econom neamt care spune ce spune sudicii ... traind la Geneva
Top-Ökonom Heiner Flassbeck verzweifelt schier an der europäischen Wirtschaftspolitik. Der Hauptschuldige: Deutschland.
republik.ch
Comments
Prospectiv A-z .
Am citit traducerea automata cu google de unde aflam solutia de principiu:


"So what would the solution be?
The solution is that everyone has the same options. That would be guaranteed in a fixed price network with reasonable wage coordination. That's the only thing that makes sense."

Tehnic insa, Sudul ar trebui sa vina impreuna impotriva austero-absurditatii germane, ceea ce nu s-ar putea intampla decat daca populistii iau puterea in statele mari si sudice. Alternativ ar mai fi presiunea americanilor ca Germania sa-si incheie politica mercantilista.

Ce nu mi-e clar e altceva: Germania s-a trezit in aceasta situatie euro-exploziva sau a mers planificat? NU cred ca ar trebui sa conteze pentru negermani raspunsul, dar poate fi o indicatie pentru cat de repede s-ar putea rectifica niste probleme.

Pentru dl. Andrei Mocearov readau un paragraf:
"Do you think that a fiscal union with transfer mechanisms is needed to make European Monetary Union viable?
No, the fiscal union is not the solution, as you can see in the example of German reunification. It was cushioned by a fiscal union and huge transfers, but East Germany is still deeply frustrated and underdeveloped today. The fiscal union is not a solution. The countries must be able to live on their own. The French do not want to be dependent on Germany."
 
 
Andrei Mocearov
Andrei Mocearov Punctul meu de vedere este cunoscut: o uniune monetară autentică nu poate exista fără o uniune fiscală, adică fără un buget la nivel central cu funcție de stabilizare. Germania de est ar fi fost mult mai în urmă dacă Germania nu ar fi fost o uniune fiscală. Frustrările vin din faptul că, cu toate transferurile prin trezorerii ( fiscale), banii privați merg invers, din Est în Vest. Dar asta este o altă chestiune legată de cum funcționează piețele.
 
 
Prospectiv A-z .
" Frustrările vin din faptul că, cu toate transferurile prin trezorerii ( fiscale), banii privați merg invers, din Est în Vest." Aha, poate ca aici ar trebui sa ne concentram atentia, mai ales cand ni se spune cat 'primim' dela UE/investitorii netaxati.
Eduard Virgiliu
Eduard Virgiliu Solutia este sa mai aduca din Africa si din Orient vreo 10 milioane de oameni cu IQ mai mic de 90. Nu trebuie sa-si faca probleme ca s-a gandit deja Merkel la ea si acum o pune si in practica.

Niciun comentariu: