marți, 17 aprilie 2018

147 DE INFRACȚIUNI „EN GROS”? BA NU, 147 DE INFRACȚIUNI „EN DETAIL”!

147 DE INFRACȚIUNI „EN GROS”? BA NU, 147 DE INFRACȚIUNI „EN DETAIL”!
Nu-i așa de mult timp de când am aflat, îngrozită, vreau să spun cu părul făcut streașină pe ceafă, că un tânăr care a făptuit niște fraude pe INTERNET( concretizate printr-o constituire de grup infracțional, o spălare de bani și 147 de infracțiuni de complicitate la fraudă informatică , zic procurorii) a primit o sentință – încă nedefinitivă, ce-i drept – de 25 de ani, 7 luni și 7 zile de recluziune… Judecătorul a fost cât a putut fi el să fie de blând, dar cu toată blândețea lui rezultatul a fost următorul:
Onorata instanță „…dispune ca inculpatul T. P. S. să execute pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare și 4 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a și b Cod penal, ca pedeapsa complementară, la care se adaugă SPORUL de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în cuantum de 24 de ani 7 luni și 7 zile închisoare. În total, inculpatul Trașcă Petre Sorin va executa pedeapsa de 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare”.
Suntem demenți, cetățeni? Păi, dacă pedepsele se calculează așa, este perfect explicabil de ce Gabi Oprea nici nu îndrăznește să murmure numele sacru al Codruței, deoarece el are, într-un singur dosar, 1 670 de infracțiuni constând în datul cu limuzina prin târg! Poate cineva să calculeze, cam câte sute de ani de pușcărie are acesta de făcut, punând la socoteală, totuși, și inima simțitoare a „onoratei instanțe” ? Măi tinerilor voioși, cu „DNA SĂ VINĂ SĂ VĂ IA ! ” pe buze și cu momâi în zeghe de lux, de la DIGI TV, vânturate prin piețele din preajma Guvernului, așa vă place istoria? De data asta nu mai sunt Dragnea, Tăriceanu și Florin Iordache … de data asta, pentru o infracțiune care poate constitui, pentru o persoană mai necoaptă la minte dar pricepută la spart parole, o bravadă ce-ar fi trebuit să se încheie cu „…dă prejudiciul înapoi, măgarule, și muncește vreo doi ani în folosul comunității ! ” , un tânăr, poate frumos, poate liber ( până acum) , ar putea petrece în închisoare 35,61% din speranța medie de viață, la bărbați, în România ( potrivit datelor din 2013) .
Oare nu acesta este amurgul civilizației, în toleranta noastră patrie? Ce-ar mai trebui? Poate doar să învățăm tehnica uciderii cu pietre sau să montăm niște ghilotine cochete, în Piața Victoriei, că pare un loc bun de adunat # DORITORI DE SENZAȚII TARI …

Comments

Niciun comentariu: