miercuri, 18 iulie 2018

Tariceanu asteapta o reactie a UE fata de protocoale

Tariceanu asteapta o reactie UE fata de protocoale – 29 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu created a poll.

June 29 at 10:29 AM

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a avut o întrevedere joi, la sediul Comisiei Europene cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, întâlnire prilejuită de participarea lui Tăriceanu la „Reuniunea informală a liderilor de partide reprezentate în Grupul ALDE din Parlamentul European".
Printre alte discutii avute cu Frans Timmermans, Călin Popescu-Tăriceanu şi-a exprimat încrederea că va exista, din partea Comisiei Europene, un mesaj public de condamnare a protocoalelor, potrivit unui comunicat transmis agerpres.ro.
https://www.cotidianul.ro/tariceanu-discutii-cu-timmermans/

 

Smaranda Dobrescu Merita amintit ca ziua Americii s-a sarbatorit azi la Bucuresti in avans de catre Ambasada SUA. Presedintii celor doua Camere precum si Premierul au absentat, prezent fiind doar presedintele Iohannis care nu a pierdut ocazia sa repete principiile sale cu justitia independenta si cu nevoia de guvern , aliat de nadejde al SUA si UE. A facut-o, si asta e interesant dupa ce a subliniat relatiile exceptionale la care Romania a ajuns cu SUA care ar trebui urmate acum de intarirea relatiilor economice cum ar fi domeniul energiei. De aceea e nevoie de o justitie independenta si puternica si de un guvern transparent. Adica a conditionat oarecum cadoul in gaz metan de ramanerea status-quo-ului justitiei si de un nou guvern.(!!)

Presupun ca sefii Camerelor nu au fost prezenti urmare amestecului celor 12 ambasade , prin scrisoarea initiata pare-se de catre D-l Klemm. Intre timp, QMagazine a avut initiativa sa puna premierului olandez intrebarea privind observatiile D-lui fata de legile justitiei noastre aflate pe ultima suta de metri. Acesta a raspuns ca nu cunoaste niciun amanunt, poate Ministerul lor de Externe. Ce rezulta de aici? Nu rezulta decat faptul ca ambasadorii nu reprezinta guvernul tarii lor, ci vorbesc dupa interesele lor.Ei, unde-i statul de drept olandez, german, etc, etc?

 

Prospectiv A-z .
Greu sa descifram altceva decat nefirescul relatiei Romaniei cu Vestul/R-estul.
Manage

 

Smaranda Dobrescu Adrian Severin
14 hrs · 
Un gest necesar de demnitate

Le adresez 
felicitări publice și le mulțumesc dlui Călin Popescu-Tăriceanu, Președintele Senatului României, dlui Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților, și dnei Viorica Dăncilă, Prim Ministrul României, pentru gestul de a nu participa la recepția oferită de ambasadorul Hans Klemm, cu prilejul zilei naționale a SUA.

Felicitările se cuvin pentru a răsplăti curajul și demnitatea. Mulțumirile sunt pentru a fi executat în acest fel, așa cum se cuvine, obligația de a mă reprezenta ca membru al unei națiuni care pretinde în mod legitim a fi respectată.

Acesta este răspunsul minim care poate fi dat scrisorii prin care 12 ambasadori, în frunte cu cel american, au încălcat dispozițiile Convenției de la Viena, privind relațiile diplomatice între state, au colportat aprecieri mincinoase în legătură cu eforturile de aliniere a legislației române la deciziile Curții Constituționale, standardele Consiliului Europei și directivele UE, au ofensat Parlamentul României suverane, au intervenit în controversele politicii interne românești și au încercat să semene dezbinare și să alimenteze tensiuni în societatea românească.

În calitate de co-inițiator și co-fondator al parteneriatului strategic româno-american, în timpul mandatului meu de ministru de externe, apreciez în continuare valoarea alianței dintre România și SUA și pledez pentru consolidarea acesteia. Parteneriat nu înseamnă însă vasalitate. Vasalitatea României nu servește nimănui. Nici Bucureștiului nici Washingtonului; nici românilor nici americanilor.

Mi-e dor de America Planului Marshall. Mi-e dor de America wilsoniană opusă diplomației secrete, susținătoare a autodeterminării națiunilor și promotoare a egalității suverane. Mi-e dor de America lui Jefferson care pleda ca guvernarea să se realizeze de către popor, pentru popor și prin popor. Mi-e dor de America procesului Helsinki cu al său coș trei dedicat drepturilor omului. Mi-e dor de America noilor frontiere care a dărâmat Zidul de la Berlin. Mă sperie, mă revoltă și mă înstrăinează America neoconservatoare și neoliberală, cea a corporațiilor lacome și iresponsabile, cea a egoismului imperial, cea a egocentrismului obsesiv și cea a demagogiei opresive.

Cu America de care îmi este dor România trebuie să se alieze. Cu cealaltă degeaba se aliază, căci între stăpân și slugă, între dominator și dominat alianța este iluzorie, dacă nu chiar letală.

Gestul celor trei demnitari români este în favoarea unei asemenea alianțe reale bazată pe congruența intereselor naționale, pe respect reciproc și pe fidelitatea egală față de valorile împărtășite. O alianță pe care gesturi de iresponsabilă aroganță, precum cele ale ambasadorului Klemm, o subminează cu mult mai eficient decât ar face-o cei mai răi adversari ai ei.


Exceptare taxe exploatare gaze naturale

Exceptare taxe exploatare gaz metan – 29 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a post.

June 29 at 8:38 PM

Sa fi avut efect si indemnul la grabirea inceperii exploatarii gazului din Marea Neagra facut de asistentul Secretarului de stat american? Sa fim noi contemporani ai unei hotarari capabile sa lipseasca tara de poate cea mai importanta bogatie?

 

-2:54

Additional Visual Settings

Enter Watch And ScrollClick to enlarge

Unmute

Dan MV Chitic

June 29 at 2:37 PM

ATENȚIE!!! DISTRIBUIȚI MESAJUL:
Parlamentul este pe punctul să voteze (in unanimitate, probabil) renunțarea României la #resurse le sale naturale din Marea Neagră (off shore) in favoarea puterilor cu "ambasade" vocale la București!

Costul trădării: 16 miliarde Euro.
Singura salvare: respingerea proiectului de lege pentru exploatările offshore PL-x 33/2018 (PL 408/2017) - sau cel puțin a articolelor 18 - 20 din forma propunerii legislative votată in unanimitate de Senatul României! (mai jos, textul unui articol mai vechi pe care l-am publicat pe aceasta tema)

În anul celebrării centenarului Marii Uniri, politicienii noștri au reușit, în sfârșit, să ajungă la consens. Din păcate doar pentru a sabota viitorul României: toți, indiferent de "culoare politică" sunt gata să adopte "pe repede înainte" o lege antinațională prin care ei renunță la zeci de miliarde de dolari, bani cu care această țară și-ar fi putut construi un viitor pentru următoarele decenii. Sau chiar secole! Dar la ce folosește să te gândești la educația și sănătatea generațiilor următoare, la ce bun să ai mijloace financiare cu care să poți să construiești școli, spitale și autostrăzi, atâta vreme cât licuricii mai mari sau mai mici sunt gata să garanteze politicienilor servili imunitate în fața satrapilor "anticorupți" școliți și tocmiți de amabasadorii adevăraților corupători? Frica! Doar frica și lașitatea politicienilor noștri poate constitui o explicație pertinentă pentru trădarea interesului național, căci în timp ce alte popoare își trimit copii să moară în războaie pentru obținerea de resurse necesare pentru dezvoltarea lor pe termen mediu și lung (războiul din Siria nu are altă miză reală decât imensa pungă de gaze descoperită în largul coastelor siriene, iar iminentul război din Iran nu are ca miză decât creșterea prețului petrolului peste limita de rentabilitate a exploatării gazelor de șist), noi, românii, prin reprezentanții noștri, ne dăm resursele pe nimic.

Da, mă simt obligat să revin cu un subiect care se încăpățânează să nu fie "la modă", dar despre care am tot scris în ultimele luni: iminenta trădare a interesului național de către întreaga noastră clasă politică actuală. Zilele trecute am arătat cum președintele Iohannis și partidul acestuia - PNL-ul - au făcut tot ce le-a stat în putință să împiedice adoptarea unei legi care, odată adoptată, ar fi fost aptă să aducă la bugetul de stat miliarde de euro din suprataxarea profitului făcut de concesionarii și exploatatorii resurselor naționale ale României. Legea, după mai mult de cinci ani de la inițierea ei, a intrat în sfârșit în vigoare în vigoare. 
Această lege - Legea 73/2018, inițiată de USL și adoptată într-un final de către coaliția la putere - PSD-ALDE, a preluat și îmbunătățit dispozițiile unei mai vechi ordonanțe de urgență, OG 7/2013, și, așa cum arătam într-un precedent articol, prevede supra-impozitarea pe două paliere a profitului obținut din vânzarea gazelor naturale extrase din subsolul țării, și anume 60% din venitul suplimentar pentru prețurile de până la 85 lei/MWh inclusiv și respectiv 80% (!!!) pentru prețurile care depășesc 85 lei/MWh, prevăzând în plus și o limită maxima de 30% din totalul veniturilor suplimentare pentru deducerea investițiilor concesionarilor.
Însă, surpriză, după ce s-au luptat cu Președintele și cu partidul acestuia pentru adoptarea amintitei legi, acuala putere este pe cale să adopte, de data aceasta cu sprijinul opoziției și al Președintelui, o altă lege care face ineficientă și inutilă Legea 73/2018, publicată, nu întâmplător vedem, în Monitorul oficial pe 1 Aprilie… 
Da… legea care ar fi trebuit să aducă românilor bunăstare și siguranța unei dezvoltări durabile pe termen mediu și lung nu este nimic altceva decât o păcăleală… căci proiectul legislativ cunoscut sub denumirea de PL 408/2017, alias PL-x 33/2018 (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect…) de la Camera Deputaților, exceptează de la aplicarea proaspăt adoptatei legi toată producția de gaze a României din offshore (producie care va dubla dacă nu tripla producția noastră actuală de gaze) - producție care astfel nu va mai fi a României.
La articolul 18 a proiectului legislativ mai sus amintit se stipulează că "începând cu data întrării în vigoare a prezentei legi, prevederile Ordonanței Guvernului nr. 7/2013 (devenită Legea 73/2018 - n.n.) privind instituirea impozitului asupra veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale (…) nu se aplică titularilor de acorduri petroliere referitoare la perimetrele petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezentei legi."
Mai mult, în "generozitatea" și excesiva "ospitalitate" a guvernanților noștri cu multinaționalele și mega corporțiile străine, nu doar că nu îi vom mai taxa pe exploatatorii resurselor noastre pe toată durata existenței resurselor din străfundurile Mării Negre, ci le vom și înapoia banii pe care i-am luat deja de la aceștia cu titlul de impozite în baza unor legi în vigoare ale statului român. Cum? Prin instituirea unui credit fiscal: "În situația în care titularii acordurilor petroliere referitoare la perimetrele petroliere offshore aflate în curs de executare la data intrării în vigoare a prezetei legi sunt obligați să plătească orice sume perceute de autoritățile publice în plus față de sumele care ar fi fost datorate în conformitate cu prezenta lege" - căci așa prevede proiectul de lege aflat pe punctul să fie adoptat de către Parlament. 
Foarte probabil că această Lege este efectul direct al consultanței pe care Biroul pentru Resurse de Energie al Departamentului de Stat de la Washington o acordă Guvernului României și Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) (înființată în 2016 și care a devenit operațională în ultima parte a anului trecut), situând astfel țara noastră într-o companie selectă a țărilor care primesc o asemenea consultanță, și anume Ucraina, Guyana, Uganda sau Papua Noua Guinee (aflați mai multe despre aceasta lahttps://www.profit.ro/…/sua-ar-putea-oferi-asistenta-romani…).
Cu ocazia analizării propunerii legislative în executiv, mai multe persoane din diferite autorități cu competențe în materie, înfruntând curajos și evitând ingenios toate opreliștile și crizele secretarului general al guvernului (interimar) Andreea Lambru - o frenetică susținătoare a PL-x 33/2018 (PL 408/2017), au solicitat Ministerului Finațelor un studiu de impact ale proeictului legislativ asupra bugetului. Ministerul Finanțelor însă, prin secretarul de stat Attila Gyorgy a venit, conform informațiilor noastre, doar cu niște critici stilistice și de ordin semantic a adresa textului legii. Nimic altceva. Niciun studiu de impact.
Nu-i nimic. Am făcut noi un studiu de impact pe baza informațiilor devenite publice. Și am aflat ce înseamnă concret, în bani, exceptările fiscale din proiectul legislativ.
Neaplicarea supraimpozitării prevăzută de Legea 73/2018 celor aproximativ 600 miliarde de metri cubi de gaze naturale aflate potrivit unor surse extrem de serioase în subsolul mării Negre în zona economică exclusivă a României, (din care doar aproximativ 200 miliarde metri cubi se află în perimetrul Neptun Deep despre care s-a vorbit mult în ultimele săptămâni) vor crea o gaură de cel puțin 16 miliarde Euro in următorii 20 de ani.
Cum? Păi, pentru o producție prognozata de 600 mld. mc și o supraimpozitare de aprox. 12 lei/MWh (125 lei/1000 mc - la prețul din zilele noastre, preț care nu poate decât să crească pe fundalul diminuării resurselor la nivel planetar), am estimat că impactul bugetar in urma neaplicării Legii 73/2018 (OG 7/2013) va fi de minim -75,000,000,000 lei, respectiv minim 16 miliarde Euro, bani care nu vor mai ajunge niciodată la bugetul României. Sau poate totuși vor ajunge… din împrumuturi la FMI! 
Probabil că pentru coaliția la putere, argumentele aduse de Prim Ministrul Mihai Tudose, artizanul și inițiatorul acestei orori legislative cu un vădit caracter antinațional, sunt suficiente: "Dezvoltarea cu succes a perimetrelor offshore impune investiție de câteva miliarde de USD , în plus față de investițiile făcute în activități de explorare. Stabilitatea fiscală și a redevențelor este esențială pentru a se asigura încrederea investitorilor pentru a decide avansarea în faza de dezvoltare."
Interesant e că ex-primministrul nu vorbește nimic în expunerea sa de motive despre dezvoltarea cu succes a poporului român și nici despre încrederea cu care învestesc (cert, însă nu investesc) cetățenii un guvern care ar trebui să le apere interesele și să lucreze în folosul națiunii. Nu vorbește nimic nici măcar despre numărul miliardelor de USD cu care îi scutim pe "investitorii strategici", cu prețul a cel puțin 16 miliarde de euro.

Dar faptul că îi vom scuti de plata a 16 miliarde de Euro pe "investitorii noștri strategici" nu e destul! Conform propunerii legislative va trebui să le rambursăm printr-un credit fiscal și banii pe care aceștia i-au plătit până acum cu titlul de impozite în baza unor legi în vigoare ale Statului Român. Estimez că întoarcerea retroactivă a aplicării Legii 73/2018 (OG 7/2013) pentru producția din offshore în perioada 2013-2018 va avea un impact bugetar negativ de aprox. 100.000.000 lei/an, respectiv de 500.000.000 lei (fie 104 milioane de euro) pentru ultimii cinci ani în care, de facto, va retroactiva infama și neconstituționala lege. Bani pe care va trebui să îi "restituim" celor care ne fac onoarea să ne extragă resursele.
Nimic din toate acestea nu produce nicio urmă de îndoială aleșilor noștri, indiferent de culoarea lor politică, indiferent dacă sunt la putere sau în opoziție. Ba din potrivă! Atunci când am încercat să vorbesc cu un politician de la putere (extrem de vocal în alte circumstanțe) și să-i atrag atenția cu privire la faptul că dacă nu este retrasă legea România va pierde miliarde de euro (spunându-i totdată că numele politicienilor care vor fi părtași la această mârșăvie vor fi scrise "cu litere de rahat în cărțile de istorie") acesta mi-a răspuns cu o întrebare: "Nu, serios acum, dar pe tine cine te plătește? Interesele cui le aperi?"
Ăsta este nivelul. Totul se reduce la bani. Din păcate nu la banii noștri, ci ai altora.
D'asta proiectul legislativ, deși exceptează de la toate legile incidente în materie, trece la pas, cu cvasi-unanimitate, prin toate comisiile de specialitate de la Camera Deputaților: Comisia pentru mediu şi echilibru ecologic, Comisia pentru transporturi şi infrastructură, Comisia pentru muncă şi protecţie socială, toate s-au grăbit să avizeze un proiect de lege care instituie doar excepții de la aplicarea legii și restricții pentru drepturile cetățenilor și autorităților publice locale, dar și beneficii pentru exploataorii de resurse. Mai mult, la 11 Aprilie 2018 proiectul legislativ a trecut cu succes chiar și de "Comisia pentru buget, finanţe şi bănci" de la Camera Deputaților. Fără nicio obiecțiune sau luare de poziție publică din partea vreunui membru a acesteia: nici din partea lui Varujan Vosganian (ALDE), dar nici din partea lui Cosette Chichirău (USR), amândoi mult mai rezervați decât de obicei. Nu am auzit vreo reactie nici din partea 
lui Budăi Marius-Constantin (PSD). Sau din partea lui Huţucă Bogdan-Iulian (PNL). Sau Lazăr Sorin (PSD). Sau Nosa Iuliu (PSD). Sau Pirtea Marilen - Gabriel (PNL). Sau Pop Andrei (PSD). Sau Bran Ioana (PSD). Sau Cocoş Vasile (PSD). Sau Dobre Mircea-Titus (PSD). Sau Erdei Dolóczki István (UDMR). Sau Firczak Iulius Marian (minorități). Sau Heiuş Lucian-Ovidiu (PNL). Sau Iancu Marius-Ionel (PSD). Sau Ignat Miron (minorități). Sau Matei Călin-Vasile-Andrei (PSD). Sau Năsui Claudiu-Iulius-Gavril (USR). Sau Neagu Nicolae (PNL). Sau Pau Radu - Adrian (PSD). Sau Popescu Pavel (PNL). Sau Sighiartău Robert-Ionatan (PNL). Sau Ştefan Viorel (PSD). Sau Todoran Adrian-Mihăiţă (PMP). Sau Vîlceanu Dan (PNL). Toți au tăcut! Niciunul dintre acești aleși ai noștri nu au văzut nimic scandalos în acest proiect de lege. 
Foarte probabil la fel vor reacționa și ceilalți colegi ai domnilor parlamentari enumerați… și cu toții vor trece la vot, în unanimitate, această inițiativă legislativă care trădează pe termen lung și foarte lung interesul Naional al României, proiect legislativ care riscă să devină una dintre cele mai rușinoase legi adoptate de către Parlamentul României. 
Sau poate cineva, care se va gândi dacă nu la viitorul țării lui măcar la viitorul lui politic și la "dâra" pe care vrea să o lase în istorie, va retrage această inițiativă catastrofală și umilitoare pentru destinul nostru și al copiilor noștri.

Dacă nu, foarte posibil că undeva, cândva, peste o sută de ani sau mai mult de ani de la momentul în care se vor fi împlinit o sută de ani de la Marea Unire a unui mic popor, va veni și explicația eșuării națiunii noastre. Un istoric care se va aplica asupra unuia din momentele de cotitură care vor fi dus la decăderea accentuată și dispariția în lumea multiculturală a unui popor latin aflat până nu de mult la gurile Dunării de la Marea Neagră - o mare bogată în resurse, va spune în cartea sa - pe care nu o va mai citi nimeni în afara îndrumătorului său de doctorat - că, deși stăpân peste unul dintre cele mai bogate soluri și subsoluri din Europa, poporul român nu a știut să profite de darurile primite. Vor fi găsiți și vinovați: un obscur Prim-Ministru, un Parlament național care nu era tocmai național, însă era laș și inert, șefii acelui Parlament - care fiecare în parte visa să devină "șeful statului" care avea să dispară, un Președinte pus de alții pentru alții… dar mai ales un popor care a acceptat să fie prost condus și reprezentat și care a lăsat să îi fie luate pe nimic bogățiile și resursele care l-ar fi putut aduce în rândul lumii… sau care l-ar fi făcut măcar să reziste în fața vicisitudinilor istoriei.

 

Top of Form

Petre Rizea Absolut ,iar cuplarea cu impotenta functionala Prezidentiala este intentionata !!!

 

Anna Zelinski Nu peste multă vreme vor fora în grădini, în spațiul dintre blocuri și întrebararea care ar fi deosebirea dintre Guvernul actual, cel al tehnocraților sau oricare altul rămâne retorică. Fifor apără țara de invazia rușilor.

 

Smaranda Dobrescu Mai ramane sansa (mica) ca parlamentul sa modifice ceva. Un guvern in permanenta santajat din interior si din exterior e cam cu spatele la zid.


Asta-i tara in care penelistii si useristii vor sa traiasca romanii.

Asta-i tara in care penelistii si useristii vor sa traiasca romanii – 25 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 25 at 4:01 PM

Asta-i tara in care penelistii si useristii vor sa traiasca romanii..


 

 

M.LUJU.RO

DECLARATIE BOMBA – Judecatoarea Viorica Costiniu, presedinte de onoare al AMR, dezvaluie ca majoritatea magistratilor aflati in "campul tactic" al SRI au semnat angajamente, sub riscul sanctiunii, ca vor solutiona dosare pe documente secrete la

Top of Form

Like

Love

Andreea Barladeanca de ce ar semna asemenea angajament? sunt amenintati de SRI?

 

Smaranda Dobrescu "sub riscul sanctiunii"Poate nu SRI direct, dar sefii magistratilor aveau incheiate protocoalele cu DNA si SRI si se conformau, chiar daca nu erau documente publice sau legale.

 

Andreea Barladeanca am mari retineri in ce priveste aceasta stire. https://www.digi24.ro/.../lista-celor-71-de-site-uri...Manage

 

 

DIGI24.RO

Lista celor 70 de site-uri trecute la „Verifică informația și din…

 

Smaranda Dobrescu Andreea, eu nu am retineri, sunt complet refractara si neincrezatoare. Toate site-urile nominalizate sunt anti liberale, anti useriste, anti prezidentiale, anti tefeliste. Macar sa le fi amestecat. Preluarea aplicatiei nu ar face altceva decat sa creasca deruta cititorilor. Ori cei care inteleg ceva din politica isi dau seama imediat de fake news. 
Aseara au dat la un post TV un astfel de exemplu: Un post TV prezidential dadea un numar de articole din codul penal refacut in cu totul alta redactare decat erau articolele in realitate. Efectul e distrugator in acest moment de agresivitate maxima.

 

Andreea Barladeanca Smaranda Dobrescu probabil ca eu nu inteleg mare lucru (desi ma stradui) pentru ca mie mi-e foarte greu sa-mi dau seama ce e "fake news". Fiecare parte striga asta....pe cine sa crezi?

 

Smaranda Dobrescu Andreea Barladeanca eu cred ca tu nu stii cum sunt arondate publicatiile, site-urile si televiziunile. Adica puterii sau opozitiei. Cele ale opozitiei sunt in acelasi timp si sub influenta serviciilor. Aceasta informatie ar fi utila dar nu 100% indicatoare de realitate. De obicei stirile externe le mai citim din publicatii straine, iar stirile din tara deja le mirosim imediat care sunt facaturi.Faptul ca nu le stii pe toate e un motiv de bucurie, cred eu, ca poti sa-ti duci viata mai in liniste, departe de enervari si consum.

 

Andreea Barladeanca Smaranda Dobrescu de ce puterea este scutita de influenta Securitatii? Si deh - incerc eu sa ma bucur de aici, de la distanta, dar imi cam sta in gat cand vad ce dezastru e acasa.

 

Smaranda Dobrescu In cazul acesta special, cand PSD si ALDE sunt la putere ele recunosc existenta statului paralel si se opun influentei acestuia. Probabil ca sunt si in interiorul lor membri influentati individual, care au vulnerabilitati cunoscute. Cand era Ciolos la putere, el era in gratiile statului paralel. Asa ca nu e o regula ca doar opozitia marseaza pe sprijinul serviciilor. Opozitia actuala vrea puterea si stie ca o poate obtine mai lesne decat in alegeri bazandu-se pe miscarea #rezist si pe securitate. (vezi cazul cu sufrageria din 2014)

 

Motto Bettermann Sub ce motiv au acceptat semnarea unor astfel de documente? Nu stiu cat de real este aceast articol. Daca este asa, atunci avem o multime de raspunsuri de primit.

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/iulia.motoc/posts/10211741221029230
Manage

 

Iulia Motoc

June 24 at 2:17 PM

Pe 27 iunie voi veni in Romania impreuna cu alti doi colegi, judecatori CEDO pentru a intreveni la o conferinta cu o tema extrem de actuala" Independenta si impartialitatea justitiei si jurisprudenta CEDO'. La conferinta de la Alba vor fi 360 de participanti, avocati, judecatori, procurori.

Prospectiv A-z .
Aici se potriveste si asta
https://www.facebook.com/TrenduriEconomice/posts/643495142669120
Manage

 

 

Dan Diaconu

June 26 at 7:09 AM

Din nou Vanghelie a scurtcircuitat lumea politică în momentul în care a detonat bomba: judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au fost la Coldea acasă pe 19 iunie pentru a discuta dosare aflate pe rol, printre care şi pe cel al lui Liviu Dragnea. Aşa cum ştirea referitoare la dependenţa de droguri a Liviei Stanciu a şocat, de data aceasta dezvăluirea lui Vanghelie a venit ca un uragan deoarece a dezgolit brutal statul paralel al cărui pilon central încă este Coldea.

Reacţia imediată a fost una isterică din partea şefei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a cerut în grabă CSM să apere reputaţia instituţiei pe care o conduce. Mai mai c-ai fi zis că se dărâmă munţii. Asta după ce a convocat, cu elan muncitoresc, Adunarea Generală a Judecătorilor, for în cadrul căruia s-a stabilit sesizarea CSM. Dacă lucrurile ar fi rămas aşa, am fi putut considera că avem de-a face cu o reacţie instituţională normală, chiar dacă acţiunea în sine de apărare a reputaţiei mi se pare una de-a dreptul oligofrenă. Dar dacă acestea-s legile şi practicile, să mergem pe mâna lor, nu-i aşa?

Lucrurile însă au devenit explozive în momentul în care, prinsă în curtea instituţiei de către o jurnalistă, Tarcea a declarat că nu exclude ca unii dintre judecători să fi fost la Coldea acasă, chiar dacă înainte de aceasta a afirmat că „în actualul context doar o persoană total iresponsabilă ar putea face aşa ceva". Mai mult, Tarcea a subliniat că ICCJ ar fi afectată din cauză că această instanţă înseamnă mai mult decât secţia penală, că mai sunt şi alte secţii şi e nedrept ca toate să sufere oprobriul public. Practic, prin această declaraţie, Tarcea şi-a tras un glonte în picior.

Vorbim despre ICCJ, instituţia care a avut încheiat un protocol ilegal cu SRI şi Parchetul General, fapt de neconceput într-o societate civilizată. Un protocol peste care se trece suspect de uşor în condiţiile în care judecători ai ICCJ au devenit cu acte în regulă colaboratori ai SRI! Indiferent de mascarea acestei colaborări sub aspectul unei „securizări" a comunicaţiei, faptul că judecători aleşi „pe mustaţă" au ajuns să coopereze într-un mod ocult cu SRI şi Parchetul lui Koveşi aduce extrem de multe semne de întrebare. Acestei situaţii jenante i se adaugă acum declaraţia lui Tarcea, care nu exclude, dar merge înainte pe linia înfierării. Din acest moment, instanţa supremă se află într-o situaţie critică. Cum e totuşi posibil să afirmi că nu excluzi posibilitatea ca unii judecători să fi fost la Coldea acasă? Sintagma cu iresponsabilii păleşte în condiţiile în care cu mai mult de jumătate de an în urmă, colonelul Daniel Dragomir a demonstrat limpede că Horia Şelaru se află pe lista lui „Câmp Tactic" Mitică Dumbravă, aka „georgianul" gongadze_24(vezi imaginea). Şi de-atunci nu s-a întâmplat nimic cu fostul procuror care-a închis dosarul Alro. Îşi mai aduce cineva aminte de această frumoasă aventură?

Abia de-aici lucrurile încep să se joace dur. Vanghelie are informaţiile de la o grupare rebelă care aparent se luptă pe viaţă şi pe moarte cu facţiunea internaţionalist-trădătoare, dominantă la ora actuală. Teoretic existenţa unui asemenea anticorp este benefică, însă nu trebuie să uităm că niciodată până acum gruparea menţionată n-a dus lucrurile până la capăt, utilizându-se doar pentru a arăta pisica. Ceea ce-a făcut Vanghelie a fost să arate pisica. Dacă vor apărea şi probele, putem spune că cei din spatele lui Vanghelie au decis să facă pasul decisiv şi să îngroape statul subteran. Dacă însă vom rămâne din nou la arătatul pisicii şi negocierea pe uşa din dos, avem certitudinea că în România n-avem de-a face decât cu profitori şi farsori.

Indiferent însă de situaţie, cred că e timpul să ne întrebăm cât se poate de clar: a cui e justiţia asta? Şi, mai ales, avem vreo şansă să vedem că lucrurile se îndreaptă sau speranţele noastre de mai bine sunt absolut deşarte


Drepturi si libertati civile ar putea fi suspendate?

Drepturi si libertati civile ar putea fi suspendate? – 27 iunie 2018

 

Prospectiv A-z

June 27 at 11:38 PM

O discutie a unui diplomat rus in Franta cu un jurnalist francez si curajos mi-a dat ceva de gandit in sensul ca nu am inteles de ce o buna parte din discutie s-a alocat ne/amestecului hackerilor rusi in scrutinuri electorale de toate felurile si de pretutindeni. (A se re/vedea linkul https://www.facebook.com/groups/AtelierGP/permalink/1901793163217589/)

Azi, la radio un fost copoi al contra-teroristilor pe internet care a lucrat pentru biroul federal de investigatii isi anunta o carte despre amestecul rusesc in alegeri.

Gandindu-ma la cele 2, nu pot sa nu-mi amintesc cum pana in 1990 *accesul liber si neingradit la informatie* era unul din capetele de berbece cu care era strapunsa fortareata sovietica dela Vest. Acum, ca Vestul crede ca a castigat Razboiul Rece si nu poate gresi, informatia devine propaganda, iar promotorii ei devin specialisti psy-ops.

Tot punand impreuna aceste miscari occidentale ma intreb daca alegerea lui Trump nu-i echivalentul lui noua-unshpe. Intr-adevar, dupa noua-unshpe, o serie lunga de drepturi si libertati civile au fost suspendate/abrogate/incalcate caci trebuia sa dam o riposta terorismului. Ma intreb acum intre oglinzile paralele ale acuzatiilor de implicare ruseasca in voturi occidentale, dupa ce vedem inceputa lupta cu toate cele impotriva *stirilor false* (in Franta lui Macron), nu cumva se va putea in curand suspenda LEGAL si rezultatul voturilor daca sunt acuzate ca fiind influentate de... rusi?

Top of Form

Like

Love

Eduard Virgiliu Mai exista si varianta ca 'hackerii rusi' sa nu existe si totul sa fie o comedie menita sa duca la restrangerea libertatii oamenilor.
O parte din firmele care sunt mentionate de Comisia Mueller care cerceteaza 'Trump collusion' nici macar nu erau infiintate cand 'au avut loc faptele'.
In momentul in care o parte dintre cei acuzati (din Rusia) si-au angajat avocat si s-au prezentat la proces, cei din Comisia Mueller au spus ca mai au nevoie de timp ca sa stranga probele... pentru ca nu aveau nici un fel de probe. Comisia Mueller nu si-a inchipuit ca aia o sa se prezinte la proces.

 

Prospectiv A-z .
Inteleg ca John Bolton e la Moscova unde aranjeaza cu Putin un summit intre Trump si Putin. Se joaca!

 

Eduard Virgiliu Prospectiv A-z Trump si-a consolidat pozitia iar dusmanii lui sunt in haos asa ca nu se mai teme de ce va spune presa globalista. Trump vrea sa ajunga la o intelegere cu Putin, sa elimine sanctiunile si sa inceapa din nou cooperarea economica intre SUA si Russia.
Trump este omul pacii chiar daca negociaza pacea cu parul in mana.

 

Prospectiv A-z .
Trump si cativa din juru-i inteleg ca vulnerabilitatea maxima a SUA e deficitul comercial (cu China si UE). Adica exact acel elefant din icnapere ignorat sau prezentat pe invers decat este de globalisti. IN schema asta, Rusia nu-i decat un side-show pentru retarzii/inertialii istoriei.


duminică, 15 iulie 2018

Ambasadele se amesteca din nou

Ambasadele se amesteca din nou – 28 iunie 2018

 

Smaranda Dobrescu shared a link.

June 28 at 12:47 PM

Deruta serioasa in tara, deruta in tarile UE. Acestea inca sprijina anticoruptia bazata pe regulile SRI, mai sprijina achitarile doveditoare a judecatilor impuse justitiei, o sprijina pe LCK si Statul paralel.

 

 

COTIDIANUL.RO

Ambasadele se amestecă din nou

Ambasadele a 12 țări - SUA, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia și Suedia, au transmis o declarație comună [...]

 

Draghi Puterity Dacă nici acum nu e clar cui aparține "justitia" din România... E evident ca acesta e principalul instrument prin care este controlată România, și lăsată să se dezvolte doar în limitele intereselor semnatarilor. Totuși, consider că avem acum o fereastră de oportunitate pt. a ne emancipa.

 

Smaranda Dobrescu A doua zi dupa caderea motiunii a inceput urmarirea in justitie a premierului pentru inalta tradare, fapt nemaiintalnit in ultimii 100 ani. Urmariea a inceput fara ca la data in care sclipitorul Sica mandolina a depus plangerea, SRI-ul sa se fi sesizat cu ceva. Daca a facut-o doar azi, toata mizeria e de rang inalt,Planul asadar ar fi putut sa fie in doua variante: daca nu cade guvernul prin motiune, va cadea prin retragerea premierului invinuit de inalta tradare. Azi procurorii au cerut marirea pedepsei lui Dragnea la 6 ani cu executare pentru abuz in serviciu (cu prejudiciul prezumat de expertii DNA deja achitat). Abia acum imi vine sa plec din tara.

 

Smaranda Dobrescu Liviu Plesoianu
19 mins · 
Scrisoare deschisă către ambasadele din România ale Statelor Unite ale Americii, Franței, Germaniei, Olandei, Suediei, Finlandei, Norvegiei, Belgiei, Danemarcei, Canadei, Luxemburgului și Elveției: STOPați exportul de corupție!

În calitate de deputat ales în Parlamentul României, îmi exprim deosebita îngrijorare cu privire la nivelul foarte ridicat al exportului de corupție dinspre țările dumneavoastră către alte state, inclusiv către România. Conform datelor oficiale (The U.S. Securities and Exchange Commission - Enforcement of the Foreign Corrupt Practices Act), companii de renume din țările pe care le reprezentați afectează zeci de state ale lumii în care, pentru a obține beneficii financiare, oferă mită în valoare de sute de milioane de dolari. În total, doar din ce s-a investigat până acum, rezultă un cuantum de 4.902.913.195 de dolari. La această sumă se ridică nivelul MITEI date în străinătate (aproape CINCI MILIARDE de dolari)! Iar amenzile pe care le-au primit companiile care au dat MITĂ în alte state (în special în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud) totalizează 10.722.513.931 de dolari (aproape 11 MILIARDE de dolari), fără a lua în calcul și amenzile de zeci de MILIARDE de dolari primite de diferite bănci de renume din țările dumneavoastră!

Iată doar câteva cazuri celebre de amenzi primite de companii din statele dumneavoastră pentru DARE DE MITĂ (infracțiune de #CORUPȚIE) în alte țări:

- Siemens (Germania): amendă de 1,6 MILIARDE de dolari;

- Telia Company AB (Suedia): 965 de MILIOANE de dolari;

- VimpelCom (Olanda) 795 de MILIOANE de dolari;

- Alstom (Franța): 772 de MILIOANE de dolari;

- KBR / Halliburton (SUA): 579 de MILIOANE de dolari;

- Teva Pharmaceutical (Israel): 519 MILIOANE de dolari;

- Och-Ziff (SUA): 412 MILIOANE de dolari;

- BAE (Marea Britanie): 400 de MILIOANE de dolari;

- Total SA (Franța): 398 de MILIOANE de dolari;

- Alcoa (SUA): 384 de MILIOANE de dolari;

- Snamprogetti Netherlands B.V. / ENI S.p.A (Olanda/Italia): 365 de MILIOANE de dolari.

...Desigur, ar trebui să adăugăm celebrul caz de rușinoasă ÎNȘELĂTORIE la nivel global: Volkswagen (Germania), scandalul „Dieselgate" – amendă de 14,7 MILIARDE de dolari!

Ar trebui să ne referim și la cele 13 MILIARDE de euro pe care compania americană APPLE a... „omis" să le plătească în Irlanda.

Și nu putem să uităm nici amenzile astronomice cu care au fost sancționate băncile care au generat criza economică și financiară mondială:

- JPMorgan Chase (SUA): 5,29 MILIARDE de dolari;
- Credit Suisse (Elveția): 5,3 MILIARDE de dolari;
- Wells Fargo (SUA): 5,35 MILIARDE de dolari;
- Deutsche Bank (Germania): 7,2 MILIARDE de dolari;
- Bank of America (SUA): 8,5 MILIARDE de dolari;
- BNP Paribas (Franța): 8,9 MILIARDE de dolari;
- Bank of America (SUA, nouă amendă): 11,8 MILIARDE de dolari;
- JP Morgan Chase (SUA, nouă amendă): 13 MILIARDE de dolari;
- Bank of America (SUA, nouă amendă): 16,65 MILIARDE de dolari.

În plus, ar trebui să ne spuneți și unde este în opinia dumneavoastră CORUPĂTORUL în celebrele dosare Microsoft și EADS, dosare instrumentate de nu mai puțin celebra Laura Codruța Kovesi, cea pe care cu toții ați lăudat-o sau chiar ați medaliat-o. Unde e CORUPĂTORUL din țările dumneavoastră?

Reiau solicitarea de la începutul acestei scrisori: STOPați exportul de #CORUPȚIE! Companii de renume din țările dumneavoastră DAU MITĂ în alte țări, inclusiv în România. România NU exportă corupție! Statele dumneavoastră însă o fac! Și e vremea ca acest lucru să înceteze.

Cu speranța că veți începe să luptați cu adevărat împotriva #CORUPȚIEI colosale din țările dumneavoastră, vă asigurăm de tot sprijinul nostru. România NU exportă corupție și este un model din acest punct de vedere. Puteți apela oricând la ajutorul nostru dacă întâmpinați dificultăți în eradicarea corupției de MILIARDE de dolari care a cuprins mult prea multe dintre companiile dumneavoastră de renume mondial...

Iată, la final, și o listă mai lungă de amenzi pentru dare de mită în străinătate, din 2010 și până în prezent, cu mențiunea că NICIO COMPANIE ROMÂNEASCĂ nu se află pe lista RUȘINOASĂ a companiilor care CORUP alte state:


Ciolos: Nu vad decat o salvare

Ciolos: Nu vad decat o solutie! – 24 iunie 2018

Smaranda Dobrescu
 shared a link.

June 24 at 5:07 AM

Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluţie în trei paşi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!", încheie Cioloş.

 

ADEVARUL.RO

Cioloş: Nu văd decât o soluţie. Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!

Fostul premier Dacian Cioloş şi fondatorul partidului Mişcarea România Împreună a criticat dur acţiunile forţelor de ordine de la protestul de miercuri seara, precizând că singura soluţie pe care o vede este „demisia guvernului Dăncilă, referendum pentru justiţie şi alegeri anticipa...

 

Smaranda Dobrescu Ideea lui Ciolos este de fapt ca in acest moment democratia care ar trebui sa se manifeste in Parlament, nemai fiind dezbateri acolo, trebuie sa se mute in strada. In goana asta nebuna dupa putere, insotiti sau nu de servicii, unele personaje ar accepta bucuros inceperea unui razboi civil, daca nu chiar l-ar provoca.. 1 decembrie ne poate gasi intr-o degringolada totala, aratand lumii fata unui popor neguvernabil. In timpul unui conflict major, cand presedintele poate declara "stare de necesitate", Constitutia poate fi incalcata. Si atunci, se poate reface o echipa strong, cu Iohannis, Ciolos, Oprea, LCK. 
Hai, ca poate am visat urat!

 

Sorin Mester Nu doamna Smaranda, nu ați visat urât, este crunta realitate! Statul paralel a sunat goarna. A început cu Ponta, achitat de toate acuzațiile (in treacăt fie spus, condamnarea lui Sova, nu putea să-l excludă!) tocmai pt a "rupe" o halca din PSD, ținta evidenta a ordonatorilor! Destructurarea stângii, adică a PSD, este și am scris despre asta de ceva timp, singura cale prin care se poate instaura guvernul corporatist care sa lichideze tot ce mai deține statul roman! Ați constatat cu toții ca PNL si USR au contestat la CCR legea înființării Fondului Suveran de Investiții, tocmai in intenția de a lungi procedura de adoptare si intrarea in activitate a acestuia! Nu stiu daca, in actualele condiții din tara, cu actuala clasa politica, un astfel de fond ar aduce ceea ce se spera de la el, dar ar fi o șansă extraordinară! Acum Oprea striga si el prezent la apel, Ontanu, după achitarea prin prescrierea faptelor, își organizează si el partidul ADER, toate si nu numai acestea, urmând a "smulge" din PSD! Condamnarea lui Liviu Dragnea este lovitura cauzatoare prin care se spera in implozia partidului, oricum prin reacția stârnită, sperandu-se intr-o masiva repulsie sociala, amplificata de reacția post sentință, prin susținerea totala asumata in CEXN si a membrilor si susținătorilor PSD. Miza noastră, caci nu pot sa nu ma includ, este continuarea bătăliei pentru destructurarea statului paralel si anihilarea, pe cat posibil, a consecințelor existenței sale! Credeam ca populația va face un raccourci la memorie si-si va aminti momentul similar a lui Adrian Nastase! Mi-ar placea sa cred ca se va merge pana la capăt, altfel, 1 decembrie va constitui data funesta a încheierii, după 100 de ani de existență, a statului unitar român!

 

Smaranda Dobrescu Multumesc, Domnule Mester pentru redarea unui tablou real al situatiei societatii romanesti impinsa spre rupere nu neaparat de cei care striga dement ca PSD urmareste ruperea de Europa, ci de cei care prefera statutul de colonie (probabil germana-austro-ungara) dupa epuizarea si vanzarea tuturor resurselor. Despre FDSI, cu toate acuzele aduse lui Dragnea, personal nu m-am pronuntat pentru ca nu am gasit nimic in proiectul de lege sau veridic pe internet incriminatoriu. Mai mult, PNL-USR au inaintat o contestatie la CCR pe un motiv absolut, dar absolut incredibil: S-a prejudiciat parlamentarismul intrucat Senatul a propus un numar de societati contributoare iar Camera a marit numarul acestora. Ca si cum Constitutia si Statutul deputatilor si senatorilor nu ar admite legal acest lucru, inca din 1990. In primii ani existau comisii de mediere intre variantele diferite ale Camerelor, apoi sistemul cu camere decizionale a simplificat procedura in avantajul camerei decizionale, a doua camera care discuta un proiect de lege. Opozitia a vrut prin aceasta manevra sa amane si sa blocheze legea, pana dupa motiune, dupa salbaticia din Parlament pusa la cale, dupa caderea Guvernului, dupa eventualele alegeri anticipate. Aceasta lege ca si pilonul II sunt intangibile din punctul de vedere al Statului paralel si a opozitiei pro neoliberale/tehnocrate. Sper ca in conjunctura actuala, cineva , un "Trump" sa ne spuna:"Ajunge". Ca doar nu o va face mediatorul societatii imbracat in rosu.

 

Sorin Mester Distinsa Smaranda Dobrescu, ati expus cu acuitate, tot ceea ce eraesential de observat. Tehnicalitatile ce tin de procedurile parlamentare, nu pot masca intentia amanarii intentionate ale unuia dintre cele mai bune initiative in dezvoltarea Romaniei. Saptamana viitoare, veti vedea ce ar fi insemnat ca astazi sa fi avut deja adoptat si promulgat FDSI-ul...

 

Smaranda Dobrescu Sorin Mester inca sper sa nu vad cum arata consecinta respectiva. Nu stiu insa in ce masura mai depinde de coalitie. Imi pun speranta in probitatea majoritatii CCR ca va raspunde cu rapiditate acelei contestatii.

 

Roxana Antohi Ciolos este in afara Nu este ales si vrea sa faca jocurile Mi se pare f grav Johanis nu respecta constitutia dar vrea sa mai fie presedinte inca un mandat Dragnea este condamnat pt o fapta pe care CC a dezincriminat -o Doamne in ce tara traim !

 

Petre Rizea Este mai mult decat evident ca alta solutie care sa-i asigure accesul spre putere ,nu este decat aceasta .Orice tentativa de a se supune votului electoral popular este imposibila ,mai ales in contextul in care ,nici susatinatorii sai cei mai infocati nu depasesc un numar de cateva sute de persoane ....https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:) ))))

 

Prospectiv A-z .
Daca Dragnea/PSD mai e sigur pe majoritatea parlamentara, ar trebui sa-l impinge pe KWJ in offside. Apoi sa se constate oficial/institutional ilegalitatea pozitiei lui KWJ. Apoi sa se convoace inca un meeting cu destinatia Palatul Cotroceni. 

Nu cred ca Dragnea&PSD trebuie sa se teama de criza parlamentara/presidentiala daca stiu ca au Parlamentul si poporul de partea lor. Indiferent de ce protocol a semnat, si stabilit in legea nescrisa a puterii romanesti, Victor Viorel Ponta in 2012.

 

Petre Rizea E in ofsaid de mult ,dar nu inteleg toate miscarile PSD....Prea ezitant si indecius in a-si exploata majoritatea ,fapt ce-i incurajeaza pe fascisti.....

 

Petre Rizea Singura lor sansa este pozitia de loialitate impusa de sitiuatie celor de la ALDE si, mai ales ,a UDMR,care-s minoritari ,dar isi cunosc interesul !!!

 

Smaranda Dobrescu Esential mi se pare ca personalul de paza si ordine din cladirea Parlamentului sa-si faca datoria si sa permita accesul in perimetrul cladirii si in cladire doar a celor in drept. Fara comandoul de gherila pe-aproape, cei cu care "s-a discutat" cum sa voteze de catre opozitie si reprezentantii statului paralel in baza unor promisiuni sau dosarele, pe scurt cei vulnerabili, nu vor fi timorati si vor avea curajul sa nu-si dezamageasca alegatorii. Fiind miza atat de importanta, daca se va intampla altfel la motiune, stampila de "tradator" nu va mai putea fi stearsa niciodata . In acelasi timp, Coalitia va trebui sa asigure si paza familiilor parlamentarilor puterii. Amenintarile par a fi nebunie, dar cei pe care i-am vazut pe post de lichidatori nu par sa glumeasca. Au vazut ei in Ucraina cum se procedeaza...

 

Petre Rizea Atata vreme cat acolo e Pahontu ,nu se va face nimic in acest sens .

 

Smaranda Dobrescu Petre Rizea banuiesc ca Dragnea si Tariceanu il cunoasc pe Pahontu. 
SPP se afla sub conducerea presedintelui tarii. Daca in cadrul serviciilor de informatii Parlamentul are un rol, intrucat controleaza aceste servicii prin comisiile de specialitate, daca Parlamentul are un rol in numirea sefilor celor doua servicii (SRI si SIE, n.red.), in cazul SPP Parlamentul nu are un rol. Nici Guvernul. Deci, este o responsabilitate a presedintelui si eu sper ca presedintele sa nu se faca totusi ca ploua intr-o astfel de situatie.

SPP e afiliat unor organisme internationale de profil. Daca parlamentarilor nu li se asigura integritatea la locul de munca(principala atributie a SPP din Parlament), atunci acestia vor fi supusi oprobiului, vor fi eliminati din structurile externe iar presedintele va trebui sa raspunda.

 

Petre Rizea Ploua de cand a cazut Ponta ....Colectiva si Bamboo,sunt argumente ....iar faptul ca nu se doreste ordinea fireasca in parlament ,este cunoscut inca de pe vremea cand si noi primeam acces pentru proteste in sala de sedinte din Parlament ....Doar ca nu aveam toate libertatile ca fascistii astia mici ...