duminică, 15 iulie 2018

Ciolos: Nu vad decat o salvare

Ciolos: Nu vad decat o solutie! – 24 iunie 2018

Smaranda Dobrescu
 shared a link.

June 24 at 5:07 AM

Ajunge! La ceea ce se întâmplă acum nu văd decât o soluţie în trei paşi: Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!", încheie Cioloş.

 

ADEVARUL.RO

Cioloş: Nu văd decât o soluţie. Demisia Guvernului Dăncilă! Referendum pentru Justiţie! Alegeri anticipate!

Fostul premier Dacian Cioloş şi fondatorul partidului Mişcarea România Împreună a criticat dur acţiunile forţelor de ordine de la protestul de miercuri seara, precizând că singura soluţie pe care o vede este „demisia guvernului Dăncilă, referendum pentru justiţie şi alegeri anticipa...

 

Smaranda Dobrescu Ideea lui Ciolos este de fapt ca in acest moment democratia care ar trebui sa se manifeste in Parlament, nemai fiind dezbateri acolo, trebuie sa se mute in strada. In goana asta nebuna dupa putere, insotiti sau nu de servicii, unele personaje ar accepta bucuros inceperea unui razboi civil, daca nu chiar l-ar provoca.. 1 decembrie ne poate gasi intr-o degringolada totala, aratand lumii fata unui popor neguvernabil. In timpul unui conflict major, cand presedintele poate declara "stare de necesitate", Constitutia poate fi incalcata. Si atunci, se poate reface o echipa strong, cu Iohannis, Ciolos, Oprea, LCK. 
Hai, ca poate am visat urat!

 

Sorin Mester Nu doamna Smaranda, nu ați visat urât, este crunta realitate! Statul paralel a sunat goarna. A început cu Ponta, achitat de toate acuzațiile (in treacăt fie spus, condamnarea lui Sova, nu putea să-l excludă!) tocmai pt a "rupe" o halca din PSD, ținta evidenta a ordonatorilor! Destructurarea stângii, adică a PSD, este și am scris despre asta de ceva timp, singura cale prin care se poate instaura guvernul corporatist care sa lichideze tot ce mai deține statul roman! Ați constatat cu toții ca PNL si USR au contestat la CCR legea înființării Fondului Suveran de Investiții, tocmai in intenția de a lungi procedura de adoptare si intrarea in activitate a acestuia! Nu stiu daca, in actualele condiții din tara, cu actuala clasa politica, un astfel de fond ar aduce ceea ce se spera de la el, dar ar fi o șansă extraordinară! Acum Oprea striga si el prezent la apel, Ontanu, după achitarea prin prescrierea faptelor, își organizează si el partidul ADER, toate si nu numai acestea, urmând a "smulge" din PSD! Condamnarea lui Liviu Dragnea este lovitura cauzatoare prin care se spera in implozia partidului, oricum prin reacția stârnită, sperandu-se intr-o masiva repulsie sociala, amplificata de reacția post sentință, prin susținerea totala asumata in CEXN si a membrilor si susținătorilor PSD. Miza noastră, caci nu pot sa nu ma includ, este continuarea bătăliei pentru destructurarea statului paralel si anihilarea, pe cat posibil, a consecințelor existenței sale! Credeam ca populația va face un raccourci la memorie si-si va aminti momentul similar a lui Adrian Nastase! Mi-ar placea sa cred ca se va merge pana la capăt, altfel, 1 decembrie va constitui data funesta a încheierii, după 100 de ani de existență, a statului unitar român!

 

Smaranda Dobrescu Multumesc, Domnule Mester pentru redarea unui tablou real al situatiei societatii romanesti impinsa spre rupere nu neaparat de cei care striga dement ca PSD urmareste ruperea de Europa, ci de cei care prefera statutul de colonie (probabil germana-austro-ungara) dupa epuizarea si vanzarea tuturor resurselor. Despre FDSI, cu toate acuzele aduse lui Dragnea, personal nu m-am pronuntat pentru ca nu am gasit nimic in proiectul de lege sau veridic pe internet incriminatoriu. Mai mult, PNL-USR au inaintat o contestatie la CCR pe un motiv absolut, dar absolut incredibil: S-a prejudiciat parlamentarismul intrucat Senatul a propus un numar de societati contributoare iar Camera a marit numarul acestora. Ca si cum Constitutia si Statutul deputatilor si senatorilor nu ar admite legal acest lucru, inca din 1990. In primii ani existau comisii de mediere intre variantele diferite ale Camerelor, apoi sistemul cu camere decizionale a simplificat procedura in avantajul camerei decizionale, a doua camera care discuta un proiect de lege. Opozitia a vrut prin aceasta manevra sa amane si sa blocheze legea, pana dupa motiune, dupa salbaticia din Parlament pusa la cale, dupa caderea Guvernului, dupa eventualele alegeri anticipate. Aceasta lege ca si pilonul II sunt intangibile din punctul de vedere al Statului paralel si a opozitiei pro neoliberale/tehnocrate. Sper ca in conjunctura actuala, cineva , un "Trump" sa ne spuna:"Ajunge". Ca doar nu o va face mediatorul societatii imbracat in rosu.

 

Sorin Mester Distinsa Smaranda Dobrescu, ati expus cu acuitate, tot ceea ce eraesential de observat. Tehnicalitatile ce tin de procedurile parlamentare, nu pot masca intentia amanarii intentionate ale unuia dintre cele mai bune initiative in dezvoltarea Romaniei. Saptamana viitoare, veti vedea ce ar fi insemnat ca astazi sa fi avut deja adoptat si promulgat FDSI-ul...

 

Smaranda Dobrescu Sorin Mester inca sper sa nu vad cum arata consecinta respectiva. Nu stiu insa in ce masura mai depinde de coalitie. Imi pun speranta in probitatea majoritatii CCR ca va raspunde cu rapiditate acelei contestatii.

 

Roxana Antohi Ciolos este in afara Nu este ales si vrea sa faca jocurile Mi se pare f grav Johanis nu respecta constitutia dar vrea sa mai fie presedinte inca un mandat Dragnea este condamnat pt o fapta pe care CC a dezincriminat -o Doamne in ce tara traim !

 

Petre Rizea Este mai mult decat evident ca alta solutie care sa-i asigure accesul spre putere ,nu este decat aceasta .Orice tentativa de a se supune votului electoral popular este imposibila ,mai ales in contextul in care ,nici susatinatorii sai cei mai infocati nu depasesc un numar de cateva sute de persoane ....https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png:) ))))

 

Prospectiv A-z .
Daca Dragnea/PSD mai e sigur pe majoritatea parlamentara, ar trebui sa-l impinge pe KWJ in offside. Apoi sa se constate oficial/institutional ilegalitatea pozitiei lui KWJ. Apoi sa se convoace inca un meeting cu destinatia Palatul Cotroceni. 

Nu cred ca Dragnea&PSD trebuie sa se teama de criza parlamentara/presidentiala daca stiu ca au Parlamentul si poporul de partea lor. Indiferent de ce protocol a semnat, si stabilit in legea nescrisa a puterii romanesti, Victor Viorel Ponta in 2012.

 

Petre Rizea E in ofsaid de mult ,dar nu inteleg toate miscarile PSD....Prea ezitant si indecius in a-si exploata majoritatea ,fapt ce-i incurajeaza pe fascisti.....

 

Petre Rizea Singura lor sansa este pozitia de loialitate impusa de sitiuatie celor de la ALDE si, mai ales ,a UDMR,care-s minoritari ,dar isi cunosc interesul !!!

 

Smaranda Dobrescu Esential mi se pare ca personalul de paza si ordine din cladirea Parlamentului sa-si faca datoria si sa permita accesul in perimetrul cladirii si in cladire doar a celor in drept. Fara comandoul de gherila pe-aproape, cei cu care "s-a discutat" cum sa voteze de catre opozitie si reprezentantii statului paralel in baza unor promisiuni sau dosarele, pe scurt cei vulnerabili, nu vor fi timorati si vor avea curajul sa nu-si dezamageasca alegatorii. Fiind miza atat de importanta, daca se va intampla altfel la motiune, stampila de "tradator" nu va mai putea fi stearsa niciodata . In acelasi timp, Coalitia va trebui sa asigure si paza familiilor parlamentarilor puterii. Amenintarile par a fi nebunie, dar cei pe care i-am vazut pe post de lichidatori nu par sa glumeasca. Au vazut ei in Ucraina cum se procedeaza...

 

Petre Rizea Atata vreme cat acolo e Pahontu ,nu se va face nimic in acest sens .

 

Smaranda Dobrescu Petre Rizea banuiesc ca Dragnea si Tariceanu il cunoasc pe Pahontu. 
SPP se afla sub conducerea presedintelui tarii. Daca in cadrul serviciilor de informatii Parlamentul are un rol, intrucat controleaza aceste servicii prin comisiile de specialitate, daca Parlamentul are un rol in numirea sefilor celor doua servicii (SRI si SIE, n.red.), in cazul SPP Parlamentul nu are un rol. Nici Guvernul. Deci, este o responsabilitate a presedintelui si eu sper ca presedintele sa nu se faca totusi ca ploua intr-o astfel de situatie.

SPP e afiliat unor organisme internationale de profil. Daca parlamentarilor nu li se asigura integritatea la locul de munca(principala atributie a SPP din Parlament), atunci acestia vor fi supusi oprobiului, vor fi eliminati din structurile externe iar presedintele va trebui sa raspunda.

 

Petre Rizea Ploua de cand a cazut Ponta ....Colectiva si Bamboo,sunt argumente ....iar faptul ca nu se doreste ordinea fireasca in parlament ,este cunoscut inca de pe vremea cand si noi primeam acces pentru proteste in sala de sedinte din Parlament ....Doar ca nu aveam toate libertatile ca fascistii astia mici ...


Niciun comentariu: