joi, 12 noiembrie 2015

Incomodul Arafat..

Incomodul Arafat.. – 11 noiembrie 2015

 
Smaranda Dobrescu
 

In 2012 cand Basescu a incercat sa treaca prin Parlament noua lege a sanatatii prin care privatiza tot ce misca a intervenit conflictul cu Raed Arafat. Piata l-a aparat pe Arafat, caci lucrurile fusesera spuse in clar intr-o emisiune la TV in care Basescu l-a amenintat pe acesta. Noua campanie urata pornita impotriva lui Arafat insotita de sloganuri ale pietei care sustin mai marea responsabilizare a cetateanului fata de propria sanatate, fara sa doresc imi invoca aceeasi intentie a neotehnocratilor de privatizare a sanatatii...Sper sa nu fie totusi asa. Romania are un factor demografic si asa ingrijorator...

 

Mihaela Miha Ela Pe "prietenii" Romaniei nu ii intereseaza de factorul demografic si in general nu ii intereseaza de binele acestei tari.

Gabi Cretu Așa e! Iar tragedia de la Colectiv, cu mulți neasigurati care au avut nevoie și primit îngrijire publica, le-a tăiat maul, a încurcat lucrurile .. Îl ataca sistematic pe Raed Arafat, ca e simbol al apărării sistemului public... si-l ataca nejustificat, absolut aiurea. B1 era în vrie aseară. Dar apăruse și Soviani pe A3 care era ca drogat... PS Problema e ce (nu-i ) interesează pe români, ca nu ne așteptăm la soluții de la alții...

Alexandru Botu Cu cat trece timpul, cu atata devine mai credibila ipoteza premeditarii la Colectiv.Nici macar nu urmaresc motivatiile, vad doar consecintele, imposibile altfel.

Smaranda Dobrescu E o ipoteza demna de luat in seama. A fi de acord insa ma dispera caci ar trebui sa accept ca niste romani ar fi in stare... Oare in ce lume am ajuns sa traim?

Alexandru Botu Cinismul a fost dezvaluit de mult timp ca o foarte eficienta solutie ...politica. Pe mine nu ma mira ca este utilizat, ci siguranta cu care este utilizat. Aceea care nu admite esecul. Imediat dupa 90 s-a publicat o carte: Epoca dezinformarii. Acolo se prezentau si studii de caz.

Ion Corbu Concluzia? trebuie atât proprietate privată cât şi publică. Şi, de asemena, public privată. 60 de ani de neoliberalism a dus omenirea la criza din 2007 exportată la nivelul întregii Planete. Şi toţi neoliberalii au devenit peste noapte neokeynsişti şi s-au îndreptat cu mâna întinsă către state, adică spre bugetele alimentate de către cetăţeni, care au pompat miliarde şi miliarde să-i salveze. Adică 60 de ani şi-au însuşit profiturile în regim privat şi, când a venit vremea falimentului au naţionalizat pierderile. Pe de altă parte, 50 de ani de proprietate publică a dus la dictatură. De unde concluzia. În privinţa "accidentului" de la Colectiv, parcă venit la fix pentru obiectivul lui Jo, "Guvernul meu" lucrurile sunt dubioase şi a trebui o anchetă internaţională independentă. Pentru că sunt prea multe coincidenţe şi întrebări care nu au răspuns. .

Ion Corbu A trebuit să moară oameni, la Pearl Harbor, pentru ca America să intre în război. Parcă, parcă, am auzit ceva similar în legătură cu demisia lui Ponta. Iar în psihanaliză aceasta se cheamă "act ratat"

Se spune că un recent numit ambasador ar fi fost şi prin Timorul de Est. Şi, să vezi coincidenţă, la câteva luni după ce şi-a prezentat scrisorile de acreditare, acolo au fost atentate cu arme de foc asupra liderilor noului stat cu resurse de țiței și gaze mai bogate decât Indonezia mamă.

Eu personal mă pregătesc deja să ies, din nou, în Piaţă pentru protejarea Roşiei Montana. Luaţi-o tot ca pe o coincidenţă.

Ion Corbu Lacrimi pentru sufletul lor nevinovat. Odihnească-se în pace aceia care au pierit şi însănătoşire grabnică pentru aceia care sunt în spitale. Mare păcat că nişte politicieni ticăloşi şi veroşi s-au folosit de aceşti oameni. Merită făcut tot efortul ca adevărul să iasă la iveală pentru că, aici, nu-i lucru curat.

Totul pare să fi fost minuţios planificat şi ţinut sub control. Mă tem că şi concertul, ca pierdere colaterală, a făcut parte din plan. Şi a condus la atingerea mai multor obiective: demisia Guvernului care, s-a văzut, nu putea fi obţinută cu niciun chip. Apoi, testarea la scara 1:1 a reacţiei instituţiilor cu atribuţii în domeniu la un dezastru real-concret, culpabilizarea partidelor şi prinderea lor în offside şi, bineînţeles, naivizarea naivilor.

Dacă ai dosarele incompetenţilor şi corupţilor puşi în funcţie, aceştia vor executa orice li se cere...continuarehttp://www.europeea.ro/atelierliterar/index.php...

 

 

Atelier Literar

EUROPEEA.RO

Smaranda Dobrescu Initiativa lui Macovei, reusita de altfel de a infiinta partide cu un minim de 3 membri, corelata cu programul acesteia de la prezidentiale in care rolul statului se limita la actiuni de aparare, siguranta nationala si securitate, impreuna cu tendintele mondiale de desfiintare a statelor sociale si a partidelor de stanga, se manifesta si la noi, sustinute de neoliberali, societatea civila pastorita de Soros. Noi, cei multi, ne lasam uneori cu cele mai bune intentii purtati de sloganuri atragatoare, revendicative si de foarte multe emotii.. Mixul rezultat tocmai l-am constatat.

Andrei Iaver Achiezez la teza sustinuta de catre dumneavoastra. Imi permit sa exemplific ca si "tinere sperante" al PSD se lasa, "uneori, seduse de cele mai bune intentii, purtati de sloganuri atragatoare, revendicative si, de foarte multe ori, emotionale" sau "in tred": Mihai Sturzu (6 noiembrie la 15:21) 
Comunicat de presă:

Deputatul Mihai Sturzu cere desființarea pragului electoral

Deputatul Mihai Sturzu lansează inițiativa legislativă referitoare la desființarea pragului electoral pentru alegeri, pentru a facilita accesul cetățenilor la politică și a reduce falia creată între politicieni și restul României. „Actualul prag electoral, de 5%, favorizează în mod evident partidele mari, iar România arată, în Piața Universității și toate celelalte piețe ale ei, că are o problemă cu aceste partide. Dacă oamenii din Piață nu vor putea fi reprezentați corect, înseamnă că noi, politicienii, furăm Piața. Și reprezentat corect nu înseamnă să dai deadline-uri de 24 de ore Pieței, ca să producă lideri și programe. Au mai furat și alții piețe și eu nu vreau să fiu printre cei care fac asta", explică Mihai Sturzu. „În prima parte a anului, am introdus în Parlament o inițiativă legislativă preluată de la societatea civilă, referitoare la înființarea partidelor cu numai trei membri, și am transformat-o în lege, abolind vechiul sistem în care formațiunile politice puteau fi create doar cu 25.000 de fondatori. Instituțiile statului trebuie să se deschidă în continuare către societatea civilă, iar desființarea pragului electoral e o continuare logică a acestui demers."
În opinia deputatului Mihai Sturzu, România are nevoie de un sistem electoral de tip proporțional, în care compoziția Parlamentului tinde să reflecte cât mai fidel procentele obținute de candidații la alegeri. „Pragul electoral simplifică procesul politic ulterior scrutinului, prin accesul unui număr mai mic de partide în Parlament, ceea ce înseamnă coaliții de guvernare mai ușor de creat, dar e evident că aceste avantaje devin carențe în criza de reprezentativitate a partidelor românești", e de părere Mihai Sturzu.
Sistemele de vot fără prag electoral funcționează în democrații avansate, ca ale țărilor nordice. „Experiențe ca a Finlandei arată că lipsa pragului electoral nu e o utopie, ci un principiu de la care se poate construi o lege electorală operațională. Locurile în Parlament pot fi repartizate cu ajutorul unor coeficienți care rotunjesc în mod corespunzător procentele."
Mihai Sturzu afirmă că este deschis la propunerile societății civile în privința legii electorale fără prag de acces în Legislativ. Deputatul a lansat la sfârșitul lunii iunie platforma legislativă online Startcusturzu.ro, care urmărește să culeagă din societate cele mai bune idei de legi, pentru a duce în Parlament expertiza societății civile și a reduce falia dintre clasa politică și electoratul românesc. „Sper ca acest Parlament, câte zile mai are el, să acționeze pentru cetățeni și pentru democrație. Mi-aș dori ca toți colegii mei, indiferent de partid, să priceapă că lucrează pentru România. Și România acestor zile, așa cum se vede ea din Piața Universității, arată că trebuie să ne deschidem către oamenii buni, pregătiți, entuziaști, puternici din afara sistemului", a mai spus Mihai Sturzu.

Ion Corbu Abandonarea statului înseamnă sălbăticie, darwinism social. Ori aşa ceva este intolerabil. Statul trebuie să abă rolul său iar art 47 din Constituţie nu ar trebui să fie doar de formă.

Smaranda Dobrescu E uimitor cum D-l Sturzu intelege democratia si reprezentativitatea. Sper ca din populism si nu din convingere a facut acest lucru, caci altfel ar trebui sa ne gandim la un anume grad de imaturitate. Insasi consultarea neinstitutionalizata a manifestantilor este un esec din start, caci ce reprezentativitate pot avea 20 mii de oameni (daca ar avea toti aceleasi opinii) fata de cei 18 milioane de alegatori?

Ion Corbu Dacă pesediştii ţineau seama de Sturzu la Congres acum nu erau scoşi de la Guvernare. Dragnea a predat partidul cu arme şi bagaje iar "poporul pesedist" care se lăuda atât, doarme. Propunerea lui Sturzu cu pragul electoral, în opinia mea, este binevenită. Dacă ar mai promova şi o lege care să nu mai permită fraudarea alegerilor ar fi o şansă pentru împrospătarea permanentă a Parlamentului.

Ion Corbu Mai mult, ar trebui introdusă democraţia mixtă, adică reprezentativă şi participativă. Astfel încât reprezentanţii să poată fi demişi în orice moment dacă îşi abandonează promisiunile pentru care au fost votaţi.

Smaranda Dobrescu daca nu exista prag electoral dar numarul parlamentarilor este fixat prin Constitutie, nu pot intra totusi partidele miniscule caci pragul rezulta in mod natural in urma alegerilor, chiar fara sa fie stipulat.

Smaranda Dobrescu Domnul Corbu, nu putem fi totusi chiar atat de originali! Unde se mai intampla ca alesii sa fie demisi inaintea noilor alegeri?. Daca nu s-au tinut de promisiuni, proxima votare ii va exclude in mod automat prin vointa alegatorilor. Democratia participativa este un concept mult mai slab decat cea reprezentativa si poate fi lipsita de substanta foarte usor

Andrei Iaver Ion Corbu Stimate domn, mi-as dori ca parerea dumneavoastra sa fie "vazuta" si de catre Prof.univ.dr. Cristian Parvulescu, presedinte PRO DEMOCRATIA! As fi interesat de opinia avizata a dansului.

Ion Corbu Poate, dar nu 5%. Şi totuşi, sunt ţări care nu au prag electoral.

Ion Corbu Credeţi că Pârvulescu este un reper democratic? Suntem pe ultimile locuri în toate clasamentele? Evaluaţi contribuţia lui Pârvulescu la această situaţie. Pârvulescu ar trebui să facă un pas în spate. Nu cu Pârvulescu se poate restarta România.

Ion Corbu În Elveţia, domna Dobrescu, funcţionează democraţia directă. Şi funcţionează bine. Singura soluţie ca reprezentanţii să fie în slujba reprezentaţilor este democraţia mixtă. Către aşa ceva trebuie să tindem. De altfel există o mişcare europeană în acest sens destul de puternică. Sunt partide care promovează DD în Suedia, Ialia, etc. Altfel, reprezentanţii se transformă în GĂŞTI: Care impun praguri electorale şi îşi securizează permanenţa.

Andrei Iaver Nu am "idolatrii" in materie de stiinte politice! Dar, daca tot incepe epoca tehnocratilor, cred, ca s-a incheiat epoca romanticilor sau a celor frumosi si liberi.

Ion Corbu Păi dacă îl invocaţi pe Pârvulescu, acela care a fost cu toate schimbările cu toate guvernele, cu toate metodele de fraudare a alegerilor la ce restartare ne putem aştepta?

Ion Corbu https://www.facebook.com/Alegeri-Nefraudate.../...

Smaranda Dobrescu A nu avea prag electoral este sinonim cu un numar redus de partide traditionale: doua, trei. In general daca se intampla asa ceva atunci acele partide apartin unor vechi si consolidate democratii, cu populatie ce respecta traditiile in cea mai mare masura. Si noi, daca tin bine minte am avur un prag de 3%. In Palament era foarte dificil sa treci o lege caci se pierdea mult timp cu negocierea dintre multe partide din care nu putine au disparut in mod natural. Eficienta activitatii parlamentare este fara doar si poate invers proportionala cu numarul de partide. Nu stiu care e numarul optim de partide, dar relatia aceasta este.

Andrei Iaver Mi-as permite sa-i sugerez, spre lectura, domnului Ion Corbu, o lucrare scrisa in 1848, care se constituie in fundamentarea stiintifica a conceptului politic de democratie directa, participativa:https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/

 

 

Karl Marx şi Friedrich Engels (1848): Manifestul Partidului Comunist

Ion Corbu Sistemul aczual este bolnav. Trecerea uşoară prin Parlament a legilor a condus la pletora de legi proaste şi foarte proaste. Ce rost are să avem parlamentari reduşi la statutul de roboţi care votează după cum indică şeful Grupului parlamentar? Pentru ce atâtea costuri? Parlamentarii trebuie să fie cu adevărat reprezentativi şi să voteze în conformitate cu propria conştiinţă dar coroborat cu ceea ce au promis când au fost aleşi. Dacă nu o fac, cetăţenii să aibă dreptul să-i demită în orce moment în baza unuui număr de semnături şi a unui referendum în secţia colegiul în care au fost aleşi.

Smaranda Dobrescu Domnule Corbu, nici eu nu sunt de acord cu votul electronic si in mare masura apreciez pagina indicata de D-voastra. In conditiile actuale insa, a nu sustine aaceasta idee a devenit echivalent cu a dori favorizarea fraudei prin sustinerea liberalilor si a unei parti din societatea civila. E nevoie de multe discutii sincere, competente, televizate.

Ion Corbu Andrei Iaver Referiţi-vă concret. Şi nu fiţi prezumţios. Eu sunt politicos şi nu vă indic ce să

Ion Corbu Votul electronic şi votul prin corespondenţă pot fi folosite când în România sărăcia va fi eradicată. Nu acum când se vând şi se cumpără voturi. Am studiat bine problema vreo câţiva ani şi pot explica oricui cum se pot frauda alegerile cu aceste mijloace. Am făcut şi un proiect de lege pe care domnul senator Ghişe l-a depus în Parlament. Proiect care a trecut prin aprobare tzacită de Senat. Dar care va fi hăcuit la Cameră. Pentru că, vă amintiţi ce spunea Ponta: maşinăria lor de furat a furat mai bine decât a noastră!

Andrei Iaver Imi pare rau, daca am fost inteles gresit! Lucrarea sugerata, nu impusa, spre lectura, chiar are valoare stiintifica autentica si recunoscuta a teoretiza bazele doctrinare ale democratiei directe, de tip participativ. Cu stima!

Ion Corbu Andrei Iaver Sunteti tânăr. Era lectura de bază a Socialismului ştiinţific. Şi se strudia în orice facultate. Nu aşa se discută. Puneţi pasajul la care vă referiţi. Eu nu pot ghici ce este în mintea dumneavoastră. Însă pot să vă explic ce este cu democraţia reprezentativă şi participativă. Acum. În 2015.

Smaranda Dobrescu D-le Iaver, pentru multi, chiar oameni bine intentionati, aducerea pe tapet a lui Marx&Engels plaseaza discutia in socialismul anilor dictaturii. In ceea ce ati indicat D-voastra este insa vorba de notiuni de democratie, nu de capital, exploatare, revolutii. si chiar este o lectura utila. este interesant de citit ce scrie D-l Algica despre democratia participativa vs cea reprezentativa, prezentand superioritatea primei. Un discurs neoconservator american cu raspandire rapida prin postasi constiinciosi.

Andrei Iaver Va multumesc pentru sugestie!

Ion Corbu Democraţia reprezentativă a apărut din momentul în care ca urmare a creşterii numărului cetăţenilor nu a mai permis consultarea lor eficientă. Adică într-un spaţiu şi timp rezonabile. Dar aceasta presupune reprezentanţi morali. Istoria ne povesteşte că, la un moment dat, din cauza certurilor interminabile şi pentru stabilitatea cetăţii, care era expusă atacurilor altor cetăţi şi risca să fie învinsă, s-a pus problema exilării unuia dintre cei doi. Temistocle sau Pericle. Votul se dădea pe cochilii de scoici (ostragon) Un cetăţean care nu ştia să scrie îl roagă pe altul să-i scrie şi lui numele celui pe care voia să-l exileze pe cochilia sa. Bine, cine vrei să fie exilat? Temistocle, spuse cetăţeanul. Conştiincios cel care ştia să scrie scrise Temistocle. Cetăţeanul şi depuse votul său însă cel care srisese îl întrebă pe cetăţean: îl cunoşti pe Temistocle? Nu, nu l-am văzut în viaţa mea. Ţi-a făcut vreun rău? Niciunul Atunci de ce ai vrut să-l exileze? Pentru că vreau să înceteze vrajba din Atena şă să fim gata să ne apărăm cetatea. Ei bine, ştiţi cum se numea cetăţeanul care i-a scris pe ostragon numele celui pe care voia să-l exileze? Era însuşi Temistocle. (De la ostragon se trage ostracizarea) Revenind, secole şi secole democraţia directă, pentru grupuri mari, nu a putut fi utilizată pentru că nu exista vreo posibilitate practică să fie consultaţi pentru orice decizie toţi cetăţenii. Tehnologiile informatice actuale au deschis un orizont nebănuit democraţiei directe. Numai că, într-o ţară în care

Eugénia Paraschiv Citeam pe undeva prin presă cá Arafat e şeful unui program nato ptr intervenţii civile de urgenţá in spaţiul ucrainean o fi reală foncţia?ori e manipulare...

Smaranda Dobrescu Greu de spus.. Avand insa in vedere campania impotriva lui, e posibil orice.

miercuri, 11 noiembrie 2015

Dupa consultari multiple..

Dupa consultari multiple... – 10 noiembrie 2015
 
Smaranda Dobrescu
 

!. De ce a fost nevoie de consultari cu ONG-urile si manifestantii daca D-l Ciolos se stia din ziua demisiei lui Ponta ca va fi premier? 
2.S-a resetat sistemul in felul acesta daca un fost ministru devine premier?
3.PNL s-a aratat multumit la A3 ca guvernul de tehnocrati nu va mai da pomeni salariale.
4 De ce oare cu un comisar roman pentru agricultura, alte tari au obtinut fie prelungirea interdictiei de vanzare a pamanturilor agricole, fie o amanare iar Romania bate recordul la vanzarea ieftina a celor mai bune terenuri agricole?
Azi, atat

 

Adrian Rezus astea intra, probabil, la... Misterele (neo-) Bucurestilor! emoticon smile

Juan Grazalema http://www.activenews.ro/.../Premiera-in-istoria-Romaniei...

 

 

Premieră în istoria României: Guvernul va fi condus de un prim ministru pe care-l…

ACTIVENEWS.RO

Smaranda Dobrescu Sper ca are si cetatenie romana!

Beatrice Mcartney Dar credeti ca mai conteaza asta? Chiar daca nu ar avea cetatenie romana adca masonii doresc asta, asta vom avea!

Adrian Rezus ahaaa... m-am prins! Cioloș e, deci, ... omu' cu vaca (de aur)! emoticon smile

Eugénia Paraschiv foarte bune întrebările, răspunsurile vor fi goale retorici ale creșterii negative prin mizilicul vînzărilor....o, auriră vaca/după mulgeri modelele scriu modele/sublimul praxisului kotlerian ne dă coate

Goodman Michael Damon Diversiune. 

Adrian Rezus @ SD: "Dacian JULIEN Cioloș, este născut la Zalău în 1969" --- asadar, omu' are, oricum, cetatenie româna... ca si babacii etc., doar daca n-o fi renuntat la ea, între timp, sau nu i-o fi retras-o careva -- vreun ESCU -- pe parcurs emoticon smile

Juan Grazalema Tehnocratul lui Băsescu are si o plangere penala pe numele lui, tinută la sertar.

Cătălin Dumitru Fotografiile pe care le postati sunt foarte frumoase...

Mioara Goian Cine este domnul Ciolos???

Adrian Rezus omu' cu... vaca (de aur!) e un [ro-] independent... PePe-ist european (gasca merkelo-etc.; neo-PeNeL-istii-s si ei PePe-i, mai nou, à propos) ! emoticon smile

voilà [Wiki] : "Although in Romania Cioloș is a political independent, he is affiliated with the European People's Party (EPP) at the European level."Vezi traducerea

Eugénia Paraschiv o, ne dă fiori caragieleni/pupicurile unicei Piețe/IDependența crește intendența creșelor....

George Halarescu Simulăm exercițiu democratic.

Smaranda Dobrescu Ma intreb daca azi mai e lume la Universitate

Juan Grazalema Azi ar trebui sa fie zeci de mii. Dar nu va mia fi nimeni, băsistii sunt fericiti.

Adrian Rezus Smaranda Dobrescu : ca sa faca... ce? emoticon frown

Juan Grazalema Cred ca azi e ziua in care a murit până si simulacrul de democratie.

Adrian Rezus pai, cum adica? n-a... protestat in corpore junimea... democratica? (à între 17 si 37, disons !) emoticon smile

Smaranda Dobrescu AR Putina mima gratis nu strica,

Adrian Rezus bref, e chestie de ciolan... european (de pe-pe-dreapta!) --- 

si uite-asa puse -- pe gratis -- mîna, donatella frau merkel si pe noul guvern ro in... would-be situ! (dac-o fi sa fie, în fine --- n-as zice hop!)

Adrian Rezus "pe româneste" (!) : s-a aranjat treaba! nu fu nevoie de nicio alta... lovitura de stat, doamnelor si domnilor! Frau Merkel (u. die [PP] Freunde) ueber alles (so zu sagen)!... emoticon smile

Smaranda Dobrescu Frau Merkel si aliatii??

Adrian Rezus aha! right! baietii astia abia asteptau o... ocazie ca sa scape de... comunistii lu' ponta! -- a rezultat o chestie de genul 'pica para malaiata'!... --- de ce si-o fi dat ponta demisia, zau ca nu pricep... --- ca n-avea defel legatura cu prefectura, istoria de la clubul cu muzica si rock! -- vorba mea: daca iese, doamne fereste, cu richter 7, poimîine-n vrancea, cine-si mai da demisia pe la români? emoticon frown

Smaranda Dobrescu Inca un pas si de la guvernul de tehnocrati putem ajunge la guvernul robotizat care calculeaza de 10 mii de ori pe minut cat mai e deficitul, datoria externa, deflatia, somajul, etc..si fundamenteaza nevoia unui nou acord cu troica.

Octavian Lupu http://www.stiripesurse.ro/dacian-ciolos-nu-e-un...

 

 

Dacian Ciolos nu e un tehnocrat 'pur-sange'. Al cui premier este, de fapt?

STIRIPESURSE.RO

Adrian Rezus @ OL: si de de ce-am ceti, ma rog, [de] pe surse, cînd "sursele" alea stiu... ce stie si polichinelle, adica... wikipedia? emoticon smile 

e clar de la... trei poste ca-i vorba de omu' lu frau merkel (& co), ce sa ne mai atîta?! emoticon frown

Florin Oprea A fost impus ,se stia inainte sa-si dea demisia ponta.TRSC UE

Alexandru Botu Intr-un scheci cu Toma Caragiu si Mircea Diaconu, cel din urma recunostea ca nu a gasit alta ...rima! Parca asa suntem noi acum, fara alta ...rima!

Smaranda Dobrescu o rima la vrabiuta?

Alexandru Botu O rima la situatie, nu neaparat la...vrabiuta. Acolo era vorba ca sefului ii va cadea trompa, ceea ce ma asteptam sa i se si intample, caci slugarnicia nu salveaza Romania...

Adrian Rezus ei, mai exista si de-alea savante -- rime --, precum... codruta, (i)lenuta, alinuta, etc.! emoticon smile

Adrian Rezus dracI! am uitat de... rima principala: doamna profesoara de ... (politicale) hertie!! ... desi 'mnea-ei se pare ca nu mai... rimeaza! emoticon smile -- enfin, e si chestie de... omonie aici, rien à faire ! emoticon smile

Octavian Lupu Distinse domn Adrian Rezus: ati dedus cumva din aceasta postare de tip documentare ca eu sau autorul textului negam faptul ca "monseur" Ciolos nu este omul UE (nu numai al lui Merkel)? Ciolos a fost anuntat ca premier de site-ul de casa al UE inca de acum 5 zile. Postarea a vrut sa reitereze informatii mai vechi in legatura cu apartenenta sa la SIE si conexiunile pe carele-ar avea cu lumea sulfuroasa a serviciilor, pe care, cu toata dragostea, nu le-am gasit pe wiki. Oricum si ceea ce contine articolul de pe stiri pe surse si afirmatia dvs nu reprezinta altceva decat niste ipoteze plauzibile. Mai exact niste speculatii care se potrivesc cu perceptiile noastre despre realitate. Asa ca v-as sugera sa nu mai fiti asa de agitat. La varsta noastra poate cauza neplaceri serioase. emoticon smile

Adrian Rezus îmi pare rau, da' m-ati... perceput gresit, I'm afraid! pontu'n context era acela ca nici autorul cu... sursele, citat de domnia voastra ["Autor: Cristi Șelaru, Redactor"], nici distinsul "editorialist Sorin Rosca Stanescu" (citat de "sursa" dv) nu par a sti infinit mai multe decît putea sti mai tot norodu', deja de-o vreme, si anume de la... wikipedia! emoticon smile 

si restu' -- à propos de "ipoteza" mea -- se vede de la o posta, anyway, ce mare filosofie?! emoticon smile

Smaranda Dobrescu Un hatru pe FB spunea ca nu are rost sa mai plecam urechea la scenarii care mai de care, caci faptul de a fi fost cunoscut Ciolos mai inainte se datoreaza doar trecerii noastre la ora de iarna.emoticon smile

Adrian Rezus à propos, o prietena de vis-à-vis (Germania, adica!) mi-a semnalat — acu' vreun ceas (deja) — un articol mai vechi din "Cotidianul" [ro]: 

"Preşedintele Clubului de la Roma, pe Europa — Dr. Călin Georgescu: 'În ultimii 25 de ani, sufletul românesc a fost trecut prin sabie'", Cotidianul [ro], Publicat Miercuri, 05 martie 2014,http://m.cotidianul.ro/article.php?id=233320

desi reactia mea initiala — ignara: "cine mai e si Georgescu asta al tau, mein Liebchen?!" emoticon smile — fu, cumva, grabita, textul pare a fi — curios lucru! — la obiect si în discutia de fata! emoticon smile

Octavian Lupu Vedeți iarăși sunteti imprecis obligându-ma să intervin din nou deși nu mi-aș dorit acest lucru. Eu nu am nicio sursă legată de viața și cariera d-lui Cioloș. Fostul securist autodenuntat SRS are dacă nu cumva o fi pură intoxicare. Site-ul se numește știri pe surse. Un site cât se poate de banal care se alimentează de la agențiile romanești de stiri. Desigur mai primesc marfă și de la servicii, pentru că trăim vremuri grele. Nu e wikileaks sau ceva asemănător.

Smaranda Dobrescu La grupul Prospectiv, suspendat prin voia FB, am discutat in urma cu un an despre acest personaj ale carui principii expuse in articolul din Cotidianul sunt foarte frumoase. Din pacate a scos si un program care era atat de original incat la ora aceea am spus "pas"

Adrian Rezus @ OL: în cazul de fata, fituica zisa "stiri pe surse" se "alimenteaza" de la... wikipedia! adica de la... tot soiu' de anonimi, care mai de care! (nu mai intru-n amanunte wiki-propriu-zise, acuma, ca-s... de pomina; am relatat, de altfel, odata, -n pub...Vezi mai mult

Adrian Rezus @ SD: a, da! mie mi-a scapat discutia (aceea, prospectiva) despre dl Georgescu, sorry! -- desi se pare ca... rien à faire, nu fu chiar din vina mea: pe mine m-a... mazilit -- de la prospectivi -- un amic (prospectiv) de-al dv, daca nu ma-nsel! emoticon smile --; oricum, personajul e interesant, chiar si far'de... carte de vizita de la Cotidianul!...

Octavian Lupu D-le Adrian Rezus mie îmi sunteți oricum simpatic. Ceea ce este trist este faptul că gradual un regim de centru stânga a fost transformat gradual într-unul de dreapta, with a little help of their friends. Probabil că ținta este un parlament cu componenta celui polonez.

Adrian Rezus Octavian Lupu : de acord cu remarca... poloneza! -- da' se pare ca-i mai... generala, prospectiva! bref, ar fi vorba despre o... ofensiva a dreptei neo-liberale europene, ofensiva cu... orice mijloace! emoticon frown 

si pe mine (precum, probabil, si pe multi altii deja, nu doar persoane din românia si nu musai români) tare m-ar bate gîndu' ca'... serviciile acelea ro-nationale (interne sau exerne, tot un drac), menite -- cica -- sa "apere" tara s.a.m.d., de tot felu' de, n-ar fi defel straine de afacerea asta... emoticon frown

Adrian Rezus "mîngîierea" ar fi, eventual, aceea ca, pe baietii astia isteti (de ambe sexe, btw, ca-s si-o grama' de duduci, around!) si destepti-nevoie-mare, îi cam stim deja, pe toti / toate; ca si pe amploaiatii lor, fie ei / ele interni sau externi, de altfel 

(Cotidianul [ro], btw, a facut deja, deunazi, o lista copioasa de "agenti externi" ro --, personaje din asa-zisa presa "internationala" etc. --, pacat ca nu m-au întrebat, în prealabil, si pe mine, fratii: as fi avut de adaugat amanunte picant-copioase la mega-lista aceea, de "externi"! [ emoticon smile ]) --- 

acuma, eu nu m-am prea dumirit ce-ar putea fi în capu' baietilor [si fetelor, enfin] astora! 

e ca _tradarea_ (de tara) e, peste tot în lume -- si nu doar... time-bounded, de ieri / de azi -- ceva ce rezulta, matematic, mai degraba sau mai tîrziu, într-o chestie relativ... nasoala: în caz de (dovezi à l'appui etc.), nu iese doar cu banala puscarie, ci cu... spînzuratoare (în fine, ceva echivalent, da' tot asa letal, disons); si asa ceva nu-i ceva de se... prescrie, mîine-poimîine, ca pe la gainari si alti banali criminali de drept comun, sa zicem! emoticon frown

Adrian Rezus acuma, ca s-o luam... logic: daca exista România si ceva... "românesc" (de pierdut, eventual), pe lumea asta, atunci exista si ceva de... tradat -- si tradatori, evident (de "neam", de "patrie", si de ce-o mai fi!); 

daca nu, atunci... nu: toti o apa si-un pamînt [Terra perrennis]! si... traiasca integrarea euro-atlantico-americana undsoweiter! emoticon smile

Smaranda Dobrescu Am copiat sus si parerea lui AS

Adrian Rezus replica [mea] instantanee: "ha-ha! -- ha?"

Adrian Rezus cu bagare de seama gramaticala (kindergarten level): 

Adrian Rezus pai, daca tot ne nascuram... daco-romano analfabeti, asa sa ramînem... fideli natiei, quoi ! emoticon smile

Costel Gilca Chiar voiam sa întreb ce s-a întâmplat cu Prospectiv

Smaranda Dobrescu Grupul Prospectiv s-a inchis intrucat nu exista posibilitatea ca dupa suspendarea administratorului sa fie numit un alt administrator. Cred ca era cea mai buna solutie pentru a inchide un grup cam incomod.

Octavian Lupu Eu zic ca suntem pe maini bune. Pacat ca lui Valerie nu-i plac vinurile romanesti. Poate o convinge dacian sa treaca pe palinca

 

Alexandru Botu Valerie il va convinge, daca nu a facut-o deja, pe Dacian.

Alexandru Botu Poza este una de...familie?

Smaranda Dobrescu Explicativa..

Alexandru Botu Cu mesajul: Sa luam aminte!