miercuri, 11 noiembrie 2015

"Habemus papam"

.........................................................................................................................................................................

"Habemus Papam!"- 10 noiembrie 2015

 

Adrian Severin
 

Avem prim ministru! El este Mehdi - adică "cel așteptat". Numele lui fusese anunțat de "profeții" unui post de televiziune cu capacități premonitorii, cu ocazia "comemorării" unei săptămâni ... până la tragedia de la Clubul Colectiv și izbucnirea "revoluției" subsecvente. (sic!)

Înțelegeți acum de ce în decembrie 1989 a fost nevoie de "teroriști"? Spre a legitima o putere care nu apucase să participe la răsturnarea dictaturii. Pentru a se bucura de stabilitate, orice putere are nevoie de legitimitate. Dacă nu o poți găsi în altă parte ți-o oferă "strada".

Acum putem sintetiza întreaga poveste în cuvintele Președintelui K. Johannis spunând: "au trebuit să moară oameni pentru a avea un prim ministru fără de partid dar cu cetățenie franceză". Vive la France! Vive l'amitie franco-allemande! Frumoșii noștri tineri se pot întoarce în cluburi. "Revoluția" a învins.

 

Corina Simona Bodescu Excelent

Daniel Tichineata Oare ce s-ar intampla acum daca piccj ar incepe urmarirea penala pt abuz in serviciu pt mister ciolos??? Intreb si eu

Adrian Severin "Nu cerceta aceste legi / Căci ești nebun de le-nțelegi!" (G. Coșbuc)

Constantin Agape I-ar cere demisia! Cum cine? Însusi Iohanis!

Radu Popa Pentru ce motiv? ??

Daniel Tichineata Pt ca bubosul n-avea nici o treaba cu dosarul voiculescu si totusi s-a constituit parte in proces

Radu Popa Nu înțeleg

Daniel Tichineata Intereseaza-te frate , nu sunt pe post de wikipedia

Radu Popa Ok. Mulțumesc

Rodica Otelea Dupa asemenea comentariu nu mai asteptati sa fiti chemat la Realitatea TV.

Anca Radu Fara-ndoiala cel mai bun rezumat al scenetei asteia de doi bani, jucata-n costume de doliu calare pe sicrie -- mai nou si zburatoare, de cand cu excursiile spre tarile calde pe drumul fara de speranta, intru satisfactia producatorilor de isterie.
P.S.: Chiar nu-mi ardea de rime sinistre, asa a iesit.

Emil Voinea Gura pacatosului, adevar graieste )))))

Emil Voinea Anca Radu personajul citeste "to do list". Große Scheiße , a primit mutarea in plic))))

Georgeta Stanica Si imi aduc aminte cum acum 25 ani cati "aruncau" cu vorbe dure la adresa lui Coposu-OM DE INTEGRITATE MORALA IREPROSABILA...Cu Ratiu presedinte si Coposu intr-un guvern ...azi eram departe...,iar unii faceau chiar economie....nu mai era cazul sa plateasca demonstrantii...pe diverse teme si pt.interese personale...cu urmari total neplacute SI DUREROASE pentru majoritatea populatiei... "Cartle" au fost facute...deja-i tarziu....! PACAT ! NU vom putea depasi niciodata " nivelul " de COLONIE ...!
20 de ani fără Corneliu Coposu şi o lecţie pentru azi: „Uneori, moralitatea şi politica sunt...
La 11 noiembrie 1995 murea, la Bucureşti, Corneliu Coposu, liderul PNŢCD. Zilele de după dispariţia lui au fost, poate, cele mai emoţionante momente trăite de români după Revoluţie. Zeci de mii de oameni au trecut pe la căpătâiul „Seniorului" şi au spus „Iartă-ne!". Azi, când România e atinsă din no…
adevarul.ro

Georgeta Stanica http://adevarul.ro/.../20-deani-faracorneliu.../index.html

 

 

20 de ani fără Corneliu Coposu şi o lecţie pentru azi: „Uneori, moralitatea şi…

ADEVARUL.RO

Daniel Dragomir Franco-allemande...in rest corect...Vezi traducerea

Adrian Severin Scuze...graba... Oricum, cei de bună credință au înțeles...

Daniel Dragomir Asta conteaza...in rest...nimic nu prea mai conteaza zilele astea...

Mihaela Burlacu Cine stie ce surprize ne mai anunta Iohanis!

Ion Vladu Ati sintetizat in citeva fraze tot demersul politic si scenariul dus din Noiembrie 2014 pina in Noiembrie 2015.Pacat ca totul s-a intimplat pe fondul unei tragedii nationale.Doamne ajuta,ca poporul roman sa duca intreaga povara cu fruntea sus.

Virgil Vilceanu populatie, ich wuensche innen bonne chance,Vezi traducerea

Au Bonheur Des Dames Ihnen, dar mai bine zis, euch, ich wünsche euch bzw. Ihnen, dar asta nu mai conteazăVezi traducerea

Tutuianu Ion Cu acest guvern așa zis de tehnocrați, partidele au timp să se albească, adică vor susține la alegeri că nu au fost la guvenare, iar uitarea așternută vor scoate alegătorii la vot unde tot aceeași de 25 de ani vor fi pe liste , ca noi nouți.

Ion Vladu Aveti multa dreptate.Comentariul este cit se poate de corect.

Anton Bazil si ce sa faca un guvern de tehnocrati? bugetul este deja facut, deci autostrazi nu se vor face nici in 2016! si de vina acum vor fi "tehnocratii"!

Cota Daniela Gabriela Corect !

Georgeta Stanica VIN AI NOSTRII...PLEACA AI NOSTRII....NOI RAMANEM....TOT ...ASA...!

Floares Gheorghe Noi rămânem tot ca proștii!

Tutuianu Ion Adevărul e că prostul nu se trezește niciodată din prostie

Mikael Tincu Habemus Magister si traisca binomul franco-german. Cand a mai fost asa in ultimii 100 de ani?

Ionita Mihnea Mai bine schimbam paradigma electorala: organizam alegeri pentru conducerea serviciilor secrete, parlamentul este numit de SRI si guvernul de SIE (sau altminteri). Presedintele, cine stie, propus de CE, avizat de NATO si investit de Piata Universitatii. Ar fi mai cinstit!

Tutuianu Ion Nu asta-i problema, cine te pune sau te sustine să ajungi, contează ce faci. Teoria că-i francez, n-are importantă.Am văzuy că rominii nu au făcut altceva decit să jefuiască tara .Acum poate un neamt si un francez? vor făuri istorie.Rămine de văzut

Ionita Mihnea Stimate domn, ma tem ca intr-un regim constitutional tocmai asta e problema - transparenta deciziei politice. Si asta pentru ca in absenta transparentei nu exista raspundere.

Tutuianu Ion Si unde lipseste transparenta?

Ionita Mihnea Lipseste acolo unde spuneti ca nu conteaza cine te pune sau cine te sustine

Tutuianu Ion In 1990, intr-o revistă germană , dădea un interviu Rabinul Rominiei de atunci Moses Rosen, care spunea ""Conducerea Roniniei este asigurată de Petre Roman și Ion Iliescu, ambii având strămoși evrei""N-a contat pentru romini. Acum am certitudinea că un neamt e mai preferabil unor comunisto-securisti, care ne-au condus unde am ajuns

Ionita Mihnea Sigur e mai preferabil

Beatrice Mcartney Tutuianu Ion va referiti la Basescu presedintele Romaniei in ultimii 25 de ani?

Tutuianu Ion La toti politicienii in acest interval, doar nu a fost vreunul mai breaz.Nu se incadrează aici Constantinescu pe care cel mult il poti acuza de " a nu face", dar nu de rea credință

Adrian Severin Desigur ca in primul rand conteaza calitatea omului. Cetatenia este mai putin importanta decat ceea ce faci. In conducerea unei tari nu este vorba insa numai de capacitate ci si de loialitate. Cand intre cei care te-au pus in sa si cei pe care trebuie sa ii conduci exista conflict de interese, catre cine se indreapta loialitatea ta? Regele Carol I (adus pe tronul Romaniei totusi de romani, chiar daca numai cu acordul lui Bismarck si sprijinul lui Napoleon al III-lea) a decis sa fie loial poporului care l-a adoptat, tradand astfel poporul in care s-a nascut. Se va repeta aceasta istorie? Daca da, in ce sens? Iata de ce conteaza si modul in care ajungi la putere.

Ionita Mihnea Of, cat de diplomat sunteti emoticon smile

Georgeta Stanica BUNA IDEEA.....!!!!

Buni Doina Deci preș. Johannis nu a spus-o din greseala de exprimare( a trebuit sa curga sânge ca sa plece Ponta).,chiar asa criminal de cinic sa se intimple"schimbările asa zis totale? ,deci Ciolos se catara pe cadavre, : tragic si mizerabil.

Carmen Alexandrescu Pai stia ca numai daca moare cineva isi va indeplini misiunea.......

Birau Victor Jenant , romanul tot fraier ramane.

Cotolan Valeriu Interesant:diaspora ne pune presedinte iar strada prim ministru! Vai de noi...

Ichim Adriana Si dvs cum sinteti ?? Hai sa fim seriosi !

Aloma Princess Blue ce trist adevar emoticon frown

Liviu Bacana Habemus .....Mahdi ! Era mai bine .....ponta ?

Panaitescu Luciana aveti dreptate d-le Severin,prostii sau postacii nu ne mai impiedica sa vedem adevarul

Maria Gherghel La Știrile TVR 1 , ora 20, la prezentarea premierului desemnat , Daniel Ciolos, s-a spus că acesta are un dosar penal pentru abuz în serviciu în perioada când era ministrul Agriculturii. Atunci ce fel de „ oameni curați " s-a căutat ?????!!!!!!

Mihai Părăuşanu Bine punctat, domnule profesor! Aștept cu interes prelegerea dvs. despre relațiile bilaterale ale României cu Ucraina, de la FET.

George Halarescu Trist! Un popor a legitimat un partid să guverneze, i-a dat o majoritate, iar peste noapte ne trezim că avem un guvern tehnocrat care nu are nicio reponsabilitate politică. Concluzia: liderii PSD s-au dovedit slabi, șovăielnici și fără reacție politică - nici pe Ponta nu au avut capacitatea să-l susțină nici alt guvern social-democrat nu au putut pune. Cred că dl Dragnea ar trebui să-și depună mandatul de președinte, iar liderii social-democrați care au fost scoși din partid invitați să pună umărul la consolidarea social-democrației, totodată trebuie formați o serie de tineri cu vocație și potențial, oameni curajoși, pregătiți și imaculați pentru a fi băgați în lupta politică - nu știu dacă pentru la anul, dar pentru peste 5 în mod necesar.

Liviu Bacana Care este acel partid , caruia " un popor i- a......dat o majoritate legitimandu- l sa guverneze " .....? PSD ? Glumiti .....USL nu era PSD !!! Sau stiti ceva ce nu stiu eu ?

George Halarescu E adevărat o alianță, din care a plecat o fracțiune ce s-a lipit la PDL. O altă parte formată din UNPR, PC și o parte din liberali au rămas - fideli unui proiect. Oamenii când au votat îmi amintesc că au votat un proiect și care a continuat să fie asumat de o majoritate formată în jurul PSD și după ce au plecat liberalii lui Klaus Iohannis și Antonescu.

Liviu Bacana ISD a ....esuat , PSD se duce , mandatul de europarlamentar s-a dovedit .....pagubos ( desi nu ! ....sau?) .....!!!??? Si atunci , domnule Severin , daca in mandatele politice ati clacat , de ce nu ramaneti ...." tehnocratul " bun de la .....catedra , doar ?

Iorgu Poalelungi Și mata ești în slujba străinilor? Nu mai ataca români patrioți.

Clementina Tina Bujoi Foarte facil să să construiești scenarii cu nevoile și nemulțumirile unui popor , care mai mult de jumătate este strategic umilit ,lăsându-ne fără demnitate, identitate .Jocuri de culise in care dacă nu știm cu ce se mănâncă nu înseamnă că suntem fraieri . "Ciocoii vechi și noi"sau "vin ai noștri pleacă ai noștri "- Cu o Mass-media aservită politic ,corupta , nu avem cum să schimbam clasa politică

Matache Voicu • ► Iranienii (și eram acolo în 1978) au crezut că aiatolahul Khmeini era Mehdi ! El își câștigase notorietatea când s-a opus șahinșahului Mohamed Reza Pahlavi Ariamer care acordase statut diplomatic tuturor cetățenilor americani din Iran (de șoc a fost afirmarea că după acea lege un cetățean american nu răspundea dacă omora un cetățean iranian, dar un cetățeaan iranian răspundea dacă agresa câinele unui cetățean american) emoticon pacman

Matache Voicu În religia musulmană șiită, Mehdi trebuia să fie ultimul profet (al 12-lea) care va veni să mântuie lumea emoticon pacman

Adrian Rezus "papam"! -- e cu... acuzativ, papa, domnu' deputat! emoticon smile

Adrian Severin Just. Scriu pe tel si in graba. Multumesc. Am corectat.

Iorgu Poalelungi Eu știam că Cioloș este ceangău, nu și francez.Încet-încet în conducerea politico-administrativă a României, nu va mai fi nici un român Se simte fiarte acut reactivarea Partidului legionar.

Beatrice Mcartney Se pare ca de astazi, 10 noiembrie 2015, in Romania s-a instaurat Dictatura. Opozitie nu mai exista, avem un presedinte de origine germana si un PM jumatate inregistrat la francezi, probabil ambii sustinuti de Marele Mogul de peste ocean! De vis! Ca doar nu s-or fi inscaunat astia sa ne dea noua luna de pe cer. Acum ne asteptam sa se vanda tot ce se mai poate vinde din tara asta, ce se poate lua cu japca se va lua, se pot da si/sau schimba legile si Constitutia dupa interesul stapanilor...ce mai! Colonie de-a dreptul. Voi credeti ca tara va fi condusa tinand cont de factorul " avem grija de popor" ??? Nici vorba! Deviza va fi : Totul in interesul multinationalelor si a corporatiilor!. Atat de trist ca parca ar fi o zi de doliu. Alea Jacta Est!!

Adrian Rezus ne-nee-neee! wrong idea, Ms Mcartney!

e asa:

românii au un presedinte analfabet ("eu, ca si presedinte" usw), zis si "sase case" (restu' lumii ro fiind cu "ghinion"!), presedinte, cica, ales — în... contra teoriei probabilitatilor! — în ultima clipa, prin manipulatiuni interno-extern interesate, cu colaborarea "serviciilor" ro-patriotice si a ro-tineretului democratic neo-liberal (juniori si junioare între 17 si 37 de ani, sa zicem!), aflat în deplasare-n strainatate, pe moment (electoral)... emoticon smile

Ecaterina Modoran Facem pariu că o sa "conduca " Romania zece ani?Probabil ca dupa o sa -si lase înlocuitor cum a facut Băsescu.

Adrian Rezus @ Ecaterina Modoran: românu-i fatalist, nu numa' sceptic -- cam ca-n... Miorita -- ce sa-i faci?! emoticon smile

Stelian Gavrus Din pacate este timpul emigrarii !!!!!

Lavinia AX Genial spus!

Dejan Mur Exact asa e!

Lucian Boar ...doar idiotii nu stiu ca politicienii sant cea mai josnica ,, specie" a unei societati ... Septembrie American, ,,revolutia89"si mai nou ,, clubul colectiv" .... scoala CIA .Sorosi samd

Rucs An Dra Traiasca Frank Herbert :))

Sorin Cernat Concluzia: PPE (adica A. Merkel) prin bocul sau (K. Iohannis) si-a desemnat bocutzul! ... deci tinerii frumosi si liberi adora bocii! .... cica tehnocrati :)))))

Henrieta Szabo ca de fiecare data previziunile lui Adrian Severin s-au adeverit, demonstrand ca politica la nivel inalt inseamna atat arta cat si mestesug si ca acest exercitiu nu este la indemana oricui , doar oamenii de stat au viziune , stiinta si intelepciunea de a vedea fenomenul politic in ansamblu, pot sa emita judecati si concluzii valabile care rezista si sunt probate in timp.... Intr-o analiza devenita antologica prin puterea mesajului si a concluziile formulate, " Colonizarea unei natiuni esuate - De la ordinea neofeudala la ordinea neocoloniala ), aparuta in urma cu doi ani ( noiembrie 2013 ) Adrian Severin atrage la modul serios atentia si aduce in discutie un subiect cate se poate de actual astazi in noiembrie 2015, . De luat aminte ..... " In fapt conducatorii nominali ai statului roman nu mai pot fi inscaunati fara avizul strainatatii si se mentin in scaun doar cu sustinerea ei. Trebuie totusi spus ca atitudinea imperiala a UE sau a SUA fata de Romania nu este atat rezultatul dorintei acestora, cat si efectul faptului ca romanii le-au tratat ca si cand ar fi imperii suzerane si,astfel, inca o data, forma a creat continut. De asemenea romanii au invitat actorii globali si regionali sa preia conducerea tarii, internationalizand luptele politice interne si lasand impresia, prin nevolnicia cronica a guvernarilor succesive, ca ,intr-un stat cu semnificatie strategica pentru acei actori, puterea este vacanta. Intr-un atare context si in atari conditii, natiunea a devenit un teritoriu, poporul o populatie, statul - o colonie, cetateanul - un serb, iar democratie - o impostura " ....... de luat aminte ! Un scenariu ce se potriveste exact cu ceea ce se intampla astazi in Romania !!!

Jeni Nae De un milion de ori

Niciun comentariu: