joi, 18 februarie 2016

Preventia in sanatate

pREVENTIA IN SANATATE – 9 FEBRUARIE 2016


Smaranda Dobrescu
 

Despre propunerea legislativa a liberalilor privind preventia in sanatate as vorbi numai de bine daca m-as opri la titlu, si hai, treaca- mearga la infiintarea unei noi agentii nationale cu filiale in teritoriu, lucru deloc neglijabil sub aspect material. Mai departe insa sunt niste prevederi discutabile:
1. Cei care fac dovada ca urmeaza intocmai prescriptiile medicului si cumulativ participa la concursuri sportive pot beneficia de anumite stimulente concretizate prin crearea unui cont special personal prin transferul unor sume dela CNAS. Dovada urmarii intocmai a recomandarilor probabil trebuie facuta lunar, prin prezentarea retetelor si a facturii cumpararii de medicamente, eventual de urmare a unor tratamente de fizioterapie, etc. O birocratie prin care vei cheltui ore intregi de stat la cozi la noua agentie.Cozi inutile daca nu dovedesti ca ai participat la concursuri sportive. Ce fel de concursuri, unde, de catre cine organizate? De sah, de inot, de scrima, de bridge?
2. Cei care nu participa la programele de preventie (vaccinari, programe educative, etc) vor trebui sa anunte in scris acest refuz. Automat neparticiparea va atrage caderea din drepturile de asigurat in sistemul de sanatate, relatie baneasca de altfel prin obligarea la plata partiala sau integrala a imbolnavirilor ulterioare refuzului. Adica, daca refuzi sa faci copilului un vaccin, el sau tu, parinte, vei plati imbolnavirea ce poate aparea si peste zeci de ani cu boala corespunzatoare vaccinului refuzat. Daca e vorba de un vaccin anti-gripal, in ce perioada si pentru care gripa anume vei plati? 
Daca un medic nu-ti prescrie o analiza de marker tumoral sau un computer tomograf, neavand motivatie medicala sa o ceara si Doamne fereste faci un cancer, iti vei plati tratamentul respectiv? 
La prima vedere avem de-a- face cu o lege imposibil de aplicat, sau extrem de dificil de monitorizat. La a doua vedere ne punem intrebarea cine are de fapt de castigat de pe urma acestei legi? Nu cumva distribuitorii de aparatura de investigatii prevazute in programul de preventie? Sau mari companii farmaceutice care au facut ani de zile lobby sa se desfiinteze Pasteur-ul nostru ca sa-si impuna ei vaccinurile? Etc. 
Poate ne-am invatat sa fim prea suspiciosi. Dar nu putem sa nu incadram atatea fapte ale prezentului si trecutului apropiat in ideea de a determina populatia sa accepte privatizarea sistemului sanitar in mare proportie, de a accepta decontarea de catre CNAS a serviciilor private de urgenta (vezi diferendul Basescu-Raed), etc. Daca va veti uita pe petitieonline.ro veti avea parte de un limbaj extrem de colorat la adresa liberalilor.

 

Mihai Ion Turcu Obiectivul acestei legi pare a fi reducerea cheltuielilor statului in domeniul asigurarii sanatatii publice transferandu-le "beneficiarului".Obiectiv sistemul nu poate functiona atat pentru ca in mare proportie cetatenii romani sunt foarte saraci si apoi pentru ca nu exista retea medicala si dotari, apta sa asigure preventia."Pachetele" de servicii medicale oferite asiguratilor si de medicamente sponsorizate sunt tot mai costelive, direct proportional cu scumpirea pana la astronomic a costurilor serviciilor medicale si medicamentelor.Reteaua medicala nu mai acopera de mult ruralul, acuma nici orasele, cam tot ce este tehnologic preformant se aduna in municipii si nu acopera nici macar serviciul in inbolnaviri acute. Argumentul ca nu sunt bani disponibili pentru o eficienta abordare a sanatatii populatiei constituie fondul ideii de reforma, constand in esenta in sentita ca "daca nu ai nici nu ti se va da".

 

Smaranda Dobrescu Este o propunere perversa: Se poate intelege ca nu sunt bani in sistem. Asigurarile medicale presupun un sistem birocratic scump. Dar in acest caz nu faci cheltuieli mai mici pe principiul" te prind eu c-ai gresit"-toti vom gresi in conditiile date- ci mai onest este sa mai maresti un procent contributia lunara pe seama angajatului sau angajatorului. Daca ajungi sa-ti platesti serviciile din cauza ca nu ai facut preventie, tot cheltuiesti intr-o forma echivalenta medicinei private fara sa te confrunti cu adevarata denumire a actiunii.

 

Mihai Ion Turcu O reforma pe care o initiaza un contabil fost ministru al sanatatii, am mai avut si doi avocati unguri ministri ai sanatatii .....



 Ion Lazia Iar dacă ţinem seama că unul dintre iniţiatori este Eugen Nicolaescu, răspunsul devine unul atât de simplu doamnă Smaranda. Nicolaescu, de profesie finanţist, vremelnic, şi fără competenţe pe măsura funcţiei, ministru sănătăţii, nu va avea niciodată capacitatea de a se autodepăşi. Miliardele de euro risipite fără nici o acoperire reală, gestionarea, de multe ori frauduloasă a fondurilor de sănătate, au avut ca principal motiv lipsa unui sistem informatic integral la nivel naţional în care să fie incluşi contributorii, persoanele fizice şi angajatorii pe de o parte, iar pe de alta consumatorii, respectiv asiguraţii împreună cu corelaţiile de rigoare, medici de familie, farmacii, cabinte medicale, ori clinici, indiferent de natura sistemului de proprietate - stat ori privat, iar acum, chiar cu multele disfuncţionalităţi, când începe să fie operaţional se doreşte un nou început.

 

Smaranda Dobrescu Viziune de sistem emoticon smile Bugete multianuale emoticon smile

 

Mihai Ion Turcu ...si ancorarea in realitate. Una din obligatiile constitutionale ale statuli este asigurarea sanatatii cetatenilor, acestia pe care-i avem in conditia lor actuala. Cert si realitatea si conceptul trebuie sa progreseze, deci sunt necesare concepte si proiectii, plus alocari financiare care sa genereze in timp o conditie optima.Aceasta este o problema privind viitorul, problema acuta este prezentul, pentru gestionarea lui fi si submediocra fiind necesar concept plan de urgenta si finantare.

 

Stefan Kovacs E o lege nu numai proastă dar și ticăloasă. CIcă ar da ceva- nu știm cât- pentru cei care fac sport- iar acel ceva compensează nu știm ce- din ceea ce e acum gratuit. Nu mai spunem că la modul în care a fost formulată autorul își bagă picioarele într-o logică cât de cât elementară- adică vorbim de noua structură sau de obligativitatea prevenției sau de obligativitatea participării la concursuri sportive (chestie venită direct din Germania hitleristă- nici măcar rușii n-au avut curajul să facă așa ceva).

 

Eugénia Paraschiv Of, nu cumva construiesc practicile i"mp"licite ale politicilor de prevenţie,(cu toate efectele pozitive scontate ori nu,) noul concept şi simultan cu el diversele realitáţi situaţional-contextuale ale BOLII Şi tocmai de-asta aş ruga cititorii de a se abţine de la catalogarea ori desemnarea practicanţilor altor orientári sexuale sub specia bolii. Producerea unor tipuri de riscuri nu ne-a aparţinut niciodatá cu atät mai puţin acum.....

China s-a alaturat sanctiunilor impotriva Rusiei

China s-a alaturat sanctiunilor impotriva Rusiei – 8 februarie 2016

 

Smaranda Dobrescu

 „Băncile chineze nu doar ca au refuzat companiilor și persoanelor fizice din Rusia să acorde împrumuturi, dar i-au forțat pe clientii rusi să-si închidă conturile sau să le transfere în alte locuri", – a spus Tarusin.


 

 

China s-a alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei! „Sistemul bancar chinez prețuieste relațiile...

Băncile chineze sunt integrate în economia mondială și prețuiesc relațiile cu băncile americane, așa că,…

ROMANIABREAKINGNEWS.RO


Draghi Puterity Mda, si oare ce o se se intample cand o putere nucleara e pusa cu spatele la zid?

 

Prospectiv A-z .
Se calaculeaza pierderile!

 

Draghi Puterity Conex - http://www.globalresearch.ca/currency-war.../5506266

 

 

Currency War Escalation: Iran Wants Euros Instead of US Dollars for Oil…

GLOBALRESEARCH.CA

 

Prospectiv A-z  Ei au vazut ce s-a intamplat celor care au facut acest switch in trecut. Pe ce se bazeaza de data asta?

 

Preda Mihailescu Parca asta a fost si ultima miscare a lui Saddham inainte de invazie: vroia sa vanda petrolul pe Euro! Haita!


Smaranda Dobrescu In postarea mea de mai jos vorbeam de unele efecte ale crizei petrolului, fara sa ma gandesc ca iata, mai exista unul care poate reaseza geostrategic lucrurile, poate chiar intr-un mod dramatic...Ce se va intampla cu BRICS-ul?

 

Eugénia Paraschiv Doamnă Smaranda, cred cá ar trebui privit dinspre mecanismele financiare spre crize şi structuri politico-instituţionale de gen brics, chix etc.Sau, e posibil sá fie un'ghi obscur...

 

Prospectiv A-z  Eugénia Paraschiv Adica, "always, follow the money!"?

 

Eugénia Paraschiv Probabil, nu-mi e-n putință totala/absoluta cunoaștere, nici ghi?ocului tainele nu-i știu....emoticon smile



 

Draghi Puterity Situatia e grava...

https://www.rt.com/news/331695-uk-war-games-war-russia/

 

 

War games in Middle East to prepare UK for 'potential' Russian war with NATO –…

RT.COM

 

Prospectiv A-z  http://www.cotidianul.ro/john-kerry-ce-vreti-sa-fac-sa.../

 

 

John Kerry: "Ce vreți să fac? Să intru în război cu Rusia? Asta vreți?"

COTIDIANUL.RO

 

Draghi Puterity Un pic despre sauditi de la un (fost?) purtator de cuvant (neoficial) al CIA (atentie mai ales la penultimul paragraf):

http://ericmargolis.com/.../saudis-stop-the-oil-flood-or.../

 

Prospectiv A-z .
Cu greu am putut ajunge la acel penultim paragraf.  E un sinuos exercitiu de reasamblare creativa a realitatii. Bun si asa, de inventar.

De cand au sauditii glas? Cine lucreaza prin ei?

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z  - cei care fac bani cu ei. Tin minte un episod care i-a ofticat rau pe nemtzi, cand au pierdut un contract mare de Airbus-uri. Cica insusi Clinton ar fi dat telefon si le-ar fi transmis sauditilor sa se gandeasca "cine le asigura lor securitatea in zona". Dupa care sauditzii au luat Boinguri. Si asta aparea in presa mainstream germana, dovada sigura ca era ceva cerut de la cel mai inalt nivel .emoticon smile

In rest, sigur lucreaza acolo si Israelul care cunoaste mult mai bine lumea araba decat toti analistii unchiului Sam, si care probabil merge pe ideea exacerbarii unui conflict intre siiti si suniti, conform principiului "atata timp cat se omoara arabii intre ei, asta e bine pentru Israel". Sau poate organizeaza si diverse operatiuni false flag, cu figuratie saudita. Si Turcia pare a juca un rol important in epoppea familiei saudite si instinctul imi spune ca e vorba de mai mult decat simple simpatii sunite.

Meritul lui Margolis, dincolo de faptul ca afirma cu subiect si predicat ca sauditii au multi politicieni din SUA si Anglia pe statul lor de plata, e si ca le deconspira mentalitatea (vezi citatul din Gadaffi la inceputul articolului).

 

Draghi Puterity Ah da... era sa uit :

http://www.middleeasteye.net/.../main.../Bush%20Abdullah.jpg...Vezi mai mult

 

MIDDLEEASTEYE.NET

 

Prospectiv A-z  Astfel de relatii merg aproape o suta de ani in urma. Ecosistemul petrolului este unul din stalpii ordinii mondiale.

 

Prospectiv A-z .
" Tin minte un episod care i-a ofticat rau pe nemtzi, cand au pierdut un contract mare de Airbus-uri" Ofticatii trebuiau sa stie mai bine sa nu incerce sa expoateze un moment de pierdere a mintilor la Riad.... Penultimul paragraf este un truism, insa calitatea de cotizant a lui Gadafi n-a fost destul...

 

Draghi Puterity Sauditzii (si alti sheici petrolisti) au vrut prin anii '90 sa-si investeasca masiv petrodolarii in economia germana prin intermediul partidului liberal german (FDP - partidul care la acea vreme stabilea cine vine la putere in Germania in functie de ce  partener de coalitie accepta, CDU sau SPD). 

Acest lucru i-a infuriat rau de tot pe israelieni (care din motive care imi scapa preferau o Germanie din ce in ce mai indatorata pe pietele financiare) care au inceput sa-l santajeze pe sheful FDP-ului, Guido Westerwelle. Santajul a fost devoalat "la o ora de maxima auditie" pe televiziunea publica de adjunctul lui Westerwelle, Jürgen Möllemann. Nu a spus care era motivul santajului (Westerwelle era homosexual, si pe atunci asa ceva nu era OK) ci doar ca Westerwelle i-a spus ca "Nu va puteti imagina la ce santaj am fost supus din partea Mossad-ului".

"Presa libera" a maturat repede sub covor incidentul, iar Mölleman, cazut in dizgratie, a avut un accident de parasutism. Nu i s-a deschis parasuta. A ejectat-o si a scos parasuta de rezerva, si nu i s-a mai deschis nici aia. Culmea, a supravietuit caderii. Si s-a apucat din nou de parautism. Si iarasi nu i s-a deschis parasuta. Nici cea de rezerva. Si de data asta a murit. "Presa libera" a spus ca probabil a fost vorba de o sinucidere.

P.S. Dupa aceste vremuri FDP-ul s-a reevaluat, si a devenit din partidul liberal care tinea cu IMM-urile, un partid neoliberal care tinea cu bancherii, si nu a mai ajuns peste pragul de 5% care sa ii permita intrarea in Bundestag.

 

Prospectiv A-z .
Adica petrolistii au crezut ca pot viola cu impunitate ordinea mondiala? Accesoriile germane ale petrolistilor de asemenea . Noi ne tot punem problema in ce conditii a fost Romania integrata. Si-a pus careva problema in ce conditii a fost Germania reunificata? Partiduletul ala probabil n-o facuse.

 

Draghi Puterity Nu, a facut-o CDU-ul dar cam tot ca in Romania. S-au facut cadouri celor care caraiau despre pericolul german ca sa taca din gura (stiu de ex. de un hotel din Jena care a fost "privatizat" lui Best Western pe o strangere de mana, rafinarii si retele de. pompe de benzina facute cadou lui Mitterand, s.a.m.d.) iar ce era viabil si facea concurentza "celor consacrati" a fost pur si simplu distrus. 

Faptul ca a mai ramas ceva, se datoreaza aproape exclusiv initiativelor private a unori "patriarhi" de IMM-uri din vest, care nu au mai putut rabda sa vada jaful de acolo. Unii dintre acestia au avut ulterior probleme cu bancile.
.

.

Prospectiv A-z .
Sunt uimit de cat de mult putem afla din exercitii de arheologie comparata a istoriei contemporane. Dupa ce aflu, nu mai stiu...

 

Draghi Puterity Bine ca macar dupa 26 de ani, mai gasesc si eu pe cineva care sa ma auda... 

 

Prospectiv A-z Deci problema este a urechilor infundate?... Oricum, prospectiv ar fi sa ne gandim ce ar fi de facut prin prisma experientelor similare avute de tari la a caror situatie romanii nu pot decat visa. 

De exemplu, stiu ca si integrarea Austriei a fost una extrem de dureroasa, prin care compactul social-democrat a fost spart, iar economia lor nationala s-a disipat, mai ales spre zari germane. Peste mai putin de o decada, austriecii aveau sa devina nasii euro-integrarii romanesti...

 

Prospectiv A-z .
Cred ca stirea initiala preluata de Smaranda trebuie explorata caci daca e sa ne gandim la ce e mai rau, Rusia este intr-adevar in corzi.

 

Eugénia Paraschiv intra-ul plutește mai mult prin noi spre relativitatea restului .....

 

Draghi Puterity http://www.ft.com/.../849666f6-cbf2-11e5-a8ef...

 

 

US military: Robot wars - FT.com

When historians come to write about technological innovation in the first half of this century, they are likely…

FT.COM

 

Prospectiv A-z .
Ni se tot spune ca tehnologia militara a fost dintotdeauna deschizatoarea de drumuri incat am ajuns sa credem ca razboiul este redus la o problema de tehnologie. Daca ar fi asa simplu......

Un lucru mi-a devenit clar: Razboinicii de fotoliu impreuna cu complexul militar-industrial sunt o combinatie care tot ispiteste dezastrul.

De exemplu, chinezii pot arunca in lupta mai multi oameni decat toti robotii pe care-i poate fabrica Vestul, iar unii din acesti oameni pot virusa robotii.

Cel mai votat comentariu este semi-gluma ce circula si pe romaneste:

JekonGregory
3 hours ago

For years I used to keep a "Fischer Space Pen" in my pocket. A wonderful little pen that was based on a NASA project for a pen for astronauts to use in space on Apollo missions. 

Apparently, NASA had commissioned the pen which was delivered after over $1M had been spent on development. It worked brilliantly in outer space.

The Russians couldn't conceivably have had room for a project like that in their budget. So they used pencils instead.

Al doilea, paraca imi descrie angoasa:

Premonition
16 hours ago

More Robotics = More Vulnerability

The Russians have demonstrated over the last six months what they can achieve with an annual military budget less than 10% of that of the USA's and this whilst supposedly in the grip of a crippling economic downturn. Russian resilience is legendary. The problems plaguing the development of the so-called top notch American F35 fighter is very symptomatic of the American approach to military technology: a project characterised by extreme complexity, extreme overspend, overbloat and that has repeatedly failed to deliver what was promised.

"Pentagon: Here are all the problems with the F-35"

http://uk.businessinsider.com/here-are-all-the-problems...

At other times the relevance or usefulness of multimillion dollar projects defies logic and common sense (see the link below). My advice to them: use ordinary mules or donkeys instead of ridiculous multimillion robots which require high maintenance. You can always muzzle animals to keep them quite!!

"Marines' Robot Mule Is Too Loud For War, The LS3 is being put out to pasture"

http://www.popsci.com/marine-robot-mule-too-loud-for-war

There are clearly people in the USA Military who firmly believe in employing extremely complex methods to solve relatively simple problems. (No doubt cynics would say that this approach always benefit most the vast American Military industrial complex)

Even more dangerous for the USA is its extreme reliance on space based hardware for virtually all of its communications, navigation and the operation of its most sophisticated weapons systems including robotics. It appears that the Chinese and particularly the Russians have now acquired a formidable cyber warfare capability including the ability to degrade, disable or simply destroy these space-based assets thereby blinding and crippling potential adversaries.

https://audioboom.com/.../4125011-new-outer-space-war...

The Russians have also in the recent year demonstrated an extraordinary Electronic War capability which has apparently stunned the military leadership within NATO

"Russian Jamming System Blocks All NATO Electronics Inside Bubble 600 Km in Diameter over Syria"

http://osnetdaily.com/.../russian-jamming-system-blocks.../

and also

"Russia using electronic warfare to cloak its actions in Syria from Isis and Nato"

http://www.ibtimes.co.uk/russia-using-electronic-warfare...

SAMD

 

 

Pentagon: Here are all the problems with the F-35

UK.BUSINESSINSIDER.COM

 

Smaranda Dobrescu Aici e stirea initiala ceva mai pe larg. Se pare ca diferendul ruso-chinez porneste de la incapatanarea chinezilor de a investi in Rusia cu conditia detinerii controlului asupra afacerilor.
http://en.reporter-ua.ru/chinese-banks-have-de-facto...


Chinese banks have de facto joined the sanctions against Russia - media

...................Chinese banks are integrated into the global economy and valued relationship with American banks, so de facto they joined financial sanctions against Russia. This was announced by Executive Director of the Business Council Russia-A...

EN.REPORTER-UA.RU

 

Draghi Puterity E pana la urma cum spunea domnul Severin, Rusia si China nu sunt aliati naturali (unii au teritoriu, ceilalti au populatie). Iar China a jucat si in timpul razboiului rece la doua capete.

 

Mihai Ion Turcu China are interese mari, bine reprezentate in SUA care nu sunt separate de o granita conventionala de China precum cu Rusia.

 

Preda Mihailescu Interesant - masa, poate sa inmulteasca si o viteza mica la patrat, tot da energie de concasor! Acum doi ani il incalzeau pe Putin cu contracte de livrare de gaze, acum inchid bancile. In acelas timp parca citeam acum cateva zile ca ameninta pe Soros (evident) sa nu incerce sa parieze impotriva lor - oare cu ce il amenintau?

 

Mihai Ion Turcu Soros si-a facut averea speculand pe burse. China , a II-a nare economie a lumii, respecta conventiile capitaliste cand vrea, cand nu nu. Banuiesc ca are capacitatea de a-l sicana la bursa.

 

Smaranda Dobrescu Efectele mondiale ale situatiei financiare a Chinei:
"Bondurile guver-namentale sunt considerate de obicei investiţii sigure în vremuri tulburi. În ultimul week-end, China a raportat cel mai mare flux lunar de ieşiri de capital, fapt care îi face pe mulţi analişti să se teamă pentru o depreciere a yuanului, care ar duce la multe tulburări al pieţei. Marcul Brookest, strateg la Schroders, susţine că la aceste niveluri, pieţele de obligaţiuni prognozează recesiune."

http://www.cotidianul.ro/frisoane-pe-bursele-lumii-275924/...

 

 

Frisoane pe bursele lumii

Frisoane pe bursele lumii

COTIDIANUL.RO

miercuri, 17 februarie 2016

Efecte ale ieftinirii petrolului

Efecte ale ieftinirii petrolului – 8 februarie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Multiple si rele sunt efectele scaderii rezervelor de petrol si ale scaderii alarmante ale pretului acestuia. Iata un efect nedorit pe care pana acum nu prea l-am pus in legatura cu valul de refugiati:
"These countries are not only dependent on oil exports; they also rely heavily on imports. As revenues dry up and exchange rates plunge, the cost of living will skyrocket, exacerbating social and political tensions. Europe is already struggling to accommodate refugees from the Middle East and Afghanistan."


 

 

The Coming Wave Of Oil Refugees

Michael Meyer The idea that oil wealth can be a curse is an old one – and it should need no explaining. Every few decades, energy prices rise to the heaven

SOCIALEUROPE.EU|DE MICHAEL MEYER

 

Eugénia Paraschiv Nuş' de ce mecanisme financiare pentru migra(nT)ţie vorbeau-proiectau pe la ue....

 

Viorica Droasca Raman la ideea ca aceasta migratie fara precedent din 2015, avand continuarea in 2016, focalizata in special pe Europa, nu are nici o legatura cu o presupusa criza a petrolului, sau chiar cu un razboi care dureaza de 5 ani in Siria. Ma gandesc ca avem de-a face cu un alt tip de razboi rece in care, printre alte metode, se foloseste ca arma scaderea pretului petrolului si dislocarea unor mase mari de oameni care sa creeze probleme suplimentare adversarilor. Sufar cumva de "scenarita"? Prea seamana totul cu o piesa de teatru care se desfasoara pe o imensa scena si unde cu totii avem un rol mai mare sau mai mic. Ce facem noi oamenii obisnuiti in acest caz? Ne rugam si spunem: Doamne ajuta-ne si pazeste-ne de toti acesti dictatori din umbra care se cred mici Dumnezei!

 

Prospectiv A-z .
'Sufar cumva de "scenarita"?' Nu, cel putin nu cred ca a incerca sa facem sens din confuzia asta dirijata este simptomul 'scenaritei'. Cred ca mai degraba al prospectivitatii.

 

Smaranda Dobrescu Viorica, dupa cum stii, refugiatii politici cum ar fi cei din Siria nu au nicio legatura directa cu modificarile de pe piata petrolului. Refugiatii economici, da. In unele tari din Africa, exportatoare de petrol pana de curand (Angola, de exemplu) banii incasati pe vanzarea petrolului sunt insuficienti pentru a mai intretine exploatarile vechi si a investi in noi explorari. Muncitorii sunt concediati si se vor indrepta parte din ei inspre nordul mai bogat al Terrei. Acestia, intrucat nu exista inca drept legalizat de azil pentru ei se pot constitui intr-un vesnic exod dintr-o parte in alta a lumii, marind instabilitatea si slabind economiile unor tari vizate.

 

Viorica Droasca Draga Smaranda nu cred ca putem face o demarcatie clara intre refugiatii politici si cei economici pentru ca ceea ce s-a intamplat, se intampla si se va intampla in Europa este evident un exod dirijat indiferent de cauzele acestuia.

 

Smaranda Dobrescu Diferenta este insa de tratament. Cei politici sunt triati si acceptati, cei economici, conform legislatiei sunt respinsi. IN rest presupunerea ta pare a avea destul adevar atasat.

 

Mihai Ion Turcu Relatez o experienta TV. Un grup de antropologi au ajuns intr-o zona in care nu calcasera "civilizati" Localnicii care apar in filmul documentar sunt niste tineri foarte armoniosi, complet goi, tinand in maini mai multe sulite ( instrumente de vanatoare?) Relatiile cu localnicii se afirma a fi pasnice. Unul din cei mai in varsta din grupul localnicilor purta o pereche de chiloti rosii, probabil daruiti de cercetatori sefului grupului de localnici. Ce legatura are relatarea cu tema ? Cred ca are, "civilizatia" pe jumatate distruge in trotalitate lumea in care este inserata.

 

Eugénia Paraschiv Cu războirea sadamo-kuweitianá începea exodul kurzilor, şi întrebam seminaristul universitar de nu era migraţia lor un fenomen psiho-sociologic cu implicaţii geopolitice; ba da era ráspunsul fárá a duce analiza mai departe atunci, e mai simplu acum pentru ingineriile sociale denumite construirea/construcţii spaţiului x, a politicilor y etc. Cum, pentru cine şi cu ce efecte?

 

Prospectiv A-z .
Noi ajungem mai tarziu la aceste intrebari si raspunsurile lor. Asta si pentru ca din 1990 am crezut ca 'omul nou' murise cu Ceausescu, din 1991, cu URSS. De fapt, omul nou este efectul dorit de cei mai conservatori aparatori ai privilegiilor si puterii.

Virusul Zika

Virusul Zika – 4 februarie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Virusul Zika a fost depistat pentru prima data in 1947 in Uganda la o maimuta. Isi poarta numele de la o padure situata in sudul Kampala, capitala tarii. Virusul apartine familiei din care face parte si cel al febrei galbene. Primul caz uman de febra Zika a fost raportat in 1968, conform OIM. De aceea pare de necrezut ca se cunosc atat de putine lucruri legate de acesta, fapt care lasa din nou loc la zvonuri de "virus fabricat in laboratoarele marilor magnati"

.

Zika: 5 choses à savoir sur le virus

Transmis essentiellement par les moustiques, le virus Zika, qui touche depuis 2015 le continent américain, passe souvent inaperçu, mais il...

LEPOINT.FR|DE LE POINT, MAGAZINE

 

Alexandru Botu Pai nu asa pare?

 

Dinica Roman  https://www.facebook.com/luminita.branco/posts/962314747138222

 

Smaranda Dobrescu Nu pot sa-mi fac o parere asupra posibilitatii ca fundatia Rockefeller sa vanda virusi on line. Deocamdata caut, caci posibilitatea aceasta criminala imi vine greu sa o accept. La inceput de cautare iata ce am gasit:
"As news of Zika spread this week, 
rumors also reached the internet that the virus was available for purchase online. Sure enough, there is actually a sale listing for Zika online through a website called atcc.org, where a number of different viruses and biological agents are sold to research teams. For the sake of investigation, the Free Thought Project tried to go through the application process that was required to buy the virus, just to see if anyone with $516 to spend would be able to get their hands on it.

In case there are people out there who think this may be a 'conspiracy theory,' you can plainly see that the source for the Zika virus is, in fact, from J. Casals, Rockefeller Foundation, and sourced from Blood from experimental forest sentinel rhesus monkey, Uganda, 1947.

After initially trying to buy the virus, we were prompted to create a user account on the website. After that, we were led through a dozen pages of forms, where we were asked information about our organization, tax ID # and the biosafety level of our lab. While this seems to be tight security, we were able to input false information and fudge the requirements to complete the application process. We are still waiting for our application to be approved, but we did not have to upload any type of proof that we are a legitimate facility.

It seems that while the virus is available online, it is not extremely easy to get, and would…"

http://newzsentinel.com/the-deadly-zika-virus-is.../

 

 

ATCC: The Global Bioresource Center

ATCC is a global nonprofit bioresource center (BRC) and research organization that provides biological…

LGCSTANDARDS-ATCC.ORG

 

 

 

Smaranda Dobrescu Uzanta este urmatoarea: Virusul nu "apartine" nimanui. Fundatia respectiva are o mostra de virus colectata in padurea Zika in 1947 (de unde si numele). Este prima forma izolata si institute sau laboratoare de cercetare virusologice o pot cumpara de la fundatia care intretine materialul biologic. Nu e nimic anormal in asta. Peste tot in lume sunt laboratoare care au banci de material genetic pentru studiul virusilor. Sunt foarte utile/necesare in studiul evolutiei patogenilor si al generarii de veccinuri. Elvetienii care s-au hotarat sa faca vaccinul respectiv de unde credeti ca vor cumpara mostra?

 

Draghi Puterity http://www.globalresearch.ca/who-owns-the-zika-virus/5505323

 

 

Who Owns the Zika Virus?

The WHO declared the Zika virus a global health emergency on February 1 without providing much…

GLOBALRESEARCH.CA

 

Smaranda Dobrescu Da, Draghi, este acelasi articol semnalat si de D-l Dinica Roman. La aceasta banuiala introdusa de articol, ca Fundatia R -despre care nu am motive sa fiu elogioasa ar vinde virusi on line, am un articol semnalat mai sus ca ziaristi care au incercat sase dea drept cercetatori si sa cumpere virusi nu au primit niciun raspuns ci doar cereri suplimentare privind seriozitatea firmei si apoi am mai explicat si uzanta generala. Imi pare rau, dar de data asta nu marsez la niciun scenariu.



 

Dinica Roman http://www.theecologist.org/.../pandoras_box_how_gm...

 

 

Pandora's box: how GM mosquitos could have caused Brazil's microcephaly disaster

THEECOLOGIST.ORG


Smaranda Dobrescu Asta e cu totul altceva! 
Virusi "mutanti" nu exista decat in filme emoticon smile O "mutatie" in sensul genetic este o modificare accidentala a codului ADN generata de un proces imperfect de replicare. Toate organismele biologice pot fi afectate de mutatii, care sunt de altfel baza intregii evolutii...
Am mai citit undeva ca un antibiotic luat intr-o infectie virala la om poate produce nenorociri in anumite conditii. Poate imi amintesc unde am citit. emoticon smile



Smaranda Dobrescu In sfarsit, o analiza serioasa, facuta de un profesionist privitoare la modul de actionare a virusului si la localizarea tantarilor purtatori.. Incercand sa ma documentez, imi dau seama ca noi nu stim prea multe despre Zika. Brazilienii, cei din Polinezia franceza si alti cercetatori stiu. Asadar rectific cu scuze postarea mea initiala in partea referitoare la nestiinta..
http://blogs.discovermagazine.com/.../genetically.../...

 

 

No, GM Mosquitoes Didn't Start The Zika Outbreak. - Science Sushi

BLOGS.DISCOVERMAGAZINE.COM

 

Preda Mihailescu Ar mai fi de consemnat ca tot mai multi specialisti sunt critici in general impotriva vaccinelor, aducand argumente serioase privitor la eficacitatea lor. Restul comentariului si-l poate oricine inchipui!

 

Prospectiv A-z  Dela Soci incoace, cum tot o spun, ne aflam in mijlocul unui foc incrucisat, deocmadata in razboiul informational. 

Aceasta inseamna ca dincolo de valoarea de adevar a vreunei informatii, iti pui problema ce urmareste emitentul si ce efecte are la destinatie. 

In Vest, suntem oricum intr-un vartej conspirationist, amplificat de sentimentul de neputinta al celor multi in Criza, pe de-o parte, si de sentimentul ca plutocratii sunt mai presus decat orice lege, pe de alta.

Rusii, in caz ca sunt emitentii, n-au prea mult de lucru, caci cei 2 factori conspirationisti de mai sus sunt independenti de ei.


Preda Mihailescu Prospectiv A-z  Asa este. Eu aici ma refeream explicit la panica creata in jurul a doua virusuri in ultimii ani, de miliardele investite doar de Germania pentru a cumpara niste vaccine adhoc contra gripei porcine, vaccine care doar gratie protestelor au ramas benevole. Si au fost distruse dupa doi ani, fiind revendicate doar de o mana de neinformati.

 

Prospectiv A-z .
Si aici sunt destui care nu-si mai vaccineaza copiii, din motive variate care pot fi 'explicate' generic prin credinta americanilor in... conspiratii.

Problema de principiu cu vaccinele este una foarte spinoasa. Virusurile declanseaza tot felul de boli, dela cancer, ulcer pana la afectiuni ale sistemului nervos. Mecanismele nu-s intotdeauna cunoscute, dupa cum nici sursa (virala sau nu) a multor boli scumpe. Mai mult, ce nu stiu este daca *virusul inactivat* cumva poate afecta organismul printr-unul din mecanismele acestea necunoscute. Deci, pana la urma, ai de cantarit intre a te imuniza impotriva posibilitatii de a contracta virusul sau a deschide posibilitatea vreunei (alte) afectiuni vaccinandu-te.

 

Draghi Puterity Poate ar trebui sa privim corpul uman ca un ecosistem, format din celulele umane, virusi, bacterii, ciuperci, s.a.m.d. Vaccinurile pot dezechilibra acest ecosistem, in nisele nou create putand s apara noi "burieni" sau... "flori".

 

Prospectiv A-z  Imposibil in paradigma reductionista a momentului.

 

Preda Mihailescu Credinta americanilor in conspiratii, nu poate fi singurul motiv. Am gasit diverse marturii bazate mai mult pe medicina decat pe conspiratii, care merg in aceeasi directie. Vezi tu - ia gripa porcina: au luat un vaccin de gripa, despre care nu existau evidente nici macar ca ajuta impotriva gripei, si l-au transformat peste noapte in unul contra gripei porcine. Revenit - miliarde doar in Germania. Efecte - nimic verificabil, ca sa nu zicem mai mult. Problema cu verificabilitatea vaccinelor, este ca expertii care azi stiu mai multe decat Pasteur, sunt de acord ca se intareste sistemul imun nu acolo unde este nevoie de el, si asta are si efecte negative, nediscutate. Asta este imaginea generala - pe fondul general al credintei in dominatia naturii, oamenii accepta si fara verificari, ca ajunge ca sa investeasca unii in niste cercetari de laborator dubioase sau corecte, dar de scurta durata si anvergura - si li se asigura viata.

 

Dinica Roman http://cafenea.blogspot.com/.../da-tu-de-ce-nu-i...

 

 

Cafeneaua PEROMANESTE dela voi pentru voi: Da' tu de ce nu-i…

CAFENEA.BLOGSPOT.COM

 

Smaranda Dobrescu Abia daca citesti si comentariile intri in ceata. Pana la urma a-ti vaccina copilul, fapt care prezinta si riscuri fara doar si poate ramane o hotarare matura a parintelui Nu exista macar o statistica relevanta in privinta imbolnavirilor copiilor nevaccinati si a celor cu reactii secundare de nedorit consecutive vaccinarii. Macar asta ar da un reper suplimentar parintelui pus in fata unei optiuni dificile.

 

Draghi Puterity Doar ca sa exprim clar pozitia mea: avantajele vaccinurilor depasesc clar riscurile, in opinia mea. Ca se fac porcarii pt. facut bani cu fente gen "aviara gripen", e alta poveste.

 

Smaranda Dobrescu Eu am avut o experienta dificila cu vaccinurile: mi-am vaccinat copiii care intrau in prima transa de varsta pentru vaccinare impotriva rujeolei-pojarului. Era primul vaccin romanesc. Nu stiu ce avea inclus vaccinul ca ambii copii au facut pojarul intr-o forma atipica, extrem de grea si foarte lunga. Si totusi, eu, ca si Draghi consider riscul mai mare in a nu face vaccin decat invers.

 

Prospectiv A-z .
La comentarii se disting cateva idei:...
incalzirea globala;

globalizarea;
controlul cresterii populatiei;
anularea jocurilor olimpice din vara;
etc.

http://www.nytimes.com/.../zika-virus-brazil-how-it...

 

 

How a Medical Mystery in Brazil Led Doctors to Zika

NYTIMES.COM|DE DONALD G. MCNEIL JR., SIMON ROMERO AND SABRINA TAVERNISE

 

Dinica Roman Asta am distins eu

Carol Homestead, FL 13 hours ago
This reporting is extremely frustrating. How is it possible that the virus has been around for 70 years--Africa & Asia & South Pacific, and we have never had this kind of effect reported from those areas of the globe? Clearly there is something else going on -- either the virus has changed since it was brought to Brazil, or there is an interaction of the virus with some genetic or environmental factor in Brazil that does not exist in the other areas. Or was there just no reporting of rampant microcephaly from these other areas of the world?-- unlikely.
The NTY should address those really obvious questions by investigative reporting prior to putting this as top of page 1.
Îmi place · Răspunde · 7 februarie la 17:10

 


Prospectiv A-z  Winthrop Staples is a trusted commenter Newbury Park, CA 2 days ago
Yet another reason to stop sending manufacturing jobs to China and so stop importing all manner of manufactured goods containers that could contain invasives and diseases, and also unnecessary uncooked and untreated biological goods into the USA from other continents, and Latin American failed states that are grossly contaminated with Old World pathogens and parasites (Zika, Dengue, chikungunya etc). Local California stores are full of bark on fire place logs from Estonia, ginger root from Thailand full of invasive mold pockets, raw fish from China and Vietnam (whirling disease devastating US trout came from raw fish from Europe). The local Home Depot is full of plants of mysterious origin, like from Latin America that are probably bearing new invasive species. There is not need for any of this biological Russian roulette with pandemics to continue. We can grow anything in the world in North America! This level of greed based recklessness appears to this former Virus laboratory technician and endangered species biologist as being so outrageously stupid that one must consider the possibility that this is some kind of plot by our 1% to erase most of us lazy, not as hard working, uppity aware of our rights "Nativists" from the Americas so our elites can replace us with more docile, slave like, compliant, used to authoritarian and patriarchal rule human and none human immigrants from the Old World and Latin America.

John Smith Cherry Hill NJ 2 days ago
CHINESE MANUFACTURERS Glibly produce precursors to illegal drugs and sell them openly in the marketplace where they are bought and changed into lethal street drugs with callous disregard for the safety and lives of its citizens leave alon the international community they sell to. The government is not interested in enforcing such violations of international law. What, then, will the response be to the highly unsanitary conditions that reportedly exist in poultry markets? Frankly, I wouldn't expect them to lift a finger unless the cost of having the dangerously contaminated markets is increased by punitive damages by the International Court. The chances of that happening are remote, given the contraction in China's economy, making it highly unlikely that they will invest in work conditions and the health of its citizens as well as protecting their global customers. This is an example of Milton Friedman's "free market" run amock and a-muck, resulting not in healthy achievement and survival of the fittest in the marketplace, but survival of the sickest and filthiest. If you want to know what the "free market" is all about, thank Milton Friedman next time somebody you know dies from an overdose of street drugs made with Chinese precursors or with poultry eaten from China containing deadly microbes. One economist said, Milton's greatest tragedy is that his ideas have been put into practice. Well hear's another example of risking global epidemics in the "free market."

|
http://www.nytimes.com/.../what-you-get-when-you-mix...Vezi traducerea