luni, 15 februarie 2016

Iadul de gen feminin

Inca nu stim totul despre calvarul celor care nedorind sa fie luptatoare neaparat, au manifestat o atitudine, o reactie, s-au opus in variate feluri dictaturii, sau pur si simplu au stat umar la umar cu sotii sau fratii lor, cunoscuti oponenti ai regimului.Uneori e bine sa ne reamintim aspectele unei dictaturi..
Mame, soţii, fiice ale unor deţinuţi politic sau femei având amprenta de „duşmană…
adevarul.ro|By Anca Vancu
Comments

Prospectiv A-z: Femeile ca femeile, dar cand gandesc la calvarul filatelistilor din temnitele comuniste...
 
 
Smaranda Dobrescu
Smaranda Dobrescu S-ar putea si reformula.. Si ele au fost in temnitele comuniste..
 
 
Prospectiv A-z:
Sa ne amintim porcaria postmodernista si atomizarea experientelor impreuna cu efectele acesteia.

In general, rezist astfel de miscari caci anii astia de libertate m-au invatat sa *follow the money and thus reveal some ulterior motive*.

Daca unghiul filatelist adauga substanta la intelegerea fenomenului ororii comuniste, e binevenit. Daca muta atentia si incepe a crea distinctii am sa astept sinteza.


Prospectiv A-z:
Poate ca trebuie sa explic interventiile mele de mai sus. Ele nu-s directionate la adresa celor care au suferit, inclusiv persoanele de fatza, ci la posibilitatea mutarii atentiei de pe responsabilitati pe infinita gama de suferinte.

Responsabilitatea
calvarului n-o caut neaparat in nume proprii sau alte instrumente de pseudo-analiza cu care suntem obisnuiti, ci mai degraba in acele forte ale istoriei care au prins atatia romani pe picior gresit.

Ca si azi, este vorba de schimbarile mari, dictate de afara, neintelese de cei dinauntru care raman prizonierii vechii paradigme.

Dumnezeu sa-i ierte pe victime si pe calai, si sa-i lumineze azi si pe cei tari si slabi, deopotriva!

Niciun comentariu: