miercuri, 17 februarie 2016

Virusul Zika

Virusul Zika – 4 februarie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Virusul Zika a fost depistat pentru prima data in 1947 in Uganda la o maimuta. Isi poarta numele de la o padure situata in sudul Kampala, capitala tarii. Virusul apartine familiei din care face parte si cel al febrei galbene. Primul caz uman de febra Zika a fost raportat in 1968, conform OIM. De aceea pare de necrezut ca se cunosc atat de putine lucruri legate de acesta, fapt care lasa din nou loc la zvonuri de "virus fabricat in laboratoarele marilor magnati"

.

Zika: 5 choses à savoir sur le virus

Transmis essentiellement par les moustiques, le virus Zika, qui touche depuis 2015 le continent américain, passe souvent inaperçu, mais il...

LEPOINT.FR|DE LE POINT, MAGAZINE

 

Alexandru Botu Pai nu asa pare?

 

Dinica Roman  https://www.facebook.com/luminita.branco/posts/962314747138222

 

Smaranda Dobrescu Nu pot sa-mi fac o parere asupra posibilitatii ca fundatia Rockefeller sa vanda virusi on line. Deocamdata caut, caci posibilitatea aceasta criminala imi vine greu sa o accept. La inceput de cautare iata ce am gasit:
"As news of Zika spread this week, 
rumors also reached the internet that the virus was available for purchase online. Sure enough, there is actually a sale listing for Zika online through a website called atcc.org, where a number of different viruses and biological agents are sold to research teams. For the sake of investigation, the Free Thought Project tried to go through the application process that was required to buy the virus, just to see if anyone with $516 to spend would be able to get their hands on it.

In case there are people out there who think this may be a 'conspiracy theory,' you can plainly see that the source for the Zika virus is, in fact, from J. Casals, Rockefeller Foundation, and sourced from Blood from experimental forest sentinel rhesus monkey, Uganda, 1947.

After initially trying to buy the virus, we were prompted to create a user account on the website. After that, we were led through a dozen pages of forms, where we were asked information about our organization, tax ID # and the biosafety level of our lab. While this seems to be tight security, we were able to input false information and fudge the requirements to complete the application process. We are still waiting for our application to be approved, but we did not have to upload any type of proof that we are a legitimate facility.

It seems that while the virus is available online, it is not extremely easy to get, and would…"

http://newzsentinel.com/the-deadly-zika-virus-is.../

 

 

ATCC: The Global Bioresource Center

ATCC is a global nonprofit bioresource center (BRC) and research organization that provides biological…

LGCSTANDARDS-ATCC.ORG

 

 

 

Smaranda Dobrescu Uzanta este urmatoarea: Virusul nu "apartine" nimanui. Fundatia respectiva are o mostra de virus colectata in padurea Zika in 1947 (de unde si numele). Este prima forma izolata si institute sau laboratoare de cercetare virusologice o pot cumpara de la fundatia care intretine materialul biologic. Nu e nimic anormal in asta. Peste tot in lume sunt laboratoare care au banci de material genetic pentru studiul virusilor. Sunt foarte utile/necesare in studiul evolutiei patogenilor si al generarii de veccinuri. Elvetienii care s-au hotarat sa faca vaccinul respectiv de unde credeti ca vor cumpara mostra?

 

Draghi Puterity http://www.globalresearch.ca/who-owns-the-zika-virus/5505323

 

 

Who Owns the Zika Virus?

The WHO declared the Zika virus a global health emergency on February 1 without providing much…

GLOBALRESEARCH.CA

 

Smaranda Dobrescu Da, Draghi, este acelasi articol semnalat si de D-l Dinica Roman. La aceasta banuiala introdusa de articol, ca Fundatia R -despre care nu am motive sa fiu elogioasa ar vinde virusi on line, am un articol semnalat mai sus ca ziaristi care au incercat sase dea drept cercetatori si sa cumpere virusi nu au primit niciun raspuns ci doar cereri suplimentare privind seriozitatea firmei si apoi am mai explicat si uzanta generala. Imi pare rau, dar de data asta nu marsez la niciun scenariu.



 

Dinica Roman http://www.theecologist.org/.../pandoras_box_how_gm...

 

 

Pandora's box: how GM mosquitos could have caused Brazil's microcephaly disaster

THEECOLOGIST.ORG


Smaranda Dobrescu Asta e cu totul altceva! 
Virusi "mutanti" nu exista decat in filme emoticon smile O "mutatie" in sensul genetic este o modificare accidentala a codului ADN generata de un proces imperfect de replicare. Toate organismele biologice pot fi afectate de mutatii, care sunt de altfel baza intregii evolutii...
Am mai citit undeva ca un antibiotic luat intr-o infectie virala la om poate produce nenorociri in anumite conditii. Poate imi amintesc unde am citit. emoticon smile



Smaranda Dobrescu In sfarsit, o analiza serioasa, facuta de un profesionist privitoare la modul de actionare a virusului si la localizarea tantarilor purtatori.. Incercand sa ma documentez, imi dau seama ca noi nu stim prea multe despre Zika. Brazilienii, cei din Polinezia franceza si alti cercetatori stiu. Asadar rectific cu scuze postarea mea initiala in partea referitoare la nestiinta..
http://blogs.discovermagazine.com/.../genetically.../...

 

 

No, GM Mosquitoes Didn't Start The Zika Outbreak. - Science Sushi

BLOGS.DISCOVERMAGAZINE.COM

 

Preda Mihailescu Ar mai fi de consemnat ca tot mai multi specialisti sunt critici in general impotriva vaccinelor, aducand argumente serioase privitor la eficacitatea lor. Restul comentariului si-l poate oricine inchipui!

 

Prospectiv A-z  Dela Soci incoace, cum tot o spun, ne aflam in mijlocul unui foc incrucisat, deocmadata in razboiul informational. 

Aceasta inseamna ca dincolo de valoarea de adevar a vreunei informatii, iti pui problema ce urmareste emitentul si ce efecte are la destinatie. 

In Vest, suntem oricum intr-un vartej conspirationist, amplificat de sentimentul de neputinta al celor multi in Criza, pe de-o parte, si de sentimentul ca plutocratii sunt mai presus decat orice lege, pe de alta.

Rusii, in caz ca sunt emitentii, n-au prea mult de lucru, caci cei 2 factori conspirationisti de mai sus sunt independenti de ei.


Preda Mihailescu Prospectiv A-z  Asa este. Eu aici ma refeream explicit la panica creata in jurul a doua virusuri in ultimii ani, de miliardele investite doar de Germania pentru a cumpara niste vaccine adhoc contra gripei porcine, vaccine care doar gratie protestelor au ramas benevole. Si au fost distruse dupa doi ani, fiind revendicate doar de o mana de neinformati.

 

Prospectiv A-z .
Si aici sunt destui care nu-si mai vaccineaza copiii, din motive variate care pot fi 'explicate' generic prin credinta americanilor in... conspiratii.

Problema de principiu cu vaccinele este una foarte spinoasa. Virusurile declanseaza tot felul de boli, dela cancer, ulcer pana la afectiuni ale sistemului nervos. Mecanismele nu-s intotdeauna cunoscute, dupa cum nici sursa (virala sau nu) a multor boli scumpe. Mai mult, ce nu stiu este daca *virusul inactivat* cumva poate afecta organismul printr-unul din mecanismele acestea necunoscute. Deci, pana la urma, ai de cantarit intre a te imuniza impotriva posibilitatii de a contracta virusul sau a deschide posibilitatea vreunei (alte) afectiuni vaccinandu-te.

 

Draghi Puterity Poate ar trebui sa privim corpul uman ca un ecosistem, format din celulele umane, virusi, bacterii, ciuperci, s.a.m.d. Vaccinurile pot dezechilibra acest ecosistem, in nisele nou create putand s apara noi "burieni" sau... "flori".

 

Prospectiv A-z  Imposibil in paradigma reductionista a momentului.

 

Preda Mihailescu Credinta americanilor in conspiratii, nu poate fi singurul motiv. Am gasit diverse marturii bazate mai mult pe medicina decat pe conspiratii, care merg in aceeasi directie. Vezi tu - ia gripa porcina: au luat un vaccin de gripa, despre care nu existau evidente nici macar ca ajuta impotriva gripei, si l-au transformat peste noapte in unul contra gripei porcine. Revenit - miliarde doar in Germania. Efecte - nimic verificabil, ca sa nu zicem mai mult. Problema cu verificabilitatea vaccinelor, este ca expertii care azi stiu mai multe decat Pasteur, sunt de acord ca se intareste sistemul imun nu acolo unde este nevoie de el, si asta are si efecte negative, nediscutate. Asta este imaginea generala - pe fondul general al credintei in dominatia naturii, oamenii accepta si fara verificari, ca ajunge ca sa investeasca unii in niste cercetari de laborator dubioase sau corecte, dar de scurta durata si anvergura - si li se asigura viata.

 

Dinica Roman http://cafenea.blogspot.com/.../da-tu-de-ce-nu-i...

 

 

Cafeneaua PEROMANESTE dela voi pentru voi: Da' tu de ce nu-i…

CAFENEA.BLOGSPOT.COM

 

Smaranda Dobrescu Abia daca citesti si comentariile intri in ceata. Pana la urma a-ti vaccina copilul, fapt care prezinta si riscuri fara doar si poate ramane o hotarare matura a parintelui Nu exista macar o statistica relevanta in privinta imbolnavirilor copiilor nevaccinati si a celor cu reactii secundare de nedorit consecutive vaccinarii. Macar asta ar da un reper suplimentar parintelui pus in fata unei optiuni dificile.

 

Draghi Puterity Doar ca sa exprim clar pozitia mea: avantajele vaccinurilor depasesc clar riscurile, in opinia mea. Ca se fac porcarii pt. facut bani cu fente gen "aviara gripen", e alta poveste.

 

Smaranda Dobrescu Eu am avut o experienta dificila cu vaccinurile: mi-am vaccinat copiii care intrau in prima transa de varsta pentru vaccinare impotriva rujeolei-pojarului. Era primul vaccin romanesc. Nu stiu ce avea inclus vaccinul ca ambii copii au facut pojarul intr-o forma atipica, extrem de grea si foarte lunga. Si totusi, eu, ca si Draghi consider riscul mai mare in a nu face vaccin decat invers.

 

Prospectiv A-z .
La comentarii se disting cateva idei:...
incalzirea globala;

globalizarea;
controlul cresterii populatiei;
anularea jocurilor olimpice din vara;
etc.

http://www.nytimes.com/.../zika-virus-brazil-how-it...

 

 

How a Medical Mystery in Brazil Led Doctors to Zika

NYTIMES.COM|DE DONALD G. MCNEIL JR., SIMON ROMERO AND SABRINA TAVERNISE

 

Dinica Roman Asta am distins eu

Carol Homestead, FL 13 hours ago
This reporting is extremely frustrating. How is it possible that the virus has been around for 70 years--Africa & Asia & South Pacific, and we have never had this kind of effect reported from those areas of the globe? Clearly there is something else going on -- either the virus has changed since it was brought to Brazil, or there is an interaction of the virus with some genetic or environmental factor in Brazil that does not exist in the other areas. Or was there just no reporting of rampant microcephaly from these other areas of the world?-- unlikely.
The NTY should address those really obvious questions by investigative reporting prior to putting this as top of page 1.
Îmi place · Răspunde · 7 februarie la 17:10

 


Prospectiv A-z  Winthrop Staples is a trusted commenter Newbury Park, CA 2 days ago
Yet another reason to stop sending manufacturing jobs to China and so stop importing all manner of manufactured goods containers that could contain invasives and diseases, and also unnecessary uncooked and untreated biological goods into the USA from other continents, and Latin American failed states that are grossly contaminated with Old World pathogens and parasites (Zika, Dengue, chikungunya etc). Local California stores are full of bark on fire place logs from Estonia, ginger root from Thailand full of invasive mold pockets, raw fish from China and Vietnam (whirling disease devastating US trout came from raw fish from Europe). The local Home Depot is full of plants of mysterious origin, like from Latin America that are probably bearing new invasive species. There is not need for any of this biological Russian roulette with pandemics to continue. We can grow anything in the world in North America! This level of greed based recklessness appears to this former Virus laboratory technician and endangered species biologist as being so outrageously stupid that one must consider the possibility that this is some kind of plot by our 1% to erase most of us lazy, not as hard working, uppity aware of our rights "Nativists" from the Americas so our elites can replace us with more docile, slave like, compliant, used to authoritarian and patriarchal rule human and none human immigrants from the Old World and Latin America.

John Smith Cherry Hill NJ 2 days ago
CHINESE MANUFACTURERS Glibly produce precursors to illegal drugs and sell them openly in the marketplace where they are bought and changed into lethal street drugs with callous disregard for the safety and lives of its citizens leave alon the international community they sell to. The government is not interested in enforcing such violations of international law. What, then, will the response be to the highly unsanitary conditions that reportedly exist in poultry markets? Frankly, I wouldn't expect them to lift a finger unless the cost of having the dangerously contaminated markets is increased by punitive damages by the International Court. The chances of that happening are remote, given the contraction in China's economy, making it highly unlikely that they will invest in work conditions and the health of its citizens as well as protecting their global customers. This is an example of Milton Friedman's "free market" run amock and a-muck, resulting not in healthy achievement and survival of the fittest in the marketplace, but survival of the sickest and filthiest. If you want to know what the "free market" is all about, thank Milton Friedman next time somebody you know dies from an overdose of street drugs made with Chinese precursors or with poultry eaten from China containing deadly microbes. One economist said, Milton's greatest tragedy is that his ideas have been put into practice. Well hear's another example of risking global epidemics in the "free market."

|
http://www.nytimes.com/.../what-you-get-when-you-mix...Vezi traducerea

Niciun comentariu: