sâmbătă, 5 martie 2016

Victor Ponta se dezlantuie

Victor Ponta se dezlantuie – 4 martie 2016


Evenimentul zilei -  04 februarie 2016

Victor Ponta se dezlănţuie: "Ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare"

Autor: Dodo Romniceanu | joi, 04 februarie 2016 | 15 Comentarii | 3288 Vizualizari

Victor Ponta, 43 de ani


Într-o postare recentă pe Facebook, fostul premier Victor Ponta se dezlănţuie împotriva atitudinii adoptate de România în cadrul Uniunii Europene care în loc să acţioneze ca o „putere economică medie, cu populaţie şi poziţie geopolitică importante", preferă să se umiliească şi să se comporte slugarnic. Deputatul de Gorj Victor Viorel Ponta, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari, mai spune că România trebuie să acţioneze cu demnitate şi să scăpe o dată pentru totdeauna "de această îndoctrinare perversă, adusă la îndeplinire cu consecvenţă după anul 2000 nu de străini, ci de "slugile" lor româneşti, zeloase şi îmbuibate".


Redăm integral postarea lui Victor Ponta: "Mă bucur să văd că prin efortul şi măsurile adoptate după 2012 România progresează şi în ceea ce priveşte poziţia să economică în cadrul Uniunii Europene.

Am convingerea că putem continuă această direcţie dacă îndeplinim câteva condiţii simple: stabilitatea măsurilor din Noul Cod Fiscal şi sprijinirea în continuare a luptei antievaziune dusă de ANAF; continuarea creşterii veniturilor populaţiei; stimularea creşterii exporturilor către ţările UE dar şi China, Orientul Apropiat şi Ţările din Golful Arab; salvarea companiilor şi întreprinzătorilor români (asaltaţi pe de o parte de controale, investigaţii şi anchete, pe de altă parte de dorinţa unora din actualii guvernanţi de a privatiza sau "restructura" rapid doar că să răspundă comandamentelor primite de la "şefii" lor din afară ţării)!

Ne comportăm noi însă în Uniunea Europeană că o putere economică medie, cu o populaţie şi o poziţie geopolitică importante, imposibil de neglijat în actualul context internaţional?!? Răspunsul este categoric NU - ne comportăm că nişte slugi şi suntem trataţi că atare! Şi nu din vină străinilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul "Macovei" - înjură şi sabotează România că să primeşti bani, funcţii şi sprijin "din afară"!

Cum putem să fim respectaţi şi trataţi altfel decât nişte slugi când noi înşine ne comportăm şi promovăm în acest sens -

1. Nu avem nicio poziţie proprie în niciuna din temele importante care privesc Europa (cum o fac de atâtea ori, bine sau greşit dar o fac, ţări că Slovacia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croaţia, Slovenia şi chiar Ungaria)

2. Aplaudăm cu fericire ridicolă umilinţele repetate gen MCV şi Schengen (cu notabilă excepţie a poziţiei demne şi corecte a lui Dacian Cioloş)

3. Numim în funcţii de miniştri funcţionari de mâna a 7-a de la Bruxelles sau Londra, care anunţă senini că ei doar vor să se întoarcă rapid la salariul şi liniştea locului de unde au venit "în misiune"! Ce crede un şef de banca sau un comisar european când se întâlneşte la Bucureşti cu un ministru angajat al lui ( pe care nici nu îl cunoaşte personal că era prea jos din punct de vedere ierarhic)? Din nou, aici Cioloş este, din păcate, singură excepţie de om de nivel promovat şi în ţară - dar şi el într-o funcţie în care în orice ţară europeană ajungi doar candidând în faţă electoratului, nu prin înţelegeri făcute noaptea pe ascuns între politicieni!

4. Trimitem jurnalişti "sub acoperire" de la site-uri "unităţi militare" că să întrebe tot felul de străini pensionari neaveniţi: "Nu e aşa că în România e cel mai rău, nu aţi văzut niciodată în ţară dvs corupţie şi probleme de acest fel?!?" . Avem "oengişti" ( Societatea Civilă cea mai militară din lume, şi europarlamentari intraţi în politică doar pt nobilă ideologie a "fripturii) care de 15 ani iau bani şi colindă lumea doar că să scrie în diverse rapoarte ce rea e ţară noastră!

5. Ne grăbim să închidem repede repede toate capacităţile de producţie de energie electrică din Vestul României doar că să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania şi Banat din Ungaria, Cehia şi Slovacia (cu care am fost obligaţi să facem piaţă comună regională)

6. Avem înalţi reprezentanţi ai statului român care afirmă senini în public că sunt slugi; dar (Slavă Domnului) nu la ruşi!!!

Atâta timp cât nu scăpăm de această îndoctrinare perversă, adusă la îndeplinire cu consecvenţă după anul 2000 nu de străini, ci de "slugile" lor româneşti, zeloase şi îmbuibate, putem fi şi prima economie din UE, tot degeaba. Din Malta până în Germania, toţi vor fi mai respectaţi şi mai prosperi decât noi".

 

Comentarii FB


Smaranda Dobrescu

O stire data de Evenimentul zilei (deci, rezervele necesare, va rog) ni-l arata pe fostul premier Victor Ponta cu dosar penal la DNA intr-o atitudine complet diferita de actualul presedinte PSD, posesor si D-lui al unui dosar penal. Cele deconspirate, de-or fi reale ne pun intr-o situatie extrem de dificila.
" Ne grăbim să închidem repede repede toate capacităţile de producţie de energie electrică din Vestul României doar că să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania şi Banat din Ungaria, Cehia şi Slovacia (cu care am fost obligaţi să facem piaţă comună regională)"

 

 

Mihai Ion Turcu Am mai citit despre aceas aranjament acceptat de Victor V. Ponta.Daca acesta si altele sunt adevarate va trebui ca aceste decizii sa fie anulate cu asumarea risculului.Romania trebuie sa mai pastreze ce ma exista din ceea ce-i asigura bruma de suveranitate. Este neclar cum va evolua UE si in ce fel va fi gandita Romania in cadrul uniunii, poate inacceptabil, situatie in care cu toate enoprmele neajunsuri va trebui sa ne reluam suveranitatea deplina.

 

Preda Mihailescu Este momentul sa ne gandim putin in urma cu 5ß de ani buni. Romania, SINGURA, a facut opozitie integrarii Caer si pietei comune la modul sovieto-moscovit. 

Sa ne mire ca maoistii de la Bruxelles of fi facut totusi un minim necesar de studii, si au avut de la inceput Romania pe lista lor, ca un sat Gallic de ireductibili. carora li se trebuie administra o doza mult mai perversa de anihilare?

 

Gavrila Ch macar acum are libertatea de a spune lucrurilor pe nume!

 

Prospectiv A-z .
Cam scump platita aceasta libertate a lui Ponta, de romani in primul rand.

 

Smaranda Dobrescu Daca cumva acea piata comuna regionala a fost propusa tocmai in ideea premonitorie a unor europeni de a ajuta tarile de rang inferior, (de viteze n) sa nu ramana insule neajutorate?. Acesta este gandul optimist al meu pe care mi-l reprim singura cu argumentul ca o mica uniune cu comert liber ar trebui sa-si decida singura produsele fiecareia de export, daca chiar se doreste o departajare...

 

Draghi Puterity Din ce citesc eu mi se pare mult mai rau: e vorba de a rupe legaturile Transilvaniei cu restul Romaniei si a o face dependenta de tari din vest.

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity, dela inceputul mandatului lui Ponta, dupa acea vizita in Germania(covor rosu, discutie indelungata cu Merkel) se spunea ca s-ar fi oferit alternativa de care vorbesti in caz ca nu.. Mereu mi-am zis ca sunt zvonuri, ca nu om fi noi atat de blestemati.

.

Preda Mihailescu Noi nu suntem blestemati, blestemati sunt cei care zamislesc asemenea planuri. Ca si in Croatia si Slovenia, etc.

 

Prospectiv A-z .
Romania este un pilot pe care s-au incercat su succes multe din planurile noii ordini mondiale. Nu este singura, dar depaseste probabil pe multe altele prin *realizari*.

O sa arate toata lumea ca Romania? Nu neaparat caci va depinde de fiecare tzara in parte, desi dulaii si-ar dori massificarea *realizarilor* romanesti.

Ponta da un semn tardiv si firav ca ar avea un sistem nervos. Este interesant cum se pozitioneaza inca fata de Ciolos--sa fie asta semnul valorii lui Ciolos sau parte din pragmatismul lui Ponta?

Domnule Turcu, desi Romania e plina de refuznici ai binefacerilor sistemului, n-am vazut pana acum o socoteala care sa arate ce si cum, inclusiv in cifre, pentru diferitele scenarii. Poate ca ar trebui umblat la asa ceva; exact cum Varoufakis si altii lucrau la o alternativa greceasca la Euro in timp ce re/negociau despre colapsul financiar-economic al tarii lor.

Draghi, sunt de acord cu tine si ma ingrozesc la gandul ca Vestul EUropean n-a renuntat la planul spargerii Romaniei nici dupa atatea biruri. Asta chiar ca ar trebui sa impinga elita Romaniei catre o alta stare de agregare. Ma intreb daca, pe spetza asta, busola lui Isarescu mai poate fi crezuta...

Oricum, ma mai intreb cand i-au fost clare aceste lucruri lui Ponta si, presupunand ca inca de pe timpul sau la Palatul Victoria, ce a intreprins?

 

vineri, 4 martie 2016

Intre informare si manipulare

Intre informare si manipulare – 21 februarie 2016

 

Dinica Roman a distribuit post publicată de Contele De Saint Germain.
 

"Se întreba Garfield de ce n-au ieşit în stradă, ieri, tinerii frumoşi şi liberi? N-au ieşit nici la mitingul A3 din Piaţa Constituţiei şi nici la cel al băsiştilor din Piaţa Universităţii.

N-au ieşit pentru că ei nu au mize sociale. Ei au doar mize personale. Internaţionalizarea, accesul la comparaţie, mai ales la compararea bunăstării din diverse cupluri de coordonate geografice ale lumii, le-a extirpat sentimentul naţional, ideea de apartenenţă la o limbă şi la o cultură.A devenit o virtute pentru ei să-şi considere părinţii vetuşti, de zeflemisit, să facă mişto de cei care încă mai operează cu noţiuni "perimate" ca patrie, patriotism, demnitate individuală şi naţională.

S-a creat o gravă fractură între generaţii. Cei de ieri, din Piaţa Constituţiei, sunt proştii şi anacronicii. Cine spune asta? Chiar copiii lor! Acei copii, care s-au născut direct în libertate, în democraţie, pe dubla jertfă a părinţilor: odată că au îndurat barbaria comunismului, a doua oară că au dărâmat acel comunism. Ca să le ofere copiilor lor libertate."

 

 

Între informare şi manipulare

Da, majoritari la întâlnirea de ieri au fost vârstnicii. Pensionari sau apropiaţi de limita pensionării. Oameni care, prin forţa împrejurărilor, se uită mai mult la televizor decât ceilalţi, activii în plină vigoare. Unii vor explica: păi da, de-asta au ieşit babalâcii în…

CONTELE DE SAINT GERMAIN

 

Ioana Muresan Batranii se uita la televizor mult mai mult decat tinerii. Si celelalte posturi au fanii lor, cunosc batrani cu pensii mici care se uita doar la domnu Rares si dispretuiesc A3, altii privesc doar laB1.S-a creat fractura intre generatii, sau mai exact A FOST CREATA. Convingerea mea e ca acesta fractura e efectul manipularii tinerilor ignoranti pe Facebook si ca cei mai vocali dintre cei de azi sunt cei ce mai ieri ii faceau prosti si idioti pe cei ce-l sustineau pe Ponta.

 

Dinica Roman Fracturarea este caracteristica democratiei postmoderne sau... postmortem. Pana si energia vrem s-o obtinem fracturand.

 

Mihai Ion Turcu Prin 1970 am fost inivtat de un prieten mai in varsta, fost detinut politic condamnat la moarte (13 ani de detentie), insumi fiind atuncea in situatia de suspendat definitiv de la posibilitatea de continuare a studiilor universitare, dupa un an jumatate de ancheta la securitate, suspect de conspiratie impotriva oranduirii socialiste (fals), sa particip la un tur al Bucurestiului (unde ma aflam pentro o calificare), tur pentru informarea unui ziarist si lector universitar francez. Ora amiezii ne-a prins intr-un cartier marginas, am intrat pentru pranz intr-un restaurant . Era Duminica, in restaurant erau cateva perechi de oameni casatoriti imbrcati de duminica, ospatari in costum negru cu cravata, localul curat, mese cu feta de masa scrobite,din damasc. Ospatarul s-a prezentat pentru a lua comanda, dupa care a venit cu un platou cu carne cruda spre a ne alege bucatile pe care le-am dori gatite, si totul a decurs "ca la carte". (Strainul era evident strain, plus ca vorbeam frantuzeste). Oaspetele s-a aratat nemultumit, acuzand ca am fi organizat acel pranz pentru a-l induce in eraoare, nefiind posibil ce se petrecea dat fiind cartierul in care ne aflam. A trebuit sa-i explicam ca IHR este o intreprindere de stat, aceeasi care organizeaza toate serviciile ge gen din tara, ca ospatarii fac o scoala profesionala cu programa unica, ca mobilierul, accesoriile si aprovizionarea este standard, si ca intre acest local si altul din centru deosebirile,sunt doar de cladire, draperii si candelabre, cu un mic adaos la pret, in plus ca exista un serviciu "Sanepid " care dupa securitate este cel mai temut, si care obliga la igiena toate serviciile de alimentatie publica. Lumea din 1970, in care au trait batranii din piata, era STRUCTURATA SI STABILA, "ordonata" si "securizata". Ce au trait comparativ batranii din piata a fost destructurarea neurmata de structurare a ansamblului social. Si excesul puterii era structurat, stabil si previzibil. Ce deplang batranii este destructurarea urmata de lipsa de structura, ca atare, un fapt derutant si anxiogen in sine, pausal contraproductiv. Din jaful a ce constituia structura s-au imbogatit unii si altii. plasand in saracie agregata populatia generala pana spre si sub conditiei necesare subzistentei, la care s-a adaugat aroganta si samavolnicia "privata" care a acaparat statul in beneficiul jefuitorilor externi si interni. Trustul media in cauza nu este in pericol de desfiintare pentru nestirbirea autoritatii "legii" care ar cere desfiintarea lui ci prin abuzul de lege al unor interesati politic si posibil economic, in eliminarea unui mijloc media structurat si functional, care produce un serviciu public agreat de "clientii"sai ( foarte multi). Lucru a fost descris ca atare de Senatul Romaniei (parte a puterii supreme in stat) si de Presedinte, reprezentantul prin definitie al statului si natiunii, puteri constitutionale incarnate de alesi prin vot universal. Ce sta in spatele unui asemenea demers ramane obscur , destructiv si periculos, in principiu reprobabil.

 

Smaranda Dobrescu Acesti oameni varstnici, aratati cu degetul amenintator de tinerii furiosi au trait cele mai bulversante schimbari in viata lor: In anii postrevolutiei cel mai dificil a fost sa se obisnuiasca cu ideea ca munca este un drept, nu o garantie, nu o obligatie a statului de a o asigura. Desele schimbari in legislatie, declaratiile pe venit, sistemul de asigurari de sanatate, plata in sistemul sanitar, taierile de pensii au fost tot atatea acte stresante si neobisnuite. In final s-au obisnuit cu toate si au incercat sa vada cei mai educati si avantajele schimbarii atator paradigme odata cu sistemul. Si au ajuns la concluzia ca libertatea de exprimare totusi nu-i chiar un lucru banal. Inevitabil si laudabil atunci, au iesit in strada sa apere unica valoare ce mai poate fi salvata..
Cei tineri, destepti, nascuti cu smartphonul in mana, stiu ca viata este o lupta si ca cei care folosesc cele mai diferite mijloace, oneste sau mai parsive pot ajunge in gratia corporatiilor, a dreptei neoliberale, a ong-urilor, a celor sustinuti de Basescu in dauna "saracilor si batranilor care stau cu mana intinsa la stat." Este desigur o trasatura a generatiei dar este si lipsa gandirii libere, a lecturilor, a valorilor, poate chiar si a reperelor morale pentru care nu-l putem invinui in totalitate pe Basescu. Tranzitia de la un sistem la altul se face cu victime, cu neadaptati care sufera dar nu este obligatoriu sa creeze un crater atat de mare in societate precum il constatam toti cu durere. Unica solutie ar fi TOLERANTA reciproca..

 

Alexandru Botu Intr-o anumita imprejurare, supraexcitatii de revolutie au propus sa li se taie gatul fostilor membrii de partid. Propunerea s-a facut intr-o institutie, intr-una din desele sedinte care se tineau imediat dupa revolutie. Cei care urmau sa ramana fara cap erau chiar colegii lor care fusesera membrii de partid si care, in acea institutie, aveau un beneficiu explicit fata de ceilalti: sa fie acolo unde este mai greu, fara mofturi. 
Nu s-a trecut la operatia propusa pentru ca cineva a facut urmatorul amendament: Este intrutotul de acord cu propunerea facuta, dar sa se inceapa de fiecare prin taierea gaturilor membrilor de partid pe care ii aveau in familie. Elanul revolutionar criminal s-a fasait instantaneu.
Mi-am adus aminte de acea intamplare si cred ca si acestor tineri "destepti, nascuti cu smartphonul in mana" ar fi bine sa li se propuna sa-si educe si sa-si opreasca de la demonstratii pe batranii lor din familie, nu pe batrani in general. Daca sunt atat de convinsi ca asa trebuie si vor proceda astfel, repede de tot se va termina cu "Acesti oameni varstnici, aratati cu degetul amenintator de tinerii furiosi ..."

 

Dinica Roman Batranii tinerilor furiosi nu sunt cumva cei care au indatorat tara implementand capitalismul de cumetrie?

 

Alexandru Botu Cei de pe strada, cei care demonstreaza pentru pensii si pentru alte drepturi sociale si umane constitutionale sunt cei care ii deranjeaza pe acei tineri. Tinerilor li se pare ca exista prea multa vaicareala si prezenta sociala excesiva a celor ce au fost si ca din cauza acestora nu mai pot ei face ce trebuie. 
Nu cei "care au indatorat tara implementand capitalismul de cumetrie?" sunt obiectul lor de batjocura.


Delia Bogdan Din pacate, tinerii acestia atat de neasteptat de plini de ura, sunt si creatia noastra, a parintilor sau bunicilor lor. Am sa ma explic. Imi amintesc anii '90, cotropit de mitinguri anticomuniste. Nu stiu cate dintre acestea au fost pornite de catre anti-comunistii veritabili, cei care au suferit crancen din cauza comunismului. Stiu sigur insa, ca multe dintre ele au fost puse la cale de fosti comunisti care, pentru a-si salva propria piele, pozau in ceea ce nu fusesera niciodata! Ei oamenii acestia, tot din dorinta de a-si salva pielea, si-au crescut copiii in ura impotriva "comunismului" pe care, de fapt, l-au slujit. Vorbesc despre cazuri cunoscute mie, fosti activisti care "patronau" mitingurile, si nu conteneau sa strige "jos comunismul".

 

Smaranda Dobrescu "Declaratie frecventa si consternanta: Urasc. Inutil de precizat de ce si pe cine, urasc, deci exist.

Ura explodeaza, radicala, si face tabula rasa, chiar daca isi gaseste sfarsitul intr-o sinucigasa ura de sine.

Ea infloreste fara limite, facand ocolul planetei: o trecem de la epoca bombei cu hidrogen la era bombelor umane. 
Ura ne inveseleste intimitatea, intrebandu-ne pe fiecare dintre noi despre ratiunea noastra de a trai si de a iubi."

Cu o luciditate si o capacitate de anticipatie care deranjeaza, Andre Glucksmann evidentiaza principala problema filozofica a secolului al XXI-lea : a supravietui inseamna a supravietui urii.
Chiar daca nu sunt intru totul de acord cu obiectul urii in secolul 20 descris de Glucksman (femeia, sexul, banii, evreii, imperialistii), sentimentul urii atunci cand exista se manifesta covarsitor, acopera iarba verde, copacii, gazele, fiintele vulnerabile si ii pozitioneaza pe cei ce poseda acest discurs al urii intr-o zona in care doar toreadorii sinucigasi mai au curajul sa patrunda.

 

Alexandru Botu Ura este exteriorizarea constiintei acelora care sunt in stare de lucruri groaznice.

 

Dinica Roman Gheorghe Piperea scrie

Pe Facebook circula intens texte ale asa-zisilor tineri frumosi si inteligenti care se revolta ca "batrinii" ies in strada pentru diverse cauze. 
Aceiasi tineri sunt luati de lobby-istii sistemului si pusi in centrul preocuparilor lor pentru viitorul luminos al natiei, viitor organizat in cusca de aur a corporatiei globale care ii va imprumuta ieftin acum pentru a-i putea tine in iobagie timp de minim 49 de ani tineri si frumosi. 
Banuiesc ca si Olteanu B se crede tinar si frumos si inteligent. Poate si dl Ishtarescu. 
Tinerii frumosi cu priviri inteligente erau si cei care au rezonat cu ideile lui Musolini si Hitler, si cei care au intrat cu tot sufletul lor frumos in SS - ul nazist, si cei care au asigurat paza sclavilor de la Aushwitz si de la I G Farben asigurind consolidarea ideologiei nasiste a lebensraum-ului. 
Tineri frumosi si inteligenti erau si sovieticii care ne-au adus cu ei frumusetea de ideologie bolsevica si ne-au luat casele si resursele. 
Toti erau tineri, inteligenti, entuziasti care isi faceau treaba cu zimbetul pe buze.
Eu va zic : terminati cu prostia asta corporatista pe care o share-uiti fara sa va dati seama de pericolul fascist pe care il propaga si de nedreptatea pe care o contine. Cica tinerii, pt ca sunt frumosi, au dreptul sa iasa in strada, batrinii, nu. Tinerii frumosi si inteligenti sunt fii si fiice de batrini si sunt viitorii captivi ai sistemului care ii vrea consumatori fericiti. Banuiesc ca stiti asta - aveti parintii captivi ai bancii, care s-au imprumutat cind erau tineri si acum sunt imbatriniti de ratele triplate de banca si sunt executati silit in stil tinar si inteligent, cu zimbetul pe buze. Unii dintre ei sunt executati pentru ca v-au garantat voua imprumuturi. Si nu stiu cit de inteligenti or fi acei tineri de care ziceti ca doar ei au dreptul sa protesteze, dar stiu ca parintii nostri au avut inteligenta emotionala sa ne creasca atunci cind era infinit mai greu ca acum, iar acum tinerii frumosi si inteligenti nu mai fac copii decit din greseala... Ei, parintii nostrii, vedeau un viitor si un sens al vietii; tinerii frumosi si inteligenti de azi, cei care butoneaza smart-phone-ul si se cred hiper-destepti si eficienti, vad doar prezentul. Timp in care valorile si traditiile europene sunt sterse de invazia culturii de tip fundamentalist, islamic sau norvegian, nu conteaza. Cum spunea Umberto Eco - paginile de socializare au creat imbecilului satului convingerea ca el este detinatorul adevarului.

 

Smaranda Dobrescu Dan Tapalaga, pupilul lui MM, deci sa inteleg si printre cei mai mari aparatori ai perceptelor societatii civile iata ce scrie pe wallul personal:
Dan Tapalaga, February 19 at 5:29am : Amuzanta intalnirea asta a evacuatilor cu pensionarii. Astia mint nu doar publicul in fiecare zi, dar azi au ajuns sa se pacaleasca si pe ei. Se caznesc sa para veseli dar nu e rasul lor. Cu batraneii astia vrea Mircea Badea sa faca razboi? Aseara racnea mobilizarea generala a armatelor de rezervisti, numai ca vinerea sunt reduceri in piata la urzici. Mascariciul negru ar trebui sa mai astepte putin, pana cand bietii oameni, inca lesinati la iesirea din iarna, se mai intremeaza putin. Dupa ce mai iese soarele, stevia, daca pune la bataie si niste mici moca, sigur ostirile de pensionari vor navali in apararea libertatii de a manca rahat cu polonicul. Ok, ati strans intr-o piata doua, trei mii, cinci, zece mii de batrani si oameni disperati pe care i-ati mintit, inselat, batjocorit. Asa, si?

Dan Tapalaga, February 19 at 6:02am : Ce comic de situatie irezistibil. "Sus in aer" cu pensionarii in Piata Constitutiei. Ce sa arunce in aer? Cupoanele de pensie, protezele, bastoanele, bastile, caciulile cu urechi, pastilele, retetele compensate? Mi se face o mila ingrozitoare de oamenii astia cand vad in ce hal sunt prostiti pe fata.

Dan Tapalaga, February 19 at 7:34am : Nu cred ca vreti sa stiti ce-i in redactie :)))) Inca o data, imi pare teribil de rau pentru amaratii aia, dar spirala cu Gadea si mosnegii, un fel de rugaciune colectiva pentru eliberarea din catuse, trebuie notata in calendar. 19 februarie, ziua in care enoriasii bisericii Antena 3 s-au inchinat la moastele sfantului Voiculescu Puscariasul care putrezeste la Rahova. Doamne-Dumnezeule, ce adunatura de zombie.
Etc, etc

 

Prospectiv A-z .

...sunt deja atat de siguri pe ei ca te intrebi daca li s-au luat mintile pentru a-i pierde.

 

Mihai Ion Turcu Agitatia a fost "nepotrivita si inutila" cum atent la cuvinte s-a exprimat "prostul satului". A3 daca supravietuieste , nu este deloc sigur, ni nu e bine, va trebui sa-si schimbe programele pe unele prin eliminare. Tratarea pensionarilor ca deseuri nereciclabile este o formula lansata de regimul Basescu, care neputand sa faca camere de gazare a facut ce a putut pentru "eliminarea lor din sistem" nu pe cos ci cu parastas. Se pare ca in ansamblul occidental , odta cu apusul "statului social" si "statului bunastarii generale" , conditia de pensionar se va reduce strict la rentieri, restul urmand sa moara inainte de varsta pensionarii, pe la 45-50 de ani ar fi optim.

 

Prospectiv A-z .
Luminita Arhire scrie:

'RĂZBOIUL SFÂRȘITULUI LUMII

E adevărat, titlul îi APARȚINE lui Mario Vargas Llosa, dar i-am cerut respectuos permisiunea să-l împrumut pentru postarea mea, deoarece nu am găsit nici un grup de cuvinte care să denumească atât de exact ceea ce ni se întâmplă.

Războiul sfârșitului UNEI LUMI… asaltul se desfășoară într-un spațiu virtual, dar încrâncenarea uneia dintre părți este atât de vădită împotriva celeilalte de parcă s-ar afla în tranșee, iar combatanții îndârjiți târâie după ei, înglodați în noroaiele unei istorii pe care doresc s-o cucerească definitiv, afetul unui tun defect, bubuind atât de la întâmplare încât le nimerește mereu ori părinții, ori bunicii . Numai bunici și părinți risipiți pe câmpul de luptă… numai basmale strânse sub bărbie, numai pulovere împletite în casă, înroșite de pete care se întind sub ochii noștri, numai ciorapi "patenți " pe care sângele s-a închegat deja, numai ochelari cu sticlele sparte, atârnând caraghios pe marginea șanțului, numai cojocele cu pete stacojii în dreptul inimii…

Sau poate tinerii frumoși și liberi de pe FB nu au și nici nu au avut părinți și bunici, modalitatea lor de a veni pe lume fiind "IMACULATA CONCEPȚIE", așa cum s-a mai întâmplat demult, în istorie, o dată… Numai că din această modernă IMACULATĂ CONCEPȚIE, extinsă și specială, ca o confiscare marca Bogdan Camelia, au rezultat batalioane de soldați fără trecut, cu creiere ieșite, ca puii de aprozar, din incubatoare, și apoi crescute în "baterii", fără să accepte măcar că dincolo de pereții "bateriilor" mai este o lume, care are, cel puțin potrivit regulilor simetriei, un drept legitim la viață, similar cu al lor…

Stridenți, grobieni, fascistoizi, inumani… N-au citit REPETABILA POVARĂ , pentru că-l urăsc pe "comunistul " de Adrian Păunescu … așa că nu știu ce anume este definitiv și fără cruțare REPETABIL într-o lume care se arată "de-o vecie mereu zguduită de plâns". Dacă ar fi citit, dacă ar citi, ar fi asemenea lui Aureliano Babilonia, ultimul Buendia din veacul său de singurătate, cel descifrând în camera întunecată, ca și cum ar fi în plină lumină, manuscrisele propriei sale istorii, deslușindu-și nu numai trecutul , ci și prezentul "de parcă s-ar fi privit într-o oglindă de cuvinte" dar și viitorul , care nu-i mai lasă șansa de a putea să-l modifice…

L-am pierdut pe Umberto Eco, vineri 19 februarie 2016…

REVISTA 22, adică publicația celei mai intelectuale intelectualități din România are, pe pagina de deschidere, 7 articole despre Trustul INTACT, turnătorul Felix și Codruța Kovesi și o minusculă notiță despre Umberto Eco. CONTRIBUTORS .ro are toată pagina de deschidere, unul după altul, numai editoriale despre războiul ANTENELOR … unul dintre articolele cu acest subiect îl cuprinde , tangențial, și pe ilustrul dispărut.

În acest timp, Victor Ponta, "comunistul " și plagiatorul care "n-a prea citit pofticios la viața lui ", așa cum l-a descris Andrei Pleșu sau băiatul crescut "printre blocuri , cu cheia de gât", așa cum a spus despre el Stelian Tănase, a scris pe pagina lui de FB, la moartea lui Umberto Eco:

„Omenirea a pierdut unul din cei mai inteligenți, educați, erudiți și subtili oameni ai secolului XX….Condoleanțe nouă – celor 7 miliarde de oameni!"'

 

Mihai Ion Turcu Frumos articol, cam depresiv desigur.Spre deosebire de mine care sunt foarte incomodat de faptul ca n-am reusit inca sa 'redecorez" mormantul familiei si sa-l largest cu doua locuri, ca sa avem unde incapea, tinerii acestia au fizic viitor, nu pre au trecut, pentru ca trecutul genealogic este indexat, si cel efectiv trait prea scurt pentru a permite concluzii, in plus sunt grabiti fortat , totul este din mers, dat cu forta, sintetic si fara gust. Nevoie ar avea de o lume asezata pe care generatia care in fapt conduce lumea, nu le-o ofera. Pentru ca n-au experienta unei lumi asezate nici nu s-o pot reprezenta nici nu inteleg la ce ar fi buna. Ieri am examinat restantierii unui masterat. Am avut de examinat o restatiera, o domnisoara draguta, decenta, venita cu un referat cumintel, frumos ambalat, evident inteligenta, care la toate intrebarile simple, la care raspunsul ar fi venit din bun simt, n-a stiut sa raspunda, de fapt s-a blocat, cautand de zor in computerul mintal raspunsul prefabricat, inregistrat, fara sa-l gaseasca. M-am hotarat sa ma retrag definitiv in pensie.

 

Alexandru Botu Domnule Profesor Mihai Ion Turcu, pe mainile cui lasati acesti tineri de care va pasa?

 

Mihai Ion Turcu Am oarecare speranta, cam toti actualii profesori sunt fostii mei studenti sau alesi si adusi de mine in catedra ( care catedra nu mai exista data fiind zapaceala modernizatoare acceptata de universitate, majoritatea sunt oameni cu personalitate si inteligenta creatoare ).

 

Smaranda Dobrescu Un creator de scoala isi poate permite sa-si ia o pauza in care sa -si ingrijeasca inima (nu cordul, neaparat). Va astept sa deschidem galerii virtuale, sa revedem ceea ce avem impresia ca nu am apreciat odata cu totala maturitate.. emoticon smile

 

Smaranda Dobrescu Un articol intradevar frumos, scris probabil de o tanara care pornind de la ideea apararii varstnicilor ne-a plimbat prin literatura fantastica sud-americana, ne-a amintit de pierderea lui Eco si de o mostra normala de comportament fata de disparitia marelui scriitor a unui politician.

Eu, mult mai prozaica, as fi amintit ca acei oameni in varsta asupra carora timpul a lasat urme necrutatoare, au construit in timpul comunismului, dupa razboi, aceasta tara, tara pe care o tot scot la mezat luandu-si-o sau cedand-o altii, mult mai tineri, frumosi, pragmatici si furiosi.

 

Mihai Ion Turcu Din considerente de psihoigiena , stiind cum suna maneaua este indicat sa n-o ascultam.Ascultam de fapt un antifon scapat de sub controlul simtului realitatii si bunului simt care se autoexcita pe zi ce trece. Tinerii frumosi si liberi nu s-au mutat in piata, A3 n-a fost evacuata si se va muta de bunavoie in termen negociat, restul este manipulare tiviala.

De ce ar trebui UK sa ramana in UE

De ce ar trebui UK sa ramana in UE – 23 februarie 2016

 

Smaranda Dobrescu
 

MI se pare curios faptul ca presedintele partidului paneuropean, Yannis Varoufakis, chiar dupa impunerile lui Cameron fata de restul tarilor europene considera ca ramanerea GB in cadrul UE ar reprezenta un castig al democratiei europene. Inclin sa cred ca nu cunosc eu toate amanuntele tratativelor, caci mi-ar face placere sa vad si eu in englezi niste lorzi ai valorilor europene din secolul trecut
"Neither withdrawing into the safe cocoon of the nation state, nor giving in to the disintegrating and anti-democratic EU, represent good options for Britain. So instead of seeing the referendum as a vote between these two options, and these two options alone, the UK needs a third option: to vote to stay in the European Union so that it can fight tooth and nail against the EU's anti-democratic institutions."


 

 

Why The UK Should Stay In The EU

Yanis Varoufakis In an interview with EUROPP's editor Stuart Brown, former Greek finance minister Yanis Varoufakis discusses the launch of his new 'Democra

SOCIALEUROPE.EU|DE YANIS VAROUFAKIS

 

Draghi Puterity Posibil ca Varoufakis doreste in UE o contrapondere la Germania. Cum Frantza pare sa nu ma ifie capabila sa joace un astfel de rol, el ii revine acum Marii Britanii.

 

Prospectiv A-z .
Ce fel de contrapondere, Draghi, teoretica?

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - bancara.

 

Prospectiv A-z .
Cand aud de astea, stau in banca mea, fie buna fie rea! emoticon wink

Banii din excedentul comercial german de acum sa fie ca flota germana pre-Razboiul I?

 

Alexandru Botu Albionul este destul de perfid, nu am spus-o eu. Speranta Doamnei Smaranda Dobrescu cum ca ar aduce un echilibru printr-un comportament de lorzi din secolul trecut nu prea are pe ce sa se bazeze. Ei nu dau sah Germaniei, Frantei ori altui stat din UE, ci la UE. Asta asa pare...

 

Draghi Puterity Nici eu nu mai regasesc prea mult din comportamentul lorzilor in politica "perfidului Albion" emoticon wink Si daca tot veni vorba, nici in societate.

 

Smaranda Dobrescu Alexandru, eu sunt foarte dezamagita de politica englezilor, si nu de ieri de azi. M-a mirat insa "ingenuitatea " lui YV marturisindu-si speranta ca englezii ar putea sa urmareasca si altceva decat propriile interese.

 

Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu,
Poate ca grecul, si el destul de smecher, spunand una a vrut sa razbata opusul. Cu noi, in mare masura, vad ca i-a reusit. Fie suntem cei naivi, fie prea receptivi si sensibili, fie, dar nu mai continui cu altele...

 

Prospectiv A-z .
Atentie la grecul asta cu daruri! Pe el il deposedeaza Tsipras de jucarie dar e capabil sa gandeasca la scheme continentale de capul lui?

 

Alexandru Botu Si eu m-am gandit la fel: n-a fost in stare de nimic bun pentru tara lui, doar de fitileli, si se crede invatatorul nostru.

Ambasadorul SUA: Sediile Intact

Ambasadorul SUA: Sediile Intact.. – 23 februarie 2016

 

 

Smaranda Dobrescu


Ne-am dorit ani de zile sa avem Ambasador SUA. Il avem si beneficiem de explicatii sa ne destupe mintea: (nu va poticniti in limbajul cu "bunurile poporului" si nici in faptul ca nu stie Excelenta sa ca sediile sunt in proprietatea statului din 2014)


 

 

Ambasadorul SUA: Sediile Intact – bunuri furate de la poporul roman

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a afirmat, azi, într-o sesiune webchat cu utilizatorii paginii de Facebook a Ambasadei SUA, că este de acord cu…

INPOLITICS.RO

 

November Nov Mada! Hop si el ;))))) Oricum...aveam alte pretentii de la un diplomat american, in fine....emoticon frown

 

Gheorghe Gradinaru Andreea Tudor
2 hrs · 
Cetateanul de mai jos, cica Cezar Matei, intreaba pe pagina de fb a ambadadei usa ce parere are dansa despre antene, anaf etc. Ambasada raspunde public ca anaf are dreptate si bunurile antenelor sunt furate de la statul roman (!) Sa depasim baletand atributiile unei ambasade...smile emoticon Presa de dreapta preia instant "stirea". Am o mica precizare: poza de profil fb a domnului cezar matei (asa cum o prezinta stiripesurse.ro la ora asta), ong-ist conform profilului (ong inexistent cu cateva likes de pe conturi asemanatoare) este a lui Giulio Regeni, student italian la Cambridge, gasit mort in Cairo. D-nul cezar care activeaza pe grupuri antiantene si pro-base nu exista. Ca sa parafrazez un om de media, mai rasfirati, baieti, mai rasfirati..

 

Prospectiv A-z .
Interesanta postare, GG. In cazul asta, poate ar trebui sa angajeze si Ambasada un ofiter de rang mai inalt la ghiseul fb. Limba romana necesita spor de aplicare.

 

Eugénia Paraschiv fascinante-s lup(T)ele/și dă-i trîmbiță căruntă luptă,/fluieraș neînfrînt frînge-ne lingerile/prin bote rupe statusurile/batoanele crocante plîng cerurile gurii/șurile o iau la vale/nicio cale nu mai doare.....

 

Preda Mihailescu Da el ce treaba are - are facebook cu cetatenii, sau doar cu cei care ii canta in struna?

 

Smaranda Dobrescu Se pare ca pe site-ul ambasadei ar fi scris chiar Excelenta sa


Preda Mihailescu Eu cred - dar intrebarea este, daca cineva chiar ii raspunde cu intrebari binemeritate, ce se va petrece cu acele intrebari? Il intrebam pe Zuckermann? (A propos - stiati ca este nepotul lui David Rockefeller? Just by coincidence ...)

 

Smaranda Dobrescu aha! E deja tarziu sa determini 1 miliard de suflete sa-l paraseasca pe domnul FB si glorioasa familie care te-a usurat de secrete

 

Preda Mihailescu Lasa-i pe ei sa se incurce in secretele noastre, si sa se impiedice in coada emoticon smile

"...asa cum iertam si noi datornicilor nostri..."


Smaranda Dobrescu
 
"Ideea că băncile dau cu împrumut banii pe care îi colectează ca depozite bancare de la populaţie şi de la întreprinderi este un mit, o minciună ambalată în teorii savante şi alchimice. Băncile dau cu împrumut banii pe care îi creează cu ocazia împrumutului. Dacă aceşti bani sunt rambursaţi, ei dispar cu ocazia rambursării. De aceea este nevoie ca datoria generată de bănci să se întindă pe termene cât mai lungi, dacă se poate, pentru eternitate. Altfel, ceea ce în aceşti ani ciudaţi în care comunismul socializării pierderilor se îngemănează cu fascismul muncii care te face liber (Arbeit Macht Frei) se numeşte pe nedrept bancă ar trebui să fie de mult istorie."

Omul dator este un om înlănţuit. Cuvintele „datorie" si „lanţ" sunt cuvinte care provin din acelaşi cuvânt din latină: vinculum.

Draghi Puterity Da, "creerea" banilor de catre banci in urma datoriilor pare intr-adevar sa fie samantza tuturor relelor (cantitativ mult mai nociva decat dobanda si dobanda pe dobanda).

Prospectiv A-z .
Nu stiu daca in sine mecanismul e viciat, ma rog, mai viciat decat dobanzile cu care-l compari, , dar clar e o problema mare a lumii felul in care sunt creati banii de catre banci azi.

Alexandru Botu Daca ceea ce se spune ar fi calificat pe undeva drept frauda, ilegalitate s-ar putea penaliza. Altfel, lucrul este vechi si multi l-au considerat singura solutie valabila azi, cand se vinde apa chiora drept medicament contra cancerului. Cel putin, apa chioara nu face mai rau, nu determina intetirea spiralata a raului. Nu se observa ca banul, ca marfa fizica este pe cale de disparitie si ceea ce se plateste prin dobanda nu este acoperirea cheltuielilor cu producerea, depozitarea si manipularea banilor, ci a serviciului de evidenta a conturilor virtuale (se ia un nimic valorat dintr-un loc si se muta in alt loc). Ce se va intampla cand toate transferurile vor fi virtuale si sistemele electronice care le deservesc se prabusesc pentru ceva timp? Nu vei beneficia de apa, de caldura, de hrana, de servicii critice etc...Nici in casa nu vei putea intra (sau iesi), daca accesul va fi controlat...

Draghi Puterity Dupa cum poate ati aflat, domnule Botu, si ultimele bastioane a "cash"-ului sunt pe punctul de a capitula. 

http://www.welt.de/.../Barzahlung-ab-5000-Euro-in...


WELT.DE|DE MARTIN GREIVE, SEBASTIAN JOST UND ANDRE TAUBER

Alexandru Botu Sa cumparam, daca mai avem de unde, bilute de aur si sa le tinem sub podea. Poate nu ne vor ajuta sa ne hranim la o adica, dar nu ne vom simti saraci...

Draghi Puterity Ei, domnule Botu, doar noi stim ca si detinerea aurului poate fi declarata ilegala.

Alexandru Botu Bine, cedez momentan, de dragul Dumneavoastra Draghi Puterity. Si analizez daca sa imi schimb etnia pentru a supravietui tuturor interdictiilor legate de metale pretioase, margele s.a.

Smaranda Dobrescu Daca va continua deflatia urmare a unor noi masuri de austeritate si a altei inflamari a crizei, depozitele se va cam termina cu ele. Bancile vor gasi poate alte explicatii, alte masuri.. Nu zic ca in folosul populatiei deja creditate...

Prospectiv A-z .
Domnule Botu, buna de tot spirala care culmineaza cu schimbul etniei!emoticon smile

Banul de hartie/metal nepretios e aproape la fel de virtual precum cel digital. Mai la deal, problema este aceea mentionata de Draghi, posibilitatea crearii de bani de catre entitati private. Mai la deal de aceea este egoismul/lacomia netemperat in capitalismul de azi... Si mai la deal nu ma uit, ca orbesc.

Prospectiv A-z .
Si ca veni vorba, nici a trece totul in aur, la nivel de economie, nu-i o solutie. Poate fi la nivelul individului, desi trebuie avuta atentie si acolo--nu-i asa lichid pe cat credem, sunt cicluri ale valorii de schimb, depozitarea etc. Ca sa folosim vocabularul zilei, trebuie diversificare in toate. Sau cum stim dintitdeauna, moderatie in toate.

Draghi Puterity ... iar cantitatea de aur pe planeta e limitata. Biti inca avem destui 

Alexandru Botu Imi place "excaladarea Dumneavoastra Domnule Prospectiv A-z pe dealuri succesive, din deal in deal, care are si un corespunzator aparent legat de asta in engleza: deal=afacere.

Prospectiv A-z .
Adica din ponzi in ponzi pana la A Doua Venire!

Alexandru Botu Draghi Puterity, asta este tot farmecul, adica sa vindem tuturor cea mai de pret marfa: bitii!

Alexandru Botu Domnule Prospectiv A-z, vad ca sunteti foarte optimist: stiti sigur ca va fi o A Doua Venire?

Prospectiv A-z .
Domnule Botu, da! Atat de sigur cat ne indreptateste acumularea de conditii limita, dela ecologie la economie, dela boli la moravuri. In plus, dela citirea istoriei, dela religii... 

Vreunul mai iluminat ma va putea acuza de toate cele (caci doar am stabilit la redeschiderea Grupului ca ne inchinam la progres) si i-as raspunde ca in sistemul lui are dreptate, dar ca dreptatea sa in speta cu mine nu rezolva vreuna din problemele de mai sus.

http://pefacebook.blogspot.com/.../prospectiva-momentului...

Nu sunt defetist, in sensul ca estimez o sansa teoretica sa incetinim caderea, pentru care si co-prospectez cu dumneavoastra aici.


Prospectiv A-z .
De exemplu, in fiecare an din ultimii 5-6, aici unde locuiesc se intampla fenomene climaterice care bat recordurile pe decenii daca nu pe toata perioada cunoscuta. Ce facem noi? CRESTEM economia ca un cancer, fara discernamant. Pentru *stimati ascultatori* crestem economia verde--un fel de oximoron, ca si cum, de exemplu, o masina pe baterii face altceva in mod fundamental decat sa mute poluarea/consumul de energie dintr-un loc in altul...

Un roman s-a gandit de mult la relatia dintre crestere economica si resursa energetica: https://en.wikipedia.org/wiki/Nicholas_Georgescu-Roegen



Draghi Puterity  Prospectiv A-z - daca fabrica de baterii functioneaza cu energie solara, nu poluam. emoticon wink (OK, trebuie tot ciclul de productie incepand de la extractia mniereurilor sa fie trecut pe energie solara, si abia atunci, etc... dar sigur ai prins ideea).

Iar folosind energia solara sau "derivata" ei energia eoliana, nu schimbam cu nimic bilantul energetic al planetei (spre deosebire de alte energii nepoluante, cum ar fi fuziunea, daca va putea fi candva controlata).

Draghi Puterity Alexandru Botu - dupa cum functioneaza sistemul acum, treaba cu bitzii e ca sa ne fure bancherii mai usor economiile. Apropo, ati urmarit dcumentarul de aseara de pe ARD?

http://www.ardmediathek.de/.../Die.../Das-Erste/Video...


ARDMEDIATHEK.DE|DE DAS ERSTE

Prospectiv A-z .
Dragul meu, o sa creada lumea ca suntem intelesi sa ne servim unul altuia mingi la fileu emoticon smile

Orice sursa alternativa de energie nu poate satisface consumul dement al zilei decat in visele umede ale... impachetatorilor de biti. 

Sa-ti dau un exemplu. Pana acum vreo +10 ani, periuta electrica de dinti, Sonicare, era facuta intr-o suburbie de langa Seattle. Asta pana cand Philips a cumparat-o si a mutat productia in 16 tari din Asia. Daca gandim un pic la acest exemplu, vedem ca pentru sistemul de acum tranzactia ca mijloc a devenit scop in sine. Daca totul ar fi un joc de biti, n-ar fi sfarsitul lumii--poate doar de plictiseala! Numai ca tot acest dutevino are nevoie de macarale, transport, procesare redundanta etc.

Sa revin la Roegen: El a observat ca nimic nu se poate compara cu petrolul care inmagazineaza/concentreaza energia solara pe milioane de ani. Ce sa faca un panou solar sau turbina eoliana in comparatie? Oricum, nimeni nu si-a pus inca problema costului intretinerii acestor noi tehnologii, asumandu-se viata perpetua in conditiile de cost actuale (adica cu petrol mai ietfin decat apa minerala).

Eu zic, da!, la toate sursele alternative, dar numai schimbarea modelului economico-social ne va da ceva zile in plus. Continuam consumul ca pana acum si vom plezni unul din multele ziduri ale realitatii care se incapataneaza sa nu se ideologizeze.

Draghi Puterity Consumul planetar de energie in 2012 a fost de circa 155555 TWh . Energia solara disponibila la suprafata Terrei e de peste 1000 de ori mai multa. emoticon smile

Prospectiv A-z .
Oricare om in Sahara moare de sete daca n-are cativa litri de apa. Desi enorma, apa oceanelor nu-i tine de sete...

Smaranda Dobrescu Roegen a facut o observatie valabila privind petrolul. Care era rezerva de petrol a Terrei cand a observat acesta?. Cum arata azi peak-oil-ul?




Draghi Puterity Prospectiv A-z ... doar pentru ca nu are la dispozitie energia pentru a o transporta si desaliniza, dragaProspectiv A-z emoticon wink Iar cand ai un raport 1000/1 intre oferta si cerere, chiar si cu o eficientza totala de un procent, tot poti muta muntii emoticon smile

Draghi Puterity Apropo, peak oil, se pare ca rusii tocmai au batut palma cu sauditzii sa limiteze productia pentru a creste pretzul. Sa vedem daca se si tin de asta.

Prospectiv A-z .
Da, vei avea apa penru 3 sheici, nu sa faci o oaza ca din tot sud-vestul SUA!

Prospectiv A-z .
Rusii au batut palma cu sauditii pe altceva decat Siria? Sa-i vad batand palma acolo mai intai si apoi voi crede si altele. Rusii doar cu iranienii isi pot permite asemenea miscari in domeniul hidrocarburilor.

Alexandru Botu Draghi Puterity , eu nu pot de aici, din Bucuresti sa urmaresc dcumentarul (de aseara) de pe ARD. Apoi, sunt de acord cu Domnul Prospectiv A-z ca energia solara " "infinita" este extrem de putin transformabila in energie utila si nu prin niste procese bio si naturale, ci altele care s-ar putea sa fie si mai nemernice cu mediu. Eu am vrut sa fac un studiu legat nu de interesul furnizorilor de a oferi solutii pentru anumite nevoi de energie (cat mai multe si redundante echipamente si instalatii) ci despre care este solutia cea mai putin periculoasa pentru mediu pe intreg ciclu de viata care s-ar preta si daca s-ar preta pentru o cerere de energie. Dar nu mi l-a platit nimeni.

Prospectiv A-z .
Domnule Botu, cum sa (va) plateasca cineva in ziua de azi pentru intelepciune? Daca nu ne putem asuma intelepciunea ca pe o virtute, in sens kantian, inseamna ca devenim mai intelepti noi insine.

Iesind din zona aparent paradoxala a gandurilor de mai sus, cum sa va plateasca cineva pe ceva care duce la reducerea numarului de tranzactii? Traiul excesiv de bun al minoritatii e consecinta directa a numarului excesiv de tranzactii--de unde asocierea cresterii econmice in societatea de zi cu cancerul...

Alexandru Botu Domnule Prospectiv A-z, mostenesc prin lege un titlu de CS I, spun mostenesc pentru ca de un timp incoace cercetarii private in care am fost facut prizonier nu i se mai admite finantarea competitionala prin Planurile nationale de cercetare si ca atare pastrez titlul, pastrez potentialitatea, dar nu exersez meseria. Mie nu-mi este rusine de situatia mea, imi este rusine de situatia generala in care, daca nu te plateste, macar sa-ti recunoasca si sa-ti ocroteasca demnitatea punandu-te sa rezolvi probleme utile societatii.

Smaranda Dobrescu Alexandru Botu Ce parere are de exemplu D-l Enachioiu care banuiesc ca empatizeaza cu aceste probleme? Oare nimic nu mai depinde de noi?

Alexandru Botu Nu de el, de Domnul Enachioiu depindea o astfel de chestiune, Parerea mea este ca n-a depins nici de cei care au condus efectiv Cercetarea romaneasca (ANCS-ul de ceva vreme). Acestora li se poate imputa doar de ce nu si-au dat demisia de onoare cand au vazut ca nu pot face nimic din ceea ce ar fi fost necesar si credeau ca este de datoria lor sa o faca. Dar trebuie sa recunosc ca cei mai multi s-au opus cat au putut fiecare raului si nu-mi permit sa le aduc atingere.Nu pe FB este de discurtat o astfel de chestiune....
Smaranda Dobrescu Draghi Puterity "Arabia Saudita, Rusia, Qatar si Venezuela s-au intalnit in secret in aceasta dimineata si au cazut de acord sa "inghete" productia de petrol, la nivelul din ianuarie, a anuntat ministrul Energiei si Industriei din Qatar si presedinte in exercitiu al OPEC, Mohamed Saleh al Sada, noteaza Business Insider."
http://incont.stirileprotv.ro/.../arabia-saudita-si-rusia...



Prospectiv A-z .
Mai sesizeaza careva potentialul politic al lui Gheorghe Piperea? Omul se z/bate acolo unde poate avea succes, pe probleme de interes mai mult sau mai putin general, scrie si gandurile sale calatoresc...

Smaranda Dobrescu Gandurile sale calatoresc si bat la usi deschise uneori. Acesta, mare avocat specialist in probleme financiar-bancare are de acum o viziune clara asupra necesitatii existentei bancilor sustinatoare ale economiei si indivizilor ce consuma pe credit-aspect normal si larg extins in epoca noastra, dar si asupra modalitatilor prin care bancile lucreaza intotdeauna in acelasi sens, jupuind zece piei de pe cel indatorat si rezervandu-si partea leului cu megaprofituri in orice circumstanta. Mai stie ceea ce putini realizeaza si anume de ce aceste aspecte se perpetueaza din cauze locale ce tin de administrarea BNR sau din motive dictate de nevoile zonei euro, zona despre care noi inca nu stim daca ne vom apropia. O lansare in politica a lui Piperea mi s-ar parea o idee buna daca si el isi va prezerva parerile bune afisate pana in prezent.

Prospectiv A-z .
...caz in care intreb mai departe: In ce formatiune politica, una existenta sau una noua? De cand cu noua lege a partidelor, ar putea merge pe orice alternativa.

De asemenea, ma intreb cate alte persoane publice ar rezona cu acest imperativ? Stim de Ana Birchall, deja la PSD.

Aceste doua intrebari fac parte din practica actiunii politice. Pana la urma nu poti crea un partid viabil doar pe o singura dimensiune, oricat de centrala vietii noastre ar fi.

Smaranda Dobrescu Sa nu facem presupuneri cu Ana Birchal, sa nu-i aducem ceva deservicii in partid. Probabil ca pe acea problema punctuala si importanta au avut puncte de vedere comune. 
Eu l-as vedea ca pe o solutie mare pentru PNL. Nu spun ca si fezabila, avand in vedere lista de catalini ce asteapta cu gura larg deschisa diferite pozitii cheie in partid si stat. Este la fel de greu sa pornesti un partid mic, s-au mai inscris oficial vreo 70. (Nicusor Dan, MM, diaspora, copiii marilor castigatori, etc) 
O candidatura la presedentie daca s-ar manifesta in trendul opozant cerintelor nefavorabile provocat de UE si alti colonizatori poate ca ar fi interesanta.