vineri, 4 martie 2016

"Acordul este cea mai buna solutie politica"

„Acordul este cea mai buna solutie politica" – 22 februarie 2016


Smaranda Dobrescu
 

Premierul belgian declara la sfarsitul discutiilor de la Bruxelles privind conditiile lui Cameron, urmatoarele:
"L'adaptation du montant des allocations familiales au niveau de vie du pays où elles sont octroyées fera l'objet d'un règlement général que les pays qui le souhaitent pourront utiliser. Cette mesure vise particulièrement les travailleurs des pays d'Europe centrale et orientale dont les enfants sont restés dans leur pays d'origine.

Par ailleurs, l'octroi des prestations sociales pourra être suspendu pendant une période de sept ans en cas de pression trop forte sur le système. La durée est moins longue que la dernière proposition des Britanniques (sept ans, avec deux renouvellements de trois ans) mais plus longue que la proposition européenne (quatre ans).

Ce ne spune Presedintele nostru in Parlament: "alocatiile pentru copii nu vor fi indexate pana in 2020 pentru romanii care deja lucreaza in GB"

Mai important mi se pare paragraful din declaratia premierului Belgiei privitor la gradul diferit de integrare:
"Plus largement, le Premier ministre s'est réjoui que "ceux qui pensent que l'Europe a une plus-value (aient) gagné ce soir". L'accord marque la consécration de l'Europe a deux vitesses, a-t-il reconnu, une occasion que ce "momentum" a offerte de "réenchanter le projet" européen."

S-a vorbit si de o uniune politica ce se va realiza in Europa, cu participarea unora din state.

Asadar ma intreb daca noi am avut jurnalisti acolo, sau ne bazam doar pe ce doreste D-l Presedinte sa ne povesteasca?

 

 

Brexit: l'accord est "la meilleure décision possible", estime Charles Michel

L'accord intervenu vendredi soir entre le Royaume-Uni et ses partenaires européens sur des réformes afin d'éviter une sortie du pays de l'Union…

LEVIF.BE

 

Mihai Ion Turcu Desigur ce spune Domnul presedinte ne arfecteaza prezentrul si viitorul si presupune o decizie la ivel national prin referendum daca acceptam noul proiect al UE, eu nu-l accept. Deocamdata este un proiect, deci este prematura o decizie radicala pentru ca proiectele vedem ca se schimba. Pretentia mea ar fi ca atuncea cand proiectul va fi stabilizat si se va supune votului, Romania sa voteze impotriva si daca va fi adoptat in pofida voturilor negative ale unor state, atuncea sa fie initiate demersurile pentru retragerea noastra din UE si redobandirea suveranitatii depline.

 

Smaranda Dobrescu Eu as prefera ca Presedintele sau Premierul, cei care au un cuvant de spus sa se duca acolo cu un mandat al Parlamentului daca un referendum l-ar considera prea scump, sau supus fraudelor.Pana atunci romanii trebuie sa stie exact care ne va fi rolul in UE, ce inseamna "cercuri concentrice de influenta", "mai multe viteze", "frana de urgenta ", etc

 

Prospectiv A-z .
Nu stiu de unde are George Hălărescu datele, dar iata ce schiteaza el:

"Ce a obținut David Cameron după negocierile cu Uniunea Europeană

Liderii din cele 28 de ţări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromise cu Londra, acord pe care premierul David Cameron, îl consideră suficient pentru a recomanda britanicilor rămânerea în UE. Serios?
Principalele revendicări ale lui David Cameron sunt cele cu privire la: imigrație, suveranitate, guvernanță economică și competitivitate.

Imigrația.
Liderul britanic Cameron voia un moratoriu, cu o durată de patru ani, pentru cetăţenii din UE aflaţi în regat şi care aspiră la ajutoare şi locuinţe sociale. De asemenea, mai dorea să-i împiedice pe aceştia să beneficieze de alocaţii pentru copiii lor rămaşi acasă.
După negocieri, David Cameron a obținut o clauză de salvgardare de şapte ani cu privire la unele ajutoare sociale pentru noii migranţi, ce permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale. Totodată, va fi introdus un sistem de indexare a alocaţiilor familiale cu nivelul de trai din ţările unde se află copiii. Aceasta se aplică noilor solicitanţi, dar se poate extinde şi la beneficiarii actuali din 2020.

Suveranitatea.
Guvernul britanic cerea posibilitatea de a scăpa de angajarea spre "o Uniune tot mai strânsă", unul dintre pilonii construcţiei europene, într-un mod "legal constrângător şi ireversibil". David Cameron dorea ca un grup de parlamente naţionale să poată avea un drept veto la orice legislaţie europeană.
În urma negocierilor, premierul britanic a obţinut o exceptare pentru Regatul Unit în ce priveşte "Uniunea tot mai strânsă", care trebuie înscrisă în tratate, dacă se iveşte ocazia remanierii lor. În ce priveşte posibilitatea dreptului de veto acesta se poate utiliza cu condiţia unei alianţe de 55 % din voturile alocate parlamentelor naţionale.

Guvernanța economică.
Londra a dorit să-și păstreze statutul de forță financiară în lume și să nu fie defavorizată de moneda euro. Din acest motiv David Cameron a cerut o serie de "principii legal constrângătoare", precum și recunoaşterea faptului că UE are mai multe monede, că ţările care nu sunt în zona euro nu trebuie să fie victimele discriminării şi că contribuabilii britanici nu trebuie să plătească pentru crizele din zona euro.
În urma negocierilor, premierul britanic a obținut o protecţie pentru City-ul londonez împotriva oricăror discriminări din partea unor ţări care folosesc moneda euro, iar UE este constrânsă să recunoască „pentru prima dată", că ea are mai multe monede. Dar vocabularul textului rămâne ambiguu: instituţiile UE „vor facilita coexistenţa între mai multe perspective". Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker , a insistat că acordul nu-i acordă Londrei nici un veto în materie de decizie.

Competitivitate
Guvernul britanic a cerut mai puține sarcini administrative, libera circulaţie a capitalului, a bunurilor şi serviciilor.
În urma negocierilor, blocul comunitar a căzut de acord pentru "ameliorarea competitivităţii" şi luarea de "măsuri concrete" pentru a avansa.

PS. Pe noi cine să ne reprezinte? Noi ce putem negocia? Ce facem cu resursa umană înalt calificată care ne este furată de către englezi? Nu pot să nu-l admir pe David Cameron pentru felul în care se bate pentru interesele țării sale, dar îl disprețuiesc profund pentru răul pe care ni-l face și pentru discriminările la care îi va spune pe cetățenii români din regat. Acesta este un compromis laș, iar pe germani și pe francezi îi dor în …. Cei care și-au luat țara înapoi se simt cumva reprezentați de Klaus Iohannis? Am văzut ce s-a bătut pentru interesele românilor – a blocat negocierile!"

Eu constat ca Uniunea Europeana e lipita cu... scuipinol. Acest 'acord' cred ca e numai o incetare a ostilitatilor formale si mutarea lor pe alte planuri, departe de ochii neavizatilor. Toti se pot intoarce la baza spund public ca a castigat ceva fara sa cedeze prea mult. Pe de alta parte, toti stiu ca-i o pruna.

 

Fogarassy Paul Cu alte cuvinte, un muncitor român în UK plătește asigurări sociale de care nu poate beneficia. Banuiesc că asta este neconstituțional în orice țară europeană.

 

Smaranda Dobrescu Acest lucru nu-mi este inca clar: KWI a spus ca prestatiile necontributive sufera afectatiuni. Alocatiile in principal si poate sanatatea care dupa stiinta mea nu se bazeaza pe un sistem de asigurari. Sistemul Beveridge al englezilor ofera ingrijiri de sanatate din impozite. Poate vom afla si noi odata tot intregul compromisurilor acceptate de UE si nu doar franturi ...


Mihai Ion Turcu "...ar putea KWI sa fi observat ca acordul este o pruna" ( nu e de ras dar nu ma pot aptine).Decizia in cauza este a UE. in fata pericolului real sau simulat al UK de a se retrage din uniune, ceea ce in acest moment ar mari considerabil deruta si afecta consistenta fragilizata sau niciodata existenta doar imaginata a UE. Daca sa bati sau nu cu palma-n masa (cu pumnul nu avem ,,,masa) trebuie sa corespunda unei strategii asumate care incumba riscuri. Grav este proiectul EU cu "viteze" si cercuri de gratie, care nu poate fi acceptat cu riscul asumat de retragere din uniune, ceea ce personal as asuma.

Niciun comentariu: