luni, 29 februarie 2016

Premierul Orban vs premierul Cameron

Premierul Orban vs premierul Cameron – 19 februarie 2016


Smaranda Dobrescu


"Orban i-a spus lui Cameron că cetățenii săi care locuiesc în Regatul Unit nu sunt paraziți și nu pot fi discriminați, menționând clar că nu va fi de acord cu privire la modificările pe care britanicii le doresc cu privire la sistemul ajutoarelor sociale."
Nu comentez, nu fac comparatii..


El i-a spus lui Cameron că cetățenii săi care locuiesc în Regatul Unit nu sunt paraziți și nu pot fi discriminați, menționând clar că nu va fi de acord cu privire la…
Alexandru Botu Cei bogati si profitori nu se mai satura. Fie ca sunt oameni sau tari. Asa este si cu CAME(LE)ON asta.

Prospectiv A-z .
Am sa comentez si sa compar eu. Chestia cu ajutoarele sociale este praf in ochi, libertatea capitalului speculativ britanic este miza reala! Orban are mai mult testosteron in dotare, dar nu suficient sa spuna lucrurilor pe nume pana la capat. Daca se umbla la acea libertate, se darama sandramaua pentru aceea face parte din sistemul de *checks and balances*.

Preda Mihailescu Cu privire la comparatii - din pacate doar Orban cu politica lui poate impiedica faptul ca cetatenii sai sa fie mascati de o sleahta de paraziti ce circula cu acelas tip de pasaport. La noi, se impune o distinctie care nu este politic corecta!

Preda Mihailescu Anglia nu mai are industrie si City produce tranzactii in valoare de 500% BIP englez. In anii 90 erau sub 50%. Da,Prospectiv A-z, este evident - Elvetia este mic copil fata de City. Nu numai atat, dar a deplasat toate bransele speculative ale marilor banci la Londra, inca de pe vremea cand lucram eu in banci, prin 93...

Prospectiv A-z .
...numai ca Orban n-are nicio miza in povestea asta, finantele ungare s-au dus si ele in maini straine. Aici e nevoie de franco-germani in primul rand, care cred oricum ca sunt activi numai ca nu in vazul/auzul nostru pentru a nu se da semnale.

Alexandru Botu Pai de ce nu facem si noi asta? Ca industrie nu mai avem.

Smaranda Dobrescu Dar nici capital de atras..

Alexandru Botu Capital speculativ, nu pentru investitii....

Smaranda Dobrescu Sa mai luam intai lectii de la Soros care i-a pacalit pana si pe englezi. Mai demult, dar remarcabil.. 

Prospectiv A-z .
Pentru ca ultima oara cand un roman a fost suveran pe moneda stim ce (i) s-a intamplat. Memoria e inca proaspata.

Britanicii au un rezidual de putere financiara pe care-l joaca la multipli ai valorii lor reale.

Prospectiv A-z .
Romania n-are ce lectii sa ia dela Soros, nu joaca in aceeasi liga. Decat cel mult lectii pe invers.
Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z , lectii cum sa se fereasca de speculanti. Maestrii speculanti poseda si arta reverului..

Alexandru Botu In aceasta lume complicata, fie Soros este un supergeniu, fie altii sunt superprosti. Desi ar mai fi o varianta, respectiv ca Soros sa fie o institutie foarte puternica si inteligenta.

Prospectiv A-z .
Eu as rescrie: "Soros sa fie o [fatzada de ] institutie foarte puternica si inteligenta"

In lumea asta hiper-complexa cred ca este intretinuta eroarea numelor proprii ca explicatii la atat de multe. Foarte rar si pentru relativ scurt timp numele proprii, chiar si ale persoanelor exceptionale, sunt ceea ce credem noi in mod obisnuit ca ar fi.

Alexandru Botu Domnue Prospectiv A-z  nu-mi dati nicio sansa sa fiu subtil in seara asta?

Prospectiv A-z  Alexandru Botu .
Mi-am insusit critica incrucisata ce tocmai mi-ati facut-o impreuna cu dl. Mihailescu 

Alexandru Botu Eu ma uit si la ce zic si chiar lasa mostenitorilor directi (daca au) , caci asa ne-a invatat cineva si cu ofiterii acoperiti, adica sa ne uitam ce scrie la rubrica tatal si daca scrie Natural, este clar!

Alexandru Botu Domnule Prospectiv A-z. Nu am facut nicio intelegere cu Domnul Preda Mihailescu, deoarece nu reusesc sa ma tin de dumnealui.

Niciun comentariu: