miercuri, 2 martie 2016

Marea Britanie are acordul UE

Marea Britanie are acordul UE – 21 februarie 2016


Smaranda Dobrescu

Cameron, rezultate mai bune decat cele sperate! Imigrantii europeni insa, rezultate neasteptat de proaste. Perioada in care nu vor beneficia de prestatii sociale s-a extins de la 4 la 7 ani, masura descurajanta pentru emigratia europeana. Prima exceptare de la regula din Tratat care are in vedere cetateni europeni,care circula liber oferindu-si munca fara sa se bucure si de beneficiile sociale aferente in aceleasi conditi oriunde in Europa. Masura s-a adoptat doar cu conditia extinderii ei la toate statele membre. Urmarea posibila pentru romani va fi in prima instanta taierea alocatiilor pentru copii, a ajutoarelor de somaj si poate a ingrijirilor de sanatate. NU ma pot pronunta inca despre pensii, desi gandesc ca aceasta a fost principalul motiv al cerbiciei englezilor. Vor pregeta romanii sa plece in Europa sa munceasca, somajul la noi va atinge cote nebanuite..Poate nu va fi chiar asa. sper sa imi fie infirmata viziunea, dar datele recente nu prezinta indicii optimiste

 

 

Marea Britanie a obținut acordul cu UE. Șapte ani de restricții pentru români

Cei 28 de lideri europeni au ajuns la un acord vineri seară pentru a menține Marea Britanie în UE, a anunțat președintele Consiliului European Donald Tusk pe…

ZIARULROMANESC.NET|DE REDACTIAZW

 

Alexandru Botu Greu de apreciat, de pe acum, toate consecintele.

 

Mihai Ion Turcu In mare efectele sunt previzibile. Complementar limitarii liberei circulatii a fortei de munca si uniformitatii drepturilor decurse din munca, ar trebui sa urmeze limitarea circultiei libere a capitalurilor si rereglementarea deschiderii pietelor, cu posibilitatea protectionismului pentru economiile nationale pentru favorizarea dezvoltarii capitalului autohton si industriilor = locuri de munca si servicii sociale posibile in fiecare tara, dupa posibilitatile diverse si priceperea fiecaruia.Ce rost ar mai avea UE ? Unul politic dar fragil neavand in spate componenta economica si sociala.

 

Smaranda Dobrescu Suntem atunci pe calea pietei libere si atat? Sincer, nu mai vad posibila acum federalizarea, o optiune nu prea rea dar in urma cu 2-3 ani. Cum s-ar putea de exemplu ajunge la ajutoare de somaj universale in UE in conditiile tocmai acceptate? Doar un exemplu.

 

Alexandru Botu Daca este cum zice Domnul Prof.Mihai Ion Turcu eu cred ca aparentul pas inapoi de la federalizare nu va intari decat economiile nationale ale tarilor tari, capabile astfel sa rezolve problemele sociale doar pentru cetatenii lor. Celelalte economii se vor prabusi rapid si vor accepta orice, ceea ce acum nu sunt convinse sa o faca.

 

Draghi Puterity Din pacate, in est nu prea mai avem "economii nationale"...

 

Smaranda Dobrescu Nu, nu mai avem economii nationale, patriotism economic, dar avem econmii rau structurate, fara produse care sa fie competitive pe alte piete, fara prioritati in dezvoltare, fara o forta de munca calificata, doar cu un mic avantaj ce se risipeste vazand cu ochii al mainii de lucru ieftine.Cel putin in Romania.

 

Preda Mihailescu Smaranda Dobrescu @ Bof - ar fi o deschidere de drum pentru nationalizarea resurselor agrare si subterane - post factum, cum o fac si englezii! Cerinta populara este cel putin la fel de importanta ca in tara lui (de)cameron.


Smaranda Dobrescu IN primul rand ar trebui ca cineva sa consulte populatia si sa-i afle vointa majoritara. In al doilea rand nu stiu daca s-ar gasi bani pentru renationalizarea pamanturilor agricole si a resurselor. In al treilea rand, ar fi un exercitiu bun ca visatul cu ochii deschisi sa-l impingem la limita actiunii, si peste..

 

Draghi Puterity Ce remarca o prietena pe wall-ul meu:

"Eu zic ca e si mai rau decat pare... "Acordul va permite Marii Britanii şi ORICARUI ALT STAT UE să activeze oricând în următorii şapte ani o clauză care va permite limitarea indemnizaţiilor sociale de care beneficiază angajaţii străini veniţi din altă ţară europeană, în cazul în care vor fi presiuni semnificative asupra serviciilor publice naţionale."

 

Smaranda Dobrescu Asa e, Draghi. De altfel si eu am spus in preambul acest lucru. Cum nu-mi inchipui ca nu se va aplica reciprocitatea si nici ca unele sate nuu ar avea probleme cu sistemele asistentiale si de asigurari, este clar ca libera circulatie a fortei de munca va fi permisa fara prestatiile sociale corespunzatoare Este exact ce a propus si vizionarul nostru Presedinte in discutia cu Cameron.

 

Draghi Puterity Si nu ar fi logic atunci ca pe aceeasi perioada romanii care muncesc in strainatate sa nu mai plateasca contributii sociale?

 

Smaranda Dobrescu Din punctul de vedere british nu ar fi normal caci din acele contributii sociale isi platesc ei pensionarii si somerii nativi. Sclavie, cetateni de rang inferior.Aici se va ajunge. O mizerie!

 

Prospectiv A-z .
Am gasit descrierea in trecere a situatiei facuta de Adrian Severin foarte elocventa: "Pe când la Bruxelles un compromis politicianist, din care toată lumea pierde dar cei mici pierd mai mult decât cei mari, a fost înghițit în genunchi de România."

 

Smaranda Dobrescu http://www.voceatransilvaniei.ro/mesaj-fara-precedent-al.../

 

 

Klaus Iohannis, acuzat că i-a trădat pe românii din diaspora. „Te vom călca în…

VOCEATRANSILVANIEI.RO


Levi Colo Mai există și națiunea britanică, ce nu pare atît de abulică ca a noastră. Oricît de vechi și prestigioase, serviciile secrete britanice nu cred că pot inversa votul (ca prin alte părți) dacă britanicii se mobilizează, cum par să o facă.

 

Levi Colo Primarul Londrei nu s-a speriat de amenințările abia voalate ale lui Cameron și a decis să se alăture celor ce vor vota pentru ieșirea din UE la referendum. E și greu să-l păcălești cu "rezultatele" obținute de Cameron, doar vrăbiuțe de pe la cursurile de formare a ueiștilor "de nădejde" se îmbată cu apă chioară de Bruxelles.

 

Smaranda Dobrescu Cameron a lasat sa se inteleaga ca e multumit cu deciziile luate la Bruxelles. Nu stiu daca in aceste conditii va mai avea loc un referendum in GB

 

Smaranda Dobrescu M-am mai lamurit: Referendumul teoretic trebuie sa-si urmeze calea. Primarul Londrei sustine in continuare Brexitul din motive explicabile. In schimb premierul Cameron, s-a rasucit. Din calculele mele, acesta nu dorea iesirea din UE, unde avea destule interese proprii de aparat. Dar,a reusit sa fie ferm si convingator si a obtinut chiar mai mult decat a sperat. Ramane de vazut ce atitudine va adopta Franta in fata vointei populare din ce in ce mai eurosceptica:
http://www.lepoint.fr/.../brexit-cameron-va-defendre-l...

 

 

Brexit : Cameron va défendre l'accord pro-UE devant le Parlement

LEPOINT.FR|DE LE POINT, MAGAZINE

 

Mihai Ion Turcu Este ingrijorator cum actualii oameni politici reusesc sa compromita o initiativa inteligenta si necesara, legat de interese politice de moment si partid, si prin incapacitatea de a judeca cu capul pe umeri chestiuni grave incidente sau generate chiar de ei. Nu sunt nici suficient de inteligent nici indestulator informat pentru a imagina o alternativa pentru noi in acest context, fiind nemultumit si ingrijorat pentru soarta ansamblului si a noastra in acest ansamblu si total nesatisfacut de cum ne miscam si in consecinta ce reusim. daca lucrurile continua in felul in care sunt pornite acuma va fi tot mai greu de sustinut proiectul UE si adeziunea cetatenilor nostri la proiect.

 

Alexandru Botu https://www.socialeurope.eu/.../here-is-why-brexiters.../

 

 

Here Is Why Brexiters Are Completely Wrong On Trade

SOCIALEUROPE.EU|DE HENNING MEYER


Smaranda Dobrescu Manning, autorul articolului face doar o analiza a dezavantajelor recurgerii la Brexit, dezavantaje analizate doar dpdv al volumului de schimburi cometciale ale GB cu tari ale UE. M-as fi asteptat ca D-l Manning, editorul sef al ESJ sa vorbeasca si despre aspectele sociale viitoare care vor bulversa Tratatul si vor pune in discutie existenta UE in caz de referendum favorabil Brexitului.

 

Alexandru Botu Poate o va face in viitor. Nu cred sa se opreasca la asta. Caci celelalte consecinte, cu toate asigurarile date de cei care au fost de acord cu cererile lui Cameron, nu vor intarzia sa apara si sa se propage si la altii.

Niciun comentariu: