luni, 29 februarie 2016

Tara noastra, ca un abator

Tara noastra, ca un abator – 16 februarie 2016

 

Dinica Roman a distribuit postarea publicată de Contele De Saint Germain.
 
 Scaraoţchi говорит American English! Iar noi, la mijloc, nu mai inţelegem nimic!


 

Țara noastră, ca un abator

Prima reacție a vinovatului prins cu mâța-n sac este să-şi ţină gura. Dar atunci, știind noi, dinainte, că el nu va vorbi, că el nu va răspunde, ar fi oare mai bine să nu-l întrebăm? Nu! Întrebările trebuie puse, măcar și numai pentru a consemna…


CONTELE DE SAINT GERMAIN

   https://ioniliescu.wordpress.com/.../libertatea-presei.../

 

Libertatea presei, valoare fundamentală a unei democrații

IONILIESCU.WORDPRESS.COM

Smaranda Dobrescu Interesanta observatie! Exista insa si un gest al lui Diaconu care fie ar fi condus la destituirea lui, fie l-ar fi facut el cu intentia de a se dumiri lumea ca unele actiuni nu sunt ce par a fi, exact in momentul in care urma sa fie folosit in alta tevatura cu reactie majora. Acest Diaconu nu pare sa fie prea intimidat:
http://inpolitics.ro/acuzatie-halucinanta-dna-a-mintit...

 

 

Acuzatie halucinanta: DNA a mintit oficial in scandalul Ponta-Sova

INPOLITICS.RO

 

Prospectiv A-z .
Tot despre Antene scrie si Adrian Severin:

Asaltul statului polițienesc împotriva democrației române

Nu există o problemă a Antenei 3 și nici o problemă a ANAF. Există problema libertății care nu poate coexista cu statul polițienesc.

Acțiunea disproporționată a ANAF menită mai mult să intimideze decât să evacueze un post de televiziune, și prin aceasta să amenințe întreaga mass media, susceptibilă oricând să fie victima unor măsuri opresive similare, seamănă cu intervenția violentă a forțelor de ordine în Piața Universității, în iunie 1990. Astăzi știm că aceea a fost o provocare, posibilă în condițiile în care revoluția nu se înfăptuise încă dar societatea era deja divizată de revoluție.

Intervenția ANAF din aceste zile nu poate fi imputată exclusiv acestei instituții. Ea s-a desfășurat în logica opresiunii, abuzului și urii care au infectat statul și societatea românească. Opresiunea polițienească este singura politică aplicată azi în România. Abuzul este forma curentă de manifestare a oricărei persoane - fizică sau juridică, publică sau privată - care dispune de o oarecare putere. Ura a ajuns unicul combustibil care animă comportamentele sociale în relațiile de orice fel - economice, politice, mediatice, judiciare, familiale, colegiale etc. Nimeni nu mai poate scăpa acestei logici. Ea este cea care trebuie urgent schimbată.

Națiunea română se află pe marginea prăpastiei. Statul român este practic nefuncțional. Regimul politic este eșuat. Un guvern de tehnocrați nu poate rezolva aceste probleme. El nu poate decât să le agraveze, indiferent de intențiile membrilor săi.

Atâta timp cât Președintele Republicii refuză să intervină pentru reabilitarea democrației, respectului legii și libertăților civile, favorizând statul polițienesc, mușamalizând abuzurile și abandonând apărarea libertății, este rolul Parlamentului să se manifeste energic. Acesta trebuie să procedeze la formarea unui Guvern politic de uniune națională care să restabilească supremația Constituției și libertățile cetățenești. În lipsa unei asemenea întreprinderi România se va întoarce la anarhia străzii sau va cădea într-o dictatură absolută care îi va fi fatală.

Prospectiv A-z .
...si continua tot Adrian Severin:

Problema nu este dacă Antenele ne plac sau nu. Modul în care se face presă acolo este discutabil. Cu mine postul s-a purtat execrabil. (Excepție fac unul sau doi dintre membrii săi). Nu interesează nici dacă postul are unde să se mute sau nu. (Dacă de mâine vor începe să emită dintr-un cort, rătăcirea din urmă va fi mai rea decât cea dintâi.) De asemenea problema nu este condamnarea dlui Voiculescu. În fine, nu avem noi posibilitatea de a judeca aspectele procedurale ale acțiunii de evacuare. Problema este maniera în care ANAF a înțeles să îndeplinească procedura respectivă. Iar în această privință, principala vină nu aparține ANAF ci unui întreg regim politic falimentar care alimentând și exploatând ura cetățenilor unii față de ceilalți, s-a învățat să se comporte arogant, violent, abuziv și opresiv. Este o mare prostie să ne bucurăm de răul care îi lovește pe cei care nu ne plac. Va veni cu certitudine și rândul celor care azi se bucură. Nu orice pedeapsă înseamnă dreptate. Să nu uităm că ni se va măsura cu măsura cu care măsurăm și cu judecata cu care judecăm vom fi judecați. Principiu valabil și pentru lucrătorii ANAF, DNA, ÎCCJ etc. Nimeni nu va scăpa de aceasta.

Smaranda Dobrescu M-am gandit si eu in noiembrie trecut la asa ceva. Istoria insa m-a invatat ca daca acceptand propunerea de guvern de tehnocrati s-a manifestat un fel de vointa nationala, de tipul "nici eu, dar nici tu" pasul urmator de guvern de uniune nationala s-ar fi blocat la discutarea si acceptarea primului ministru, disparand uniunea nationala. O clasa politica cam infantila. Nu stiu de ce imi apare cand scriu chipul blond al unei doamne -politician.

Alexandru Botu Doamna Smaranda Dobrescu, imi permit un raspuns la intrebarea Dumneavoastra:Pentru ca in politica chipurile blonde se chinuiesc sa fie opuse ca intelect celor din bancuri. Singura asemanare este autoimpresia multumitoare de sine...

Mihai Ion Turcu Acest guvern, acceptat de parlament, are un mandat limitat si deloc misiunea de a face el reforme. Posibil este presat de la Bruxelles sa-si depaseasca conditia, ceea ce este abuziv.

Alexandru Botu In aceasta situatie ma astept ca urmatorul guvern sa anuleze tot ce face acesta sub presiunea Bruxellului si justitia sa-i cheme pe vinovati la ordine. Parlamentul ar putea ridica dreptul Guvernului actual de a reglementa, lasandu-l doar sa guverneze conform regulilor.


Mihai Ion Turcu Adica sa administreze treburi curente si sa organizeze alegerile, acesta fiind de fapt mandatul pe care-l are.

Smaranda Dobrescu Sigur ca acesta e mandatul oricarui guvern de tehnocrati. Cele bune si cele rele trebuie asumate politic, caci populatia fie multumita, fie deceptionata nu are cum premia sau penaliza prestatiile. De aici insa si pana a antama o reforma a invatamantului importanta, sau a face modificari notabile in sistemul sanitar, a-ti propune sa reformezi administratia publica, este o mare prapastie. Parlamentul trebuie sa -si intre in functiune, indiferent cat de timorat este.

Alexandru Botu Parlamentul ar putea incepe prin a ridica dreptul Guvernului actual de a reglementa, lasandu-l doar sa guverneze conform regulilor.

Alexandru Botu http://www.stiripesurse.ro/dragnea-ameninta-guvernul...

 

 

Dragnea ameninta Guvernul: Constituirea unui grup infractional se pedepseste cu…

STIRIPESURSE.RO

Prospectiv A-z .
E randul lui 
Adrian Nastase:

Antena 3 nu mai trebuie sa fie aici?

Asistam, oare, la proiectul „televiziunea mea"? Continui sa cred ca schimbările din ultimile luni au legătura cu pregătirea campaniilor electorale si ale scrutinurilor electorale din acest an. Cui prodest? Nu-mi este foarte clar. Funcționează, in continuare, „fantomele" din sistemul creat de Basescu? Exista poate o strategie pusă la cale la Cotroceni? Merge mai departe proiectul extern de domesticire a României, in condițiile începerii unui Nou Război Rece?

Din păcate, Antena3 devine victima, inițial in conflictul cu Basescu, acum in pregătirea contextului electoral. Dincolo de ratiunile politice ale dosarului Voiculescu, operatiunea realizată prin ANAF vizează un segment important al societății. Pana la urma, un număr semnificativ de votanti, cu Opțiuni mai apropiate stângii. Dacă ar fi existat buna credință, chiar in condițiile hotărârii judecatoresti, statul ar fi putut, in calitate de nou proprietar, sa închirieze clădirea către Grupul Intact. Chiar si Basescu știe ca nu e vorba de mutat mobila Antenelor in 5 zile ci este vorba de întregul sistem de comunicatii din subsolul clădirii. Ce va face Ministerul de Finante cu aceste instalatii? Le va vinde la licitație, fir cu fir, cip cu cip? Este clar ca nu se are in vedere recuperarea unui prejudiciu ci CREAREA unui prejudiciu. Intr-o anumită zona politica.

Iar ceea ce li se întâmplă Jurnaliștilor de la Antene mi se pare o mare nedreptate.


Prospectiv A-z .
Tauromachia

https://commons.wikimedia.org/.../File:Mural_del_Gernika...

 

Prospectiv A-z .
Institutul Social Democrat "Ovidiu Sincai"

Antena 3 va fi în continuare aici

Am privit cu îngrijorare situația de la Antena 3 și modul în care aceasta s-a derulat în ultimele zile. Ne simțim îndatorați să reacționăm în fața unei problematici care ar putea lovi în libertatea cuvântului, în libertatea presei, valori esenţiale pentru apărarea şi dezvoltarea democraţiei. Avem convingerea că aceast subiect ne vizează pe toți. Avem un interes comun pentru informații de calitate, pentru oameni de presă profesioniști și expunerea problemelor de o manieră onestă și echidistantă. Antena 3 a reușit să ne ofere, de-a lungul timpului, aceste lucruri. Nu au evitat situațiile incomode, au arătat adevărul, chiar dacă nu a fost pe placul tuturor.
Am găsit dintotdeauna în Antena 3 o platformă de comunicare valoroasă în care ne-am putut expune opiniile și ideile în care credem. Nu ne-am simțit îngrădiți în vreun fel sau obligați să expunem altceva decât ceea ce am considerat că este în acord cu credințele noastre. Antena 3 este pentru noi locul în care o dezbatere veritabilă poate fi înfiripată fără piedici.
Am fost impresionați de colectivul curat, profesionist și onest de la Antena 3. Oamenii care lucrează în această televiziune știu să-și facă datoria. Își cunosc menirea atât față de profesia pe care o au, dar și față de societatea în care trăiesc. Am fost martorii calității lor, atât profesionale, dar și umane, în numeroase rânduri. Acest fapt ne determină să fim solidari cu ei și cauza lor, fiind nevoie de continuitatea lor în spațiul democratic românesc.
Viața jurnalistică din România ar fi incompletă fără perspectiva Antenei 3. Problemele abordate au schimbat decizii politice și economice în bine. Argumentele puternice aduse în cadrul unor dezbateri importante pentru societatea noastră au modificat substanța problematicilor. Fără contribuția lor, imaginea noastră asupra unor chestiuni vitale era incompletă
Aceste motive și multe altele ne determină să susținem Antena 3. Nu putem să ascundem de partea cui ne aflăm. Ne aflăm de partea oamenilor care au știut să își respecte profesia, au susținut dezbateri sănătoase, au crezut într-o Românie mai bună și au scos la iveală problemele presante pe care trebuie să le rezolvăm.
Ne aflăm de partea Antenei 3.

Institutul Social Democrat "Ovidiu Șincai"

Dobre Adrian Marius - Secretar General
Maria Manuela Catrina - Director Executiv

Mihai Ion Turcu "Doamne Vlade, miratumasifost ca pornind cu o dosada sa nu ajungi la o tagada...." (Doamna Clara in Valicu Voda). Justitia la noi este politizata, Justitia comunista era partizana prin definitie si pe fata, "instrument al luptei de clasa". nu avea nevoie de dosada ca sa ajunga la tagada. Antena 3 are o audienta enorma, constanta, drept care se dovedeste a fi "de interes public" si indiferent ce valoare are sau nu are , este un mediu in care se exercita un drept constitutional care nu poate fi ingradit hoteste.

Niciun comentariu: