sâmbătă, 5 martie 2016

Victor Ponta se dezlantuie

Victor Ponta se dezlantuie – 4 martie 2016


Evenimentul zilei -  04 februarie 2016

Victor Ponta se dezlănţuie: "Ne comportăm ca nişte slugi şi suntem trataţi ca atare"

Autor: Dodo Romniceanu | joi, 04 februarie 2016 | 15 Comentarii | 3288 Vizualizari

Victor Ponta, 43 de ani


Într-o postare recentă pe Facebook, fostul premier Victor Ponta se dezlănţuie împotriva atitudinii adoptate de România în cadrul Uniunii Europene care în loc să acţioneze ca o „putere economică medie, cu populaţie şi poziţie geopolitică importante", preferă să se umiliească şi să se comporte slugarnic. Deputatul de Gorj Victor Viorel Ponta, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari, mai spune că România trebuie să acţioneze cu demnitate şi să scăpe o dată pentru totdeauna "de această îndoctrinare perversă, adusă la îndeplinire cu consecvenţă după anul 2000 nu de străini, ci de "slugile" lor româneşti, zeloase şi îmbuibate".


Redăm integral postarea lui Victor Ponta: "Mă bucur să văd că prin efortul şi măsurile adoptate după 2012 România progresează şi în ceea ce priveşte poziţia să economică în cadrul Uniunii Europene.

Am convingerea că putem continuă această direcţie dacă îndeplinim câteva condiţii simple: stabilitatea măsurilor din Noul Cod Fiscal şi sprijinirea în continuare a luptei antievaziune dusă de ANAF; continuarea creşterii veniturilor populaţiei; stimularea creşterii exporturilor către ţările UE dar şi China, Orientul Apropiat şi Ţările din Golful Arab; salvarea companiilor şi întreprinzătorilor români (asaltaţi pe de o parte de controale, investigaţii şi anchete, pe de altă parte de dorinţa unora din actualii guvernanţi de a privatiza sau "restructura" rapid doar că să răspundă comandamentelor primite de la "şefii" lor din afară ţării)!

Ne comportăm noi însă în Uniunea Europeană că o putere economică medie, cu o populaţie şi o poziţie geopolitică importante, imposibil de neglijat în actualul context internaţional?!? Răspunsul este categoric NU - ne comportăm că nişte slugi şi suntem trataţi că atare! Şi nu din vină străinilor, ci a acelora dintre noi care au adoptat modelul "Macovei" - înjură şi sabotează România că să primeşti bani, funcţii şi sprijin "din afară"!

Cum putem să fim respectaţi şi trataţi altfel decât nişte slugi când noi înşine ne comportăm şi promovăm în acest sens -

1. Nu avem nicio poziţie proprie în niciuna din temele importante care privesc Europa (cum o fac de atâtea ori, bine sau greşit dar o fac, ţări că Slovacia, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croaţia, Slovenia şi chiar Ungaria)

2. Aplaudăm cu fericire ridicolă umilinţele repetate gen MCV şi Schengen (cu notabilă excepţie a poziţiei demne şi corecte a lui Dacian Cioloş)

3. Numim în funcţii de miniştri funcţionari de mâna a 7-a de la Bruxelles sau Londra, care anunţă senini că ei doar vor să se întoarcă rapid la salariul şi liniştea locului de unde au venit "în misiune"! Ce crede un şef de banca sau un comisar european când se întâlneşte la Bucureşti cu un ministru angajat al lui ( pe care nici nu îl cunoaşte personal că era prea jos din punct de vedere ierarhic)? Din nou, aici Cioloş este, din păcate, singură excepţie de om de nivel promovat şi în ţară - dar şi el într-o funcţie în care în orice ţară europeană ajungi doar candidând în faţă electoratului, nu prin înţelegeri făcute noaptea pe ascuns între politicieni!

4. Trimitem jurnalişti "sub acoperire" de la site-uri "unităţi militare" că să întrebe tot felul de străini pensionari neaveniţi: "Nu e aşa că în România e cel mai rău, nu aţi văzut niciodată în ţară dvs corupţie şi probleme de acest fel?!?" . Avem "oengişti" ( Societatea Civilă cea mai militară din lume, şi europarlamentari intraţi în politică doar pt nobilă ideologie a "fripturii) care de 15 ani iau bani şi colindă lumea doar că să scrie în diverse rapoarte ce rea e ţară noastră!

5. Ne grăbim să închidem repede repede toate capacităţile de producţie de energie electrică din Vestul României doar că să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania şi Banat din Ungaria, Cehia şi Slovacia (cu care am fost obligaţi să facem piaţă comună regională)

6. Avem înalţi reprezentanţi ai statului român care afirmă senini în public că sunt slugi; dar (Slavă Domnului) nu la ruşi!!!

Atâta timp cât nu scăpăm de această îndoctrinare perversă, adusă la îndeplinire cu consecvenţă după anul 2000 nu de străini, ci de "slugile" lor româneşti, zeloase şi îmbuibate, putem fi şi prima economie din UE, tot degeaba. Din Malta până în Germania, toţi vor fi mai respectaţi şi mai prosperi decât noi".

 

Comentarii FB


Smaranda Dobrescu

O stire data de Evenimentul zilei (deci, rezervele necesare, va rog) ni-l arata pe fostul premier Victor Ponta cu dosar penal la DNA intr-o atitudine complet diferita de actualul presedinte PSD, posesor si D-lui al unui dosar penal. Cele deconspirate, de-or fi reale ne pun intr-o situatie extrem de dificila.
" Ne grăbim să închidem repede repede toate capacităţile de producţie de energie electrică din Vestul României doar că să cumpărăm tot curentul electric necesar pentru Transilvania şi Banat din Ungaria, Cehia şi Slovacia (cu care am fost obligaţi să facem piaţă comună regională)"

 

 

Mihai Ion Turcu Am mai citit despre aceas aranjament acceptat de Victor V. Ponta.Daca acesta si altele sunt adevarate va trebui ca aceste decizii sa fie anulate cu asumarea risculului.Romania trebuie sa mai pastreze ce ma exista din ceea ce-i asigura bruma de suveranitate. Este neclar cum va evolua UE si in ce fel va fi gandita Romania in cadrul uniunii, poate inacceptabil, situatie in care cu toate enoprmele neajunsuri va trebui sa ne reluam suveranitatea deplina.

 

Preda Mihailescu Este momentul sa ne gandim putin in urma cu 5ß de ani buni. Romania, SINGURA, a facut opozitie integrarii Caer si pietei comune la modul sovieto-moscovit. 

Sa ne mire ca maoistii de la Bruxelles of fi facut totusi un minim necesar de studii, si au avut de la inceput Romania pe lista lor, ca un sat Gallic de ireductibili. carora li se trebuie administra o doza mult mai perversa de anihilare?

 

Gavrila Ch macar acum are libertatea de a spune lucrurilor pe nume!

 

Prospectiv A-z .
Cam scump platita aceasta libertate a lui Ponta, de romani in primul rand.

 

Smaranda Dobrescu Daca cumva acea piata comuna regionala a fost propusa tocmai in ideea premonitorie a unor europeni de a ajuta tarile de rang inferior, (de viteze n) sa nu ramana insule neajutorate?. Acesta este gandul optimist al meu pe care mi-l reprim singura cu argumentul ca o mica uniune cu comert liber ar trebui sa-si decida singura produsele fiecareia de export, daca chiar se doreste o departajare...

 

Draghi Puterity Din ce citesc eu mi se pare mult mai rau: e vorba de a rupe legaturile Transilvaniei cu restul Romaniei si a o face dependenta de tari din vest.

 

Smaranda Dobrescu Draghi Puterity, dela inceputul mandatului lui Ponta, dupa acea vizita in Germania(covor rosu, discutie indelungata cu Merkel) se spunea ca s-ar fi oferit alternativa de care vorbesti in caz ca nu.. Mereu mi-am zis ca sunt zvonuri, ca nu om fi noi atat de blestemati.

.

Preda Mihailescu Noi nu suntem blestemati, blestemati sunt cei care zamislesc asemenea planuri. Ca si in Croatia si Slovenia, etc.

 

Prospectiv A-z .
Romania este un pilot pe care s-au incercat su succes multe din planurile noii ordini mondiale. Nu este singura, dar depaseste probabil pe multe altele prin *realizari*.

O sa arate toata lumea ca Romania? Nu neaparat caci va depinde de fiecare tzara in parte, desi dulaii si-ar dori massificarea *realizarilor* romanesti.

Ponta da un semn tardiv si firav ca ar avea un sistem nervos. Este interesant cum se pozitioneaza inca fata de Ciolos--sa fie asta semnul valorii lui Ciolos sau parte din pragmatismul lui Ponta?

Domnule Turcu, desi Romania e plina de refuznici ai binefacerilor sistemului, n-am vazut pana acum o socoteala care sa arate ce si cum, inclusiv in cifre, pentru diferitele scenarii. Poate ca ar trebui umblat la asa ceva; exact cum Varoufakis si altii lucrau la o alternativa greceasca la Euro in timp ce re/negociau despre colapsul financiar-economic al tarii lor.

Draghi, sunt de acord cu tine si ma ingrozesc la gandul ca Vestul EUropean n-a renuntat la planul spargerii Romaniei nici dupa atatea biruri. Asta chiar ca ar trebui sa impinga elita Romaniei catre o alta stare de agregare. Ma intreb daca, pe spetza asta, busola lui Isarescu mai poate fi crezuta...

Oricum, ma mai intreb cand i-au fost clare aceste lucruri lui Ponta si, presupunand ca inca de pe timpul sau la Palatul Victoria, ce a intreprins?

 

Niciun comentariu: