miercuri, 30 septembrie 2015

Soros aranjeaza din nou lumea..

Soros aranjeaza din nou lumea... – 29 septembrie 2015


Smaranda Dobrescu

Potentul si vesnic-pe-faza maestru al ceremoniilor lumii, cunoscutul Mr. Soros, are un plan in 6 puncte pentru a satisface un milion de cereri de azil anual in Europa pe timp nelimitat, cu sarcini impartite frateste intre toate tarile. S-ar putea ridica desigur intrebarea in cati ani vom mai avea in plus o populatie echivalenta cu a Romaniei , de exemplu?

 

 

Rebuilding The Asylum System

The European Union needs to accept responsibility for the lack of a common asylum policy, which has transformed this year's growing influx of refugees from a manageable problem into yet another political crisis. Each member state has selfishly focused on its own interests, often acting against the i…

SOCIALEUROPE.EU|DE GEORGE SOROS

Eugénia Paraschiv de la fluxurile economice la fluxurile umane e simplă schimbarea macazului discursiv; vor dezrădăcina planurile politicilor lui suferința și sentimentul "de-a fi-acasă" al oamenilor????

Gabi Cretu Eu astept inca planul in șase puncte intitulat "Rebuilding The US Asylum System". emoticon smile

Mihai Ion Turcu Domnul Soros, cu obisnuita incertitudine etnica, nationala, uita ca locurile de unde pleaca acesti oameni, distruse in conditii cunoscute, raman depopulate. De ce n-ar fi investiti bani acolo unde este nevoie ca acesti oameni, la ei acasa sa poata reconstrrui propria tara si civilizatie ( deloc precara, sa nu uitam suprapunerea milenara de civilizatii succesive, care s-au transmis una catre alta, din care provin acesti oameni. Siria, Mesopotamia, Egipt, colonii grecesti, helenismul alexandrin, Imperiul Roman, Imperiul Bizantin si chiar Imperiul Otoman.La ce ne foloseste tuturor, pentru ca la ce-i foloseste Domnului Soros banuiesc, aceasta bulversare generala pe care o propune, si o propune ONU care ar trebui sa garanteze integritatile si identitatile Natiunilor Unite, pentru aceasta a fost creata organizatia, si Uniunii EUROPENE la care am aderat pentru intarirea unui specific - european si impreuna protejarea civilizatiei noastre, bunastarii impreuna create, si sigurantei noastre si acestora ????

Îmi place · Răspunde · 1 · 15 ore

Gabi Cretu Vreo 85, cred...

Smaranda Dobrescu "Finally, to absorb and integrate more than a million asylum seekers and migrants a year, the EU needs to mobilize the private sector – NGOs, church groups, and businesses – to act as sponsors. This will require not only sufficient funding, but also the human and IT capacity to match migrants and sponsors."

Ultimul punct al planului propus de Soros permite unei suspicioase precum sunt, acreditarea ideii ca mobilizarea sectorului privat , a bisericii, NGO-urilor si in general a mediului de afaceri in subventionarea refugiatilor contine si ceva avantaje acordate de state acestora: deductibilitati, subventii, reduceri de impozite, etc. Un efort generalizat al intregii lumi, asa cum il prevede Soros ar putea fi indreptat logic inspre eforturile necesare starpirii conflictelor si razboaielor interne. Cu riscul ca industriile de armament sa dea faliment.

Preda Mihailescu "First, the EU has to accept at least a million asylum-seekers annually for the foreseeable future. And, to do that, it must share the burden fairly – a principle that a qualified majority finally established at last Wednesday's summit." - Pai daca nu iti vine sa reconsideri zvonurile care vroiau ca insusi Soros sa fi platit transportul refugiatilor. Ce inseamna foreseeable future? Si el ca bursier cum isi inchipuie ca daca ai acceptat fara contramasuri un milion, la anul nu vor fi trei milioane, samd? Ce individ!

Smaranda Dobrescu Cu cifrele astea exacte aruncate pare ca si-a facut un plan bazat pe o islamizare exponentiala. Faptul ca acest articol vine peste zvonurile cu NGO-urile finantate de el ca sa faca marile traversari, nu ii este favorabil celui ce a reusit sa rapuna economia GB prin atacurile sale speculative..

Preda Mihailescu Un lord englez din aceeasi tagma, fost CEO Sachs, spunea in Parlament in urma cu cativa ani in mod raspicat ca vremea natiunii a trecut si instinctul national (al englezilor) va trebui frant daca este nevoie si cu forta pentru a face loc unei societati metise, adaptate lumii globalizate. Proiectul are multe limbi si fete ...

Smaranda Dobrescu Acum e posibil sa fie consonanta o lume puternic globalizata cu uniformizarile cerute de tot felul de TTIP-uri, cu slabirea intai a suveranitatii si democratiei statelor incheind cu disparitia natiunilor si cu amestecul populatiilor, aparand societat...Vezi mai mult

Preda Mihailescu Nu l-as numi vizionar, l-as numi soldat - sau ma rog, ofiter, caci este lord. Viziunea este in miscare. Noi nu o iubim, cert.

Smaranda Dobrescu vizionar in sensul detinerii de informatii si cunoasterii trendului. Cei alesi, cei cativa din categoria 1%....

Preda Mihailescu Bine, dar cred ca nu varsta lui conteaza, cu toti banii lui nu cred ca este mal mult decat un locotenent - colonel intr-un plan mai lungutz...

E nevoie de o noua abordare a fenomenului de refugiere

E nevoie de o noua abordare a fenomenului de refugiere

 
Smaranda Dobrescu  - 28 septembrie 2015

 

Cred ca a venit momentul unei alte abordari a fenomenului de refugiere.

In practica nu este simplu sa distingi intre migrantii politici si cei economici, deoarece persecutia politica in mod uzual include restrictii economice.De exemplu, evreii supusi pogromurilor in Europa de Est la sfarsitul secolului 19, sau in timpul Germaniei hitleriste din anii 1930 erau migranti atat politici cat si economici. La fel s-a intamplat si cu asiaticii din Africa de est fortati sa plece din Uganda in anii 1960.
Sistemul de azil este complet nepregatit sa se confrunte cu noua generatie de refugiati, neeligibili in cadrul legal existent, deoarece ei au plecat nu datorita unor acte specifice de persecutie ci din cauza dezintegrarii statelor lor. Acestora li se poate acorda " protectie umanitara" sau li se poate acorda o perioada discretionara de a ramane pe termen scurt, dar apoi pot fi deportati ca imigranti ilegali. 
Adevarul este ca vestul nu poate sa absoarba refugiati in numarul necesar si nu are nicio solutie in cazul statelor dezmembrate. Aceasta inseamna ca in afara de acordarea de ajutor umanitar celor din taberele de refugiati, nu exista nici un fel de politica legiferata.. Cel putin si pana cand acest lucru se va schimba, tragedia nu poate decat sa se adanceasca.

Elena Agachi Pana una, alta, oamenii simpli, majoritar tineri, au luat situatia in maini! Politicienii gâfâie si se bâlbâie, dar sunt convinsa ca vor gasi o cale! Ati trait la Bruxelles, stiti, desigur, cati de multi refugiati din diverse motive si din toata lumea sunt aici. Deci, se poate! Multi dintre refugiati au calificari si se vor integra, cumva, in circuitul muncii. Important e ca nu mai dorm sub bombe. Poate suna patetic, dar, pana se scarpina in cap politicienii, oameni obisnuiti fac minuni! Ca român, nu sunt obisnuita cu solidaritatea! Solidaritatea e o valoare pentru care merita sa lupti cu orice pret, ca si libertatea de altminteri. emoticon smile

Smaranda Dobrescu Un popor inventiv are un viitor frumos daca mai e animat si de sentimente umanitare. Ceea ce vroiam eu sa spun este ca indiferent ce masuri se vor lua ele trebuie incadrate intr-o lege existenta sau nou elaborata pentru a nu se ajunge la haos si incertitudinea zilei de maine pentru aceste persoane gonite de diverse motive din locurile lor natale. Altfel ei ar putea fi oricand returnati in tarile de bastina daca ele mai exista.

Octavian Lupu Perfect de acord cu dvs. Soluția o reprezinta stoparea conflictelor la ei acasă și asistenta pentru reconstrucție, unde Halliburtonii si Bechtelii lui Cheney vor avea prioritate. Partea proasta este ca aceasta soluție, la mintea cocosului, s-ar putea sa nu mai funcționeze în contextul schimbărilor climatice. Daca condițiile climaterice vor face tarile din care provin migrantii de nelocuit (nu numai de neguvernat) de abia atunci am încurcat-o. Eu nu pot sa uit temperaturile aiuritoare înregistrate în aceasta vara în Iran. Daca lucrurile se vor agrava s-ar putea ca orice deal, nuclear sau nu, încheiat cu aceasta țară sa nu mai aibă nici un fel de valoare si pe fondul declanșării unui conflict sa devina și aceasta țară "furnizoare" de refugiați. Pentru ca, dincolo de toate teoriile conspirațiilor, sunt convins ca au dreptate și cei care susțin ca dezastrul din Siria are si cauze climatice.

Smaranda Dobrescu Interesant si in mare masura adevarat. La 50 grade afara, cum au fost in vara asta in Iran si nu numai, nici gandi ceva logic si legat nu poti. Pot fi luate hotarari ad-hoc cu totul hazardate.

Mihai Ion Turcu A trecut in revista presa germana. Guvernele Landurilor sunt in deruta. Acuma se fac calculele la obiect. Ce rezulta este ingrijorator.

Octavian Lupu Acum vreo 10 ani eram in masina si ascultam in trafic relatarea despre un raport ONU, cred, care anticipa in urmatoarele decade, nici mai mult nici mai putin, decat razboaie intre natiunile africane dar nu pentru rezervele de petrol ci pentru rezervele de apa, pe fondul incalzirii globale. Am fost inca din facultate preocupat de problemele de mediu, influentat fiind de raportul Clubului de la Roma, "Cresterea Zero". Si lucrarea mea de diploma a avut o tematica similara privita din perspectiva economica. Totusi, concluziile raportului mi s-au parut exagerate. Incep sa cred tot mai mult ca prognoza respectiva capata tot mai mult contur in realitate.

Smaranda Dobrescu Macar ceea ce este usor sa rezolvam: sa oprim explorarile/exploatarile din calota de gheata a Nordului, sa renuntam la metoda gazelor de sist care inghite de cele mai multe ori inutil cantitati uriase de apa, sau sa taxam firma Nestle ca la carte, sa-i...Vezi mai mult

Octavian Lupu Corporatiile nu vor renunta sa ne puna viata in pericol atat prin produse cat si prin productie decat daca le boicotam produsele. Politicienii nu vor misca un deget (tinand cont ca nu noi le asiguram veniturile reale in baza carora traiesc bine, vorba cuiva) decat daca iesim in strada pe toate tematicile majore. Cum bine spunea avocatul american Ralph Nader, pionierul institutiilor de protectie a consumatorului, pe care l-am citat deseori si am s-o fac ori de cate ori o sa am ocazia, "Nu exista democratie zilnica fara civism zilnic". Usor de spus greu de priceput si, mai ales, greu de actionat.

Smaranda Dobrescu BOICOT!! Asta e solutia. In privinta politicienilor tot Nader s-a exprimat incercand un sentiment puternic de blazare: "The only difference between the Republican and Democratic parties is the velocities with which their knees hit the floor when corporations knock on their door. That's the only difference."

Mihai Ion Turcu In legatura cu apa de la noi, pe care o mai avem, conservarea echilibrului padure-apa ne va asigura apa potabila .Privind subjugarea statelor (tarilor) de marea finanta si industrie, prin presiunea pe care o exercita asupra propriilor guverne, poate fi punctual contracarata de catre cetateni prin atitudini ferme manifeste.Guvernele tin de voturi si cad atuncea cand pierd sustinerea cetatenilor. Cetatenii pot exercita presiune ( care poate veni de fapt ca argument pentru rezistenta guvernelor in fata presiunilor externe).Un stat trebuie sa aiba guvernari stabile si cetatenii nu guverneaza direct ci prin reprezentarea lor parlamentara, dar cand sunt in cauza probleme vitale, cetatenii trebuie sa -si sprijine sau amendeze guvernantii.

Yvonne Frankenfeld Exact, Smaranda. Multumesc pt acest Fazit concentrat si precis.

Si totusi, premierul poate fi demis?

Si totusi premierul poate fi demis? – 20 septembrie 2015

Smaranda Dobrescu
 

Terte persoane din politica explica de ce inlaturarea premierului din fruntea guvernului nu poate fi facuta de catre presedinte, in primul rand pentru ca Constitutia nu vorbeste de aceasta posibilitate iar in al doilea rand demiterea lui fara sa se fi dovedit vinovatia sa va determina cu atat mai mult o criza politica. Din pacate, ca intotdeauna colegii din PSD nu au o atitudine clara si singurul lucru pe care-l urmaresc este ca PSD sa-si mentina guvernul, eventual prin Oprea. Sigur, ca demisia lui Ponta nu ar mai ridica aceste probleme, dar ma intreb daca in cazul pentru care e invinuit nu este culpabil(o fi in altele) de ce ar trebui sa demisioneze?

 

 

Tăriceanu: Iohannis poate să suspende un membru al Guvernului, dar nu pe premier

Tăriceanu: Iohannis poate să suspende un membru al Guvernului, dar nu pe premier

COTIDIANUL.RO

Sorin Faur Constituţia distinge între două "instituţii" – revocarea şi suspendarea 
Art.107(2) – "Preşedintele României nu îl poate REVOCA pe primul-ministru."
Art. 109(2) - (...) „Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage SUSPENDAREA lui din funcţie."

În opinia mea, în baza art 109, s-ar putea forţa suspendarea, chiar dacă lui V. Ponta i se impută penal fapte din afara mandatului de membru al Guvernului. Textul constituţional nu nuanţează explicit, deci s-ar putea forţa suspendarea, eventual cu arbitraj la CCR. Însă, în absenţa unei alternative credibile, cel puţin deocamdată, Ponta e mai util opoziţiei în rolul de oaie neagră, perpetuu înjurabilă. E şi cinism, e şi lipsă de fantezie în aceste tactici pitice ale unei opoziţii inconsistente. Iar PSD-ul e năucit de loviturile încasate de la DNA şi e, la rîndu-i, într-o mare criză de lideri.

Smaranda Dobrescu Vad ca Tariceanu face diferenta intre membru al Guvernului care poate fi suspendat si premier care nu are nicio mentune de suspendare in text. De altfel imi amintesc de discutiile de pe vremea lui Constantinescu cand Radu Vasile si destui altii au considerat ilegala suspendarea lui.
Daca trimiterea in judecata a lui Ponta si eventuala lui suspendare ar accentua starea de instabilitate creata de DNA prin faptul ca inalti functionari refuza sa mai ia decizii si sa semneze acte, ma tot intreb cine anume isi doreste o tara instabila, intrata in defensiva si lipsita in consecinta de tonul potrivit a solicita sau a se impotrivi cand e cazul.

Sorin Faur Eu cred că primul ministru e membru al guvernului emoticon smile Pe de altă parte, da, instabilitatea creată de DNA este în realitate mult mai mare decît cele mai optimiste evaluări. Cine îşi doreşte instabilitate? Complicat de răspuns, deocamdată. Vom vedea însă relativ curînd beneficiarii. Acela va fi răspunsul corect.

Nu-mi mai place · Răspunde · 2 · 20 septembrie la 14:31

 

Gheorghe Gradinaru schimbarea premierului nu se poate face decat in mod legal(constitutional) de la "stapini citire". Deci se monteaza o presiune uriasa asupra lui Ponta ca sa demisioneze sau sa fie supendat( dasar penal pe acuzatie din timpul mandatului)

Smaranda Dobrescu "Dacă până acum domnii Predoiu și Gorghiu ne-ar fi explicat proiectele lor de guvernare și ne-ar fi convins de valoarea lor, ignorând ceea ce face Guvernul Ponta sau vorbind mai mult de ceea ce știu, pot și vor să facă ei decât de ceea ce nu știu, nu pot și nu vor să facă guvernanții, poate că, seduși de argumente, nu am mai fi băgat de seamă că nici opoziția nu are echipă. Așa însă, nimeni nu vede de ce am înlătura un guvern slab cu care ne-am obișnuit și care a mai învățat câte ceva, cu unul și mai slab care va supune populația unui statut de cobai încă și mai dur. Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor! Această zicală este cu atât mai adevărată atunci când domniile alternative înseși sunt ne-bune (sic!)."

http://adrianseverin.com/pe-cand-razboiul-mondial-a.../...

Pe când războiul mondial a început, merită aruncată România în criză politică pentru a pedepsi o posibilă găinărie?

 

Octavian Lupu Dincolo de comportamentul de stat in stat al celor care cica lucreaza pentru justitie in general si la DNA in special (pe principiul evocat in acel banc din perioada comunista, cand leul intreaba: "Cine l-a suparat pe prietenul meu iepurasul?"), trebuie remarcat faptul ca ultrazelul tembel dar executat la ordin al DNA este doar o mica portiune din sistemul politic care pune in pericol securitatea nationala. Marele sau pacat, mai mare decat coruptia, care este inevitabila (neincrezatorii sa se uite si sa asculte cuvintele lui Trump de la prima dezbatere GOP, singurele necontrazise de nimeni), este, dupa cum bine remarca dl Adrian Severin, promovarea incompetentei la toate nivelurile in stat. Incompetenta aceasta poate distruge un stat in vremuri ca cele pe care le traim. Iar incompetenta, spre deosebire de coruptie, nu este inevitabila.

 

 

Pe când războiul mondial a început, merită aruncată România în criză politică pentru a…Octavian Lupu Dincolo de comportamentul de stat in stat al celor care cica lucreaza pentru justitie in general si la DNA in special (pe principiul evocat in acel banc din perioada comunista, cand leul intreaba: "Cine l-a suparat pe prietenul meu iepurasul?"), trebuie remarcat faptul ca ultrazelul tembel dar executat la ordin al DNA este doar o mica portiune din sistemul politic care pune in pericol securitatea nationala. Marele sau pacat, mai mare decat coruptia, care este inevitabila (neincrezatorii sa se uite si sa asculte cuvintele lui Trump de la prima dezbatere GOP, singurele necontrazise de nimeni), este, dupa cum bine remarca dl Adrian Severin, promovarea incompetentei la toate nivelurile in stat. Incompetenta aceasta poate distruge un stat in vremuri ca cele pe care le traim. Iar incompetenta, spre deosebire de coruptie, nu este inevitabila.

Smaranda Dobrescu Fata de situatia in sine si textul lui Adrian Severin, Prospectiv A-z m-a rugat sa editez comentariul sau:

Prospectiv A-z: Luarea aceasta de pozitie a d-lui Adrian Severin este exemplara din mai multe motive. Sa luam cateva pe rand:

Cei care urmaresc discutiile Grupului Prospectiv isi amintesc probabil ca, in cursa pentru Cotrocenji de anul trecut, Adrian Severin a sustinut alte candidaturi decat pe aceea a lui Victor Ponta. In plus, din acest text reiese ca Severin nu este numaidecat impresionat de activitatea prim-ministrului. In sfarsit, cand au fost facute acuzatii impotriva lui Severin in episodul dela Parlamentul European, Victor Ponta s-a grabit sa-i retraga primului tot suportul PSD-ului in sensul excluderii acestuia din partid, desi nici pana astazi presupusa vinovatie n-a fost demonstrata.

Consider de aceea ca incadrarea situatiei in care prim-ministrul roman este acuzat acum la randu-i, in termenii sigurantei nationale/regionale, este un pas logic si corect nu doar prin logica prezentarii, ci si prin absolvirea textului lui Adrian Severin de parti pris. 

Pentru cei cunoscatori ai situatiei romanesti, tragedia nu este numaidecat ca papusile romanesti ale popularilor europeni vor un guvern al lor a carui infiintare sa fie exceptata dela logica electorala. Tragedia este ca pe inca o tema vitala a prezentului romanesc avem o singura voce care sa considere miza in termeni care vizeaza pe cei mai multi.

Daca Adrian Severin este/ramane de unul singur, cei care tac risca sa-l aiba pe constiinta. A nu tace nu inseamna numaidecat a fi de acord cu Adrian Severin, ci cel putin a extinde, prospectiv as adauga eu, conversatia.

Mircea Petrescu Regret nespus si sunt ingrijorat contempland situatia in care oameni lipsiti de responsabilitate elementara fata de soarta Romaniei, fata de noi toti ceilalti care suntem natiunea "profunda", lipsit de interes pentru viata noastra de acum si din viitor...Nu am nimic in plan strict personal cu Klaus Iohannis, dar insistenta cu care pledeaza pentru decapitarea Guvernului ma face sa cred ca urmareste ceva ce "imi scapa", ca poate nu intelege ca ne poate conduce intr-o zona de criza majora...Criza majora pentru romani, pe care dansul nu o intrevede sau nu o intelege si pentru faptul simplu ca ....nu este roman! Poate parea grav ce afirm. Imi pare rau, dar prin a fi roman eu inteleg ceva care s-a faurit in decursul istoriei. Realitatea europeana actuala nu dizolva esenta natiunilor care au condus la ea, care au imaginat-o si care nu doresc sa o distruga....Nu sunt nici ruda, nici prieten, nici coleg cu Victor Ponta, dar el se vadeste a fi un politician competent, fara ambitii nemasurate.Cred ca are si defecte, dar este Primul Ministru al tarii, ajuns acolo printr-un proces al carui caracter democratic nu a indraznit inca nimeni sa il conteste. Este foarte dubios modul in care se incearca in prezent incriminarea, este dubios si pentru cineva care nu se ocupa cu politica. Ma opresc aici, multumind Smarandei pentru posibilitatea de a vorbi.

Smaranda Dobrescu "Liderul Partidul Popular European spune că "România este astăzi un partener de încredere în Europa ca urmare a numeroaselor eforturi făcute de poporul român și de guvernele de centru-dreapta" şi ca atare "apelez la Victor Ponta să nu supună aceste realizări unui risc inutil. Domnia sa va avea șansa de a-și dovedi nevinovăția în fața justiției din România", a conchis Daul care a scris acelaşi mesaj şi pe contul său de Twitter."

Ma intrebam retoric intr-un comentariu de mai sus cine oare doreste destabilizarea tarii in aceasta perioada tulbure. Domnul Daul, parca m-a auzit si a raspuns in numele popularilor europeni ca premierul roman trebuie sa demisioneze pentru ca realizarile partidelor de centru dreapta sa fie pe deplin valorizate la noi si in afara. Asadar, care sunt motivele invocate de cateva luni bune de catre PNL si Presedinte diferite daca se poate de ale lui M. Daul de a cere demisia premierului? A, poate sunt aceleasi! Stanga trebuie anihilata! Iar la noi, in loc ca cei care se socot a fi oameni ai stangii in loc sa stranga randurile in fata ofensivei populare gandesc cum sa ocupe fiecare functii la viitorul Congres! Evident ca nu pregatesc si un "corbynomics" pe masura!

http://www.romanialibera.ro/.../foto--joseph-daul...

 

 

Joseph Daul şi Manfred Weber îi cer DEMISIA IMEDIATĂ lui Ponta | Romania…

Octavian Lupu Asa dupa cum am speculat si cu alte ocazii, ceea ce l-a salvat pe Basescu la referendum este similar cu ardoarea debarcarii lui Ponta si PSD-ului de la putere. Adica Occidentul pune ceva la cale, fapt ce implica obedienta absoluta. In cazul lui Basescu era un atac al unei coalitii de state conduse de SUA asupra Siriei, iar acum nu stiu, oricum ceva de aceeiasi magnitudine. Nu este vorba de faptul ca PSD-ul ar fi de stanga ci liderii occidentali se tem ca in randurile sale se mai afla pe ici colo, nu neaparat in punctele esentiale oameni cu coloana vertebrala cand vine vorba de ordine primite de la cei doi licurici. Ati vazut ce prompt a fost Predoiu cand a venit vorba de refugiati pana cand, surpriza (de scurta durata), pe care i-a facut-o KWI spunanad ca nu poate primi atatia refugiati cati ii cere Coana Mare ?. Predoiu se comporta ca si cum actiona la ordinele autointitulatului ministru de externe al masoneriei, infatigabilul domn Unteanu, publicist, rentier si alegator. In ceea ce priveste reformarea stangii, Romania ar trebui ca mai intai sa aiba ce reforma, adica un partid de stanga.

Smaranda Dobrescu Poate sunt neintelegeri cu Rusia in legatura cu solutiile din Siria. Nu stiu, nu avem inca elemente de judecat. Ceea ce imi este insa clar este ofensiva mondiala a neo liberalilor/neoconservatorilor impotriva ttuturor care au potential de impotrivire la accentuarea globalizarii, parafarea tratatelor de tip TTIP, austeritate, privatizari, imprumuturi FMI, indatorarea tarilor sarace. Poate nici macar Ponta nu a fost atat de cooperant in aceste directii.

In Grecia, Tsipras a dovedit inca odata dupa referendum ca alegerile legislative organizate au fost cam inutile, iar un guvern facut cu Noua Democratie si cu Zorii Aurii de extrema dreapta vor face si mai grea impunerea politicii de stanga.

Mihai Ion Turcu Ne pierdem in fineturi. Romania in acest moment trebuie sa fie guvernata cu precautiune si strict in interes national. Ponta victima sau nu a unei manevre ieftine, nu mai poate conduce guvernul.Avem reactii externe , nu ale Ungariei care sunt ... unguresti, dar la nivelul superior al UE. Indiferent de cata dreptate are Domnul Ponta, presupun ca are, si pentru a se proteja ca persoana, dar in interes national, trebuie sa accepte o retragere negociata.

Smaranda Dobrescu Daca PNL si Presedintele nu ar fi cerut demisia lui Ponta inainte de a i se asocia vreo frauda, ne aducand nici un argument in favoarea necesitatii altui guvern, nu as fi facut legatura cu popularii europeni care prin vocea lui M. Daul cer acum demisia pe motivul ca partidele de centru dreapta au avut realizari notabile la noi. Chiar asa? Suntem portavocea popularilor europeni?

Mihai Ion Turcu Politica este o pragmatica. In configuratia actuala a parlamentului nu poate fi generata o guvernare solida fara PSD. Nu este momentul pentru jocuri politice si discutii teofratice. Impresia mea este ca PSD vareusi sa se mentina la guvernare pina la alegeri (poate si dupa).

Smaranda Dobrescu Evident ca oponenta mea la schimbarea premierului prin interventia justitiei bazata pe un caz indoielnic nu are deloc in vedere nici persoana lui Ponta nici a PSD, decat in masura in care un premier trebuie schimbat in Parlament iar un partid, oriicar...Vezi mai mult

Mihai Ion Turcu Dragnea este un om pragmatic,inteligent, o persoana puternica, sunt premize pentreu o solutie de stabilitate si continuitate pina la alegeri si dupa. Nu-l subestimati pe Iohannis.

Casandra Priam 1. Joseph Daul a pierdut o bună ocazie de a tăcea. El însuși, în anul 2004, a fost pus sub acuzare petnru "abuz d ebunuri sociale" în Franța. Era membru al PE și nu a demisionat. a stat în PE până în 2008 când a fost scos din cauză nu pentru că nu ar f...Vezi mai mult

Casandra Priam 2. Rechizitoriul lui Ponta reține și infracțiunea legată de "evaziune fiscală" legată de TVA. TVA este strict reglementat la nivleul UE, a devenit o taxă europeană. Recent, prin Hotărârea CJUE C-463/14, s-a statuat clar că un contract de consultanță ju...Vezi mai mult

Casandra Priam 3. Dacă pleacă Ponta, este aproape sigur că guvernul nu va fi format cu PSD, oricare ar fi jurămintele astăzi. S-a vorbit că ar putea prelua Oprea guvernarea. Discutabil! Observ că CSM este foarte decis să scoată din dispozitiv sistemul jurisdicțional ...Vezi mai mult

Smaranda Dobrescu Sunt de acord ca mazilirea lui Ponta poate fi intr-o masura si un interes local partizan, Dar din pacate m-am dezobisnuit sa cred ca se pot intampla lucruri de importanta majora in tara asta fara acord sau chiar initiativa straina. Altfel am continua sa avem sentimentul de tara suverana, autonoma. Si exact acest sentiment l-am pierdut

Smaranda Dobrescu Domnule Profesor Turcu, poate Dragnea este si istet si puternic tinandu-i pe sfoara sa danseze dupa muzica pe liderii locali. Mai banuiesc ca nu vrea sa-l schimbe pe Ponta imediat ci cat mai aproape de Congres cand Oprea nu va mai avea timp si veleitati sa fie premier si el personal s-ar putea vedea scapat de DNA gratie atator dovezi de buna intelegere si cooperare cu Presedintele si opozitia, gata sa preia sefia partidului si a guvernului. Pe Presedinte nu pot spune ca-l subestimez, ci doar ca sunt nevoita sa-l astept sine die sa confirme macar rational daca nu si sufleteste trasatura de "trup si suflet"' cu poporul roman.

Mihai Ion Turcu Suntem intr-un moment de criza europeana si nu numai.In politica nu performeaza ingeri ci politicieni. Despre Iohannis care este sas ne punem imediat problema daca este "trup si suflet" cu poporul roman. Despre romani nu ne punem problema daca sunt trup si suflet cu propriul popor. In fapt constatam cand sunt dimpotriva si sunt (din pacate).Mai rau , frecvent auzim clamari romanesti potrivit carora nu se poate sa fii trup si suflet cu propriul popor.Trecand peste coruptii care au abuzat de creditul primit de la cetateni, aproape toti cei de la varf, la rece, cineva care se angajeaza si reuseste in politica sau administratie, sau in intitutii, cum ar fi justitia, este de regula o persoana ambitioasa care se angajeaza cu risc in competitii majore si avand orgoliul de a realiza ceva. Cine accede la conducerea unui stat nu poate fi indiferent ce fel de stat conduce.Iata, ungurul ne spune ca in raport cu felul de guvern din care face parte Ministrul Aurescu ar trebui sa fie "mai modest", "luati si inghititi !".....