joi, 10 martie 2016

Despre raportul SRI

..........................................................................................................................................................................................

Despre raportul SRI – 25 februarie 2016


Prospectiv A-z

.
Discursul directorului SRI, integral:

"Vă mărturisesc că nu am venit aici ca un invitat, ca un observator din afară. SRI este un membru al echipei care luptă împotriva corupției și vreau să vă felicit de la bun început pentru rezultatele obținute în anul 2015. Așadar, ne aflăm, și în acest an, în fața unui bilanț impresionant al DNA. Acest lucru cred că se datorează mai multor factori, dintre care unul esențial: opțiunea fermă a cetățenilor pentru independența actului de justiție, egalitatea în fața legii și combaterea corupției.

Suportul masiv al opiniei publice se află pe un trend ascendent de la an la an și confirmă importanța acestei instituții în societatea românească.
Din perspectiva Serviciului Român de Informații, lupta anticorupție reprezintă o prioritate de ordin strategic. Misiunea noastra este să contribuim la prevenirea și la contracararea amenințărilor la adresa securității naționale generate de faptele de corupție.

Corupția riscă, încă, să afecteze performanța instituțiilor publice, competitivitatea economică și, nu în ultimul rând, coeziunea socială. De aceea, scopul Serviciului este să reducă amploarea și impactul acestui fenomen în viața cetățenilor.

SRI alocă resurse umane, resurse procedurale și tehnologice de cel mai înalt nivel în cooperarea cu DNA.

Asta se poate traduce în sute de echipe operative comune, care reprezintă un parteneriat interinstituțional de succes.

Acest standard de excelență profesională este replicat în toată țara. De aceea, vreau să îi asigur pe cei din structurile teritoriale ale DNA că la nivelul conducerii strategice a SRI acordăm o atenție deosebită manierei de cooperare la nivel teritorial.

România anului 2016 nu mai este o Românie resemnată. Direcţia Naţională Anticorupţie este una din instituțiile statului care contribuie la speranța că România poate oferi propriilor cetăţeni şansa normalității și performanței la ei acasă.

E limpede că, în statul român, corupția nu mai este acceptată ca mod de viață. Avem de partea noastră voința cetățenilor de a moderniza societatea românescă, în toate aspectele vieții. În această direcție, consider că este esențial parteneriatul instituțiilor statului cu cetățenii. Nu văd posibile excelența, legalitatea și transparența în actul de servicii publice fără o raportare directă la cetățean și la așteptările sale. Consider că, în lupta anticorupție se impune, pe lângă perfecționarea instrumentelor punitive, o intensificare a mijloacelor de acțiune preventivă.
Contrar percepției generale, misiunile noastre sunt complementare, nu identice. SRI are, pe lângă rolul de contracarare a corupției, responsabilitatea majoră de prevenire a acestui flagel.

Implementarea metodelor preventive anticorupție este deosebit de importantă în vederea asigurării integrității celor care exercită funcții publice. Știu foarte bine, din viața Serviciului pe care îl conduc, că succesul activitățiilor de prevenire nu are impact media, dar pentru noi este o misiune strategică pe care o îndeplinim.

Urez succes Direcției Naționale Anticorupție în activitatea sa și sper să avem o colaborare cel puțin la fel de bună ca până acum.
Vă mulțumesc!"

Traiasca si Infloreasca Colonia Penitenciara!

 

 

Gheorghe Gradinaru -"cooperarea SRI cu DNA: " Serviciul "este un membru al echipei care luptă împotriva corupției".(afirmatie care ar putea naste controverse de ordin procedural penal cu consecinte in planul legalitatii )
Art. 2-Legalitatea procesului penal/Procesul penal se desfăşoară potrivit dispoziţiilor prevăzute de lege.
Art. 3
Separarea funcţiilor judiciare
(1) În procesul penal se exercită următoarele funcţii judiciare:
a) funcţia de urmărire penală;
b) funcţia de dispoziţie asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei în faza de urmărire penală;
c) funcţia de verificare a legalităţii trimiterii ori netrimiterii în judecată;
d) funcţia de judecată.
(2) Funcţiile judiciare se exercită din oficiu, în afară de cazul când, prin lege, se dispune altfel.
(3) În desfăşurarea aceluiaşi proces penal, exercitarea unei funcţii judiciare este incompatibilă cu exercitarea unei alte funcţii judiciare, cu excepţia celei prevăzute la alin. (1) lit. c), care este compatibilă cu funcţia de judecată.
(4) În exercitarea funcţiei de urmărire penală, procurorul şi organele de cercetare penală strâng probele necesare pentru a se constata dacă există sau nu temeiuri de trimitere în judecată.
(5) Asupra actelor şi măsurilor din cadrul urmăririi penale, care restrâng drepturile şi libertăţile fundamentale ale persoanei, dispune judecătorul desemnat cu atribuţii în acest sens, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege.
(6) Asupra legalităţii actului de trimitere în judecată şi probelor pe care se bazează acesta, precum şi asupra legalităţii soluţiilor de netrimitere în judecată se pronunţă judecătorul de cameră preliminară, în condiţiile legii.
(7) Judecata se realizează de către instanţă, în complete legal constituite.

-"Din perspectiva Serviciului Român de Informații, lupta anticorupție reprezintă o prioritate de ordin strategic. Misiunea noastra este să contribuim la prevenirea și la contracararea amenințărilor la adresa securității naționale generate de faptele de corupție." (cum se identifica obiectiv si relevant- "a priori"- acele amenintari la adresa securitatii nationale generate de faptele de coruptie"?)
- "standardul de excelență profesională"al Serviciului de care beneficiaza DNA (cooperare in materie de fapte de coruptie)
( cum se materializeaza in procesul penal, in raport cu functiile judiciare?)
-"Contrar percepției generale, misiunile noastre sunt complementare, nu identice. SRI are, pe lângă rolul de contracarare a corupției, responsabilitatea majoră de prevenire a acestui flagel."(o asemenea afirmatie nu are suport legal, in prevederile CPP!, exceptand eventual prevenirea flagelului)"

:

Constantin Gheorghe Pardon de expresie! Cum așa: "SRI alocă resurse umane, resurse procedurale și tehnologice de cel mai înalt nivel în cooperarea cu DNA.
Asta se poate traduce în sute de echipe operative comune, care reprezintă un parteneriat interinstituțional de succes." Sute de echipe comune? Sute? Păi, mai știe cineva care este SRI, și care este DNA? Și în fața cui mai dau socoteală?

 

Smaranda Dobrescu "...consider că este esențial parteneriatul instituțiilor statului cu cetățenii." Asta se poate traduce cu incurajarea ca sa nu spun institutionalizarea delatiunii. Pana acum se facea din placere, din rancuna, ca sa-si scape unii pielea, ei bine, acum ar putea sa pretinda incoruptibilii respectivi plata serviciilor in natura. in cadrul pretiosului parteneriat..

"De aceea, vreau să îi asigur pe cei din structurile teritoriale ale DNA că la nivelul conducerii strategice a SRI acordăm o atenție deosebită manierei de cooperare la nivel teritorial."
Cu asa dotari, mai era nevoie sa transmita celor din teritoriu prin viu grai ca binomul trebuie sa fie strans unit si in teritoriu? Oare sunt uniiacolo care fac doar ce scrie in legea respectiva??

 

Draghi Puterity Bullshituri in limbaj de lemn. 

Daca ce se intampla acum e "o sansa la normalitate", ma felicit pentru decizia pe care am luat-o acu 25 de ani. "Excelentza" cand sheful de facto al SRI (l-am numit pe Florian Codlea) nu a fost in stare nici macar sa termine o facultate de inginerie, si se bucura pentru "tinichele primite de la americani"? Cand toate marile jafuri ale strainilor sunt ignorate cu nonsalantza? My ass!

Ce a reusit Coldea a fost sa imprime si SRI-ului propria-i personalite. Un baiat umil si umilit de la tzara, complexat si fara prea mult in cap, dar ros de ambitia uriasa de a arata altora ca le poate face rau. Cum singur nu ar fi reusit nici macar asta, desi ce e mai usor decat sa faci rau, s-a vandut americanilor. In final va ajunge unde ajung toti cei ca el.

 

Prospectiv A-z .
Cel mai recent parca-si primise tinicheaua dela frantzuji...

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - Mda, sula nu are umeri... Citeste interviul cu tatal sau, o sa intelegi la ce ma refer.

http://www.stiripesurse.ro/exploziv-dezvaluiri...

 

 

EXPLOZIV Dezvăluiri incredibile despre omul momentului, șeful…

STIRIPESURSE.RO

 

Prospectiv A-z .
Draghi, am mentionat chestiunea cu frantzujii pentru ca-ti stiu gustul preciziei. Faptul ca baiatul asta raspunde la comenzi din mai multe triaje este ceva care noi discutam deja in viata anterioara a Grupului.

Oricum, constat nu fara amaraciune ca SUA este jucata/se joaca in Romania. Desi interesele comerciale bilaterale sunt aproape zero, americanii se baga in toate chestiunile cu finetea elefantului in galeria de portelanuri. Portelanuri sterpelite intre timp de altii daca e sa zabovim la comparatia asta.

Multinationalele din Romania, adevaratii stapani ai situatiei, sunt majoritar EUropene. Care, repet, actioneaza prin bobarnacii politicienilor, inclusiv cei americani la Bucuresti.

Nici nu stiu ce s-ar putea face, mai cu seama cand observ ca diaspora romana din SUA e constitutia majoritar din cei care si-au luat tara inapoi.

 

Draghi Puterity Prospectiv A-z - am postat un articol (in germana, dar se poate traduce bine pe Google) in care un fost agent CIA explica de ce si mai ales cum au distrus SUA Yugoslavia. L-am postat, pentru ca e emblematic pentru politica americana in zona, si nu numai. 

Americanii vor in primul rand sa distruga, chiar mai mult decat sa profite. Logic ar fi sa spuna, distrugem pe cei care ni se opun, pe cei care nu ne lasa sa ne crestem profitul. Insa de cele mai multe ori par a ramane doar la prima etapa. Nu stiu daca asta e asa pentru ca profitul, fiind foarte concentrat in mana catorva plutocrati, e "invizibil", sau pentru ca nimeni nu mai are rabdare sa reconstruiasca ceva dupa ce a fost distrus. Parca merg ca un roi de lacuste, dintr-un loc in altul, mancand tot ce gasesc in cale, si fara sa le pese ca in curand nu vor mai avea de unde manca.

 

Prospectiv A-z .
...Brejinski, 1997?

 

Dinica Roman https://theintercept.com/.../in-1974-call-to-abolish-cia.../

 

 

In 1974 Call to Abolish CIA, Sanders Followed in Footsteps of JFK,…

THEINTERCEPT.COM

 

Draghi Puterity Robert Baer, 2016

Articolul cu pricina:

http://www.heise.de/tp/artikel/47/47494/1.html

 

 

"Der Staat Jugoslawien stand dem strategischen Entwurf der USA im…

HEISE.DE|DE RAMON SCHACK

 

Draghi Puterity Imi aduc aminte de o discutie cu un alt amic, in care acesta incerca sa ma convinga ca "spre deosebire de URSS, SUA e un parazit inteligent, care te lasa sa prosperi, pentur ca asa ii ajunge si lui mai mult". Asa sa fie? Sau chiar pe dos? Cand s-a construit mai mult si cand s-a distrus mai mult in Romania ultimelor 5 decenii?

 

Preda Mihailescu Parerea unor adevarati Jugoslavi (adica Serbi si Croati, socializati in Romania!) este ca praful de pusca nu l-au putut inventa americanii, Tito a stiut inca sa il tina departe de cald, insa pentru asta pedepsea nationalism mai aspru decat anticomunismul! Cu late cuvinte, prostia si rautatea CIA nu explica fenomenul. Mai greu de evaluat este, daca ar fi actionat bine marile puteri, sustinand coeziunea statului, daca s-ar fi putut salva?!

 

Draghi Puterity Cunosc si eu parerea unor alti Yugoslavi adevarati,Preda Mihailescu . Chestia e ca strategia longevivului Tito chiar a reusit. Ei chiar se considerau Yugoslavi. Daca am fost informat corect existau milioane de cetateni care in pasaport cerusera ca lanationalitate sa fie scrisa cea yugoslava si nu cea sarba, croata, bosniaca, s.a.m.d. Cunosc si familii de bosniaci din Germania, care desi ii urasc pe sarbi, regreta totusi disparitia Yugoslaviei. 

Eu am fost intotdeauna de parere ca dezmembrarea Yugoslaviei a fost facuta din afara. Existau multe indicii, unele actiuni avand evident un "mod de operare", un stil, binecunoscut. Iar acum la multi ani distantza, vine baiatul asta de la CIA si imi confirma intuitia si informatiile pe care le-am acumulat in acea perioada. Prefer sa il cred pe el decat pe cei care, oricat de "adevarati" ar fi, pot fi si victime ale unui razboi propagandistic care in cazul Yugoslaviei a atins niste cote nemaipomenite.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity "Asa sa fie? Sau chiar pe dos? Cand s-a construit mai mult si cand s-a distrus mai mult in Romania ultimelor 5 decenii?" @ Comparatiile astea decalate in timp sufera intotdeauna de consecinte importante ale defazarii ... cumva ca in comparatia seminala a comunistilor, cu anul '38, cel mai dezvoltat al economiei burgheze. 

America care a produs imaginea pe care acel prieten nu a inventat-o, si o imparteau multi oameni, era America anilor 50-70, poate chiar si 80. Intre timp s-a cam tot dus de rapa ca realitate economica, avand nevoie sa se agate tot mai intensiv de idei si actiuni .. pripite, ca se fim draguti. 

Se poate vedea si altfel: Nesansa Romaniei ultimului secol, a fost sa fie de doua trei ori atrasa sau subjugata (depinde cum o privesti) de cate un imperiu in perioada sa cea mai vorace si distrugatoare.

 

Preda Mihailescu Draghi Puterity @ Pai eu sunt convins ca orice om normal din acea tara regreta dezmembrarea Jugoslaviei. Oricum, o majoritate. Lectia este ca pentru a destabiliza o tara nu iti trebuie o majoritate, un 10% pesemne este suficient. Daca sunt pusi pe fapte, cum au fost in Jugoslavia, din pacate sunt suficienti. Mesajul acestor prieteni, nu este o preferinta personala - ei urasc dezmembrarea, caci nu mai au tara, in fiecare sunt urati pentru o parte din familia lor, deci traiesc in Germania! Dar se pare ca un potential sinucigas (in termeni statali vorbim) a existat intotdeauna - puteai sa il exiciti si inflamezi, sau puteai macar sa incerci sa il dezamorsezi. Dar potentialul exista, era important. Si astia au mizat pe inflamare, nu pe stavilire. De aceea intrebam ce ar fi fost, daca macar incercau sa incurajeze solutia fireasca, a stabilitatii? Ar fi fost, se vede, in ochii lor, un act altruist, ceea ce nu le sta in principii!

 

Dinica Roman https://www.eureporter.co/.../romanias-results-on-anti.../

 

 

#Romania's 'results' on anti-corruption come at a high cost to human rights: The…

EUREPORTER.CO

 

Dinica Roman http://www.flux24.ro/exclusiv-dezvaluirile-explozive-ale.../

 

 

EXCLUSIV/ Dezvăluirile explozive ale unui fost Șef Informativ-Operativ din…

FLUX24.RO

 

Dinica Roman Asta nu este dreptate, cu Băsescu-n libertate!
Binomul reformat, Băsescu judecat!
http://www.conteledesaintgermain.ro/interzis.../25-02-2016

 

Gheorghe Gradinaru http://www.dcnews.ro/calin-popescu-tariceanu-critica-dur...

 

 

Călin Popescu Tăriceanu critică dur bilanțul DNA

DCNEWS.RO|DE DCNEWS

 

Prospectiv A-z .
Deci TOATA elita romaneasca sta intr-un singur om? Halal!

 

Alexandru Botu Daca Tariceanu va fi frant, cine le mai zice altfel decat am inteles?

 

Prospectiv A-z .
Din ce pot estima, nimeni. Asa ca, halal elita!

 

Alexandru Botu O falsa elita. Adevarata elita exista, dar inca nu are cum sa se exprime si sa fie inteleasa, prea multi s-au invatat intre timp cu modul de a fi al jigodiilor.

 

Prospectiv A-z "Adevarata elita exista" Ca si viata pe Marte.

Alexandru Botu Eu sunt mai optimist, natura isi conserva toate posibilitatile esentiale necesare supravietuirii. Si omul face parte din natura, desi se comporta ca si cum s-ar dezice cu scarba de asta. Veti vedea!...

 

Prospectiv A-z .
Domnule Botu, asa de bine imi face sa scrieti asta; Va multumesc, Doamna ajuta si romanilor!

 

Alexandru Botu Prospectiv A-z eu am fost doar rezonatorul excitat de Dumneavoastra, cu singurul merit care nu-mi apartine ca am fost "destinat" pe directie...

 

Alexandru Botu Iata ca Tariceanu este lovit tare cu bombardeaua. Si nu reactioneaza. Stie si el si altii de ce, dar boborul trebuie sa stie altceva....
http://asapteadimensiune.ro/tariceanu-a-incredintat-unui...

 

 

Tariceanu a incredintat unui SRL capusa petrolul si gazele Romaniei…

ASAPTEADIMENSIUNE.RO

 

Prospectiv A-z .
Are si el destule pe constiinta, dar de unde privesc eu caut sa identific fiul ratacitor.

 

Mihai Ion Turcu Apologetica disgratioasa. Coruptia este considerata vulnerabilitate pentru siguranta nationala, este cu siguranta.In consecinta combaterea iese din cadrul de normalitate administrativa , a devenit actiune politica in sine, de unde exceptionalitatile care-i sunt asociate, si riscurile conferirii de puteri exceptionale unui agregat tehnic cu valoaree instrumentala.

 

Prospectiv A-z .
Marius Mina scrie: 

'Presedintele Senatului acuza distrugerea sistematica a capitalului economic autohton de catre DNA, in beneficiul firmelor straine, protejate de ambasadele marilor puteri. Tariceanu acuza DNA de tradare nationala. „Dar firmele straine de ce nu sunt anchetate? Pentru ca se bucura de protectia ambasadorilor, care, pe de o parte, protejeaza firmele straine, dar, pe de alta parte, vin sa dea lectii ca sa continue lupta impotriva coruptiei. Este o dubla masura... La bilantul DNA am observat ca in sala erau ambasadori. Nu stiu ce cautau ambasadorii acolo"'

 

Draghi Puterity Reiau aici un comnetariu pe care l-am facut pe blogul lui Adrian Nastase, un comentariu scris ca reactie la urmatorul pasaj:

" Existau, recent, comentarii laudative la adresa faptului ca procurorii nu mai pot folosi inregistrari din partea SRI, in urma unei decizii CCR. Ceea ce nu s-a inteles este faptul ca procurorii vor construi propriul sistem de interceptari, realizand o baza de date din care sa extraga in functie de „necesitati"."

Probabil DNA-ul e suparat ca mai "cad pe tehnica" si coruptii protejati/santajati de ei si de aceea doreste sa nu mai depinda de SRI. Sau/si poate vrea sa "intre in SRI" si sa-l curetze de "elementele reactionare" care din perspectiva interesului national se opun politicii DNA.

In orice caz, se pare ca la varful SRI s-a inteles mesajul. Am citit recent o cuvantare a sefului SRI prin care acesta lauda colaborarea SRI-ului cu DNA-ul. Initial crezusem ca e doar un bla-bla politically correct, insa la o analiza mai atenta mi-am dat seama ca SRI-ul "face frumos" pe langa stapani, pentru a nu fi scos din ecuatie, ceea ce ar duce implicit si la purjarea sa de care aminteam mai sus. 

Ma intreb cat o sa mai dureze pana cand un inalt functionar al SRI-ului va fi plimbat in catusele DNA-ului la o ora de maxima audientza la televiziunile curatate si ele la randul lor de aceleasi "elemente reactionare".

 

Prospectiv A-z .
De mare finete acest comentariu; multam pentru reluare la Atelier!

 

Smaranda Dobrescu Exista acum posibilitatea ca baza de date necesara inregistrarilor sa se extinda la cei 19 milioane de romani din tara si inca vreo 3 in strainatate. Sa le acorde guvernul fonduri! Nu stiu cum se vor impaca cu parerile CCR, dar, zic eu, nu ne poticnim in asa mizilic!

 

Draghi Puterity Atata timp cat la CCR sunt tot oamenii lor, nu va fi o problema.

 

Mihai Ion Turcu CCR, prin modul de constituire, nu este o "curte de justitie" ci un organ politic-juridic.

 

Mihai Ion Turcu Privind prezenta ambasadorilor unde chiar nu aveau ce fi, "diplomatic" decurge din punerea "coruptiei" pe primul loc in "problemele" membrului (UE NATO) Romania si "aliat special" SUA, plus MCV ca instrument de presiune asupra Romaniei.de prezenta ambasadorilor ( care se amesteca in politica interna , pe fata), poate fi expolicat si festivismul momentului, un fel de inselatorie care nu inseala pe nimeni.

Despre legea darii in plata

Despre legea Darii in Plata – 28 februarie 2016


Dinica Roman
 a distribuit postarea publicată de Gheorghe Piperea.

 

Gheorghe Piperea

28 februarie la 10:30 · București, România

Am revazut simbata seara un film relativ recent al lui Robert Redford (Leii mor pentru miei). Din memorie, va reproduc o replica importanta pentru ceea ce se intimpla cu noi zilele acestea.

"Roma arde. Problema nu este cu cei care i-au dat foc. Sunt irecuperabili. Problema e la noi. Ca nu facem nimic sa ii oprim. Ne ocupam viata cu slalomul printre flacarile orasului, sperind ca se vor stinge de la sine. La final, orasul nu va mai fi".

Avem si noi un Nero si o garda pretoriana care il tine captiv. De citiva ani sta si asista la un incendiu pe care el l-a stirnit, dar lucreaza asiduu la aruncarea vinei pe consumatorii care au indraznit sa fie cetateni. 
Ce facem noi? Ii lasam pe Nero si pretorienii sai sa se bucure de priveliste, le executam planul, pentru ca ne e teama, le multiplicam si amplificam propaganda?

PS Mai multe va invit sa cititi incepind din aceasta seara, pe cotidianul.ro, editorialul cu titlul Colonia mercantilista si militaroasa Romania.

 

Dinica Roman Din discutia de la pagina d-lui Piperea

Lucia Bursumac Domnul Isărescu ironizează legea dării in plata:""Pe vremuri,nu intrai la ASE dacă nu stiai ca legile economice sunt obiective si trebuia sa facă deosebirea intre o lege economică si alta juridică""...la economia socialistă se referă!!!Conform cărei legi "economice obiective ati dat pe datorie publică"găurile"din BRCE??...cred ca-i o problema juridică pentru care trebuie sa raspundeti!...si atunci nu s-a prăbușit tara cum s-ar prabusi acum daca si prima casa ar fi parte a legii dării in plată!!!!!...dupa specialistul..vicepreședinte Olteanu!!!Contractele cu băncile sunt economice sau juridice??Cind băncile evaluează casele cu proprii evaluatori,pentru creditare,sunt corecte economic???Cind vindeti la recuperatori cu 10%din valoarea creditului este obiectiv economic corect???!!!Da cind recuperatorii vind cu 30%din valoarea casei este corect economic sau juridic???Aveti dreptate domnule Isărescu sunt probleme juridice la care ar trebui sa răspundeți!

Gherasim Bucur Este un escroc bun in legile camariei, nu in cele economice, juridice nici macar in cele sociale cum invoca ca ar fi legea darii in plata! Le este teama, nu neaparat ca se vor trezi cu cheile caselor pe masa, ci de faptul ca vor trebui sa negocieze cu imprumutatii . Ori ,asta este ceva sub nivelul lor de vatafi de sclavi. Sa negocieze clauzele contractuale? Doamne! Asa ceva este de neacceptat!

Valeriu Valeriu "Cind băncile evaluează casele cu proprii evaluatori,pentru creditare,sunt corecte economic???Cind vindeti la recuperatori cu 10%din valoarea creditului este obiectiv economic corect???!!!Da cind recuperatorii vind cu 30%din valoarea casei este corect economic sau juridic???Aveti dreptate domnule Isărescu sunt probleme juridice la care ar trebui sa răspundeți!" 

BINE PUNCTAT! E reconfortant sa vad ca oamenii inteleg aceste aspecte bancare!

 

Dinica Roman Tot de la Gheorghe Piperea

S-a finalizat discutia de la grupul PSD din Senat. Au participat si doi vice-guvernatori ai BNR, dl Georgescu si dl Voinea.
Legea intra acum la vot in plen la Senat.
BNR nu se mai opune aplicarii legii la creditele in stoc (in derulare). Dl Georgescu a spus ca are mandat expres sa renunte la acest amendament.
Am retinut niste declaratii interesante, cele mai tari fiind acestea :
Bancile traiesc din creditele in stoc si din citeva afaceri ocazionale. Fl Georgescu, BNR. 
Bancile nu au respectat acordul Viena II, adica si-au retras banii din Ro. Din nou, dl Georgescu.
Q de la mine : le-a tras cineva de mineca pentru asta?
N n : daca bancile traiesc din creditele aflate in stoc, e evident ca legea darii in plata le inspaiminta.
Voinea - pierderile estimate ar fi cam de 8 mld lei. Dar nu toate bancile vor fi afectate la fel. Unele vor fi afectate grav, intrucit si-au concentrat afacerile pe credite ipotecare.
Q : De ce exista aceste banci care si-au asumat iresponsabil asemenea riscuri?
Up - date : legea darii in plata a trecut cu 119 voturi pentru si niciun vot impotriva in Senat. Din pacate, s-a acceptat un amendament care va reduce mult sfera de adresabilitate a legii : plafon de 150 de mii de euro. E o greseala, intrucit introduce o discriminare nepermisa care il va face atiti pe cel care are o datorie de 151 de mii de euro, cit si pe cel care are o datorie de 300 de mii de euro, sa atace legea la Curtea Constitutionala, dupa ce va fi declansat un proces contra bancii. Or, eu am vrut ca legea sa fie simpla si sa nu necesite actiuni in instanta. Dar, dincolo de acest detaliu, votul din Senat e o mare victorie contra unor indivizi ca Olteanu B et co

 

Prospectiv A-z .
...ceva-i putred in Banca (fosta) Nationala a Romaniei!

 

Smaranda Dobrescu O alta parere: via Victoria Stoiciu:
Cand oamenii nu stiu pentru ce protesteaza. "Ne-am dori o alternativă, nu am dori să dăm casa băncii", zice o doamna. Pai doamna draga, legea darii in plata fix asta prevede, ca vi se ia casa de catre banca si pa! E incredibil cum au reusit decidentii nostri sa prezinte drept sociala o lege cu dedicatie pentru marii rechini imobiliari. 
Nu imi vine sa cred ca am ajuns sa iau partea bancilor emoticon smile emoticon smile
PS: intre timp, legea a si trecut de Senat, intr-o forma ceva ma decenta.
http://epochtimes-romania.com/.../cu-streangul-de-gat...

 

 

Cu ştreangul de gât. Protest pentru susţinerea Legii Dării în Plată (Video) |…

EPOCHTIMES-ROMANIA.COM|DE EPOCH TIMES

Why do fake posts go viral?

Why do fake posts go viral? – 27 februarie 2016


Prospectiv A-z
 a distribuit postarea publicată de World Economic Forum.
"Facebook-ul... acest Heartland al internetului.
Take control over it and you can rule the World."


Why do fake posts go viral?


Prospectiv A-z .
Care sunt premizele Dianei Elena? Ca fb-ul va substitui realitatea, inclusiv in satele romanesti? Ca aceasta realitate-surogat, in caz ca va fi imbratisata precum alte experimente TOTALITARE, va exista doar cu un singur centru de comanda?

Preda Mihailescu Nu am citit articolul, dar insusi tema m-a facut sa tresar: oare nu striga aici hotul "prindeti hotul"?

Dinica Roman Din articol: "We have studied the dynamics inside a single echo chamber. What we found is that the most discussed content refers to four specific topics: environment, diet, health and geopolitics."

Domnule Mihailescu, vi se pare ca noi discutam preponderent geopolitica? Ce spune asta despre noi?

Mihai Ion Turcu   Internetul este in sine un lucru bun. Desigur este un mediu care faciliteaza manipularea. Problema nu este nici internetul nici manipularea vehiculata ci declinul conditiei intelectuale a utiliztorilor, capacitatea de judecata care se formeaza institutional (scoala) si cultural, incluzand cultura polirtica. Populatii bine instruite, bine formate si cultivate prin consum cultural valoros sunt greu manipulabile pentru ca o buna si consistenta formarmare a ndivizilor sociali insemneaza capacitate de judecata si critica la nivelul cetateanului. Manipularile geniale sunt rare, de regula manipularea este grosiera.

Dinica Roman "Populatii bine instruite, bine formate si cultivate prin consum cultural valoros sunt" numai in opere de arta.

Preda Mihailescu Poate sa spuna despre noi tot felul de lucru - pentru ca nu ne uneste cu adevarat o tema obsesiva comuna. Ci mai mult o inclinatie catre analize nepripite. Si nu numai in geopolitica, si in educatie, economie, etc.

Prospectiv A-z .
Merita citit caci asa iti dai seama de structura campului de forte si cat de debila este pozitia cetateanului. Pana recent suveranitatea in lumea unipolara se exprima ca functie de suveranitatea monedei. Acum adaugam si suveranitatea pe internet. Probabil ca asistam la un fenomen trecator in ceea ce priveste internetul de azi--ca acela al permeabilitatii granitelor de pana la introducerea notiunii de pasaport..

Preda Mihailescu Nu inteleg chestia cu pasaportul,Prospectiv A-z! Acele echo chambers sunt benevole, spontane si ne delimitate...

Prospectiv A-z .
Pasaportul metaforic de care vorbesc n-are legatura cu echo-chambers, ci furnizeaza o analogie pentru posibila evolutie a internetului. Unii vor vrea sa se protejeze de binefacerile acestuia.

Mihai Ion Turcu Multi !

Este Uniunea Europeana un Titanic la randul ei?

Este Uniunea Europeana un Titanic la randul ei? – 28 februarie 2016

 

Dinica Roman

 

 

The Perfect Metaphor for the Two-Party Oligarchy of the 1%! - The New Agnostics

Titanic Lessons and Concrete Solutions for a Sinking World Many causes aggravated the situation resulting in the dooming of the "Unsinkable" Titanic.…

THENEWAGNOSTICS.COM

 

Mihai Ion Turcu Avem la dispozitie istoria catorva imperii, generarea - cresterea si decaderea lor. Un imperiu este un sistem al odinii social-politice, un tip de sistem. De ce partea occidentala a Imperiului Roman a cazut cu secole inaintea partii orientale, care final a cazut si ea ? Asresa la Imperiul Roman nu este atat de gratuita cat poate parea. Imperiul Roman este in Europa si diaspora ei americana opsesie. UE urmeaza ideea Sfantului Imperiu Roman de natiune germana, definitiv dat peste cap de Imperiul Napoleonian. Tentdinta spre imperiu este mereu prezenta cu fatala decadere dupa constituire si inflorire. Toate marile civilizatii s-au generat in conditii de imperiu, in cultura exceptie face poate renasterea italiana, care a revalorificat mostenirea culturala greco-romana. Pina si democrata Atena s-a constituit in imperiu la varful stralucirii sale. Momsen conchide ca Imperiul Roman s-a prbusit la Roma nu in periferiile sale, prin secatuirea creativitatii elitei sale oligarhizate.Oligarhiile se schizofrenizeaza. "Creativitatea" schizofrenului este sterila.

 

Alexandru Botu ...."Creativitatea" schizofrenului este sterila-ziceti Dumneavoastra, Domnule Profesor Mihai Ion Turcu.
Sau este nebunie!, imi permit sa adaug eu.
Aveti dreptate cand spuneti " ca Imperiul Roman s-a prabusit la Roma nu in periferiile sale", Pentru ca centru oligarhic a consumat aproape toate resursele, spre periferiile sub presiune nemaiajungand strictul necesar supravietuirii. Odata ce incepe descresterea aceasta nu se poate opri pana nu se schimba in mod esential si nucleul fostului imperiu.

 

Mihai Ion Turcu "Creativitatea schizofrenica", in sens patologic nu metaforic, poate exista, uneori are si valoare. Avem doi pictori romani bine cotati si un mare ganditor, nu-i numesc pentru ca eticheta i-ar devaloriza.

 


Dinica Roman Un autor/istoric german a compilat toate motivele presupuse ale caderii imperiului roman enuntate vreodata. Erau vreo 300...

Care sa fie motivul pentru credinta noastra ca "Toate marile civilizatii s-au generat in conditii de imperiu"?

 

Mihai Ion Turcu daca le luam la rand observam ca asa s-au petrecut lucrurile. O mare cultura presupune orase, suport financiar, diviziunea muncii, specializare, mana de lucru, oragnizarea teritoriului, comunicatii, comert, securitate ( armata permanenta) etc.

 

Prospectiv A-z .
Iata 3 ilustrari, dela firul ierbii inalte, ale decaderii:

http://fromabctoxyz.blogspot.com/.../mats-alvesson-about...

ideas lab: Mats Alvesson about our organizations

FROMABCTOXYZ.BLOGSPOT.COM|DE FCH