joi, 10 martie 2016

Este Uniunea Europeana un Titanic la randul ei?

Este Uniunea Europeana un Titanic la randul ei? – 28 februarie 2016

 

Dinica Roman

 

 

The Perfect Metaphor for the Two-Party Oligarchy of the 1%! - The New Agnostics

Titanic Lessons and Concrete Solutions for a Sinking World Many causes aggravated the situation resulting in the dooming of the "Unsinkable" Titanic.…

THENEWAGNOSTICS.COM

 

Mihai Ion Turcu Avem la dispozitie istoria catorva imperii, generarea - cresterea si decaderea lor. Un imperiu este un sistem al odinii social-politice, un tip de sistem. De ce partea occidentala a Imperiului Roman a cazut cu secole inaintea partii orientale, care final a cazut si ea ? Asresa la Imperiul Roman nu este atat de gratuita cat poate parea. Imperiul Roman este in Europa si diaspora ei americana opsesie. UE urmeaza ideea Sfantului Imperiu Roman de natiune germana, definitiv dat peste cap de Imperiul Napoleonian. Tentdinta spre imperiu este mereu prezenta cu fatala decadere dupa constituire si inflorire. Toate marile civilizatii s-au generat in conditii de imperiu, in cultura exceptie face poate renasterea italiana, care a revalorificat mostenirea culturala greco-romana. Pina si democrata Atena s-a constituit in imperiu la varful stralucirii sale. Momsen conchide ca Imperiul Roman s-a prbusit la Roma nu in periferiile sale, prin secatuirea creativitatii elitei sale oligarhizate.Oligarhiile se schizofrenizeaza. "Creativitatea" schizofrenului este sterila.

 

Alexandru Botu ...."Creativitatea" schizofrenului este sterila-ziceti Dumneavoastra, Domnule Profesor Mihai Ion Turcu.
Sau este nebunie!, imi permit sa adaug eu.
Aveti dreptate cand spuneti " ca Imperiul Roman s-a prabusit la Roma nu in periferiile sale", Pentru ca centru oligarhic a consumat aproape toate resursele, spre periferiile sub presiune nemaiajungand strictul necesar supravietuirii. Odata ce incepe descresterea aceasta nu se poate opri pana nu se schimba in mod esential si nucleul fostului imperiu.

 

Mihai Ion Turcu "Creativitatea schizofrenica", in sens patologic nu metaforic, poate exista, uneori are si valoare. Avem doi pictori romani bine cotati si un mare ganditor, nu-i numesc pentru ca eticheta i-ar devaloriza.

 


Dinica Roman Un autor/istoric german a compilat toate motivele presupuse ale caderii imperiului roman enuntate vreodata. Erau vreo 300...

Care sa fie motivul pentru credinta noastra ca "Toate marile civilizatii s-au generat in conditii de imperiu"?

 

Mihai Ion Turcu daca le luam la rand observam ca asa s-au petrecut lucrurile. O mare cultura presupune orase, suport financiar, diviziunea muncii, specializare, mana de lucru, oragnizarea teritoriului, comunicatii, comert, securitate ( armata permanenta) etc.

 

Prospectiv A-z .
Iata 3 ilustrari, dela firul ierbii inalte, ale decaderii:

http://fromabctoxyz.blogspot.com/.../mats-alvesson-about...

ideas lab: Mats Alvesson about our organizations

FROMABCTOXYZ.BLOGSPOT.COM|DE FCH

Niciun comentariu: