miercuri, 14 septembrie 2016

Inscenarea murdara a Sky News

Inscenarea murdara a Sky News – 10 august 2016


Draghi Puterity shared Ana Birchall's post.

 

Ana Birchall

August 10

Atacurile murdare la adresa României sunt de neacceptat. Înscenarea Sky News, demascată de DIICOT şi celelalte autorităţi competente
COMUNICAT DE PRESĂ

Ana Birchall, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, a reacţionat faţă de reportajul publicat de postul britanic Sky News, privind cazul unui presupus trafic de armament desfăşurat pe teritoriul României, caz aflat în prezent în cercetarea autorităților de anchetă din țara noastră. Președintele Comisiei pentru afaceri europene a avut discuţii şi a trimis scrisori de protest preşedinţilor comisiilor pentru afaceri europene din Parlamentul britanic, Sir William Cash și Lordul Timothy Eric Boswell, solicitându-le să ia atitudine şi să condamne această acţiune de denigrare şi defăimare a României.

"Conform informațiilor prezentate de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), este evident că avem de a face cu un scenariu pus la cale pentru a denigra și defăima imaginea României. Faptul că acest episod nu este singular ne face să credem că este vorba de o campanie de denigrare și defăimare, dacă ar fi să ne aducem aminte și de alte acţiuni, cum au fost cazul privind presupusele paşapoarte româneşti false de la Galați sau 'dezvăluirile' privind groapa de gunoi a Clujului. Această înscenare a Sky News, care dăunează grav României și românilor, este încă o etapă a războiului hibrid purtat în mass-media, prin care se încearcă decredibilizarea autorităților statului şi minimalizarea rolului României în asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiunea noastră", a declarat Ana Birchall.

"Imaginea României nu trebuie și nu merită să fie murdărită în astfel de campanii denigratoare de presă! Țara noastră este un partener de încredere al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord şi un factor generator de stabilitate şi securitate în această regiune a Europei care se confruntă cu numeroase provocări. România este parte a răspunsului comun al NATO și al Uniunii Europene în fața pericolelor criminalității organizate și terorismului, punând la dispoziție toate resursele necesare şi mijloacele legale pentru combaterea acestui tip de ameninţări. Mai mult, ţara noastră acţionează încă din 2010 ca membru de facto Schengen, participând activ la toate acțiunile UE în domeniu, asigurând securizarea unui segment extrem de important al frontierelor externe ale UE, de peste 2070 km, și astfel contribuind substanțial în fiecare moment la asigurarea securității fiecărui cetățean european", a mai precizat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, Ana Birchall.

"Felicitări DIICOT și tuturor autorităților competente pentru acţiunea rapidă, în mai puţin de 48 de ore, în soluţionarea acestui caz, prin care repune adevărul în drepturi", a subliniat în încheiere Ana Birchall.

Comunicatul de presă pe blog: www.anabirchall.ro/…/atacurile-murdare-la-adresa-romaniei-…/

 

 

Atacurile murdare la adresa României sunt de neacceptat. Înscenarea Sky News, demascată de DIICOT şi celelalte autorităţi competente

ANABIRCHALL.RO

 

Prospectiv A-z shared Center for Economic and Policy Research (CEPR)'s post.

August 9

Ca si in Turcia, echilibristica reanimarii e foarte incurcata. Pentru pragmatici, nu si pentru principiali!

 

Center for Economic and Policy Research (CEPR)

August 9

Kerry's meeting with Brazilian official shows support for illegitimate government
By Mark Weisbrot, contributor

On July 25, 43 Democratic members of the U.S. House of Representatives wrote to Secretary of State John Kerry. The letter began:
"We write to express our deep concern regarding recent developments in Brazil that we believe threaten that country's democratic institutions. We urge you to exercise the utmost caution in your dealings with Brazil's interim authorities and to refrain from statements or actions that might be interpreted as supportive of the impeachment campaign launched against President Dilma Rousseff.
"Our government should express strong concern regarding the circumstances surrounding the impeachment process and call for the protection of constitutional democracy and the rule of law in Brazil."
On Monday, Sen. Bernie Sanders (Vt.) also weighed in, noting, "After suspending Brazil's first female president on dubious grounds, without a mandate to govern the new interim government abolished the ministry of women, racial equality and human rights." He added: "The United States cannot sit silently while the democratic institutions of one of our most important allies are undermined."(Read more: http://ow.ly/1ZOu3034nIO)

 

 

Kerry's meeting with Brazilian official shows support for illegitimate...

OPINION | He is choosing sides — the side of a right-wing cabal of corrupt politicians.

THEHILL.COM

 

Alexandru Cosmin Codreanu Inceputul sfarsitului pentru BRICS? America de Sud pare scuturata din temelii zilele acestea. Venezuela se prabuseste, politica de independenta a Braziliei este altoita cu politicieni noi sustinuti de Washington, relatiile Americani-Cubaneze se incalzesc. Par a ramane pe pozitii (inca) Columbia, Argentina si Chile. Cat or mai rezista si ele pe un continent atat de omogen, insa atat de dezbinat si de usor de corupt ca America de Sud. 

Doctrina Monroe pare a fi scoasa de la naftalina zilele acestea

 

Prospectiv A-z .
Cum am spus si in trecut, viitorul BRICS e nedeterminabil, in cel mai bun caz. 

Cel mai problematic in timpul acesta este mentinerea pacii. Atat timp cat Lumea n-are un stapan legitim, instabilitatea este numele jocului. 

In teorie, drumul optim dela sistemul mondial la succesor ar produce pasnic Lumea multipolara. Numai ca intr-o astfel de lume, legitimitatea hegemonului local este foarte usor de contestat daca succesorul sistemului actual nu-i legitim.

 

Dinica Roman https://youtu.be/-Ivt2NmbyGg

 

 

"I want to scare Assad" Mike Morell (Aug 8,…

YOUTUBE.COM

A inceput manipularea electorala

A inceput manipularea electorala – 9 august 2016

Smaranda Dobrescu
 
Manata de ceva curiozitati dar si neclaritati am facut o mica plimbare pe FB. Am adunat trei subiecte pe care le consider de interes: 
1. S-a lansat nu stiu din ce sursa ideea ca PSD, ALDE si PMP vor face o alianta electorala si parlamentara ca sa reuseasca o majoritate la legislative. A-l alatura pe Basescu de PSD(nu spun Dragnea) sau Tariceanu inseamna un pumn dat acestora care ii usureaza de cel putin 10 procente individual sau impreuna.
2. Persoane notabile cunoscute drept liberale sau social democrate, inclusiv scriitori harnici la gazetele de stanga isi dau silinta pe paginile lui Nicusor Dan sa-i ofere aprecieri si uneori chiar sfaturi. Ceea ce este de-a-dreptul uluitor pentru mine este ca nicusorul (era sa zic neicusorul) nu se defineste politic in niciun fel, indiferent cat de insistente sunt intrebarile respective.
3. Lideri de opinie ai generatiei de mijloc fac teorii politice interesante (!) Iata o mostra:
"orice ideologie - ORICE ideologie - e intrinsec nedemocratică și anti-politică. Este nedemocratică pentru că ea predefinește problema de rezolvat și subordonează guvernarea rezolvării respectivei probleme. Și este anti-politică pentru că se concentrează exclusiv pe probleme ideologice, adică pretinde ca politica să fie instrumentul de rezolvare a problemelor ideologice (Adevăratele Probleme) în detrimentul celor propriu-zis politice (a acelor probleme identificate de popor, pe care politicienii doar îl reprezintă).
În consecință, orice guvernare ideologică (în sensul strict al termenului, cu care operez aici) poate fi oricum de la moderat-autoritară la totalitară, dar nu va fi niciodată propriu-zis democratică."
Jos sistemul!

Eugénia Paraschiv Foarte pertinente observaţiile, doamná Smaranda!

Eugénia Paraschiv E îngrijorátoarea nedefinirile politice ale n(e)icuşorului, deoarece nu poate depáşi neutralitatea axiologicá a neoliberalismului ne întrebám:vin umbrele totalitaro-dictatoriale...?...

Prospectiv A-z .
1) Plimbarile pe fb sunt inselatoare in sensul ca nu se pot trage concluzii din cauza neliniaritatii spatiului.
2) Domnul Nicusor Dan este de bon ton, poarta tenisi si merge cu bicicleta. Era sa uit, are un doctorat in matematici. E chiar cool tipul!
3) N-am nici cea mai mica idee cine ar putea fi liderii de opinie ai generatiei de mijloc, iar asta atesta inca odata transformarea Romaniei intr-un Babel. De fapt, liderii nu se afirma decat facand ceva, generatia cu pricina n-a facut decat scoli pana la Guvernul Ponta...

Smaranda Dobrescu Asa inselatoare cum poate fi lumea FB tendinta pro Johannis era clara cu ceva timp inainte de alegeri. Prospectiv A-z, asa neconformist si invatat, de ce nu spune si el o vorba pe limba economica, de exemplu? In social nu ma astept sa se pronunte deocamdata, caci acolo rezida toata nefericirea tinerei generatii: parazitii sociali care incurca dezvoltarea investitiilor. Sa-ti spun un secret: daca vrei sa afli care sunt acesti lideri te uiti unde personalitati cunoscute, onorabile, baga like-uri la kilogram te si miri cu ce ocazii. Senzatia de debusolare e omniprezenta iar despre valori nu putem vorbi caci discursul are constrangeri geostrategice si nu numai. Intuitia ramane :-)

Prospectiv A-z .
"tendinta pro Johannis era clara cu ceva timp inainte de alegeri" Unde, pe fb? Probabil ca numai pe fb s-a putut crea iluzia aceasta...

Refuz sa cred ca fb-ul romanescu e altceva decat o camaruta de reverburi.

Smaranda Dobrescu Neconformist, popular,mereu cu cate o pancarta in mana si cu "jos parlamentul" in coltul gurii l-as considera pe Nicusor mai degraba la categoria hipsteri, nu la gestionat orase/tari!

Smaranda Dobrescu Ma tem ca da, Eugenia. USR are multime de aprecieri desi nu a devoalat niciun fel de program. E de inteles starea de negare a unora care nu s-au remarcat pozitiv in viata oamenilor, dar sa doresti o noua oferta a tarii unora precum reprezentantul Soros, mi-e prea greu sa inteleg. Poate nu am eu datele sau capacitatea necesara sa inteleg (ma mai incurajez si eu!)

Mihai Ion Turcu Partidele, cele doua, s-au demonetizat. Ideea ca Romania este o colonie si elita politica nu este altceva decat o interfata compradora a metropolelor (nici macar una singura) care devalizeaza provizoria lor achizitie coloniala, este incetatenita. De ce am consuma timp si efort pentru a decripta perspectivele politicii zisa nationala ? Cam asa gandeste lumea la noi. Se mai adauga frecventa intrebare :"De ce mi-as risca viata pentru a apara Romania ? "

Smaranda Dobrescu Unde ne sunt romanticii?

Stefan Kovacs Stimabilul Nicușor e găselnița serviciilor pentru o generație care nu mai are niște repere - hai să le spunem- stabile- oameni tineri dar care nu mai au o anumită normalitate ci doar resentimente pentru statul care nu le-a dat un ponei când erau mici și o mașină de fițe când au mai crescut. Cam toate acțiunile nicușoriene- care nu s-au finalizat niciodată cu nimic- de la clădirea aia din Centru și până la Hala Matache- sunt de tip schadenfreude...

Smaranda Dobrescu Mie imi pare rau si de acesti tineri care poate ca nici nu-si doresc nici ponei nici masina, ci doar o perspectiva sigura sa poata avea un loc al lor in tara asta: o slujba, o familie, copii. Lucruri care fac parte din instinct. Tocmai de aceea ii socotesc mai vinovati pe cei care se erijeaza in lideri ai lor, in cunoscatori ai politicii si caii de urmat, cei care inarmati cu cateva sloganuri dobandite in scoli inalte de filosofie politica in loc sa explice clar si limpede unde suntem si unde este normal si de dorit sa ajungem, se pierd in explicatii savante, a caror coerenta este greu sa o gasesti, pentru ca nici nu prea exista.

Stefan Kovacs Din păcate se merge pe un difuzor care nu face altceva decât să critice (de la Tapalagă și până la ultimul care pomenește cu dispreț de "penalii" - care sunt aproape totdeauna PSD) și un sistem receptor pe care nu-l putem numi nici măcar nihilist- pentru că nihiliștii știau ce vor. O reamintire a figurilor care manifestau și se exprimau public în demonstrațiile de la Colectiv - de la acel dl. arhitect din provincie și până la juna demolatoare din capitală zic eu că sunt ilustrative. Ideea "resetării" clasei politice- de parcă ar fi niște puri și drepți ascunși pe undeva sau lozinca lui Nicușor cu "Bucureștiul fără politicieni" sunt ilustrative. Mai grav este că la un moment dat s-ar putea ajunge la niște aberații de genul "democrației directe" fără Parlament...

Smaranda Dobrescu Nu, Domnule Kovacs, au si depasit faza. Am postat mai demult o poza de la o intalnire din Piata unde pe pancarte scria" Jos Parlamentul" La doi pasi, suradea satisfacut de manifestare, chiar Nicusorul. Despre lipsa democratiei se plang insa atunci candvorbesc de partidele care s-au perindat la putere. Macar sa se hotarasca daca doresc anarhie sau democratie participativa sa cante la unison si cunoscand notele muzicale.. :-(

Eugénia Paraschiv E democraţia directá aburul locomotivei/compresorului dictatoriului totalitar...?...

Smaranda Dobrescu Depinde.. Daca ea are loc in Elvetia, atunci nu se intampla nimic rau caci ei au legi care functioneaza de sute de ani si rar intervine nevoia modificarii sau a consultarii populatiei pe teme locale. Daca ar fi la noi, unde frecventa de legiferare.modificare atinge 1000 de bucati anual, ma intreb ce s-ar intampla cu consultarea populara prin referendum? Ar mai fi Parlament si cu ce rol? Ar fi probabil miscari in strada cate vrei pana cand lumea va obosi si va incepe galceava. Pe rand, gandesc ca vor fi exceptati de la consultare, indiferent cum ar fi ea, categorriile care le stau neoliberalilor in gat. etc Se poate fantaza mai departe.

Daca-i dai soricelului un piscot..

Daca-I dai soricelului un piscot… - 9 august 2016


Dinica Roman
 

Aici circula o poveste ilustrata pentu copii, "If you give a mouse a cookie," adica "Daca'i dai soricelului un piscot." E vorba despre escaladarea circulara a pretentiilor soricelului, care a inceput prin a-i da un piscot. Ca in reactia d-lui Croitoru de la BnR...

Înlăturați argumentul din discursul public și veți înființa Republica Populară România
Lucian Croitoru

Am avertizat de mult că populismul, adică „atitudine social-politică, adesea conjuncturală sau demagogică, urmărind câștigarea simpatiei populare" (Dex), va dărâma societatea noastră cât de cât democratică prin înlăturarea argumentului din discursul public. România a înaintat mult pe acest drum.

Am văzut aseară la o televiziune două emisiuni TV în care cei prezenți în platou au spus aproape numai lucruri neadevărate și, pornind de la ele, au făcut raționamente economice aberante pentru a linșa mediatic Banca Națională a României. Erau așa de convinși că au dreptate în raționamentele pe care le construiau pornind de la aberații, încât nu lăsau loc pentru nicio îndoială. Probabil că așa se discută și alte subiecte, fără nicio autoritate epistemică, după cum mi-am dat seama după ce am urmărit câteva emisiuni care aveau ca temă politica monetară, principala mea arie profesională. Asta e cu adevărat periculos.

Nu știu dacă discursul demagogic din cele două emisiuni reprezintă executarea unui plan sau pur și simplu ignoranță (nu știau că nu știu), dat fiind că unii dintre cei prezenți acolo comentează orice. Populismul poate apărea ușor din mediocritatea militantă. Am văzut, de exemplu, cum mai multe televiziuni au făcut dintr-un anumit critic al BNR, al guvernatorului și al meu, un fel de persoană glorioasă numai pentru că, fără argumente, înfierează cu mânie demnă de un atac speculativ, politici și persoane. De câte ori personajul este promovat, îmi apar în minte versurile lui Eminescu, din Scrisoarea a III-a :

„Au prezentul nu ni-i mare? N-o să-mi dea ce o să cer?
N-o să aflu intre-ai nostri vreun falnic juvaer?
Au la Sybaris nu suntem langa capistea spoielii?
Nu se nasc glorii pe strada si la usa cafenelii,
N-avem oameni ce se lupta cu retoricele suliti
In aplauze grele a canaliei de uliti,
Panglicari în ale tarii, care joaca ca pe funii,
Masti cu toate de renume din comedia minciunii?
Au de patrie, virtute, nu vorbeste liberalul,
De ai crede ca viata-i e curata ca cristalul?
Nici visezi ca inainte-ti sta un stalp de cafenele,
Ca isi rade de-aste vorbe inghitindu-le pe ele.
Vezi colo pe uraciunea fără suflet, fără cuget,
Cu privirea-mproscata si la falci umflat si buget,
Negru, cocosat si lacom, un izvor de siretlicuri,
La tovarasii sai spune veninoasele-i nimicuri;"

Vă rog să notați că am citat dintr-un adversar al lui Carada, care ara republican și care și-a utilizat, totuși, proprii bani pentru a înființa BNR, devenind unul dintre principalii fondatori ai BNR, dacă nu principalul.

În emisiunile respective s-au folosit masiv aberații pentru a ataca BNR, o instituție independentă în sensul că se supune numai LEGII. Aseară, subiectul era lipsa transparenței politicii privind salariile din BNR, cu accent pe salariul și venitul guvernatorului. Nu a trebuit prea mult pentru a se decide de niște amatori în finanțe, că BNR a luat un împrumut prea mare de la FMI, că falimentul unor bănci e vina BNR, că BNR și guvernatorul nu și-au utilizat „aura" pentru a respinge anumite numiri politice, de parcă acest lucru este posibil. Aberații! Știm și noi cum se negociază de către partide aceste numiri.

Degeaba a încercat un distins profesor de matematică să arate că e nevoie de argumente. Nu a contat. Ei o țineau una și bună, fără argumente, că cei de la BNR sunt bugetari. Ce fel de bugetari? Poate ar trebui amintit că prin 1947, cu puțin timp înainte de înființarea Republicii Populare România, BNR era o instituție cu 100 la sută capital privat. Această bancă a fost furată de comuniști și de atunci e o instituție cu capital public. Dar, atenție: nu primește vreun ban de la bugetul public, ci doar plătește 80 la sută din profitul pe care îl produce făcând operații prin care asigură stabilitatea prețurilor și stabilitatea financiară a României! Procentul de 80 la sută din profit e plătit lunar, situație care creează, din când în când, situația că BNR finanțează guvernul, dacă pe total an nu se face profit, lucru interzis prin Tratatul Uniunii Europene. Ca să intrăm în zona euro va trebui să ajustăm modul de plată.

Oricare ar fi dimensiunea salariilor sau a veniturilor la BNR, ele sunt conform LEGII. Iar LEGEA e suficient de înțeleaptă pentru a înțelege că în BNR este nevoie de competența echivalentă cu cea existentă la nivel mondial, care nu se poate obține fără venituri adecvate. Mâine se vor folosi aberații pentru a ataca alte instituții, după cum va dicta logica populismului. Propovăduirea disprețului față de argument pe care o face populismul televizat va submina, treptat, toate instituțiile democrației.

Politicienii și presa ar trebui să fie foarte atenți: disprețul față de argument se va întoarce împotriva lor. Dispariția argumentului duce la dispariția limbajului comun cu ajutorul căruia descriem realitatea. La un moment dat, când argumentul își va pierde total rolul reglator în dezbaterea publică, oamenii nu vor mai înțelege problemele reale cu care se confruntă societatea și le vor nega, acceptând doar ceea ce este facil. Atunci, când vor avea nevoie să adopte măsuri corectoare necesare, politicienii vor descoperi că limbajul și argumentele lor în favoarea măsurilor corectoare nu vor avea tracțiune. Iar fără corecții nu se poate merge înainte.

Dacă mersul înainte nu va mai fi posibil, marea masă, până atunci manipulată cu populism, se va transforma într-o mulțime psihologică ce va acționa brutal. Atunci, mulțimea dezlănțuită va constata că nu a fost informată despre salariile din televiziuni, de stat sau nu, din alte companii, de stat sau nu, din alte afaceri private ale politicienilor etc. Atunci toate averile vor fi declarate ilicite și se va trece, cu un avânt probat cu ceva timp în urmă, la înființarea Republicii Populare România.

 

 

Înlăturați argumentul din discursul public și veți înființa Republica Populară România - OpiniiBNR.ro

OpiniiBNR.ro este o platformă - forum pe care specialiştii din Banca Națională a României dezbat principalele evoluții macroeconomice și financiare locale și…

BY OPINIIBNR.RO

 

Dinica Roman https://en.wikipedia.org/wiki/If_You_Give_a_Mouse_a_Cookie

 

 

If You Give a Mouse a Cookie - Wikipedia, the free encyclopedia

EN.WIKIPEDIA.ORG

 

Prospectiv A-z .
Cititorii altora raspund:
Moesia
+20
Se cred stapani! Au avut grija sa -si ia bani la greu, au avut grija sa ia clubul Progresul si cateva hotseluri pentru a se destinde in timpul lor liber. De unde toate astea?De la noi toti. Ce a facut m-nealui Isarescu- stefan gheorghiu ? Mai intai a refuzat sa mai ia aurul romanesc, ceea ce a dus la inchiderea mionelor aurifere din tara (este asta cea mai tare conspiratie impotriva tarii ?) apoi Romania a pierdut ponsonul (daca ma exprim corect) cu care se autentifica aurul minier romanesc. Se stie ca aurul din Romania este cel mai pur din lume. Asta sa fie pentru interesul Roamniei ? Miliarde de dolari sunt prin SUA iar i n Romania la credite sunt cele mai mari dobanzi din intreaga Europa. Acum se dau cu fundul de pamant cand trebuie sa vedem si noi cam ce venituri au astia care nu fac absolut nimic pentru noi, romanii de pe care a luat BNR piei peste piei, dand licente de functionare bancilor straine fara sa le conditioneze ca dobanzile sa fie al fel ca in tarile lor. BaN PE BAN PENTRU EI. Si lupta la greu impotriva legeii care ii mai face pe unii sa rasufle... vezi legea darii in plata. Domnule Zamfir - multumim! Nu va lasati, sa vedem si noi unde se duc resursele acestei tari ,la niste parazisti ai tarii. Sa PLECE CU TOTII. Sa dea ei dobanzile mari la banii care sper sa fie pusi sa-i restituie. Stat in stat. Si doreau sa fie si deasupra justitiei. Ca oricum deasupra premierului si a presedintelui tarii se vede ca sunt. 

Sierra
+19
40000 euro/ luna venituri din bani publici nu necesita nicio explicatie din partea unui acoperit de pe la BNR, la asta se mai adauga: devalizarea bancilor si falimentarea lor prin 90-2000, abuzurile bancilor comerciale asupra romanilor de rand, aurul romanesc tinut in Anglia(de ce?? doar mugăr isarescu stie) fara niciun beneficiu pentru Romania.

Banda Nationala a Romaniei
+19
Baiatu' asta din poza nu e ala adus de Chiorila ca sa se joace putin de-a prim ministrul, trecind prin parlament unde a avut doar timp sa zica : "Bonsoir, merçi, au revoir !" ? ... Da' salariul, domnu', cit e salariul ? ... Aaaa ... dincolo, in Luxembourg, era mai mare ! ...

nino-nino-112
+22
raspuns dur, pe dracu'. Inca o iesire plina de tupeu. Te pomenesti ca BNR nu mai e a Romaniei ! Ca Isarescu si gasca lui de reptilieni au privatizat-o pe blat. Aceasta gasca trebuie sa plece, dar mai inainte sa dea socoteala, macar unde-s banii de la FMI, unde-i rezerva de aur. Ce au facut, raportat la salariile pe care le au, in perioada de tranzitie, restructurare, pentru recuperarea tezaurului, a datoriei de la Germania, a creantelor de pe vremea lui Ceausescu, etc.

Bula
+12
o multime de banci romanesti s-au dus pe apam sambetei.. BNR unde era atunci ??? Asta este performanta[; acum s-a pus la cale / se lucreaza intens/ ingroparea CEC-ului, ca-i inca romanesc. Sa-i multumim guvernatorului !

radu cel frumos
+10
Dac domnul acesta, care era gata sa fie pus prim ministru de cel mai "maret" presedinte pe care l-a avut Romania (vai de noi!) cred ca BNR este vreo feuda personala a lui si alui Isarescu. Daca sunt ei asa de cnstiti de ce nu-si fac publice veniturile lunare (anuale)? Atentie! Nu doar salariile, ci veniturile cumulate cu prime, etc... Acestia fac politica monetara a Romaniei si sunt intotdeauna impotriva cresterii salariilor tuturor. Li se pare, probabil, 1400 de lei mult pentru un profesor, sau pentru un medic incepator....Cat invata un medic si ce responsabilitatea are el? Un bancher trebuie sa castige de 10 sau de de 20 sau de cincizeci de ori mai mult ca un medic? sa le fie rusine tututor celor care lucreaza in BNR daca nu se gandesc la viata celor multi! Ei sunt competenti si toti ceilalti sunt niste prosti care trebuie sa traiasca numarandu-si putinii bani in fiecare zi...Rusine, rusine, rusine! Ar trebui toti dati afara pentru ca s-au obisnuit prea mult cu scaunele lor confortabile....Pentru ei nu exista o limita mandatelor? Sunt de neinlocuit?

Poli 21
+5
Nu stiu daca toti cei care comenteaza sunt amatori in finante, dar este sigur ca toti au observat discrepanta intre traiul de zi de zi a romanilor si opulenta acestor indivizi cocotati in functii mult prea bine remunerate. Iar aberatia privind faptul ca bnr a fost ( si ei cred ca mai este ) o institutie 100 % cu capital privat il aduce pe acest croitoras la nivelul cel mai de jos al ratiunii. 

Juju
+7
Nici nu trebuie sa fii specialist, ca sa vezi faptul deja istoric ca BNR a distrus economia romaneasca. E suficient sa privim de la ce nivel economic si financiar am pornit in 1990 comparativ cu alte tari si unde am ajuns. Atat, fara mari calcule, privim doar tabloul general la plecare si la sosire. Totul arata ca BNR a falimentat Romania prin politici inflationiste aberante menite sa-i imbogateasca pe unii indifirent de pretul platit de tara intreaga. Unde sunt bancile cu capital romanesc? Unde este tezaurul in aur? Unde este excedentul valutar cu care a pornit Romania la drum in 1990? Unde este imprumutul de 20 miliarde euro facut de Basescu si Isarescu? Nu trebuie sa aduni sau sa scazi nici macar doua cifre, ca sa-ti dai seama ca Mugur Isarescu ar trebui sa plateasca pentru toate nenorocirile cauzate tarii.

 

Prospectiv A-z .
continuare:

mariuta
-2
@Juju domnule, unele din intrebarile dumitale sunt pertinente, altele sunt aberatii pure! pui in seama BNR decizii politice care apartin factorului politic, nu celui financiar! de cand si pana cand BNR s-a ocupat de privatizarea industriei romanesti? vorbiti de politica inflationista din anii 90! cand avem inflatie? cand exista excedent monetar in raport cu productia de bunuri si servicii! cine a dat drumul la bani pentru muncitorimea din fabrici, pentru ocuparea drumurilor si a cailor ferate, fara ca aceasta muncitorime sa produca? pai situatia de la Combinatul Siderurgic Galati, Calarasi, Hunedoara, de la Steagu Rosu, Tractorul, etc, etc...in care se luau salarii doar pentru ca se venea la munca a fost opera BNR? excedentul din 1990 a fost luat de guvernanti si dati la po-pulime, un exemplu este cel al partilor sociale care s-au dat si au umplut piata de bani! cam usor scoateti vorbele din gura! hai sa vedem care este gradul de indatorare din pib? pai 37 la suta! cat are Marea Britanie, pai 90 la suta! dar Franta, pai 80 la suta! dar Germania, pai 80 la suta! dar Ungaria? pai 70 la suta! care este rezerva de aur a Romaniei ? pai in 2013 era la nivelul Poloniei, tara care are populatia dubla, adica 103 tone! rezervele valutare ale tarii sunt la 30 de miliarde euro! cat era in 1990? pai era 1, 2 miliarde dolari! dumneavoastra aveti grave carente educationale, confundati politicul cu financiarul! si in plus nu aveti proprietatea termenilor legati de responsabilitate! Da, domnul Isarescu ar trebui sa fie plateasca daca tara ar intra in incapacitate de plata, daca tara nu ar avea rezerve financiare, daca inflatia ar fi cu mult peste cea europeana! sa pui privatizarea frauduloasa, sistemul suveica, etc pe seama BNR asta e semn de idiotenie! 

667, vecin cu 666
+8
"Știm şi noi cum se negociază de către partide aceste numiri" Lucian Croitoru dixit. Pai daca el, propunerea presedintelui care a luat bani de la FMI fara lege organica in parlament dar cu ghiontul si dorinta expresa a BNR de prim-ministru nu stie, atunci cine dracu sa mai stie? Bai, astia trebuiesc aruncati cu furcile de acolo. Altfel, la cat tupeu au, nu mai scapam de ei in veci!

neconformistul
+1
Bancherii ies la contraatac si isi arata coltii . Bineinteles , ca majoritatea dintre noi nu suntem experti financiari si ca avem cunostinte precare in domeniul bancilor . Asta nu inseamna ca bancherii care lucreaza la o institutie a statului roman pot sa faca ce vor si sa nu dea socoteala nimanui . Vad ca pe domnul Croitoru il deramjeaza populismul . Ei bine , si pe noi ne deranjeaza neoliberalismul , practicat intre altele si de banca nationala si care ne-a adus in situatia in care ne aflam . Ce performante deosebite a obtinut banca nationala de se da dumnealui asa rorund ? Daca e sa ne luam dupa spusele dumnealui , mare lucru BNR nu are de facut . Asigura stabilitatea financiara si pe cea a preturilor . Adica ,stabileste cursul valutar , care este probabil principala lor sursa de venit si de aceea cred ca nu-l stabilesc in interesul tarii , ci in interes propriu . Cred ca bancherii sunt principalii speculanti de pe piata valutara si castiga sume imense de pe urma acestui fenomen . Valutistii pe care ii intalnim prin piete , marea majoritate sunt agenti ai bancherilor . Multe din casele de schimb valutar sunt de asemenea ale lor . Cred ca aceste activitati sunt mai importante pentru ei , fata de consilierea unor procese de privatizare a unor intreprinderi de stat , astfel incat acestea sa fie niste privatizari de succes . BNR nu numai ca a incurajat privatizarile paguboase si ruinarea economiei romanesti , dar ne-a lasat si fara banci romanesti , favorizand acapararea intregului capital bancar romanesc de catre cel strain . Ce- a facut BNR cu Bancorexul si cu o multime de alte banci care au dat faliment ? Ce investitii bancare in economie a incurajat si a coordonat BNR , pentru relansarea economiei romanesti , pentru creearea de locuri de munca , reducerea somajului etc . De ce BNR , care stie foarte bine , ca administreaza de fapt niste hartii fara valoare , fara acoperire - este impotriva cresterii veniturilor oamenilor . Pentru ca sa nu aveti bani ni

 

Romania distrusa din interior

Romania, distrusa din interior – 8 august 2016


Gheorghe Gradinaru
 

Concluzia: cand o tara este distrusa "pas cu pas" din interior si se afla inconjurata doar de vecini "neprieteni", intr-o regiune si un continent aflate in crize fara precedent, viitorul sau arata sumbru. Poate reusim noi sa ne trezim in acest moment extrem de negativ - si poate reusim sa facem mai mult decat sa spunem resemnati ca avem "ghinion"!",

 

 

Victor Ponta, analiză EXPLOZIVĂ. România, distrusă din interior

Victor Ponta a făcut o amplă analiză geostrategică a regiunii Mării Negre și consideră că în aceste momente România nu mai are prieteni printre țările vecine. Premierul…

DCNEWS.RO|BY DCNEWS

 

Prospectiv A-z .
Mi-e teama ca pe cat sunt de dramatice, pe atat vor fi de ignorate aceste semnale de alarma trase de cel mai recent premier democratic al Romaniei. Sper ca ele sa constituie puncte in platforma electorala a PSD si in felul acesta sa recentreze conversatia in Romania.

 

Draghi Puterity Ponta, un tanar patriot obraznic...

 

Smaranda Dobrescu D-na Pruna l-a dat in judecata, nu stiu pentru ce, ca din punctul de vedere al dumneaei ar avea zeci de motive: postarea si dosarul.. Acum, daca ma gandesc inca nu au reusit sa elimine imunitatea pentru declaratii, asa ca daca face un deputat o declaratie cu iz politic, salutare, are dreptul!

 

Draghi Puterity Smaranda Dobrescu - Se ocupa Dragnea de asta... 

http://www.stiripesurse.ro/bomba-liviu-dragnea-il-exclude...

 

 

BOMBĂ - Liviu Dragnea îl EXCLUDE pe Victor Ponta de pe lista la…

STIRIPESURSE.RO

 

Smaranda Dobrescu Nu stiu de e adevarat, Draghi. Nu-si da seama ca degeaba mai e el presedinte si imparte favoruri, ca partidul dispare, intai filtrat de Basescu, apoi de servicii si aliati, cu concursul nepretuit al membrilor de partid? Macar Ponta mai incearca o opozitie, caci ceilalti PSD-isti se abtin acum, cand se fac listele. Off, , ce soarta are si stanga romaneasca!


Alexandru Cosmin Codreanu Dincolo de continutul mesajului, cred ca acesta este sfarsitul inceputului repozitionarii politice a dlui. Ponta. Asemeni unor modele locale, dumnealui se va recicla intr-un nou partid politic.

Din analiza mie mi s-a parut cea mai interesanta afirmatia conform careia "criza de resurse umane din politica romaneasca este asemanatoare cu cea din anii '50-'60".

Ma tem ca situatia acum este mai complicata, polurile de influenta fiind mai numeroase acum. La simplificarea acestei situatii pare a ajuta, asa cum este prezentat in analiza, "singurul prieten actual", SUA, care poate epura elementele "indecise" de pe terenul politic.

Imi amintesc ca tocmai in aceasta perioada de potential minim politic s-a cristalizat o politica de independenta nationala sub conducerea lui Dej. Sa fie oare prea devreme sa speram ca vor apare oameni providentiali politic pe scena locala?