sâmbătă, 8 septembrie 2018

Scrisoarea lui Giuliani

Ce credeti: De data aceasta Iohannis va simti vantul sau va merge orbeste inainte?
Uneori, mici detalii aproape de neidentificat la momentul apariției lor devoalează pasionaților de criptografie istorică, insistenți în a le studia și interpreta, secvențe memorabile din viitor.
CONTELEDESAINTGERMAIN.RO
Uneori, mici detalii aproape de neidentificat la momentul apariției lor devoalează pasionaților de criptografie istorică, insistenți în a le studia

Comments
Eduard Virgiliu Iohannis s-ar putea sa fie prea tamp sa inteleaga mesajul dar securistii din jurul lui nu sunt asa tampi ...

Alexandru Racu
În momentul de față, Rudy Giuliani nu ocupă nicio funcție în statul american. Funcția de avocat al lui Trump nu este o funcție a statului american. Dar, în mod cert, este o ocupație care ia foarte mult timp. Mai ales acum, când președintele SUA este ținta celei mai ample și mai dezbătute anchete de acest tip de după Watergate și scandalul generat de relația buclucașă dintre Bill și Monica. Pe scurt, Rudy Giuliani este un om foarte ocupat.
Așa stând lucrurile, fără să contest toxicitatea mult dezbătutelor protocoale, ba chiar admițând eventualele consecințe pozitive ale recentei scrisori trimise de către Giuliani președintelui Iohannis (deși am mari dubii că va avea vreun impact semnificativ), întreb și eu, retoric, care este probabilitatea ca actualul avocat al președintelui american să aloce parte din prețiosul său timp studierii și corijării dezinteresate a actului de justiție dintr-un stat vasal a cărui locație pe hartă, fie și aproximativă, marea majoritate a americanilor nici măcar nu o cunosc?
Așa că, singura mea nedumerire în cazul de față este următoarea: cine cât (l-)a plătit?
Iar dacă banul l-a încasat șeful ăl mare și/sau de la el a venit ordinul, atunci spune multe despre statutul platnicilor și beneficiarilor faptul că respectivul a onorat comanda prin avocatul personal - avocatul lui citizen Trump, atâta tot -, nicidecum printr-un angajat, fie el și de rang inferior, al Departamentului de Stat.
Mâine-poimâine, bieții boierași autohtoni, de-a pururi ploconiți la Înalta Poartă, o să se laude cu scrisorica pe care le-a trimis-o majordomul lui Trump. Sau femela de serviciu.


Doina Nicolescu Eu apreciez ca aceasta scrisoare are un impact covarsitor. Inteleg dubiile d-lui Racu, dar dv. ce opinie aveti?
Manage

Eduard Virgiliu Alexandru Racu nu intelege nimic din ce se intampla in SUA in momentul de fata.
Manage

PAz
Domnule Eduard Virgiliu, coprospectivul Alexandru Racupune problema dpdv al Romaniei si nu al SUA. Cred, si bine face, ca refuza sa se imbete cu jetul de apa incrucisata ce ameteste Romania.
Manage

Eduard Virgiliu PAz, ipoteza ca Giuliani, ba chiar Trump a primit bani de la "Draknea" din punctul meu de vedere e o imbecilitate.
Manage

PAz
Am retinut deja acest aspect. Sa ramanem totusi la opinii si contra/argumente pe subiect, caci altfel riscam ad hominem.
Manage

Gheorghe Gradinaru In opinia mea este indubitabil ca a existat un interes. A ramane in sfera platii in bani este fara indoiala un mod simplist de a pune problema.
Manage

Eduard Virgiliu Giulianii nu se apuca sa intersecteze tot sistemul diplomatic american, sa trimita o scrisoare direct presedintelui, primului-ministru si altori demnitari romani, daca nu avea informatii direct de la propriul sistem de informatii american.

Daca Giulianii ar fi primit bani si nu era un act de politica externa ordonat de Trump, in cel mai bun caz ar fi dat un interviu la un ziar important. Nu scria scrisori daca informatiile nu erau confirmate chiar de CIA.

Nici un politician american cu experienta nu se bazeaza pe informatii de la terti daca nu sunt confirmate de propriul sistem de informatii.

Asa cum in Romania generalii de securitate se cearta intre ei si scapa Ghita in Serbia, asa si generalii din CIA pusi de Obama se cearta cu cei numiti de conducerea lui Trump.

Nu uitati ca principalul om al lui Trump, Mike Pompeo, inainte de a conduce diplomatia (ambasadele deci), a condus CIA-ul. Deci e clar ca Pompeo acum are toate argumentele sa curete toate ambasadele de ciurucurile lui Obama.
Cum le cureti? Scoti putin balegarul facut de oamenii lui Obama in presa si dupa aia baietii isi dau demisia singuri. Parca am mai vazut chestia asta undeva ...

Repet in final: daca era doar lobby atunci Giuliani ar fi dat doar un interviu. Nici un diplomat nu a avut curajul sa zica ceva ... doar idiotul de Maior pentru ca i s-a depus grasimea la creier.
Actiunea lui Giulianii este o operatiune a lui Trump, CIA si Pompeo de curatare a politicii lui Obama.

Manage

PAz
Vom trai si vom vedea. Inclusiv nota de plata. Tocmai faptul ca scrisoarea n-a fost scrisa de Pompeo sau cineva din staff-ul acestuia, oameni platiti sa faca astfel de lucruri, imi spune ca gestul lui Giuliani nu-i motiv de entuziasm--nu, nu cred in civismul d-lui Giuliani, om care dupa 9/11 se plimba prin lume oferind discursuri pe bani grei.

Manage

Eduard Virgiliu PAz, Pai tocmai aici e spilul: Trump, Pompeo, CIA-ul isi curata propriul balegar facut in timpul lui Obama prin intermediul lui Giuliani. In felul asta scandalul ramane aici, oamenii vinovati se retrag in liniste si institutiile americane raman nepatate.

Nu e vorba de nici un entuziasm, este vorba de un sistem care se curata singur, in liniste, fara ca reputatia lui sa fie atinsa.

Americanii nu sunt romani sa se dea cu curul de pamant in piata centrala si sa se acuze de coruptie in vazul lumii.
Manage
Reply1w
PAz
Nici nu stiu unde sa incep, domnule Eduard Virgiliu.

1) Sistemul la care incearca Trump sa umble nu-i de pe vremea lui Obama, ci s-a edificat cu mici intreruperi dupa RM2.
2) Nu vad mare curatare in sistemul american, de fapt, pe zi ce trece, vad cum gradele de libertate ale lui Trump se reduc--observati, va rog, de exemplu, cum Congresul saboteaza orice initiativa a lui Trump;
3) "Americanii nu sunt romani sa se dea cu curul de pamant in piata centrala si sa se acuze de coruptie in vazul lumii." V-as recomanda sa schimbati postul, in caz ca ati gasit vreunul in care americanii sa nu se dea de pamant cu 'Trump e tradator', 'echipa Trump e plina de corupti' samd. Romanii se dau de pamant in credinta ca astfel le va rezolva ALTCINEVA problemele--adica avem mic respect de sine/low self-esteem.
Manage

Eduard Virgiliu PAz, in timp ce presa globalista urla de-i sar rarunchii, Trump is aseaza sistematic pionii in punctele cheie.
De-abia acum Trump a preluat controlul asupra Partidului Republican.
Lucrurile sunt in desfasurare.Daca Trump va mentine majoritatea in alegerile din toamna atunci o sa inceapa o ofensiva fara precedent care o sa-i puna la pamant pe Democrati.
Trump o sa schimbe procurorul general cu un personaj fidel care o sa deschida toate dosarele acoperite in timpul lui Obama.

Daca nu castiga alegerile intermediare razboiul va continua in transee pentru lung timp deoarece nici democratii nu o sa aiba o majoritate suficienta sa faca ceva.

Alt lucru pe care presa globalista il acopera cu urletele ei, este faptul ca numarul sustinatorilor lui Trump a crescut fata de momentul alegerilor.

Sunt foarte multe de spus asa ca o sa ma opresc aici si o sa vedem ce o sa se intample.

Ioan Sorin Leoveanu Scrisoarea este trimisa de procurorul Giuliani nu numai presedintelui Romaniei. Datele din scrisoare par sa fie obtinute in urma evaluarii actualului Ambasador SUA de la noi. De aici si conditia ca Ambasadorul sa cunoasca limba Romana. Nu este trimisa de primarul Giuliani catre primarul Iohanis asa ca ar trebui sa fie luata in seama cu mare atentie. De asemenea, si Presedintele Senatului ar fi timpul sa se mai Razgindeasca putin. Nu stiu ce va face Dragnea, chiar ma intereseaza. Dupa alegerile din SUA din toamna asta, cred ca evaluarea actualelor structuri de la noi se va face altfel. Sunt tare curios si de alte pareri.

Manage

PAz
Cred ca in Romania e timp de indreptat niscaiva lucruri numai pana la alegerile americane. Cred ca presiunea globalista acum e pe Tariceanu...

Carp Radu
ienii cei mai apropiati ai lui Donald Trump si cel care incearca sa construiasca o strategie de oprire a anchetei procurorului Mueller.
Aceasta strategie consta in a demonstra ca tot ce s-a facut in timpul administratiei Obama in plan extern a fost nociv. S-a incercat cu situatia din Libia, gestionata intr-adevar catastrofal de democrati. A venit randul Romaniei. Scrisoarea domnului Giuliani trebuie descifrata in felul urmator: democratii au exportat in Romania o reteta care s-a dovedit a fi falimentara si in SUA, deep state, control asupra justitiei, etc.
Este o strategie abila a unui avocat foarte bun.
Maine s-ar putea sa vina randul unei alte tari.
Romania este mijloc si un scop in sine in aceasta pozitionare.
Din pacate, in Romania nu se urmareste atent politica interna din SUA. Giuliani nu este interesat de Romania in special (cum crede propaganda guvernamentala) si nici lobbyst la ordinele lui Dragnea.
Pozitia corecta a Romaniei trebuie sa fie: reactionam doar la pozitiile oficiale ale Departamentului de Stat, asteptam venirea noului ambasador al SUA care va reprezenta aceasta pozitie si suntem recunoscatori pentru sprijinul acordat in lupta anti-coruptie.
George Maior a afirmat ca SUA acorda atentie in continuare luptei anti-coruptie. De ce sa fie evaluat doar pe baza unei simple opinii?! De ce nu este evaluat pentru intreaga sa activitate de pana acum in sluba intereselor Romaniei la Washington, o activitate foarte buna dealtfel?
Cultura politica nu avem. Intelegerea politicii interne a altor state nu avem. O diplomatie care sa actioneze indepedent de liderii politici la putere nu avem.
Avem in schimb un numar nesfarsit de persoane care care isi dau cu parareea despre scrisoarea lui Giuliani.

Sorina Matei
După ce au trimis doar la câteva zile distanţă aceeaşi scrisoare copy paste, scrisă evident de alţii, o acţiune vizibilă de lobby (pay for play), astăzi vedem că Louis Freeh/avocatul lui Puiu Popoviciu, cel care a trimis prima scrisoare, este fostul coleg, bun prieten, susţinător şi chiar implicat în campania lui Giuliani la preşedinţie, trimiţând acum a doua scrisoare care sună la fel.
Freeh, avocatul lui Popoviciu este fostul consilier pentru securitate şi şef al campaniei lui Giuliani din Delaware, cei doi fiind de demult colegi şi procurori ai Southern District în anii '80. Se cunosc şi se apreciază de 36 de ani.✌️😂🤩
Arhivele nu mint.
Aşadar, filiera de lobby este aceeaşi: Freeh/Giuliani/Popoviciu/grupul afaceriştilor cu probleme de la Londra.
Exhibit 1. Press Release - Louis Freeh Endorses Rudy Giuliani for President/May 30, 2007. Freeh will serve as Senior Homeland Security Advisor and Chair of the Mayor's campaign in Delaware.
Link 1 http://www.presidency.ucsb.edu/ws/index.php?pid=94810
Exhibit 2. NYTimes. Giuliani Getting Freeh Endorsement. 31 May 2007: "The two have been longtime colleagues; both were federal prosecutors in the Southern District, where Mr. Giuliani served as United States Attorney"
Link 2 https://thecaucus.blogs.nytimes.com/…/giuliani-gets-freeh-…/
Exhibit. 3. Video. Louis Freeh Endorses Rudy
https://www.youtube.com/watch?v=ZvrdbbtHb1c

PAz

Sorina Matei
The Guardian a sunat la Departamentul de Stat al SUA în legătură cu scrisoarea lobby pe România a lui Giuliani. Iată ce a ieşit:

"Departamentul de Stat se distanţează de intervenţia lui Giuliani. Întrebaţi dacă US este de acord cu remarcile sale, un purtător de cuvânt a spus: "România până recent a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient. Încurajăm românii să continue pe această cale".

Epistola a fost scrisă sub antetul Giuliani Partners, firma sa privată de consultanță, și nu a menționat rolul de avocat personal al președintelui american.

Era neclar dacă scrisoarea a fost trimisă la îndemnul unei terțe părți. Mesajele ce au fost lăsate marţi pentru Giuliani și pentru compania lui nu au primit un răspuns imediat. Casa Albă nu a răspuns unei cereri pentru comentariu".

The Guardian: "The state department moved to distance itself from Giuliani’s intervention. Asked if the US agreed with his remarks, a spokesman said: “Romania until recently has shown considerable progress in combating corruption and building effective rule of law. We encourage Romanians to continue on this path.

The letter was written under the letterhead of Giuliani Partners, his private consultancy firm, and did not mention his role as personal lawyer to the American president.

It was unclear whether the letter was sent at the urging of any third party. Messages left for Giuliani and his company on Tuesday were not immediately answered. The White House did not respond to a request for comment.”

Între timp, pe reţelele de socializare americane, comentariile lui Giuliani pe România se întorc chiar împotriva lui. Grupul mafioso de la Londra al lui Popoviciu & comp nu a prevăzut potenţialul exploziv, controversat şi real din ultimul timp al lui Giuliani, contestat în media americane şi britanice, practic la nivel internaţional. Because they are very, very stupid.
Acum totul se sparge nu numai în capul comanditarilor cu scrisori copy paste care s-au expus singuri, dar şi împotriva celor contractaţi pentru aceste acţiuni de lobby. Again, very smart.
Continuaţi ca să puteţi fi identificaţi toţi. Toată reţeaua.
#LondonPopoviciuRomaniaSCalling
#WhyDonTYouComeOver
https://www.facebook.com/sorina.matei/posts/980101512172626

Gheorghe Gradinaru Ioan Mircea Pascu
15 hrs ·
Ca Departamentul de Stat a dat o “declarație” referitoare la scrisoarea dlui Giuliani era de anticipat ... eu, personal, chiar așteptam o contra-reacție ...

As retine, însă, ca nu este o declarație din proprie inițiativa, ci provocată de întrebările puse de The Guardian (pe care l-o fi pus cineva sa întrebe, ca nu îmi închipui ca acest ziar sa facă profit in Anglia din știrile cu privire la ... România!?😏)

Cel mai important mi se pare însă ca, la fel ca și comunicatul Ambasadei SUA, nici reacția Departamentului de Stat nu dezavuează conținutul scrisorii!!! (Și nici nu cred ca va apărea vreo dezavuare, dintr-o mulțime de motive, care țin și de politica interna a SUA, de momentul pe care îl traversează aceasta acum)

Ea - reacția Departamentului de Stat - se referă exclusiv la FORMA (ca scrisoarea e cu antetul firmei de avocatura a dlui Giuliani etc, etc), și nu la FOND (criticile aduse protocoalelor și semnatarilor lor, implicit la adresa subminării democrației, prin încheierea lor).

Repet, faptul ca scrisoarea a fost trimisa oficial primilor patru oameni din statul roman, ca și, paradoxal, insistenta Departamentului de Stat de a sublinia ca scrisoarea nu a fost trimisa in calitatea oficială a dlui Giuliani, sugerează existența unui mandat in acest sens, mandat care a fost ales sa fie îndeplinit așa, și nu altfel!

Deci, sa nu ne îmbătam cu apa, nici dacă e rece (și e cald afara)!

PS. Aștept reacția “virulenta” a celor plătiți cu bucata de înjuratura, ca sa ii mai blochez (deși sunt convins ca, atâta timp cât sunt bani, vor fi și “recruți” ...)