joi, 16 august 2018

Gestul Ecaterinei Andronescu

Gestul Ecaterinei Andronescu – 15 august 2018

 

Smaranda Dobrescu a distribuit un link.

14 august la 18:28

Ecaterina Andronescu iese cu o propunere-surpriza care ar fi trebuit sa o faca inca din 2004 dupa parerea mea cand presedintele PSD i-a trimis pe toti cei care doreau sa candideze sa completeze o lista cu cateva mii de semnaturi de sustinatori. Adevarata optiune a alegatorului se manifesta in singuratatea cabinei, nu cand vine un amator amabil la usa lui. Cu acea ocazie s-a terminat cu selectia partidului a celor mai buni candidati, lideri de opinie.

E de gandit daca propunerea actuala a Ecaterinei Andronescu nu este totusi unica solutie de a mentine PSD la guvernare. In acelasi timp, suspiciunea care ne incearca mult prea des ma face sa ma intreb ce cauta Ecaterina Andronescu in compania lui Ponta. Anii petrecuti alaturi de Catia mi-au intarit increderea in corectitudinea si logica ei De aceea cred ca e bine sa se discute intern si public aceasta propunere. Altfel, e posibil sa nu mai fie nici guvern nici program PSD...
Pe de alta parte colegii din PSD sunt sigura ca dezavueaza din start aceasta propunere. E nevoie de o analiza serioasa. si garantii din partea presedintelui. ca sa fie acceptata. Aici e punctul slab: Poti avea incredere intr-o intelegere cu presedintele care a participat la organizarea meetingului din 10 august?

 

 

ADEVARUL.RO

Ecaterina Andronescu cere demisia lui Liviu Dragnea de la şefia partidului

Ecaterina Andronescu, senator şi fost ministru al Educaţiei, cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, „pentru binele României şi pentru binele PSD-ului". Mai mult, Andronescu vrea schimbarea actualului Guvern Dăncilă cu o echipă profesionistă, care să poate facă faţă situaţiei pol...

Îmi place

Prospectiv A-z .
Neprietenii Romaniei de afara incearca si acest culoar, revolutie din interiorul PSD. Doamna Andronescu are dreptul sa-l conteste pe Dragnea, insa nu cred ca acest drept se poate extinde la a contesta Guvernul in ansamblu.

Imi PUTE a amenintare de afara impachetata in culoar de oportunitate pentru cei ca Ecaterina Andronescu. E naiva sau revansarda, pe acest culoar si-au frant gaturile politice Nastase, Geoana, Ponta...

 

Luminita Arhire Și dacă-și dă Dragnea demisia,următorul va fi mai puțin atacat? Ia să ne uităm în istoria ultimilor ani, cam de când s-a inventat termenul „ȚINTA" . A fost vreunul care a scăpat? Dacă Maica Tereza ar conduce PSD-ul mâine am constata parcurgând presa „lor" că e o coruptă, o rapace și-o scorpie cum nu s-a mai pomenit și Mălin Bot va jura că a văzut-o călare pe tunul cu apă, deghizată în jandarmeriță !!! Cred că „reformarea" în acest moment e cea mai proastă opțiune a social-democraților. În general a fost o opțiune proastă ori de câte ori i-a apucat zelul „împrospătării". Pepiniera de „oameni politici" e jalnică la toate partidele... dar cel mai puțin la PSD. Ecaterina Andronescu e o femeie inteligentă , dar tot femeie. O femeie rănită ia de multe ori decizii discutabile.

Eugénia Paraschiv Ținta e desființarea unui partid mare pentru a lása loc facțiunilor politice ce-și vîneazá prada.
Sindromul țapului ispășitor e o capcaná folositoare cînd prin colții egalității ideologice dintre comunism și fascism va curge puroiul...

 

Smaranda Dobrescu Am postat articolul D-nei Andronescu, desi stiu ca peste tot pe FB unde se intalnesc pesedisti e revolta. Si au dreptate, caci in timpuri dificile e nevoie de unitate. Dar daca din surse sigure stie ca dupa planul B de demolare urmeaza planurile C, D... Z, pana la anularea PSD, ?Argumentul ei este intr-un fel de necombatut de cei care s-au plans de incompetenta pesedistilor fara sa recunoasca ca nu aceasta ii deranjeaza si nici nu-i atrage inteligenta lui Orban si a liberalilor. Putem accepta ca viitorul s-ar putea incadra in cele spuse de Eugenia, a anarhiei descrise de Mana de lucru, sau a descrierii unei colonii ascultatoare. Aici PSD va trebui sa tina cont de toate parerile folosind toate variantele si gandind daca se simt capabili sa tina steagul sus, sa refuze modificarea legii off shore. Un detaliu important este impunerea ca ministrul justitiei sa ramana pe pozitie. Nu e chiar usor, nu are nimeni solutia in buzubar. Acum e nevoie de analisti adevarati. Si in primul rand sa fie un criteriu-fanion: pastrarea suveranitatii.

 

Eugénia Paraschiv La impunerea vitezelor și a cercurilor concentrice ale n- integrărilor euro-atlantice versus eurasiatice nu e ușor de păstrat aceste criterii, Smaranda Dobrescu! Doar n-au secat generațiile de bárbați...succes întru criteriul fanion-suveranitatea !

 

Smaranda Dobrescu Eugenia, da-mi voie sa mai fiu si naiva, caci daca accept ca PSD e de acord sa fie la guvernare cu statut de colonie, adica sa recunoasca deja mai mult decat injumatatire a acesteia, imi pierd orice incredere in "barbatii neamului". https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f24/1.5/16/1f641.png:-( O retragere in cazul in care off shore-ul si Fondul de dezvoltare cad, ar fi un gest de onoare,

 

Prospectiv A-z .
Se merge la intimidare impotriva Romaniei, perceputa de reprezentantii EUropeni ai globalei internationaliste ca intrand in sfera de atractie a lui Trump. Adica reactia EUropenilor va fi napraznica, sper ca Dragnea&co sa aiba si ei atuurile lor--cum am spus-o dela inceput.

Intre timp, cei din aparatul de forta ar fi bine sa asculte la apelul d-lui Daniel Dragomir.

 

Eduard Virgiliu Cand totul parea ok, hop apasa unul un buton si o persoana, care parea normala, se transforma in zombi politic si vine cu tot felul de propuneri idioate.
Nu inteleg deloc de ce a sarit K. Andronescu, din coceni, cu propunearea imbecila ca Dragnea sa-si dea demisia, tocmai cand se calmase totul si incercarea lui Iohannis esuase.

 

Luminita Arhire Stați că urmează propunerile ca PSD să fie scos din grupul social-democraților din PE... apoi din Internaționala Socialistă... apoi din Europa... apoi din Univers !!! Toate vin , în mod amabil, de la foști pesediști , care vor „reformarea" partidului . Cozi și codițe de topor în pădurea social-democrată!

Nicoleta Surdei are dreptate Ecaterina Andronescu tragand un semnal de alarma : in PsDragnea mediocritatea e radicata la rang de virtute, din pacate ! Cat despre doar fluturata " crestere economica ", zuitarati ca fu si pe mandatele domnilor Ponta , Grindeanu , Tudose - daca nu se regaseste-n nivelul de trai, apoi ramane doar statistica ... Rusine va fie celor ce spurcati un social-democrat autentic din dorinta de-a intona ode fostului pedist, daddy, scolit de baSECU ! Corect subliniaza Smaranda Dobrescu si subscriu : " daca accept ca PSD e de acord sa fie la guvernare cu statut de colonie, adica sa recunoasca deja mai mult decat injumatatire a acesteia, imi pierd orice incredere in "barbatii neamului". https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f24/1.5/16/1f641.png:-( O retragere in cazul in care off shore-ul si Fondul de dezvoltare cad, ar fi un gest de onoare, " PUNCT

 

Luminita Arhire „Mediocritatea" asta cu șosete albe în sandale a luat partidul când celălalt președinte , labil din construcție și „labilizat" în plus de păpușarii din umbră care-l aveau la mână, l-a lăsat de izbeliște, dându-și demisia pe FB, ca orice președinte de partid-mamut care se respectă. Și , după ce l-a luat, l-a dus la cel mai bun rezultat electoral pe care l-au obținut social-democrații de la Iliescu încoace. Tactica „mediocrității" ăsteia cu șosete albe în sandale a fost așa de tare încât a schimbat structura electoratului PSD, de nu mai pot mimozele de la PNL să spună că electoratul lor e ăla subțire și educat, pentru că statistica a arătat altceva la scrutinul din 2016. RETRAGERI DE ONOARE ale comandanților de oști nu se fac în plin război, că derutează soldații . Deloc nu mi-e rușine să -mi exprim o opinie- iar opinia mea este că doamna Andronescu a greșit . Nu cred că l-am auzit niciodată pe domnul Adrian Năstase, care a primit lovituri de cuțit sub omoplați mai mult decât poate un om să ducă din partea unora din partidul pe care l-a păstorit, să le ceară demisiile sau să solicite înlocuirea guvernelor social-democrate... Citat din doamna Andronescu: „1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern.
2. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum." Deci, ȘI GUVERNUL, NU NUMAI PREȘEDINTELE PARTIDULUI. Este doamna Andronescu naivă? Sau a uitat cine practică traforajul sportiv la Cotroceni ?

 

Nicoleta Surdei Luminita Arhire daddy NU e deloc strain de " demisia " lui Ponta ! n-am iesit eu in zorii zilei din casa lui Ponta, NU eu l-am... convins cum e " mai bine " ca deh... " ne bagi in puscarie, Victore, pe toti... " , n-am iesit eu pe sticla sa anunt " demisia " .. Niciodata NU a fost PSD hulit ca acum cand santajabilii santajati - gruparea daddy fac legea faradelegii ! Niciodata ! PsDragnea NU are nicio legatura cu principiile si valorile social-democrate ! habar NU au ce-s acelea !

 

Preda Mihailescu Luminita Arhire Doamna Arhire, dar acuma serios, lasand Cotrocenii, rezistatii si macanitul greirilor din piatza: chiar gasiti ceva de aparat la acest guvern, indiferent de manipulari? Sincer, cam cati pot supravietui unui test de competenta si adevcare cu raspunderea primita?

 

Luminita Arhire Sigur că găsesc ceva de apărat... și anume că alternativa este PDL( sub masca PNL) + PDL( sub masca PMP) + USR+UDMR+gruparea Ponta... hai și cu un pic de UNPR și cu MRÎ, că și ăștia au ieșit din stadiul de morulă. Asta e o apărare bună. Mie îmi place când se tânguie toată lumea „că degeaba , dacă nu se simte și în buzunarele oamenilor"... dar oare în buzunarele medicilor, și, în general, ale personalului medical, se simte ? Asta ca să dau un exemplu... A, miniștrii fac greșeli de exprimare care-mi ofilesc urechile? Sigur... Și ceilalți fac...doar că ăia sunt și ticăloși pe deasupra. Câte experimente trebuie să facem hodoronc-tronc în mijlocul unei guvernări? Dacă NU AU AVUT OPȚIUNI DRAMATICE pentru populație, așa cum a făcut guvernul Boc, de ce ne fandosim în stradă? Este asta o atitudine înțeleaptă și pro-patria? Aș zice că e o carte perdantă...E simpatic să ieși în stradă și să urli: JANDARMERIA/ APĂRĂ HOȚIE! Întreb, pentru că obișnuiesc să-mi pun întrebări : care HOȚIE? Ce „corupt" odios a mai înhățat DNA-ul în ultime vreme? Nici unul, vă spun eu. Deci sloganul din piață e total imbecil. Să dăm jos guvernul pentru că... pentru că... d-aia! Sunt oarecum bucuroasă că în orășelul meu n-a ieșit nimeni la „revoluție". Și nici semnături la cortul „fără penali" ( altă idioțenie sinistră) nu prea s-au strâns. Lucrez cu fonduri structurale , domnule Mihăilescu... în guvernarea Cioloș NU S-A MIȘCAT NIMIC, dar NIMIC! Acum nu facem față presiunii doritorilor.... sigur, durează... e nevoie de răbdare și poate și de tutun... dar se mișcă. Pe de altă parte, cel mai mult din guvern mă interesează ministrul Justiției. Și avem, slavă domnului, în sfârșit un ministru ... să nu uitați că guvernul Cioloș a avut un singur rol: SĂ NU SE SCHIMBE MONSTRUOZITATEA DIN JUSTIȚIE ! În rest, nimic, absolut nimic! Eu una, trăind în România , nu mai doresc astfel de experimente ! P.S. Nu lucrez la „buget", am două firme particulare, nu am afaceri cu statul, am o „meserie liberală". Și scriu corect românește. Sunt, deci , un votant atipic pentru o stângă atipică !

 

Nicoleta Surdei din PD-L jumatate sunt in PsDragnea, cealalta-n " PNL " - despre julien ZERO ciolos NU mai aduceti vorbire, ca NU noi l-am investit cu incredere ci chiar daddy dragnea a impus parlamentarilor PSD sa-l crediteze https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ff8/1.5/16/1f61b.png:P https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fb0/1.5/16/1f609.png;) Suntem din cei ce am iesit in starVezi mai mult

 

Luminita Arhire Nicoleta Surdei Nimic memorabil în tot ceea ce spuneți...în afară de înflăcărare și de emoticoane... cam prea multă emoție pentru a privi lucrurile rațional.

 

Nicoleta Surdei Luminita Arhire adevarul dauneaza DOAR... stiti cui https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/ff8/1.5/16/1f61b.png:P :))

 

Luminita Arhire Nicoleta Surdei Adevărul nu înseamnă ambiguitate.

 

Nicoleta Surdei Luminita Arhire nici invartita-n pe dupa ciresi cum procedati, ce-i drept, comic :))

 

Preda Mihailescu Luminita Arhire "Sigur că găsesc ceva de apărat... și anume că alternativa este.... " Doamna, la acest punct m-ati pierdut de tot. Caci EXACT asa argumenteaza si ceilalt (este drept ca au mai putin humor ca dumneavoastra, dupa ce arata cu degetul la gafe, prostii si crime ale acestui guvern, nu fac glume ci insulta grosolan). Dar ei tot asa judeca: cand te uiti la ce oameni pun astia, ca sef de guvern, la agricultura, la educatie, samd - nu poti sa accepti sa fie condusa si reprezentata tara in acest fel. ADEVARAT. Dupa care introduc concluzia lor scurt-circuitata, cum ca decat asa o conducere orice este mai bine -- deci in particular, EI. 

Dumneavoastra spuneti pe dos: decat celelalte alternative, mai bine suportam incompetenta activa, care a facut deja suficiente belele. Pai nu merge.

 

Luminita Arhire Nu mi-ați argumentat ce anume înseamnă „incompetența activă". Tot la nivel de senzație ați rămas. Cred că trăiți în afara României. Eu, trăind în România, simt ce înseamnă îmbunătățirea clară în anumite sectoare: fonduri europene, agricultură, sănătate( încercarea de stopare a hemoragiei de personal), justiție, apărare.CNI-ul a început din nou să lucreze- pe vremea lui Cioloș doar s-a prefăcut, pentru că nu A AVUT VOIE să facă ! Putem discuta programele de investiții ale acestuia, adică puteți să fiți sau să nu fiți de acord cu reabilitarea fostelor Cămine culturale din mediul rural, de exemplu... dar cred că timpul va dovedi că nu a fost un program inutil. Pentru infrastructura de transport s-a creat( și nu acest guvern a făcut-o) un cerc vicios care face ca până se judecă noianul de contestații la câștigarea unei licitații Studiul de fezabilitate să fie deja depășit.Un model de muncă de Sisif ... acolo va fi mai greu de „spart" buboiul. În schimb, am lucrat, ani de zile într-un program de reabilitate sau construire de școli... la peste 100 de școli sau grădinițe am lucrat personal. Pe guvernare social-democrată. Și asta doar în zona în care trăiesc.Dar așa a fost în toată țara. A! Că nu s-au reparat CHIAR TOATE, sunt de acord... dar aveți oare imaginea dezastrului de la care s-a pornit? Eu o am , pentru că am fost pe teren și am văzut. Așa că pe mine tânguiala cu „n-avem școli" nu mă emoționează. Centre de sănatate la țară... iată un alt program care a început să se miște ... văd după cum vin cererile de ofertă de proiectare. Despre asta este vorba. Cine nu lucrează cu aceste lucruri , nu știe. De aceea „incompetența activă" a acestui guvern nu-mi produce frisoane ... frisoane mi-a produs, în schimb, „competența inactivă" a celor 15 000 de specialiști în guvernarea CDR. Erau mai tari la gramatica limbii române, ce-i drept...

Preda Mihailescu Luminita Arhire Ce am vazut din programe scolare noi, si modul de a le sustine, m-a speriat. Si cu riscul de a fi banuit de influenta mediatica, nu pot sa accept sub nici o conditie sau explicatie ideea ca intre cate fete si dosuri politice are Romania, tocmai aceasta femeie Dancila era nimerita. 

Dar se pare ca moda tot de la EU vine, caci ei au avut-o mai intai pe mme Ashton, care partca o depasea pe Dancila si la fizic si la inteligenta -- recorduri totusi imbatabile. Vreau sa spun: in jos. Deci: asta ce este?

 

Luminita Arhire Din nou vă pierdeți în gafele doamnei Dăncilă - care sunt nu mai multe decât au făcut și alții, din zona cealaltă. Fizicul? Începeți să mă speriați... de când „fizicul" e un criteriu pentru bună guvernare? Sunteți un om frumos? Ați reușit în carieră din pricina acestei particularități? E o întrebare... Ați numit la exemple negative educația și agricultura. Îmi pare rău că trebuie să vă contrazic: cred că e prima oară, după mulți ani când AVEM MINISTRU LA AGRICULTURĂ. MINISTRU IUBITOR DE ȚARĂ... CARE FACE! A accesat toate fondurile pe care le putea accesa în sectorul lui. Subvenția pentru agricultori a venit ÎN AVANS și nu ca până acum, când nu mai era nimic de făcut. A, nu e un orator desăvârșit? Nu e, aveți dreptate, dar prefer , la agricultură, un ministru care reabilitează sistemul de irigații, unuia care nu face asta dar l-a citit pe Kant... și pe Liiceanu, desigur... nu neapărat în ordinea asta. Programele școlare odioase ne sunt încet-încet impuse din afară... și nu știu dacă vom putea rezista. Învățământul românesc s-a distrus progresiv de la „liberalizarea " acestuia. Dar aici „factorul uman" e, în general, „veriga slabă": Nu infrastructura. Nu mai există atracția absolventului de facultate pentru intrarea în sistemul de educație, pentru că s-a distrus respectul pentru profesori . Aici, din păcate, nu prea mai e nimic de făcut, pentru că întoarcerea la normalitate e „un pod prea îndepărtat". Dar educația a fost demolată cu metodă ...Limba rămână, istoria, familia, credința... iată edificiile la temelia cărora sapă coropișnițele îmbrăcate în fluturi globaliști. În fine, știți și dumneavoastră , cum știu și eu , că în mod normal, Liviu Dragnea ar fi trebuit să fie premier, la vedere... bun sau rău, nu discut... dar asta era normalitatea. Nu s-a putut, însă, fiindcă doamna Livia Stanciu a avut altă părere, și i-a tras o condamnare ciudată, pentru infracțiuni iluzorii din timpul votului pentru referendumul de demitere a lui BĂSESCU- adică o condamnare cu suspendare , dar FĂRĂ interzicerea dreptului de a alege sau de a fi ales... păi, cum așa? Iar pentru faptele ei de vitejie, nenumărate, o plătim pe Livia Stanciu cu sute de milioane de lei vechi pe lună. Și populația României, atât de sensibilă la toate cele, nu are prea multe frisoane pentru asta.


Gheorghe Gradinaru Ioan Mircea Pascu
8 hrs · 
"Ieșirea" lui Cati Andronescu - hazardata, după opinia mea, dacă o punem între "paranteze drepte" - s-ar explica numai dacă a fost desemnată drept "înlocuitor" pentru Dragnea și Dancila, conform voinței "președintelui tuturor romanilor".
Dacă așa stau lucrurile, tare mi-e teama ca ea va intra mai degeaba intr-o galerie cu Grindeanu și Tudose, decât cu Iliescu și Nastase!? Ar fi păcat de toată munca ei de-o viața in acest partid!

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1855098547890213&set=a.106869436046475.9187.100001702577727&type=3

 

Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/impascu/posts/10216449547968182

 

Ioan Mircea Pascu

Tare mi-e teama - și chiar îmi pare sincer rău - ca Ecaterina Andronescu, Cati Andronescu pentru cei care o cunoaștem de ani buni, nu a trecut "testul" ruperii PSD și, ca atare, i se va "retrage încrederea" din partea celor care au incurajat-o, rămânând astfel ... între scaune! Păcat!

 

Smaranda Dobrescu Uneori interesele tarii exced micile, meschinele interese personale, chiar pe cele de partid si e nevoie de translare a analizei la un nivel superior, care poate schimba cursul tarii pe durata uneia sau mai multor generatii,

 

Prospectiv A-z .
Cu interesele tarii pe buze s-a cedat TOTUL.

 

Smaranda Dobrescu Prospectiv A-z As fi eu aceea care sa accept o cedare in plus sau una in minus?

 

Prospectiv A-z .
Parca discutam despre Ecaterina Andronescu, implicata si exonerata in mega-Dosarul Microsoft.

 

Smaranda Dobrescu As fi foarte multumita sa se cunoasca si recunoasca increngatura de interese ale zilelor ce le traim acum. Cum spunea Voltaire?„Le doute n'est pas une condition agréable, mais la certitude est absurde."

 

Prospectiv A-z .
Singura certitudine pe care o depistez este coalizarea atator impotriva GUVERNULUI. Mi se pare o reactie arbitrara, n-ar fi deja prima oara.

 

Smaranda Dobrescu iti raspund prin cateva intrebari: Interesele stapanilor fata de gazul metan din Marea Neagra sunt identice?. Daca ar fi atat de simplu, nu crezi ca nu era nevoie sa ma convingi de nimic?. Nu cumva a intrevenit ceva nou? in acest climat de lipsa de empatie fata de parerea altuia, e inutil sa ma mai pronunt!

 

Prospectiv A-z .
Cum am ajuns dela ce considera un membru de partid ca ne/potrivit la momentul acesta, pe fondul unei tentative de puci cu iz fascist, la gazele Marii Negre samd?

Adica romanii niciodata nu vor putea pune capat taierilor de paduri, salariilor cele mai mizere, exportului de profit al multinationalelor netaxate samd caci de fiecare data se invoca interesul de stat ale caror resorturi nu-s decat cel mult la nivel de aluzie fina? 'Interes de stat" care nici dupa discutii asidue nu poate depasi schema anti-occidental/pro-rus...

 

Eugénia Paraschiv Prospectiv A-z de-am privi întreagá broderia antioccidental versus prorus n-om fi de terțializat cu-a lor tacticá dezbiná și apoi reunificá...

 

Eugénia Paraschiv Teodor Baconschi "Să remarcăm faptele: USL a reușit să distrugă frontiera doctrinară dreapta-stânga, să facă bulevard populismului, să discreteze condamnarea crimelor comunismului și să dilueze orientarea atlantistă. Pe lângă aceste performanțe, a scos din sfera politică absolut toate personalitățile intelectuale demne de acest nume. 

Vă întreb, după 6 ani și complet desprins de orice logică partizană: ați sprijinit acel proiect (care a câștigat, în 2012, peste 70% din voturi). Am ajuns la ceva mai bun pentru țară și pentru dumneavoastră, personal?"


Prospectiv A-z .
https://www.facebook.com/adrian.severinmep/posts/1451103881700959

 

Adrian Severin

14 august la 19:41

Andronescu pentru noi
Este Victor Ponta doi!
😡