sâmbătă, 20 decembrie 2014

Cum se finanteaza reteaua FB?



Cum se finanteaza reteaua FB? – 2 decembrie 2014
Smaranda Dobrescu
De multe ori m-am intrebat din ce traieste reteaua FB care beneficiaza fara doar si poate de o armata de specialisti. Iata o explicatie posibila, desi greu de acceptat: http://jurnalul.ro/…/stiai-ca-facebook-nu-mai-e-gratis-85-d…
Credeaţi că toate sutele de prieteni pe care i-aţi strâns, cu agerimea minţii sau frumuseţea trupului, vă citesc statusul, va admira fotografiile sau vă văd toate...
jurnalul.ro
Alexandru Botu Sa ne salvam fiecare "Jurnalul de activitati" si sa ne pregatim sa ne mutam pe alta retea!...
Preda Mihailescu Interesanta stire - de ce mi se intampla mereu mie cand incep sa accept o inovatie tehnica ieftina ... ea sa devina scumpa Sa speram ca skype mai dureaza o vreme!
A.B  Chestia cu momeala care precede pacaleala. Mai exact, dupa ce devi dependent (ca un drogat) te pun la plata ca sa nu-ti ia jucaria/drogul.
Cornelius Scipio 1. daca minte un politician - demisia !, daca minte un corporatist: putem trai cu asta, doar nu ne asteptam sa fie gratuit pentru totdeauna; 2. in ciuda costurilor, fb ramane cea mai ieftina platforma de "scos" presedinti, organizare miscari sociale de strada, spalat creiere, etc.
A.B  O cunoastere mai buna a ceea ce este cu adevarat un postator nu poate fi facuta cu altceva mai bine si mai ieftin decat cu FB. Celelalte chestii sunt doar consecinte...
Alexandru Cosmin Codreanu Există o singură concluzie: ca să exiști și să contezi pe rețele sociale trebuie să ai buget. Protestele de la firul ierbii și inflamarea opiniei publice via facebook trebuie alimentate cu bani.
A.B  De acord cu Alexandru Cosmin Codreanu. De cand ideologiile nu mai fac doi bani, in locul acestora chiar trebuie pusi bani pentru a "capta" interesul cuiva.
A.B  Doamna Smaranda Dobrescu ne-a propus o dezbatere interesanta. Eu am s-o completez cu intrebarea: Ce va urma dupa ce se vor "epuiza" retelele sociale?
Cand se va cunoaste ca retelele sociale au fost folosite nu pentru a combate frica omului de a nu fi singur, ci pentru ca societatea sa-l exploateze personalizat , individualizat pe caracteristicile, aptitudinile, deprinderile si constiinta sa s-ar putea sa existe o revolta pe masura si o explozie a acestor retele. Cu cat ar parea ca este mai liber, omul ar putea sa vada cat de prizonier a devenit. Ce va urma, atunci?
A.C.C  @ dl. Alexandru Botu
Raspunsul la ultima dumneavoastra intrebare depinde de tipul de societate catre care vom evolua. Este greu sa inlocuiesti comoditatea comunicarii si informarii digitale cu altceva astazi. Este greu de asemenea sa cerem altruism de la cei care investesc miliarde de USD pentru un serviciu "gratuit".

Din aceste motive marea majoritate se va prinde in joc pe motiv ca "oricum nu am nimic de ascuns". Iar cei de la butoane vor putea, asemeni unor arhitecti, sa modeleze sau sa testeze comportamente sociale functie de nevoi si interese.

Exista viata si in afara acestui sistem. Insa aceasta viata incepe sa semene cu cea a unui pusnic care cauta mantuire si se cauta pe sine in salbaticie. Ori cu totii stim ca pusnicii nu au schimbat lumea, ci ne-au lasat cel mult modele de urmat.
Directed by Spike Jonze. With Joaquin Phoenix, Amy...
imdb.com
S.D  Evolutia retelelor sociale cred ca trebuie vazuta in paralel cu informatizarea/automatizarea societatii. Acum 20 ani industria era pregnanta in marile orase, ea insemna fabrici extinse, lucratori multi,sindicate reprezentative, negocieri, dialog social, viata in comun, " pe viu". Pe masura globalizarii, necesarul de bunuri s-a realizat in unitati din ce in ce mai reduse ca profil si personal,un ansamblu fiind adunat din subansamble facute in n tari si locatii care in final sa micsoreze pretul produsului. Automatizarea a determinat micsorarea numarului de lucratori si retragerea unora dintre ei in zona serviciilor pentru a face evidente, transferuri de plati, comenzi, etc.
Pasul urmator l-a reprezentat munca la domiciliu, folosind calculatorul propriu, lucru ce convine destul de tare patronilor si marilor corporatii exonerate de multe din drepturile uzuale ale lucratorilor stipulate in Codul Munii.ce ar fi trebuit sa le acorde in trecut.
La aceasta etapa oamenilor incepe sa le lipseasca comunicarea si relationarea. Cu alte cuvinte, nevoia aceasta nu poate fi satisfacuta decat de ceva asemanator retelelor sociale. Acestea se vor perfectiona probabil, odata cu folosirea informatiilor despre ei personal adunate si prelucrate de aceleasi retele care le vor oferi personalizat reclame ,filme, carti indicate prin softul de cercetare a personalitatii individuale.
Cu alte cuvinte, eu cred ca mai degraba retelele sociale se vor dezvolta si rafina, la limita vor controla individul si nu vor suferi abandonuri tocmai din cauza luptei individului cu singuratatea,
Evident, poate doar fantazez.
P.M  Mi se pare ca in spatele tuturor acestor pertinente intrebari si remarci pe care le citesc se contureaza intrebarea, veche: este capabil omul sa isi vada de principala lui misiune de termen lung, evolutia spirituala si mantuirea, fiind in lume si, spre exemplu pe fb. Va inalta evolutia spirituala fb sau invers? Pana una alta eu va propun un articol oarecum corelat, despre incercarile noului papa in lumea care ne este apropiata: http://www.ncregister.com/.../past-and-future-reflected...
COMMENTARY
S.D  Gasesc laudabile toate actiunile Noului Papa. Merg pana acolo incat ma gandesc daca nu va supara prea multi clerici intoleranti si din ce in ce parca mai putin aplecati spre nevoile primare ale omului: incredere, dragoste,empatie,o familie care sa poate fi intretinuta, Incercari de apropiere frateasca intre religii au mai fost, urmate de mai mult sau mai putin succes.Rezultatele scontate erau mai multa pace, armonie, toleranta, iubire, devenire spirituala. Imi amintesc de vizita Papei Ioan Paul II-lea la Bucuresti, vizita istorica in sprijinul ecumenismului, incercari ale predecesorilor lui din istorie de apropiere de Islam.
M-a impresionat planta (unii spun ca este un maslin cu trei brate) sadita de Ioan Paul II-lea pe muntele Nebo simbolizand impacarea si convietuirea buna a celor trei religii.

Nu stiu daca FB va putea sprijini evolutia spirituala. Inclin sa cred ca nu. FB-ul il vad ca pe o macheta miniaturala a societatii unde gasesti aceleasi preocupari, resentimente, conflicte, intolerante ca si in lumea "reala" Imbogatirea cunostiintelor bazate pe informatii disparate si preluate dezorganizat ar putea fi folositoare poate, desi procedeul - imprumutul fara copy right de idei de la unul la altu nu este chiar cel recomandatl. Rareori, se intampla sa cazi pe ganduri si sa incerci cate un raspuns pe care nu-l cunosti si ai dori totusi sa-l formulezi. (cazul meu, in acest moment)
In rest, evolutia spirituala si mantuirea e de dorit sa o obtinem individual, cu ajutorul unui initiat sau confesor, dupa multe momente de cautari interioare in singuratate, dupa lecturi rascolitoare si majore, etc.

vineri, 19 decembrie 2014

Haideţi să cerem desfiinţarea venitului minim garantat!!!!



Smaranda Dobrescu
Desi nu e nimic nou, nici neasteptat din partea lui, Vlad Petreanu nu conteneste sa ma uimeasca prin viziunea lui despre renuntarea la "statul asistential". Acest peiorativ atribuit statului se discuta pana nu de mult in termenii de " welfare" sau "social" si descria statul care se adresa tuturor cetatenilor,inclusiv acelora incapabili sa-si asigure existenta din diferite motive obiective.Am lucrat impreuna cu Profesorul Zamfir inca din 1992 la o forma potrivita momentului pentru introducerea venitului minim garantat, folosind statistici, incercand variante, renuntand la destule facilitati pentru a satisface atat nevoile uriase cat si putinatatea resurselor bugetare.
A considera saracia drept lene, rea-vointa, sau indaratnicie, este unul din punctele forte ale neoliberalilor. Disparitia ajutoarelor sociale, introducerea ideii de munca fortata si obligatorie sunt idei mai noi, gasite integral in programul Monicai Macovei.Care pe hartie scrie si ca vor fi mai multe joburi. Cum???
http://www.petreanu.ro/…/haideti-sa-cerem-desfiintarea-ven…/
Din 2001 încoace cetăţenii fără venituri primesc bani din partea statului român (mai precis, din bugetele locale). Legea categoriseşte diverse situaţii şi nevoi, dar, în mare, o familie fără alte venituri, care are 2 copii, poate încasa cam 450...
petreanu.ro
Petre Opris Nu contează cum se vor crea locuri de muncă în România. Important pentru aşa-zişii "neo-liberali" este ca statul să nu mai cheltuie bani pentru asistenţă socială şi să-i ofere gratis neo-liberalilor plini de idei şi nerăbdători să cheltuie fondurile puse la dispoziţie de politicienii populişti. Halal idei, halal politică, halal grijă pentru micşorarea discrepanţelor sociale şi obţinerea armoniei în societatea românească. Sloganul neo-liberalilor este clar: Totul pentru noi, nimic pentru ceilalţi! Un paradox: Victor Ponta a procedat la fel în ultimii doi ani, dar n-a îndrăznit să clameze public acelaşi slogan. A avut el grijă să se "îngroape" cu alte prostii populiste de trei parale.
Preda Mihailescu Dezbaterea nu este noua - in Europa intreaga zgarierea statului social este in toi. Dar in state occidentale unde nu mai se accepta usor identificarea lipsei unui post de lucru cu lenevia, procesul este mai prudent. "Ideile" acestui domn, despre care ne întrebam ce contributii productive ar fi in stare sa contribuie la societate, pe langa pareri, au fost formulate destul de similar de Orban in urma cu peste cinci ani, atragand critica EU - ne luam acuma dupa el, cu toate ponoasele, dar fara avantaje??? Sa le fie rusine la acesti papagali neliberali (exista un o prea mult acolo!)
Octavian Lupu Fara statul asistential ipochimeni ca Petreanu, Mandruta & co ar fi ramas in stadiul de proiect uman. Pe de alta parte sunt de acord ca ar trebui incurajata initiativa privata a tinerilor astfel incat acestia sa nu-si gandeasca viitorul doar in postura de sclavi (angajati) ai sistemului privat sau public. De asemenea initiative atat dreapta cat si stanga si-aduc aminte doar cand sunt in opozitie.
Stefan Kovacs Dl.Petreanu are idei fixe- cum ar fi de exemplu că orice asistat este un potențial hoț . Domnia sa uită faptul că cu 450 de lei nu poți să trăiești- ca să nu zic să trăiești decent și trece totalmente precum purcelul prin cucuruz peste o altă informație- aceea că 2 milioane de români primesc un astfel de ajutor.Ceea ce- la un calcul sumar dă că mai mult de 1 din 10 români se află în situația de a dormi în cutii de carton .
Într-un experiment de psihologie (sursa) subiecților li...
voxpublica.realitatea.net
P.O  Dacă 2 milioane de români nu vor mai primi ajutorul social de care beneficiază în prezent, indicatorul consumului de produse de strictă necesitate va scădea şi mai mult. Scăderea consumului va constitui pentru companiile particulare un nou şoc şi se va intra în vrie cu locurile de muncă de la aceste firme, plus incapacitate de plată şi falimente în lanţ. Nenea care a scris articolul cu pricina nu vede mai departe de vârful nasului!
S.D  Alta data as fi alocat ideilor lui Gabriel Liiceanu macar o postare
separata, asa, din politete. Acum, consider spusele sale parte
integranta a ideilor lui Vlad Petreanu, vazute insa la scara mare, cu
focusul pe contributia istorica a lui Basescu. Aceeasi
idee de dezbinare a sociatatii pe diverse criterii anima si pe cel care
si-a gasit in ultimii 10 ani modelul in viata. Daca pana acum Liiceanu
considera ca romanii sunt impartiti in categoria "alesi" si categoria
"boi din nascare", sugerand clar ca cei din urma ar trebui lipsiti de
dreptul de a vota, acum cele doua categorii definitorii sunt "ticalosii"
si cei care se recunosc intre ei prin amusinare ca fiind de partea
valorilor basiste. :
"Și voi merge atât de departe, încât voi spune că pana strecurată mortal de Băsescu în mașinăria autohtonă a Ticăloșiei a funcționat, urmând modelul odată creat, și în momentul în care, cu prilejul ultimelor
alegeri, el se pregătea să iasă pe poarta Istoriei. Scenariul gripării
mașinăriei Ticăloșiei a fost cel pe care-l inaugurase la sfârșitul lui
2004."
Cine doreste dezbinarea, ruperea, dizarmonia romanilor?
Todosiciuc Bogdan Adrian Nu vi se pare nostim ca "jurnalisti" ca Vlad Petreanu sau Lucian Mandruta, care au fost la mai multe televiziuni cu patroni anchetati/condamnati pentru tunuri date "la stat", deci care si-au luat salarii din bani furati de la stat, cer desfiintarea statului asistential? Cu ei n-a
S.D  Bravo, Adrian! Ai prins un amestec la care nu m-am gandit!

Conservatorii majoritari isi arata muschii...



Conservatorii majoritari isi arata muschii...- 5 decembrie 2014

Smaranda Dobrescu

The US House of Representatives has overwhelmingly approved a document which strongly condemns Moscow's actions against its neighbors, calling them...
globalresearch.ca
Cristi Pantelimon Ar fi bine să fie doar conservatori, mă tem că sunt foarte revoluţionari din fire.
Zoe Petre AM toata simpatia pentru persoanele de stinga, chiar daca nu le impartasesc decit in prea mica masura ideile, dar ii rog sa aiba grija, Putin e cu mult mai la dreapta decit republicanii din poza.
Smaranda Dobrescu Nicio obiectie nu am in ce priveste pozitionarea lui Putin; oligarhii ce au crescut pe langa el nu sunt cu nimic mai virtuosi decat cei americani. In plus, conservatorismul lui Putin, in sensul clasic nu se compara cu politica americana a neoconservatorilor americani.
Personal, situandu-ma in zona stangii umaniste nu cred in necesitatea razboaielor, chiar daca in anumite momente nefericite ale istoriei ele devin actiuni obiective. Nu voi aprecia nicio declaratie de razboi , cu atat mai mult cu cat nu sunt epuizate caile oficiale de rezolvare a conflictului si chiar daca fabricantii de armament din SUA sunt cei mai eficienti lobbisti pe langa Congresul american
Summary of H.Res.758 - 113th Congress (2013-2014): Strongly condemning the actions of the Russian Federation, under President Vladimir Putin, which has carried out a policy of aggression against neighboring countries aimed at political and economic domination.
congress.gov
S.D  GG, ce pronostic aveti pentru viitorul apropiat?
G.G  In lipsa unei documentarii de profunzime imi permit un pronostic nu o estimare :eu personal cred ca este o exagerare sa afirmi ca deschide calea unui razboi( nededorit de nimeni) dar realist in a afirma ca rezolutia demonstreaza hotararea legislativului si executivului american de a pregatii 1.cadrul legisislativ necesar , inclusiv din pct de vedere al unui eventual ajutor militar complex pentru Ucraina,2.de a avertiza Rusia vis a vis de Moldova si Georgie3 de a determina aliatii din NATO de a sprijinii o pozitie comuna anti Rusia toate cu scopul final de a determina caderea lui Putin care se pare a devenii o rezolvare a situatiei in viziunea americana.
O.L  Ma indoiesc ca sanctiunile vor duce la caderea lui Putin. Mai degraba nu vor face altceva decat sa-l radicalizeze. Si chiar daca acest lucru, caderea de la putere, s-ar intampla (cel mai probabil ca un inside job al FSB-ului), tara ar fi aruncata in haos, un soi de "irakizare" pe care nu ar trebui sa si-o doreasca nimeni. Daca in Iak amenintarea "nucleara" o reprezinta islamismul, in Rusia avem de=a face cu arme nucleare adevarate.
O.L  A propos de ce spuneam in legatura inflexibilitatea si radicalizarea lui Putin. http://greatnews.ro/vladimir-putin-arata-avertizeaza-dur.../
Vladimir Putin a comparat forțele Occidentale cu Adolf...
greatnews.ro|De Sorin Breazu
O.L  Doctrina Monroe n-ar trebui aplicata unilateral. Desigur noi suntem multumiti de faptul ca SUA nu si-a tinut promisiunile fata de Gorby vis-a-vis de extinderea Nato, dar cred ca exista o linie rosie care odata depasita nu poate conduce decat la razboi rece si progresiv la razboi "cald" conventional si/sau nuclear. http://www.defenseone.com/.../us-needs-recognize.../100557/
Imagine if the roles were reversed; Washington’s...
defenseone.com
O.L  Va recomand cu caldura sa vizionati aceasta dezbatere recenta din cadrul emisiunii Head to Head de la al jazeera. Sper ca nu vor fi multi care sa se intrebe ce legatura are cu subiectul pus in discutie http://www.aljazeera.com/.../should-us-get-out-latin...
Mehdi Hasan goes head to head with Otto Reich,...

Ion Varlam- Securitatea si actualul regim politic de la Bucuresti



 
Smaranda Dobrescu
Ion Varlam- Securitatea si actualul regim politic de la Bucuresti – 4 decembrie 2014
Convorbiri literare
"Prima telegramă trimisă de Barbu Ştirbey de la Cairo – imediat după ce Gen. Maitland-Wilson îl informase despre semnificaţia acordului de la Teheran – avea următorul conţinut: "Inventaţi de urgenţă un partid comunist!"
http://convorbiri-literare.ro/?p=2900

Afacerea Snowden şi evenimentele din Ucraina au venit să pună spectaculos în evidenţă preponderenţa crescătoare a serviciilor secrete ca mijloace de acţiune...
convorbiri-literare.ro
Octavian Lupu "Inventaţi de urgenţă un partid comunist!" Acesta este pasajul pe care mi l-as fi dorit dezbatut de autor. Inainte de 1989 au fost publicate o serie de cartulii avand drept continut o serie de documente din arhiva secreta a serviciului de informatii roman din perioada interbelica. Unul dintre aceste documente era un raport pe care un jurnalist american il alcatuise pentru structura informativa din acel timp din SUA, el lucrand ca agent sub acoperire. Din raport, alcatuit in perioada dictaturii carliste reiesea faptul ca Romania se afla intr-o stare prerevolutionara si ca urmeaza probabil mari miscari sociale al caror rezultat nu poate fi anticipat. Ce vreau sa spun cu acest lucru este reprezentat de faptul ca noi explicam emergenta comunismului in Romania exclusiv prin Yalta si tancurile rusesti. Se uita faptul ca in Romania, precum in Italia sau Franta populatia dorea o schimbare nu numai de regim dar si de sistem. Desigur nu isi doreau comunismul dar doreau o societate mai dreapta si mai putin corupta. Exact ca acum. Iata de ce este extrem de periculos sa pui tot ce se intampla in Romania pe seama interventiei externe si sa nu tii cont de faptul ca papusarii de obicei surfeaza pe valuri de nemultumire populara reale. Pe care le dirijeaza cu mai mult sau mai putin succes in directia dorita de ei.
O.L  Si a propos de mult clamatul comunism spre care ar putea aluneca unele tari. Occidentul, daca lucrurile o vor lua razna intr-o tara parlita sau alta, va sprijini mai degraba un regim neofascist decat unul cu tente comuniste. Si asta pentru bunul motiv ca propietatea privata este mai putin afectata in fascism iar modul de organizare si conducere al corporatiilor se aseamana din multe puncte de vedere cu cu doctrina fascista.
Smaranda Dobrescu De multe ori ma intreb ce se intampla acum in Ungaria, cum se manifesta renuntarea declarata la democratia liberala.Pentru mine, fascismul si comunismul reprezinta optiuni la fel de grave . Dar va dau dreptate ca pentru mai marii lumii in acest moment istoric comunismul reprezinta pericolul cel mare. Ma duce gandul la articolul lui Adrian Severin scris in vara dupa declaratiile lui Orban de la Tusnad:
"Dacă am califica discursul de la Tușnad al premierului maghiar Victor Orban drept
ceea ce este – respectiv o pledoarie de inspirație neaoș fascistă – nimeni nu
ar clipi și nu am vedea în jur prea multe sprâncene ridicate. Aceasta este, de
fapt, schimbarea fundamentală la care dl Orban face aluzie fără să o și
definească așa cum trebuie: omul de rând este atât de dezamăgit și de
nemulțumit de democrația neo-conservatoare și de capitalismul neo-liberal încât
nu îi mai este teamă de resuscitarea ideologiei de extremă dreaptă –
anti-democratică, anti-liberală, anti-socială și anti-personalistă – și
privește cu interes – dacă nu chiar cu simpatie – perspectiva unei mișcări
retrograde cu față revoluționară către dictatură."
Preda Mihailescu Sa nu uitam ca doctrina lui Dughin se numeste si "fascism rosu", deci cel putin formal nu se indreapta spre un comunism. Cand citesti putin ce spune, vezi insa ca isi propune sa seduca toti nemultumitii, inclusiv din Islam - si ce face pe urma este alta problema.
S.D  In mod sincron, D-le Preda Mihailescu m-am gandit si eu la acelasi lucru. Mi-am propus insa sa nu mai vorbesc despre aceasta persoana si sa nu o mai invoc cu nicio ocazie. Uneori ma incearca superstitii aparent rude bune cu ignoranta.
P.M  Nu trebuie sa ne punem instinctele la incercare - dar citind pe Varlam, cel mai ingrijoratoare mi se pare mentiunea acelui "loc secret din Apus" de unde isi pregatesc comunistii razbunarea. Cand occidentul este dogmatic, mereu a iesit urât.
Alexandru Botu Pana acum s-a dovedit ca cei numiti comunisti au fost inventati, crescuti, instruiti, trimisi cu misiuni clare sa instituie "o noua oranduire" , cu scopul de a se revigora prin competitie inventatorii lor si care sa si primeasca dupa un timp drept plocon toata acea lume administrata de comunisti.
P.M  Botu @ Desigur ca de impartirea ciolanului era vorba. Comunistii nostri au fost primii care au avut ideea nastrusnica de a lua promisiunile a la lettre si au inventat doctrina suveranitatii fraterne, sau cum se numeau sloganele din Aprilie. A mers ulciorul la apa pana 's-a' spart - cu un mic ajutor 'fratesc'. Cam 15 ani mai tarziu se inventa o ideea oarecum inrudita - samizdatul.
Prospectiv A-z .
Daca are cineva conta la scribd, poate punem acest document la Grup. Multumesc anticipat.

http://de.scribd.com/.../2317.../Ion-Varlam-Pseudoromania-04
Scribd is the world's largest social reading and publishing site.
ro.scribd.com