vineri, 19 decembrie 2014

Candidatul la presedentie Calin Popescu Tariceanu



Candidatul la presedentie Calin Popescu Tariceanu – 7 octombrie 2014
Prospectiv A-z  Am discutat de Victor Viorel Ponta, Teodor Viorel Melescanu si ma intreb daca exista careva sa porneasca o discutie despre Klaus Werner Johannis.
Pana atunci, iata o deschidere despre Calin Popescu Tariceanu, pe care as pune-o sub semnul a 2 fraze de sfarsit de articol:
”E bine să nu știți. E mult mai complicat. Sunt interesele țării și nu are rost să discutăm. Mai bine să nu știți. Nu aveți cum să aflați", Costel Bobic, om de afaceri, apropiat de Bancorex
„Banii (n.red. - din privatizarea BCR) vor fi folosiți pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru că de acest lucru are nevoie țara noastră", Călin Popescu Tăriceanu
__________________________
P.S. Stie careva ceva despre Costel Bobic ce se exprima in termeni pe cat de emfatici pe atat de vagi?
Afacerea Erste-BCR a fost punctul de cotitură în care România și-a pierdut independența. Călin Popescu Tăriceanu, cel care s-a așezat în fotoliul de...
ziuanews.ro|De expertvision.ro
Senatorul independent Valer Marian îl compară pe...
cotidianul.ro
Noua condamnare a lui Adrian Năstase de 4 ani cu...
ziuanews.ro|De expertvision.ro
G.G   "Gheorghe Diaconescu. Fost colonel în Direcţia a III-a de contraspionaj a Securităţii. După decembrie 1989, a devenit adjunct al directorului SRI. Îndepărtat din serviciu pentru deţinerea ilegală a unor documente ale fostei Securităţi, pentru alcoolism şi mânuirea incorectă a unor fonduri valutare. Ulterior, a asigurat protecţia informativă a combinaţiilor omului de afaceri Costel Bobic."http://www.stareapresei.ro/armagedon-7-sri-10972.html
Armaghedonul SRI, publicat tot de Mircea Toma in Academia Catavencu, este o alta ancheta-sinteza...
stareapresei.ro
ziartricolorul.ro
P.A-z . Multumesc de detalii, GG, se pare ca avem de-a face cu un exponent al Clubului Monaco. Pot intelege ca liberalii sprijina afacerile si intreprinzatorii in dauna explicita a statului, cu oameni ai statului--asa au inteles ei, ca cederisti, anti-ceausismul/comunismul. Ca doar nu se luau dupa Adam Smith!

Ce nu pot intelege este:

1) De ce Emil Constantinescu, acest personaj à la Cervantes al dez/integrarii economiei/vestice nu a sanctionat germenii Clubului Monaco;
2) De ce Ion Iliescu & Adrian Nastase, acesti renascuti ca privatizatori de Stanga, au luat Clubul pe culmi si mai inalte;
3) De ce liberalul Tariceanu in cardasie cu Basescu au preluat Clubul si l-au extins la randul lor.

Oricum, in lumina acestor fapte, revenirea lui Petre Roman in politica la Liberali si fuziunea PNL-PDL nu mai sunt accidentele de neinteles. Mai mult, Tariceanu este aidoma yo-yoului, asigurand inca odata Liberalilor o portita de repliere la putere in caz ca PSD castiga alegerile presidentiale.

Ca tot ne batem capul cu candidatii presidentiali, propun sa fie intrebati membri ai Clubului Monaco: Pe cine votam, fratilor? (sic!)

____________________

Observatie: Parca e mai de inteles si de ce Adrian Severin a iesit cu o lista dupa care a fost scos. Ce sa faca Liberalii cu un ganditor de capul lui?

http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Bancorex
Afacerea Sanca - Cu complicitatea functionarilor sucursalei Lipscani a Bancorex, firmele S.C. Restaurant Bar Odobesti, S.C. SANCA IMPEX SRL, SC Alcrev Impex SRL, S.C. ASTRA IMPEX SRL, la toate acestea Alexandru Raducan fiind actionar majoritar, ajunsesera sa aiba fata de banca o expunere de peste 65…
ro.wikipedia.org
G.G   Am o rugaminte/recomandare legata de postarile de mai sus: toate contin nume, imprejurari,fapte si actiuni in mare parte reale dar majoritatea concluziilor sunt interpretate in intersul celor care au publicat si ca urmare sunt supuse greselilor/lipsei de acuratete si nu in ultimul rand de acuzatii nefondate.
Smaranda Dobrescu Prevazut a se clasa pe pozitia a treia, deci cu un cuvant de spus in turul doi si poate mai departe, Calin Tariceanu este tavalit de presa pro Johannis exemplar. Doua exemple din aceeasi familie as da: Dintre oamenii politici Tariceanu a fost primul care a realizat ce inseamna basism. Si s-a opus Acum, Cotidianul afirma ca s-a opus intr-o oarecare masura. Din start nu e credibil articolul. Al doilea argument zic eu normal ar fi: De ce daca este invinuit de atatea dezastre si ilegalitati, Basescu, campionul justitiei nu a indicat directia DNA? Evident, pozitiile de dreapta clare ale D-lui Tariceanu ma vor opri sa-l votez. Dar nici nu pot inghiti propaganda atat de evidenta.
G.G  CPT ca orice om politic roman a fost prezent in aceasta activitate la varf , de la inceput(1990) a fost implicat in multe decizii ale PNL si respectiv al guvernarii 2005-2009.A facut lucruri bune , mai putin bune si greseli dar pentru mine ramane imaginea primului ministru care s-a opus basescizarii Romaniei ( nu conteaza din ce motive) .
Octavian Lupu Am dat si eu un search pe google in legatura cu onorabilul domn Bobic si cel mai semnificativ raspuns a fost acesta: "Este posibil ca unele rezultate să fi fost eliminate conform legislației privind protecția datelor din Europa."
S.D  Are si Google preferintele lui...
P.A-z . "Dintre oamenii politici Tariceanu a fost primul care a realizat ce inseamna basism." Cred ca au fost altii inainte--i-as intreba pe domnii Severin, Ciorbea si Nastase, numai ca exemplu.

Tariceanu si Voiculescu n-au scuze, ei au fost printre pietrele de temelie ale regimului Basescu. Ca s-au sucit ii absolva doar partial.

"Al doilea argument zic eu normal ar fi: De ce daca este invinuit de atatea dezastre si ilegalitati, Basescu, campionul justitiei nu a indicat directia DNA?"

Basescu e invinuit de toti, chiar si de cei mai multi care l-au propulsat. Intr-o luna/doua, va fi hulit ca Ceausescu. Numai ca in articolul initial dela Cotidianul sunt mentionate si FAPTE intamplate cu girul explicit al d-lui Tariceanu, nu speculatii. De fapt, pe problemele discutate, girul lui Tariceanu, nu al lui Basescu, era necesar.

Daca m-ar intreba careva de primii 3 cu sanse reale, as gandi la: Victor Ponta, Klaus Johannis si Teodor Melescanu. Primul are masinaria pesede, ceilalti 2 au tare mult mai reduse decat Tariceanu, care nu stiu sa-si fi asumat responsabilitatea pentru politicile pro-ciclice intelese gresit ca bun mers al economiei sau porcarii de genul celor din articolul din Cotidianul.

____________

Aici circula o vorba, M-ai pacalit odata, e vina ta. M-ai pacalit a doua oara, e vina mea!
Nu cu mult timp înainte de listarea Rompetrol, m-am trezit în birou cu C.P. Tăriceanu.
cotidianul.ro
P. A-z  Adica, Taricene, daca nu eliberezi terenul s-ar putea deja sa fie prea tarziu!

Ce ar fi interesant de stiut este cine l-a platit pe Sima sa taca pana acum si la imboldul cui iese pe piata tocmai acum? Desigur, poate fi vorba de una si aceeasi persoana, dar Sima fiind un trader(tor?) te poti gandi la orice.

Si ca veni vorba, de ce naiba se platesc atatea servicii secrete in Romania? Daca oameni din servicii ies in fatza cu pasul asa tzantzos, poate ne spun si cat lichelism politico-financiar au impiedicat/depistat si raportat catre DNA...
G.G  "La B1 tv spun de ce nu am spus povestea rompetrol atunci. Sa vada emisiunile de la realitatea tv din 2005 de la Vorba lui Dinescu si vor constata ca am spus. Atunci nimeni nu credea.Toti intreaba de ce acum? Simplu, atunci faceam parte din sistem acum nu. Nu am spus ca eu nu am nicio vina! Ia r chestia cu escrocut, ca deja nu mai sunt marele escroc, am pierdut bani in bursa, e uman. I-am pierdut si pe ai clientilor si pe ai mei si veti vedea si de ce.Au uitat insa sa spuna ca din 1997 pina in 2012 nicun client nu a plecat cu bani mai putini de la mine. Sunt foarte preocupati de relatia client broker. In elvetia daca e cea mai mica suspiciune anca iti deconspira toate conturile. Nu uitati politicienii nu faceau nimic fara jurnalisti corupti, ajungem si acolo. SRS e doar primul pion." a postat sima pe peretele sau
P. A-z . Sistemul la timpul acela era neoliberalismul penelisto-pedelisto-basescian. Desigur, cu elemente preluate dela Nastase si chiar CDR.

Daca admitem chestia asta, e clar ca lovitura lui Sima acum vine la imboldul unuia din acelasi sistem pe care candidatura lui Tariceanu il incurca cel mai tare, adica ceva din zona Udrea/Johannis.

P.S. Johannis poate fi o persoana decenta, dar daca ne concentram doar pe frunza asta si nu vedem padurea caracterizata de Sorin Frunzaverde, epitomul unitatii functionale PDL-PNL, tot un spanac iese!







Niciun comentariu: