joi, 18 decembrie 2014

De ce nu numeşte SUA un Ambasador în România?



Gheorghe Gradinaru
"Momentul actual presupune recurgerea la multe acţiuni murdare. Întotdeauna, in timp de război, centrul de greutate al măsurilor întreprinse de beligeranţi se mută de la suprafată, de la vedere, în subteranele întunecoase ale loviturilor fără morală şi fără de lege. Închisori secrete în care se torturează prizonierii inamici, livrări ilegale de armament, exacerbarea spionajului, a diversiunilor, a manipulărilor grosolane, provocarea de victime colaterale pentru înclinarea balanţei afective a nehotărâţilor, iată doar câteva dintre ticăloşiile pe care o ţară ca SUA preferă să le facă prin intermediari, să nu murdărească mâinile demnitarilor săi cu astfel de responsabilităţi anatemizante. Traian Băsescu pare a îndeplini de minune criteriile executantului perfect: este crud, şantajabil, fără scrupule, direct interesat în a-şi prelungi sub orice formă şi cu orice preţ moral mandatul prezidenţial şi, prin el, imunitatea absolută de care beneficiază.
Un ambasador al SUA funcţionând oficial în România acestor luni de cotitură ar fi obligat, mai devreme sau mai târziu, să-şi asume în numele ţării sale abuzuri şi nelegiuiri făcute la ordin american de docilii executanţi de la Bucureşti. Aşa cum pierdutul (în ceaţa Fondului Proprietatea) domn Gitenstein va avea în CV-ul său pentru istorie o zonă de umbră toxica rămasă de pe urma închisorilor secrete americane pe care România le-ar fi găzduit (conform stenogramelor WikiLeaks) în perioada cât a fost ambasador la Bucureşti."

În decembrie 2014 se împlinesc doi ani de când postul de Ambasador al SUA la Bucureşti a fost vacantat prin încheierea misiunii ultimului titular, Mark Gitenstein, care anterior numirii sale la Bucureşti a deţinut funcţia de consilier al...
gandeste.org
Un Prospectiv .
Explicatia e mai simpla sau cu complicatii de neinteles chiar pentru cei de pe Potomac.

"With Mitch McConnell, the Republican leader, sitting a few feet away, Mr. Reid complained that Senate Republicans were spitefully blocking the confirmation of dozens of Mr. Obama’s nominees to serve as ambassadors. He expected that the president would back him up and urge Mr. McConnell to relent.

Mr. Obama quickly dismissed the matter.

“You and Mitch work it out,” Mr. Obama said coolly, cutting off any discussion."

http://www.nytimes.com/.../aloof-obama-is-frustrating-his...

In fine, cand comentatorii de pe Dambovita majoreaza, poate incep sa punem problema in urmatorii termeni: Cum sa faci sa-ti fie bine, chiar in conditiile astea?
Gheorghe Gradinaru Nu cred ca Washingtonul ia in considerare, in mod serios, vreun argument, din cele prezentate in articol, in notificarea unui nou ambasador.Cea ce mi se are mie interesant este proiectia unor probleme care pot constitui aspecte din viitoare agenda a relatiilor bilaterale cu impact asupra evolutiei politice interne din Romania
Un.P .
Adica asistam la maturizarea romanilor in relatia lor cu lumea? Macar.

Ma uitam si la cea mai recenta contributie a lui AN (aceea cu 'dupa 25 ani') si ma intrebam: De ce nu s-a pus problema in spatiul public mereu in acesti termeni? Adica, suntem cu voi, dar asta nu inseamna ca ne vom schimonosi limbajul public/prosti cetatenii!
G.G  Pentru ca nu avem personaje politice care sa stie sa puna interesul nostru inaintea oricarui interes strain fara a antagoniza orice parteneriat strategic.Asta s-ar putea traduce prin atitudinea practica de a nu ne manifesta ca niste yesman in toate negocierile si sa mai si supralicitam in a oferii, cind ni se cere ceva.
Un.P .
Geniul natiei sau semnul timpurilor?
Costel Gilca Pentru ca nu am fost si nu suntem niciodata oameni cu caracter puternic. De aceea isi permit sa ne cocoseze:
Un exemplu, un lider de sindicat care se zbate pentru salariati. Chiar se zbate. Angajatorul cere sefului lui sa ii faca raport pt cercetare disciplinara. SI seful ii face, dupa care fuge al lider si ii spune: nu te supara pe mine, nu am avut ce face.
Sefa de personal ii face nota si apoi se duce la lider si ii spune....te rog iarta-ma. Nu am avut ce face!
Si apoi liderul este concediat!
Si .....
Cam asa este si al scara politica, pentru ca oamenii au plus sau minus acelasi caracter.
Din 90 incoace mereu a fost unul care a spus....scuze nu am avut ce face!
Si uite asa..suntem aliati ilor....doar cu obligatii!
V.S  La ce ne-ar folosi un ambasador ? Suturi in ...ne poate da si un marines mort de beat. A ! Pt amorul propriu.Stiti,stapinul glumeste cu sluga ,il bate pe umar,ii stie copiii pe nume,il intreaba ce-i face nevasta ,cum se mai impaca cu soacra si vecinii dar la masa cu el nu va sta niciodata.Sluga trebuie sa-si vada de lungul nasului,diferenta trebuie facuta


Niciun comentariu: