vineri, 19 decembrie 2014

Europenii ar trebui sa dea mai multa atentie deflatiei




Europenii ar trebui sa dea mai multa atentie deflatiei – 7 octombrie 2014
Smaranda Dobrescu
Neoliberalii si conservatorii din Parlamentul European, sustin in continuare austeritatea si reformele structurale, ignorand complet starea de deflatie in care cad din ce in ce mai multe tari europene si pericolul ce o insoteste.
http://www.social-europe.eu/…/keynes-bruning-pierre-moscov…/.
Ronald Janssen looks at Pierre Moscovici's hearing in the European Parliament and wonders why nobody seems to care about deflation.
social-europe.eu|De Ronald Janssen
P.A-z .
Ronald Janssen is an economic adviser working in the trade union movement in Brussels. Domnul acesta nu intelege ca sistemul actual nu mai merge odata ce datoriile devin scadente si/sau cu dobanzi imposibil de platit?

Ultima data cand EUROPA a sarit inainte, impotriva pronosticurilor, la Paris si Bonn erau oameni de stat, iar conflictul sovieto-american pastra lumea intr-o oarece stabilitate--nu erau atat de multe iluzii ca acum despre optiuni. Criza era si atunci...
Stefan Kovacs Lecțiile istoriei nu iartă. Iar dnii. din PPE deja încep să miroasă de la o poștîă a porcii dlui. Daul- ușor idioți dar bine intenționați în teorie. Acuma să vii la muncitorul European- după ce ai scăpat de comunism doar datorită statului social- și să-i spui că trebuie să strângă punga ca să se simtă bine afaceriștii de capital care au provocat criza- e deja nesimțire.
P.A-z . Pentru ei, est europeanul NU EXISTA, decat ca piata pentru productia proprie in exces, munci de jos relativ la plata, si client pentr credite la banci. Daca ar fi din cauza problemelor Estului nu s-ar reforma vreodata, ba chiar n-ar avea cum sa fie Estul in dificultate daca Vestului i-ar merge bine.

Problema e la un alt nivel, sistemic. Game over, looking for reset button.
S.K  Gravă este mediocritatea manifestă din PPE. Atunci când șeful PPE e un crescător de porci iar în CV-ul dnei. Redding există mențiuni pe care nici un om serios din România nu și le-ar pune deja realizezi că somnul educației și rațiunii vor naște monștri. Pentru respectivii domni și doamne (în categoria cărora intră și din greșeală actualul președinte) nu există alte instrumente decât tăierile de salarii combinate cu mania punitiv- represivă- de înțeles dacă ne uităm câți fasciști (gen Falangele spanile) fac parte din așa-zisul partid democrat.
P.A-z . A propos de existenta odinioara a omenilor de stat la Paris si Bonn, a se vedea din Cotidianul/Spiegel articolul despre remarcile lui Kohl despre Angela Merkel, pe care o acuza de lipsa de intuitie. Poate ne ajuta Draghi cu sensul exact al criticilor lui Kohl catre Merkel; am spus de multe ori aici ca VINA Germaniei nu este ca-i prospera si ca vrea sa conduca Europa, ci ca prosperitatea germana vine cu costuri pentru altii, iar viziunea germana de acum e un ecou al aceleia din 1939.
S.K  Acuma nu că aș vrea să fiu rău dar dna. Merkel e cam la nivelul intelectual al câinelui Blondi- aparținător lui Hitler.
P.A-z . Apreciez cele de mai sus ca o gluma la suparare. As zice ca simtul ei politic e putin defazat--a se vedea de exemplu si efectele evreilor rusi asupra politicii israeliene dupa caderea URSS... In alte cuvinte, publicul est-german n-a facut aceiasi pasi dupa Razboiul II, asa ca 1990 l-a gasit in alt ritm decat cel vest-germano - european de pana atunci.

Acum, mi s-ar putea spune ca trenul in care calatoreste la clasa I frau Merkel a pornit din statie cu Schroeder, in alte cuvinte, nu istoria personala de est-german este factorul determinant in alegerea optiunilor doamnei Mekel.
P.A-z . Iata aici fotografii din 3 unghiuri ale dezastrului iminent al Italiei pe ideea care o schitam mai sus:
http://blogs.lse.ac.uk/.../10/01/why-italy-will-not-make-it/
By Roberto Orsi Three articles by prestigious commentators (Ambrose Evans-Pritchard and Roger...
blogs.lse.ac.uk
S.K  Norocul cu dna. Merkel este că statul german funcționează extrem de bine și fără domnia sa. Altfel- când a venit vorba de reduceri semnificative- populația i-a arătat semnul acela obișnuit în fosta RDG:..oricum, după Kohl dna. Merkel e undeva foarte foarte sub nivelul mării. Și dacă ne mai gândim și la un Franz Josef Strauss- sau la ministrul liberal de externe- îmi scapă numele acum- vedem că dna. a fost promovată oarecum pe sistemul Boc...
Draghi Puterity Legat de criticile lui Kohl fata de colegii de partid, este vorba de niste interviuri confidentiale pe care el le-a dat in 2000-2001, deci dupa ce pierduse puterea, unui ghost writer, Heribert Schwan in ideea ca acesta sa ii scrie memoriile. Recent Kohl s-a judecat cu Schwan si a obtinut restituirea inregistrarilor ceea ce nu l-a impiedicat pe Schwan sa publice o carte cu cateva citate in care Kohl isi varsa naduful fata de cei car el-au tradat.

Nu am citit cartea, insa din ce scriu diverse publicatii, despre Merkel Kohl spunea in 2001 ca "habar nu are de nimic" si ca "nu stia sa manance cu furculitza si cutzitul" si ca deseori trebuia sa o alunge de la dineurile oficiale pe unde "dadea tarcoale".

Acuma faptul ca Merkel nu le avea cu finetzurile cred ca era evident pentru oricine ii stia frizurile si tzinuta din anii '90 cand era simpla ministra, insa partea cu incompetentza e intr-adevar brizanta, pentru ca pune intr-o cu totul alta lumina tendintza de a amana la nesfarsit lucrurile si a nu lua nici un fel de masuri care e specifica cabinetului Merkel. Kohl confima ceea ce unii banuiau de mult si anume ca "stilul Merkel" nu e calm si suveran, ci lipsit de viziune si depasit de situatie.

A mai existat acu cativa ani un moment in care Kohl ar fi spus ca "Merkel ii distruge opera", adica Europa Unita, insa Kohl a retras aceste afirmatii, exact cum a incercat si acum cerand inapoi inregistrarile de la fostul sau confident.

In opinia mea, faptul ca Germania pare sa castige din actuala forma de functionare a UE, nu are de-a face cu calitatile de conducator a lui Merkel, ci e datorat lipsei ei de actiune. E vorba insa de o alunecare spre neo-liberalism (poate nu chiar de calibrul prabusirii de sub Schröder, insa continua) deci bunastarea e doar temporara si aparenta ("made for TV") si are loc prin devorarea resurselor existente, de ex. infrastructura si proprietate publica. Cred ca e emblematic episodul recent in care in urma unui control "pe bune" din cele 45 de elicoptere ale marinei germane doar 3 mai pot decola, restul fiind folosite ca depozite de piese de schimb.



Niciun comentariu: