vineri, 19 decembrie 2014

Suntem pregatiti fata de inflexiunile istoriei?



Suntem pregatiti fata de inflexiunile istoriei? – 28 septembrie 2014
Prospectiv A-z   Dupa cum spuneam, actorii mari si prietenii apropiati ai acestora (de ex., Ungaria, Polonia) se misca deja ca si cum ar fi deja maine--si asta de ceva timp.
Rusia se pregăteşte de un război global din 2003
cotidianul.ro
P.A-z . Illarionov ne anunta toate astea din pozitia sa cu CATO, un think tank libertarian din SUA.

http://en.wikipedia.org/wiki/Andrey_Illarionov
P.A-z  Dorind sa aflu mai multe, dau peste acesta poveste. Considerand tacerea asternuta dupa recuperarea cutiei negre a avionului ma intreb daca...

http://www.smolenskcrashnews.com/Malaysia-Airlines-MH-17...
smolenskcrashnews.com
O.L  Referitor la razboiul global: cred ca orice tara care se crede mare putere are astfel de planuri. Asa ca nu prea vad care este noutatea.
Octavian Lupu Referitor la Ukraina, un alt fost consilier al lui Putin spunea ca Putin nu doreste sa cucereasca estul Ukrainei (de fapt este deja cucerit) si nici intreaga Ukraina. El vrea sa creeze niste republici autonome in est care sa fie sursa permanenta de insecuritate pentru ukraineni asfel incat aderarea lor la NATO si UE sa fie imposibila. (Modelul georgian)De alfel nu cred ca Ukraina va fi primita in NATO si UE pana la sfarsitul acestui secol si nici nu cred ca respectivele organizatii vor rezista pana atunci.
P.A-z . Referitor la: "De alfel nu cred ca Ukraina va fi primita in NATO si UE pana la sfarsitul acestui secol si nici nu cred ca respectivele organizatii vor rezista pana atunci."

Trebuie re/vazuta analiza lui Radu Toma din Cotidianul, postata de d-na Dobrescu. Se face un argument aoclo ca in cazul castigului republicanilor la alegeri, aceste state ar fi acordate un status privilegiat pe langa NATO.
O.L  Referitor la faptul ca avionul malayesian a fost doborat de rusi ca sa inspaimante vestul mi se pare o aiureala totala. Cred ca fost doborat din greseala fie de rusi fie de separatisti obiectivul lor fiind vreun avion ukrainean de transport. Tinand cont de magnitudinea prostiei inclin sa cred ca au fost separatistii. Oricum multi fosti consilieri de -ai lui Putin au inceput sa apara pe piata cu tot felul de teorii incat te intrebi daca nu cumva misiunea lor este aceea de intoxicare si creare de confuzie.
O.L  Ma scuzati stimate domn Prospectiv FCh dar sunt cuprins de o febra a polemicii. Daca republicanii castiga alegerile, pentru ca Ukrainei sa i se acorde un statut privilegiat pe langa NATO, ar trebui ca si madam Merkel & co sa fie de acord. Asta cred eu ca ar insemna decuplarea totala si pe termen nedefinit a Europei de vest de la resursele rusesti. De aceea nu cred ca acest lucru se va intampla.
P.A-z . Nu citesc nimic polemic in schimbul nostru. Imi scapa ceva?

Miscarea aceasta, a impunerii cu orice cost a Ucarinei in NATO urmata de decuplarea germana, am anticipat-o si eu aici. Numai ca acum ar fi vorba de vorba de un statut... special.

Mai stiu si ca germanii se opun la acets moment semnarii tratatelor de schimb si investitii cu Canada si SUA. Asa ca daca mai multe puncte pica pe o linie, destinatia intermediara poate fi intuita.
O.L  Cred ca m-am exprimat gresit pornind de la ideea ca pe mine m-ar fi deranjat un pic faptul ca vin si pun niste ipoteze de lucru in discutie si vine un "nene" ca mine care nu e de acord cu nimic
P.A-z  Nu-i nimic, ne reglam asumptiile cu care operam. Eu zic ca-i buna re/citirea periodica a misiunii Grupului: "

Grupul Prospectiv explorează şi extinde limitele discursive din spaţiul românesc pentru a ridica gândul la nivelul potenţialului şi fapta la nivelul aşteptărilor."

In cuvinte mai savante, suntem un demers epistemologic. Adevarul locuieste in capul fiecaruia.

Niciun comentariu: